📌 «آغاز هفته وحدت»
♦️ لزوم حفظ وحدت میان مسلمین از جمله اموری است که همواره مورد توجه بزرگان و رهبران مذهبی مسلمان قرار گرفته است.
🔸امام خمینی (ره) با توجه به اینکه دو مذهب تشیع و تسنن از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند، به هر اندازه بتوانند دیدگاههای خود را بهیکدیگر نزدیک کنند، تاثیر ارزشمندی در اعتلاء و سربلندی مسلمانان در جهان کنونی خواهند داشت و نهایتا توطئههای هر روزه دشمنان را نقش بر آب خواهند کرد. لذا روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول که مصادف با دو قول مشهور ولادت پیامبر اکرم است را «هفته وحدت» نامگذاری کردند.
🔻آشنایی پیروان مذاهب با عقاید یکدیگر، اگر همراه با هتک به معتقدات سایر مذاهب نباشد، نهتنها موجب تفرقه نمیشود، بلکه مانع از اتهام و دروغپردازی دشمنان اسلام و مسلمین میشود.
🔹مقام معظم رهبری نیز در این باره میفرماید:
«این هفته وحدت، این هفته مشترک الاحترام بین مسلمین را قدر بدانید. همه سعی کنند وحدت و اتحاد نیروها و در یک جبهه قرار گرفتن نیروهای مسلمین را که رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمین و بزرگترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانی است، مغتنم بشمارند و قدر بدانند.»
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#آغاز_هفته_وحدت
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 «آغاز قیام مختار با هدف خونخواهی از شهدای کربلا»
🔹 مختار بن ابى عبیده ثقفى، پنج سال پس از واقعه عاشورا، در سال ۶۶ هجرى در کوفه قیام کرد. هدف نهضت او خونخواهى امام حسین
(علیه السلام) و انتقام از قاتلان شهدای کربلا و جنایتکاران حادثه عاشورا بود. قصاص قاتلان خاندان پیامبر موجب خرسندى اهل بیت علیهمالسلام شد.
💠 احادیث ذیل از جمله مواردی هستند که قیام مختار را تایید کردند:
⚜ حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) میفرمایند:
«بزودی ستمکاران، توسط کسی که خداوند برای انتقام ما بر آنان خواهد فرستاد، به بلایی گرفتار خواهند شد و این به خاطر فسق و جنایتی است که مرتکب شدهاند، همان گونه که بنی اسرائیل گرفتار عذاب شدند... او جوانی از قبیله ثقیف است که او را "مختار بن ابی عبید" می گویند» (حدیقة الشيعه،ص۵۰۹)
⚜ ابا عبدالله (علیهالسلام)، پس از خطبهای که در راه کربلا ایراد نمودند، می فرمایند: «پروردگارا، آن جوانمرد ثقیفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به ایشان بچشاند و از قاتلان ما احدی را معاف نکند. به جای هر قتلی، کشتنی و به جای ضربت، ضربتی؛ و انتقام مرا و خاندان و دوستان و شیعیانم را از اینها بگیرد.»(بحارالانوار، ج۴۵، ص۳۴۰)
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#قیام_مختار
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆تاييد پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) از قضاوت على (علیه السلام )
اواخر عصر پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) بود، پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) على (ع ) را براى ارشاد مردم يمن و حكومت و قضاوت بين آنها به يمن و حكومت و قضاوت بين آنها به يمن فرستاد، در آن ايام حادثه عجيبى به شرح زير در يمن رخ داد:
گروهى براى شكار شيرى ، گودال عميقى را كنده و شيرى را در ميان آن محاصره نموده و در اطراف آن گروه لغزيده ، براى حفظ خود دست چهارمى را، و سرانجام هر چهار نفر بر اثر جراحات ، مردند.
در مورد خونبهاى آنها، بين بستگانشان ، اختلاف و نزاع شد، به طورى كه شمشيرها را برهنه كردند تا به جان هم بيفتند.
امام على (ع ) از جريان اطلاع يافت و نزد آنها رفت و فرمود: من در ميان شما داورى مى كنم ، و اگر به داورى من رضايت نداريد، به حضور پيامبر (ص ) برويد تا ميان شما قضاوت كند.
