🌓 شب هایی که
نوای « بِکَ یٰا الله »
طنین انداز جبههها شد
و طلب شهادت دعایِ رزمندگان ...
#بحق_شهدا_الهی_العفو 🤲
#اللهم_ارزقنا_شهادة_فیسبیلک 🤲
آخرین شبهای #رمضان
🌴 دوران #دفاع_مقدس
۲۸ فروردین سال ۱۳۶۷
عملیاتهای زنجیرهای ارتش عراق
با نام «توکلنا علی الله» ...
ارتش عراق که با پشتیبانیهای مالی و تسلیحاتی و نیز حمایت های سیاسی غرب و شرق و کشورهای منطقه در پایان جنگ به استعدادی بیش از ۳ برابر آغاز جنگ دست پیدا کرده بود حملات گستردهای را از روز ۲۸ فروردین سال ۱۳۶۷ آغاز کرد. اولین هدف این سلسله عملیات که «توکلنـاعلـیالله» نام داشت، شهر بندری فاو بود. ارتش عراق پس از موفقیت در این عملیات در تاریخ چهارم خرداد به شلمچه، چهارم تیرماه به جزایر مجنون و در همینروز به منطقه طلائیه و کوشک، در ۲۱ تیر به مناطق فکه و شرهانی، در ۲۹ تیر به منطقه تمرچین در شمالغرب، در ۳۱ تیر مجدداً به مناطق طلائیه و کوشک، در همینروز به منطقه قصر شیرین و شمال مهران حملهور شد.
نیروهای دفاعی ایران در تمامی این جبههها در مقابل حملات گسترده عراق دست به مقاومت زدند. حملات روزهای اخیر در حالی انجام گرفت که ایران در روز ۲۷ تیرماه ۶۷ پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را اعلام کرده بود.
✅ ایتا http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
✅ روبیکا https://rubika.ir/DefaeMoqaddas
✅ تلگرام https://t.me/Defa_Moqaddas
https://chat.whatsapp.com/C2cmirle7r2I68ULVJglLk
📡 گروه واتساپ "دفاع مقدس" 🕊🕊
سقوط فــاو ...
در ۲۵ فروردین ۶۷ عراق به ارتفاعات شاخ شمیران حملهی محدودی میکند تا فرماندهان ایرانی یقین کنند گارد ریاست جمهوری عراق، همگام با ایران جبههی خود را از جنوب به شمال غرب منتقل کرده است؛ غافل از اینکه عراق خواب دیگری دیده است. سه روز بعد در ۲۸ فروردین، عراق به فاو حمله کرد. همزمان تهران نیز موشکباران میشود و سه سکوی نفتی ایران در خلیجفارس توسط آمریکاییها مورد حمله قرار میگیرد و متعاقب آن ناوچهی سهند و سبلان نیز با آمریکاییها درگیر میشوند. از سوی دیگر فرماندهان سپاه که در کنفرانس «آخرین نفر، آخرین منزل و آخرین قطره خون» با سخنرانی آیتالله موحدی کرمانی در کرمانشاه حضور داشتند، پس از اطلاع از این مسئله تعدادی از آنها از جمله آقایان رحیم صفوی، غلامپور، احمد کاظمی، مرتضی قربانی با دو هلیکوپتر راهی آبادان شدند تا اوضاع فاو را از نزدیک بررسی کنند. احمد غلامپور ساعت ۱۲ ظهر طی تماسی تلفنی با محسن رشید وضع را بد و رخنهی دشمن را اساسی توصیف میکند. ارتش عراق از سویی مناطق پشت جبههی فاو را بمباران شیمیایی میکند تا امکان کمکرسانی به فاو را از بین برده باشد و از سویی آتش سنگینی روی فاو میریزد. بمب ۹ تنی عراق نیز یکی از مهمترین ابزارهای تهاجمی عراق در این حمله بود. در نهایت فاو پس از سی و چند ساعت مقاومت سقوط میکند.
