#رضویة
✅ جایگاه «امام» از لسان مبارک امام رضا علیه السلام ؛
«خطبه مسجد مرو»
🔹بخش دوازدهم روایت
💠 مولانا امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) می فرماید :
⚜️ إِمَامُ الْمُطَهَّرُ مِنَ الذُّنُوبِ الْمُبَرَّأُ مِنَ الْعُيُوبِ مَخْصُوصٌ بِالْعِلْمِ مَوْسُومٌ بِالْحِلْمِ نِظَامُ الدِّينِ وَ عِزُّ الْمُسْلِمِينَ وَ غَيْظُ الْمُنَافِقِينَ وَ بَوَارُ الْكَافِرِينَ
➖امام کسی است که از گناهان پاک است. از هر عیبی برکنار است، دانشش مخصوص است ( گنجینه علم و حلم ) و به حلم و بردباری معروف است، اساس ونظام دین است،
مایهٔ عزّت و شرف مسلمین و موجب خشم منافقین و از بین برنده کفار است.
📔بحار الأنوار، ج٢٥، ص: ١٢٣
✨✨💎✨✨💎✨✨
@BahrulEilm
✳️✨✳️✨✳️✨✳️
✳️✨
✳️✨
#ذیقعدة_الحرام
#ویژه_نامه_ولادت_حضرت_فاطمه_معصومه_علیهاالسلام
⚪️ عرض ارادت و توسل علما به ساحت کبریایی حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)
✍ عرض ارادت، توسل و تضرع علما در صور متکثر به ساحت کبریایی کریمۀ اهل بیت (سلام الله علیها) و سفارش اکید ایشان بر استمرار این سیره به طلاب و اهل معرفت، اهتمام تامّ ایشان به استقرار دروس و مباحثات علمی در حریم حضرتشان، و منتهی غایت آمال ایشان به یافتن آرامگاهی در جوار آن حضرت از جمله مصادیق اظهار خاکساری و ارادت به ساحت حضرت کوثر الرضا فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در سیره علمای متقدم و معاصر می باشد که در اینجا به عنوان نمونه به بعضی از آنها اشاره شده است.
🔹مرحوم آيت الله سيد محمود مرعشی
➖ مرحوم آيت الله سيد محمود مرعشی برای یافتن نشانه ای از مثوای مخفی حضرت أم الائمة و الابرار مولاتنا و سیدتنا فاطمة الزهراء (علیها السلام) مدتها آثار متعددی را مورد بررسی قرار داد اما چیزی نیافت، پس از آن متوسل به ساحت مقدس حضرات اهل بیت (علیهم السلام) شد تا اینکه در عالم رویا به ایشان چنین امر شد:
⚜ «خداوند عظمت، جلال و جبروت آن حضرت را در اين سرا به كريمه اهلبيت (عليهم السلام) عنايت فرموده است».
➖ ایشان می پرسد: سرورم! منظور از كريمه اهل بيت (عليهم السلام) كيست؟
⚜ فرمودند: حضرت فاطمه معصومه (عليها السلام) در قم.
🔰 لذا ایشان خانواده اش را امر نمود که معتکف عشّ آل محمد حریم کبریایی حضرت معصومه (سلام الله علیها) گردند. فرزند ايشان آيت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی نیز در طول ساليان متمادی در زمستان و تابستان، هر روز قبل از اذان صبح برای اقامه جماعت و سپس تدریس دروس علمی در حرم حضرت معصومه (عليها السلام)، از خانه به طرف حرم مطهر مشرف می شد و آنقدر پشت درب به انتظار مینشست تا درها باز شود. نقل است که ایشان با كمال تواضع در انتظار آمدن خدّام برای باز كردن در می نشست، به گونه ای که گویی شخص نيازمند و دردمندی، به در خانه حضرت معصومه (عليها السلام) پناهنده شده است. ایشان در طول شصت سال مقید به انجام این عمل در حرم مطهر بود تا آنجا که این اهتمام موجب شکل گیری اقامه نماز جماعت در سه وعده صبح و ظهر و شب در مسجد بالاسر و صحن شريف گشت.
🖋 ايشان همچنین در وصيت نامه خویش تاکید كرده بود:
➖«جنازه مرا رو به روی مرقد مطهّر بی بی فاطمه معصومه (عليها السلام) قرار داده و در اين حال، يک سر عمّامه ام را به ضريح مطهّر و سر ديگر را به تابوت بسته، بهعنوان دخيل. در اين هنگام، مصيبت وداع مولای من حسين مظلوم (عليه السلام) با اهلبيت طاهرينش را بخوانند».
✳️✨✳️✨✳️✨✳️
@BahrulEilm
#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
✨️"وَذَوِي النُّهَىٰ وَأُولِي الْحِجَىٰ، وَكَهْفِ الْوَرَىٰ"
و صاحبان خرد و دارندگان زیرکی و پناهگاه مردمان
📔فرازی از زیارت جامعه کبیره
@BahrulEilm
✨◻️✨◻️✨◻️✨
✨◻️✨
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_بقره
ا❁﷽❁ا
✨ أللهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ ما بَيْنَ أَيْديهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا يُحيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا يَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظيمُ
هیچ معبودى جز خداوندِ یگانه زنده و پاینده نیست، [خداوندى که قائم به ذات خویش است، و موجودات دیگر، قائم به او] . هیچگاه خواب سبک و سنگینى او را فرا نمىگیرد؛ [و لحظهاى از تدبیر جهان هستى، غافل نمىماند؛] آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، از آنِ اوست. کیست که در نزد او، جز به فرمانش شفاعت کند؟! آینده و گذشتهي بندگان را مىداند؛ و کسى از علم او آگاه نمىگردد؛ جز به مقدارى که او بخواهد. [اوست که به همه چیز آگاه است؛ و علم و دانش محدود دیگران، پرتوى از علمِ بىپایان و نامحدود اوست]. تخت [حکومت] او، آسمانها و زمین را دربرگرفته؛ و نگاهدارى آن دو (آسمان و زمین) او را خسته نمىکند. و اوست بلند مرتبه و با عظمت.
(آیه ۲۵۵ - سوره مبارکه بقره)
💠الصّادق (علیه السلام)- [مَنْ ذَا الَّذي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ] نَحْنُ أُولَئِکَ الشَّافِعُون.
⚜امام صادق (علیه السلام) درباره ؛ کیست که در نزد او، جز به فرمانش شفاعت کند؟! فرمود: آن شفاعتکنندگان، ما هستیم.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۲۹۶/ المحاسن، ج۱، ص۱۸۳/ بحارالأنوار، ج۸، ص۴۱/ العیاشی، ج۱، ص۱۳۶
✨◻️✨
✨◻️✨◻️✨◻️✨
@BahrulEilm