💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚
تفسیر سوره حمد
✨✨«5» إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ✨✨
(خدايا) تنها ترا مىپرستيم و تنها از تو يارى مىجوئيم.
👌نکته ها
❤️انسان بايد به حكم عقل، بندگى خداوند را بپذيرد.
💚ما انسانها عاشق كمال هستيم و نيازمند رشد و تربيت، و خداوند نيز جامع تمام كمالات و ربّ همهى هستى است.
❤️اگر به مهر و محبّت نيازمنديم او رحمان و رحيم است و اگر از آينده دور نگرانيم، او صاحب اختيار و مالك آن روز است. پس چرا به سوى ديگران برويم؟! عقل حكم مىكند كه تنها بايد او را پرستيد و از او كمك خواست. نه بنده هوى و هوس خود بود و نه بنده زر و زور ديگران.
💚در نماز، گويا شخص نمازگزار به نمايندگى از تمام خداپرستان مىگويد: خدايا! نه فقط من كه همهى ما بنده توايم، ونه تنها من كه همهى ما محتاج و نيازمند لطف توايم.
❤️خدايا! من كسى جز تو را ندارم «إِيَّاكَ» ولى تو غير مرا فراوان دارى و همه هستى عبد و بندهى تو هستند. «إِنْ كُلُّ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ إِلَّا آتِي الرَّحْمنِ عَبْداً» در آسمانها و زمين هيچ چيزى نيست مگر اين كه بنده و فرمان بردار خداوند رحمان هستند.
💚جمله «نَعْبُدُ» هم اشاره به اين دارد كه نماز به جماعت خوانده شود و هم بيانگر اين است كه مسلمانان همگى برادر و در يك خط هستند.
❤️مراحل پرواز معنوى، عبارت است از: ثنا، ارتباط و سپس دعا. بنابراين اوّل سورهى حمد ثناست، آيهى «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» ارتباط و آيات بعد، دعا مىباشد.
💚گفتگو با محبوب واقعى شيرين است، شايد به خاطر همين كلمه «إِيَّاكَ»* تكرار شد.
💌پیام ها
✅1- ابتدا بايد بندگى خدا كرد، آنگاه از او حاجت خواست. «نَعْبُدُ، نَسْتَعِينُ»
✅2- بندگى، تنها در برابر خداوند رواست نه ديگران. «إِيَّاكَ نَعْبُدُ»
✅3- گر چه عبادت از ماست، ولى در عبادت كردن نيز نيازمند كمك او هستيم.
«إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ»
✅4- «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» يعنى نه جبر است و نه تفويض. چون مىگوييم:
«نَعْبُدُ» پس داراى اختيار هستيم و نه مجبور. وچون مىگوييم: «نَسْتَعِينُ» پس نياز به او داريم و امور به ما تفويض نشده است.
✅5- شناخت خداوند و صفات او، مقدمّه دستيابى به توحيد و يكتاپرستى است.
«رَبِّ الْعالَمِينَ، الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ، إِيَّاكَ نَعْبُدُ»
✅6- از آداب دعا و پرستش اين است كه انسان خودرا مطرح نكند و خود را در حضور خداوند احساس كند. «إِيَّاكَ نَعْبُدُ ...»
✅7- توجّه به معاد، يكى از انگيزههاى عبادت است. «مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ إِيَّاكَ نَعْبُدُ»
#عقیدتی
#قرآن
❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️💚❤️
46.mp3
8.09M
👆🏻👆🏻
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
🎧 رابطه راهبردی ۲۰ ساله ایران و روسیه
🎙کارشناس: دکتر شهریاری
3️⃣قسمت سوم
#ایران_قوی
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@Boshra_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وضعیت اقتصادی ایران در دوران پهلوي از زبان جانشین شاه
#دهه_فجر
─═༅🍃🇮🇷🍃༅═─
@Boshra_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مَردِ یقین
#دهه_فجر
─═༅🍃🇮🇷🍃༅═─
🔰 احکام شرعی
❓سؤال: در فروش اینترنتی کالاهای دست ساز، خریدار فقط عکس جنس را می بیند و سفارش می دهد، آیا در صورت وجود اشکالات جزئی در کالا، معامله و درآمد حاصل از آن حلال است؟
✅ جواب: چنانچه عرفاً معیوب محسوب نشود و مصداق غش* در معامله نباشد، اشکال ندارد.
*غش یعنی فريب دادن ديگران، از راه بهتر يا بيشتر وانمود كردن كالا.
─═༅🍃🇮🇷🍃༅═─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: باید همهمان به یکدیگر تبریک عرض کنیم این توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد شهر رجب شویم
🌟 اگر رابطهی خودمان را با خدا تقویت کنیم، بسیاری از معضلات و مشکلات به خودیِ خود مرتفع خواهد شد
⭐ بزرگان و اهل معنا و سلوک، #ماه_رجب را مقدمهى ماه رمضان دانستهاند.
با یک طهارتى، با یک نزاهت و پاکیزگىاى، انسان وارد #ماه_رمضان شود
#ماه_رجب
#این_الرجبیون
@Boshra_pb
Part10_خون دلی که لعل شد.mp3
10.75M
👆🏻👆🏻
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
🎧 کتاب صوتی «خون دلی که لعل شد» حاوی خاطرات حضرت آیتالله العظمی سیّد علی خامنهای(مدّظلّهالعالی) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی
🔟 قسمت دهم
#دهه_فجر
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@Boshra_pb
💠 حدیث روز💠
💎 رحمت خدا در ماه رجب
🔻پيامبر خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلم:
رَجَبٌ شَهرُ اللّه ِ(الأصَبُّ)، يَصُبُّ اللّه ُ فيهِ الرَّحمَةَ على عِبادِهِ
#رجب ماه ريزان خداست؛ خداوند در اين ماه رحمت [خود] را بر بندگانش فرو میريزد.
