فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رحیم پور ازغدی ، حجاب قانونی یا اجباری؟!!
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا حجاب، اختیاری نیست
مگر در قرآن نیامده که «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ»؟ پس چرا حجاب اختیاری نیست؟!
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
✅نقدی بر اشکال اقای نصیری درباره حجاب
آقای نصیری در برنامه زاویه با حجاب قانونی مخالفت کرد. کل استدلال آقای نصیری دو جمله است. اول اینکه با زور نمی شود جامعه را با حجاب کرد چه آنکه تجربه رضاخان نیز همین نشان داده است. دوم اینکه مردم مخالفند.
✅چند نکته در این رابطه:
🔸1.اول اینکه ما حجاب اجباری نداریم. الزام قانونی داریم. الزام قانونی خودش برآمده و با امضای رای اکثریت است. اگر وجاهت دموکراتیک قانونگذاری رازیر سوال ببریم سنگ روی سنگ بند می شود؟ ازفردا هر کس بگوید فلان قانون رامردم مخالفند چه کنیم؟ با کدام منطق باید بپذیریم شاخص اکثریت نزدشماست؟
🔸2.مقایسه الزام حجاب در جمهوری اسلامی با الزام رضاقلدر از مبنا دچار اشکال است. مثل اینکه کسی قانون در دیکتاتوری را با قانون درجمهوریت مقایسه کند. انشالله که روشنست دچار چه اشتباه فاحشی شده اند. الزام قانون در جمهوریت پشتوانه رای مردمی دارد نه قلدری یک دیکتاتور.
🔸3. آقای نصیری گفته اند الزام حجاب ثمر نداشته است. از کجا فهمیدند؟ اینکه وضع حجاب بدتر شده است یعنی الزام ثمرنداشته است؟ بازهم دچار اشتباه عجیب شدند. جامعه ما در یک مبارزه است. اساسا مقایسه نقطه ای در فهم رفتار جامعه در حال مبارزه غلط است.
جامعه ای که تحت هجمه های فرهنگی و تمدنی است با همین میزان حجاب نیز یک جامعه عفیف است. سوال اینست که اگر الزام حجاب نبود وضع بدتر بود یا بهتر؟ مثل اینکه فردی خلاف جریان اب پارو بزند. قدرت فرد را در عقبگردش نباید دید. مهم اینکه اگر خلاف آب پارو نزده بود، همین میزان عقب رفته بود؟
🔸4. آقای نصیری معقدند مردم بدحجاب شده اند. این حرف نیز غلط است. اساسا مقایسه تقوا و دینداری مردم در مبارزه آنهاست نه تغییر ظاهری شان. مساله حجاب در ایران ناشی از غربزدگی است نه کاهش دینداری. انشالله فرق ایندو روشن است. لذا اتفاقا مردم با همین میزان حجاب نیز رشد دینداری داشته اند.
🔸5. گفتند قانون حجاب نتواسته مردم را باحجاب کند. آیا تصور کردیم الزام حجاب برای باحجاب کردن بی حجاب هاست؟ الزام حجاب برای صیانت از یک جامعه دینی است. لذا هدف الزام تنها باحجاب کردن نیست و دفاع از حیا و عفت جامعه است که هم برای مرد است و هم زن. برای صیانت از ظاهر یک جامعه دینی است.
🔸6. میگویند چرا وقتی تبعیض وجود دارد قانون حجاب باید اجرا شود. این هم از آن استدلال های آنچنانی است. اگر سازمان ثبت احوال به وظیفه اش عمل نکرد، سازمان آب و فاضلاب هم تعطیل کند؟ فردا اگر دزد، خانه آقای نصیری را زد بگوئیم چون بقیه نهادها درست عمل نمی کند پی گیری دزد هم اشتباه است؟
🔸7. می گویند حجاب را باید فرهنگی ترویج کرد. سلمنا. خب؟ ترویج فرهنگی به معنی نفی الزام است؟ همه قوانین نیازمند فرهنگ سازی دارند. مگر بستن کمربند فرهنگ سازی نمی خواهد؟ خود الزام هم جزئی از ساخت فرهنگ است.
🔸8.گفته اند در پذیرفتن دین و اعتقادات آزادی است پس مردم حق دارند حجاب را نپذیرند. مقدمه درست و نتیجه غلط. مردم در انتخاب دین آزادند نه انتخاب اجزای دین.ضمن اینکه حجاب امری اجتماعی است نه فردی. مردم درانتخابی آزادند که به دیگری ضربه نزند. آیا حجاب درخیابان مثل نماز در پستوخانه است؟
🔸9. می گویند با حجاب موافقم اما با الزامش نه. مثل اینکه کسی بگوید با دروغ مخالفم اما با حرمتش نه. برادرم حجاب خودش یک الزام دینی است. چطور ممکن است با حجاب موافق باشید ولی با الزامش نه. همان که از ضرورت حجاب گفته از الزامش گفته است. مگر دلبخواهی و سلیقه ایست؟
📝 محسن مهدیان
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
﷽، همهی دلایل طرفداران حجاب اختیاری
۱. به حکم «لا اکراه فی الدین...» در دین اجبار نیست!
۲. با زور کاری از پیش نمیره، رضا خان هم به زور نتونست حجاب را بردارد!
۳. هرچی اجباری شد، ارزشش از دست میره!
۴. باید کار فرهنگی کرد!
۵. هر وقت جلوی اختلاس و دزدی را گرفتید، برید سراغ حجاب!
۶. بدن خودمه اختیارشو دارم!
🆔 @shobhe_shenasi
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
1⃣ لا اکراه فی الدین اولا مربوط به پذیرش اصل دین است، همانطور که در دانشگاه رفتن اکراهی نیست اما هرکس وارد دانشگاه شد باید قوانین آن را رعایت کند. ثانیاً این آیه مربوط به اعتقاد است؛ بله کسی را نمیتوان مجبور به پذیرش اعتقادی کرد، مثلاً ممکن است کسی همان قوانین دانشگاه را قبول نداشته باشد, درست است که به زور نمیشه او را مجبور به پذیرش کرد، اما رعایت قوانین برای همه لازم است وگرنه سنگ روی سنگ بند نمیشود.
2⃣ هر قانون باید یا مستند به دستور الهی باشد یا رأی مردم؛ اقدام رضا خان نه مستند به شرع بود و نه با رأی مردم بر سر کار آمده بود، اما حجاب هم دستور خداست، هم بر آمده از قانون اساسی کشور است که با رأی مردم اعتبار پیدا کرده است.
