فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهترین ها سلام ها به شخص اول هستی
#صاحب_الزمان عج 🍃🍃🍃
توصیف حضرت مهدی در لسان اباالمهدی
امام حسن عسكرى علیهالسلام فرمودند:«همانا فرزندم قائم عجل الله فرجه، پس از من است؛ و او همان كسى است كه سنّتهاى انبياء علیهمالسلام از طول عمر و غيبت در او جارى است تا به جایی كه دلها به واسطۀ طول مدّت سخت گردد؛ پس در عقیده به (امامت و ولایت) او کسی ثابت نماند، جز آنکه كه خداى عزّوجلّ ايمان را در دلش نقش نهاده و او را با روحى از جانب خود تایید نموده است.» (#عهدعالمذر)
قَالَ حَدَّثَنَا اَلْحَسَنُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ صَالِحٍ اَلْبَزَّازُ قَالَ سَمِعْتُ اَلْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ اَلْعَسْكَرِيَّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: إِنَّ اِبْنِي هُوَ اَلْقَائِمُ مِنْ بَعْدِي وَ هُوَ اَلَّذِي يَجْرِي فِيهِ سُنَنُ اَلْأَنْبِيَاءِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ بِالتَّعْمِيرِ وَ اَلْغَيْبَةِ حَتَّى تَقْسُوَ اَلْقُلُوبُ لِطُولِ اَلْأَمَدِ فَلاَ يَثْبُتَ عَلَى اَلْقَوْلِ بِهِ إِلاَّ مَنْ كَتَبَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي قَلْبِهِ اَلْإِيمَانَ وَ أَيَّدَهُ بِرُوحٍ مِنْهُ.
📚کمال الدين، ج ۲، ص ۵۲۴
📚بحار الأنوار، ج ۵۱، ص ۲۲۴
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج
💠در توصيف القاب حضرتمهدی عجّلاللهفرجهالشریف در لسان معصومین علیهمالسلام با دو لقب جانسوز «الطّرید» و «الشّرید» مواجه میشویم؛ بعنوان نمونه شیخکلینی و شیخصدوق رحمةاللهعلیهما با اسناد خود از حضرت امام رضا و امام حسین صلواتاللهعلیهما روایت کردهاند که آن دو امام غریب دربارهی وجود مقدّس امام زمان ارواحنافداه فرمودهاند:
«وَ هُوَ الطَّرِيدُ الشَّرِيدُ الْمَوْتُورُ بِأَبِيهِ وَ جَدِّهِ صَاحِبُ الْغَيْبَةِ يُقَالُ مَاتَ أَوْ هَلَكَ أَيَّ وَادٍ سَلَكَ...» [1] «صَاحِبُ الْأَمْرِ الطَّرِيدُ الشَّرِيدُ الْمَوْتُورُ بِأَبِيهِ...» [2]
او رانده شدهی جدا شده از مردم و خونخواهِ پدر و جدّش است که چنان غیبتی طولانی دارد که دربارهاش میگویند: او مُرده یا در فلان وادی کشته شده و نخواهد آمد...
