💠 سياست مبتني بر تبعيض شوراي امنيت در جنگ تحميلي علیه ایران
🔹بعد از پيروزي انقلاب رويكرد قدرتهاي بزرگ معطوف به اين موضوع بود كه جنگ ميتواند انگيزه توسعه طلبي ايران را كاهش دهد. به همين دليل است كه نه تنها زمينه شكلگيري جنگ توسط قدرتهاي بزرگ به وجود آمد، بلكه نشانههايي از نقشيابي نهادهايي مثل شوراي امنيت را در حمايت از عراق مشاهده ميكنيم.
🔹از آنجايي كه سياست بينالملل بر اساس نشانههايي از عدم توازن و عدم تعادل قرار دارد، به همين دليل است كه شوراي امنيت در روند جنگ تحميلي داراي سياستهاي حمايتگرايانه نسبت به عراق بوده است. آن را ميتوان در قطعنامههاي شوراي امنيت در سال 1980، 1981 و 1987 مورد توجه قرار داد. محور اصلي سياست شوراي امنيت مقابله با سازوكارهايي است كه به عنوان: تهديد عليه صلح، نقض صلح و يا احراز تجاوز ميباشد.
🔹واقعيت آن است كه سياست مبتني بر تبعيض و عدم توازن شوراي امنيت منجر به وضعيتي گرديد كه در هيچ يك از قطعنامههاي صادره خود، عمل تجاوز از سوي عراق را احراز نكرد. چنين وضعيتي نشان ميدهد كه شوراي امنيت سازمان ملل بر خلاف ماده 39 و 40 منشور ملل متحد هيچگونه تمايلي به انجام اقدام موثر در ارتباط با نقض صلح و اعمال تجاوز به انجام نرساند.
💢 نشانههاي تبعيض نهادهاي بينالمللي در سياست جهاني
🔻سياست بينالملل همواره نشانههايي از توزيع قدرت بين بازيگران اصلي را منعكس ميسازد. در ماده 1 و فصل اول منشور ملل متحد به اين موضوع اشاره شده است كه اهداف اصلي شكلگيري سازمان ملل معطوف به اهدافي همانند: «حفظ صلح و امنيت بينالملل»، «توسعه روابط دوستانه در بين كشورها»، «حصول همكاريهاي دستهجمعي در حل مسائل بينالمللي» و «هماهنگسازي كشورها براي صلح بينالمللي» خواهد بود.
🔻واقعيت آن است كه هريك از اهداف ياد شده تحت تاثير ضرورتهاي تقسيم قدرت در نظام جهاني ميباشد. به همين دليل است كه فصل اول منشور ملل متحد بر اهداف كلي در راستاي حفظ صلح و اقدامات صلحجويانه كشورها تاكيد داشته است. در حاليكه چنين فرايندي در فصل هفتم منشور ملل متحد براساس محوريت قدرتهاي بزرگ تعريف شده است. محوريت قدرتهاي بزرگ را ميتوان در ماده 39 تا 51 منشور ملل متحد يعني فصل هفتم مورد توجه قرار داد كه ديپلماسي را با حقوق بينالملل و قدرت نظامي پيوند ميدهد.
🔻بسياري از قطعنامههاي شوراي امنيت در ارتباط با دفاع مقدس و فرايند جنگ عراق عليه ايران نیز نشان ميدهد كه سازمان ملل به وحدت مداوم اعضاي دائمي شوراي امنيت متكي است. اين پنج عضو، در طرح منشور، به اصطلاح هستههاي فدراسيوني جهاني، همبستگي راهبردي درون اتحاد مقدسي را تشكيل ميدهند. چنين مجموعهاي را ميتوان نمادي از شكلبنديهاي قدرت و تهديد بازيگران اصلي سياست جهاني عليه ايران دانست.
📝يادداشت تحلیلگر سیاسی دکتر ابراهيم متقي
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
💠 روزهداری اسرا در گرمای طاقتفرسای اردوگاه بعثی 💦💦
🔻شکنجه به جرم روضهخوانی در شبهای قدر
🔹مقاومت آزادگان در اسارتگاههای رژیم بعثی، برگ زرین دیگری از تاریخ پرافتخار دفاع مقدس است. اما روزهای سخت و طاقتفرسای روزهداری در ماه مبارک رمضان تجربه متفاوتی برای ایستادگی در مقابل بعثیها بود. دکتر علی هادیتبار از آزادگان دوران دفاع مقدس در کتاب خاطرات خود با عنوان «شهر که آرام شد برمیگردم» میگوید: ماه رمضان سال 63 با شروع تابستانی گرم مصادف شده بود.