3⃣ بله ارزش مفاهیم دینی و اخلاقی به اختیاری بودن آن است، اما آیا میتوان به این بهانه راه را برای هنجارشکنی باز کرد؟ آیا میتوان پذیرفت چون اجبار ارزش عمل را از بین میبرد، از جریمه کردن کسی که از چراغ قرمز عبور کرده یا از قرار دادن پلیس در چهارراهها صرفنظر کرد؟
4⃣ در مورد کار فرهنگی اولا باید دانست که قانونگذاری خود بخشی از فرآیند فرهنگسازی است و ثانیاً بالاخره عدهای عامدانه اصرار به هنجارشکنی دارند، آیا فرهنگ سازی برای آنها پاسخگو است؟ آیا با فرهنگ سازی صرف، میتوان جلوی جرایم مثلاً دزدی را گرفت؟
5⃣ گره زدن مشکلات به یکدیگر یک نوع فرافکنی و از مغالطه های نخ نما است؛ اگر ما حجاب را رها کردیم و مثلاً خواستیم با قتل مقابله کنیم، قاتل نمیگوید: «این همه بی حیایی در جامعه است اول جلوی آن را بگیرید!! من به خاطر نگاه هرزه به ناموسم دست به قتل زدم اگر در جامعه حیا و عفت بود این قتل اتفاق نمیافتاد!»؟
6⃣ #کرونا به همه ما آموخت که انسان دارای مسئولیت اجتماعی است و پوشش (همانند ماسک) چون نمود اجتماعی دارد، میتواند و باید ضابطهمند باشد
#حجاب
#حجاب_قانونی
#مسئولیت_اجتماعی
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
❌ شبهه ۷۵۰
زنی به خاطر آب آشامیدنی تن فروشی کرد و بعد خودکشی کرد زن دیگری در نجفآباد کشف حجاب کرد و دوچرخهسواری کرد
امت حزب الله برای دومی تظاهرات کردند اما برای اولی هیچ اتفاقی نیفتاد. چرا؟
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 صرف نظر از صحت و سقم حادثه خودکشی چند نکته یادآوری می شود
➖ مغالطه ای وجود دارد که در فضای مجازی دائماً تکرار میشود و آن ایجاد و القاء تقابل بین دو امر ارزشمند است تا خوانندگان یکی از آنها را برگزینند در حالی که بین آن دو هیچ تعارضی وجود ندارد. اگر کسی واقعاً دلسوز فقر و آب آشامیدنی مردم است چه الزامی وجود دارد تا مثلاً حجاب را در مقابل فقر قرار دهد. حق بدهید که به دلسوزی این افراد شک کنیم.
➖ برخی اتفاقات بد به نحوی هستند که وقوع آن باعث قبح شکنی و هنجار شکنی می شود حساسیت مردم متدین به بعضی از اموری مانند کشف حجاب به همین دلیل است. در صورت تکرار این امور راه برای هنجار شکنی بیشتر باز میشود و اصلاح آن سختتر میشود و در نهایت مشکلی به مشکلات افزوده میشود.
➖ شاید این انتقاد صحیح باشد که چرا حساسیت برخی گروهها به بعضی اتفاقات تلخ کم است باید این رویه اصلاح شود اما نه به نحوی که توجه به ارزش های دیگر نفی شود. به تعبیری:
گرو گرفتن حجاب برای اهداف عدالتی، نا عادلانه است...
➖ ناگفته نماند گروههای متعدد جهادی (همان امت حزب الله که در برابر بیحجابی واکنش نشان میدهد) در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان مشغول امداد رسانی هستند.
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸حجاب در دنیا در حال پیشروی است🔸
عده ای میخواهند «بی حجابی» را عادیسازی کنند. در مقابل، انقلاب اسلامی دارد «#حجاب» را در عالَم #عادیسازی میکند، نظام، خوب برخورد میکند!
ببینید من درعینحالی که میگویم بدحجابی چه مقدار خطرناک است، اما وقتی این خانم میرود برای مسابقات تیراندازی، این نشانه ی پیشروی شما است. چون دارید حجاب را میبرید داخل محیط هایی که اصلاً نمیتوانستند حجاب را تحمل کنند!
اینها با نظر رهبری است و از #خوش_فهمی او است که این کارها را میکند. نمیخواهد حجاب را دستکم بگیرد. اما قومی که اصلاً سرِ پوشیده را خرافات میدانستند، وقتی مشاهده میکنند که زنی با سرِ پوشیده آمده و بازی میکند، درباره او فکر بهتری میکنند. حجاب در حال پیشروی است در دنیا.
اینها را علامت عقب رفت و ابتذال فرهنگی نظام نبینید.
رهبری، آدم #کارکشتهای است. در مبارزات فرهنگی #دقیق است.
ــــــــــــــــ
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
▫️ ﷽
❌شبهه/۲۹۹
#حجاب_اجباری با آزادی و حق پوشش منافات دارد
✅پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
ترفندی که مخالفان حجاب در این زمینه در پیش گرفته اند، این است که با به کار بردن کلمه «اجبار» مساله را به نحو خاصی طراحی کنند که مخاطب، گرفتار نوعی «بازیِ باخت-باخت» شود. وقتی مساله به این صورت مطرح میشود که «آیا اسلام طرفدار حجاب اجباری است؟» هرپاسخی، باخت موضع شما در قبال حکم اسلام را قطعی کرده است: اگر گفتید «نیست»، یکی از واجبات اسلام را که مورد اتفاق شیعه و سنی است انکار کرده اید؛ و اگر هم گفتید «هست»، بار منفی کلمه «اجبار» در دوره ای که شعار آزادی مهمترین محور ارزش گذاریها شده، چنان بر دوش شما سنگینی میکند که از اسلام چهره ای خشن ارائه میگردد و موجب میشود فضاهای عاطفی بر تحلیل منطقی غلبه کند.
اگر بناست واژه درستی در این مورد استفاده کرد، #حجاب_قانونی مناسبتر به نظر میرسد.
توضیح اینکه در هر جامعه ای بر اساس ارزشهای آن جامعه نسبت به بُروز رفتارهای #اجتماعی شهروندان و از جمله پوشش، قوانینی وضع میشود که رعایت آن بر همگان لازم است.
حتی در لائیک ترین جوامع هیچ کس نمیتواند به بهانه آزادی، کاملاً برهنه در جامعه حاضر شود. یا حتی به کارمندی اجازه نمی دهند، با لباس منزل، به محل کار برود و... زیرا اساسا وضع قانون به همین دلیل است تا اجازه ندهد ارزشهای پذیرفته شدهٔ جامعه هتک شود. البته بدیهی است که هر جامعه بر اساس ارزشهای همان جامعه، قانون وضع میکند.
