🔻واکنش بازار ارز به تحولات منطقهای بعد عملیات طوفان الاقصی
🔹به طور معمول، برآیند تحولات بازار و سیاست، اثر خود را در قیمتها منعکس میکند و به فعالان اقتصادی علامت میدهد. از آنجا که در سالهای اخیر، نرخ ارز غیررسمی، لنگر انتظارات عوامل اقتصادی بوده، انتظار میرود که تأثیر تحولات منطقهای بر روند این نرخ، قابل ملاحظه باشد.
🔹چراکه کمیت و کیفیت رخدادهای منطقهای طی یک سال اخیر و بعد از عملیات 7 اکتبر 2023 (15 مهرماه 1402) روند فزایندهای بهخود گرفته است؛ بهطوریکه پس از انجام عملیات طوفانالاقصی، 7 رویداد منطقهای مهم (شامل ترور مستشار عالیرتبه ایران در سوریه، حمله رژیمصهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، عملیات وعده صادق (1)، سقوط بالگرد رئیس جمهور و هیئت همراه، شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، شهادت دبیرکل حزب الله لبنان و عملیات وعده صادق (2)) به وقوع پیوسته است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻اسرائیل و چالش ۳۶۵ روزه در حوزه اقتصاد
🔹قلب شهرک های اسرائیل منتشر شد، گذشت. ۳۶۵ روزی که معادلات منطقهای را تغییر داد و کشورهای حوزه مقاومت و جبهه مقابل آنها، دچار تغییرات شگرفی شدند. در این مدت حدود ۴۲ هزار فلسطینی در غزه و تعداد زیادی لبنانی در بیروت شهید شدند. اسماعیل هنیه، دبیرکل حماس در تهران ترور شد؛ سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در لبنان مورد حمله قرار گرفت و شهید شد.
🔹از این دست مسائل در طول این یک سال بسیار رخ داد و غزه و لبنان و حتی یمن و سوریه در این مدت آسیب های تا حدی جدی متحمل شدند اما این تحولات یکجانبه نبود؛ یعنی این اسرائیل نبود که طی ۳۶۵ روز توانسته طرف مقابل خود را تضعیف کند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻ایفوگرافیک | کاهش اشتغال در بخش صنعت
🔹مطابق با گزارش مرکز آمار، در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته، حدود ۷۸۵ هزار نفر بر جمیعت فعال کشور (۱۵ ساله و بیشتر) اضافه شد، با این وجود سهم بخشهای صنعت و کشاورزی از اشتغال کاهش یافته است، درواقع افت ۰.۷ واحد درصدی سهم اشتغال در بخش صنعت حکایت از آن دارد که تولید کشور در تابستان امسال نسبت به تابستان گذشته وضعیت مطلوبی نداشته است.
@Bazarnews_official
🔻از همتی اصرار، از فرزین انکار/ چالشهای حذف ارز نیمایی چیست؟
🔹تک نرخی شدن ارز یکی از موضوعات مهم اقتصادی است که موافقان و مخالفان زیادی دارد که به نظر میرسد دولت چهاردهم نسبت به این موضوع چندان بی میل نیست.
🔹در طول سالهای اخیر موضوع تک نرخی شدن قیمت ارز و نزدیکی آن به نرخ بازار آزاد یکی از بحث برانگیزترین مباحث اقتصادی کشور بوده که موافقان و در عین حال مخالفان زیادی با خود به همراه داشته است. حال به نظر میرسد که از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، این مسئله مهم به طور جدی به موضوع اصلی و در عین حال پر محتوا فضای رسانهای و اقتصادی کشور تبدیل شده است.
🔹در طول دو، سه ماه اخیر «عبدالناصر همتی» وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم از جمله چهرههای مطرح اقتصادی کشور بوده که بر این موضوع پافشاری جدی داشته است.
