غذای سرنوشتساز
از امام باقر عليهالسلام در مورد آيه «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ» سؤال شد كه: ما طَعامُه؟ طعام او چيست؟ فرمود: علمه الذى يأخذه، عمن يأخذه؟ يعنى بايد در علمى كه مىگيرد، فكر كند كه از كجا مىگيرد و چه مىگيرد؟
هرچه انسان ياد مىگيرد، غذاى روح اوست. هر علمى براى انسان، غذاى روح است، بلكه هرچه انسان مىبيند يا مىشنود و در حافظهاش باقى مىماند، روح او از آن تغذيه مىكند. به قول مولوى: آدمى فربه شود از راه گوش. يعنى غذاى روح، از راه گوش وارد مىشود و انسان از همين چاق مىشود.
راديو و تلويزيون انسانها را تغذيه مىكنند؛ همچنين سينماها، فيلمها، روزنامه ها و نطقها. كتابهايى كه انسان در طول عمرش مىخواند، دائماً از آنها تغذيه مىشود. آنوقت شما ببينيد در ميان اين تغذيهها چه مقدارش تغذيۀ سالم و حياتبخش و چه مقدارش تغذيه ناسالم و مسمومكننده است.
حديثى است از اميرالمؤمنين على عليهالسلام، كه خيلى حديث عجيبى است. مىفرمايد: چرا مردم اگر شب تاريكى باشد و آنها را بر سر يک سفره بنشانند، تا وقتى كه چراغى روشن نكنند دست به اين سفره نمىبرند، چطور مردم در غذاى جسمانى دقيقند (بايد هم دقيق باشند) ولى در غذاى روحانى دقيق نيستند؟
يك جمله مىتواند سرنوشت انسانى را بكلى تغيير دهد.
منبع: مجموعه آثار استاد #شهيد_مطهرى (آشنايى با قرآن(۱۰ - ۱۴))، ج۲۸
#⃣ #صیانت_از_زندگی
جبههٔ انقلاباسلامی در فضای مجازی ✊🏻 @jebheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️خطای ادراکی از نوع بصری
🎞 نمونهی کارگر ایرانی😁
✍اول بگو ماشاءالله، بعدش هم یه لحظه فکر کن با این خطاهای شناختی که ما انسانها داریم، چطور اینقدر راحت درمورد موضوعات حقیقی و مجازی، زود قضاوت میکنیم 😉
🖌 محمد جوانی
🧠⚔علوم و جنگ شناختی
@CWarfare
امشب ، لیلةالرغائب است.
(الحمداللّه ماه رجب را تا به اینجا درک کردیم.)
بعضی ها میگن شب آرزوها!
سوال اینه که آرزوی چی ؟
خونه،ماشین،دنیا؟
نه. شب شبِ رغبت خواستنه.
از خدا بخواهیم:
🔹 رغبت به نماز پیدا کنیم
🔹رغبت به ایمان،
🔹رغبت به ترک گناه،
🔹رغبت پیدا کنیم برای عمل به فرمایشات ولیّ فقیه در مورد کتاب خواندن،
🔹رغبت به ملاقات خدا.
همانطور که شهدا اینکارو کردند ما هم میتونیم.😊🌹🌹
برای همدیگه دعا کنیم.😇
هدایت شده از استاد فیاض بخش
📍لیلةالرغائب
🔻بر اساس روایات ما، ممتازترین شبها در همه سال، سه شب است که همگی در این ماههای سهگانه واقع شده:
اولی شب جمعه اول ماه رجب است به نام «لیلةالرغائب»، دوم شب نیمه شعبان که نامش «لیلةالبرات» است و دیگر شبهای قدر در ماه مبارک رمضان که «لیلةالقدر» است.
▫️رغائب جمع «رغیبة» است و رغیبة به معنای عطای کثیر است؛ یعنی در چنین شبی، درهای رحمت الهی بیحساب باز است. ترکیب «لیلة الرغائب» اضافه موصوف به صفت خود است، بدین ترتیب لیلةالرغائب یعنی «اللیلة التی فیها الرغائب» یعنی شبی که در آن عطایای الهی کثیر است، سپس موصوف به صفتش اضافه شد و «لیلة الرغائب» گردید.
▫️صاحب مراقبات، جمال السالکین، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، مطلبی به این مضمون میفرماید که ماه رجب اول ورود به میهمانی الهی است و تو ببین در این ضیافت الهی با کدامین لباس و زیور بر مولای خود وارد میشوی!
▫️تلطیف عمل مهمتر از تکثیر در عمل است؛ لذا در اولین شب جمعه ماه رجب که شب عطای خاصّ الهی است، اولین دعایمان مغفرت و طلب استعداد ورود به ضیافت خاص الخاص پروردگار باشد؛ تا در همان شب جمعه اول پاک شویم و اجازه ورود به سرای محبوب را در همه ضیافت سهماهه داشته باشیم. در حالی که در ماه رمضان این طور نیست، شب قدر آن در آخر ماه است که این حساب دیگری دارد. درباره اعمال مخصوص این شب، به آنچه در مفاتیح الجنان آمده اکتفا میکنیم.
🔺پیامبر اکرم(ص) فرمودند: غافل از اولین شب جمعه ماه رجب نشوید که ملائکه، آن شب را «لیلةالرغائب» نامیدند. این بیان پیامبر(ص) که ملائکه چنین نامی بر این شب نهادند، از آن روست که آنها عالم بالا را میبینند و مشاهده میکنند که چگونه کرور کرور عطای کثیر و نعم و رحمتهای خاص الهی در آن شب سرازیر است؛ لذا میگویند این شب، شب عطای کثیر است.
سپس حضرت میفرمایند: زمانی که یک سوم از شب گذشت، تمام ملائک آسمان و زمین به عالم دنیا میآیند و گرد خانه خدا طواف میکنند و خداوند توجه خاص به ملائکه خود میکند. توجّه کنیم که خیلی اوقات ملائک زمینی برای انسان دعا میکنند، ولی در آن شب عزیز، ملائکه آسمانی، یعنی میکائیل و جبرائیل و اسرافیل و ملائکه مقدّس الهی که دعایشان قطعاً مستجاب است، دست به دعا برمیدارند. خداوند به ملائکش میفرماید در این شب هر دعایی دارید بخواهید تا من اجابت کنم، و ملائک دعا میکنند: خدایا، روزهداران ماه رجب را بیامرز.
📚ادب حضور (دفتر اول)، ص۷۹.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehadmin
آیت الله #مجتهدی_تهرانی:
جوانی در مسجد گوهرشاد به من گفت:
"لباسهایی که چروک و کثیف است موادی برای شستشو و تمیز کردن آنها هست؛ حال اگر قلب را زنگار بگیرد آیا وسیله ای برای پاک کردن آنها داریم؟"
از سوال او خوشم آمد و گفتم :
" بله! با دو کار میشود این زنگارها را از دل برد؛ یکی #تلاوت_قرآن و دیگری #استغفار کردن خصوصا در سحرها"
🔅 پیامبر اکرم (ص)فرمودند:
"دلها را زنگار میگیرد مانند زنگار مس، پس آنها را با #استغفار و #قرآن_خواندن جلا دهید"
📚*بحارالانوار*
🌙کانال معرفتی #نمازشب 👇
[به جمع نمازشبی ها ملحق شوید]
https://eitaa.com/Namazshabb