و می دانیم که حجاب، هم از ارزشهای اصیل اسلام و هم یادگار نیاکان ما در دوران ایران باستان است.
خلاصه اینکه همانطور که واژه هایی مانند #توقف_اجباری پشت #چراغ_قرمز یا دزدی نکردن اجباری و... نمیتواند قوانین مربوط به آن را زیر سوال ببرد، فضاسازی های مربوط به حجاب نیز به همین شکل است.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
❌ شبهه
👌اگر فلسفه حجاب امنیت زن و تحریک نشدن مرد است که در کشورهای غربی آشکار بودن موها بدون آرایش کاملا پوشش معمولی بوده، و نه امنیت کسی را به خطر می اندازد، و نه کسی را تحریک میکند، آیا حجاب در آن سرزمین ها ضرورت دارد؟
✅ پاسخ
اولا اینکه ادعا میشود در کشورهای غربی کسی از زیباییهای زنان تحریک نمیشود یک دروغ بزرگ است. نگاهی به آمار وحشتناک خشونتهای جنسی نشان میدهد که بیبند و باری در غرب نه تنها این مسأله را در غرب عادی نکرده، بلکه مشکلات را افزایش داده است. به طور نمونه طبق گزارشی در انگلیس، هر ده دقیقه یک تجاوز به عنف اتفاق میافتد.
(اینجا را ببینید👇
ghorbanimoghadam.ir/246 )
🔹 ثانیا حتی اگر بپذیریم در غرب کسی با نگاه تحریک نمیشود باید دقت کرد آنچه که بی حجابی را در غرب عادی ساخته است هرگز خود بی حجابی نیست، بلکه فضای گسترده و لجام گسیخته برای ارضاء شهوت است، وگرنه انسان گرسنه هرگز با دیدن غذاهای گوناگون سیر نمی شود! شهوت جنسی نیز از سنخ شهوت به خوردن و تغذیه است؛ انسان با دیدن سیر نمی شود اما اگر به صورت گسترده ارضاء شود طبیعتا دیدن دیگر برای او جذاب نخواهد بود! همانطور که انسانی که سیر غذا خورده است دیدن غذاهای مختلف او را تحریک نمی کند!
بنابراین این خشت از اول کج گذاشته شده است.
نکته سوم این است که اصلا اسلام به دنبال این نیست که زن و مرد هیچ کشش و تمایلی نسبت به یکدیگر نداشته باشند، غرب از ابتدا راه را کج رفته است! اینکه ما زن را اینقدر ارزان به مرد ارائه بدهیم که دیگر برای او جذاب نباشد که مورد پذیرش اسلام نیست!
اسلام به دنبال این است که زن علی رغم جذابیت، شخصیت و وقار خود را از دست ندهد.
🍃این نشان دهنده نقش حجاب است که زن را برای مرد یک موجود ارزشمند جلوه می دهد، نباید خود را ارزان عرضه کند به این بهانه که دیگر مرد تحریک نمی شود، خب این که علامت خوبی نیست! زن باید با حفظ پوشش خود مرد را برای دسترسی وادار به پذیرفتن مسئولیت خانواده کند، نه اینکه خود را بدون هیچ بهایی به مرد عرضه کند و این حس کنجکاوی و کامجویی مرد را بدون هیچ هزینه ای ارضاء کند.
ــــــــــــــــ
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
@shobhe_shenasi
✅ #فهرست و لینک #برخی شبهات پیرامون #حجاب
ــــــــــــــــ
حجاب اجباری یا حیای اجباری
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6069
حجاب اجباری
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6070
مقایسه حجاب و برده داری
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6071
حجاب اجباری فایدهای نداشته
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6072
حجاب پر قدرت
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5454
تبیین علمی حجاب
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5456
بیحجابی حضرت زینب در عاشورا؟!
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5923
زنها حجاب داشته باشند تا مردها گناه نکنن؟
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6046
مقایسهی منع حجاب در غرب و حجاب اجباری در ایران!
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5588
در قرآن آیهای پیرامون حجاب نداریم
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5333
جایگاه تمدنی حجاب
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5455
گشت ارشاد تا الان چه کسی را با حجاب کرده؟
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5453
مقایسه واکنش علما به اختلاس و حجاب
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5418
اختلاس ها توسط بیحجابها نبوده است
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/5199
همهی دلایل مخالفان حجاب قانونی
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6110
همهی دلایل طرفداران حجاب اختیاری (صوت)
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/6102
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅فهرست برخی شبهات #کرونایی را اینجا ببینید👇
eitaa.com/shobhe_shenasi/6623
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ فهرست شبهات #ولایت_فقیه را اینجا ببینید👇
eitaa.com/shobhe_shenasi/6903
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌شبهه
اگر #حجاب نباشه، جذابیت بانوان عادی میشه و کسی مزاحمشون نمیشه.
✅پاسخ
این چند ثانیه فیلم #دخترامریکایی با لباس عادی برای جواب کافی است.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
▪️باران کوثری گفته:حجاب جزو فرهنگ #مملکت_من نیست!
تصویر و اسناد نشون میده حجاب جزو فرهنگ ایران قبل و بعد اسلام بوده
بنابراین احتمالا باران کوثری ایرانی نیست! [پاسپورت آمریکایی ش را بعضی صفحات مجازی منتشر کردهاند البته]
🆔 @shobhe_shenasi
❌ شبهه ۸۱۱
نتایج یک نظرسنجی
« در چهل سال گذشته نیمی از جامعه ایران از دین داری به بی دینی رسیده اند و فقط ۳۲ درصد جامعه، خود را "مسلمان شیعی" می نامند»
✅ پاسخ
نتایج این موسسه بر اساس روش نمونه گیری گلوله برفی است که یک روش غیر احتمالی است و در نظرسنجی های کیفی مورد استفاده قرار می گیرد.
از این روش بیشتر برای به دست آوردن چارچوب و کشف جامعه هدف استفاده می گردد. همچنین این روش زمانی استفاده می شود که نمونه ها از لحاظ اجتماعی دارای قدر و منزلت نیستند و تمایلی به شناخته شدن ندارند (الکلیها ، استفاده کنندگان از کودکان ، متعرضین جنسی ، معتادین، مجرمین) مفید میباشد. همهی اینها سبب میشود تا سوالات، انتخاب شده و جهت دار مطرح شود.
🔹نکته دیگر اینکه در روش گلوله برفی شاخصه اصلی آن است که نمونهها بصورت زنجیر وار به یکدیگر وصل میشوند و فرد اول معرف فرد بعدی برای پرکردن پرسشنامه میباشد. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که اکثر پاسخ دهندگان این موسسه که دارای شاخص دوم نمونه گیری گلوله برفی مخفی بودهاند، دارای وجه اشتراکاتی می باشند مانند دیندار نبودن و ... بنابراین نتیجه به دست آمده (۳۲ درصد دین دار) اتفاقا آمار بالایی برای دین دار بودن جامعه محسوب میشود.