📚 عيون أخبار الرِّضا: 2/71/331
•┈┈••✾••┈┈•
@Boshra_pb
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «لَیلَةُ الرَّغائِب، شب دلدادگان»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١١/١۴
مناسبت روز: امروز اولین روز از ماه بزرگ رجب و برابر با سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) است، امام همامی که دريای دانش را شكافته و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخته است! همچنین، امشب اولین شب جمعه در ماه رجب است که شب بسیار عظیمی است و آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب» نامیدهاند؛ لذا با تبریک و تهنیت ایام، سخن امروز را به این شب پربرکت اختصاص داده و انشاالله در روزبرگ فردا پیرامون ولادت حضرت باقرالعلوم (ع) سخن خواهیم گفت!
ماه رَجَب یا رَجَبُالمُرَجَّب، هفتمین ماه از ماههای قمری، و اولین ماه از ماههای حرام است؛ در روایت آمده که «رجب» نام نهری است در بهشت که از عسل شیرینتر و از شیر سفیدتر است و هر کس در این ماه پربرکت روزه بگیرد، از آن نهر، در بهشت مینوشد! (منلايحضرهالفقیه، ج٢، ص٩٢) همچنین رسول خدا (ص) در فضیلت این ماه فرمودند: «رجب، ماه خداست؛ که در آن، رحمت خود را بربندگان فرو مى ریزد!» (عیون أخبارالرضا، ج٢، ص٧١)
در این ماه بزرگ، شاهد طلوع سه ستاره درخشان در آسمان ولایت و امامت، ولادت «امیرالمؤمنین و امام جواد و امام باقر (علیهمالسلام)» و بزرگترین حادثه تاریخ بشری، و سرآغاز آخرین دین الهی یعنی بعثت پیامآور مهر و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) هستیم که این ايام مبارک بر حرمت این ماه بزرگ افزوده است!
همچنین طبق روایات، اولین شب جمعه این ماه دارای شرافت ویژهای است که آن را «لَیلَةُ الرَّغائِب»، شب اشتیاق و موعدِ دلدادگی و بندگی پروردگار متعال دانستهاند!
«رغائب» در لغت عرب به دو معنا آمده، یکی به معنای چیزی است که «مورد رغبت و اشتیاق» قرار میگیرد؛ و دیگر به معنای «عطاء و بخشش فراوان» است؛ بنابراین «لَیلَةُ الرَّغائِب» شبی است که میل و اشتیاق مؤمنین و دلدادگان به آن بسیار، و عطاء و بخشش الهی در آن سرازیر است! [مفاتیح نوین، ص۶۱۸] چنانچه پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را "لیلة الرغائب" مینامند!»
سپس فرمودند: «اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه بگیرید و در شب جمعهی اول، فیمابین نماز مغرب و عشاء، دوازده رکعت نماز بخوانید» (که کیفیت آن در مفاتیحالجنان آمده است)؛ «خداوند متعال در شب اول قبر، ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سوی شما میفرستد! پس او به خواننده نماز میگوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی! پس میّت می پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیدهام و کلامی شیرینتر از کلام تو نشنیدهام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است! و آن زیباروی پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازی هستم که (در لَیلَةُ الرَّغائِب) به جا آوردی! امشب به نزد تو آمدهام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند!»
[الإقبال بالأعمال الحسنه، ج۳، ص۱۸۵]
رهبر معظم انقلاب هم در رابطه با بهرهگیری از این ماه بزرگ به جوانها سفارش کرده و فرمودند: «من به شما جوانها عرض میکنم از ماه رجب استفاده کنید، بهره ببرید برای تقویت این بُعد معنویّتگرا؛ بعد از ماه رجب هم ماه شعبان است، بعد ماه رمضان است، رجب بهار معنویّت است! شماها هم مظهر بهار انسانیّت هستید؛ چون در بهار عمر خود قرار دارید؛ از این بهار معنویّت هرچه میتوانید استفاده کنید...» (۱۳۹۵/۰۲/۰۱)
✍️ و سخن امروز را با دعای حضرت سجاد(ع) که در اوّلین روز ماه رجب قرائت فرمودهاند به پایان میبریم:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ؛ لِکُلِّ مَسْأَلَهٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ؛ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَهُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَهُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَهُ؛ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ؛ وَ أَنْ تَقْضِیَ حَوَائِجِی لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
«اى خدایى که مالک حاجتهاى فقیران و دانا به اسرار خاموشانی، هر درخواستی را همان لحظه میشنوى و پاسخش را مهیا نمودهای؛ اى خدایی که وعدههاى تو همه صادق و نعمتت فراوان و رحمتت وسیع است؛ پس از تو درخواست میکنم که بر محمد و آل محمد درود فرستى؛ و حاجات مرا در دنیا و آخرت برآورده سازی که البته تو بر هر چیز توانایى!»
📚 مفاتیحالجنان، اعمال ماه رجب.
@Boshra_pb