مرحوم ملاصالح مازندرانی در شرح خود بر کافی شریف، ذیل این روایت نوشته است:
"طرید" از باب فعیل به معنی مفعول از طرد است و یعنی دور کردن و اخراج نمودن و پس زدن؛ بطور مثال میگویند: سلطان، فلانی را طرد کرد؛ یعنی او را از شهرش اخراج نمود و دورش کرد و از محلش راند و او مطرود و طرید شد؛ و "شرید" از باب فعیل به معنی فاعلِ عمل شرد است و یعنی جداشده از مردم و کناره گیرنده از آنان و کسی که خانه بدوش است و جای ثابتی ندارد و به بلاد مختلف میرود، زیرا که ترس و وحشت از ستمگران عالم دارد؛ پس او شارد و شرید است. [3]
علامه مجلسی رحمةاللهعلیه نیز در کتاب خود در شرح کافی (مرآةالعقول) بر این توضیح میافزاید:
"مَوْتور" به کسی گفته میشود که شخصی از عزیزانش را کشتهاند و تنها مانده است؛ هنگامی که عزیز کسی را بکُشی و او را تنها بگذاری، پس او را وِترالمَوتور گویند. (کنایه از اینکه امام عصر عجّلاللهفرجهالشریف تنها وارث زندهی خون پاک پدر و اجداد طاهرینش علیهمالسلام است.) [4]
محدث نوری رحمهالله در نجمالثاقب در معنای لقب «الشرید» مینویسد:
"شرید" یعنی رانده شده از این خلقِ نگونسار؛ مردمی که آن حضرت را نشناختند و قدر نعمت وجودیش را ندانستند و در مقام شکرگزاری و ادای حقّش برنیامدند؛ بلکه پس از اینکه از دست یافتن به او ناامید شدند، به قتل و آزار ذرّیهی طاهره ایشان پرداختند و به یاری زبانها و قلمهای خبیثشان، سعی بر بیرون راندن نام و یاد او از قلوب و دلیلتراشی برای اثبات عدم وجود مبارکش و نفی ولادت او کردند تا رفتهرفته یاد آن امام غریب را از اذهان مردم محو نمایند. [5]
📚 منابع:
[1] کافی (شیخکلینی)، ج1، ص323
[2] كمالالدين (شیخصدوق)، ج1، ص318
[3] شرحالکافی (مازندرانی)، ج6، ص197
[4] مرآةالعقول (علامهمجلسی)، ج3، ص382
[5] نجمالثاقب (محدثنوری)، ج1، ص196
~~~~~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
هواخواه توام جانا و میدانم که میدانی
که هم نادیده میبینی و هم ننوشته میخوانی
۲۰ مهر روز بزرگداشت #حافظ گرامی باد
📢 حافظ در چه شیرازی حافظ شد؟
✏️ حضرت آیتالله خامنهای: زمان [حافظ] از لحاظ زمان سیاسی، یکی از بدترین زمانهای ایران است و من واقعا در تاریخ یادم نمیآید زمانی را و منطقهای را که به قدر #شیراز در زمان #حافظ دستخوش تحولات گوناگون سیاسی، همراه باخرابیها و ویرانیها شده باشد.
✏️ اگر مبدا این دوران پادشاهیهای زمان حافظ را، زمان شاه شیخابواسحاقاینجو بدانیم -که زمان شروع سلطنت او فکر میکنم، هفتصدوچهلوخوردهای است که دوران جوانی حافظ است، چون حافظ سال ولادتش معلوم نیست؛ هفتصدوبیست، هفتصدوهیجده، هفتصدوبیستودو، روشن نیست که کی است، لکن حدودا میشود فهمید که در همان حول و حوش هفتصدوبیست است -حافظ جوان بیستوچند سالهای بوده که این پادشاه به مسند حکومت میرسد و بعداز او حالا در زمان خود همین پادشاه جوان و خوشذوق و مورد علاقهی حافظ احتمالا و عیاش و زیبا وشاعر و ادیب، همین پادشاه با این خصوصیات هم جنگهای فراوانی را میکرده با امیرمبارزالدین درکرمان و با دیگران، یعنی خود این آدم هم نمینشسته که حالا در شیراز به کار حکومت خودش بپردازد.
