هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
اقبال آذر - دستگاه شور.mp3
22.64M
📢 صوت | آواز سنتی در دستگاه شور
🎤 با صدای: اقبال آذر
⏳ اجرای آواز در یکصد سال پیش انجام گرفته است
🆔 @Axe_zirkhaki
📜 تاريخچه ترياك در ايران ؛
در دوره قاجار کشت گسترده خشخاش به منظور صادرات آغاز شد. در این دوران تریاک در صندوقهای ۱٫۲ شاهمنی (حدود ۶۰۰ کیلویی) صادر میشد. چون در طول مسیر حدود ۵ تا ۱۰ درصد به دلیل از دست دادن رطوبت از وزن آن کم شد وزن آن به یک پیکول چینی میرسید. در سال ۱۲۷۲ شمسی ۳۰۰ صندوق، در ۱۳۰۸ شمسی ۱۳۰۵ صندوق تریاک و در سال ۱۳۲۰ حدود ۱۰ هزار صندوق از ایران صادر شد که رشد سریع تولید این محصول را نشان میدهد.
سود قابل توجه فروش تریاک موجب شد تا زمینهای مخصوص کشت غلات، پنبه و محصولات دیگر به خشخاشکاری اختصاص پیدا کند و نتیجه آن یک قحطی بزرگ در سالهای ۱۷۲–۱۸۷۱ میلادی بود که خشکسالی و عوامل دیگری هم در آن دخیل بودند. به ویژه در اصفهان که رودها و نهرهای زیادی در آن واقع بود. در شیراز، بهبهان و کرمانشاه بیشتر زمینها به کشت این محصول اختصاص یافت و همین موجب کمیابی و گرانی گندم و غلات دیگر شد. مرغوبترین تریاک معروف به «تریاک عربستانی» در دزفول و شوشتر کشت میشد و تریاک یزد و ساری و بابل هم تریاک مرغوبی بود.
در سال ۱۳۲۰ حدود نیمی از کل صادرات تریاک به چین میرفت. بیشتر صادرات به چین از طریق بندرعباس و بوشهر به بنادر هنگ کنگ و مالزی میرفت و بخش کوچکی هم از طریق زمینی از مسیر بخارا - خجند - کاشغر وارد غرب چین میشد. بریتانیا دومین مقصد صادرات تریاک ایران بود. مقدار کمی هم از طریق زمینی به استانبول فروخته میشد و بخشی از آن پس از مخلوط شدن با داروهای محلی به اروپا فروخته میشد. بخشی نیز به زنگبار در شرق آفریقا فروخته شده و مقداری هم از طریق بلوچستان به هند قاچاق میشد.
بیشتر تریاکی که به لندن فروخته میشد دوباره صادر میشد. فقط بخش کوچکی در داخل انگلستان مصرف شده و از آن برای تولید کدئین استفاده میشد. به گفته دکتر رویل؛ تریاک ایرانی ۷۵ تا ۸۴ درصد محلول در آب بود و ۱۳ تا ۳۰ درصد گلوکز (قند) داشت. این قند که نوعی تقلب برای افزایش محصول محسوب میشد، معمولا قبل از برداشت به کاسبرگ گل خشخاش مالیده میشد و درخشندگی و سختی تریاکها هم به همین دلیل بود. همچنین در برخی نقاط تریاکهایی که برای بازار چین ساخته میشد را پس از خشک کردن با کمی روغن (به اندازه ۵ درصد وزن تریاک) میآمیختند تا با ذائقه چینیها سازگارتر باشد.
بهترین تریاک ایران که بعدها به «تریاک سناتوری» شهرت یافت در ماهان کرمان کشت میشد. دکتر پولاک، پزشک ناصرالدین شاه در این مورد نوشته است: «تریاک ماهان بسیار قوی است. جنس نامرغوب از شهر ری، کاشان و قم به دست میآید. مصرف آن عمومیت دارد، و مانند حشیش سرشگستگی ندارد، و قبول عامه یافته است. تقریبا هر ایرانی که بتواند از عهده خرج آن برآید، حداقل روزی یک بار حب تریاک میخورد، و در ساحل خزر مصرف دو برابر مناطق دیگر است.» قیمت تریاک هم در این دوره بسیار ارزان بود. قهوهخانه عرش در خیابان چراغ گاز تهران از پاتوقهای شیرهایها و تریاکیها بود و در آنجا قیمت دو استکان چای ۳ شاهی و قیمت سه مثقال تریاک و یک وعده قلیان ۷ شاهی بود.