✅ واقعیت چیست؟
آخرین پیمایش کشور که درسال ۹۴ با عنوان موج سوم ارزشها و نگرشهای ایرانیان انجام شده است، نتایج جالب توجهی را نشان می دهد. این پیمایش علمی با حجم نمونه ۱۴۹۰۶ نفر انجام گرفته، و از نمونه کشوری شهری و روستایی برخوردار است. در این پیمایش افراد بالای ۱۰ سال خانوارهای شهری و روستایی ساکن در ۳۱ استان کشور و به روش چندمرحله ای و انتخاب هدفمند شهرها و روستاها، نمونهگیری تصادفی از بلوکها و انتخاب تصادفی پاسخگویان استخراج شده است.
👈گزارش مختصری از این تحقیق ذیلاً ذکر می شود. برای اطلاع از شرح مطالب و مستندات موارد ذکر شده به سایت ما مراجعه کنید.
ghorbanimoghadam.ir/1261
🔹 سوالات
🔻با این عقیده که «همه ما موظّف به امر به معروف و نهی از منکر هستیم» چقدر موافقید؟ ۷۰ درصد
🔻با این عقیده که «اعمال خوب و بد انسان در آخرت محاسبه می شود» چقدر موافقید؟ ۸۵ درصد
🔻چقدر به خدا احساس نزدیکی میکنید؟ ۷۹ درصد
🔻تا چه اندازه به اهل بیت علیهم السلام ارادت و محبّت دارید؟ ۸۸ درصد
🔻شرکت در مجالس روضه و عزاداری : ۷۶ درصد
🔻زیارت اماکن متبرکه: ۷۷ درصد
🔻نماز خواندن : ۷۹ درصد
🔻روزه گرفتن: ۷۱ درصد
🔻تا چه اندازه با این نظر که «همه خانمها باید حجاب داشته باشند، حتی اگر به آن اعتقاد نداشته باشند» موافقید؟ ۵۲ درصد
✅ جالب است بدانید
شرکت در مراسم روضه خوانی از اولین آمار موجود در سال ۷۴ تا آخرین پیمایش در سال ۹۴ افزایش چشمگیری داشته است و در نقطه مقابل کسانی که در مراسمات روضه خوانی شرکت نمی کنند و یا به ندرت شرکت می کنند، به شدت کاهش یافته است.
این درحالی است که فساد در تمام جهان افزایش یافته و به دلائل گوناگون مانند ماهوراه، اینترنت، تهاجم برنامه ریزی شده دشمن برای ایجاد فساد در جمهوری اسلامی، مقایسه وضعیت کنونی با پیش از انقلاب صحیح نیست زیرا دسترسی مردم به رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی در گذشته بسیار محدود بوده است.
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
❌ شبهه
از پدر پرسیدم برای چی انقلاب کردید؟
پاسخ داد: برای اسلام
گفتم :
مگه اون وقت ها نماز نمیخوندی؟
چرا
مگه مسجدنمیرفتی؟
چرا
مگه مکه نمیرفتی؟
چرا
مگه محرم تکیه ودسته نبود؟
چرابود.
مگه زنت حجاب نداشت؟
چراداشت.
مگه سود و نزول بدنبود
خیلی بدبود.
مگه ناموس محلتون حرمت نداشت؟
چرازیاد داشت.
مگه صدای اذان از رادیو پخش نمیشد؟
چرا میشد.
گفتم خب پس چه تغییری ایجادکردید؟
کمی درنگ کرد
وهیچ پاسخی نداد.
✅ پاسخ
♦️خیلی جالبه که شبهه افکنان در خیال خود سوالاتی مطرح می کنند و فکر میکنند پاسخی ندارد.
♦️بادیدن این جملات به یاد سخن حاکم انگلیسی عراق در زمان استعمار این کشور افتادم👇
👈در اولین روز حضور حاکم انگلیسی در عراق، وقتی وی صدای اذان را از مأذنه شنید، با تعجب پرسید؛ این چه صدایی است؟ وقتی جواب شنید، پرسید؛ آیا با حضور ما در عراق منافاتی دارد؟ گفتند: خیر اذان فقط اعلام وقت عبادت مسلمانان و حضور در مسجد است.
حاکم انگلیسی جواب داد: بنابراین اشکال ندارد، هرچه می خواهند اذان بگویند و نماز بخوانند!!
♦️اسلام در نماز، مسجد و مکه رفتن خلاصه نمیشود، بلکه بخش اندکی از اسلام هستند. سیاسیات اسلام از اعمال فردی بیشتر است و اولین اقدام پیامبر ص پس از هجرت به مدینه، تشکیل #حکومت_اسلامی بود.
♦️بزرگترها می دانند که رضاخان و فرزندش هردو با دین و مظاهر آن مبارزه می کردند، البته یکی با قلدری و دیگری با تبلیغات و تهاجم فرهنگی.
♦️حجاب فردی در دوره محمد رضا شاه در پاره ای از موارد آزاد بود اما در بیشتر مشاغل، مدارس و دانشگاه ها و برخی مراکز عمومی ممنوع بود
♦️برخلاف ادعای نویسنده نوامیس مردم حرمت نداشتند و در خیابانها و محلات از سوی اوباش، افراد مست، افراد تحریک شده در سینماهای پخش کننده فیلم های مستهجن و ... مورد تعرض قرار می گرفتند👇
«روز روشن اراذل و اوباش، زنان و دختران را از سطح شهر می ربودند و با زور به شهر نو (مراکز فساد) می بردند و رژیم اقدامی به عمل نمی آورد.»
📚خاطرات من و فرح پهلوی، چاپ سوم، مؤسسه انتشارات به آفرین، تهران، ۱۳۸۱، ج ۳، ص ۴۹۳
🔹نویسنده یا حضور جوانان در مسجد و مراسمات مذهبی مانند هیئات، اعتکاف ها، اربعین حسینی و ... را ندیده، یا خبر ندارد که قبل از انقلاب، هیأت و مسجد و اعتکاف مخصوص چند تا پیرمرد بوده که گمان میکند تغییری اتفاق نیفتاده است.
🌹اگر هیچ تغییری اتفاق نیفتاده بود جز اینکه دولت مجبور نیست برای حضور مستشاران امریکایی در ایران #حق_توحش پرداخت کند و کاپیتولاسیون را بپذیرد، برای یک ایرانی #آزاده کافی بود.
