🔷️ وظایف #ارکان چهارگانه بدن
🏔 خاک عنصری : وظیفه آن ایجاد پایداری و شکل دهی و حفظ اشکال است.
💦 آب عنصری: وظیفه آن ایجاد امکان شکل پذیری و قابلیت انعطاف در اجسام است، به طوری که هر چه این عنصر در جسمی بیشتر باشد، حالت سیالیت آن بیشتر میشود.
💨 هوای عنصری: شکل پذیری و سیالیت بیشتر و سریع تری دارد و وظیفه آن ایجاد تخلخل و فاصله بین ذرات اجسام و افزایش لطافت و سبکی است.
جسمی که هوای عنصری زیادی دارد میل به بالارفتن پیدا میکند.مثلا در اثر حرارت ، آب به بخار تبدیل میشود چرا که بر اثر حرارت تکاثف و درهم فشردگی آن کمتر میشود.
🔥 آتش عنصری : وظیفه آن ایجاد لطافت، نضج، سبکی و کاهش شدت سردی است. بنابراین موجودی که آتش عنصری آن زیاد است، حرکت آن بیشتر است .
#طب_سنتی
📌 دارچین بخورید تا کمتر بیمار شوید
🔰 به طور کلی #دارچین یک محرک عمومی است که جریان خون را تسریع و تنفس را تحریک میکند و موجب افزایش اغلب ترشحات و تحریکات هاضمه می شود.
🔰 همچنین به عنوان محرک استفاده می شود. در هند و چین از این دارو به عنوان یکی از اجزا در تهیه داروهای مرکب ضد اسهال، صفرا بر و تب بر استفاده می شود.
🔰 برای معالجه اسهال، یرقان و مالاریایی مزمن که موجب بزرگی طحال شده است، مفید میباشد و به عنوان جزئی از اجزای مرکب برای سرفه و ناراحتی سینه میباشد.
🔰 دارچین از نظر طبیعت بر پایه نظر حکمای طب سنتی ایران و هند، گرم و خشک است و نیروی دوایی آن تا ۱۵ سال باقی می ماند.
✅ خواص:
مفرح.
مفید برای رفع وسواس، وحشت و جنون.
تقویت معده و کبد.
رفع بوی بد دهان.
قطع سرفه های رطوبتی.
مفید برای تنگی نفس.
مفید برای رفع خشونت صدا و آواز که از بلغم غلیظ باشد.
پاک کردن سینه و حنجره.
ضدعفونی کننده زخم.
مالیدن روغن دارچین به پلک، جهت برطرف شدن پریدن پلک.
نیروبخش و مقوی.
#طب_سنتی
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📓 نام : " فوز سالک "
✍ نویسنده : " علی صفایی حائری "
📑 ناشر : " نشر لیله القدر "
📖 توضیحات :
در بخشی از مقدمه کتاب چنین میخوانیم:
... پس با تأمل در سرود فوز علی و با تأمل در فرازهایی از دعای #ابوحمزه_ثمالی و #زیارت_جامعه میتوان به نکاتی در رابطه با سلوک دست یافت و درسهایی را آموخت، درسهایی برای حرکت به سمت خدا.
📗 کتاب #فور_سالک اثر استاد #علی_صفائی_حائری قرار است ما را پای درس علی (ع) بنشاند تا به فوز سالک برسیم.
📕 این کتاب موضوعاتی از قبیل: ضرورت و #اهداف_سلوک ، ابزار و مرکبهای سلوک، #مراحل_سلوک و حالات سلک، رضا، جمعبندی از خویش و برنامه ریزی برای آینده و سلوک سالم و #حیات_طیبه را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
📚 #معرفی_کتاب
#این_چه_وضعیه ‼
اندر حکایت برخی که در این ۸ سال لال بودند ؛ اما اکنون شفا یافته اند ...
