❤ویژگی شب بیست و پنجم ماه رمضان
❤مرحوم علامه مجلسی در «زادالمعاد» می نویسد:
منقول است که خدای عزوجل در این شب دفع می کند بدی ها و گناهان و جمیع انواع بلاها را از روزه دارِ آن ماه رمضان، پس عطا می کند حق تعالی به ایشان نوری در گوش ها و دیدهای ایشان.
📚(زادالمعاد، ص۱۹۰)
❤ ادعیه شب بیست و پنجم ماه رمضان
۱) دعای پیامبر صلّی الله علیه وآله در شب بیست و پنجم ماه رمضان عبارت است از:
«تَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِينَ ، خَالِقُ الْخَلْقِ ، وَ مُنْشِئُ السَّحَابِ ، وَ آمِرُ الرَّعْدِ ، يُسَبِّحُ لَهُ تَبارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ، الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا، تَبارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعالَمِينَ نَذِيراً ، تَبارَكَ الَّذِي إنْ شاءَ جَعَلَ لَكَ خَيْراً مِنْ ذلِكَ ،جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ وَ يَجْعَلْ لَكَ قُصُوراً ، تَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِينَ ، يَا إلَهِي وَ إلَهَ الْعَالَمِينَ وَ إلَهَ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ مَا فِيهِنَّ وَ مَا بَيْنَهُنَّ وَ إلَهَ الْأَرَضِينَ السَّبْعِ وَ مَا فِيهِنَّ وَ مَا بَيْنَهُنَّ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ امْنُنْ عَلَيَّ بِالْجَنَّةِ، وَ نَجِّنِي مِنَ النَّارِ ، إنَّكَ أَنْتَ الْمُنْجِي الْمَنَّانُ.»
📚(بحارالأنوار، ج۹۸ ، ص۸۰ به نقل از البلدالامین)
۲) ایّوب بن یقطین از ائمّه علیهم السلام نقل می کند که این دعا در شب پنجم از دهه آخر ماه رمضان(یعنی شب بیست و پنجم) خوانده شود:
«يا جاعِلَ اللَّيْلِ لِباساً، وَالنَّهارِ مَعاشاً، وَالاَْرْضِ مِهاداً، وَالْجِبالِ اَوْتاداً، يا اَللهُ يا قاهِرُ، يا اَللهُ يا جَبّارُ، يا اَللهُ يا سَميعُ، يا اَللهُ يا قَريبُ، يا اَللهُ يا مُجيبُ، يا اَللهُ يا اَللهُ يا اَللهُ، لَكَ الاَْسْماءُ الْحُسْنى، وَالاَْمْثالُ الْعُلْيا، وَالْكِبْرِياءُ وَالالاءُ، اَسْاَلُكَ اَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تَجْعَلَ اسْمي في هذِهِ اللَّيْلَةِ فِي السُّعَداءِ، وَرُوحي مَعَ الشُّهَداءِ، وَإحْساني في عِلِّيّينَ، وَإساءَتي مَغْفُورةً، وَاَنْ تَهَبَ لي يَقيناً تُباشِرُ بِهِ قَلْبي، وَايماناً يُذْهِبُ الشَّكَّ عَنّي، وَرِضىً بِما قَسَمْتَ لي، وَآتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَفِي الاخِرَةِ، حَسَنَةً وَقِنا عَذابَ النّارِ الْحَريقِ، وَارْزُقْني فيها ذِكْرَكَ وَشُكْرَكَ وَالرَّغْبَةَ إلَيْكَ وَالإنابَةَ وَالتَّوْبَةَ والتَّوْفيقَ لِما وَفَّقْتَ لَهُ مَحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّد عَلَيْهِمُ السَّلامُ.»
