#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
✨️"وَبَقِيَّةِ اللّٰهِ وَخِيَرَتِهِ وَحِزْبِهِ وَعَيْبَةِ عِلْمِهِ"
و باقیمانده خدا و برگزیدگان او و گروه و صندوق دانش حق
📔فرازی از زیارت جامعه کبیره
@BahrulEilm
✨◻️✨◻️✨◻️✨
✨◻️✨
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_بقره
ا❁﷽❁ا
✨ مَثَلُ الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في سَبيلِ اللهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ في كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَ أللهُ يُضاعِفُ لِمَنْ يَشاءُ وَ أللهُ واسِعٌ عَليمٌ
کسانىکه اموال خود را در راه خدا انفاق مىکنند، همانند بذرى هستند که هفت خوشه برویاند؛ که در هر خوشه، یکصد دانه باشد؛ و خداوند آن را براى هرکس بخواهد [و شایسته باشد]، دو یا چند برابر مىکند؛ و لطف خدا گسترده، و او [به همه چیز] داناست.
(آیه ۲۶۱ - سوره مبارکه بقره)
💠 عَنْ مُفَضَّلِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْجُعْفِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِاللهِ (علیه السلام) قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللهِ (علیه السلام) عَنْ قَوْلِ اللَّهِ: کَمَثَلِ حَبَّهًٍْ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ قَالَ: الْحَبَّهًُْ فَاطِمَهًُْ (سلام الله علیها) وَ السَّبْعُ السَّنَابِلُ سَبْعَهًٌْ مِنْ وُلْدِهَا سَابِعُهُمْ قَائِمُهُمْ (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، قُلْتُ: الْحَسَنُ (علیه السلام)؟ قَالَ: إِنَّ الْحَسَنَ (علیه السلام) إِمَامٌ مِنَ اللَّهِ مُفْتَرَضٌ طَاعَتُهُ وَ لَکِنْ لَیْسَ مِنْ السَّنَابِلِ السَّبْعَهًِْ أَوَّلُهُمْ الْحُسَیْنُ (علیه السلام) وَ آخِرُهُمْ الْقَائِمُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، فَقُلْتُ: قَوْلُهُ «فِی کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ»؟ قَالَ: یُولِدُ الرَّجُلُ مِنْهُمْ فِی الْکُوفَهًِْ مِائَهًًْ مِنْ صُلْبِهِ وَ لَیْسَ ذَاکَ إِلَّا هَؤُلَاءِ السَّبْعَهًَْ.
⚜ مفضّلبنمحمّد جحفی گوید: از حضرت اباعبدالله (علیه السلام) دربارهی سخن خداوند: کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ سؤال کردم؛ حضرت فرمود: «مراد از حَبَّة، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و منظور از سَبْعَ سَنابِلَ، هفت فرزند حضرت و هفتمین آنها قائمشان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است». گفتم: «اوّلین نفرشان حسن (علیه السلام) است»؟ فرمود: «همانا حسن (علیه السلام) امامی است که از جانب خداوند اطاعت از او واجب شده است و لیکن جزء آن سنبلهای هفتگانه نیست. اوّلین آنها حسین (علیه السلام) وآخرینشان قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است». پس این آیه: فِی کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ را گفتم [و دربارهی این قسمت آیه سؤال کردم]». فرمود: «در کوفه صد نفر از صلب ایشان متولّد میشود و آنها تنها از این هفت نفر پدید میآیند».
📔تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۳۴۶
📔العیاشی، ج۱، ص۱۴۷
📔تفسير نور الثقلين ج ۱، ص ۲۸۲
📔عوالم العلوم ، ج ۱۵، ص ۱۱
✨◻️✨
✨◻️✨◻️✨◻️✨
@BahrulEilm
#قرآن_شناسی
#احادیث_قرآنی
✍رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) فرمودند:
⚜«اَصدَقُ القَولِ و َاَبلَغُ المَوعِظَةِ و َاَحسَنُ القَصَصِ كِتابُ اللّه ».
➖راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
📒من لایحضر الفقیه ج۴ ، ص۴۰۲
⚜✨⚜
⚜✨⚜✨⚜
@BahrulEilm
#دحو_الارض
#طهارت_ارض_بولایت_فاطمی
⚜ دحوالارض؛ عید خاک پاک
✳️ لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلاَیَتِکِ یَا مَوْلَاتَنَا یَا فَاطِمَه (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیْهَا)
ا❁﷽❁ا
✨ إِنَّآ أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ
﴿سوره مبارکه کوثر، آیه ۱﴾
💠 حیات می یابد زمین و هر آنچه در آن است با جوشش کوثر فاطمی و تطهیر میگردد خاک به اذن حضرت مادر!
✨✨🍃✨✨🍃✨✨
@BahrulEilm
✨✨🍃✨✨🍃✨✨
#دحو_الارض
#طهارت_ارض_بولایت_فاطمی
⚪️ مقدمه
ا❁﷽❁ا
✨«وَ الْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا، أَخْرَجَ مِنْهَا مَاءَهَا وَ مَرْعَاهَا»؛
و زمين را پس از آن گسترانید، آبش و چراگاهش را از آن بيرون آورد.
(آیات ۳۰ و ۳۱ سوره مبارکه نازعات)
💠 فَقالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ:
✨ یا مَلاَّئِکتی وَ یا سُکانَ سَمواتی !