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📓 نام : " حسین از زبان حسین "
✍ نویسنده : " محمد محمدیان "
📑 ناشر : " نشر معارف "
📖 توضیحات :
این کتاب زندگی امام حسین علیهالسلام و واقعهی عاشورا را به تصویر میکشد. کتابی که به شما کمک میکند تا امام حسین و حرکت ایشان به سمت کربلا و در مقابل دشمن قرار گرفتنشان را بشناسید و از هدف این واقعهی عظیم تاریخی مطلع گردید.
📕 این کتاب در هشت فصل تمام زندگی سیدالشهداء را روایت کرده است. زبان کتاب، زبانی ساده و روان است و شما را حتی اگر علاقمند به شنیدن روایتهای تاریخی نباشید، جذب این متن ساده و صمیمی میکند.
📚 #کتب_حسینی
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📓 نام : " آینه در کربلاست "
✍ نویسنده: " محمدرضا سنگری "
📑 ناشر : " قدیانی "
📖توضیحات:
کتاب «آینه در کربلاست؛ پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا» می کوشد پنجره هایی برای تماشای دیگر و فهمی تازه تر از این واقعه اندیشه ساز و اندیشه پرور بگشاید.
📗 ترکیبی از روایت، تطبیق، تحلیل و تذکر، سیر تاریخی حوادث و رویدادهای واقعه کربلا است. این اثر، هم چگونگی این واقعه را بیان می کند و هم دلیل آن را.
📕 هرچه نگارش اثر پیش تر می رود مباحث، گسترش بیشتری می یابند و سیر از اجمال به بسط و تفصیل فزونی می گیرد. در حقیقت تکیه گاه نویسنده تحلیل و تبیین وقایع اصلی است نه رویدادهای جانبی و فرعی.
📚 #کتب_حسینی
➡️[Brackets]⬅️
🆔️BracketsMoharam
⁉️ #سوال
مسیر حرکت کاروان امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا به چه صورت بوده است؟ مگر در این مسیر، کوفه جلوتر از کربلا نیست؟ مگر امام حسین(ع) قصد نداشتند به کوفه بروند؟ پس چه طور سر از کربلا که تقریباً هفتاد کیلومتر بالاتر از کوفه قرار دارد، درآوردند؟
✅ #پاسخ :
🔹دو عامل میتواند در چنین رخدادهایی مؤثر باشد:
1️⃣ اولاً : در زمانهای قدیم راههای ارتباطی ( به دلیل نبود امکانات، صعب العبور بودن، وجود شنزار و... ) مانند امروز لزوماً مستقیم نبود و معمولاً پیکهای خبررسان، راه میانبر را برای ارسال هرچه سریعتر خبر انتخاب میکردند، اما کاروانها (بویژه اگر خانواده همراه آنان بود) از مسیرهای عمومی حرکت میکردند که هم دسترسی به آب و استراحتگاه داشته و هم از دستبرد راه زنان در امان باشند.
با توجه به عامل جغرافیایی و تاریخی به نظر میرسد چنین عاملی نیز در رسیدن کاروان امام حسین(ع) به کربلا بیتأثیر نبوده است.
2️⃣ ثانیاً : ممکن است به اجبار راهی غیر از راه اصلی برگزیده شود که به نظر میرسد عامل اصلی تغییر حرکت امام حسین(ع) و رسیدن آنان به کربلا همین اجبار بوده است؛ زیرا لشکر عبید الله بن زیاد به فرماندهی حر بن یزید ریاحی دائماً مسیر حرکت امام حسین(ع) را تغییر میداد. که عامل اصلی تغییر مسیر کاروان اهلبیت همین امر است 👌
به عنوان نمونه به دو مورد اشاره میکنیم:
🔹️ امام حسین(ع) رهسپار شد تا به منزل «شراف» رسید؛ چون سحرگاه شد همچنان به جوانان دستور داد آب بسیار بردارند، سپس به راه افتاد و تا نیمه روز راه رفت، ... امام حسین(ع) فرمود: ما در اینجا پناهگاهى نداریم که بدان پناه بریم و آنرا در پشت سر قرار داده و از یک رو با این لشکر روبرو شویم؟ ما (اصحاب) به او گفتیم: چرا این منزل ذو حسم است که در سمت چپ شما است، اگر بدان جا پیشى گیرید آنجا چنان است که شما میخواهید، پس آن حضرت سمت چپ راه را گرفته ما نیز با او بدان سو رفتیم، چیزى نگذشت که گردنهاى اسبان پیدا شد و چون نیک نگریستیم از راه به یک سو شدیم، و چون که دیدند ما راه را کج کردیم، آنان نیز راه خود را به سوى ما کج کردند...
