#معرفی_کتاب
تو تنها نیستی: دلگرمیهایی برای همسر یک نظامی
▪️نویسنده: جنیفر اِل مکدونالد
▪️مترجم: مجید اسماعیلپور@MajidSlp
▪️ناشر: دهکدهٔ هوسم
▪️قطع: رقعی
▪️تعداد صفحه: ۲۷۱
▪️بخشی از شرح پشتجلد:
[...] این کتاب با هدف تشویق، تقویت و ارتقای روحیۀ همسران نظامی نوشته شده است. جن مکدونالد در جایگاه همسر یک نظامی و کسی که سالها اعزام به مأموریت، جابهجایی و تربیت فرزندان نظامی را تجربه کرده است، راهحلهایی عملی و الهامبخش به همسران نظامی ارائه میدهد.
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📸 #گزارش_تصویری | مراسم اختتامیه ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب صلح و دفاع در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
18.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فناوری | پهپاد عمود پرواز با قابلیت تغییر حالت بالها
▫️ پهباد XP-4 ساخت شرکت پتروداینامیکس، دارای قابلیت جمع شدن بال است که به آن امکان میدهد به راحتی از روی زمین برخیزد و با باز شدن بالها به شکل یک پهباد بالثابت درآید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
▪️تکنیک پومودورو یا تایمباکسینگ چیست؟
▫️تکنیک پومودورو (به انگلیسی: Pomodoro Technique) که از آن گاهی با عنوان فن پومودورو هم یاد میشود، ابزاری برای مدیریت زمان است. این شیوه را که نخستین بار فرانچسکو چیریلو در اواخر دههی هشتاد میلادی مطرح کرد، همچنان تا امروز به شکل گسترده رواج دارد و به کار میرود.
▫️یکی از رایجترین شیوههای برنامهریزی، توجه به فعالیتهاست. مثلا شما صبح از خواب بیدار میشوید و با خود میگویید: «امروز باید خریدهای خانه را انجام بدهم. یادم باشد گزارش سفر هفته قبل را هم بنویسم. ضمنا باید زبان هم بخوانم. علاوه بر اینها باید اتاقم را هم مرتب کنم. مدتهاست به هم ریخته و فرصت نکردهام به آن برسم.»
تا همین جا اگر نگاه کنید ما با چهار فعالیت روبهرو هستیم:
- خرید خانه
- نوشتن گزارش سفر
- زبان خواندن
- مرتب کردن اتاق
معمولا کاری که در چنین شرایطی انجام میدهیم، اولویتبندی است. این روش برنامهریزی را برنامهریزی بر اساس فعالیتها یا تسک باکسینک (Task-boxing) مینامند.
▫️اما برنامه ریزی روزانه را میتوان با رویکرد متفاوتی هم انجام داد: بالاخره وقت ما در هر روز محدود است. مستقل از اینکه چقدر فعالیتهای مختلف در فهرست کارهایمان باشد، آنچه در عمل ما را محدود میکند، زمان است.
پس میتوانیم مسئله را از سمت دیگر حل کنیم. یعنی بگوییم من روزانه مثلا پنج یا شش یا ده یا پانزده ساعت وقت مفید دارم. این وقت را به بخشهای نیم ساعته یا یک ساعته تقسیم میکنم و سپس تصمیم میگیرم هر قطعهی زمانی را به چه کاری اختصاص دهم. این روش را برنامهریزی بر اساس قطعات زمانی یا تایم باکسینگ (Time-boxing) مینامند.
▫️چیریلو یک تایمر مکانیکی داشت. تایمری که به شکل گوجهفرنگی بود و از آن برای اندازهگیری زمان پخت و پز استفاده میکرد. یک بار این ایده به ذهنش رسید که از تایمر گوجهفرنگی برای برنامه ریزی روزانه استفاده کند. به این شکل که معمولا تایمر خود را روی ۲۵ دقیقه یا ۳۰ دقیقه کوک میکرد و هر بار این قطعهی زمانی را به یک فعالیت مشخص اختصاص میداد. زمانسنجهای آشپزخانه شکلهای مختلفی دارند. اما چون زمانسنج چیریلو به شکل گوجه فرنگی بود، اسم روش خود را پومودورو گذاشت؛ پومودورو به زبان ایتالیایی یعنی گوجه فرنگی.