ا⚪️▪️⚪️▪️⚪️▪️⚪️▪️⚪️
۲۸ فروردین ۱۳۶۷ سالروز عملیات پدافندی فاو
و بمباران گستردهی شیمیایی توسط عراق
برآورد عمومی میزان سلاح شیمیایی بکار گرفته
شده در این حمله سه برابر وسعت منطقهی فاو
بود که میتوانست در حد غیرقابل تحملی برای
هر موجود زنده، هوا و زمین را آلوده کند.
#سالروز_سقوط_فاو
#عملیات_رمضان_المبارک ارتش عراق
دفاع مقدس
سقوط فــاو ... در ۲۵ فروردین ۶۷ عراق به ارتفاعات شاخ شمیران حملهی محدودی میکند تا فرماندهان ایرا
📸 بیمارستان صحرایی نیروهای ایرانی در فاو
که تعداد زیادی سرنگ مصرف شده آتروپین برای مقابله با عامل اعصاب در جلوی آن ریخته است.
#ماهر_عبدالرشید
یکی از کارکشته ترین فرماندهان نظامی عراق ؛
مردی که در کارنامهی نظامی خود عملیات رمضان المبارک که منجر به سقوط فاو شد را ثبت کرد.
📸 عکس ثبت شده در فروردین ۱۳۶۷
خوشحالی نظامیان صدام پس از فتح فاو
#عملیات_رمضان_المبارک
دفاع مقدس
📸 عکس ثبت شده در فروردین ۱۳۶۷ خوشحالی نظامیان صدام پس از فتح فاو #عملیات_رمضان_المبارک
۲۸ فروردین ۱۳۶۷
بازپس گیری #فاو
توهین نظامی ارتش بعث صدامی به پرچم ایران
#سربازان_عراقی
#سالروز_سقوط_فاو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | سقوط فاو از زبان سه تن از مسئولین آن دوران آقایان روحانی ، رضایی و هاشمی در بخشی از مستند "اتاق جنگ"
دوران #جنگ_تحمیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 دوران دفاع مقدس
📽 دوم فروردین ۱۳۶۱ —عملیات فتح المبین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 دوران دفاع مقدس
📽 دوم فروردین ۱۳۶۱ —عملیات فتح المبین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم خام دفاع مقدس 14
🌼 دوم فرودین ۱۳۶۱ — منطقه شهدا غرب کرخه — عملیات فتح المبین
مصاحبه با جناب سرهنگ سعید پورداراب
دفاع مقدس
🌷 28 فروردین - سالروز شهادت ليرضا فتح الهي، از فرماندهان لشگر ٨٤ ارتش هميشه پيروز
❣️سرلشکر شهید علیرضا فتح الهی🌷
از فرماندهان برجسته و شجاع گردان لشکر 84 خرم آباد، که بار ها به دلیل رشادت های بی نظیرش مورد تشویق و ارشدیت از سوی دیگر فرماندهان قرار گرفت.
سرلشکر شهيد علیرضا فتح الهی یکم فروردین ماه سال 1329 هجری شمسی در شهرستان خرم آباد دیده به جهان گشود. زندگی رادر کانون گرم خانواده شروع کرد، به سن هفت سالگی که رسید جهت کسب علم وارد دبستان شد. پس از پایان رساندن دوره ابتدایی همراه خانواده به تهران سفر کرد و در آن جا ساکن شد.
دوره راهنمایی و دبیرستان را در تهران خواند؛ پس از اخذ مدرک دیپلم در بیست و ششم مرداد ماه سال پنجاه وارد دانشکده افسری شد و بعد از سه سال تحصیل و یک سال دوره مقدماتی درشهرستان شیراز با دریافت لیسانس و درجه ستوان دومی به خدمت در ارتش نیروی زمینی مشغول گردید.پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای مقابله با ضد انقلاب و دموکرات عازم کردستان شد و در پاوه ، دشت عباس ، عین خوش و میمک مبارزه کرد.شهیدسرلشگرعلیرضا فتح الهی از شهدای ارتشی است که در دوران دفاع مقدس فرمانده گردان لشگر 84 خرم آباد بوده که در جنگ تحمیلی نقش موثری ایفا کرده است و درعملیات های متعددی از جمله ؛ فتح المبین ، والفجر 2،3،4شرکت کرد.