آنگاه فرمود: فرد اول كه طعمه شير قرار گرفته ، ديه اى ندارد و ديه او بر كسى نيست ، ولى بايد بستگان او يكسوّم ديه يك انسان را( مثلا از صد شتر...33 شتر) به اولياء دوّمين مقتول بپردازند، و بستگان دوّمى ، دوسوّم ديه را به اوليا سوّمين مقتول بپردازند، و بستگان سوّمى ، ديه كامل را (مثلا صد شتر را) به اوليا مقتول چهارم بپردازند.
آنان به قضاوت آنحضرت تن رد ندادند. به مدينه نزد رسول خدا (ص ) رفتند و جريان را نقل نمودند، پيامبر (ص ) به آنها فرمود: اَلْقَضاءُ كَماقَضى عَلِىُّ: قضاوت صحيح همان است كه على (ع ) قضاوت نموده است
بايد توجّه داشت كه مطابق اين قضاوت ، امام خونبهاى مقتول چهارم را ميان اولياى سه نفر مقتول قبلى بطور مساوى تقسيم نموده است ، زيرا بستگان اولى يكسوّم را به اولياء دوّمى دادند، و بستگان دوّمى دو سوّم ديه را (كه يك سوم آن از خودشان بود) داده اند، و بستگان سوّمى همه ديه را كه دو سوم آن از ديگرى بود پرداخته اند.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
🔆داورى على (علیه السلام ) در باره نزاع پيامبر و اعرابى
ابن عباس مى گويد: پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) از يك نفر اعرابى (عرب باديه نشين ) شترى به چهارصد درهم خريد، هنگامى كه پول را داد، اعرابى فرياد زد: هم شتر و هم پول مال من است .
ابوبكر گفت : اى رسول خدا مطلب روشن است ، شما بايد بيّنه (دو شاهد عادل ) بياوريد كه پول مال شما است .
سپس عمر از آنجا عبور كرد، او نيز قضاوت نمود.
سپس على (ع ) آمده ، پيامبر (ص ) به اعرابى فرمود: آيا به قضاوت اين جوان كه مى آيد راضى هستى ؟
اعرابى گفت : آرى .
هنگامى كه على (ع ) به حضور رسول خدا (ص ) رسيد، اعرابى گفت : شتر مال من است ، و اين درهم ها (پولها) نيز مال من است ، و اگر محمّد (ص ) ادعاى چيزى مى كند، بينّه (دو شاهد عادل ) بياورد.
امام على (ع ) به اعرابى سه بار گفت : شتر را رها كن تا رسول خدا آن را با خود ببرد (چرا كه شتر را از تو خريده است ).
ولى اعرابى ، دستور على (ع ) را نپذيرفت ، آن حضرت اعرابى را گرفت و فشار داد و ضربت محكمى به او زد، مردم اجتماع كردند و هر كسى سخنى مى گفت على (ع ) به رسول خدا (ص ) عرض كرد:
نصدقك على الوحى و لا نصدقك على اربعماة درهم .
ما سخن تو را در مورد صدق وحى ، تصديق مى كنيم ، ولى درباره چهار صد درهم تصديق نكنيم .؟
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆بانوى صبور و استوار
در جنگ احد بسيارى از رزمندگان اسلام از جمله حضرت حمزه (علیه السلام ) به شهادت رسيدند، و شايع شد كه شخص پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) نيز شهيد شده است . پس از جنگ زنهاى مدينه از مدينه به سوى احد حركت كردند و به استقبال پيامبر (ص ) شتافتند و همه بجاى شهيدان خود، از پيامبر (ص ) سراغ مى گرفتند.
در اين ميان زينب خواهر عبداللّه بن جحش به پيامبر (ص ) رسيد، پيامبر (ص ) به او فرمود: صبور و استوار باش ، او گفت براى چه ؟، پيامبر (ص ) فرمود: در مورد شهادت برادرت عبداللّه .
زينب گفت : شهادت براى او گوارا و مبارك باد (هنيئا له الشّهادة ).
باز پيامبر (ص ) فرمود: صبر كن ، عرض كرد: براى چه ؟ فرمود: در مورد شهادت دائيت حمزه (ع ) زينب گفت : همه از آن خدائيم و به سوى او باز مى گرديم ، مقام شهادت بر او مبارك باد.