🔹ماه رمضان بیش از هر چیزی فشار گرما و عطش طاقت اسرا را میگرفت. بهطوریکه نزدیکیهای غروب که میشد، دیگر کسی نای راه رفتن نداشت. زیر سقف آسایشگاه با وجود پنکهها کمی خنکتر بود، اما عراقیها اجازه حضور بیش از ده نفر را در طول روز در آسایشگاهها نمیدادند. در این ماه صف نوبت قرائت قرآن شلوغتر و پررونقتر از گذشته بود.
🔹شبها تا قبل از فرا رسیدن ساعت خاموشی اگر نوبتمان میرسید چند صفحهای هم قرآن میخواندیم. کمکم به شبهای قدر رسیدیم عراقیها اجازه بیدار ماندن را به ما دادند ولی گفتند حق تجمع و عزاداری ندارید. هر کس در جای خودش میتوانست بنشیند و نماز و دعایی و یا در صورت امکان قرآنی بخواند. یکی دو آسایشگاه را به خاطر برگزاری مراسم روضهخوانی در همان شبهای قدر، به شدت کتک زدند تا آنجا که شلاق به یکی از چشمان اسیری از اهالی زنجان به نام محمدعلی کاظمی اصابت کرد و نابینایش ساخت.
🆔 @Defa_Moqaddas
✅ کانال "دفاع مقدس"
📍با خاطراتی از دهه 60 و دوران #دفاع_مقدس
📗«شهر که آرام شد برمیگردم»
🔻«شهر که آرام شد برمیگردم» عنوان داستان زندگی رزمندهای است که خاطراتی تلخ و شیرین از دهه 60، دوران دفاع مقدس و اسارت در اردوگاههای بعثی دارد.
🔹علی هادیتبار، رزمندهای که از هفده سالگی به اسارت دشمن بعثی درآمد و هفت سال از عمرش را در اردوگاههای عراقی به سر برد، راوی این کتاب است. خاطرات او از 17 شهریور 1357 شروع میشود و گام به گام تا پیروزی انقلاب پیش میآید. حوادث زنجیرهوار بعد از پیروزی انقلاب و رخدادهای سال 60 بخش مهمی از خاطرات هادیتبار است. او به ترسیم فضای آن دوره و نحوه مقابله با سازمان مجاهدین خلق میپردازد. خاطرات دوران دفاع مقدس، شرح عملیاتها، نحوه اسارت و خاطرات تلخ و شیرین دوران اسارت در اردوگاههای بعثی، بخش دیگری از خاطرات هادیتبار است.
🆔 @DefaeMoqaddas
✅ کانال "دفاع مقدس"
📝 نامه یک دختر 9 ساله به رزمندگان اسلام
🔖 92 روز کار کردم تا برای شما رزمندگان توانستم نان بفرستم!
🔹مردم ایران همواره بر اساس آموزههای دینی و سنتهای ملی در مواقع سختی ایثار و از خودگذشتگی خود را نشان دادند. اوج این همبستگی اجتماعی و وفاق ملی را در دوران دفاع مقدس میتوان مشاهده کرد.
🔹یکی از این اسناد که در آرشیو اسناد جنگ موجود است؛ نامه دختر بچه 9 سالهای است که در 1362/11/8 نگاشته شده و همراه با نان خشک و بادام به دست رزمندگان اسلام رسیده که متن آن در ادامه است.
💠 با سلام به امام زمان علیهالسلام، درود بر امام خمینی
سلام به رزمندگان اسلام
🔹اسم من زهرا میباشد این هدیه را که نان خشک و بادام است برای شما فرستادم. پدرم میخواست جبهه بیاید ولی او با موتور زیر ماشین رفت و کشته شد. من 9 سال دارم و نصف روز مدرسه و نصف دیگر را قالیبافی میروم. مادرم کار میکند. ما 5 نفر هستیم. پدرم مرد و باید کار کنیم و من 92 روز کار کردم تا برای شما رزمندگان توانستم نان بفرستم.
🔹از خدا میخواهم که این هدیه را از یک یتیم قبول کنید و پس ندهید و مرا کربلاء ببرید. آخر من و مادرم خیلی روزه میگیریم تا خرجی داشته باشیم. مادرم، خودم ، احمد و بتول و تقی برادر کوچکم سلام میرسانیم خدا نگهدار شما پاسداران اسلام باشد.