▫️روش استفاده از تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان
حرف اصلی در تکنیک پومودورو تایم باکسینگ است: برنامهریزی بر اساس قطعات ثابت زمان.
مثلا میتوانید وقت خود را به قطعات زمانی ۲۵ دقیقهای یا ۳۵ دقیقهای تقسیم کنید. البته بین هر دو قطعه هم یک فاصله کوتاه برای استراحت در نظر بگیرید. این فاصله استراحت میتواند بسیار کوتاه باشد؛ مثلا ۳ تا ۵ دقیقه.
البته باید با خودتان قرار بگذارید بعد از هر سه یا چهار قطعه کار، یک استراحت طولانیتر هم برای خودتان در نظر بگیرید. این زمان استراحت میتواند ۱۵ یا ۲۰ و حتی ۳۰ دقیقه باشد.
▫️بعد از مدتی متوجه میشوید که معمولا در یک روز کامل، چند پومودورو کار انجام میدهید. بنابراین میتوانید از قبل برای خودتان برنامهریزی کنید و مثلا بگویید:
- امروز یک پومودورو زبان میخوانم
- امروز سه پومودورو برای امتحان درس خواهم خواند.
- برای نوشتن گزارش هفتهٔ قبل به دو پومودورو زمان نیاز دارم.
- امروز هفت پومودورو روی پروژهی … کار خواهم کرد.
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا
حق چو دید آن نور مطلق در حضور
آفرید از نور او صد بحر نور
آفرینش را جز او مقصود نیست
پاک دامن تر ز او موجود نیست
💐میلاد نبی اکرم حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) گرامی باد.
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا
14.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️#نماهنگ | آزمون وفاداری
رهبر انقلاب:در همهی میدان ها ارتش جانفشانی کرد؛ در مقابلهی با تجزیهطلبانِ وابستهی به قدرت های خارجی در اوایل انقلاب، در هشت سال دفاع مقدّس، حضور ارتش حضور چشمگیر بود؛ در مرزبانی سال های بعد از پیروزی دفاع مقدّس همین جور؛ در پشتیبانی از جبههی مقاومت، ارتش نقش ایفا کرده که این ها ثبت شده و در وقت خودش در آینده روشن خواهد شد.
🌷 آغاز هفته دفاع مقدس گرامی باد
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا
54.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#هوش_مصنوعی در خدمت ترور...
▫️در این ویدئوها، با هوش مصنوعی نوعی ریزپرنده ساخته شده است که با تشخیص چهره سوژه و به کمک مواد منفجرهای که در آن به کار رفته است میتواند مغز را هدف قرار دهد یا اقدام به شلیک کند!
شکل، اهداف و صحنه جنگها تغییر کرده و با این تغییرات جنگهای نوپدید ظهور پیدا کردند.
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا
▪️آشنایی با ۲۰ پوستر معروف ارتش کشورهای مختلف با موضوع جنگ
۸. Motherland Is Calling!
(Родина-мать зовёт!)
▫️این یکی از نمادینترین و قدرتمندترین #پوستر های تبلیغاتی جنگ جهانی دوم است که توسط اتحاد جماهیر شوروی برای ترغیب مردم به مقاومت و مبارزه علیه نیروهای آلمانی نازی طراحی شد. این پوستر در سال ۱۹۴۱ توسط ایرینا ایوانووا طراحی شد و به سرعت به یکی از مشهورترین تصاویر دوران جنگ بزرگ میهنی (نامی که شورویها برای جنگ در جبهه شرقی استفاده میکردند) تبدیل شد.
▫️این تصویر نمادین با استفاده از رنگهای قرمز و سفید، که به نحوی با نمادهای کمونیستی و شوروی مرتبط است، تفسیرگر نجواهای وطنپرستانه و فریاد برای اتحاد همهجانبه در برابر خطر مرگبار تهاجم نازیها بود. «میهن فرا میخواند!» فراتر از یک فراخوان ساده بود و نمادی از مبارزه برای بقا و دفاع از سرزمین مادری، به ویژه نگاهی بر فداکاریهای زنان، کودکان و تمامی شهروندان شوروی در برابر تجاوز نازیها
بود.
🎖️@Dafoosmedia | دافوسمدیا
▪️كوچكترين ربات دنيا به شکل یک پشه
این پشه مجهز به کنترل از راه دور،دوربین مخفی، میکروفون، ضبط صدا و یک آزمایشگاه کامل سیار است و امکان استفاده تهاجمی برای اهداف فردی را نیز دارد.
