فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وسایل عجیب کشف شده از کنکوریهای متقلب
⭕️ورود نفتکش جدید ایران به بندر «بانیاس» در شمال سوریه
🔻 منابع رسانه ای از ورود یک نفتکش جدید جمهوری اسلامی ایران به بندر «بانیاس» در شمال سوریه خبر دادند. این منابع اعلام کردند: مواد نفتی که به بندر بانیاس رسیده، حاصل فعال سازی خط اعتباری میان دمشق و تهران است.
🔻 این سومین نفتکشی است که در طول چند هفته اخیر وارد سوریه شده است. ورود نفتکش جمهوری اسلامی ایران به سوریه همزمان با سفر وزیر خارجه کشورمان به دمشق اتفاق افتاد.
به نام خدا
✅ اجلاس دریای خزر نمایش ورود ایران به تمدنی نو
✍🏻 به قلم محمد مهدی بابایی
قسمت دوم : چرایی تمایل کشورهای آسیای میانه به ایران
🔹 با توجه به مسایل جنگ اوکراین میتوان گفت که هجمه های روانی علیه پوتین و نزدیکان حتی فراتر از چیزیست که بر ضد صدام اجرا شد . هر کس با کوچیک ترین مطالعه بر تاریخ معاصر میداند که عاقبت کسی مثل لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس چیزی جز محاکمه یا حتی اعدام در صورت سقوط دولتش نخواهد بود . پوتین هم که قرار نیست تا آخر عمر بر قدرت بماند . پس وابستگی تمام و کمال به چنین فردی که تحت شدید ترین هجمه های رسانه ای قرار دارد چیزی جز خودکشی سیاسی مخصوصا برای اعضای سازمان امنیت جمعی تلقی نمیگردد .
🔺 چه کشوری جز روسیه ؟
🔹 نزدیکی کشورهای آسیای میانه ( حیات خلوت روسیه ) به چین ، غضب روسیه ای که برای حفاظت از منافع خود جنگی را با غرب به راه انداخت به همراه خواهد داشت .هرچند چین تلاش بسیاری در این راستا دارد که همانطور که ذکر شد موجبات تنشی نامحسوس میان دوکشور را فراهم آورد که صد البته زاییده ی جنگ چین - شوروی در دهه 60 میلادیست . چین از لحاظ امکانات اقتصادی ، سیاسی و صنعتی دستی بالاتر از روسیه دارد و نفوذ کاملش در این کشورها باعث میشود ایشان بی توجه به روسیه دنبال روی چین گردند .
🔹 علاوه بر غضب روسیه ، نزدیکی به چین ممکن است به تیرگی میان روابطشان با غرب بیانجامد ( هرچند نه به اندازه نزدیکی به پوتین ) و همچنین آنطور که باید از حمایت هندوستان به عنوان رقیب چین برخوردار نخواهند شد . اگر هم بخواهند مانند اوکراین به غرب نزدیک شوند وضع مشخص خواهد بود .
🔺 پس کدام کشور میماند ؟
🔹 نزدیکی کشورهای مذکور به ایران هرچند نارضایتی غرب را به همراه خواهد داشت اما تنها مخالف فقط غرب است نه بیشتر ( که خواهیم گفت چرا غرب در اینجا اهمیت ندارد ) . از نگاه پوتین اگر نفوذ سیاسی چین به شمال آسیای میانه " مرگ " تعبیر شود نزدیکیشان به ایران " تب " است . زیرا تلاش ایران برای نفوذ به این کشورها صرفا به دلیل ایجاد راه تنفس اقتصادیست و نه سیاسی امنیتی . از آن گذشته ایران و روسیه در برخی مسایل باهم متفق هستند و پوتین به حمایت از ایران برای حفاظت از پایگاه خود واقع در سواحل مدیترانه نیاز دارد . هندوستان نیز روابط اقتصادی خوبی با ایران داشته و خود چین هم در پی نزدیکی این کشورها به ایران به عنوان شریک تجاری خود منافع اقتصادی خود را به اندازه تمایل تمام و کمال ایشان به روسیه در خطر نمیبینند . پس مطلوب این کشورها نزدیکی به ایران در پوشش و بهانه اجلاس همکاری شانگهای است حتی اگر درصد زیادی از این رد و بدلهای سیاسی به صورت پنهان باشد .
پایان قسمت دوم
( در قسمت بعدی تاثیر کریدور هارا بر تصمیم کشورهای آسیای میانه برای نزدیکی به ایران بررسی خواهیم نمود )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تصویر هوایی از حماسه لبنانیها در نسخه عربی سلام فرمانده
#سلام_یامهدی
علت زلزلههای متعدد در جنوب ایران چیست؟
🔹مهدی زارع، استادتمام پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی: تغییر شکل صفحات زمین در منطقه تنگه هرمز دلیل زلزلههای اخیر هرمزگان است و اتفاقا میزان کمی از این تغییر شکل دائمی پوسته زمین به شکل زمینلرزه ظاهر میشود.
🔹اگر زلزله بهخاطر وقوع انفجاری رخ دهد، در این صورت نگاشت انفجار بلافاصله تشخیص داده میشود. در جهان حدود ۵۰۰ ایستگاه لرزهنگاری وجود دارد که ظرف دقایقی پس از هر حادثه آن را ثبت و اگر مثلا علت آن انفجار باشد اعلام میکنند. پس اینکه گفته شود زلزلههای جنوب ایران به دلیل اتفاقاتی غیر از زلزله است، کاملا غیرعلمی است.