📚 (كافي، ج۴
❇️ *ادامه شرح دعای ۴۵ صحیفه سجادیه
👈(دعای وداع با ماه مبارک رمضان)
( حجت الاسلام و المسلمین حسین انصاریان)
✴️ آمرزش براى آباء و اجداد و مؤمنان
🔰 *مرتبه بندگان صالح به اعتبار مرتبه عبوديّت و بندگى، نزد خداوند متعال متفاوت است؛ زيرا هر بندهاى از بندگان درستكار به اعتبار مقام يا اسمى كه در او غلبه ظهورى دارد مرتبه ويژهاى پيدا مىكند. ما در نماز بعد از سلام بر نبىّ مكرّم اسلام (صلى الله عليه و آله) منزلت آنان را با خطاب مخصوص «السَّلامُ علينا و على عِبادِ اللّهِ الصَّالِحينَ» بيان مىكنيم. اگر چه در خطاب عباد، به ويژگى و صلاحيّت آنان اشاره دارد و خود را هم در شمار آنان مىداند ولكن مقصود مقامى است كه در كائنات و عرش الهى به آنان اختصاص دادهاند، به ويژه كسانى كه در مراتب ايمان و اسلام و تقوا حقوق دينى برترى دارند.
🌴بسيارى از نياكان و پيشگامان حقيقى و حقوقى كه در عصرهاى پيشين مىزيستهاند؛ و به گردن همه نسلهاى جديد حق حيات و سرافرازى دارند؛ و در طلب مغفرت و عفو اهل استحقاق هستند. محبّت و پيوند رشتههاى دوستى بين دو نسل گذشته و آينده در تحكيم مبانى اعتقادى و اخلاقى مؤثّر است.
💠اميرالمؤمنين (عليه السلام) در حكمتهاى خويش مىفرمايد:⬇️
✴️ دوستى پدران، خويشاوندى بين فرزندان است، و خويشاوندى به دوستى محتاجتر از دوستى به خويشاوندى است.
✳️و نيز مىفرمايد:
*رساترين پندها نگاه كردن به آرامگاه مردگان و عبرت گرفتن از سرنوشت پدران و مادران است.
🔰در روايت آمده است:
امام موسى بن جعفر (عليه السلام) به مرد زشترويى از اهالى عراق برخورد كرد و به او سلام كرد و در كنارش نشست و مدّتى طولانى با وى گفتگو كرد. و سپس فرمود: اگر برايت مشكلى يا حاجتى پيش آيد حاضرم آن را برآورده سازم.
شخص ديگرى گفت: يابن رسول اللّه (صلى الله عليه و آله)! نزد اين مرد مىنشينى و سپس از نيازهايش مىپرسى، در صورتى كه او به شما نيازمندتر است، حضرت فرمود:
او بندهاى از بندگان خداست و به حكم كتاب خدا با ما برادر است و در سرزمين خدا به سر مىبرد. ما و او را، از بهترين پدران يعنى آدم (عليه السلام) و برترين اديان يعنى اسلام به هم پيوند داده است وشايد روزى زمانه ما را در كارى نيازمند او كند و آنگاه ما را ببيند كه ديروز بر او بزرگى فروختيم و امروز در برابرش فروتنى مىكنيم ...
💎🌹💎🌹💎🌹
❇️ *ادامه شرح دعای ۴۵صحیفه سجادیه
(دعای وداع با ماه مبارک رمضان)
(حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان)
💠 پيشگامان در نيكىها و پيشينيان در اعمال صالح نبايد فراموش شوند؛ زيرا مقام معنوى آنان بالاتر از كاميابى مادّى آنهاست، به ويژه سبقت آنان در ايمان و جهاد و انفاق در راه خدا، براى تقرّب به پروردگار بوده است. و خداوند متعال هم در تجليل از آنان فرموده است:
﴿وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولَٰئِكَ الْمُقَرَّبُونَ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ﴾
💠و پيشى گيرندگان [به اعمال نيك] كه پيشى گيرندگان [به رحمت و آمرزش] اند، اينان مقرباناند، در بهشتهاى پر نعمتاند.
✴️ منظور از قرب در آيه، قرب منزلتى است نه مكانى؛ و تقرّب به خداوند با ادّعا حاصل نمىشود؛ روش و دليل دارد.
