دلار هرات به کانال ۶۶ هزار تومان بازگشت
🔹قیمت دلار در بازار تهران در استانه بازگشت به کانال ۶۶ هزار تومان است.
🔹هم اکنون دلار در کف بازار ۶۷ هزار تومان است، در بازار هرات اما دلار ۶۶ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت خورده است.
@Bazarnews_official
🔻نرخ نهایی مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی در لایحه بودجه ۱۴۰۴
مطابق با قانون بودجه سال آینده، اگر فردی سالیانه ۲۸۸ میلیون تومان حقوق دریافت کند، معاف از مالیات خواهد بود، به بیانی کلیه افرادی که حقوق دریافتی، ماهیانه آنها کمتر از ۲۴ میلیون تومان است، مالیات پرداخت نخواهند کرد.
بهعنوان نمونه فردی که ماهیانه ۳۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، باید در سال ۱۴۰۴ حدود ۲ درصد مالیات پرداخت کند، درحالیکه مالیات وی در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹ درصد بود.
@Bazarnews_official
🔻اصلاح ساختار صنعت برق کشور راهکار برونرفت از وضعیت فعلی
به گزارش بازار نیوز، از حدود 40 سال پیش، بسیاری از کشورهای جهان به دلیل نیاز به اصلاح عمکرد در صنعت برق خود، مواردی را در ساختار این صنعت لحاظ کردند.
مطابق با بررسیهای انجام شده، بازارها بر اساس سطح رقابت از انحصار کامل تا رقاب کامل قابلدستهبندی هستند، در بازار با انحصار کامل، تولید و انتقال و توزیع توسط یک شرکت اداره میشود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دولت چهاردهم برای بهبود مناطق آزاد چه باید بکند؟
حسام محمدیفر، کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اظهارات اخیر عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر کاهش ارزش مناطق آزاد در کشور گفت: در حال حاضر آمار عملکرد و حتی فرایند اجرایی این نواحی خیلی شفاف نیست و بر همین اساس هم حاکمیت و تصمیمگیران مستقر در سرزمین اصلی به تدریج به این نتیجه رسیدند که باید یک سری از معافیتها و امتیازات ویژه مناطق آزاد محدود یا مشروط شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻بحران انرژی و چالش قطع برق
صنعت برق ایران با چالشهای جدی ناشی از اتکای بیش از حد به سوختهای فسیلی و ناترازی بین عرضه و تقاضا روبرو است، به گونهای که تنها 7.6 درصد از برق کشور از منابع غیرفسیلی تولید میشود
شاید احساس نیاز به اصلاحات فوری در سیاستهای انرژی و توسعه منابع تجدیدپذیر در دولت وجود دارد، اما محدودیتهای ناشی از تحریمها، توانایی جذب سرمایهگذاری و دسترسی به تکنولوژیهای نوین را کاهش دادهاند. این وضعیت در صورت تداوم میتواند به بحرانهای اقتصادی و اجتماعی جدی منجر شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻باور نداریم که در حال جنگیم!
ایران در دهههای اخیر با شدیدترین تحریمهای سیاسی و اقتصادی مواجه بوده و سالهاست که درگیر یک جنگ اقتصادی بدون پیشینه است. این تحریمها نه تنها اقتصاد دولتی را به شدت تحت فشار قرار دادهاند، بلکه معیشت مردم عادی را نیز به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار داده است. افزون بر این، افزایش مناقشات در غرب آسیا و پاسخهای مستقیم ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی، چالشهای امنیتی و اقتصادی جدیدی را برای کشور به ارمغان آورده است. در شرایط بحرانی کنونی، نیاز به سیاستهای اقتصادی راهبردی و فرماندهی متمرکز بیش از پیش احساس میشود تا بتوان با حفظ پایداری اقتصادی و حمایت از معیشت مردم، بر فشارهای تحریمی غلبه کرد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻صادرات و ما ادراک ما صادرات!
آمار تجارت غیرنفتی ایران در ۷ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نشاندهنده رشد ۱۱.۴۸ درصدی صادرات وزنی و ۱۴.۷۲ درصدی صادرات ارزی است. واردات نیز ۲.۷ درصد از نظر وزنی و ۸.۸ درصد از نظر ارزی افزایش یافته است. با این حال، صادرات از نظر وزنی ۴ برابر واردات است، اما از نظر ارزشی ۷ میلیارد دلار کمتر است که به دلیل فروش کالاهای خام و تحریمها است. همچنین، مشکلاتی مانند کماظهاری در واردات و بیشاظهاری در صادرات باعث ایجاد آمار نادرست شده است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تخلف بازرسان سازمان استاندارد، چالش تولیدکنندگان
یکی از شرکتهای تولیدکننده رنگ و رزین در گزارشی اعلام کرده که برخی از بازرسان سازمان ملی استاندارد در انجام وظایف خود تخلفاتی مرتکب شدهاند، از جمله درخواست رشوه و انجام بازرسیهای غیرحرفهای، این اقدامات نهتنها موجب تأخیر در تولید و مشکلات جدی برای صنعتگران شده، بلکه اعتماد به فرآیندهای نظارتی و استانداردسازی را نیز کاهش داده است.