🆔 @DefaeMoqaddas
✅ کانال "دفاع مقدس"
💠 کلامی زنجانی بازهم پای چرخ خیاطی نشست/ دیروز برای غواصان؛ امروز بیماران
🔹 ولیالله کلامی زنجانی، خیاط، شاعر و مداح اهل بیت (ع) در دوران دفاع مقدس خیاطی صلواتی برای غواصان راه انداخته بودم و امروز نیز باتوجه به نیاز کشور در جنگ با کرونا، ماسک برای مردم تولید میکنیم تا بتوانند در برابر این بیماری مقاومت کنند.
🔸 او می گوید: در موقعیت شهید اجاقلو که بین اهواز و خرمشهر قرار داشت و با توجه به قرارگیری در کنار کارون، محل آموزش غواصان گردان حضرت ولی عصر(عج) زنجان و حبیب بن مظاهر تبریز بود، برای غواصان لباس میدوختم.آن زمان لباس غواصان به صورت معمول براق بود و نور ماه موجب میشد که در شب در رویت دشمن قرار گیرند، بههمین منظور به صورت ابتکاری، پوششی از جنس گونی برای غواصان میدوختم تا استتاری برای آنها باشد!
امروز نیز همان روحیه مجدداً در میان هیأتیها و جهادیها ایجاد شده است و اگر آن روز نیازمند دوخت و دوز برای غواصان بودیم، امروز نیز جوانان به ضدعفونی، دوخت ماسک و... میپردازند تا نیازمند ماسک انگلیس و یا کشورهای اروپایی نباشیم و خود نیازمان را تأمین کنیم.
🆔 @DefaeMoqaddas ✔️JOIN
✅ کانال "دفاع مقدس"
🔖برگی از ایثارگری پرستاران در دوران دفاع مقدس
📍امدادگری که ماسک خود را به مجروحین داد
🔹روایت جهادگری پرستاران و امدادگران در دوران دفاع مقدس به خوبی به نقش این قشر پرتلاش در برهههای حساس میپردازد. آمنه وهابزاده از جمله بانوان امدادگری است که در خاطرات خود در همین رابطه میگوید: «آن زمان در عملیات والفجر 1 که در منطقه فکه انجام شد امدادگر بودم. چند ساعتی از اذان صبح گذشته بود و من در چادر امدادی پانسمان پای یکی از مجروحان را تعویض میکردم که هواپیماهای بعثی منطقه را بمباران کردند.
🔹پس از بمباران به سرعت از چادر بیرون آمده و به عمق منطقه بمباران شده رفتم تا مجروحين را نجات دهم. بوی سیر «گاز خردل شیمیایی» در همه منطقه پخش شده بود، به سرعت ماسکم را زدم، ولی وقتی به چادر برگشتم دیدم آن جانبازی که داشتم مداوایش میکردم ماسک ندارد. برای همین ماسکم را برداشتم و به صورت آن مجروح زدم.
🔹صورتم و چشمانم خیلی میسوخت و بدنم شروع به خارش کرد و دستانم تاول زد. به طوری که تاولهای روی صورتم آویزان شده بود، آنقدر که بیهوش شدم. از آنجا مرا به بیمارستان صحرایی و پس از آن به بیمارستان اهواز منتقل کردند. یادم هست که آن جانباز در بیمارستان صحرایی فریاد میزد این خواهر جان مرا نجات داد.»
🆔 @Defa_Moqaddas ✔️JOIN
✅ کانال "دفاع مقدس"
هدایت شده از دفاع مقدس
[ Photo ]
وقتی در میدان جنگ
در معرض
بمباران شیمیایی بود
و بسیجی بغل
دستش ماسک نداشت
او ماسک خودش
را برداشت و به صورت
بسیجی همراهش بست!
#شهید_حسین_املاکی رو میگم... جانشین لشکر۱۶ قدس گیلان
... در نهایت هر دو شهید شدند.
هم او شهید شد و هم آن بسیجی شهید شد،
اما این قهرمانی ماند.
🆔 @DefaeMoqaddas ✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
دفاع مقدس
💠 سياست مبتني بر تبعيض شوراي امنيت در جنگ تحميلي علیه ایران 🔹بعد از پيروزي انقلاب رويكرد قدرتهاي ب
🔻ناکامی وساطت خصمانه اروپا در دوران جنگ تحمیلی
🔹موسی فقیه حقانی، استاد دانشگاه می گوید: دوران دفاع مقدس میبینیم که اروپاییها به عنوان میانجی بین ایران و عراق قرار میگیرند. در آن دوره آنها از پیروزیهای پی در پی ایران به ویژه بعد از فتح خرمشهر به هراس افتاده بودند لذا ژست میانجی به خود گرفتند ولی در عین حال نمیخواستند رژیم بعث عراق را به عنوان متجاوز بشناسند.