سپس پيامبر (ص ) فرمود: صبور و استوار باش ، عرض كرد: براى چه ؟ فرمود: در مورد شهادت شوهرت مصعب بن عمير، زينب تا اين جمله را شنيد، صدا به گريه بلند كرد، و بطور جانگداز ناله مى كرد، پيامبر (ص ) فرمود: مقام شوهر نزد زن به درجه اى است كه هيچكس در نزد او به آن درجه نيست .
ولى زينب در پاسخ كسانى كه مى گفتند: چرا در مورد شوهرت اين گونه گريه مى كنى ، مى گفت : گريه ام براى شوهرم نيست ، چرا كه او به فيض شهادت در ركاب پيامبر (ص ) رسيده بلكه گريه ام براى يتيمان او است ، كه اگر سراغ پدر بگيرند چه جوابى به آنها بدهم ؟!.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی خدا بخواد ،میشه🍃
حتی اگه کلی مانع تو راهت باشه
میرسی به اون چیزیکه خدا بخواد
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ درگذشت «محقق حلی» فقیه بزرگ شیعه
🔸 ابوالقاسم نجم الدین جعفر بن سعید حلی، مشهور به محقق حلی و محقق اول، در سال ۶۰۲ ق در حله به دنیا آمد. ادبیات عرب و علوم هیئت، ریاضیات، منطق و کلام و اصول و فقه و... را نزد پدرش و علمای بزرگ شاگردی کرد.
🔹 تعداد شاگردان او در مقاطع مختلف زندگیاش، بیش از ۴۰۰ نفر بوده است که از جمله آنها می توان به علامه حلی، خواهرزادهاش و ابن داود حلی و علمای دیگر اشاره کرد.
🔻 آثار او بسیار عمیق و روان است وکتابهای ارزشمند متعددی از او انتشار یافته است. شرائع الاسلام فی مسائل الحلال و الحرام، یکی از بهترین کتاب های فقه شیعه است که از سوی فقها مورد توجه قرار گرفته و شروح زیادی بر آن نوشته اند.
▫️ وفات این عالم بزرگ جهان اسلام، در حله در ۱۳ ربیع الاول سال ۶۹۶ رخ داده است. بر قبر شریف او در حله قبّه بلندی قرار دارد که هم اکنون مورد تبرک و زیارت علاقمندان قرار می گیرد.
#تقویم_تاریخ
#۱۳ربیع_الاول
#محقق_حلی
✾📚 @Dastan 📚✾
هدایت شده از طریق المهدی
📣 اطلاعیه | #طریق_المهدی
🌸پیاده روی طریق المهدی با حضور عاشقان حضرت بقیة الله الاعظم"عجّل الله تعالی فرجه الشّریف" و همزمان با هفته وحدت و ایام ولادت با سعادت پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله و امام صادق سلام الله علیه برگزار می گردد:
🚏آغاز پیاده روی: ۱۶:۳۰
🌸از عمود شماره دوازده¹²
🤝مشارکت در هزینه های برنامه طریق المهدی شامل هزینه های آب، یخ، فضاسازی و... کل مسیر
💳|
5892 1070 4515 1308روی شماره بزنید کپی میشود. تا جان در بدن داریم؛ هستیم بر آن عهد که بستیم✊ #امام_زمان #ازخاتم_تا_خاتم #اسعدالله_ایّامکم 🌸 🌸اللَّهُمَّ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَ أَظْهِرْهُمْ وَ أَعِنَّا عَلَی اتِّبَاعِهِمْ وَ وِلاَیَتِهِمْ. 👈 قرار عاشقان بقیة الله الاعظم، سهشنبه ها عصر، بلوار پیامبراعظم قم 💠 @tariq_almahdi
گران قيمت ترين تختخواب جهان کدام است؟
بستر بيماری…
شما می توانيد کسی را استخدام کنيد که به جای شما اتومبيلتان را براند، يا برای شما پول در بياورد. اما نمی توانيد کسی را استخدام کنيد تا رنج بيماری را به جای شما تحمل کند. ماديات را می توان به دست آورد.
اما يک چيز هست که اگر از دست برود ديگر نمی توان آن را بدست آورد و آن سلامتی است.
❣️حداقل یک لحظه برای بزرگترین نعمت که همیشه نادیده اش میگیریم شکر گوییم...
