#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
✨️"وَعِبادِهِ الْمُكْرَمِينَ الَّذِينَ ﴿لَايَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَهُمْ بأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ﴾ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ"
و بندگان گرامی خدا، آنان که «در سخن بر او پیشی نمیگیرند [آنچه میگویند از سوی خداست] و فقط به فرمان او عمل میکنند» و رحمت و برکات خدا بر آنان باد
📔فرازی از زیارت جامعه کبیره
@BahrulEilm
✨◻️✨◻️✨◻️✨
✨◻️✨
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_بقره
ا❁﷽❁ا
✨ أللهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ الَّذينَ كَفَرُوا أَوْلِياؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُماتِ أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ
خداوند، ولىّ و سرپرست کسانى است که ایمان آوردهاند؛ آنها را از ظلمتها خارج ساخته، بهسوى نور مىبرد. ولى کسانى که کافر شدند، اولیاى آنها طاغوتها هستند؛ که آنها را از نور خارج ساخته، بهسوى ظلمتها مىبرند؛ آنها اهل دوزخند و جاودانه در آن خواهند بود.
(آیه ۲۵۷ - سوره مبارکه بقره)
۵)💠 الباقر (علیه السلام)- وَ الَّذِینَ کَفَرُوا بِوَلَایَهًِْ عَلِیِّبْنِأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام) أَوْلِیاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ نَزَلَتْ فِی أَعْدَائِهِ وَ مَنْ تَبِعَهُمْ أَخْرَجُوا النَّاسَ مِنَ النُّورِ وَ النُّورُ وَلَایَهًُْ عَلِیٍّ (علیه السلام) فَصَارُوا إِلَی الظُّلْمَهًِْ وَلَایَهًِْ أَعْدَائِهِ.
⚜ امام باقر (علیه السلام) در تفسیر این شریفه فرمودند: کافران کسانی هستند که ولایت علیّبنابیطالب (علیه السلام) را انکار کردهاند. سرپرست و پیشوای این افراد طاغوت است. این آیه دربارهی دشمنان علی (علیه السلام) و پیروانشان میباشد که مردم را از نور یعنی همان ولایت علی (علیه السلام)، بیرون برده و بهسوی ظلمت کشاندند که همان ولایت دشمنان علی (علیه السلام) است.
📔تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۱۴
📔بحارالأنوار، ج۳۵، ص۳۹۶
📔المناقب، ج۳، ص۸۱
✨◻️✨
✨◻️✨◻️✨◻️✨
@BahrulEilm
12.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رضویة
✅ جایگاه «امام »از لسان مبارک امام رضا علیه السلام؛
« خطبه مسجد مرو »
🔹بخش سیزدهم روایت
💠 مولانا امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام )می فرماید :
⚜ لْإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ لَا يُدَانِيهِ أَحَدٌ وَ لَا يُعَادِلُهُ عَالِمٌ وَ لَا يُوجَدُ مِنْهُ بَدَلٌ وَ لَا لَهُ مِثْلٌ وَ لَا نَظِيرٌ مَخْصُوصٌ بِالْفَضْلِ كُلِّهِ مِنْ غَيْرِ طَلَبٍ مِنْهُ لَهُ وَ لَا اكْتِسَابٍ بَلِ اخْتِصَاصٌ مِنَ الْمُفْضِلِ الْوَهَّابِ
➖ امام گوهر يكتاى روزگار خويش است،و درجۀ شخصيّت و ارزش والاى او به حدّى است كه هرگز كسى به پاى او نمىرسد،و دانشش به قدرى عميق است كه هيچ عالمى توان انجام مسابقۀ با او را ندارد.نه كسى جاى او را مىگيرد،و نه مانند و همتائى براى اوست، فضائل و كمالات را دارا است بدون آنكه براى بدست آوردنش به مكتبى رفته باشد و يا به وسيلۀ آموختن به دست آورده باشد، بلكه اين امتياز به وسيلۀ لطف خاصّ خداوند كه بسيار فاضل و بخشنده است نصيبش گرديده
📔 بحار الأنوار، ج٢٥، ص: ١٢٣
✨✨💎✨✨💎✨✨
@BahrulEilm
📖🖊📖🖊📖🖊📖
#القلم
#معرفی_کتب_تفسیری_ومنابع_موثق_شیعی
📖 تهذیب الاحکام
❇️ کتاب شریف تهذیب الاحکام اثر ابوجعفر محمد بن حسن طوسی (۴۶۰ق)،معروف به شیخ طوسی از مجموعههای روایی معتبر شیعه و سومین کتاب از کتب اربعه و مورد قبول علما و فقهای شیعه است.
➖این مجموعه حدیثی، حاوی روایات فقهی و احکام شرعی است که از اهل بیت(علیهم السلام) روایت شده است.
✅کتاب تهذیب الاحکام بسیاری از روایات مورد نیاز برای اجتهاد فقها و مجتهدان را فراهم کرده است و افزون بر این شامل مباحث اصولی و رجالی نیز است.
شیخ طوسی این کتاب را در شرح و توضیح کتاب المقنعه اثر شیخ مفید نگاشته است .