🔹وقتی ایران در مدار پیروزیهای پیاپی قرار گرفت، اروپاییها سقوط صدام را محتمل دانستند. به زعم آنها این اتفاق میتوانست منجر به گسترش نفوذ ایران و صدور انقلاب به کشورهای دیگر شود. جالب این است که در آن دوره اروپاییها از یک طرف به عنوان میانجی وارد میشدند و از طرف دیگر از صدام علیه ایران به شدت حمایت تسلیحاتی و مالی میکردند: هواپیماهای جنگنده فرانسوی در اختیار صدام قرار میگرفت؛ تجهیزات جنگی و تانکهای چیفتن انگلیسی به رژیم بعث داده میشد؛ تجهیز شیمیایی رژیم بعث توسط آلمانیها صورت میگرفت و غیره؛ لذا اروپاییها که ژست میانجی گرفته بودند، همزمان با صدام علیه ایران همکاری میکردند. و به این ترتیب آنها در همه جنایتهایی که رژیم صدام علیه مردم ایران مرتکب شد نقش داشتند و این میانجیگرهای ادکلن زده چشم خود را بر همه این جنایات بستند.
🔹هدف آنها این بود که با گفتوگو، سازش و مصالحه جلوی انقلاب اسلامی را بگیرند. اما در این نمونه، اروپاییها نه تنها با ژست میانجی، بلکه با تجهیز صدام هم موفق نشدند جلوی موفقیت ایران را بگیرند و صدور انقلاب اسلامی با مقاومت هشت ساله ملت ایران رخ داد. الگوگیری جریان مقاومت در منطقه امروزه به موجی از ایستادگی علیه منافع اروپا و آمریکا تبدیل شده است. موضوعی که شاید اروپا و آمریکا در 200 سال اخیر با آن مواجه نشده بودند. جریان مقاومت در منطقه ریشه دوانده و همه این اتفاقاتی که امروز در یمن، فلسطین، عراق، سوریه و لبنان رخ داده همه به برکت بیتوجهی جمهوری اسلامی به میانجیگریهای اروپاییها و مقاومت در برابر توطئههای آنهاست.
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
📷 مجاهدتهای پرستاران در دوران دفاع مقدس از دریچه لنز دوربین
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
دفاع مقدس
#سفره_انقلاب 🔹حجتالاسلام شیخ حسین عمادی در کتاب خاطرات خود درباره قناعت و سادهزیستی رزمندگان اسلا
یک عده
سنگر انقلاب شدند
تا کسی
دست درازی به
سفره انقلاب نکند .
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
💠 توجه رزمندگان به بیتالمال
🔹صفحات تاریخ دفاع مقدس مملو از نمونههایی است که نشان میدهد رزمندگان نه تنها بدون چشمداشت مالی قدم در این راه میگذاشتند، بلکه علاوه بر جان خود، از مال خود نیز در راه دفاع از خاک کشور مایه میگذاشتند. شهید علی ترکمان یکی از رزمندگان اسلام بود که خانواده وی بعد از شهادتش وقتی مشغول ورق زدن دفترچه یادداشتهای وی بودند متوجه میشوند او تمام موجودیاش را با نام "عبدالله" و "حزبالله" به حساب جبهه واریز کرده است.
🔹رزمندگان اسلام همچنین توجه جدی به نحوه استفاده از بیتالمال داشتند. آنها خود را حافظ بیتالمال میدانستند، لذا تلاش میکردند تا از این مسیر منحرف نشوند.
🔹سرهنگ حسین کلانتری که در دفتر شهید صیاد شیرازی فعالیت میکرد درباره رفتار شهید صیاد شیرازی میگوید: «از مواردی که رعایت میکرد حقوق بیتالمال بود. من شاهد بودم که از منطقه با من که در دفتر ایشان بودم تماس میگرفت و میگفت مثلا 3 دقیقه با مشهد با پدرم صحبت تلفنی کردهام. ما در طول این مدت تماسهای شخصیاش را یادداشت میکردیم و ما موظف بودیم سر ماه جمعبندی کنیم و پولش را از محل حقوق وی کسر کرده و به حساب بیتالمال واریز کنیم.»