🔹او چندی قبل گفته بود که اختلاف قیمتی که بین ارز نیمایی و آزاد ایجاد شده توجیه ندارد و این اختلاف باید به حداقل برسد. همزمان با این اظهار نظر، برخی رسانههای اقتصادی هم بر روی موج رسانهای افزایش نرخ ارز نیمایی سوار شدند
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻خطر جدی برای اقتصاد آمریکا/واشینگتن میتواند مانع دلارزدایی شود؟
🔹دانیل کوالسکی،تاجر آمریکایی در یادداشتی تاکید کرد که در صورت تداوم وضعیت فرسایشی دلار در تجارت جهانی این خطر وجود دارد که موقعیت پول آمریکا از دست برود.
🔹“پول روی درختان رشد نمیکند” ضربالمثلی قدیمی است که به نظر میرسد مورد بیتوجهی سیاستگذاران آمریکایی قرن بیست و یکم قرار گرفته است. دلار آمریکا پس از جنگ جهانی دوم که اکنون تقریباً هشتاد سال از آن میگذرد، به ارز ذخیره جهان تبدیل شد. تقریباً هیچکس در دولت آمریکا یا نهادهای پیشرو در قدرت نیست که خاطرهای زنده از قبل از آن دوره داشته باشد.
🔹در واقع وضعیت ممتاز پول آمریکا با سیاستهایی که تورم ایجاد میکند و همچنین تحریمهایی که کشورهای دیگر را از مشارکت در اقتصاد جهانی، محروم میکند، در حال ازبینرفتن است. این خطر وجود دارد که فرسایش مداوم باعث ازدسترفتن موقعیت دلار شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
31.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پادکست | نقش حیاتی رئیس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق
در هشتمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻یک سال جنگ، چگونه اقتصاد اسرائیل را نابود کرد؟
🔹به گزارش بازارنیوز؛ the conversation در گزارشی در خصوص وقایع اقتصادی یکسال اخیر اسرائیل در پی جنگ با جبهه مقاومت، نوشت:
🔹پس از ۱۱ ماه جنگ، اسرائیل با بزرگترین چالش اقتصادی خود در سالهای اخیر مواجه شده است. دادهها نشان میدهد که اقتصاد اسرائیل در حال تجربه بیشترین کاهش رشد در میان ثروتمندترین کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) است. تولید ناخالص داخلی این رژیم در هفتههای پس از حملات ۷ اکتبر به رهبری حماس، ۴٫۱٪ کاهش یافت. این کاهش در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه یافت و در دو سهماهه اول به ترتیب ۱٫۱٪ و ۱٫۴٪ کاهش داشت.
این وضعیت با اعتصاب سراسری در سپتامبر که هرچند بسیار کوتاه بود، اقتصاد کشور را در میان خشم گسترده عمومی نسبت به نحوه مدیریت دولت در قبال جنگ، به حالت توقف درآورد، تشدید شد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥همه شرکتهای دولتی، بانکها، بیمهها، گمرک، مالیات و حتی بانک مرکزی، تحت کنترل وزارت اقتصاد است، چطور وزیر اقتصاد از زیر بار کنترل تورم فرار میکند؟
دکتر رضا غلامی، مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی بازارنیوز:
انداختن وظیفه کنترل تورم به گردن بانک مرکزی در نظامهای ربوی مرسوم است، مسئولیت بخش عمدهای از اقتصاد ایران بر عهده وزیر اقتصاد است.
@Bazarnews_official
🔻تخصیص ارز برای واردات آیفون به صلاح کشور نیست
🔹عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تأکید بر ممنوعیت واردات کالا لوکس، گوشی آیفون را یک محصول لوکس تلقی کرد و گفت: اختصاص 2 تا 3 میلیارد دلار ارز برای واردات آیفون که توسط یک گروه خاصی از جامعه مورد استفاده قرار میگیرد، امر منطقی نیست.