#معجزه_شکرگزاری
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ تولد "ملک الشعراء بهار"
🔸 محمد تقی بهار، در سال ۱۲۶۵ در مشهد به دنیا آمد. او در ده سالگی با شاهنامه از طریق پدرش آشنا شد و در همین سال اولین شعر خود را سرود. وی تا سال ۱۲۷۸ مشغول تحصیل بود.
🔹بهار در بیستسالگی به صف مشروطه طلبان خراسان پیوست . او چند دوره به عنوان نماینده مجلس شورای ملی انتخاب شد ودر کنار سید حسن مدرس در رأس جناح مخالف رضاخان بود.
🔻مهمترین اثر بهار «دیوان اشعار» اوست . او قراردادی هم برای تألیف کتاب «سبک شناسی شعر فارسی» با وزارت فرهنگ بست. اما به دلیل بیماری، تألیف این کتاب ناتمام ماند.
▫️ سرانجام وی، در سال ۱۳۳۰ به دلیل بیماری سل درگذشت و پیکرش در آرامگاه ظهیر الدوله در شمیران به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۱۳ربیع_الاول
#محمد_تقی_بهار
✾📚 @Dastan 📚✾
*ـ ↶📗🌱↷
*
*احتکار ارزاق مردم
حکایتی از سیاست نامه*
شنيدم که نانوايان شهر غزنين زماني اعتصاب کردند و براي مدّتي نان ناياب شد و مردم بهزحمت افتادند. مردم نزدِ پادشاه ابراهيم شکايت بردند که نانوايان دست از كار كشيدهاند و در هيچجايي نان گير نميآيد. شاه ابراهيم دستور داد تا همة نانوايان را در قصر جمع کنند. وقتي آنان از گوشهكنار شهر به كاخ آمدند، شاه به ديدنشان رفت و از آنها سؤال کرد: «چرا نانواييها را بستهايد و نان نميپزيد؟»
آنان پاسخ دادند: «ديرزماني است که هر بارِ گندم و آرد كه وارد شهر ميشود، نانوايانِ دربارِ سلطنتي آن را خريده و انبار ميکنند و ميگويند كه اين دستور پادشاه است. بدينترتيب نميگذارند ما آرد بخريم و براي مردم نان بپزيم.»
پادشاه فرمان داد تا رئيس نانوايان سلطنتي را به حضورش بياورند. سپس امر كرد تا او را زير پاي فيلها بياندازند؛ آنگاه جسدش را در شهر بگردانند و مُنادي ندا داد که هرکس مغازة نانوايي خود را باز نکند، مستحق همين رفتار خواهد بود. بعدازظهر همان روز، بر سرِ هر نانوايي، نزديک پنجاه مَن نان مانده بود و خبري از مشتري نبود.
*ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حضرت آیتالله خامنهای:
🔹بشر، سر تا پا نیاز است. رفع این مشکلات و تأمین این نیازها را از چه کسی باید بخواهیم؟ از خدای متعال که او حاجات ما را میداند. «و اسئلوا اللَه من فضله ان اللَه کان بکلّ شیءٍ علیما.»
♦️خدا میداند شما چه میخواهید، چه لازم دارید و چه چیز از او میطلبید و سؤال میکنید. پس، از خدا بخواهید. در جای دیگر، میفرماید: «و قال ربّکم: ادعونی استجب لکم.» پروردگار شما فرموده است: «دعا کنید مرا» یعنی «بخوانید مرا؛ من به شما جواب میدهم.»
🔸البته این جواب دادن، به معنای برآمدنِ حاجت نیست. میگوید: «جواب میدهم و لبیّک میگویم»؛ استجب لکم. اما این استجابت الهی، در بسیاری از موارد با دادنِ حاجت و آن چیزِ مورد درخواست شما همراه است.
۱۳۷۳/۱۱/۲۸
#مقام_معظم_رهبری
#آیه_۳۲_سوره_نساء
#ترنم۷
✾📚 @Dastan 📚✾
هدایت شده از قاصدک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴
کیک و شکلات چربیسوز؟!؟ 😳
شاید باورت نشه امـــــا سالم و چربیسوزن و من با خوردن اینا ۲۶ کیلو کم کردم🤯 من الهه م، ۳ ماه پیش به طـور اتفاقی توی ایتا با کانال فیتشو و با مربی تینا آشنا شدم و تونستم با کاهش ۲۶ کیلـــــــــــــو لباس مورد علاقمو تو عروسی بپوشم 😇
دستور تهیه شون سنجاق این کاناله📎👇
https://eitaa.com/joinchat/1877016580C42bb5ce67b
تاره پوستمم مثل آینه شده 😍
.