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
دفاع مقدس
📷 تکاوران نیروی دریایی ارتش در حال آماده شدن برای وارد آوردن ضربات کاری به دشمن متجاوز ⏳ دوران #دفا
💢کارنامه درخشان نیروی دریایی ارتش در دفاع مقدس
🔶با آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، در 59/7/1 اولین اعلامیه خود را صادر و آمادگی خود را برای دفاع از آب و خاک کشور اعلام کرد. نیروی دریایی که نقش بیبدیلی در حفظ سکوهای نفتی کشور در دوران جنگ داشت، در عملیات مهم از جمله عملیات مروارید، عملیات آزادسازی خرمشهر و آبادان، عملیات والفجر 8 و ... نیز حضوری اثرگذار داشت.
1️⃣عملیات مروارید:
🔸عملیات مروارید، در منطقهای به طول تقریبی 400 کیلومتر و عرض 50 کیلومتر اجرا شد. با انجام این عملیات، نیروی دریایی جمهوری اسلامی هفت ناوچه مدرن و اژدرافکن عراق را در حوالی سکوهای نفتی "البکر و الامیه" منهدم و عملاً صدور نفت عراق از طریق دریا را قطع کرد. در این عملیات بیش از نیمی از توان دریایی دشمن از بین رفت و تا پایان جنگ امکان جایگزینی یگانهای منهدم شده و بازسازی نیروی دریایی رژیم بعث میسر نشد.
2️⃣آزادسازی خرمشهر:
🔸در طرح عملیاتی بیتالمقدس، مأموریت پشتیبانی عبور نیروهای تحت کنترل عملیاتی قرارگاههای نصر و فتح از رودخانه کارون و مسئولیت پدافند از منطقه عملیاتی آبادان به نیروی دریای ارتش واگذار شد و در اول اردیبهشت 62 قرارگاه عملیاتی نداجا تشکیل شد. این قرارگاه با سازماندهی 3 گروهان شناور هجومی پشتیبانی قرارگاههای تحت فرماندهی قرارگاه عملیاتی کربلا را در عملیات عبور از رودخانه برعهده گرفت.
🔸در مراحل بعدی عملیات بیتالمقدس، یگانهای تکاور دریایی با استفاده از 300 فروند جمینی، یک یگان غواص و دو یگان تفنگدار دریایی با عبور از رودخانه کارون و درگیر شدن با یگانهای دشمن، آنان را از منطقه بیرون رانده و بخش ساحلی خرمشهر را پاکسازی کردند.
3️⃣عملیات والفجر 8:
🔸در عملیات والفجر 8 نیروی دریایی با بکارگیری چهار فروند هوانا BH7 در سه مسیر، عملیات پشتیبانی را انجام داد. همچنین نیروی دریایی ضمن انجام تجسس و نجات در دهانه اروند رود، خورموسی و شمال خلیج فارس، با استقرار سایت رادار و توپخانه سنگین دریایی در مجاورت کارخانه نمک، تحرکات دریایی دشمن در خور عبدالله را کنترل کرده و با اجرای آتش سنگین توپخانه دریایی از تحرکات و اجرای پاتک دشمن در این معابر جلوگیری کرد.
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 نسخه PDF| "ماجرای خواندنی مقاومت حماسه آمیز شهید احمد کاظمی در «عملیات رمضان»"
🆔 DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
💠 ماه رمضان در جبههها
🔹بعداز ۴۸ ساعت درگیری با دشمن
🌔 نیمه شب به اردوگاه رسیدیم ...
💦 مقداری آب و یک جعبه خرما باقی مانده بود ، فرمانده، بچه های گردان را به خط کرد و گفت : برادرانی که خیلی گرسنه هستند از این خرما بخورند و آنهایی که می توانند، تا فردا صبح تحمل کنند.
🌴 جعبه خرما بین بچه ها دست به دست چرخید تا به فرمانده رسید...
🌸🌼☘️ فرمانده به جعبه خرما نگاه کرد، خرماها دست نخورده بود، بچه ها تنها با آب قمقمه هایشان افطار کرده بودند.
┄──┄┄──┄──┄┄──┄
📅 ماه رمضان بود... و هنگام #عملیات_رمضان – در گرماگرم تیرماه 1361 - جبهه جنوب - خوزستان)
@DefaeMoqaddas
✅ کانال"دفاع مقدس"
⭕️ رمضان در جنگ
☀️ آفتاب سوزان تابستان، آتش توپ و تانک و گرمای جنوب شرایط سختی را برای رزمندگان در ماه رمضان تحمیل میکرد، ساعتها آب ننوشیدن و غذا نخوردن کار بسیار سختی بود که رزمندگان اسلام تحمل میکردند
💠 آنها با زبان روزه، علاوه بر آموزشهای نظامی و تمرینهای سخت، چند عملیات مهم از جمله رمضان، رقابیه و بیتالمقدس7 را در گرمای جنوب انجام دادند.