🔹حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون ضرورت صیانت از منابع ارزی کشور اظهار کرد: حفظ منابع ارزی کشور یک امر طبیعی و حائز اهمیت است. ما اکنون در شرایط تحریمی و جنگ اقتصادی به سر میبریم، همین مسئله باعث شده فروش نفت و به تبعیت از آن درآمدهای ارزی کشور با مشکل مواجه شود. از سوی دیگر ما در خصوص صادرات غیر نفتی هم با چالش انتقال منابع ارزی به داخل کشور روبهرو هستیم؛ لذا همگی این موارد در کنار یکدیگر ضرورت صیانت از منابع ارزی را دوچندان کرده است.
🔹به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضرور یکی از راههای حفظ منابع ارزی کشور است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
توقف 35 هزار خودرو در پارکینگ ایرانخودرو
🔹دبیر انجمن خودروسازان ایران ضمن تایید توقف تعداد زیادی از خودروهای شرکت ایران خودرو، علت این موضوع را ناشی از عدم اجرای تبصره ماده 3 قانون ساماندهی صنعت خودرو توسط کمیته تعیین معیار سازمان سازمان بهینهسازی مصرف سوخت اعلام کرد.
🔹روزهای اخیر اخبار و گزارشهای متعددی در فضای رسانهای کشور مطرح شده مبنی بر اینکه پارکینگ خودروسازان مجدداً به مانند سابق در حال پرشدن از خودروهایی است که به نوعی ناقص محسوب میشوند. در حال حاضر مشخص نیست که آیا این امر عمدی بوده یا اینکه ریشه در مسائل و مشکلاتی دارد که بعضاً خود را در قالب کسری قطعات نشان میدهد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
اینفوگرافیک | وزارت نفت و عدم تحقق منابع هدفمندی یارانه ها
دیوان محاسبات: علت عمده عدم تحقق کامل منابع هدفمندی، به دلیل عدم واریز کامل منابع وصولی موضوع حکم قانونی فوق توسط شرکتهای ذیربط تابعه وزارت نفت به حسابهای هدفمندی یارانهها و عدم شفافیت فرایند فروش و وصول این منابع توسط شرکتهای تابع وزارت نفت است.
@Bazarnews_official
58.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پادکست | آمارسازی؛ چالش بزرگ حوزه مسکن
در نهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع چالش های حوزه مسکن پرداخته شد.
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیزر مناظره | واردات آیفون آری یا خیر؟!
جلال رشیدی کوچی(نماینده سابق مجلس) و حسن حسنخانی(کارشناس اقتصادی) مهمانان مناظره بازارنیوز با موضوع "اولویت بندی ارزی در شرایط تحریم" بودند.
ویدیوی کامل این گفتگو به زودی منتشر خواهد شد.
@Bazarnews_official
🔻ایجاد شفافیت در معاملات مسکن با سامانه خودنویس
🔹 سامانه هوشمند و کاربردی خودنویس از طریق حذف واسطهگران، امکان برقراری ارتباط مستقیم میان طرفین معاملات حوزه مسکن را فراهم کرده است. این سازوکار ضمن ارائه خدمات رایگان به مردم در حوزه عقد قراردادها زمینه سودجویی برای سوداگران در بازار مسکن را از بین برده و ازاینرو در ساماندهی و نظارت بر بازار مسکن نقش بزرگی ایفا کرده است. استفاده از این سامانه موجب کاهش 1600 میلیاردتومانی هزینههای عقد قرارداد برای مردم شده و با حذف انحصار مشاوران املاک، آنها را به سمت ارائه خدمات متنوعتر و کارآمدتری سوق داده است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻پیدا و پنهان تصمیم گندمی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا/ انتشار اوراق مشارکت چه تبعاتی دارد؟
🔹به گزارش بازارنیوز؛ شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست رئیسجمهور تشکیل شد و اعضا درباره چگونگی پرداخت مطالبات گندمکاران و تأمین کمبود تعداد معلمان تصمیمگیری کردند. باتوجه به چالش جدی کمبود بودجه برای خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۳، مقرر شد تا از طریق انتشار اوراق مشارکت به ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان، منابع مالی مورد نیاز تأمین شود.
