10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ فیلمی که می بینید مربوط به مراسم ترحیم همسر حاج حسن خلج است. این مراسم که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ در مهدیه تهران برگزار شد یکی از ماندگارترین جلسات روضه سال های اخیر است.
👈 در میانه این مراسم حاج سعید حدادیان با دعوت از حاج حسن خلج از وی خواست دقایقی برای حضار روضه بخواند.
🔸حاج حسن خلج با حضور در کنار منبر یکی از به یادماندنی ترین روضه هایش را خواند که هنوز پس از سال ها در خاطر خیلیها مانده است.
◾️به مناسبت #ایام_فاطمیه دقایقی از این مراسم رو بشنویم
5.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیتالله جوادی آملی
⚫ دردناکترین جمله در خطبه حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
🇮🇷#استاد_رائفی_پور | حتماعضوشوید👇
@ostad_aliakbarraefipour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تکرار چند باره یک اشتباه، خیانت است تکرار اشتباه نیست!
خیانت است خیانت است خیانت است.
👈 کانال حمید رسایی:
eitaa.com/rasaee
9.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به رسم هر روز صبح با سلام بر سرور آزادگان و سالار شهيدان روز مون را شروع کنیم. :
بسم الله الرحمن الرحیم
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ
وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ
عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً
ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْل وَالنَّهار
وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ،
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ
وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ
وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
التماس دعا ...
با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد و عجل فرجهم
سلام صبح بخیر
التماس دعا🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#وقت_سلام
✨اللّهُمَّ صَلِّ عَلى
عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهیدِ
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام ای امام زمانم ؛ ای پدر مهربانم ؛ ای عزیز جانم🌺🌺
ان شاءالله بتوانم امروز را در محضرتان و در کنارتان با مهربانی و به دور از گناه سپری کنم.
اللهم عجل لولیک الفرج....
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️زیارت عاشورا با متن
همراه با صدای آقای علی فانی
ان شاءالله همه روزه زیارت عاشورا را به نیت فرج و به یاد حضرت امام خمینی «رحمة الله علیه» ؛ همهی شهدا، اموات، پدران و مادران آسمانی قرائت میکنیم.
17.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📜 دعای عهد 🌕 تصویری با صدای فوق العاده استاد فرهمند
💠 امام صادق علیهالسلام :
هر كس چهل روز صبح اين دعای عهد را بخواند، از يـاوران قائم ما باشد و اگـر قبل از ظهور آن حـضـرت از دنــيا برود خدا او را از قــبـر بيرون آورده و جزو رجعتکنندگان در خدمت آن حضرت قرار میدهد.
اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
تاثیرات نوآوران مسلمان بر جهان: 1️⃣
در در وبسایت نشریه بریتانیایی ایندیپندنت independent،و در بخش اخبار-علم می خوانیم:
How Islamic inventors changed the world
نوآوران جهان اسلام چه تأثیری بر جهان گذاشته اند؟
From coffee to cheques and the three-course meal, the Muslim world has given us many innovations that we take for granted in daily life. As a new exhibition opens, Paul Vallely nominates 20 of the most influential- and identifies the men of genius behind them.
جهان اسلام از قهوه گرفته تا چک و وعدههای غذایی سه گانه، نوآوریهای بسیاری را به ما تقدیم نمودهاند که در زندگی روزمره خود از آنها بهرهمند میشویم.این مقاله از میان تأثیرگذارترین نوآوریهای مسلمانان، به ۲۰ مورد از آنها اشاره میکند و همچنین مردان سرشار از ذکاوت که در پس پرده این نو آوریها بودهاند را به ما میشناساند.
1. نقل شده است که یک عرب به اسم خالد مشغول پرورش بزهایش در منطقه «کعفا» در جنوب اتیوپی کنونی (حبشه سابق) بوده است که متوجه میشود حیواناتش بعد از خوردن نوعی از دانههای خاص، سرزنده و پر جنب و جوشتر میشوند. او آن دانهها را جوشانید و به این ترتیب، اولین قهوه ساخته شد. به یقین، اولین مورد ثبت شده از این نوشیدنی مربوط به دانههایی بود که از اتیوپی به یمن صادر شد. صوفیهای یمن بمنظور انجام مراسم خاص عبادی باید تمام شب را بیدار میماندند که به همین دلیل به نوشیدن قهوه روی آوردند. در اواخر سده پانزده میلادی، قهوه وارد مکه و ترکیه و از آنجا مسیرش به ونیز گشوده شد (سال ۱۶۴۵). در سال ۱۶۵۰، یک مرد ترک با نام پاشا روزی با باز کردن اولین قهوه خانه در خیابان لامبارد شهر لندن، قهوه را به انگلستان آورد. قهوه عربی (القهوة؛ qahwa) به کهوه ترکی (kahve) و بعد به قهوه ایتالیایی (با طرز نگارش caffé) و بعد به قهوه انگلیسی (با املای coffee) تبدیل شد.