🌷در طی دوران دفاع مقدس، 15 هزار شهید در ماه مبارک رمضان و چهار هزار شهید والامقام در عملیات رمضان در تیرماه 61 ، جان خود را تقدیم اسلام عزیز نمودند.
🆔 DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
🌷افطار خونین
🔹سوت خمپاره را که شنید روی زمین دراز کشید و همین طور که لقمه در دهانش بود با لحن طنزآلود هميشگي اش گفت: "بی انصافا نمیذارن آدم یه لقمه افطار کوفت بکنه"!
🔸از ظهر آتش توپخانه دشمن بالا گرفته بود و انگار از آسمان جهنم می بارید.
▪️برخاست و دوان رفت تا گالن را از تانکر آب پر کند و ببرد توی سنگر تا بچه ها افطار کنند. به مقابل تانکر که رسید دوباره سوت خمپاره و انفجار و دراز کشیدن روی زمین.
🔺هر طور بود گالن را پر کرد و دوید به سمت سنگر. سنگری که دیگر نبود. روی سر رزمندههای تشنه و روزهدار خراب شده بود. يک عالم غصه آوار شد روي سرش.
─ به ياد شهداي عمليات رمضان-تيرماه1361
🆔 DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
⏳ 30 اردیبهشت 1360
💠 سالروز عقب راندن ارتش عراق از احمیر
🔹روستای احمیر در ۵ کیلومتری شمال غرب سوسنگرد واقع است. پس از عقب راندن نیروهای عراقی از سوسنگرد در ۱۳۵۹/۸/۲۶، متجاوزان در نزدیکی شهر و در غرب روستای احمیر تشکیل خط دادند تا این که در علیات امام مهدی(عج) (۱۳۵۹/۱۲/۲۶) یک گردان پیاده خودی به یک گردان مکانیزه دشمن شبیخون زد و ضمن انهدام بخشی از آن، مجددا به عقب بازگشت.
🔸دو ماه بعد در ۱۳۶۰/۲/۳۰ عملیات دیگری آغاز شد. در این عملیات، رزمندگان از طریق کانال زیر زمینی سه کیلو متری، که با تلاش دو ماهه خود از شرق به غرب، به موازات جاده سوسنگرد-بستان تا ۸۰۰ متری خط پدافندی دشمن ایجاد کرده بودند، غافلگیرانه تا نزدیکی نیروهای عراقی پیشروی کرده، سپس به طور ناگهانی آنها را مورد حمله قرار دادند و روستای احمیر را آزاد کردند و بدین ترتیب دشمن به سوی روستای بردیه عقب رانده شد.
🆔 DefaeMoqaddas ✔️JOIN
📆 28 اردیبهشت 1364
🌷 سالروز شهادت سید مجتبی هاشمی
🔹شهيد سيد مجتبي هاشمي در سال ۱۳۱۹ در محله شاهپور تهران (وحدت اسلامي فعلي) ديده به جهان گشود. او فرزند سوم خانواده اي مذهبي و متوسط بود که عشق به اهل بيت و علماي اسلام در فضاي آن موج مي زد.
🔸وي پس از طي دوران تحصيلات متوسطه به ارتش پيوست و به دليل اندام ورزيده و قدرت بدني قابل توجهي که داشت عضو نيروهاي ويژه کلاه سبز شد، اما پس از مدت کوتاهي با مشاهده جو حاکم بر ارتش و آگاهي بيشتر از ماهيت رژيم طاغوت از ارتش شاهنشاهي خارج و به کار آزاد مشغول شد. در ايام الله ۱۵ خرداد سال ۴۲ او و چند تن از دوستانش به موج خروشان مردم پيوستند و تحت تعقيب و کنترل ماموران پهلوي قرار داشت و با کوچکترين بهانه اي به منزل او هجوم آورده و اقدام به تهيه و توزيع اعلاميه و نوار هاي سخنراني و تصاوير حضرت امام مي نمود و در پوششهاي گوناگون، فعاليتهاي خود را در تمامي شهرهاي استان تهران و حتي استآنهاي همجوار گسترش داد. خروش ميليوني امت مسلمان در سال ۵۷ سرانجام راه بازگشت حضرت امام را به ميهن اسلامي گشود و در ۱۲ بهمن حضرتش خاک کشور را به قدوم خود متبرک نمود. سيد مجتبي نيز به عضويت کميته استقبال امام در آمد و در آن استقبال تاريخي شرکت نمود. طي ۱۰ روز دهه فجر در محل کار خود که يک مغازه لباس فروشي بود به فروش اقلامي که در انقلاب ناياب شده بود، با قيمتي به مراتب پايين تر از بهاي حقيقي آن، اقدام نمود. ضمن اينکه خود نيز با حضور در ميادين مبارزه رو در رو بد بقاياي رژيم پهلوي، تمام توان خود را صرف پيروزي نهضت اسلامي نمود. پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ۲۲ بهمن، او به سرعت نيروهاي انقلابي و پر شور منطقه ۹ را سازماندهي کرده و کميته انقلاب اسلامي منطقه ۹ را تشکيل داد.