🌹اگر جز نفوذ منطقه ای ایران که مقدمه #تمدن_سازی نوین ایرانیان است، اتفاق دیگری نیفتاده بود، برای افتخار و بالیدن به انقلاب کافی بود.
🌹 اگر نبود جز پیشرفتهای چشمگیر علمی در بخشهای پزشکی، نانو، هوا و فضا، هستهای، سلولهای بنیادی، موشکی، کشتی و ناوسازی و.... برای درک ضرورت انقلاب کافی بود....
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
❌ شبهه ۸۳۶
بیبیسی فارسی: آیتالله خامنهای: حفظ حجاب برای شخصیت های انیمیشنی لازم است!
✅ پاسخ
ابتدا عین استفتاء و پاسخ آن را نقل میکنم:
💠 سؤال: آیا رعایت #حجاب برای شخصیت های فیلم های پویانمایی (نقاشی سه بعدی ساخته ذهن هنرمند)، لازم است؟
✅ جواب: در فرض سؤال اگر چه حفظ حجاب فی نفسه لازم نیست، لکن به لحاظ تبعات ترک آن، رعایت حجاب در پویانمایی هم لازم است.
🔻 همانطور که مشاهده میشود، لزوم رعایت حجاب در فتوای رهبری برای شخصیت های کارتونی، به لحاظ آثاری همچون بدآموزی های احتمالی است ولی بیبیسی این نکته مهم فتوا را پنهان (سانسور) میکند و خلاف واقع را به مخاطبان القاء میکند.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
حیاء و عفت در قرآن
✍ حجتالاسلام والمسلمین الهی دوست
🔻برخی دوستان فاضل، پاسخ اظهارات آقای شیخ احمد عابدینی در مورد فرمایشات دلسوزانه و دردمندانه آیت اله مهدوی را به حد کافی دادهاند، اما اینجانب از منظر دیگری موضوع را بررسی می کنم و آن اهتمام شریعت به عفاف و حیاء و عفت بانوان است:
▫️وقتی قرآن داستان به مدین رفتن حضرت موسی علیه السلام را عنوان می کند ابتداء حیاء و عفت دختران شعیب را گوشزد میکند که حاضر به اختلاط با مردان نبودند هرچند زمان زیادی معطل شوند.
سپس غیرت و جوانمردی حضرت موسی ع را مطرح می کند که راضی نشد دختران حضرت شعیب ع در جمع مردان حاضر باشند از اینرو گوسفندان را سیراب نمود تا دختران حضرت شعیب ع زودتر به خانه برگردند
ثانیا نحوه راه رفتن یکی از دو دختر حضرت شعیب ع را بیان می کند که با حالت حیاء آمد و این نکته را برجسته می کند که تمشی علی استحیاء (قصص/25)
ثالثا امانت داری حضرت موسی ع و پرهیز از چشم چرانی او را تذکر می دهد (قصص/26)
همچنین در آیات متعدد لزوم پاکدامنی زنان را مطرح می کند حتی قرآن إباء دارد که نام زنان را با صراحت یاد کند و تنها نام حضرت مریم ع را به صراحت نام می برد زیرا اهمیت توحید و یگانگی معبود از موضوع عفاف زنان با اهمیت تر است وقتی هم که نام حضرت مریم را می برد با تعبیر و مریم ابنة عمران التی احصنت فرجها (تحریم/12) باز پاکدامنی او را تاکید می کند.
کاش جناب عابدینی همان قدر که نگران کرونا نگرفتن خواهران هستند دغدغه عفاف و شخصیت زنان را داشتند که قرآن می فرماید:
ذلک ادنی ان یعرفن فلایؤذین (احزاب/59) حجاب زنان برای آن است که به زن با شخصیت شناخته شوند و مورد آزار و لنگاران و شهوترانان قرار نگیرند.
🔻فضای شهر اصفهان که همواره دارالمؤمنین بوده و افتخار تقدیم هزاران شهید را به انقلاب و جبهه های حق علیه باطل دارد شهدایی که یکی از مهم ترین سفارشات آنان حجاب و عفاف زنان است همواره باید از لجام گسیختگی و جولانگاه غافلان شدن حفظ شود. امام راحل رضوان الله تعالی علیه فرمود:ما با تمدن مخالف نیستیم با فحشاء و بی بند و باری مخالفیم. حفظ فضای عمومی جامعه و به دور بودن آن از زمینه های تحریک جنسی وظیفه همگان است چنانچه از آیات سوره مبارکه نور به عیان قابل مشاهده است امید است بازگشتمان به ارزش های دینی و حمایت همه جانبه از آن باشد و فرامین دینی را دستخوش گرایشات سیاسی و خوشامد این و آن نکنیم. (با ویرایش مختصر)
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
﷽ / دزدان کرواتی
❌ شبهه ۳۹۹
در میان دزدان و اختلاسگران 40 سال گذشته حتی یک مرد کراواتی یا یک زن بی حجاب هم نبوده
همگی مومن نمازخوان و به اصطلاح مسلمان بودن
همگی به معاد اعتقاد داشتند
همگی خدا ترس و دارای داغ مهر در پیشانی بودند
همگی در منسب اداره یا وزارتخانه خود ظهرها در صف اول نماز جماعت می ایستادند
همگی ماه رمضان را روزه میگرفتند و شبهای احیا قران به سر بودند و ماه محرم مشکی پوش بودند😐
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
کرواتی ها قبل انقلاب دزدی میکردند که دستشون کوتاه شد.
اما با توجه به اینکه پس از انقلاب، تقریباً هیچ کس کروات نمی زند (جز برخی در مجلس عروسی!) باقیمانده کراواتی ها (کنایه از بی اعتقادها، نه اینکه هر کراواتی را دزد یا بی اعتقاد بدانم) رنگ عوض کرده و با ظاهرسازی، خودشون را مسجدی و نمازخوان و... نشون دادند، و خلاصه در نظام نفوذ کردند.
بنابراین مغالطهای که شبهه افکن میکند از دو جهت باطل است:
اول اینکه اگر کسی با کروات باشد به او مسئولیت یا امکاناتی نخواهند داد که بتواند دزدی کند، پس مجبور است ظاهر سازی کند.
دوم اینکه دزد، دزد است. لکن مجبور است هر زمان لباس و چهرهای را انتخاب کند که بهتر فریبکاری و دزدی کند.
بنابراین، اینکه شبهه افکن میخواهد القاء کند همهی مذهبیها دزدند، خود یک فریبکاری ناجوانمردانهای است که نشان میدهد، دزدی و فریبکاری، منش و روش همین قماش است.