2. یونانیان باستان چنین تصور میکردند که چشمهای انسان مانند لیزر، پرتوها را بیرون فرستاده و منتشر میکنند، و اینگونه ما قادر به دیدن اجسام میشویم. اولین شخصی که پی برد نور وارد چشم میشود نه اینکه از چشم خارج شود، یک ریاضیدان، منجم و فیزیکدان مسلمان در سده ده میلادی با نام الهیثم بود. ایشان با مشاهده و دقت در نحوه عبور نور از سوراخی در پنجره های کرکرهای، اولین دوربین جعبهای یک سوراخه را اختراع کرد. هر چه سوراخ کوچکتر باشد، تصویر بهتر خواهد بود. او به تلاش پرداخت و اولین دوربین آبسکورا یا سوراخسوزنی را ساخت. (واژه Camera از کلمه عربی «قمرة : qamara» برای اشاره به اتاقی تاریک یا خصوصی گرفته شده است). همچنین تبدیل علم فیزیک از فعالیتهای فلسفی به تمرینات آزمایشگاهی نیز به ایشان نسبت داده میشود.
3. شکل خاصی از شطرنج در هند باستان بازی میشد اما شکلی که امروزه آن را می شناسیم در ایران به وجود آمد. از ایران تا غرب زمین و به اروپا رسید -مسلمانان اعراب شمال آفریقا که در اسپانیا (اندلس) ساکن بودند، در سده دهم میلادی این بازی را برای اولین بار در اروپا رواج دادند- و همچنین تا شرق زمین و به ژاپن رسید. واژه (قلعه : rook در شطرنج) از واژه فارسی (رخ : rokh) به معنای ارابه های جنگی گرفته شده است.
4. هزار سال پیش از برادران رایت، یک شاعر، منجم، موسیقیدان و مهندس مسلمان با نام عباس بن فرناس تلاشهای متعددی برای ساخت ماشین پرنده نمود. در سال ۸۵۲ او از مناره مسجد بزرگ قرطبه (کوردوبا اسپانیا) با استفاده از ردای گشادی که با بستهایی چوبی محکم شده بودند، پرید. او امیدوار بود بتواند مانند یک پرنده به پرواز در بیاید اما نتوانست. اما این ردا افتادنش را کُند نمود که همین امر اولین تصور از چتر نجات را شکل داد و او تنها جراحاتی بسیار کوچک برداشت. در سال ۸۷۵، در سن ۷۰ سالگی، بعد از اتمام ساخت ماشین پرندهای از ابریشم و پرهای عقاب با پریدن از روی کوه دوباره تلاش نمود. او ارتفاع قابل ملاحظهای را به پرواز در آمد و به مدت ۱۰ دقیقه بر فراز آسمان ماند اما هنگام فرود آمدن، به زمین اصابت نمود و او به این نتیجه رسید که علت این سقوط، عدم تعبیه دنبالهای برای وسیله پروازش بود که باعث شد هنگام فرود آمدن افتِ سریع پیدا کند. فرودگاه بین المللی بغداد و یکی از حفرههای واقع در کره ماه به اسم او نامگذاری شده اند.
ادامه دارد...
@𝚍𝚊𝚏𝚝𝚊𝚛𝚌𝚑𝚎𝚑_𝚝𝚌𝚑 | دفترچه
تاثیرات نوآوران مسلمان بر جهان: 2️⃣
5. شست و شو و استحمام از ضروریات دینی مسلمانان است. شاید به همین خاطر است که آنها طرز تهیه صابونی را که امروزه استفاده میکنیم، تکمیل نمودهاند. مصریان باستان نوعی صابون داشتند و همچنین رومیان که بیشتر صابون را بعنوان ضماد بکار می بردند. اما این اعراب بودند که روغنهای گیاهی را با سدیم هیدروکسید و مواد خوشبو مانند روغن آویشن ترکیب کردند. یکی از خصیصههای متمایز شرکت کنندگان در جنگهای صلیبی از اعراب، این بود که آنها خود را نمیشستند. یک مسلمان که حمامهای بخار هندی محمود را در سال ۱۷۵۹ در سواحل برایتون افتتاح نمود، شامپو را به انگلیس وارد کرد و به عنوان برمان پزشک ماساژ درمانی پادشاه جورج چهارم و پادشاه ویلیام چهارم منصوب شد.
