فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://www.aparat.com/v/3BHdh
رائفی پور - امام هادی علیه السلام
@Dastanqm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 ✈️ حمله به هواپیمای مسافربری
🌀 در صبح یکشنبه دوازدهم تیر سال شصت و هفت ناو آمریکایی وینسنس، هواپیمای مسافربری ایران را با موشک، ساقط کرد و تمام مسافران این پرواز به شهادت رسیدند. جالب اینکه پس از این فاجعه انسانی آمریکاییها نهفقط عذرخواهی نکردند بلکه...
به کانال کودکان(و نوجوانان) در ایتا بپیوندید👇
https://eitaa.com/koodakAliAsghar
https://eitaa.com/Dastanqm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://www.aparat.com/v/DQGtz
موشن گرافیک حمله ناو آمریکایی به ایرباس ایرانی
۱۲ تیرماه ۶۷ ساعت ۱۰ صبح، هواپیمای ایر باسA300 ، بندرعباس رو به مقصد دبی ترک کرد.
این هواپیمای مسافربری با برخورد دو موشک ناو آمریکایی وینسنس به آب های خلیج فارس سقوط کرد.
در این جنایت که هفتمین جنایت مرگبار هوایی تاریخ نام گرفت همه 290 نفر سرنشین آن، که ۱۱۴ نفر آن کودک و زن بودند جان خود را ازدستدادند
سال ۱۹۹۰ ویل راجرز فرمانده ناو وینسنس مدال شجاعت رو از دستان بوش پدر دریافتکرد.
کانال بشارت در ایتا👇
https://eitaa.com/besharat_ir
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
اینفوگرافی: امام هادی علیه السلام از ولادت تا شهادت
📚مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت علیهمالسلام
#امام_هادی
13.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
https://www.aparat.com/v/i5CEL
متوکل عباسی امام هادی ع را میان شیرهای درنده انداخت اما...
#میلاد_امام_هادی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
کانال کودکان(و نوجوانان و مربیان)علی اصغر در ایتا👇
https://eitaa.com/koodakAliAsghar
امام هادی علیهالسلام
بنابر نظر کلینی و شیخ طوسی، امام هادی در ۱۵ ذیالحجه سال ۲۱۲ق در منطقهای به نام صریا در نزدیکی مدینه متولد شده است. تولد او را در دوم یا پنجم رجب همان سال، رجب ۲۱۴ق و جمادیالثانی سال ۲۱۵ق نیز ثبت کردهاند. به گزارش مسعودی تاریخنگار قرن چهارم، در سالی که امام جواد همراه با همسرش، ام الفضل حج به جای آورد، امام هادی را در حالیکه کوچک بود به مدینه آوردند و او تا سال ۲۳۳ق یا ۲۴۳ق در مدینه زندگی میکرد. در این سال، متوکل امام هادی را به سامرا احضار کرد و در منطقهای تحت کنترل خود به نام عسکر اقامت داد و تا پایان عمر در منطقه عسکر ماند. از زندگی امام هادی، امام جواد و امام عسکری در مقایسه با دیگر ائمه شیعه، اطلاعات چندانی وجود ندارد. برخی از پژوهشگران عمر کوتاه این امامان، محصور بودن آنان و غیرشیعی بودن نویسندگان کتب تاریخ در آن روزگار را از علل آن دانستهاند. نقش انگشتر امام هادی(ع)، «الله ربّی و هو عصمتی من خلقه؛ خداوند پروردگار من است و حامیام از شر آفریدگانش» گزارش شده است. همچنین نقش انگشتر دیگر وی، «حفظ العهود من أخلاق المعبود؛ پایبندی به پیمانها از خُلق خداوند است» ثبت شده است.
📚ویکیشیعه
#میلاد_امام_هادی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
امام هادی علیهالسلام
دوره امامت
علی بن محمد، در سال ۲۲۰ق در ۸ سالگی به امامت رسید. به گزارش منابع، سن پایین امام هادی(ع) در آغاز امامت، منجر به تردید شیعیان نشد چرا که آغاز امامت امام جواد در سن کم، موجب شد شیعیان پس از وی در مواجهه با چنین موضوعی دچار تردید نشوند. به نوشته شیخ مفید، شیعیان پس از امام نهم، به استثنای عده اندکی، امامت امام هادی(ع) را پذیرفتند، و آن عده اندک، موسی بن محمد، معروف به موسی مبرقع را امام دانستند؛ با این حال پس از مدتی از اعتقاد خود برگشتند و به عموم شیعیان پیوستند. سعد بن عبدالله اشعری، بازگشت آن عده به امام هادی(ع) را حاصل بیزاری جستن موسی مبرقع از آنان دانسته است. شیخ مفید و ابن شهرآشوب، اتفاقنظر شیعیان بر امامت امام هادی(ع) و عدم ادعای امامت از سوی کسی جز وی را دلیل محکمی بر اثبات امامت وی دانستهاند. همچنین کلینی و شیخ مفید، نصوص مربوط به اثبات امامت وی را در آثار خود برشمردهاند.