🔹با شروع غائله کردستان، شهيد هاشمي به همراه عده اي از افراد کميته منطقه ۹ در پي فرمان بسيج عمومي حضرت امام عازم غرب کشور شد و در آزادي و پاکسازي آن منطقه شرکت نمود. هنوز چند روز از آغاز تجاوز عراق به خاک کشورمان نگذشته بود که سيد مجتبي، به همراه عده اي از دوستان و همرزمانش به صورت داوطلبانه و مستقل عازم جنوب کشور شد و در مدرسه فداييان اسلام، واقع در شهر آبادان مستقر شد و بدين ترتيب اولين نيروي انتظامي نا منظم براي مقابله با تهاجمان بعثيون در آبادان و خرمشهر بوجود آمد که به گروه فداييان اسلام معروف شد. و سرانجام منافقان كوردل كه نميتوانستند شاهد تلاش شبانهروزي شهيد هاشمي در پشتيباني رزمندگان اسلام باشند، سرانجام در آستانه ماه مبارك رمضان سال ۶۴ او را با زبان روزه در مغازه لباس فروشياش از پشت سر آماج گلوله هاي خود قرار داده و به شهادت رساندند.
➖قسمتی از وصیت نامه شهید سید مجتبی هاشمی:
باسمه تعالی
امیدوارم که خداوند گناهانم را مورد بخشش قرار دهد.
از کلیه کسانی که به طریقی دینی به آنها دارم طلب مغفرت میکنم، خواهش میکنم مرا ببخشید تا خدای مهربان هم شما را ببخشد.کسانی که به من دینی دارند، همه آنها را میبخشم، امید که خدای قادر متعال همه آنها را بیامرزد. از پدر و مادر عزیزم حلالیت میطلبم و همسر و فرزندانم را به شما میسپارم، امید که آنان را در جهت دین مبین اسلام به رهبری امام تشویق کنید.
از همسر و فرزندانم که نتوانستم بیش از این وسیله آسایششان را فراهم نمایم، طلب بخشش میکنم. از خواهران و برادرانم حلالیت میطلبم.
توصیه من به شما عزیزان این است که خدا را فراموش نکنید.
─ سید مجتبی هاشمی
🆔 DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
🔰 پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله و سلم :
🌈 بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و آموزش دهد.
📷 جلسه ی قرآن و جزء خوانی
رزمندگانتخریب لشکر۱۰سیدالشهدا(؏)
حرم دانیال نبی (ع) ، رمضان ۱۳٦٦
📎رمضان ماه بهـار قـرآن🌷
🆔 @DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆اردیبهشت1361- عملیات غرورآفرین بیتالمقدس (آزادسازی خرمشهر)
🎬 نماهنگ | وطن یعنی ...
🔹با صدای علی اسدی
🆔 @DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
🌗 و بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ ...
🌙 کمی از شب را میخوابیدند
و سحرگاهان #استغفار میکردند...
#مردان_بی_ادعا
#مردان_خدایی
#سوره_ذاریات_آیه۱۸
🆔 @DefaeMoqaddas
💠 خاطره "مریم کاتبی" از روزه ماه رمضان در جبهه
🔹بر عکس بانوانی که به صورت داوطلبانه و با شجاعت به جبهه می رفتند اصلا شجاع نبودم. با آغاز تحرکات ضدانقلاب در کردستان شهید دکتر فیاض بخش(وزیر کابینه شهید رجایی) از من خواست که به سنندج بروم اما من قبول نمی کردم و دکتر تصمیم گرفت که این مساله را با مرحوم مادرم در میان بگذارد.
