📌 ولادت "عین الزمان قطان مروَزی" ریاضیدان، طبیب و فیلسوف
🔹 عین الزمان قطانِ مروَزی، متولد شهر مَرو از شهرهای قدیم خراسان واقع در ترکمنستان فعلی است. او در ریاضیات، فلسفه، ادبیات، طب و علوم دینی مهارت داشت اما بیشتر به طب علاقمند بود.
🔻 وی یکی از دانشمندان اواخر سدهٔ پنجم و اوایل سدهٔ ششم هجری بود. اجداد او اهل بخارا بودند ولی خود او در ۲۶ ربیع الثانی سال ۴۶۵ هجری قمری در شهر مرو به دنیا آمد و از این رو به مروزی مشهور شد.
🔸 او که در مَرو به طبابت مشغول بود، کتب متعددی به رشته ی تحریر درآورد که از جمله ی آنها، کتاب "کیهان شناخت" در علم ریاضی است. دیگر کتابهای او مشجر نسب ابیطالب، عروضی به فارسی، الدوحه و رسالههایی در پزشکی هستند.
▫️سال ۵۴۸ که ترکان غز، ترکتازی و ویرانگری میکردند به دست آنان اسیر شد و در اسارت آنان را دشنامهای سخت داد و غزها که از دشنامهای او آزرده شده بودند آنقدر خاک در دهانش ریختند تا از دنیا رفت.
#تقویمتاریخ
#۲۶ربیعالثانی
#مروزی
✾📚 @Dastan 📚✾
🔺 گاهی چرتکهای...!
✍️آیت الله #سیدرضی_شیرازی :
🌀به خدا قسم ، من خودم را میگویم که اگر یک صدم آن چه که به ظاهر میرسیدم، به باطن خود رسیدگی میکردم، وضعم بهتر از اینها بود.
💢آن قدری که دقت دارم لباسم مرتب باشد، یقهام کثیف نباشد، قبایم اتویش خوب باشد، جلوی آیینه میایستم و خود را مرتب و منظم میکنم، اگر به باطن خودم رسیدگی میکردم و زشتیهای آن را برطرف میکردم و محاسبه مینمودم که چه بدیهایی دارم، از نظر اخلاقی خیلی بهتر از اینها میتوانستم باشم.
🔹کاش گاهی چرتکهای میانداختیم و میدیدیم از نظر روحی در چه وضعی هستیم و چه مقدار سرمایهٔ معنوی و اخلاقی داریم. آیا این گونه که هستیم، خدا میپسندد؟
📚 زلال حکمت ۲، سیدرضی شیرازی ، ص۱۸۰
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 مرگ "حسن صبّاح" داعی فرقه اسماعیلیه
🔹 حسن صبّاح،متولد ۴۴۵ قمری به عنوان شیعهٔ ۱۲امامی در ری مشغول به تحصیل شد. ولی در ۱۷سالگی پس از آشنایی با مذهب اسماعیلیه به این فرقه علاقمندشد و آن را پذیرفت.
🔻سپس در سال ۴۶۴ ق، مدتی به مصر رفت و پس از مدتی به ایران بازگشت. او در ابتدا در بعضی شهرها سرگرم دعوت شد و در همان حال، داعیانی به اطراف فرستاد و بسیاری از مردم را به مذهب خود درآورد.
🔸 او بنیانگذار فرقهای است که حشاشین خوانده میشود. اولین فرقهای که اقدام به رسیدن به اهداف خود توسط ترور کردند و اصطلاح اسسین بمعنی تروریزم از نام این فرقه گرفته شده است. وی مردی معتقد و خشک بود و دو پسر خود را به سبب تخلّفات مذهبی کشت.
🔺 او نیروهایی را برای ترور مخالفان خود تربیت کرده بود که قتل های متعدد بزرگان مخالف اسماعیلیه توسط این افراد صورت می گرفت و باعث ایجاد ترس در دل مخالفان گردید.
▫️ سرانجام او در ۲۶ ربیع الثانی ۵۱۸ ق درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#ربیع_الثانی_۲۶
#حسن_صباح
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆بريدن از خلق و پيوستن به خدا
از ويژگيهاى امام خمينى (رضوان اللّه عليه )اين بود كه دل به خدا بسته بود و به ديگران نيز اين سفارش را مى كرد،و خطاب به پسرش احمد آقا فرمود:پسرم مجاهده كن تا دل به خدا بسپارى و بدانى كه جز او مؤ ثرى نيست .