در پایان تاکید میشود که صحبتهای فوق به این معنا نیست که هیچ انسان معتقد یا نماز خوانی دزدی نمیکند، خیر، شیطان در کمین همه مخصوصا افراد مومن است، اما آنچه شبهه افکن القاء می کند، خود یک شیطنت و فریبکاری بزرگ است.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از احکام حرم رضوی
موضوع: #حجاب_و_عفاف_در_کلام_امام_رضا
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- تبریک دهه کرامت
فلسفه حجاب و عفاف درجامعه و علت بی حجابی در کلام امام رضا(ع) بیان میشود:
1-فلسفه حجاب و عفاف:امام رضا علیه السلام درباره فلسفه حجاب و حرام بودن نگاه به نامحرم فرمودند: لِمَا فِيهِ مِنْ تَهْيِيجِ الرِّجَالِ وَ مَا يَدْعُوا التَّهْيِيجُ اِلَی الْفَسَادِ وَ الدُّخُولِ فِيمَا لَا يَحِلُّ ...:«نگاه كردن به موهاي زنان شوهردار وغیرشوهردار، حرام است؛ زيرا اين نگاه، مرد را تهييج و تحريك ميكند. و تهييج، شخص را به فساد و داخل شدن در حرام و اعمال ناپسنديده ميكشاند(علل الشرايع،ج 2، ص 565)
2- یکی از عوامل تشویق زنان به حجاب و عفاف
روزي حسن بن جهم به محضر امام رضا علیه السلام مشرف شد. وي متوجه شد كه حضرت، ظاهري آراسته دارد و خضاب هم كرده است. با تعجب پرسيد: «خضاب كردهايد؟» امام فرمود: بله، با حنا و برگ نيل خضاب كردهام؛ مگر نميداني كه اين كار، سودي فراوان دارد؛ از جمله آنكه همسر تو دوست دارد در تو همان زيبايي و آراستگي را ببيند كه تو دوست داري در او ببيني (مكارم الأخلاق طبرسي، ص 81)
3-یکی از علل بی عفتی در جامعه:
حضرت رضا علیه السلام در سخن ديگري فرمود:زنان يهود از عفت بيرون رفتند و فاسد شدند، و چنين نشدند مگر به دليل كمتوجهي شوهران به آرايش و نظافت خود.» (مكارم الأخلاق طبرسي، ص 80)
البته دلیل دیگر حجاب، اذیت نشدن خود زنان است که قرآن می فرماید:ذَلِكَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ(آیه 59 احزاب)
خداوند حجاب اسلامی را به زنان و غیرت اسلامی را به مردان عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمدو آل محمد
هدایت شده از احکام حرم رضوی
موضوع: #گفتگو_با_نامحرم
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به زنان مومنه می فرماید: فَلَا تَخضَعنَ بالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذِی فِی قَلبِهِ مَرَضٌ وَ قُلنَ قَولاً مَعرُوفاً. با نرمی و نازکی سخن مگوئید تا آن کسی که دلش بیمار است طمع نورزد بلکه با گفتاری شایسته (ی یک زن مومنه) سخن بگویید. (سوره احزاب، آیه 32)
یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است فرقی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد لذا هر مومنی در ارتباط با نامحرم برای کسب رضای خدا و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند:
1. در هنگام صحبت یا چت کردن یا پیامک زدن به نامحرم، بکار بردن کلماتی که نامناسب بین دو نامحرم است مثل کلمات عاشقانه یا کلمات تحریک آمیز جایز نیست.
2. به قصد لذت شهوانی نباشد بنابراین چنانچه هنگام ارتباط با نامحرم احساس شود به سمت لذتهای شهوانی کشیده شده است شرعا حرام است و باید قطع ارتباط صورت بگیرد.
3. اگر مرد یا زنی ترس آن را داشته باشد که چنانچه با نامحرمى صحبت کند یا به صورت چت در شبکههای مجازی با او ارتباط پیدا کند، آن زن یا مرد نامحرم او را به گناه آلوده خواهد کرد نباید با او صحبت کند و ارتباط برقرار کند. (تحریر، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
خداوند متعال محبت و دوستی خودش را در دل همه مؤمنین قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
هدایت شده از احکام حرم رضوی
موضوع: #حجاب_و_عفاف_در_کلام_امام_رضا_علیه_السلام
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم- تبریک دهه کرامت
فلسفه حجاب و عفاف درجامعه و علت بی حجابی در کلام امام رضا(ع) بیان میشود:
1-فلسفه حجاب و عفاف:امام رضا علیه السلام درباره فلسفه حجاب و حرام بودن نگاه به نامحرم فرمودند: لِمَا فِيهِ مِنْ تَهْيِيجِ الرِّجَالِ وَ مَا يَدْعُوا التَّهْيِيجُ اِلَی الْفَسَادِ وَ الدُّخُولِ فِيمَا لَا يَحِلُّ ...:«نگاه كردن به موهاي زنان شوهردار وغیرشوهردار، حرام است؛ زيرا اين نگاه، مرد را تهييج و تحريك ميكند. و تهييج، شخص را به فساد و داخل شدن در حرام و اعمال ناپسنديده ميكشاند(علل الشرايع،ج 2، ص 565)
2- یکی از عوامل تشویق زنان به حجاب و عفاف
روزي حسن بن جهم به محضر امام رضا علیه السلام مشرف شد. وي متوجه شد كه حضرت، ظاهري آراسته دارد و خضاب هم كرده است. با تعجب پرسيد: «خضاب كردهايد؟» امام فرمود: بله، با حنا و برگ نيل خضاب كردهام؛ مگر نميداني كه اين كار، سودي فراوان دارد؛ از جمله آنكه همسر تو دوست دارد در تو همان زيبايي و آراستگي را ببيند كه تو دوست داري در او ببيني (مكارم الأخلاق طبرسي، ص 81)
3-یکی از علل بی عفتی در جامعه:
حضرت رضا علیه السلام در سخن ديگري فرمود:زنان يهود از عفت بيرون رفتند و فاسد شدند، و چنين نشدند مگر به دليل كمتوجهي شوهران به آرايش و نظافت خود.» (مكارم الأخلاق طبرسي، ص 80)
البته دلیل دیگر حجاب، اذیت نشدن خود زنان است که قرآن می فرماید:ذَلِكَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ(آیه 59 احزاب)
خداوند حجاب اسلامی را به زنان و غیرت اسلامی را به مردان عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمدو آل محمد
هدایت شده از احکام حرم رضوی
موضوع: #فلسفه_حجاب_در_کلام_امام_رضا
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم-
فلسفه حجاب و عفاف درجامعه و علت بی حجابی در کلام امام رضا(ع) بیان میشود:
1-فلسفه حجاب و عفاف:امام رضا علیه السلام درباره فلسفه حجاب و حرام بودن نگاه به نامحرم فرمودند: لِمَا فِیهِ مِنْ تَهْیِیجِ الرِّجَالِ وَ مَا یَدْعُوا التَّهْیِیجُ اِلَی الْفَسَادِ وَ الدُّخُولِ فِیمَا لَا یَحِلُّ ...:«نگاه کردن به موهای زنان شوهردار وغیرشوهردار، حرام است؛ زیرا این نگاه، مرد را تهییج و تحریک میکند. و تهییج، شخص را به فساد و داخل شدن در حرام و اعمال ناپسندیده میکشاند(علل الشرایع،ج 2، ص 565)
2- یکی از عوامل تشویق زنان به حجاب و عفاف