#داستان_آموزنده
🔆اجبار محتكر به فروختن متاع
عصر رسول خدا (صل الله علیه وآله و سلم ) بود، يك سال قحطى و خشكسالى سراسر حجاز را فرا گرفت ، گندم و جو كمياب شد، جمعى از مسلمين به حضور رسول خدا (ص ) آمده و عرض كردند: اى رسول خدا (ص ) غذا ناياب شده و گندم و جو وجود ندارد، فقط در نزد فلان كس مقدارى از گندم و جو يافت مى شود.
رسول خدا جمعّيت را جمع كرد و براى آنها سخنرانى نمود.
در اين ميان به همان كسى كه گفته شده بود داراى مقدارى جو و گندم است ، خطاب كرده و فرمود: اى فلانى مسلمين مى گويند طعام ناياب شده ، جز مقدارى كه در نزد تو وجود دارد، آن طعام را از محل مخفى خود بيرون بياور و بفروش ، و آن را نزد خود حبس نكن .
امام صادق (علیه السلام ) فرمود: احتكار، هنگام فراوانى نعمت به مقدار چهل روز است و به هنگام سختى و كمبود، سه روز است ، زيادتر از آن اگر كسى احتكار نمايد، ملعون است .
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆 سر بريده و نحس ابن زياد
در قيام مختار كه در سال 66 و 67 هجرى قمرى انجام گرفت ، ابراهيم پسر مالك اشتر فرمانده سپاه مختار شد و با سپاهى كه ابن زياد و حصين بن نميرو... از سران آن سپاه آن بودند در كنار موصل در گير شد و در اين درگيرى بسيارى از دشمن كشته شدند، از جمله ابن زياد به دست ابراهيم پسر مالك اشتر كشته شد.
ابراهيم سرهاى بريده ابن زياد و سران دشمن را براى مختار فرستاد، مختار در آن هنگام غذا مى خورد كه سرهاى برنده دشمنان را كنار مسند مختار به زمين ريختند.
مختار گفت : حمد و سپاس خداوند را كه سر مقدس حسين (علیه السلام ) را هنگامى كه ابن زياد غذا مى خورد نزدش آوردند، اكنون سر نحس ابن زياد را اين هنگام كه غذا مى خورم به نزد من آوردند.
در اين هنگام ديدند مار سفيدى در ميان سرها پيدا شد و وارد سوراخ گوش او وارد گرديد و از سوراخ بينى ابن زياد شد و از سوراخ گوش او بيرون آمد، و از سوراخ گوش او وارد گرديد و از سوراخ بينى او بيرون آمد، و اين عمل چندين بار تكرار گرديد.
مختار پس از صرف غذا برخاست با كفشى كه در پايش بود به صورت نحس ابن زياد زد، سپس كفشش را نزد غلامش انداخت و گفت : اين كفش را بشوى كه آن را بر صورت كافر نجس نهادم .
مختار سرهاى نحس دشمنان را براى محمّد حنيفه در حجاز فرستاد، محمّد حنيفه سر ابن زياد را نزد امام سجاد در آن وقت ، غذا مس خورد، فرمود: روزى سر مقدس پدرم را نزد ابن زياد آورند، او غذا مى خورد، عرض كردم : خدايا مرا نميران تا اينكه سر بريده ابن زياد را در كنار سفره ام كه غذا مى خورم بنگرم ، حمد و سپاس خدا را كه دعايم را اكنون به استجابت رسانيده است .
نكته قابل توجّه اينكه : مرحوم حاج شيخ عبّاس محدّث قمّى مى نويسد:
آن مار مكرر از بينى ابن زياد وارد مى شد و از گوش او بيرون مى آمد، و تماشاچيان مى گفتند: قد جائت قد جائت : مار باز آمد، مار باز آمد.