🔸مادرم به من اصرار کرد که به استان کردستان بروم اما من باز هم سز ناسازگاری گذاشتم چرا که اصلا دوست نداشتم به آنجا بروم و حتی به او گفتم: تو می خواهی من را به کشتن بدهی. با تمام این ناخرسندی ها من به کردستان رفتم در آنجا با شهید محمد بروجردی ملاقات کردم. او از من پرسید که دوست داری به پاوه بروی یا مریوان؟ من که از قبل می دانستم اوضاع شهر پاوه بسیار خطرناک است بی درنگ گفتم مریوان!
▪️دیدن صحنه هایی از شجاعت ، ایثار و مظلومیت رزمندگان باعث شد تا آخرین روز جنگ در جبهه بمانم و در آخر هم بعد از عملیات «مرصاد» با اشک جبهه را ترک کردم.
🔺پس از ختم غائله کردستان و با آغاز جنگ تحمیلی به عنوان «ماما» به جبهه جنوب رفتم و در بیمارستان شهید «کلانتری» اندیمشک حضور یافتم. در ماه رمضان سال 1362 در پی عملیات «والفجر» دشمن چند پاتک به ما زد که در آن تعداد زیادی از رزمندگان مجروح شدند. از جمله رزمندگانی که در این پاتک ها به شدت مجروح شده بودند می توان به نیروهای گردان تخریب استان فارس اشاره کرد چرا که آنها بر اثر انفجار «مین»، از ناحیه دست و پا دچار آسیب دیدگی شده بودند.
▫️در آن سال من مسئول بخش «ریکاوری» بودم و با پایان یافتن کارم در این بخش به اتاق های دیگر سر می زدم. با ورود به بخش «ارتوپدی» به همراه دوستانم مجروحان را پانسمان می کردیم. بعد از پایان کارهای این بخش نیز باید غذای مجروحان را آماده می کردیم و به آنها می دادیم.
🔹وقتی به آشپزخانه بیمارستان رفتم تا برای مجروحان غذا بیاورم متوجه شدم که ناهار آنها قورمه سبزی است و از آنجایی که روزه بودم و بسیار قورمه سبزی را دوست داشتم گفتم: «وای خدا چند ساعت دیگر باید تا افطار صبر کنم؟» ─ پرستاران، مسئول غذا دادن به مجروحان بودند. در میان آنها رزمنده ای بود که هر دو دست و پاهایش شکسته بود به همین دلیل باید من به او غذا می خوراندم. با هر قاشقی که به دهان او می گذاشتم اشک می ریخت تا اینکه به قاشق ششم رسید.از او پرسیدم: «چرا اشک می ریزی؟» چیزی نگفت دوباره پرسیدم تا اینکه گفت: خدا من را بکشد ، شما باید در حالی که روزه هستید به من غذا بدهید. از قورت دادن آب دهانتان معلوم است که با هر قاشق که من می خورم شما نیز دلتان می خواهد از این قورمه سبزی بخورید!
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
💠 خاطره دیگر: در ماه رمضان سال 1360 برق اندیمشک بر اثر موشک باران عراق قطع شد. در آن زمان آب بیمارستان ها از طریق پمپ هایی که با برق کار می کردند تامین می شد. هوا به شدت گرم بود و هیچ وسیله خنک کننده ای نداشتیم. برای آنکه بتوانیم گرما را تحمل کنیم بر روی کاشی های بیمارستان می خوابیدیم تا کمی از حرارت بدنمان کاسته شود و چون احساس می کردیم که شاید کاشی ها بر اثر ریختن خون مجروحان نجس شده باشد خدا خدا می کردیم که برق تا زمان افطار وصل شود.
🔹ماه رمضان سال های 59،60،62 به دلیل شرایط سخت از جمله ماه هایی بود که به سختی روزه گرفتیم اما این روزه داری عاملی بود تا دامنه صبر و استقامتمان را در برابر مشکلات افزایش دهیم.
🆔 @DefaeMoqaddas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | اگر #شب_قدر شبی باشد كه تقدیر عالم در آن تعیین ميگردد، همهی شبهای جبهه شب قدر است و از همینجاست كه تاریخ آیندهی كرهی زمین تقدیر ميشود.
🌗 شبهایی كه ملائكهی خدا نازل ميگردند و ارواح مجاهدان راه خدا را از معارجی كه با نور فرش شده است به معراج ميبرند.🌈
🌿 راوی: شهید سید مرتضی آوینی🌷
🆔 @DefaeMoqaddas