✏️ جنگهای متعددی داشتند تا بالاخره منجر میشود به غلبهی آل مظفر... شاید حدود چهل سال تقریباچهلوچند سال خانوادهی آل مظفر اینها حکومت داشتند که وفات #حافظ هم به احتمال زیاد هفتصدونودودو است... ببینید در طول چهل سال، چقدر جنگ، چقدر خونریزی، چقدر همدیگرکشی و خویشاوندکشی و بیگانهکشی!یک چنین وضعیتی در #شیراز وجود داشته و دائما مردم شیراز زیر فشار ارعاب این دیکتاتورهای زباننفهم مغرور قرار داشتند... یک چنین وضعیت آشفتهای بر شیراز حکومت میکرده وحافظ حدود شاید چهل سال، چهلوپنج سال از عمر خودش را، در دوران این خانواده گذرانده. ۱۳۶۷/۸/۲۸
🔹️متن کامل بیانات حضرت آیتالله خامنهای در آیین گشایش کنگره جهانی حافظ
🗓 سالروز بزرگداشت حافظ
💻 Farsi.Khamenei.ir
کرمانشاه سینه ستبر ایران دلتنگ تکرار دیدار
سالروز «مهر ماندگار»
۲۰مهرماه سال ۹۰
#لبیک_یا_خامنه_ای
رفته ست با صد شاخه گل خیل گدا امشب
اینجا نباش ای دل برو در سامرا امشب
حاجاتِ خود را دست-چین کن یک به یک بردار
زانو بزن در محضرش با انبیا امشب
شد صاحبِ دوّم حسن(ع) زهرایِ مرضیّه(س)
سائل بیا! شد موسم ِ نان و نوا امشب
گفتیم یابنَ الهادی الأمّه(ع) نگاهی کن
با مرحمت بر حالِ ما درمانده ها امشب
ای خوشۂ انگورها بیتابِ دستانت
ای حُسن ِ نام آور! تویی مشکل گشا امشب
ما را به لطفت یا امام عسکری(ع) دریاب
مسرورمان کن جانِ مهدی(عج) با دعا امشب
صاحب-زمان(عج) در جشن میلاد تو با لبخند؛
یک مجلس جانانه ای کرده به پا امشب
با صد هزاران شوق حاضر کرده عیدی را
در خیمه گاهش حضرت بابایِ ما امشب
شالِ سفیدش روی شانه می برَد دل را
بر قامتش خوشتر نشسته این عبا امشب
شاعر برایش یازده بیتِ کم آورده
تا شادباشی داده باشد بی ریا امشب
عیدیِ ما دیدارِ رویش باشد و ایکاش...
امضا بفرماید ظهورش را خدا امشب!
شاعر:مرضیه عاطفی
#ولادت_امام_حسن_عسکری
#الهم_عجل_لویک_الفرج
💠یکی از اصحاب و دوستان امام حسن عسکری(ع) به نام ابوهاشم جعفری حکایت کرد: روزی امام(ع) سوار مرکب سواری خود شد و به سمت صحرا و بیابان حرکت کرد و من نیز همراه حضرت سوار شدم و به راه افتادم و حضرت جلوی من حرکت می کرد، چون مقداری راه رفتیم ناگهان به فکرم رسید که بدهی سنگینی دارم و بدون آنکه سخنی بگویم، در ذهن و فکر خود مشغول چارهاندیشی بودم.
در همین بین امام(ع) متوجه من شد و فرمود: ناراحت نباش، خداوند متعال آن را اداء خواهد کرد و سپس خم شد و با عصایی که در دست داشت، روی زمین خطی کشید و فرمود: ای ابوهاشم! پیاده شو و آن را بردار و ضمناً مواظب باش که این جریان را برای کسی بازگو نکنی، وقتی پیاده شدم، دیدم قطعهای طلا داخل خاکها افتاده است، آن را برداشتم و در خورجین نهادم و سوار شدم و به همراه امام(ع) به راه خود ادامه دادم، باز مقدار مختصری که رفتیم، با خود گفتم: اگر این قطعه طلا به اندازه بدهی من باشد که خوب است، ولی من تهیدست هستم و توان تامین مخارج زندگی خود و خانوادهام را ندارم، مخصوصاً که فصل زمستان است و اهل منزل آذوقه و لباس مناسب ندارند، در همین لحظه بدون آنکه حرفی زده باشم، امام(ع) مجدداً نگاهی به من کرد و خم شد و با عصای خود روی زمین خطی کشید و فرمود: ای ابوهاشم! آن را بردار و این اسرار را به کسی نگو، پس چون پیاده شدم، دیدم قطعهای نقره روی زمین افتاده است، آن را برداشتم و در خورجین کنار آن قطعه طلا گذاشتم و سپس سوار شدم و به راه خود ادامه دادیم، پس از اینکه مقداری دیگر راه رفتیم، به سوی منزل بازگشتیم و امام عسکری(ع) به منزل خود تشریف برد و من نیز رهسپار منزل خویش شدم.