🔹فروش اوراق مشارکت یکی از روشهای رایج برای تأمین مالی دولتها و شرکتها است. در این روش، اوراقی باارزش مشخص و با نرخ بازدهی معین منتشر میشود که افراد و نهادها میتوانند آنها را خریداری کنند. در واقع، خریداران این اوراق بهنوعی به دولت یا شرکت وام میدهند و در ازای آن، علاوه بر اصل پول، بهرهای نیز دریافت میکنند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻پیشبینی بازار سرمایه در هفته چهارم مهر ۱۴۰۳
🔹پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته پایانی مهر ماه و همچنین افزایش دامنه نسوان به محدوده مثبت و منفی ۳ درصد اظهار کرد: فعلاً برای بازار اتفاق خاصی رخ نداده و در حال حاضر با تصمیم جدید سازمان بورس به ایامی بازگشتهایم که در طول آن، دامنه نوسان بازار مثبت و منفی ۳ درصد بوده است.
🔹این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکته مهم بعدی معطوف به ارزش معاملات بازار سهام است؛ متاسفانه ارزش معاملات بورس تا به حال ریزش قابل ملاحظهای داشته و اکنون در محدوده ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان قرار دارد، این در حالی است که ارزش آن باید بالای 5 هزار میلیارد تومان باشد. مضاف بر این موضوع هنوز مشخص نیست که سرنوشت تنشهای منطقهای چه شکلی خاتمه خواهد یافت.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻فهرست اجناس وارداتی/ از پونز و آب معدنی تا غذای سگ و گربه
🔹در شش ماهه اول سال جاری اقلام بسیار عجیبی در فهرست واردات کالا دیده می شود، از پونز، اسپند،دکمه و زیپ تا واردات هزاران دلاری غذای گربه و سگ!
@Bazarnews_official
55.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پادکست | فروش اوراق مشارکت برای پرداخت معوقات گندم کاران؟!
در دهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع چالش های پرداخت معوقات گندم کاران پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻بنگاه های دولتی با بیشترین زیان در سال ۱۴۰۲
🔹مطابق با قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است صورت مالی کلیه شرکتهای دولتی را سالانه و میان دوره ای به صورت عمومی و در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) منتشر کند، البته هنوز برخی از موسسات نظیر بانک سپه، توانیر و بیمه سلامت گزارش صورت مالی سال ۱۴۰۲ را در کدال منتشر نکرده اند.
@Bazarnews_official
عقلانیت اقتصادی و تخصیص منابع
به گزارش بازارنیوز، اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای طولانیمدت بینالمللی، بهویژه تحریمهای اعمالشده توسط ایالات متحده در طول دورههای زمان مختلف، تحتفشار شدید قرار گرفته است. این تحریمها توانایی ایران برای مشارکت در تجارت بینالمللی و دسترسی به بازارهای مالی جهانی را بهشدت محدود کرده است که این مسئله منجر به کمبود ذخایر ارز خارجی شده است. در چنین فضایی، تخصیص منابع ارزی محدود برای واردات کالاها به موضوعی حیاتی تبدیل میشود. در این یادداشت سعی میکنم ضرورت محدودیت واردات کالاهای غیرضروری در ایران تحت تحریمهای اقتصادی کنونی را تحلیل کنم.
ادامه یادداشت در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دلاریزاسیون در ترکیه، رویای ناتمام یک اقتصاد در حال توسعه برای پیشرفت
🔹ترکیه یکی از کشورهایی است که تجربه اولین مرحله از اجرای رویکرد دلاریزاسیون در آن به بیش از نیم قرن پیش، یعنی به دهه ۱۹۷۰ میلادی باز می گردد و از این حیث، یکی از قدیمی ترین اقتصادهای جهان در اقدام به دلاری سازی است. ترکیه در طی این ۵۰ سال همواره درگیر چالش های مختلف و متعدد مالی، بانکی و ارزی بوده و در برهه ای از زمان نیز به سبب تشنجات و التهابات داخلی شدید، تا مرز کودتا، تغییر حکومت، استعفا و سقوط دولتهای خود نیز پیشرفته است.