و مى نويسد: همان هنگام كه زياد در مجلس خود با چوب خيزران مكرر بر لب و دندان امام حسين (ع ) زد، شايد بر اساس تجسّم اعمال ، همان چوب خيزران به صورت مار در آمد و مكرر از بينى او وارد مى شد و از سوراخ گوش او بيرون مى آمد، تا در همين دنيا، مردم مجازات عمل ننگينش را تماشا كنند و عبرت بگيرند آرى :
از مكافات عمل غافل مشو
گندم از گندم برويد جو ز جو
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ آغاز خلافت "هارون الرشید"
🔸 هارون الرشید، در سال ۱۴۵ قمری در ری به دنیا آمد. او فرزند مهدی عباسی امیر منطقه ری و خراسان بود. هارون در سال ۱۷۰ ق به خلافت رسید و تا سال ۱۹۳ هجری حکومت کرد. عصر هارون به جهت درآمد زیاد، رونق تجارت، پیشرفت علم، فلسفه و موفقیت در فتوحات، عصر طلایی دوران حکومت عباسی بود.
🔻 در دوران او جنگ های خارجی متعددی در گرفت. در سال ۱۸۱ ق او با سپاهش تا آسیای صغیر پیش رفت و ملکه روم که قدرت مقابله با او را نداشت، به او پیشنهاد صلح و غرامت سالانه را داد.
🔹 هارون که هم عصر با امام موسی کاظم علیه السلام بود، در زمان حکومتش قیام های شیعی و غیرشیعی زیادی علیه حکومتش شکل گرفت. از جمله شورش در منطقه خراسان، که هارون سپاهی را به آن منطقه فرستاد و شورشگران را زندانی و اموالشان را مصادره کرد. در ادامه خودش راهی خراسان شد تا منطقه را آرام کند. ولی در مسیر به علت بیماری در سال ۱۹۳ ق درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#۱۴ربیع_الاول
#هارون_الرشید
13.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حضرت آیتالله خامنهای:
📚یکی از مضامین تکرارشوندهی در ادعیهی ماه مبارک رمضان توجّه دادن انسانها به عوالم بعد از حیات دنیوی است؛ .در دعای شریف ابیحمزه [میخوانیم]: اِرحَمنی صَریعاً عَلَی الفِراشِ تُقَلِّبُنی اَیدی اَحِبَّتی؛ این حالتی که برای همه پیش میآید و شاید خیلیها این حالت احتضار و لحظات نزدیکی مرگ را در دیگران دیدهاند
🔶 من و شما در آن لحظات از خودمان اختیاری نداریم؛ هیچکس در آنجا به ما نزدیکتر از خدا نیست. وَ نَحنُ اَقرَبُ اِلیهِ مِنکُم وَ لکِن لا تُبصرِون؛ هیچکس نمیتواند ما را در آن حالت، از آن ورطهای که در مقابل ما است نجات بدهد، مگر عمل صالح و فضل الهی. عرض میکنیم در این دعا که «اللّهُمَّ ارحَمنی»؛ در آنجا ما را رحم کن.
♦️وَ تَفَضَّل عَلَیَّ مَمدوداً عَلَی المُغتَسَلِ یُقَلِّبُنی صالحُ جیرَتی؛ در هنگامی که بعد از مرگ ما را غسل میدهند، خدای متعال در آن حالت، رحمت خود را، فضل خود را شامل حال ما کند و به ما ترحّم کند. بیاختیار در اختیار دستهای غسلدهنده هستیم؛ این مال یکایک من و شما است؛ هیچکداممان از این حالت دوری و فراغت نداریم؛ این برای همهی ما پیش میآید. به یاد آن لحظه باشید.
۱۳۹۴/۰۴/۰۲
#مقام_معظم_رهبری
#آیه_۸۵_سوره_واقعه
#ترنم۸
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ مرگ یزید بن معاویه
🔹 یزید بن معاویه، در سال ۲۵ هجرى به دنیا آمد. او جوانى سگباز و اهل عیاشى بود. معاویه اندکی پس از شهادت امام حسن علیه السلام، از اهل شام برای یزید بیعت گرفت. با مرگ معاویه در سال ۶۰ هجری، یزید به حکومت رسید.
