💢عبرت های برجامی ایران
و نیاز فوری آمریکا در مذاکرات -۲
🔹نگاه آمریکا به تعلیق تحریم ها در احیای برجام، موقتی است؛ به نحوی که بحران اقتصادی را پشت سر بگذارد و سپس بتواند شیطنت های تحریمی را از جانب دولت یا کنگره از سر بگیرد.
♦️بنابراین آمریکا در کوتاه مدت، تحریم فروش نفت ایران را تعلیق می کند، اما محتمل است که بعد از چند ماه، در مقابل دسترسی ایران به درآمدهای نفتی کارشکنی کند. همچنان که تهدید و کارشکنی علیه سرمایه گذاری های میان مدت و بلند مدت شرکت ها در ایران محتمل است.
🔹آمریکا و اروپا اکنون، به عرضه دو میلیون بشکه ای و بالاتر نفت ایران نیاز دارند. و حال آن که توافقی ناپایدار با خسارت های راهبردی را به ایران پیشنهاد می کنند. بازگرداندن وضعیت شرطی سازی اقتصاد ایران به توافق و مذاکرات، یکی از اهداف مد نظر آنهاست.
♦️موضوع مهم دیگر که باید مد نظر داشت، کنگره و انتخابات چهار ماه بعد آن است. کارکرد کنگره -در تکمیل رفتار دولت آمریکا- به حداقل رساندن عایدات ایران از توافق بوده؛ از جمله با قانون اینارا که امکان سرمایه گذاری یا تجارت میان مدت و بلند مدت را هزینه دار می کند.
🔹این قانون و قوانین تحریمی دیگر در پسا برجام، مانند کاتسا و آیسا، با اتفاق نظر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات، تصویب شده اند. ضمن این که پیش بینی می شود در اثر کارنامه اقتصادی بد دولت بایدن، جمهوریخواهان در انتخابات آتی کنگره موفقیت بیشتری کسب کنند.
♦️کنگره، قانون «اينارا» را در سال 2015 براي نظارت بر توافق هستهاي با ايران تصويب کرد و طبق آن، رييسجمهور آمریکا برای تداوم تعلیق تحریم ها، ملزم به ارائه گزارش هر سه ماه یک بار به كنگره درباره پايبندي ايران به توافق بود. "اينارا" در سنا با 98 راي موافق و تنها یک مخالف به تصويب رسيد.
🔹اینارا در مجلس نمایندگان هم، با 400 راي موافق و فقط 25 مخالف تصويب شد. این قانون عملا عُمر هر گونه معامله شرکت ها و دولت ها با ایران را به سه ماه کاهش می دهد؛ چون معلوم نیست کنگره در سه ماهه بعدی، ادامه اجرای برجام را تایید کند یا نه. (این هم از دستاورد های ویژه توافق برجامی در دولت روحانی است!)
♦️دومین تحریم، قانون موسوم به كاتسا CAATSA مصوب 2017 است که در سنا با راي 98 راي و فقط دو راي منفي تصويب شد. در مجلس نمايندگان هم، با 419 راي موافق و 3 راي مخالف به تصويب رسید.
🔹قانون سوم، تحريم ايران و ليبي (ايلسا ILSA) است که بعدها با حذف لیبی، به قانون ISA تغییر نام یافت و سرمايهگذاري بيش از 40 ميليون دلار در سال براي توسعه بخش نفت وگاز در ايران را ممنوع می کند.
@IMANI_mohammad
💢عبرت های برجامی ایران
و نیاز فوری آمریکا در مذاکرات -۱
🔹فرسایشی شدن مذاکرات برجامی، نباید ما را از اولویت های خود غاقل کند. ایران، در برجام همه امتیازات را نقد و برگشت ناپذیر واگذار کرد اما امتیازات نسیه، یا دارای تاریخ مصرف کوتاه و ناپایدار و نقض پذیر را گرفت.
♦️برآمده از عبرت های برجام، مطالبه مشروع ایران این است که تحریم ها، به شکل موثر و پایدار لغو شود، به نحوی که به انتفاع پایدار و تضمین شده منتهی شود؛ و گرنه، تعهدات ایران هم باید به همان میزان، ناپایدار و تدریجی و برگشت پذیر باشد. (مثلا انباشت مواد غنی سازی شده در ایران، تحت نظارت آژانس، به جای خروج از کشور).