🔹️ ... سپس امام(ع) به یاران خود فرمود: برخیزید و سوار شوید. آنان سوار شدند و منتظر ماندند تا بانوان هم سوار شدند و چون سوار شدند دستور حرکت فرمود و همین که خواستند راه بیفتند و برگردند، سپاه حر مانع حرکت ایشان شدند. امام حسین(ع) به حر فرمودند: چه مىخواهید؟ گفت:مىخواهم ترا پیش امیر عبید الله بن زیاد ببرم. امام(ع) فرمود: در این صورت به خدا سوگند از تو پیروى نخواهم کرد و این سخن سه بار میان ایشان رد و بدل شد، و چون سخن به درازا کشیده شد، حر گفت: من مأمور جنگ کردن با شما نیستم، بلکه مأمورم از شما جدا نشوم تا شما را به کوفه ببرم. اکنون که از پذیرفتن این موضوع خوددارى مىکنی راهى را انتخاب کن که نه به کوفه برسد نه به مدینه و این مورد اتفاق من و شما قرار گیرد تا براى امیر عبید الله نامه بنویسم. شاید خداوند کارى پیش آورد که براى من در آن عافیت باشد و گرفتار جنگ با شما نشوم. این راه را بگیر و به سمت چپ راه عذیب و قادسیه برو. امام حسین(ع) حرکت کرد. حر هم با یاران خود از کنار ایشان حرکت مىکرد.
#مسیر_حرکت_کاروان_امام_حسین
#مدینه
#کوفه
#کربلا
➡️[Brackets]⬅️
🆔️BracketsMoharam
#شور_حسینی ، منهای #شعور_حسینی
عکس بالا، صحنه به دار کشیدن ۹ آزادیخواه تبریزی در شهر تبریز بدست لشگر قزاق روس در سال ۱۲۹۰ روز عاشوراست.
هنگامی که روس ها در حال به دار کشیدن آزادیخواهان و دلاوران تبریز در روز عاشورای سال ۱۲۹۰ بودند، صدای طبل و سنج از کوچه پس کوچه های تبریز شنیده میشد و مردم تبریز در حال عزاداری برای امام حسین ابن علی علیه السلام بودند.
فرمانده فوج قزاق روس اینگونه تعریف میکند:
"خیلی میترسیدیم که آن جمعیت عظیم عزادار حسینی، به آزادیخواهان مبارز تبریزی بپیوندند، در آن صورت چه بر سر ما میآمد !!"
اما جمعیت عزادار حسینی، فقط عزاداری و گریه کردند
و علم بر دوش کشیدند!
و تعزیه خوانی راه انداختند و به اعدام ۹ دلاور آزادیخواه خود هیچ توجهی نکردند!!
چون سیاست را از دین جدا می دانستند.
و در حالی که ۹ دلاور تبریزی بر سر دار بودند، غذاهای نذری خود را گرفتند و به خانه هایشان رفتند !!
آیا هدف قیام امام حسین، فقط این بود که مردم گریه کنند؟
یا اینکه درس عبرت بگیرند و هشیار باشند که مورد ظلم اجنبی و منافق خودی قرار نگیرند.