شهید فتح الهي به لحاظ ایثار و از خود گذشتگی اش در حین مقابله با دشمن بارها مورد تشویق و ارشدیت فرماندهان قرار گرفت. از جمله آن ها در تاریخ 24 آبان 58 و 17 آذرماه 58 به خاطر فعالیت چشمگیر در مبارزات کردستان مورد تقدیر قرار گرفت و در 15 آذر 59 مفتخر به سه ماه ارشدیت به خاطر رشادت و از خود گذشتگی در منطقه عملیاتی شد.
همچنین در دوم بهمن60به لحاظ جدیت و تلاش در عملیات مورد تقدیر قرار گرفت. در 27/2/63نه ماه ارشدیت گرفت و در 25بهمن 63و 21شهریور 64به خاطر جدیت و تلاش بیش از حد در آمادگی رزمی یگان ها مورد تشویق فرماندهان ارشد قرار گرفت .
شهيد فتح الهي در تاريخ ٦٥/١/٢٨بر اثر رفتن خودرو جيپ بر روي مين در منطقه ميمك در خاك دشمن بعثي به درجه رفيع شهادت رسيدند.
بعد از پیروزی انقلاب، برخی از گروههای سیاسی که تشکیلات منسجمی داشتند از جمله سازمان مجاهدین خلق، چریکهای فدایی خلق و احزاب کومهله و دموکرات کردستان، خواستار انحلال ارتش شدند و برخی از مردم هم از خواستهی آنها حمایت کردند. امام خمینی مخالف انحلال ارتش بود و میگفت اینها میخواهند قدرت ارتش را کنار بزنند و بعد بیایند سراغ انقلاب، روحانیت و مردم.
در روز 28 فروردین 1358 در پی مقدماتی که قبلاً در جهت روحیه ارتش و تثبیت وضع جدید آن انجام شده بود، امام خمینی(ره) روز 29 فروردین را روز ارتش اعلام کرد.
دفاع مقدس
بعد از پیروزی انقلاب، برخی از گروههای سیاسی که تشکیلات منسجمی داشتند از جمله سازمان مجاهدین خلق، چر
📆 اسفند1357
مسعود رجوی سركرده منافقین در اولین اجتماع عمومی این سازمان پس از انقلاب در دانشگاه تهران، خواستار انحلال ارتش شد وحمایت خود را از تحركات سیاسی و نظامی جدایی خواهانه در كردستان اعلام كرد
آتش عشقِ خدایی را نشاید باد بُرد
شعله، می گیرد از این کردارتان، جان بیشتر
خون پاکِ عاشقان هربار می ریزد زمین
عطر گلها می شود در زیر باران بیشتر
به نام خدا، صبحتون زیبا ، یاد کنیم از شهدا🌹
🌹این عکس از آلبوم بسیجی عارف "سمت چپ نفر اول "
زنده یاد رزمنده غلامحسن آقابابایی از بسیجیان مخلص شهرستان بابل
و از سربازان تیپ تکاور ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران که یکبار به محاصره نیروهای عراقی در آمده و توانسته بودند نجات پیدا کنند
در ماه مبارک رمضان سال 1368 در یک سانحه ای در خیابان شهید نواب صفوی بابل ،حوالی چهار راه گلشن درحین برگشت از مسجد پیرعلم بابل به منزل ،به رحمت خدا رفت و در گلزارشهدای معتمدی بابل خاکسپاری شد.
🌹رزمنده دلاور غلامحسن آقابابایی در روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام 28 صفر سال 1343 درشهرستان بابل متولد و در روز تولد امام حسن مجتبی علیه السلام سال 1368 دارفانی را وداع گفت. روحش شاد و یادش گرامی باد 🌹
این عکس صفحه اول یکی از مجلات ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال 1365 بوده است.
دفاع مقدس
🌱 28 فروردین 1348 — تولد سید حسین دستواره (برادر کوچک، از فرماندهان رشید لشگر 27 محمدرسول الله(ص)
رانت خواری شهدا
آنطور که خودش میگفت،شش ماهی بود از محل خدمتش در ارتش که در خرم آباد مستقر بود،فرار کرده و باعضویت بسیجی،به لشکر حضرت رسول(ص)آمده بود.