🔸 او سه سال و هشت ماه حکومت کرد و در این مدت، دست به سه جنایت مهم زد: در سال ۶۱ قمری، واقعه کربلا را رقم زد، سال ۶۳ قمری به مدینه حمله کرد که به کشته شدن هزاران نفر از صحابه و حافظان قرآن انجامید و به واقعه حره معروف شد و در سال ۶۴ قمری نیز برای سرکوب مخالفانش، به مکه حمله کرد و کعبه را با مَنجَنیق هدف آتش قرار داد.
🔻 او نخستین کسی بود که بر خلاف سنت خلفای پیشین، با انتصاب از سوی پدرش و به صورت موروثی به خلافت رسید. همچنین برگزیدن او بر خلاف صلحنامه امام حسن با معاویه بود.
▫️سرانجام وی در ۱۴ ربیعالاول سال ۶۴ق در ۳۸ سالگی به سبب مستی بیش از حد مرد. گفتهاند روزی در حالت مستی، میمون خود را بر خری وحشی سوار کرده بود و در پی او میتاخت تا اینکه از اسب فرو افتاد و از دنیا رفت.
#تقویم_تاریخ
#۱۴ربیع_الاول
#یزید_بن_معاویه
✾📚 @Dastan 📚✾
35.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥توصیه آیتالله بهجت برای سیر و سلوک
🎙مرحوم آیتالله محفوظی
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ درگذشت آیه الله محمد کوهستانی بهشهری
🔹آیت اللَّه شیخ محمد کوهستانی بهشهری، پس از تحصیل دروس مقدماتی در زادگاه خود، به نجف اشرف عزیمت کرد و در حلقه درس حضرات آیات میرزای نایینی و سید ابوالحسن اصفهانی جای گرفت.
🔻 ایشان پس از اخذ درجه اجتهاد به زادگاه خود، کوهستان، بازگشت و به دور از هیاهوی شهر به تدریس و ارشاد مردم پرداخت. آیت اللَّه کوهستانی در همان محل کوچک، چندین مدرسه بنا کرد.
📚آیتالله گلپایگانی ، زهد و تقوای آیت الله کوهستانی را عین الیقین برای خود میدانست. آیتالله مرعشی نجفی او را لنگر أرض و سید عبدالکریم رضوی کشمیری وی را صاحب نفس زکیه دانسته است. وی در حوزه علمیه به تدریس و تربیت طلاب علوم دینی پرداخت که شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد از آن جمله اند.
🔸 این عالم ربانی سرانجام بر اثر بیماری، در سال ۱۳۵۱ شمسی دار فانی را وداع گفت و پس از تشییعی با شکوه، در حرم مطهر امام رضا ع به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۱۴ربیع_الاول
#آیت_الله_کوهستانی
✾📚 @Dastan 📚✾
*ـ ↶📗🌱↷
*
ما باید از ذهن خود مراقبت کنیم. شما کنترل درهای ورودی آنچه وارد ذهنتان میشود را در اختیار دارید.
شما میتوانید به هر تفکر منفی و هر جملۀ ناراحت کنندهای گیر بدهید یا این که میتوانید آن را پاک کنید و روی آن چیزی متمرکز شوید که خدا در موردتان میگوید.
📕 #تفکر_بهتر_زندگی_بهتر
✍ #جول_اوستین
*ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆پاسخ امام على (علیه السلام ) به سؤال اسقف
عصر خلافت ابوبكر بود، گروهى از مسيحيان به سرپرستى اسقف و عالم بلند پايه خود به مدينه آمدند، جوياى خليفه رسول خدا (ص ) شدند، مردم ابوبكر را معرّفى كردند، آنها نزد ابوبكر رفته و سؤالاتى مطرح كردند، ابوبكر براى گرفتن پاسخ صحيح ، آنها را به محضر امام على (ع ) فرستاد، آنها نزد امام آمدند در ميان سؤالات خود، يكى از سؤالاتشان اين بود: خدا در كجا است ؟
امام على (ع ) آتشى افروخت و سپس از آنها پرسيد: صورت اين آتش كجاست ؟
دانشمند مسيحى گفت : همه اطراف آتش ، روى آن حساب مى شود، پشت و رو ندارد.
امام فرمود: وقتى كه براى آتشى كه مصنوع خدا است ، روى خاصّى نيست آفريدگار آن كه هيچ گونه شبيهى ندارد، بالاتر از آن است كه پشت و رو داشته باشد، مشرق و مغرب از آن خدا است ، و به هر سو رو كنى ، همان سو، روى خداروشکر است و چيزى بر او پوشيده نيست .