در پاسخ، سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که شرکتها میتوانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۵۱۷ پیگیری کرده و در صورت اثبات تخلف، مجوز بازرسی بازرسان خاطی لغو خواهد شد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻ناترازی برخی حاملهای انرژی در کشور
در سال ۱۴۰۱ میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به ۳۳۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید و اگرچه به واسطه افزایش دما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافت، اما همچنان چالش ناترازی گاز طبیعی در کل سال به ویژه ماههای سرد وجود دارد و با ادامه روند موجود افزایش نیز خواهد داشت.
در حوزه تأمین بنزین نیز کسری وجود دارد و متوسط مصرف بنزین در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به ۱۲۴.۵ میلیون لیتر در روز رسیده که این حجم از مصرف علاوه بر تولید بنزین پایه به میزان ۱۰۴.۲ میلیون لیتر در روز، به دلیل بیتوجهی به سیاستهای مدیریت مصرف، منجر به اجبار به واردات و خرید محصولات مرتبط از واحدهای داخلی شده است.
در حوزه برق نیز میزان کسری در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲.۴ هزار مگاوات بوده و امسال به حدود ۱۷.۵ هزار مگاوات افزایش یافته است.
@Bazarnews_official
🔻تابآوری اقتصادی: راهکارهای حفاظت از آینده ایران
در دنیای امروز، امنیت ملی بهعنوان یکی از ارکان اساسی بقای یک کشور، نهتنها به جنبههای نظامی و سیاسی محدود نمیشود، بلکه ابعاد اقتصادی نیز به طور فزایندهای در این حوزه موردتوجه قرار گرفتهاند.
پدافند اقتصادی بهعنوان یک مفهوم نوین در علم مدیریت و امنیت، به تلاشهای ملی در جهت حفاظت از اقتصاد کشور در برابر تهدیدات خارجی اشاره دارد. باتوجهبه تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی، این ضرورت بیش از هر زمان دیگری بهخصوص برای ایران حس میشود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻مالیات مردم باید در محلهای مشخص هزینه شود
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون نشاندار کردن مالیات توسط مودیان گفت: این طرح بستری مهم برای مشارکت مردم در تعیین محل هزینه کرد مالیاتها به صورت برخط و مستقیم خواهد بود؛ هر چقدر بتوانیم چنین طرحهایی را به اجرا بگذاریم، به نفع کشور است و فضای مالیاتی را بهبود میبخشد.
این نماینده مجلس افزود: یکی از مهمترین سؤالات و ابهامات مردم و مودیان مالیاتی این است که مالیاتها کجا هزینه میشود. طرحهایی همچون نشاندار کردن مالیات بستری برای مشخص کردن محل هزینه کرد مالیاتها به وجود میآورد و به افزایش شفافیت در این زمینه منجر میشود. این روند به مردمیسازی نظام مالیاتی کشور میانجامد.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻بنزین سوپر با ارز توافقی وارد میشود
سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و محصولات پتروشیمی، در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آزادسازی واردات بنزین سوپر و ورود بخش خصوصی به این عرصه اظهار کرد: این اقدام میتواند گامی مثبت برای تأمین نیاز مصرفکنندگان به سوخت با کیفیت باشد، اگرچه قصد ندارم کیفیت بنزین تولید داخل را زیر سؤال ببرم، اما باید بپذیریم که گاهی دسترسی مصرفکنندگان به بنزین باکیفیت با محدودیتهایی مواجه است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و محصولات پتروشیمی با تأکید بر اینکه که واردات بنزین سوپر توسط بخش خصوصی نیازمند شفافسازی و تعیین سازوکار اجرایی مشخص از سوی دولت است، گفت: ابعاد اجرایی این موضوع هنوز به طور کامل روشن نشده است. سؤالاتی در مورد نوع ارز تخصیصی و نرخ آن مطرح است که باید دولت در این زمینه تصمیمگیری کند.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادکست | تخلف بازرسان سازمان استاندارد، چالش تولیدکنندگان
در هفدهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع تخلفات بازرسان سازمان استاندارد پرداخته شد.
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻اهمالکاری نهادهای تاثیرگذار بر پروندههای قضایی و دردسرهای قوهقضائیه
@Bazarnews_official
🔻تعزیرات: افزایش قیمت تاکسیهای اینترنتی در روزهای بارانی تخلف است
به گزارش بازارنیوز؛ طبق رویه مرسوم و همیشگی، در روزهایی که باران بر شهرها علی الخصوص کلانشهرها نازل میشود، حمل و نقل هم افزایش قیمت پیدا میکند. تاکسی ها مسافران را سوار نمیکنند تا به این بهانه به صورت دربستی حرکت کنند و کرایههای خیلی بیشتر از نرخ مصوب از مسافرین دریافت میکنند.
در همین راستا، محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات در خصوص این رفتار به بازارنیوز گفت: افزایش نرخ کرایه در روزهای بارانی و زمانهایی که مشکلات خاص آب و هوایی ایجاد می شود به هیچ وجه قانونی نیست و افرادی که چنین اقدامی انجام میدهند، دچار تخلف می شوند.
