شامي پوك با نخود
نخود يا لپه ٢٠٠ گرم
گوشت گوساله يا گوسفند ٤٠٠ گرم
پياز ١ عدد تخم مرغ ٣ عدد
٢٠٠ گرم نخود رو كه از قبل خيسونده بودم رو گذاشتم روي شعله ي ملايم گاز تا بپزه ، همزمان گوشت تكه تكه شده رو با مقداري ادويه و يه دونه پياز تفت دادم با يه مقدار آب گذاشتم بپزه كاملا اواخر پخت يه كوچولو نمك اضافه و كردم و گوشت هارو ريش ريش كردم و گذاشتم كنار
نخود ها ريختم تو غذا ساز تا نخود پودر شه بعدش ريختم تو يه ظرف و با گوشت ريش ريش شده و يه دونه پياز رنده شده و آب گرفته شده و ادويه جات ( فلفل سياه، فلفل قرمز، نمك، زردچوبه ، زعفرون ساييده شده ، آويشن ، نعنا خشك) و تخم مرغ ها مخلوط كردم و حدود يك ربع ورز دادم و چند ساعتي گذاشتم تو يخچال تا مزه بعد سرخ
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بفرمایید #آلبالوپلو 😊🍒
بین آلبالوهایی که هسته اش رو گرفتید شکر بپاشید و بذارید یک شب تو یخچال بمونه تا آلبالو ها آب بندازه ولی اگه یهو هوس کردید آلبالو پلو بپزید چند ساعت هم کفایت میکنه .
میزان شکر بستگی به ذائقه اتون و ترشی آلبالو داره ، من برای هر لیوان آلبالو حدودا دو تا سه قاشق شکر اضافه کردم ، چون نمیخواستم خیلی شیرین بشه .
وقتی آلبالو ها حسابی آب انداخت بذارید روی حرارت و بعد از ده دقیقه آلبالو رو از شیره اش جدا کنید و پنج دقیقه دیگه شربتش رو بجوشونید تا کمی قوام بیاد .
برنج رو آبکش کنید ، ته دیگ دلخواهتون رو بذارید کف قابلمه ، یک لایه برنج ، یک لایه آلبالو ، دوباره برنج ، زعفران ،... همینطور ادامه بدید و بعد بذارید برنج دم بکشه .
میتونید آلبالو پلو رو با گوشت قلقلی یا مرغ درست کنید .
اگه خواستید با مرغ درست کنید ، سینه مرغ رو برش طولی بزنید بعد برش ها رو رول کنید و با زعفران و فلفل و پیاز مزه دار کنید و بذارید تو یخچال چند ساعت استراحت کنه و بعد تو تابه رول ها رو سرخ کنید .
اگر خواستید با گوشت قلقلی درست کنید ، برای قلقلی ها سیصد گرم گوشت چرخ کرده رو با یک پیاز متوسط رنده شده و آب گرفته ، نمک و فلفل و زردچوبه ورز بدید بعد ازش قلقلی درست کنید و قلقلی ها رو یک ساعت بذارید تو یخچال و بعد سرخ کنید و یا برای اینکه رژیمی تر باشه میتونید کمی آب همراه با یک قاشق روغن و کمی زعفرون بریزید تو قابلمه ، قلقلی ها رو بریزید تو آب جوش تا هم بپزه و هم بعد از تبخیر شدن آبش سرخ بشه .
کمی از برنج رو بعد از دم کشیدن با زعفرون و کمیش رو با شیره آلبالو مخلوط و پلو رو تزیین کنید.🍒 .
#حلیم_خونگی 🍲 😋
#ويژه_ماه_رمضان
🔸من برای درست کردن این حلیم از بلغور گندم استفاده کردم به اینصورت که یک کیلو بلغور رو تمیز شستم به مدت پنج ساعت خیس کردم ،بعد داخل قابلمه بزرگ ریختم سه برابر بلغور آب ویک قاشق روغن اضافه کردم روی شعله گذاشتم وقتی جوش آمد شعله رو کم کردم وهر چند دقیقه یک بار حلیم رو هم میزدم ،گوشت رو هم با کمی نمک وزرد چوبه و سه چهار تا دونه فلفل سیاه پختم و ریش ریش کردم آب گوشت رو هم صاف کردم و کنار گذاشتم، حالا بعد از سه ساعت حلیم حسابی لعاب انداخته گوشت ریش شده واب گوشت رو هم اضافه میکنم در این مرحله دیگه نباید از گاز فاصله بگیرین باید بالا سر حلیم بمونین وبه هم زدن ادامه بدین تا دو ساعت دیگه حلیم شما آماده هست وبا شکر و دارچین وکنجدوروغن محلی تزیین و نوش جان کنید
♦️اگر دوست دارین حلیم یک دست و بدونه پوسته گندم داشته باشین قبل از ریختن گوشت حلیم رو از ابکش رد کنید .پ ن:اگر آب قلم داشتین موقع ریختن گوشت حتما اضافه کنید که خیلی خوشمزه میشه
♦️برای هم زدن حلیم از قاشق چوبی استفاده کنید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پاکوره تو لیست افطاری امروزتون هست یا نه؟ هم راحته هم خوشمزه حتما درست کنید و لذت ببرین🌹❤ پاکوره
مواد لازم:
آرد نخود:نصف پیمانه
آرد گندم یا همون آرد نول:نصف پیمانه
پودر خمیر فوری :یک قاشق غذا خوری
زردچوبه :یک مربا خوری