ارتش هم در عکس العمل به این تخلف،او را به عنوان فراری به دادگاه نظامی معرفی کرده بود.
بعداز شهادت حاج عباس کریمی در عملیات بدر،مدتی مسئولیت لشکر بعهده"حاج سیدرضا دستواره" گذاشته شد.
مادروپدر حاج رضا به او میگفتند و میخواستند تا نامه ای به ارتش بنویسد مبنی بر این که"محمد فراری نبوده و چون یگانش در ارتش به خط مقدم نمیرفته،به بسیج آمده تا به عملیات برود"
ولی حاجی قبول نمیکرد.
با همان آشنائیت کمی که با هر 3 برادر(سیدمحمدرضا،سیدمحمد و سیدحسین)داشتم،چندین بار دوستانه از حاجی خواستم تا نامه را برای محمد بنویسد،چون امکان دارد دادگاه نظامی با او برخورد تندی بکند؛ ولی جواب همیشگی حاج رضا یکی بود:
"نه. او مرتکب تخلف شده و چون از فرماندهانش سرپیچی کرده و محل خدمت خود را ترک کرده،باید تنبیه شود تا دیگر از این کارها نکند".
9 تیرماه 1365 دقایقی قبل از آغاز عملیات کربلای یک،در پشت خاکریز جادۀ دهلران به مهران،کنار نیروهای گردان شهادت که قرار بود خط دشمن را بشکنند،ایستاده بودم؛ ناگهان متوجۀ جیپ فرماندهی لشکر شدم که حاج رضا داخل آن ایستاده بود و سراغ بچه های اطلاعات عملیات را میگرفت.
جلو رفتم و با او دست دادم.همین که دستش در دستم قرار گرفت،آن را بوسیدم. باعصبانیت دستش را کشید و با پرخاش گفت:
-این چه کاری بود کردی؟
خجالت کشیدم بگویم از همان اولین بار که شما را دیدم،مهرتان بر دلم نشسته بود. نمیدانم چه شد که آن شب به خودم جرات دادم و دستش را بوسیدم.شاید چهرۀ زیبا و واقعا نورانی اش باعث این کار بود.
با خنده گفتم:
-راستی حاج رضا،از محمد چه خبر؟
که عصبانیتش فروکش کرد و گفت:
-اون رو ولش کن. بذار بره تنبیه بشه...
و سرانجام حاضر نشد پارتی بازی کند و برای برادرش که محل خدمت خود را در ارتش ترک کرده و برای رفتن به خط مقدم به بسیج پیوسته بود،نامه بدهد تا از محکومیتش کاسته شود.
سیدحسین دستواره متولد 28فروردین 1348شهادت 29خرداد 1365منطقۀ مهران.مزار:بهشتزهرا(س)قطعۀ 26 ردیف 90 شمارۀ 50
سیدمحمدرضا دستواره متولد 1بهمن 1338شهادت 13تیر 1365عملیات کربلای1 مهران.مزار:بهشتزهرا(س)قطعۀ 26 ردیف 89 شمارۀ 50
سیدمحمد دستواره هرطوری بود به دادگاه نظامی نرفت!چون تخلف بزرگی ازدنیا کرد!
اوکه تنهاپسر باقیماندۀ خانوادۀ دستواره بود،حاضر نشد درخانه بماند؛همچنان بسیجی درجبهه ماند وسرانجام در شلمچه،پیکرش جا ماند و سالهابعد استخوانهایش برای پدرومادرش بازگشت.