امام هادی(ع):
«حکمت در سرشتهای فاسد اثر نمیکند.»
عطاردی، مسند الامام الهادی، ص۳۰۴.
بنا به گفته ابن شهر آشوب، شیعیان از طریق نصوص امامان پیشین، بر امامت علی بن محمد آگاه شدند؛ نصوصی که توسط راویانی از جمله اسماعیل بن مهران، ابوجعفر اشعری و خیرانی نقل شدهاند.
📚ویکیشیعه
#میلاد_امام_هادی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
داستانهای قرآنی و مذهبی
امام هادی علیهالسلام
احضار به سامرا
متوکل عباسی در سال ۲۳۳ق امام هادی(ع) را وادار کرد که از مدینه به سامرا برود.[۴۳] اگرچه شیخ مفید این اقدام متوکل را برای سال ۲۴۳ق گزارش کرده، اما رسول جعفریان، پژوهشگر تاریخ اسلام، این تاریخ را ناصحیح دانسته است. گفته شده دلیل این کار متوکل، بدگویی والی مدینه، عبدالله بن محمد و بریحه عباسی امام جماعت منصوب خلیفه در حرمین، علیه امام هادی و همچنین گزارشهایی از میل مردم به امام دهم شیعیان بوده است. به گزارش مسعودی، بریحه عباسی امام جماعت منصوب خلیفه در حرمین، در نامهای به متوکل، به وی گفت که «اگر مکه و مدینه را میخواهی، علی بن محمد را از آنجا بیرون کن؛ زیرا او به سوی خود دعوت میکند و شمار زیادی را دور خود جمع کرده است». بر همین اساس، یحیی بن هَرثَمه از سوی متوکل عباسی، مأمور انتقال امام هادی به سامرا شد. امام هادی(ع) در نامهای به متوکل، بدگوییها علیه خویش را رد کرد، اما متوکل در پاسخ، با احترام از او خواست به سوی سامرا حرکت کند. متن نامه متوکل، در آثار شیخ مفید و کلینی ذکر شده است.
به گفته رسول جعفریان، اگرچه متوکل برنامه آوردن امام هادی(ع) به سامرا را به گونهای طراحی کرده بود که حساسیت مردم برانگیخته نشود و مسافرت اجباری امام، پیامدهایی به دنبال نداشته باشد، ولی مردم مدینه متوجه شده بودند. از یحیی بن هرثمه نقل شده است که مردم مدینه بسیار ناراحت و برآشفته شدند و ناراحتی آنان به حدی رسید که ناله و شیون به راه انداختند در حالی که تا آن زمان، مدینه چنین وضعی به خود ندیده بود. امام هادی(ع) پس از خروج از مدینه به کاظمین وارد شد و در آنجا با استقبال مردم مواجه گردید. در کاظمین به خانه خزیمة بن حازم رفت و از آنجا به سوی سامرا حرکت داده شد.
حضرت هادی به ظاهر مورد احترام متوکل بود، ولی متوکل علیه او دسیسه میکرد تا از ابهت و عظمت آن حضرت در چشم مردم بکاهد. به گفته شیخ مفید، نخستین روزی که امام وارد سامرا شد، متوکل دستور داد تا او را یک روز در «خانِ صَعالیک» (محل استقرار و تجمع گدایان و مستمندان) نگاه داشتند و روز بعد به خانهای که برای اسکان آن حضرت در نظر گرفته شده بود، بردند. به نظر صالح بن سعید، این اقدام به قصد تحقیر امام هادی(ع) انجام شده است. به متوکل گزارش داده بودند که در منزل امام هادی(ع) ادوات جنگی و نامههایی از شیعیان به او وجود دارد؛ به همین دلیل، به دستور متوکل تعدادی از مأموران، غافلگیرانه به منزل امام هادی حمله بردند. هنگامی که امام را به مجلس متوکل بردند، کاسه شرابی در دست خلیفه بود و او آن را به امام تعارف کرد. امام با بیان اینکه گوشت و خون من به شراب آلوده نشده، درخواست متوکل را رد کرد. آنگاه متوکل از حضرت خواست شعری بخواند که او را به وَجد آورد. امام در ابتدا درخواست او نپذیرفت، اما با اصرار متوکل اصرار اشعاری خواند که متوکل و دیگران را تحت تأثیر قرار داد، به گونهای که صورت متوکل از کثرت گریه خیس شد و دستور داد بساط شراب را برچینند و امام را با احترام به خانهاش بازگردانند. تهدیدات و سختگیریهای حاکمان عباسی نسبت به امام هادی(ع) در مدت اقامت در سامرا گاه با کندن قبری در اتاق محل زندگی وی و یا احضارهای شبانه و بیخبر به کاخ و ممانعت از ارتباط شیعیان با او همواره ادامه داشت. برخی از نویسندگان دلایل برخورد خصمانه متوکل با امام هادی را چنین نوشتهاند:
متوکل از نظر کلامی به جریان اهل حدیث که ضدّ معتزله و شیعه بودند، گرایش داشت و اهل حدیث متوکل را علیه شیعیان تحریک میکردند و در نتیجه سرکوبی شیعه با شدّت هر چه بیشتر دنبال شد؛
متوکل نگران جایگاه اجتماعی خود بود و از ارتباط مردم با امامان شیعه هراس داشت؛ از این رو میکوشید این پیوند را قطع کند.طبرسی، اعلام الوری، ۱۴۱۷ق، ص۴۳۸. متوکل در همین راستا مرقد امام حسین(ع) را تخریب کرد و زمین آن منطقه را شخم زد و نسبت به زائران امام حسین، سختگیری شدید و مجازاتهای هولناکی به کار بست.