🔹آمریکا اما همان شیطان سابق است. با وجود عهدشکنی آشکارو انگشت نما شدن، می خواهد عایدات راهبردی کسب کند و مُشتی وعده قابل نقض بفروشد. اهمیت فعلی توافق در این است که پس از چنگ اوکراین، میزان ذخائر نفتی آمریکا و ذخائر جهانی، به پایین ترین سطح خود در چند دهه گذشته رسیده است.
♦️این در حالی است که مستعمراتی مانند عربستان، با حداکثر ظرفیت خود، به خدمت غرب شتافتند. با این وجود، قیمت نفت 125 دلار را هم تجربه کرد و رسانه هایی مانند فارین پالیسی، نفت 150 دلاری را برای پاییز و زمستان پیش بینی می کنند.
🔹اکنون اقتصاد آمریکا و اروپا، رکورد های تورمی بی سابقه در چهل سال اخیر را تجربه می کنند و پیش بینی می شود تدریجا وارد رکود سنگین هم بشوند. رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان گفته؛ "برای جبران کمبود گاز روسیه، باید به دوران استفاده از زغال سنگ برگردیم".
♦️در حالی که به نظر می رسد روسیه در مقابل تحریم ها از پا در نیامده، چند ماه پیش رو، برای سیاست و اقتصاد غرب بسیار حیاتی است. در این شرایط ویژه، آمریکا و اروپا نیازمند فوری "بازگشت نفت ایران به بازار" و استفاده از بار روانی و تبلیغاتی آن برای مهار قیمت نفت هستند.
🔹آمریکا ضمنا نیاز دارد به برجام بر گردد تا هم به مکانیسم ماشه دسترسی داشته باشند و امکان بازگرداندن تحریم های سازمان ملل بدون جلب نظر شورای امنیت را -به مثابه شمشیر داموکلس بازدارنده ایران- به دست آورد؛ و هم برنامه هسته ای شتاب گرفته ایران را به نقطه فعالیت حداقلی و مهار شده برگرداند.
♦️دولت بایدن نیاز دارد به نوعی از توافق خوب (بد برای ایران) دست یابد که بتواند به عنوان موفقیت در انتخابات کنگره، برای افکار عمومی فاکتور کند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایشون الهامجون رئیس جمهور آذربایجان هستن، فقط اومد خدمت آقای رئیسی یک سلام عرض کنه و بره بله اینقدر رئیسی در این اجلاس کم محلی به او کرد که آمد بگه من هم رییس جمهورم، من را هم آدم حساب کنید............. گذشت دورانی که محمد جواد ظریف ساده لوح و نادان در مقابل امیر کویت، بله کویتی با مساحت نیم مثقالی زانو میزد و التماس میکرد ............آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت
🔴 ادعای سیاست دولت برای گرانی در سال آینده تحریف است
🔹 علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در صفحه توئیتری خود نوشت: «افزایش نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی گمرک از ۴,۲۰۰ تومان به ETS (سامانه معاملات الکترونیک) که در قانون بودجه امسال آمده، از احکامی است که آثار تورمی دارد. رئیس جمهور گفت که دولت برای کاهش آثار تورمی این مصوبه، لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال کرده است. ادعای سیاست دولت برای گرانی در سال آینده، تحریف است.»
🔴وزیر خارجه اردن: همه کشورهای عربی در پی روابط خوب با ایران هستند
میدل ایست نیوز:
🔸وزیر خارجه اردن تأکید کرد که هیچگونه گفتوگویی درباره تشکیل پیمان نظامی در منطقه با حضور اسرائیل انجام نشده و چنین چیزی در دستور کار سفر رئیس جمهوری امریکا به منطقه نیست.
پن:پادوهای غرب تا دیروز داشتند ناتوی عربی علیه ایران میساختند :/
شوروی فروپاشید ، رجوی رفت ، صدام رفت ، داعش رفت ، ترامپ رفت ، پارلمان اسرائیل رفت
و این جمهوری اسلامی ایران است که به پشتوانه مردمی همچنان باقیست
"سمانه حمیدی"
@twiita
🌐 حقوق بی بشر‼️
💢 ۶ الی ۱۲ تیرماه هفته حقوق بشر آمریکایی در ایران نامگذاری شده است.اماعلت این نامگذاری:
🔻۶تیر ماه۱۳۶۰:سوقصد به امام خامنه ای توسط گروهک تروریستی فرقان.
🔻۷تیر ماه۱۳۶۰: انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط گروهک تروریستی فرقان که منجر به شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش شد.