💠 يهوديان مىگفتند: ما مقربان درگاه خدا هستيم ولى خداوند در پاسخ آنان مقرّبان را كسانى مىداند كه در كمالات و ارزشهاى دينى پيش قدم باشند. آنانى كه در شرايط سخت و گرفتارى براى تعالى اسلام ايستادگى مىنمودند و همه تلخىها را به جان مىخريدند تا نور حق بر دلهاى مردم تابيده شود.
✳️و خداوند هم در برابر حقشناسى و قدردانى از آنان، بالاتر از غفران و بهشت؛ درجه و مدال افتخار مقرّبان و رضايت خويش را به آنان عطا فرموده است:
💠 پيشگامان نخستين از مهاجران و انصار و كسانى كه به نيكى و درستى از آنان پيروى كردند، خدا از ايشان خشنود است و آنان هم از خدا راضى هستند؛ براى ايشان بهشتهايى آماده كرده كه از زيرِ [درختانِ] آن نهرها جارى است، در آنجا براى ابد جاودانهاند؛ اين است كاميابى بزرگ.
💠از مصاديق بارز «سابقون» مىتوان به موارد ذيل اشاره كرد:
✴️ انبيا و اولياى الهى به ويژه رسول اللّه (صلى الله عليه و آله) و اميرالمؤمنين (عليه السلام) و فاطمه زهرا عليها السلام و اهل بيت وانصار و مهاجرين و تابعين و مؤمنان و شهيدان و پدران و مادران صالحى كه براى هدايت و ديانت بسيار كوشا و جانفشانى كردند و جان عزيزشان را در راه هدف الهى به حق سپردند.
💠و همه مسلمانان و نسلهاى بعد در قرون اخير، مديون پايدارى و همّت بلند آن بزرگواران هستند؛ زيرا آنان راه شناخت خدا و سعادت و راهيابى به بهشت را به ما نشان دادند.
💠ابن عباس مىگويد: از تفسير كلام خدا كه فرمود:
﴿وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولَٰئِكَ الْمُقَرَّبُونَ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ﴾
از رسول خدا (صلى الله عليه و آله) پرسيدم، فرمود:👈 جبرئيل به من گفته است:⬇️
✅ اينان على و شيعيان اويند، آنانند كه به بهشت پيشى گيرند به خاطر كرامتى كه خداوند به آنان نموده و مقرّبان درگاه خداوند مىباشند.
🌴 مكتب كامل و شايسته:⬇️
💎 مكتبى است كه براى پيروان و نسل آينده خود نيز طرح كمال و رشد داشته باشد و دعاى خير و استغفار براى گذشتگان، وظيفه آيندگان باشد.
🔰 سابقه در ايمان ارزش محسوب مىشود و برادرى واقعى در پرتو ايمان است و رحمت و رأفت حق پشتوانه قبول دعاهاست
هدایت شده از آوای عاشقی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جز محبت هر چه بردم سود در محشر نداشت
دین و دانش عرضه کردم، کس به چیزی برنداشت
در مسیر لا اله الا الله،
فقط با "مرکب محبت" میشود حرکت کرد!
و هیچ ابزاری، جز محبت نمیتواند شما را به مقصد برساند.
اما این محبت جنسش فرق دارد،
و باید آنرا شناخت،
و بالاتر از آن، برای این مقام تلاش کرد.
https://eitaa.com/avayeasheghj
از میان انتخابها و ارتباطهای گوناگون زندگیمان، که ممکن است همه نورانی و خیر باشند،
کدام را انتخاب کنم، که بیشتر محبتِ این یگانه اله را جذب کنم؟
هدایت شده از آوای عاشقی
🌕🕊به آرامش ڪه بـرســی
آرامش وجودت را فرا میگیرد
🌕🕊نه به راحتی میرنجی
و نه به آسانی می رنجانی
🌕🕊آرامـــش
سهم دلهایی ست ڪه
نگاهشان به نگاه خداست
https://eitaa.com/avayeasheghj
اگر به جای شکایت
برای چیزهایی که دارید قدردانی کنید
احساس بهتری پیدا میکنید و این باعث
جذب چیزهای بهتر بیشتری به سمتتان میشود