پس از متوکل فرزندش منتصر بر سر کار آمد. در این دوره فشار حکومت بر خاندان علوی از جمله امام هادی(ع) کاستی گرفت.
📚ویکیشیعه
#امام_هادی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
امام هادی علیهالسلام
ارتباط با شیعیان
امام هادی، از طریق سازمان وکالت و نامهنگاری با شیعیان در ارتباط بود. به گفته جعفریان در زمان امام هادی(ع)، قم، مهمترین مرکز تجمّع شیعیان ایران بود و روابط محکمی میان شیعیان این شهر و ائمه(ع) وجود داشت. محمد بن داود قمی و محمد طلحی از قم و شهرهای اطراف آن، خمس، هدایا و سؤالات مردم را به امام هادی میرساندند. علیرغم اینکه در زمان امام هادی اختناق شدیدی از سوی خلفای عباسی حاکم بود، میان امام هادی(ع) و شیعیان عراق، یمن، مصر و نواحی دیگر رابطه برقرار بود. به گفته جعفریان وکلا علاوه بر جمعآوری خمس و ارسال آن برای امام، در حلّ معضلات کلامی و فقهی و همچنین در تثبیت امامت امام بعدی در منطقه خود، نیز نقش داشتند. علی بن جعفر الهمانی، ابوعلی بن راشد و حسن بن عبد ربّه یا بنا به گزارش برخی فرزندش «علی» از وکیلان امام هادی بودند. برخی با استناد به روایتی که کشّی رجالی شیعه در قرن چهارم قمری، دربارۀ اسحاق بن اسماعیل نیشابوری آورده[۹۲] احتمال دادهاند که احمد بن اسحاق قمی نیز از وکلای امام هادی(ع) بوده است.
📚ویکیشیعه
#امام_هادی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
مهدویت:
وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ
و خواستیم بر کسانی که در آن سرزمین فرو دست شده بودند منّت نهیم و آنان را پیشوایان [مردم] گردانیم و ایشان را وارث [زمین] کنیم. قصص ۵
در روایتی از امیرالمومنین علی(ع) الذین استضعفوا به آل محمد تفسیر شده که حضرت مهدی دشمنانشان را خوار میکند. طوسی، الغیبه، ۱۴۱۱ق، ص۱۸۴.
#امام_زمان
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
آیه ولایت:
آیه ۵۵ سوره مائده است که از ولایت خدا، پیامبر(ص) و اقامهکنندگان نماز و زکات، بر مسلمانان سخن میگوید. مفسران شیعه و سنی، شأن نزول این آیه را ماجرای خاتمبخشی حضرت علی(ع) دانستهاند که در آن در حال رکوع، انگشتر خود را به فقیر بخشید.
إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ
سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمانآوردهاند؛ همانها که نماز را برپامیدارند، و در حال رکوع، زکات میدهند.
#غدیر
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
✡ چون پیامبر (ص) [در مسیر احد] به دروازهٔ ثنیه رسیدند، متوجه گروهی از سپاهیان سراپا مسلّح شدند که هیاهوی زیادی داشتند؛ فرمودند: اینها چه کسانی هستند؟ گفتند: همپیمانان #یهودی عبدالله بن اُبَیّ هستند. [طبق نقلی، اینان ۶٠٠ نفر از همپیمانان عبدالله بن اُبَیّ و از یهودیان #بنیقینقاع بودند.] پیامبر (ص) فرمودند: برای مقابله با مشرکان از اهل شرک یاری خواسته نمیشود! و آنان را برگرداندند.
📚 المغازى، ج۱، ص۲۱۵.
📚 الطبقات الکبری، ج٢، ص٣٧.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 شادیِ فلسطینیان در مقابل اردوگاه جنین پساز بیرون راندن نظامیان صهیونیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوشحالی اهالی جنین از خروج خفتبار صهیونیستها
🔹اعلام پایان یورش ارتش رژیم اسرائیل به اردوگاه جنین و خروج خفتبار آن بدون حصول نتایج ملموس موجب خوشحالی مردم فلسطین به ویژه در این اردوگاه شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شما صدای احمد متوسلیان رو می شنوید!
🔹۱۴ تیر سالروز ربایش احمد متوسلیان!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️امام خامنه ای:ما منتظريم تا حاج احمد متوسليان برگردد
♦️همراه با فيلم سخنان کمتر ديده شده سردار احمد متوسلیان؛ بمناسبت سالگرد ربوده شدن وی