به اذعان بسیاری از صاحبنظران و تحلیلگران اقتصادی و مالی، بخش عمدهای از این تنشهای داخلی ترکیه، حاصلِ نیم قرن تجربه دلاریسازی در اقتصاد این کشور و اصرار بر ادامه این روند علیرغم هشدارهای متخصصان و کارشناسان امر و بی تفاوتی نسبت به پیامدهای ناگوار و اسف بار آن بوده است.
ادامه یادداشت در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻کاهش تقاضا قیمت مسکن را پایین کشید/ ضرورت مسکنسازی در دوران رکود
🔹منصور غیبی، کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش قیمت در بازار مسکن اظهار کرد: دلیل این موضوع در واقع به ریزشی بازمیگردد که در خصوص تقاضاهای موثر بر حوزههای مصرفی و سرمایهگذاری مسکن رخ داده است؛ در شرایط فعلی بازار، فعالان اقتصادی و یا حتی دلالانی که سرمایه خود را به حوزه ملک هدایت کرده بودند، هنوز بازار مصرف و یا فروش ملک خود را پیدا نکردهاند.
🔹این کارشناس اقتصاد مسکن توضیح داد: به بیان سادهتر، چون در بازار تقاضایی وجود ندارد، در نتیجه این افراد نمیتوانند ملک خود را بفروشند و یا اینکه اقدام به خرید ملکه تازهای کنند. در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد تقاضاهای سرمایهای مسکن در حالت سکون قرار دارند و همین مسئله باعث شده بازار در شرایط رکودی قرار بگیرد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻لاییکشی مالیاتی لاکچریسوارها/ فرار مالیاتی واقعیت دارد؟
🔹به گزارش بازارنیوز، جدیدترین گزارش سازمان امور مالیاتی درباره میزان مالیات اخذ شده خودروهای لوکس نشان از آن دارد که در طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، از مجموع ۷۸۲ هزار و ۳۲۳ خودرو شناسایی و گزارش شده توسط نیروی انتظامی، ۵۶۶ هزار و ۷۵۳ مالک خودرو مشمول مالیاتی به ارزش نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان شدهاند.
🔹بر اساس اعلام آمارهای این سازمان، از مجموع مشمولین ، تنها ۲۳۵ هزار و ۶۱۷ مالک نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کردند که مبلغ 2.5 همت (۴۲ درصد) وصول شده است؛ علاوه بر این، ۴۲ هزار و هفت مالک خودرو هم به مالیات تعیین شده به مبلغ حدود یک همت، اعتراض کردند که موضوع در حال بررسی و ادامه مراحل قانونی خود است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دستِ کوتاه دلالان از معاملات مسکن با “خودنویس”
🔹صدیف بدری در گفت و گو با بازارنیوز، با اشاره به مزیتهای سامانه خودنویس و کاهش هزینههای عقد قرارداد برای مردم طی ۵ ماه گذشته و همچنین ضرورت تقویت این سامانه در دولت چهاردهم اظهار کرد: اجرای صحیح این سامانه باعث کاهش هزینههای بین موجر و مستاجر و همچنین عقد قرارداد معامله زمین بین خریدار و فروشنده خواهد شد.
🔹وی گفت: اجرای صحیح سامانه خودنویس باعث شفاف سازی و نظارت صحیح بر عقد قراردادهای حوزه مسکن میشود که باید اهتمام جدی بر اجرای آن داشت.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
28.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پادکست | ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت به کجا رسید؟
در یازدهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت پرداخته شد.
@Bazarnews_official