هنگامى كه در حوزه علميه قم تدريس مى كرد،در آغاز درسش اين فراز از مناجات شعبانيه را مى خواند، همان دعائى كه امام على (ع ) و ساير امامان (علیه السلام ) آن را مى خواندند،آن فراز اين بود:
الهى هب لى كمال الانقطاع اليك ،و انر ابصار قلوبنا بضياء نظرها اليك ،حتى تخرق ابصار القلوب حجب النور فتصل الى معدن العظمة ،و تصير ارواحنا معلقة بعز قدسك
خدايا! كمال بريدن از خلق و پيوستن به ذات پاك خودت را به من ببخش ، و ديده هاى ما را به آن روشنائى كه نگاهش به سوى تو باشد روشن كن ،به گونه اى كه ديده هاى دلها، حجابهاى نور را بدرند، و در نتيجه آن روشنائى به معدن عظمت برسد، و روانهاى ما به مقام بلند قدس عزيزت ،آويزان و وابسته گردد.
در اين راستا به اين داستان توجه كنيد:
امام خمينى (قدّس سرّه )در سالهاى آخر عمر به على آقا فرزند حضرت حجة السلام احمد آقا كه نوه اش بود،علاقه وافر داشت ،از سوى ديگر مطابق روايات ، دريافته بود كه هنگام احتضار و حضور عزرائيل براى قبض روح ،اگر انسان علاقه مفرطى به چيزى داشته باشد در همان چيز مورد علاقه انسان ،وسيله اى براى انحراف و يا كشاندن او به سوى كفر و گمراهى ، بسازد(در اين روايات و حكايت ، بسيار است و به داستان 62و63 مراجعه شود.
امام خمينى براى اينكه در اين لحظه ، مبادا راه نفوذى براى شيطان پيدا شود، در ايام آخر عمر،از على آقا نيز بريد، و او را از اطاق بسترى بيرون مى كرد،تا تمام علاقه و زواياى قلبش متوجه خدا باشد نه غير خدا، اين است معنى انقطاع الى اللّه ،و بريدن از خلق و پيوستن به خدا.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروردگارا :
آرامش نابت و عطر مهربانیت را
همچون برگریزان پاییز
آرام و بیصدا
بر سرزمین قلب دوستان
و عزیزانم ببار
و امروزشان را به طراوت
و پاکی باران پاییزی قرار بده"آمین"🙏
🍁🧡بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ🧡
🍁🍂الهی به امید تو..
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆ارزش سخن حق
روزى سفيان ثورى كه از افراد معروف عصر امام صادق (علیه السلام ) بود، به حضور آن حضرت رسيد، و سخنى از آن بزرگوار شنيد، آن سخن به قدرى جالب و عميق بود كه سفيان تعجب كرد و گفت : اى پسر رسول خدا، سوگند به خدا اين سخن ، طلا است .
امام صادق (علیه السلام ) به او فرمود:
بل هذا خير من الجوهر وهل الجوهر الا حجر.
بلكه اين سخن بهتر از طلا است ، آيا مگر جز يك جماد (و از جنس سنگ معدن ) مى باشد؟!
امام (ع ) با اين سخن ، اين درس را به ما داد كه همان گونه كه براى طلا ارزش قائليم ، به سخنان و پندهاى صحيح ، بيش از طلا ارزش بدهيم ، چرا كه طلا يك چيز جماد و بى حركت است ، ولى سخن صحيح ، سازنده و آموزنده است و بر كمال انسان مى افزايد .
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
کمک دختر ۱۴ ساله به جبههٔ مقاومت
🔹فاطمه احمدی، نوجوان ۱۴ سالهٔ مازندرانی گردنبد ۱۳ میلیونی خود را به مردم ستمدیده از جنگ غزه، لبنان و یمن اهدا کرد.
✾📚 @Dastan 📚✾
تا زمانی که دریا
راهی به درون کشتی پیدا نکرده است،
خطری ندارد!
افکار منفی نیز برای ما خطری ندارند؛
مگر اینکه اجازه دهیم
وارد ذهنمان شوند...