روزی حسن بن جهم به محضر امام رضا علیه السلام مشرف شد. وی متوجه شد که حضرت، ظاهری آراسته دارد و خضاب هم کرده است. با تعجب پرسید: «خضاب کردهاید؟» امام فرمود: بله، با حنا و برگ نیل خضاب کردهام؛ مگر نمیدانی که این کار، سودی فراوان دارد؛ از جمله آنکه همسر تو دوست دارد در تو همان زیبایی و آراستگی را ببیند که تو دوست داری در او ببینی (مکارم الأخلاق طبرسی، ص 81)
3-یکی از علل بی عفتی در جامعه:
حضرت رضا علیه السلام در سخن دیگری فرمود:زنان یهود از عفت بیرون رفتند و فاسد شدند، و چنین نشدند مگر به دلیل کمتوجهی شوهران به آرایش و نظافت خود.» (مکارم الأخلاق طبرسی، ص 80)
البته دلیل دیگر حجاب، اذیت نشدن خود زنان است که قرآن می فرماید:ذَلِکَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ(آیه 59 احزاب)
خداوند حجاب اسلامی را به زنان و غیرت اسلامی را به مردان عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمدو آل محمد
هدایت شده از احکام حرم رضوی
سه شنبه 20/8/1399
ظهر و عصر
موضوع: ارتباط با #نامحرم
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به زنان مؤمنه می فرماید: فَلَا تَخضَعنَ بالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذِی فِی قَلبِهِ مَرَضٌ وَ قُلنَ قَولاً مَعرُوفاً. با نرمی و نازکی سخن مگوئید تا آن کسی که دلش بیمار است طمع نورزد بلکه با گفتاری شایسته (ی یک زن مؤمنه) سخن بگویید. (سوره احزاب، آیه 32)
یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است فرقی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد لذا هر مؤمنی در ارتباط با نامحرم برای کسب رضای خدا و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند:
1. در هنگام صحبت یا چت کردن یا پیامک زدن به نامحرم، بکار بردن کلماتی که نامناسب بین دو نامحرم است مثل کلمات عاشقانه یا کلمات تحریک آمیز، جایز نیست.
2. ارتباط و تکلم به قصد لذت شهوت نباشد بنابر این چنانچه هنگام ارتباط با نامحرم احساس شود به سمت لذتهای شهوانی کشیده شده است شرعا حرام است و باید قطع ارتباط صورت بگیرد.
3. اگر مرد یا زنی ترس آن را داشته باشد که چنانچه با نامحرمى صحبت کند یا به صورت چت در شبکههای مجازی با او ارتباط پیدا کند، آن زن یا مرد نامحرم او را به گناه آلوده خواهد کرد نباید با او صحبت کند و ارتباط برقرار کند. (1)
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی امام علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال محبت و دوستی خودش را در دل همه مؤمنین قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
https://eitaa.com/AhkameHarameRazavi
هدایت شده از احکام حرم رضوی
چهارشنبه
17/10/1399
ظهر و عصر
موضوع: #پوشش در مقابل #نامحرم
مناسبت: اجرای طرح استعماری حذف حجاب به دست رضا خان (1314ه ش)
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی حضرت صادق علیه السلام فرمودند: سخن همیشگی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام این بوده است که أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ الْعَفَافُ. برترین عبادت عفاف و پاکدامنی است. (الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج2 ؛ ص79)
در مسئله 11 توضیح المسائل مراجع تقلید اینگونه آمده است: مسائلي را كه انسان غالباً به آنها احتياج دارد واجب است ياد بگيرد؛ یکی از تکالیف شرعی مورد ابتلاء که از مسلّمات دین نیز می باشد مسئله حجاب است که تمام فقهاى اسلام در اصل وجوب پوشش و حجاب اتّفاق نظر دارند و هر گونه بدحجابى و بى حجابى را برخلاف شریعت می دانند.
از این فرصت کوتاه استفاده می کنم و شرایط پوشش شرعی در بانوان را به صورت اجمالی بیان می کنم:
الف. اندام بدن را به مقداری که شرعاً پوشش آن واجب است کاملاً بپوشاند؛ لذا استفاده از لباسهای کوتاه که اندام بدن را به مقدار واجب نمیپوشاند یا لباسهای بدن نما که از زیر آن پوست بدن نمایان است در برابر نامحرم جایز نیست و حرام میباشد. مثلا پوشیدن جوراب های نازک و بدن نما که از زیر آن پوست پا نمایان است در حضور نامحرم جایز نیست.
ب. تنگ و چسبان نباشد؛ لذا لباسهایی که برجستگی های اندام زن را مشخّص می کند در برابر نامحرم جایز نیست.
ج. زینتی نباشد؛ بنابر این زنی که صورت خود را آرایشکرده یا به ناخن دستهایش لاک زده یا از لنزهای رنگی زینتی استفاده کرده یا اینکه رنگ لباس طوری است که توجه نامحرم را جلب می کند، باید آن را از نامحرم بپوشاند. (1)
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی امام علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال به زنان عفت و پاکدامنی و به مردان غیرت عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) (اجوبه الاستفتائات س1363 و 1364 و 1363 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی س223 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، ازدواج، احکام حجاب، حجاب بانوان)
@ahkameharamerazavi
هدایت شده از احکام حرم رضوی
شنبه
9/12/1399
ظهر و عصر
موضوع: ارتباط با #نامحرم
مناسبت: وفات حضرت زینب سلام الله علیها
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تسلیت رحلت جانسوز حضرت زینب سلام الله علیها
خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به زنان مؤمنه می فرماید: فَلَا تَخضَعنَ بالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذِی فِی قَلبِهِ مَرَضٌ وَ قُلنَ قَولاً مَعرُوفاً. با نرمی و نازکی سخن مگوئید تا آن کسی که دلش بیمار است طمع نورزد بلکه با گفتاری شایسته (ی یک زن مؤمنه) سخن بگویید. (سوره احزاب، آیه 32)
سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم ضمن عرض تسلیت رحلت عقیله بنی هاشم سلام الله علیها؛
در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است فرقی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد؛ لذا هر مؤمنی در ارتباط با نامحرم برای دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند:
1. در هنگام ارتباط با نامحرم، بکار بردن کلماتی که نامناسب بین دو نامحرم است مثل کلمات عاشقانه یا کلمات تحریک آمیز، جایز نیست.