🆔 @Axe_zirkhaki
💠 خیابان نادری تهران
⏳ فروردین ۱۳۲۵
📷 پیاده روی خیابانT تابلوی داروخانه فروزنده و در کنارش کافه فلوریا به خوبی دیده می شوند
بشکه ها هم مخصوص حمل و ساخت بستنی بود.
🆔 @Axe_zirkhaki
🔹 #ایران_قدیم
📷 خیابان ولیعصر نهران در یک روز برفی❄️
⏳سال 1364
🆔 @Axe_zirkhaki
📷 تصویر یک خیاط که در سیل در کشور هند تنها سرمایه زندگی و ابزار رزق و روزی اش را نجات می دهد!
⏳ سال ۱۹۸۳ میلادی
🆔 @Axe_zirkhaki
⏳ #ایران_قدیم
📷 روزگاری که برای کاهش درد هنگام کشیدن دندان از تریاک و وافور استفاده میشد!
🆔 @Axe_zirkhaki
📜 کوپن تریاک‼️
⏳در دوران پهلوی، مصوبهای مبنی بر واگذاری تریاک به صورت کوپنی به معتادان بالای ۶۰ سال شکل گرفته بود که البته جوان ها هم با جعل گواهی پزشک، از این سهمیه دولتی بهره می بردند!
🆔 @Axe_zirkhaki
📃 #بریده_جراید
⭕️ از حوادث دهه پنجاه..
📜مردی در اصفهان با کوپن «مُرده» تریاک می گرفت!!
🆔 @Axe_zirkhaki
اخبار BBC در مورد خروج شاه از کشور.mp3
728.4K
🎙صوت| اخبار «بی بی سی» در مورد خروج شاه از ایران
🆔 @Axe_zirkhaki
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم| پیروزی ۲ بر ۱ ایران در برابر اسرائیل
⚽️ فینال بازی های جام ملت های آسیا
⏳ سال ۱۳۴۷ - استادیوم شیرودی
🔥آتش زدن پرچم اسرائیل🇮🇱
💠 تظاهرات مردم علیه رژیم صهیونیستی
🆔 @Axe_zirkhaki ✔️ JOIN
ا⚽️ پیروزی ایران در برابر اسرائیل⚽️
▫️در فینال بازی های جام ملت های آسیا سال ۱۳۴۷ و در یکی از تاریخی ترین بازیهای فوتبال، ایران اسرائیل را با نتیجه ۲ بر ۱ شکست داد و برای اولین بار قهرمان آسیا شد.
🔹این بازی البته حواشی زیادی هم در داخل و خارج ورزشگاه داشت. در آن زمان به علت درگیری نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی با فلسطینیها احساسات مردم ایران جریحه دار شده بود و افرادی با آتش زدن پرچم اسرائیل به این موضوع واکنش نشان میدادند. در ورزشگاه هم شعارهایی علیه مقامات اسرائیلی و همچنین محمدرضا پهلوی سر داده میشد.
⚪️ بعد از قهرمانی ایران با پیروزی مقابل اسرائیل مردم به خیابانها ریختند و معروفترین شعار آن شب این بود: "با اره بریدن سر موشه دایان را... عجب ختنه سورونی!"
-(موشه دایان وزیر جنگ وقت اسرائیل بود.)
🆔 @Axe_zirkhaki
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
👈 کانال: "عکسهاے زیرخاکے" @Axe_zirkhaki
🔹تلگرام: https://t.me/Axe_zirkhaki
▫️ایتا: http://eitaa.com/Axe_zirkhaki
▪️سروش: http://sapp.ir/Axe_zirkhaki
➖مجموعه تصاویر قدیمی وکمتر دیده شده، شامل: عکس، فیلم، کلیپ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳ ٢٦ دى ١٣٥٧ - سالروز خروج شاه از کشور
▫️فرح از وقایع آن روزگار میگوید
🆔 @Axe_zirkhaki ✔️JOIN
📸 کانال عکسها و فیلمهاے قدیمے📽