تخم گشنیز نیم کوب :یک قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم اما من از عصاره مرغ و نصف چایخوری نمک استفاده کردم
فلفل سیاه یا قرمز:یک مربا خوری
فلفل قلمی تند هرچی بیشتر بهتر
پیاز یک عدد متوسط
سبزی تازه شامل تره جعفری گشنیز کمی شوید خشک اندازه یک پیمانه ولی باز بستگی به خودتون داره چقدر بریزید
آب حدود یک لیوان و نصف لیوان دیگه اگه بخایین با عصاره مرغ مخلوط کنید شل بودن خمیر بستگی به خودتون داره توی فیلم به غلظت مواد دقت کنید
من موادم سه برابرکردم
بعد یک ساعت استراحت خمیر سبزی جات اضافه کنید
#پاکوره #رمضان #آشپزی #لذیذوخوشمزه
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بستنی انبه
انبه ٢عدد پوست گرفته خرد شده
شير عسل ١قوطى
پودر هل ١/٤ق چ
خامه صبحانه ١٥٠ ملى ليتر(كمتر از يك پاكت)
پسته نيمكوب ١٠٠ گرم
داخل غذا ساز يا بلندر انبه،شير عسل و هل را مخلوط كنيد تا يكدست بشه
داخل يك ظرف خامه را با همزن برقى هم بزنيد كه كمى فرم بگيره و مخلوط انبه را ارام ارام بهش اضافه كنيد،دورانى هم بزنيد(فولد كردن) سپس پسته هم اضافه كنيد و داخل هر ظرف يا قالب دلخواه ريخته داخل فريزر بزاريد براى ٤ ساعت و بعد با پسته تزيين كنيد.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اين نوشيدني خنك و دلچسب يكي از ايده هاي عالي و لازم براي افطار و سحري
خاكشير كه به دقت چندين بار شستيد(از اين پياله به اون پياله كنيد چندين با تا خاك و شن و ريزه هاش خارج بشه
شكر و اب رو هم كمي بجوشونيد تا شكر اب بشه(من به ازاي ٦ليوان اب حدودا ١ليوان شكر زدم ) بهش اب ليموي تازه بزنيد(كمي گلاب هم خوش طعمش ميكنه ) و با خاك شير و چند پر نعناع بزاريد يخچال خنك بشه سحري و افطاري ميل كنيد من گاهي شربت هاي اماده مثل موهيتو رو هم با خاكشير مخلوط ميكنم كه اونم گزينه راحتتر و خوشمزه اي
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_کاری_مرغ
مرغ 500 گرم
سیب زمینی 2 عدد
پیاز 2 عدد
شیر نارگیل 1 قوطی
کاری 6 قاشق غذا خوری
کره 25 گرم
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
نمک 1 قاشق غذا خوری
ابتدا پیازها را به ابعاد نسبتاً بزرگ خرد کرده و با کره کمی تفت می دهیم.
مرغ هایی که به تکه های کوچک جوجه کبابی خرد کرده ایم را به پیازها اضافه کرده و با پودر کاری، زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم.2 لیوان آب به مرغ ها اضافه کرده و به مدت 30 دقیقه اجازه می دهیم کمی پخته شود. بعد از نیم ساعت سیب زمینی هایی که بصورت تکه های نسبتاً بزرگ برش داده ایم به همراه شیر نارگیل را به خورش اضافه می کنیم و می گذاریم که مرغها و سیب زمینی ها پخته و غذا جا بیافتد.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#یا_نعم_الوکیل
✍ ماجرای همین اعتماد است؛
مــاجرایِ وکالتِ خــدا....
آنقدر برایش مُهمّی؛
آنقدر در نگاهش اثرگذاری؛
آنقدر کارِ جدّی و مهم برایت تراشیده؛
که مشغول شدن به کودکانههای دنیا را برایت نمیپسندد...
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیتزا_بدون_فر
4 قاشق غذاخوری ماست
1 قاشق غذاخوری روغن
1 قاشق غذاخوری کره نرم
1 تخم مرغ
1 قاشق چایخوری نمک
2 فنجان آرد
1 قاشق چایخوری پودر بکینگ پودر
برای کاور
فلفل و فلفل سبزو کنسرو ذرت و سوسیس و کالباس
در ظرف مناسبی تخم مرغ،ماست، کره رو خوب هم برنید ،آرد و نمک ،پودر بیکینگ الک شده رو اضافه می کنیم، تا یک خمیر نرم داشته باشیم ، ««ارد را کمی کم کم اضافه کنیم تا خمیر سفت نشود»» ، نیم ساعت استراحت میدهیم،خمیر را به 2 قسمت مساوی تقسیم کرده ، آنرا روی تابه ای که چرب کرده ایم پخش میکنیم ، سوسیس ، سس را اضافه کرده و مواد دیگر را اضافه کرده و بگذارید روی حرارت کم بپزد. می توانید پیتزا خود را با ادویه و سبزیجات مورد نظرتان طعم دهید ، در ضمن من از مواد اولیه ای که دارم استفاده کردم و نیمی از خمیر را در فریزر برای استفاده های بعدی برداشته ام.همچنین می توانید در صورت تمایل آن را در فریزر نگه دارید.