﴿تهذیب الاحکام ،ج۱،ص۳﴾
💠 ترتیب عنوانهای این کتاب، همانند کتاب المقنعه است.شیخ طوسی گرچه ابتدا کتاب تهذیب الاحکام را با شرح کامل تمام مسائل کتاب مقنعه و همراه با استدلال به ادله قطعی مانند قرآن، سنت متواتر، اجماع و احادیث مشهور امامیه آغاز کرد، اما در ادامه برای پرهیز از پرحجم شدن کتاب و همچنین خارج نشدن از معیارهای یک کتاب حدیثی، روش خود را تغییر داد و تنها به ذکر احادیث شیعی و رفع تعارض آنها بسنده کرده است.
وی سپس تصمیم گرفته که بدون تقید داشتن به مباحث مقنعه، بیشتر یا تمام احادیث فقهی را ذکر کند. از همین رو در سه جلد نخست، ابواب زیارات را افزوده است.
﴿تهذیب الاحکام، ج۱۰، مشیخه، ص۴﴾
✔️ بنابراین، کتاب تهذیب الاحکام شیخ طوسی، با دو روش مختلف تألیف شده است که علاوه بر تفاوت در حجم، در شیوه نقل سند احادیث هم با یکدیگر متفاوتاند.
﴿«چهار مقاله»، ص۱۸۱ـ۱۸۴﴾
✍به نوشته شیخ طوسی در مقدمه تهذیب الاحکام، یکی از دوستان وی از وجود احادیث به ظاهر متعارض در منابع شیعی با او سخن گفته و یادآور شده که این موضوع موجب انتقاد شدید مخالفان و جدا شدن برخی شیعیان ناآگاه از مذهب حق گردیده است، به همین جهت از مؤلف درخواست کرده که شرحی استدلالی بر کتاب مقنعه، اثر فقهی شیخ مفید بنگارد که در آن علاوه بر ذکر مستندات قطعی هر مسئله و احادیث مشهور، احادیث متعارض هم آورده شود و شیوه رفع ناسازگاری این احادیث با یکدیگر و تأویل آنها یا وجوه ضعف احادیث متعارض بیان گردد.
﴿ تهذیب الاحکام ،ج ۱،ص۲و۳﴾
🖊تهذیب الاحکام نخستین تألیف شیخ طوسی بوده و در آن به هیچ یک از آثار مؤلف اشاره نشده است. او در دیگر آثار خود بارها به این اثر ارجاع داده است.
﴿ النهایة، ص۲۳۵و۲۴۳ و...﴾
➖شیخ طوسی آن را قبل ازکتاب الاستبصار، چهارمین کتاب از کتب اربعه نگاشته است.
🖋کتاب تهذیب الاحکام، در مقایسه با سایر کتب چهارگانه، حاوی بیشترین احادیث فقهی است و از مهمترین منابع استنباط فقهی فقهای امامی به شمار میرود.
▫️ این کتاب شامل ۳۹۳ باب و ۱۳۵۹۰ حدیث است.در آخر کتاب، بخش «مشیخه اجازه» آمده که حاوی استناد شیخ طوسی به کتابهایی است که از آنها روایت نقل کرده است.
_ در منابع فقهی، دیدگاههای شیخ طوسی در تهذیب، فتوای او تلقی شده و به فراوانی توسط فقها و عالمان دیگر نقل و بررسی شده است.
﴿السرائر، ج۱، ص۳۳۴-۳۳۵﴾
✔️ کتاب تهذیب الاحکام علاوه بر جنبه فقهی، از نظر حدیثی نیز در میان فقها و عالمان شیعه، مهم تلقی میشود و علاوه بر کتابهای فهرست که به ذکر و توصیف آن پرداختهاند.
﴿الفهرست، ص۴۴۷﴾
➖در آثار حدیثی بعدی همواره به تهذیب الاحکام استناد و از آن نقل شده است.
﴿مکارم الاخلاق،ج۱، ص۱۳۲و۱۳۷﴾
🔹نقل فراوان از تهذیب الاحکام در آثار سید بن طاووس، حاکی از اهمیت این کتاب تلقی شده است.
﴿کتابخانه ابن طاووس و احوال و آثار او، ص۵۵۰﴾
🔹 همچنین ابن ادریس شماری از احادیث جالب توجه آن را برگزیده و در پایان السرائر آورده است.
﴿السرائر،ج۳،ص۶۲۸-۶۳۲﴾
🔹کتاب تهذیب الاحکام، به گفته بحرالعلوم، غالبا فقها را از دیگر کتب حدیثی بینیاز میکند.
﴿ الفوائد الرجالیه، ج۳، ص۲۲۹﴾
🔹سید ابن طاووس، کتابهای کافی و تهذیب را از بزرگترین کتب فقهی شمرده است.
﴿فتح الابواب، ص۲۹۲﴾
🔹 علامه حلّی، تهذیب الاحکام را اصل فقه خوانده و آن را همراه با مقنعه از بزرگترین منابعی دانسته که از آنها بهره فقهی برده میشود.
﴿مختلف الشیعه، ج۲، ص۳۵۵﴾
🔹آقا بزرگ تهرانی در کتاب خود الذریعة، ۱۶ شرح و بیست حاشیه بر تهذیب معرفی کرده است.
﴿الذریعة، ج۱، ص۳۰۷، ج۴، ص۵۰۵-۵۰۷، ج۶، ص۵۱-۵۳و۲۵۷، ج۱۳، ص۱۵۶-۱۵۹، ج۱۶، ص۱۸﴾
📚علاوه بر کتابهای شرح تهذیب الاحکام و حواشی آن، ترجمهها و خلاصههایی از این کتاب هم چاپ شده است.
📖🖊📖🖊📖🖊📖
@BahrulEilm