✾📚 @Dastan 📚✾
🌷 #هر_روز_با_شهدا_4238🌷
#طعم_خون_عراقی!💕
🌷وقتی در خط مقدم بودیم عراق برای اینکه شهر فاو را پس بگیرد اقدام به پاتکهای سنگینی میکرد و در آن زمان فرماندهان جنگ تصمیم گرفتند که یک حمله به قرارگاه تانک عراق در نزدیکی بصره انجام بشود تا این قرارگاه منهدم و کمی جلوی تکهای عراقیها گرفته شود. به همین دلیل شب ۲۸ بهمن ۱۳۶۴ با گردان حضرت قاسم ابن الحسن مأموریت داشتیم به اتفاق چند گردان دیگر به این قرارگاه ضربه بزنیم و برگردیم. این قرارگاه نزدیک جاده آسفالت منتهی به بصره قرار داشت. به اتفاق دو تن از دوستان با تعدادی گلوله آر.پی.جی تا ۵۰_۶۰ متری جاده آسفالت پیش رفتیم که بتوانیم تانکهایی را که پایین شانه جاده سنگر گرفته بودند و با گلوله مستقیم بچهها را میزدند منهدم کنیم.
🌷بعد از چندین شلیک به یکباره رگباری از تیربار تانک به سمت ما آمد که در همان لحظه من از ناحیه شکم و یکی از دوستان از ناحیه پا مجروح شدیم. در همانجا ماندم و دو تا از بچهها که یکی زخمی بود به عقب برگشتند. نمیدانم چقدر طول کشید ولی دیدم برادر علی اکبر سوری که با من و سالم بود و به عقب برگشته بود با یکی از همرزمان به نام حسین جابری که هم اکنون هر دو عزیز در کسوت جانبازی هستند آمدند که بنده را به عقب منتقل کنند اما، اینبار هر سه تیر خوردیم که من از ناحیه پای چپ مجدداً تیر خوردم و با توجه به شدت جراحات امکان همراهی دوستان نبود و همانجا ماندم. فردای عملیات که نیروهای عراقی برای پاکسازی خط آمدند با جسم غرق در خون من مواجه شدند.💕
🌷ابتدا فکر کردن من تمام کردهام. چندین بار از کنار من بیتفاوت گذشتن تا اینکه در یک لحظه که من به هوش آمدم و چشمانم را باز کردم، دیدم چند عراقی بالای سر من هستند و بلند بلند عربی حرف میزنند و اشاره میکردند که بلند شوم اما متوجه شدند قادر به راه رفتن نیستم به همین خاطر با استفاده از سرشانههای لباسم من را تا سر جاده آسفالت کشیدند و در کنار سایر رزمندگان که مجروح یا اسیر شده بودند، قرار دادند. بعد از اینکه تمام زخمیهای شب عملیات را روی جاده آسفالت جمع کردند با چند دستگاه خودرو «ایفا» و در بدترین شرایط ممکن ما را به پشت خط منتقل کردند و در آنجا که بیمارستان صحرایی بود پانسمان اولیه کرده و به بیمارستان نیروی هوایی عراق در بصره اعزام کردند. یادم هست وقتی من را به اتاق عمل بردند یک نفر....
🌷یک نفر که فارسی صحبت میکرد پرسید: «گروه خونی تو چیه؟» گفتم: «آ مثبت» و درحالیکه یک کیسه خون در دستش بود گفت: «میدونی این چیه؟» گفتم: «بله خون است.» با تأکید گفت: «نه این خون عراقیه!» گفتم: «اشکالی نداره ما و شما برادر هستیم.» که دکتر عراقی گفت: «پس چرا اومدی جنگ؟» گفتم: «برای دفاع از وطنم اومدم.» و دیگه هیچی متوجه نشدم تا به گفته دوستانم پنج شب بیهوش بودم. بعد از دو روز ما را به سالنی در مجاورت فرودگاه منتقل کردند. در آنجا تمام مجروحین را با بدترین وضع روی زمین خوابانده بودند. بعد از چند روز با قطار به بغداد منتقل کردند و بعد از راه آهن سوار اتوبوس کردند قبل از بردن به سازمان استخبارات عراق ما را در شهر به نشانه پیروزی ارتش عراق بچرخانند....💕
#راوی: آزاده و جانباز سرافراز محمود نانکلی (ایشان زمانیکه ۱۶ سال داشتند و برای چهارمین بار به منطقه اعزام شده بودند، مدال جانبازی بر گردن آویختند و به اسارت دشمن بعثی درآمدند.) 💕
منبع: خبرگزاری ایسنا
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 شهادت آیت الله قاضی طباطبایی اولین شهید محراب
🔸سید محمدعلی قاضی طباطبایی در ۲۴ فروردین ۱۲۹۲ در تبریز متولد شد. پدرش سیدباقر مشهور به میرزا باقر از علمای تبریز بود.