اِنّی ما خَلَقْتُ سَمَاءً مَبْنِیةً وَ " لا اَرْضاً مَدْحِیةً " وَلا قَمَراً مُنیراً وَلا شَمْساً مُضِیئَةً وَلا فَلَکاً یدُورُ وَلا بَحْراً یجْری وَلا فُلْکاً یسْری اِلاّ فی مَحَبَّةِ هؤُلاَّءِ الْخَمْسَةِ الَّذینَ هُمْ تَحْتَ الْکساءِ؛
...هم فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها.
📃فرازی از حدیث شریف کسا
✅ دحو الارض (به معنای گسترانیده شدن زمین)، ۲۵ ام ماه ذی القعده، روز عظیم الشأنی است که زمین خاکی (به سبب رحمت فاطمی)، از تحت کعبه، بسط و نشر یافته و حیات و طهارت (کمال طهارت زمین) یافت.
به همین سبب، تعبیر «عید خاک پاک» برای این روز انتخاب شده است.
ا✨✨⚜✨✨⚜✨✨
✍ هزاران سال قبل از خلقت حضرت آدم (علیه السلام)، آنگاه که نه زماني و مكاني نه نور و ظلمتی، نه آسمان گسترده و نه زمین پهناوری، نه گردش شمس و قمری، نه ليلي و نهاری و نه بهشت و جهنمی بود ، ذات اقدس الهی، نوری را از نور جلالش خلق نمود و از آن نور، آسمانها و زمین را آفرید، پس آن نور، أعظم و أجلّ از آسمانها و زمین است.
➖ سپس زمانیکه تمام آسمانها و زمین به امر الهی در ظلمت فرو رفت، ملائکۀ آسمانها تسبیح کننده و تقدیس کنندۀ آن نور أعظم گشتند و به ذکر آن نور به پروردگار خویش، تقرب جستند تا آسمانها و زمین روشن شد. چنانچه عمود عرش الرحمن نیز بر ذکر این تسبیح استوار گشت.
📗 عوالم العلوم ج ۱۱، ص ۲۲
💎 سپس برای تداوم این أمر، بیت المعمور را (که حقیقتش به همان نور أعظم بازمی گردد) ، به عنوان مأمن برای آسمانیان، و کعبه معظمه را مُحاذی بیت المعمور در وسط أرض به عنوان مثابه و مأمن برای خلق قرار داد.
✳️ و آن نور عظیم أعظم الهی، نور وجود مقدس حضرت سیدتنا و مولاتنا فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) بود که آسمانها و زمین از آن خلق گشت و به سبب او حیات یافت.
🔰چنانچه در نصوص تصریح شده است، کلّ شیء از جمله عرش و آسمانها و زمین از أصل الأشیاء یعنی ماء (آب) که حیات کلّ شیء و سرچشمۀ آن از کوثر فاطمی است، آفریده شد:
⚜ «أَصْلُ الْأَشْیَاءِ هُوَ الْمَاءُ لِقَوْلِهِ تَعَالَی وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ».
📗مناقب آل أبي طالب عليهم السلام ، ج ۲، ص ۳۵۸
⚜ «كَانَ كُلُّ شَيْءٍ مَاءً وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ ...»
📗 الكافي (ط - الإسلامية)، ج۸، ص ۹۵
✨ و «جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَيْءٍ حَي»
(سوره مبارکه أنبیاء، آیه ۳۰)
💠 هنگامی که خداوند اراده کرد زمین را بیافریند، به بادها (که اصل آن نیز از آب است)، دستور داد که به شدّت به آب بوزند تا اینکه تبدیل به امواج گردند، و کف کنند و فرونشینند و تبدیل به یک کف واحد شوند، و خداوند آن کف را در مکان کنونی کعبه جمع نمود و کوهی از کف ساخت، و بعد زمین را از زیر آن گستراند، و لذا طبق بیان حضرت قرآن، کعبه معظمه که صورتی از بیت المعمور بود و حقیقتش از همان نور أعظم الهی بود، به عنوان نخستین خانه (وطن و مأوی) برای مردم نهاده شد.
⚜ «فَلَمَّا أَرَادَ أَنْ یَخْلُقَ الْأَرْضَ أَمَرَ الرِّیَاحَ فَضَرَبَتِ الْمَاءَ حَتَّی صَارَ مَوْجاً ثُمَّ أَزْبَدَ فَصَارَ زَبَداً وَاحِداً فَجَمَعَهُ فِی مَوْضِعِ الْبَیْتِ ثُمَّ جَعَلَهُ جَبَلًا مِنْ زَبَدٍ ثُمَّ دَحَی الْأَرْضَ مِنْ تَحْتِهِ فَقَالَ اللَّهُ تَعَالَی إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةً مُبارَکاً».
📗 تفسير نور الثقلين، ج۲، ص ۳۳۹
🔰 پس وقتی خداوند تبارک و تعالی به صفت أعظم رحمتش، زمین را آفرید، آن را از زیر کعبه پهن کرد، سپس آن را بر آب که مصداق أتم و أکمل طهارت و سرچشمه حیات کل ّشیء است، گسترش داد و به این ترتیب، زمینِ پاک، بر اساس این رحمت واسعۀ الهی شکل گرفت.
⚜ «... فَلَمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالَى الْأَرْضَ دَحَاهَا مِنْ تَحْتِ الْكَعْبَةِ، ثُمَّ بَسَطَهَا عَلَى الْمَاءِ، فَأَحَاطَتْ بِكُلِّ شَيْءٍ ...».
📗 التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام، ص ۱۴۵
✅ و لذا دحو الأرض به عنوان مبدأ إحیای زمین و حیات خلق ، ثبت گردید تا خلق با تذکر و یادآوری آن به هدف نهایی خلقت خویش، رجعت نمایند.
🖋 ادامه دارد ...
✨✨🍃✨✨🍃✨✨
@BahrulEilm