#جنگهاینوپدید
🎖 @Dafoosmedia | دافوسمدیا
🔰کمان ۹۹ آغاز شکست راهبردی صدام در جنگ تحمیلی
▫️در روز اول مهر۱۳۵۹ پس از تجاوز همه جانبه رژیم بعث صدام به ایران نیروی هوایی ارتش عملیات کمان ۹۹ را اجرا کرد. در خصوص چگونگی و حجم عملیات کمان۹۹ زیاد گفته شده ولی در خصوص نتایج راهبردی (استراتژیک) آن کمتر کنکاش و بررسی صورت گرفته است.
▫️۳ ماه مانده به شروع جنگ، کودتای نقاب در ۱۸تیر۱۳۵۹ فاش شد. محور کودتا در نیروی هوایی و لشکر ۹۲ بود. این کودتا موجب تشدید اقدامات امنیتی در این دو یگان شد و در آمادگی رزمی آنها ایجاد اختلال کرد.
▫️برآورد صدام از وضعیت پیش آمده این بود که در صورت تجاوز به ایران دولت مردان وقت ایران، یا به پرسنل نیروی هوایی اعتماد نخواهند کرد تا هواپیماها را به پرواز در بیاورند یا در صورت اعتماد خلبانان اعزامی به ماموریت به عراق یا کشورهای همسایه پناهنده خواهند شد و در هر دو صورت نیروی هوایی را در برآوردهای خود غیر عملیاتی در نظر گرفته بود.
▫️اما صدام فهم درستی از ایرانیها نداشت و این موجب شد در برآوردهای خود مرتکب اشتباه بزرگی شود.
▫️خلبانان ایرانی حتی آنهایی که از زندان آوردند و در کابین نشاندند نه تنها پناهنده نشدند بلکه ماشین جنگی عراق را با غیرت خود نیمه جان کردند.
▫️وقتی صدام ادعا کرد من هفت روزه به تهران می رسم شهید فکوری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش گفت: "نیروی هوایی کاری میکند صدام برای رسیدن به تهران سوخت پیدا نکند".
▫️نیروی هوایی در همان ساعات اولیه شروع جنگ با عملیات کمان۹۹ راهبرد صدام را شکست داد و ضربه روانی این عملیات مدتها تصمیمگیران صدام را دچار بهت کرد و آغازی شد برای شکست بزرگ صدام.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
دافوس مدیا؛ رسانه دانشگاه جنگ ارتش
▪️اولویت بندی کارها و فعالیتها با ماتریس آیزنهاور
▫️مدیریت زمان برای بسیاری از ما به معنای تلاش برای به دست آوردن زمان بیشتر است. به همین علت، زیاد پیش میآید که متراکم کار کردن یا کمخوابیدن و فعالیتهای متوالی بدون وقت تلف شده را به عنوان نشانهای از توانایی در مدیریت زمان در نظر میگیریم. در حالی که چه بسا، بسیاری از جلسات و فعالیتهای ما، چندان ضروری نباشند؛ یا اینکه برنامهها و اهداف مهمتری را در لابهلای همین روزمرگیهای منظم و زمانبندیشده، به دست فراموشی سپرده باشیم.
▫️برای اینکه «انجام منظم فعالیتهای کمفایده» را با «استفادهی بهینه از زمان برای دستیابی به اهداف مهم» اشتباه نگیریم، معمواً بر این نکته تاکید میکنند که Task Management (مدیریت وظایف) بخش مهمی از Time Management (مدیریت زمان) است و کسی میتواند زمان خود را به خوبی مدیریت کند، که نسبت به اولویت بندی وظایف خود، دقیق و حساس باشد.
▫️اولویت بندی بر اساس ماتریس آیزنهاور (ماتریس اهمیت و فوریت)
ماتریس آیزنهاور ابزاری برای اولویت بندی کارها است که در آن به تفکیک ضرورت زمانی و ضرورت استراتژیک توجه شده است. برای اولویت بندی کارها در ماتریس آیزنهاور، پیش از قرار دادن هر فعالیتی در برنامههای خود، باید آن را از دو جهت بررسی کنیم:
▪️این کار چقدر اهمیت دارد؟ (Importance)
کارهای مهم، اغلب به هدفهای ما مربوط هستند.