6. چکانش (تقطیر) شیوهای برای جداسازی مایعات بر اساس تفاوتهایشان در نقطه جوش است. این شیوه حدود سال ۸۰۰ میلادی توسط یکی از مشهورترین دانشمندان مسلمان، جابر بن حیان برای اولین بار به کار گرفته شد. او با ابداع بسیاری از ساز افزارها و فرایندهای بنیادی که امروزه نیز همچنان مورد استفاده قرار می گیرد؛ مانند: آبگونه سازی، بلورسازی، چکانش یا تقطیر، پالایش، اکسایش، تبخیر و تصفیه، علم کیمیاگری را به علم شیمی تغییر ساختار داد. همچنین ایشان با کشف اسید سولفوریک و اسید نیتریک پالشگر را اختراع نمود و تاکنون نیز از این سازه ایشان در تهیه گلاب و دیگر عطرها و نوشابههای الکلی (البته نوشیدن آنها طبق دین اسلام حرام است) در تمام جهان استفاده میشود. ابن حیان بر شیوههای آزمایشگاهی بسیار تأکید میورزید و بنیانگذار شیمی نوین تلقی میشود.
7. دسته-لنگ یا میل-لنگ (crank-shaft) ابزاری برای تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی است و نه تنها در موتور اشتعال مرکزی، بلکه در بسیاری از ماشینهای عصر نوین، ابزاری محوری به شمار میآید. یکی از مهمترین نوآوریهای تاریخ بشر در عرصه ماشین آلات، توسط مهندس نوآفرین مسلمان، به نام الجزری اختراع شد که آب را بمنظور آبیاری جمع مینمود. او در کتابش با عنوان «دانش ابزارهای ماشینی ابتکاری» (۱۲۰۶) نشان میدهد که کاربرد دریچهها و پیستونها را نیز بهبود بخشیده و یا شیوهای نو برای کاربرد آنها معرفی نموده است. همچنین چند ساعتِ اولیهی ماشینی که با آب و وزنه حرکت میکردند، اختراع کرد و پدر علم ربات شناسی جهان محسوب میشود.
8. آژیدن شیوهای از دوختن دو لایه پارچه با لایهای از ماده عایق بندی در میان آنهاست. مشخص نیست که آیا از نوآوریهای جهان اسلام است و یا از طریق هند و یا چین وارد جهان اسلام شده باشد. اما آنچه که واضح است این است که در خلال جنگهای صلیبی وارد دنیای غرب شد. سربازان جنگهای صلیبی مشاهده کردند که جنگجویان مسلمان این روش را به کار میگرفتند و به جای زره، پیراهنهایی از پارچههای زبر و درشتبافت که با لایهای از شاخههای بوریا به هم دوخته میشدند، میپوشیدند. این پوشش علاوه بر اینکه نوعی حفاظ بود، سپری مؤثر در مقابل خراشهای ناشی از زرههای فلزی سربازان صلیبی و نیز عایق مناسبی به شمار میرفت. سربازان با بازگشت به سرزمینهای خود از این شیوه در ساخت خانههای ییلاقی در مناطقی با آب و هوای سردتر مانند بریتانیا و هلند در سطح گستردهای بهره گرفتند.
9. طاقهای قوسی سرتیز که مشخصه کلیساهای جامع به سبک معماری گوتیک است، یکی از نوآوری هایی است که از معماری اسلامی به عاریت گرفته شده است. این طاق بسیار مستحکمتر از طاقهای مدور معماری نورمنها و رومیان باستان بود، در نتیجه امکان ساخت بناهایی بزرگ و پیچیده و با شکوه و ارتفاعی بیشتر فراهم آورد. تاقبندیهای راه راه، پنجرههای چرخی و فناوریهای ساخت گنبد از دیگر عاریهای جهان غرب از نبوغ سرشار جهان اسلام است. قصرهای اروپا با اقتباس از قصرهای جهان اسلام ساخته شد. شکاف پیکان، کنگره بارو (دندانه های بالای دیوار قلعه) و دروازه و پل قلعهها و خاکریز جلوی استحکامات نیز از این دستهاند. قلعهها و برجهای دفاعی مربعی شکل بیشتر از قلعههای دایرهای شکل، امکان دفاع را تسهیل میبخشیدند. معمار قصر هنری پنجم یک مسلمان بود.
ادامه دارد...
@𝚍𝚊𝚏𝚝𝚊𝚛𝚌𝚑𝚎𝚑_𝚝𝚌𝚑 | دفترچه