بعد از چند روزی طلا را به بازار برده و قیمت کردم، به مقدار بدهیهایم بود -نه کم و نه زیاد- و آن قطعه نقره را نیز فروختم و نیازمندیهای منزل و خانوادهام را تهیه و تأمین کردم
📚چهل داستان و چهل حدیث از امام حسن عسکری(ع)، عبدالله صالحی
~~~~~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این صدای شهید سلیمانی است!
🔴 هشدار حاج قاسم به مردم برای فراموش نکردن وظیفه کمک به فلسطین و لبنان
🔹این سخنان در اوایل دهه هزار و سیصد و نود بیان شده است.
📲 راههای مشارکت در پویش «ایران همدل ۴»؛ کمک به مردم فلسطین و لبنان:
۱- شمارهگیری #۱۴*
۲- شماره کارت
۶۰۳۷۹۹۸۲۰۰۰۰۰۰۰۷۳ـ شماره شبای
IR۳۲۰۲۱۰۰۰۰۰۰۱۰۰۰۱۶۰۰۰۰۵۲۶۴- پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR @irane_hamdel
💮 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِیِّ الصَّادِقِ الْوَفِیِّ النُّورِ الْمُضِیءِ خَازِنِ عِلْمِکَ وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِکَ وَ وَلِیِّ أَمْرِکَ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِکَ وَ حُجَجِکَ وَ أَوْلادِ رُسُلِکَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
💐 میلاد امام حسن عسکری علیهالسّلام مبارک باد
@ahlevela_channel
💠در زمان حكومت معتمد عبّاسى به جهت نيامدن باران ، خشكسالى شد و همه جا را قحطى فرا گرفت ، لذا خليفه دستور داد كه مردم نماز باران به جاى آورند تا رحمت الهى نازل گردد.مردم سه روز مرتّب نماز باران خواندند ولى خبرى از بارش باران نشد، تا آن كه نصارى به همراه يكى از راهبان حركت كردند و چون به بيابان رسيدند، راهب دست به سوى آسمان بلند كرد و در اين هنگام ابرى بالا آمد و شروع به باريدن كرد.همچنين روز دوّم ، نيز نصارى به همراه همان راهب حركت كردند و چون راهب دست به سوى آسمان بلند كرد - همانند روز قبل - ابرى نمايان گشت و باران فرود آمد.
به همين علّت مسلمان هاى ظاهر بين كه شاهد اين صحنه مرموز بودند، نسبت به دين مبين اسلام و نيز ولايت امام در شكّ و ترديد قرار گرفتند و عدّه اى از آن ها مرتّد شدند و از اسلام برگشتند.
وقتى اين خبر تاءسّف بار به معتمد - خليفه عبّاسى - رسيد، فورا دستور داد تا امام حسن عسكرى عليه السلام را احضار نمايند، هنگامى كه حضرت نزد خليفه آمد، معتمد گفت : امّت جدّت را درياب كه در حال هلاكت بى دينى قرار گرفته اند.
امام حسن عسكرى عليه السلام در مقابل ، به معتمد عبّاسى فرمود: چندان مهمّ نيست ، اجازه بده كه بار ديگر نصارى براى آمدن باران بيرون بروند و دعا نمايند، من به حول و قوّه الهى ، شكّ و ترديد را از دل مردم بيرون خواهم كرد.