2. صحبت چه رودررو و چه مجازی نباید به قصد لذت و گناه باشد؛ بنابر این چنانچه هنگام ارتباط با نامحرم احساس شود به سمت لذتهای شهوانی کشیده شده است باید قطع ارتباط صورت بگیرد.
3. اگر مرد یا زنی ترس آن را داشته باشد که چنانچه با نامحرمى صحبت کند یا به صورت چت در شبکههای مجازی با او ارتباط پیدا کند، آن زن یا مرد نامحرم او را به گناه آلوده خواهد کرد، نباید با او صحبت کند و ارتباط برقرار کند و دلیل و جهت ارتباط هم هرچه باشد حکم را تغییر نمی دهد. (1)
در پایان عرض می شود یکی از خدمات فرهنگی مذهبی آستان قدس رضوی وجود دفاتر پاسخگویی به سؤالات شرعی در صحن های حرم مطهر است که به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سؤالات شرعی شما زائرین و مجاورین محترم می باشد.
خداوند متعال محبت و دوستی خودش را در دل همه مؤمنین قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
https://eitaa.com/AhkameHarameRazavi
هدایت شده از احکام حرم رضوی
مغرب و عشاء
موضوع: ارتباط با #نامحرم
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به زنان مؤمنه می فرماید: فَلَا تَخضَعنَ بالقَولِ فَیَطمَعَ الَّذِی فِی قَلبِهِ مَرَضٌ وَ قُلنَ قَولاً مَعرُوفاً. با نرمی و نازکی سخن مگوئید تا آن کسی که دلش بیمار است طمع نورزد بلکه با گفتاری شایسته (ی یک زن مؤمنه) سخن بگویید. (سوره احزاب، آیه 32)
در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است فرقی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد لذا هر مؤمنی در ارتباط با نامحرم برای کسب رضای خدا و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند:
1. در هنگام صحبت یا چت کردن یا پیامک زدن به نامحرم، بکار بردن کلماتی که نامناسب بین دو نامحرم است مثل کلمات عاشقانه یا کلمات تحریک آمیز، جایز نیست.
2. ارتباط و تکلم به قصد لذت شهوت نباشد بنابر این چنانچه هنگام ارتباط با نامحرم احساس شود به سمت لذتهای شهوانی کشیده شده است شرعا حرام است و باید قطع ارتباط صورت بگیرد.
3. اگر مرد یا زنی ترس آن را داشته باشد که چنانچه با نامحرمى صحبت کند یا به صورت چت در شبکههای مجازی با او ارتباط پیدا کند، آن زن یا مرد نامحرم او را به گناه آلوده خواهد کرد نباید با او صحبت کند و ارتباط برقرار کند. (1)
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی امام علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال محبت و دوستی خودش را در دل همه مؤمنین قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
@AhkameHarameRazavi
هدایت شده از احکام حرم رضوی
مغرب و عشاء
موضوع: ارتباط با #نامحرم
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت رضا علیه السلام روایت است که می فرمایند: الصَّغَائِرُ مِنَ الذُّنُوبِ طُرُقٌ إِلَى الْکَبَائِرِ، وَ مَنْ لَمْ یَخَفِ اللَّهَ فِی الْقَلِیلِ لَمْ یَخَفْهُ فِی الْکَثِیر. گناهان کوچک راههاى گناهان بزرگ هستند. کسى که از خداى تعالى در گناه کوچک ترس نداشته باشد، در گناهان بزرگ هم از او نمىهراسد. (عیون الاخبار ، ج2، ص180)
یکی از مسائل مهم دینی و اجتماعی مساله ارتباط با نامحرم است و تفاوتی ندارد که در فضای درس و تحصیل باشد یا در فضای مجازی باشد یا در فضای کسب و کار، در هر صورت چنانچه ضوابط شرعی رعایت نشود آسیب های مختلف اجتماعی را به دنبال دارد لذا هر مؤمنی در ارتباط با نامحرم برای کسب رضای خدا و دور ماندن از آسیبهای فردی یا اجتماعی باید در ارتباطش با نامحرم شرایطی را رعایت کند که به چند نکته اشاره می شود:
1. گفتگو با نامحرم از طریق تلفن یا پیامک یا چت در شبکه های مجازی، در صورتی که همراه با قصد لذت شهوانی یا ترس افتادن در گناه باشد، یا کلمات نامناسب میان دو نامحرم رد و بدل شود، چنین گفتگویی حرام است مثلا اگر خانمی یا آقایی ترس این را داشته باشد که با چت کردن با نامحرم به گناه آلوده می شود یا از همان چت کردن لذت شهوانی برده شود، در این مورد چت با نامحرم گناه و معصیت است. (1)
2. لمس مستقیم بدن نامحرم مثل دست دادن به نامحرم در غیر ضرورت و اضطرار حرام است هر چند نامزد انسان باشد که هنوز بین دو نفر عقد شرعی خوانده نشده باشد.
3. حضور زن و مرد نامحرم در مکان خلوت که دیگری نمی تواند به آنجا وارد شود، و احتمال آلودگی به گناه هم وجود دارد، حرام است حتی به نظر تعدادی از مراجع تقلید (2) صرف حضور زن و مرد در چنین مکان خلوتی هر چند احتمال آلودگی به گناه هم وجود نداشته باشد، باز هم حرام است. (3)
زائرین و مجاورین گرامی می توانند سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایند.
خداوند متعال همه ما را از وسوسه های شیطان حفظ بفرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب النکاح م29 ؛ سایت لیدر، احکام حجاب و عفاف ؛ منهاج الصالحین ج3 م29 ؛ استفتائات سیستانی س 226 ؛ سایت مکارم، استفتائات، احکام حجاب، احکام موازین ارتباط با نامحرم ؛ توضیح المسائل مکارم م2092)
(2) حضرت امام، گلپایگانی، صافی، مکارم، زنجانی: فتوی یا احتیاط واجب.
(3) (رساله مراجع تقلید م 889)
@AhkameHarameRazavi