وی همچنین در خصوص تاکسی های اینترنتی هم گفت: این ها هم از این قانون مستثنی نیستند و نباید دست به افزایش قیمت بزنند.
اسفنانی تاکید کرد که تعزیرات در صورت مشاهده چنین تخلفاتی با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
@Bazarnews_official
🔻نقدی بر تصمیمات اقتصادی دولت
به گزارش بازارنیوز، در سالهای اخیر، دولتهای دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم با اتخاذ مجموعهای از تصمیمات اقتصادی، سعی در مدیریت اقتصاد کشور و جلب رضایت مردم داشتهاند. این تصمیمات شامل آزادسازی واردات آیفون، شروع واردات بنزین سوپر با قیمت آزاد، تخصیص ارز برای واردات خودروهای لوکس و تکنرخی کردن ارز برخی از این تصمیمات بوده است. در این یادداشت به بررسی این اقدامات پرداخته و سعی میکنم به این سوال پاسخ دهم که کدام بخشهای جامعه از این سیاستها بهرهمند شدهاند. همچنین، نقش دولت در مدل حکمرانی و اهمیت در نظر گرفتن منافع کل جامعه در فرآیند تصمیمگیریهای اقتصادی مورد بررسی اجمالی قرار خواهم داد.
ادامه یادداشت در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻کاهش تعرفه واردات خودرو به نفع ثروتمندان
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون کاهش ۲۰ درصدی تعرفه واردات در بودجه ۱۴۰۴ و تاثیر آن بر بازار خودرو اظهار کرد: این موضوع اثر چندان پایداری در بازار ندارد و به صورت مقطعی آن را آرام نگه میدارد.
این کارشناس صنعت خودرو با انتقاد از افزایش بودجه ارزی واردات خودرو، گفت: در حال حاضر برای من جای سوال دارد که نمایندگان مجلس بر اساس چه پشتوانهای اقدام به افزایش بودجه ارزی واردات خودرو کردهاند؟
وی همچنین با بیان اینکه کاهش تعرفه واردات خودرو و افزایش مالیاتها در بودجه ۱۴۰۴ مغایر با رفاه عمومی جامعه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این قبیل اقدامات نمایندگان مجلس نشان از این دارد که برای آنها رفاهیات قشر ثروتمند جامعه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻راغفر: گرههای معیشتی مردم با واردات آیفون و بنزین سوپر باز نمیشود
حسین راغفر، اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تصمیمات اخیر دولت چهاردهم در ارائه مجوز برای واردات کالاهای لوکسی همچون آیفون، خودرو و بنزین سوپر اظهار کرد: این اقدامات در امتداد برنامهای است در راستای تغییر فرهنگ جامعه کشور قدم برمیدارد. این موضوع از سالهای پیش شروع شده، اما در طول چند سال اخیر از شدت بیشتری برخوردار شده است.
این اقتصاددان تصریح کرد: در حال حاضر ایران در شرایط تحریمی به سر میبرد، اما با این حال شاهد آن هستیم که منابع ارزی کشور به راحتی صرف واردات کالاهایی با ماهیت مصرفگرایانه میشود. اخیراً شاهد آن بودیم که برای واردات خودرو بالغ بر 3 میلیارد یورو منابع ارزی در نظر گرفته شده است.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تاخیر در توسعه کشور!
مطابق با گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ۴۹ حکم قانون برنامه هفتم پیشرفت، هیچ انطباق معناداری با لایجه بودجه سال ۱۴۰۳ ندارد، لازم به ذکر است، مسعود پزشکیان، پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری، همواره بر اجرای برنامه هفتم توسعه تاکید داشته است.
@Bazarnews_official
🔻اختصاصی | افزایش قیمت خودروها تکذیب شد
🔹صبح امروز خبری در فضای رسانهای کشور مطرح شد مبنی بر اینکه قرار است قیمت کارخانهای خودروها ۳۰ درصد افزایش پیدا کند. این خبر در حالی منتشر شده که اکنون بیش از یک سال و نیم از آخرین تغییر قیمت کارخانهای محصولات ایران خودرو و سایپا میگذرد.
🔹حسین زاده قشمی، مدیرکل روابطعمومی و تشکلهای مردم نهاد سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در گفتگو با بازارنیوز ضمن تکذیب این خبر اظهار کرد: این سازمان دستگاه محاسبهگر قیمت خودرو هاست. محاسبه قیمت خودرو نیز برای حاصل حاضر نبوده و حداقل به چهار یا پنج ماه پیش بازمیگردد. با وجود این نکته، سازمان حمایت هیچ گونه خبر و یا مطلبی را درباره افزایش قیمت خودرو تایید نمیکند و حتی آن را تکذیب میکنیم./بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پادکست | تاثیر سیاستهای اقتصادی دولت بر اقشار جامعه
در هجدهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع تاثیرات سیاستهای اقتصادی دولت چهاردهم بر اقشار جامعه پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻اظهارات ارزی مسئولان کشور از دوازدهم تا هفدهم آبان ۱۴۰۳
@Bazarnews_official