معتمد دستور داد تا بار ديگر مردم براى آمدن باران دعا كنند، نصارى نيز به همراه راهب حركت كردند و چون راهب دست خود را به سمت آسمان بلند كرد، بارش باران شروع شد.
پس امام عليه السلام فرمود: آنچه كه در دست راهب است از او بگيريد.
همين كه ماءمورين آن را از دست راهب گرفتند، ديدند قطعه استخوان انسانى است ، آن را خدمت امام عليه السلام آوردند.
حضرت استخوان را در دست خود گرفت و سپس به راهب دستور داد: براى آمدن باران دعا كن .
اين بار هر چه راهب دست خود را به سوى آسمان بلند كرد و دعا خواند، ديگر خبرى از باران نشد.
تمامى مردم از اين ماجرى در حيرت و تعجّب قرار گرفته و با يكديگر مشغول صحبت چون و چرا شدند.
و معتمد عبّاسى به امام عليه السلام خطاب كرد و اظهار داشت :
ياابن رسول اللّه ! اين چه معمّاى مرموزى بود؟!
و چرا ديگر باران قطع شد و ديگر باران نيامد؟!
امام حسن عسكرى عليه السلام فرمود: اين استخوان يكى از پيغمبران الهى است و اين راهب آن را در دست خود مى گرفت و به سمت آسمان بلند مى كرد و به وسيله آن استخوان ، رحمت الهى فرود مى آمد.
راوى گويد: وقتى آن قطعه استخوان را آزمايش كردند، متوجّه شدند آنچه را كه امام عليه السلام مطرح فرموده است ، صحيح مى باشد و حقيقت دارد و مردم از شكّ و گمراهى نجات يافتند.
و پس از آن كه حقّانيّت براى همگان روشن و آشكار گرديد، حضرت به منزل خود بازگشت
📚ينابيع المودّة : ج 3، ص 130 و ص 190، إحقاق الحقّ: ج 19، ص 602، حلية الا برار: ج 5، ص 119، ح 1، مدينة المعاجز: ج 7، ص 621، ح 2604.
~~~~~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
💠محتاج نان شبش بود، هر چه میرفت به دربار عباسی و گردنش را کج میکرد جلوی آنها و کمک میخواست، فایده ای نداشت. حق داشتند. همگی مست بودند و غرق خوشگذرانی و مادیات. مشکلات مردم چه ربطی به آنها داشت!؟
ناامید شده بود، نزدیک خانهی امام رسید. در خانهاش را کوبید.
بدون این که چیزی بگوید کیسهی پولی به او داد.
آن وقت بود که فهمید خلافت حق چه کسی است!
📚برگرفته از کتاب « آفتابِ نيمه شب » از مجموعه کتب 14 خورشید و یک آفتاب
🌸ولادت امام حسن عسگری علیه السلام مبارک
~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
💠کافری به امیر المومنین علی علیه السلام عرض کرد: در چه سال و تاريخى خدايت به وجود امد ؟
امام فرمود ؛ خداوند وجود داشته قبل از وجودامدن زمان و تاريخ و هرچيزى كه وجود داشته ...
كفار گفتند :چه طور ميشود؟ ! هرچيزى كه به وجود آمده يا قبلش چيزى بوده كه از او به وجود آمده ويا تبديل شده !؟
امام على علیه السلام فرمود :
قبل از عدد ٣ چه عددى است ؟
گفتند : ٢
امام پرسيد: قبل از عدد ٢ چه عدديست ؟
گفتند: ١
امام پرسيد: و قبل از عدد ١ ؟
گفتند :هيچ
امام فرمود چطورميشود عدد يك كه بعدش اعداد بسیاری هست قبل نداشته باشد ولی قبل ازخداوند كه خود احد و واحد حقيقى است نميشود چيزى نباشد ؟؟
كفار گفتند: خدايت كجاست وكدام جهت قرار گرفته !؟
امام فرمود :همه جا حضور دارد وبر همه چيز مشرف است ...