!!.نوع آردها متفاوت است پیمانه دوم رو کم کم اضافه کنید تا جایی ک خمیری لطیف.کمی نچسب داشته باشید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شیرینی_خرمایی
.
مواد مورد نیاز برای تقریبا ۱۴عدد شیرینی خرمایی:
کره۵۰گرم
روغن مایع ۲ق غذاخوری
شکر ۲ ق غذاخوری
تخم مرغ نصف(کامل هم میتونه باشه)
وانیل نصف ق چای خوری
آرد یک و نیم پیمانه (لیوان فرانسه)(آرد رو تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبه زیاد نزنید خمیر لطافتشو از دست میده)
برای رنگ گرفتن خمیرتونم میتونید چند قطره رنگ خوراکی زرد و چند قطره زعفرون اضافه کنید
.
مواد داخل خمیر
خرما ۱۰عدد
گردو نصف لیوان
دارچین ۱یا۲ ق چای خوری ........
کره و روغن و شکر رو ۷دقیقه هم بزنید بعد تخم مرغ و وانیل اضافه کنید دو دقیقه هم بزنید
آرد رو با قاشق کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر منسجم بشه و به دست نچسبه
خمیر رو داخل یک کیسه فریزر پهن کنید تا یک دست و نازک بشه و بعد با چاقو به ۷ قسمت (مثل عکس )برش بزنید و مواد رو داخلش بزارید و رول کنید
مواد داخلش خرما رو پوست کنید با گردو و دارچین داخل میکسر بریزید تا یه حالت یک دست پیدا کنه
برای رو مال شیرینی هم زرده تخم مرغ و زعفرون رو مخلوط کنید و با فرچه روش بکشید .
فر رو ۱۵دقیقه قبل روشن منید تا گرم بشه من شیرینی رو داخل تستر با دمای ۱۶۰ ۱۵دقیقه گریل بالا و ده دقیقه گریل پایین گذاشتم،باید حالا با هر وسیله ای ک میزارید بپزه حواستون باشه که وقتی طلایی شد روش و از حالت رنگ خمیری درومد امادست♥️🌺
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خورشت_کاری_مرغ
مرغ 500 گرم
سیب زمینی 2 عدد
پیاز 2 عدد
شیر نارگیل 1 قوطی
کاری 6 قاشق غذا خوری
کره 25 گرم
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
نمک 1 قاشق غذا خوری
ابتدا پیازها را به ابعاد نسبتاً بزرگ خرد کرده و با کره کمی تفت می دهیم.
مرغ هایی که به تکه های کوچک جوجه کبابی خرد کرده ایم را به پیازها اضافه کرده و با پودر کاری، زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم.2 لیوان آب به مرغ ها اضافه کرده و به مدت 30 دقیقه اجازه می دهیم کمی پخته شود. بعد از نیم ساعت سیب زمینی هایی که بصورت تکه های نسبتاً بزرگ برش داده ایم به همراه شیر نارگیل را به خورش اضافه می کنیم و می گذاریم که مرغها و سیب زمینی ها پخته و غذا جا بیافتد.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
طرزتهیه #شربت_سه_رنگ🥂 :
برای لایه اول . ۱٫۵ لیوان شکر و ۲ لیوان اب . مقداری گلاب و ابلیمو
لایه دوم . ۳ تا ق س پر تخم شربتی و اب
لایه سوم هم چند قاشق گل ختمی خبازی و اب سرد
طرز تهیه :
چون شربت زعفرونی غلیظه با لایه های دیگه مخلوط نمیشه فقط نکته شربت در اینه که اولا همونطور که گفتم غلیظ باشه و دوما بزاریدش داخل یخچال تا کاملا خنک بشه من برای هر پارچ ۱٫۵ پیمانه شکر با دولیوان و مقداری گلاب و زعفرون و ابلیمو استفاده کردم.
لایه دوم که تخم شربتی و خاکشیر نکته اش اینه که میزان تخم شربتی باید زیاد باشه و بزارید کاملا لعاب بده من از ۳ ق تخم استفاده کردم
لایه بعدی هم که گل ختمی خبازی یا بنفشه هست که میتونید از عطاری ها تهیه کنید و فوق العاده برای رفع عطش خوبه رو داخل اب سرد خیس کنید و اجازه بدین تا رنگ ابی زیباش رو پس بده وبعد به لایه اخر اضافه کنید واگر دردست رس نداشتید یا دوست نداشتید میتونید به لایه اخر آب ورنگ خوراکی اضافه کنید و نوش جان😌👌
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