🔻 ۸تیر ماه۱۳۶۰: ترور محمدکچویی رییس زندان اوین توسط منافقین که منجر به شهادت ایشان شد.
🔻۱۱تیر ماه۱۳۶۱:به شهادت رساندن آیت الله صدوقی امام جمعه یزد توسط منافقین کوردل.
🔻۸تیر ماه۱۳۶۶:بمباران شیمیایی سردشت توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق که با شهادت ۱۱۰ نفر و مجروحیت بیش از پنج هزار نفر از مردم بی گناه همراه شد.
🔻۱۲تیر ماه۱۳۶۷:حمله موشکی ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران که منجر به شهادت ۲۹۰ نفر مسافر، از جمله۶۶ کودک زیر ۱۲ سال ،۵۳ زن و ۴۶ نفر تبعه ی کشورهای خارجی شد.
🔷 این جنایات هولناک بخش کوچکی از کارنامه سیاه آمریکا علیه ملت ایران است.تاریخ آمریکا مجموعه ای کامل از جنایت علیه بشریت و حقوق بشر در کشورهای مستقل،آزاده و مردمی است.لذا مرور این جنایات سند قاطعی در برابر کسانی است که می خواهند آمریکا را دوست و خیرخواه مردم ایران معرفی کنند.
✅ امام خامنه ای فرمودند آنهایی که می خواهند چهره ی موجهی از آمریکا ارائه دهند، به ملت خیانت می کنند.کشور و ملت ما احتیاج دارد دشمن را بشناسد و عمق دشمنی را بفهمد.
🍃🍂💐🌹💐🍂🍃
@menbarisfahan
دیدم یکی از مزدوران فارسی زبان و حقوق بگیران دولت آمریکا مطلبی نوشته مبنی بر اینکه شکست مذاکرات در دوحه یعنی ایران آن یک میلیون بشکه نفتی را هم که صادر میکرد، با تحریم جدید از دست خواهد داد. اینها چون مامور و معذور هستند و وسعت نگاهشان به اندازه منافع آمریکا و نه حقیقت موجود است، نمیخواهند این موضوع را اعتراف کنند که ذخایر استراتژیک نفت آمریکا به کمترین میزان خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است و از سوی دیگر ایران در برابر آمریکا و اروپا دست بسته نیست.
در حالی که کاخ سفید بر مقامات عربستان و امارات فشار وارد میکند تا استخراج و صادرات نفت خود را افزایش دهند اما نمی دانند چاههای نفت عربستان بیش ازین توان تولید ندارد و بایدن به ریاض میرود تا شاید شیر نفت بیشتر بازگردد، یک میلیون بشکه نفت ایران با ۷ میلیون بشکه نفت سعودی در کفه ترازو قرار میگیرد. بعد از هر شکست مذاکره یا کارشکنی توسط امریکا، شاهد یک اتفاق و حادثه بودهایم. شلیکهای رزمندگان یمنی در آسمان جیزان، بخشی از این معادله است. نفت ایران صادر نشود، خاطره ابقیق و خریص تکرار خواهد شد. این را آمریکاییها بهتر از همه میدانند.
@syriankhabar
رئیسی در یک سال گذشته توانست بدون برجام و بدون FATF
واکسن وارد ایران کند
ایران را عضو شانگهای کند
معوقات دولت روحانی را بدهد
نفت بیشتری بفروشد و پولش را بگیرد
و...
بعد غربگراها میگویند جایگزینی برای برجام وجود ندارد!
جایگزین برای عقل محدود و دید کوچک شما به دنیا وجود ندارد!
👤امیرحسین ثابتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
میگن اگه ظریف بره برا مذاکره، تحریما را یه هفتهای برمیداره! نه این جوک نیست، واقعا با پررویی تمام اینو میگن و مینویسن. یادشون رفته که ظریف رفت تحریما را برداره، خودش رو هم تحریم کردن! طرف اومد وزنه بزنه ...
🔺/ حمید رسایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
این روزها رسانههای اصلاحطلب و صفحات مجازی آنها با وقاحت تمام در حال قهرمانسازی از ضعیفترین وزیرخارجه هستند! فقط همین مورد کافی است تا افکار عمومی و تاریخ درباره کارنامه هشتساله ظریف قضاوت کنند. دوره او یادآور ذلت ملت ایران است. شاید خیال میکنند که مردم فراموشکارند!
🔺/حمید رسایی