🔹 ایشان جهت تحصیل دروس حوزه به شهر قم مشرف شد و سپس راهی نجف شد و از محضر اساتیدی مانند امام خمینی، سید محسن حکیم، محمدحسین کاشفالغطاء و.... استفاده کرد.
🔸یکی از مشهورترین آثار آیتالله قاضی طباطبایی، کتاب تحقیق در موضوع «اربعین سید الشهدا» است که در آن تلاش میکند با بیان اقوال مختلف و استنادات فراوان، بازگشت اهل بیت به کربلا در روز اربعین را اثبات کند. وی آثار دیگری در علوم مختلف نیز دارد.
🔹ایشان از دوران جوانی، تصمیم قاطع بر مبارزه علیه استبداد رژیم پهلوی گرفت، او به خاطر مبارزات بیامانش، سالهایی از عمر پربرکت خود را در زندان و تبعیدگاه سپری کرد. از دیگر اقدامات ایشان، دشمنی با اسرائیل بود که به تأسی از امام خمینی، در منابر و اعلامیههای خود بیان میکرد.
🔸 در مرداد ماه سال ۵۸ طی حکمی از سوی امام خمینی، حضرت آیت الله قاضی به عنوان نماینده تامالاختیار و امام جمعه تبریز منصوب گردید.
🔹 سرانجام در ۱۰ آبان ماه ۱۳۵۸ روز عیدقربان، سید قاضی بعد از عمری مجاهدت و تعلیم و تربیت، در مسجد شعبان، پس از خواندن نماز مغرب و عشا، توسط گروهک فرقان به شهادت رسید.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۱۰
#شهید_محراب
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆تبديل مركز بهائيان به كتابخانه
مرحوم آيت اللّه العظمى بروجردى نسبت به فرقه ضاله بهائيان ، حساسيت خاصى داشتند و با اصرار و جديت تمام براى براندازى آنها مى كوشيدند، همين كوششها باعث شد كه شاه در ظاهر دستور داد تا ((حضيرة القدس )) (مركز بهائيان ) را خراب كنند، ولى پس از دو سه روزى به آيت اللّه بروجردى خبر دادند كه مركز را خراب نمى كنيم ، بلكه به كتابخانه تبديل مى نمائيم .(اين جريان مربوط به سالهاى 1334 تا 1336 شمسى است ).
آيت اللّه بروجردى (ره ) اصرار داشت كه بايد مركز خراب گردد، تا اينكه يكى از درباريان به خدمت آيت اللّه بروجردى رسيد و گفت : ((از سفارت آمريكا از شاه خواسته اند تا با اقليتهاى مذهبى ، كارى نداشته باشيد، زيرا ما خود را موظف مى دانيم كه امنيت اقليتها را حفظ كنيم ، اگر شما نمى توانيد، ما در صدد حفظ آنها باشيم ...))
آقاى بروجردى وقتى كه دريافت مساءله به ذلّت مسلمين تمام مى شود در پاسخ فرمود: ((قضيه را تمام كنيد كه باعث ذلّت مسلمانان نگردد)).
از اين رو، مركز بهائيان تبديل به كتابخانه شد و بر حسب ظاهر، قضيه خاتمه يافت .
با مقايسه وضع مذكور با قيام امام خمينى (رضوان اللّه عليه ) كه يكى از آثار آن ريشه كنى بهائيان ، و قطع دست استعمار آمريكا است ، به عظمت اين قيام بيشتر پى مى بريم ، به اميد آنكه در حفظ همه جانبه اين قيام بكوشيم .
✾📚 @Dastan 📚✾