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆حمايت آيت اللّه بروجردى از آيت اللّه كاشانى
مرحوم آيت اللّه سيّد ابوالقاسم كاشانى (قدّس سرّه ) از علماى بر جسته و مجاهد و با شهامتى بود كه همواره با رژيمهاى فاسد در عراق و ايران در مبارزه بود، از اين رو هميشه در زندانها و تبعيدها به سر مى برد، او در سال 1303 ه ق در تهران متولّد شد و بسال 1381 ه ق (مطابق سال 1340 شمسى ) در تهران رحلت كرد، قبر شريفش در يكى از حجره هاى نزديك بارگاه حضرت عبدالعظيم (ع ) است .
در عصر سلطنت محمّد رضا پهلوى ، در جريان فدائيان اسلام كه با آيت اللّه كاشانى رابطه داشتند، و طبق فتواى او رفتار مى نمود، آيت اللّه كاشانى دستگير و زندانى شد، مى خواستند آيت اللّه كاشانى را محاكمه كنند زيرا او اقرار كرده بود كه فدائيان اسلام به دستور من ، رزم آر (نخست وزير وقت ) را به قتل رساند.
آيت اللّه العظمى بروجردى بر اساس اينكه ، حكم فقيه عادل را نافذ مى دانستند، از محاكمه ايشان جلوگيرى نمودند، در دادگاه فرمايشى شاه گفته بودند كه : محاكمه مى كنيم ولى مجازات نمى كنيم ، باز هم آيت اللّه بروجردى راضى نشده بودند، روى همين اقدام ، هنگامى كه آيت اللّه كاشانى آزاد شد، تلگرافى به آيت اللّه بروجردى زد و بسيار تشكّر نمود.
مرحوم آيت اللّه كاشانى در اواخر عمر، در مضيقه سختى قرار گرفت ، مخالفت جبهه ملّى و طرفداران مصدّق با او از يكسو، و ضدّيّت رژيم پهلوى از سوى ديگر، ايشان را كاملا در انزوا قرار داده بود، و طرفداران دكتر مصدق اجرائيه گرفتند تا خانه ايشان را تخليه كنند.
او خود نقل كرد: در اين فكر بودم كه چگونه اين مبلغ را ادا كنم ، در تحيّر به سر مى بردم ، كه ناگاه هنگام غروب ، در منزل را گشودم ديدم حاج احمد خادم از طرف آيت اللّه بروجردى آمده است ، پاكتى برايم آورد، و آنرا گرفتم ، ديدم آقاى بروجردى دوازده هزار و پانصد تومان پول برايم فرستاده و نامه مهرانگيزى نوشته است ، به حاج احمد گفتم : قضيه چه بوده است ؟
گفت : آقا در كنار حوض وضو مى گرفتند به من دستور فرمود: دوازده هزار تومان از آن كيسه مربوط به وجوهات بردارم ، و پانصد تومان از كيسه اموال مخصوص خودشان بردارم ، برداشتم ، و بعد فرمود: اين مبلغ را براى آقاى كاشانى ببر.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
*ـ ↶📗🌱↷
*
روزی برای نادرشاه کبکی آوردند که یکی از پاهایش لنگ بود. فروشنده قیمت کبک را ۳۰۰ سکه طلا تعیین کرده بود که موجب تعجب همگان گردید! نادر علت قیمت بالای کبک را پرسید و فروشنده چنین پاسخ داد:
“این کبک با سایر کبکها تفاوت دارد! هنگامی که برای کبکها دام پهن میکنیم، این کبک را نزدیک دام رها میکنیم تا با صدای خوشی که دارد سایر کبکها را به سوی دام بکشد. تا امروز توانستهایم با کمک این کبک، کبکهای بسیاری را شکار کنیم”
نادر دستور داد تا کبک را بخرند! هنگامی که کبک را به دست نادر دادند ناگاه تیغی بر گردن کبک زد و سر از تنش جدا کرد! فروشنده که شاهد این ماجرا بود با شگفتی علت را پرسید. نادر پاسخ داد “هرکس دوستان خود را بفروشد باید سر از تنش جدا کرد...”
*ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ
✾📚 @Dastan 📚✾