کارها و فعالیتهایی که انجام آنها ما را به هدفهایمان نزدیک میکند و بیتوجهی به آنها میتواند مشکلاتی جدی و عمیق، با اثراتی نسبتاً طولانی برایمان ایجاد کند. این کارها معمولا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به خواستهها و هدفهای کلان و ارزش های زندگی ما مربوط میشوند.
▪️این کار چقدر فوریت دارد؟ (Urgency)
این کار یا فعالیت، تا چه حد نیازمند توجه در همین لحظه است؟
آیا اگر همین لحظه (یا در همین لحظات و ساعتهای پیش رو) به آن توجه نکنم، دردسرساز میشود و تبعات بدی برایم خواهد داشت؟ آیا مهلت زمانی کاملاً قطعی و مشخصی برای این کار وجود دارد که الان هم به آن نزدیک شدهام؟ آیا اگر این کار را در این لحظه انجام ندهم، فرصت انجام آن را بهکلی از دست میدهم؟
▫️بعد از تقسیم بندی کارها چه کنیم؟
اینکه کارها را به چهار دسته تقسیم کنیم، به خودیِ خود، خاصیت و کارکردی ندارد. مهم این است که بر اساس این تقسیمبندی، با کارها و فعالیتهای هر یک از این چهار دسته، به شکل متفاوتی برخورد کنیم.
▪️کارهای مهم و فوری
این کارها، بیشترین اولویت را دارند و باید سریع انجام شوند. به عبارت دیگر، از منظر مدیریت منابع، باید منابع خود را پیش از هر چیز، به این کارها تخصیص دهید.
به خاطر داشته باشید که هر چه در زمینههای زیر بیشتر وقت بگذارید، باید این بخش از فعالیتهای شما، سبکتر شود و کارهای کمتری در این دسته قرار گیرد:
- وقت گذاشتن روی مهارت تخمین و برآورد
- تلاش برای تقویت قدرت پیش بینی و نیز تشخیص و تحلیل سناریوهای پیش رو
- افزایش انضباط شخصی و نظم درونی
▪️کارهای مهم ِ غیرفوری
اغلب کارهایی که در زندگی ما ارزش واقعی و ماندگار ایجاد میکنند، در این دسته قرار میگیرند. اگر امروز ورزش نکنید، اگر برای یادگیری خود وقت نگذارید، اگر زبان دوم یا سوم خود را تقویت نکنید و اگر شبکه سازی نکنید، هیچکدام در این لحظهی مشخص، به شما آسیب نمیرسانند. اما در بلندمدت، فرصتهای بسیاری را از شما میگیرند و ممکن است بحرانهای متعددی را برایتان ایجاد کنند. به همین علت، بلافاصله پس از کارهای مهم و فوری (که باید به تدریج، کم و کمتر شوند) برای کارهای مهمِ غیرفوری وقت بگذارید.
▪️کارهای غیر مهم اما فوری
دو مورد از بهترین برخوردها با چنین کارهایی، تفویض و زمانبندی مجدد است.
اگر بتوانید این کارها را به افراد دیگری واگذار کنید، یا اینکه زمانشان را جابجا کنید، فرصت بیشتری برای کارهای مهم ایجاد خواهد شد.
مثلاً شاید بشود همکار شما به جای شما در یکی از جلسات کاری شرکت کند (بخشی از جلساتی که مدیران، میکوشند اهمیتِ حضور خود را در آنها اثبات کنند، بدون حضور مدیر و توسط نمایندهی او، میتواند با همان کیفیت یا حتی با اثربخشی بالاتر برگزار شود.)
▪️کارهای غیر مهم و غیرفوری
چک کردن پستها و استوریهای دوست و آشنا در اینستاگرام، پیگیری اخبار در زمینههایی که تأثیر مستقیم روی زندگی امروز و تصمیمهای فردای ما ندارند، وقت گذاشتن برای رسانههای زرد و به طور کلی، بخش قابل توجهی از حضور آنلاین ما، در این دسته قرار میگیرند.
البته کارهای غیرمهم و غیرفوری، مصداقهای بسیار بیشتری دارند و اگر زندگی افراد معمولی و کسانی که به رشد و موفقیتی درخور دست نیافتهاند جستجو کنید، میتوانید نمونههای فراوانی از آنها را بیابید.
🎖️ @Dafoosmedia | دافوس مدیا