گفتند :چطور ممكن است كه همه جا باشى و همه جهت اشراف داشته باشى !
امام فرمود : اگر شما در مكانى تاريك خوابيده باشيد صبح كه بيدار شويد روشنايي را از كدام طرف و كجا مي بینيد ؟
كفار گفتند :همه جا و از همه طرف!
امام فرمود: پس چگونه خدايى كه خود نور سماوات و ارض است نميشود همه جا باشد؟؟
كفار گفتند : پس جنس خدا از نور است اما نور از خورشيد است خدايت از چيست !؟
چطور ميشود از چيزى نباشى همه جا هم باشى قدرت هم داشته باشى !؟
امام فرمود: خداوند خودش خالق خورشيد و نور است ايا شما قدرت طوفان و باد را نديده أيد؟
باد از چيست كه نه ديده ميشود نه از چيزى است در حالى كه قدرتمند است خداوند خود خالق باد است...
گفتند :خدايت را برايمان توصيف كن
از چى درست شده ؟
ايا مثل آهن سخت است ؟
يا مثل آب روان ؟
ويا از گاز است و مثل دود و بخار است !؟
امام فرمود : ايا تا به حال كنار مريضى در حال مرگ بوده ايد و با او حرف زده ايد ؟
گفتند : آرى بوده ايم و حرف زده ايم
امام فرمود : آيا بعداز مردنش هم با او حرف زديد ؟
گفتند: نه چطور حرف بزنيم در حالى كه او مرده ؟!
امام فرمود : فرق بين مردن و زنده بودن چه بود كه قادر به تكلم و حركت نبود؟؟
گفتند :روح، روح از بدنش خارج شد ...
امام فرمود: شما آنجا بوديد و ميگوييد كه روح از بدنش خارج شد و مُرد؛ حال آن روح را كه جلو چشم شما خارج شده برايم توصيف كنيد از چه جنس و چگونه بود !؟
همه سكوت كردند .
امام على علیه السلام فرمود: شما قدرت توصيف روحى كه جلو چشمتان از بدن مخلوق خدا بيرون أمده را نداريد؛ چطور قادر به فهم و درك ذات أقدس احديت و خداى خالق روح هستيد...
~~~~~~~~
@Dastanhayeebratamooz
══🇮🇷🌹🇮🇷═════ 💫💫💫💫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهمانی امروز دریک خانه کوچک گلی
که از عرش پروردگار بزرگتر است
👇
https://tvshia.com/fa/content/30325
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عرب اسم علی رو ندیده بود
🍃🍃🍃🍃🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با تجهیزات سبک و سنگین
سواره، پیاده، پیر و جوان به سوی میدان نبرد
راه بیفتید
و با جان ومال و همه وجود خود
در راه خدا پیکار کنید
اگر بدانید این کار برای شما بهتر ین است
انْفِرُوا خِفَافًا وَثِقَالًا
وَجَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ
فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۚ
ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«وقتی رفتم پیش آ شیخ محمد تقی آملی خداحافظی کنم که من میخواهم بروم قم، اجازه بگیرم. فرمود: برو، اونجا کریمه اهل بیته... فرمود:این قبر، قبر عادی نیست، اونجا قبر دختر موسی بن جعفر ع است، این قبر منشأ هزارها برکت است.
خود من بارها تجربه کردم، کتاب های عمیق یا جواهر یا اسفار، به روال عادی اینجا(در قم) که مطالعه میکردم، همين کتاب را وقتی میبردم در یک شهر دیگری، میدیدم به کندی دارم پیش میرم.
اینجا(در قم) انسان بهتر، خوش تر و عمیق تر میفهمد»