سیدمحمد دستواره متولد 6اردیبهشت 1343شهادت 20دی 1365عملیات کربلای۵ شلمچه.مزار:بهشتزهرا(س)قطعۀ 26 ردیف 90 مکرر شمارۀ 50
(حمید داودآبادی)
📡 کانال "دفاع مقدس"
(ایتا، روبیکا،تلگرام، واتساپ)
اینجا بیت شهداست☝️☝️
دفاع مقدس
رانت خواری شهدا آنطور که خودش میگفت،شش ماهی بود از محل خدمتش در ارتش که در خرم آباد مستقر بود،فرار ک
📡 کانال "دفاع مقدس"
(ایتا، روبیکا،تلگرام، واتساپ)
📄 روزنامه #اطلاعات - مورخه 28 فروردین 1358
💠 در جريان ديدار پرسنل ارتش با امام خميني، اين روز «روز ارتش» نامگذاري شد.
🔸امام؛ 29 فروردین روز ارتش است.
🔸امام خمینی؛ مخالفت با ارتش اسلامی جایز نیست.
🎈 پ.ن : پس از پیروزی انقلاب، در شرایطی که دشمنان کمین کرده انقلاب و به تبعیت از آنان دوستان نا آگاه، نغمه شوم و خطرناک انحلال ارتش را سرداده بودند و ارتش در حساسترین شرایط حیات خود قرار گرفته بود، امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین حامی ارتش پای در میدان نهاد و نقشه شوم دشمنان انقلاب را نقش بر آب نمود و طی پیامی، با قاطعیت هرچه تمامتر، ضرورت حفظ ارتش را اعلام و در جهت انسجام، یکپارچگی و وحدت ارتش، فرمان تاریخی و مهمی را صادر فرمودند و روز 29 فروردین را روز ارتش نامگذاری کردند...
✅ ایتا http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
✅ روبیکا https://rubika.ir/DefaeMoqaddas
✅ تلگرام https://t.me/Defa_Moqaddas
https://chat.whatsapp.com/C2cmirle7r2I68ULVJglLk
📡 گروه واتساپ "دفاع مقدس" 🕊🕊
🌷29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران بر همه ارتشیان غیور و ایثارگر مبارک
🔹 امروز 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران است شاید برای برخی جای این پرسش باشد که چرا 29 فروردین به عنوان روز ارتش نام گذاری شده و در این روز چه اتفاقی افتاده است؟
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 وضعیت ارتش به عنوان یکی از مهمترین ارکان حکومت شاهنشاهی در هالهای از ابهام قرار گرفت.
🔹نخستین گروه اعدامیها در 26 بهمن 1357 نیز 4 ژنرال ارتش بودند: ارتشبد نصیری، سپهبد رحیمی، سرلشگر خسروداد و سرلشگر ناجی.
🔹یک دیدگاه ارتش را غیر قابل اعتماد میدانست و خواستار انحلال و برچیدن آن و تأسیس یک ارتش جدید بود. این دیدگاه را مسعود رجوی رسماً در اولین میتینگ سازمان مجاهدین خلق در دانشگاه تهران اعلام کرد و تیتر نخست روزنامۀ کیهان هم شد.
🔹دیدگاه دوم به تصفیۀ ارتش و بها دادن به نیروهای میانی و در عین حال تأسیس یک نهاد جدید برای مقابله با احتمال کودتا و جلوگیری از تکرار 28 مرداد 1332 باور داشت.
🔹دولت موقت اعلام کرد به دیدگاه دوم باور دارد و بر همین اساس سرلشکر ولی قرنی به عنوان رییس ستاد ارتش انتخاب شد. شورای انقلاب و شخص امام نیز همین نظر را داشتند.
🔹در همین زمان تحرکاتی در غرب کشور صورت پذیرفت و خصوصاً شهرستان نقده به کانون درگیری تبدیل شد.
🔹با اعزام نیرو به نقده اعتماد نیروهای انقلابی به ارتش بیش از پیش جلب شد و امام خمینی در حالی که هنوز قانون اساسی جدید تدوین نشده بود تا مشخص شود فرماندهی کل قوا با کدام مقام است روز سه شنبه 28 فروردین 1358 با صدور اطلاعیهای بر بخشودگی «گناهان صغیره» ارتشیها تأکید کردند و با اعلام روز چهارشنبه 29 فروردین به عنوان روز ارتش بر نمایش عمومی ساز و برگ نظامی و اعلام پیوند با مردم تأکید کردند.
🔹این در حالی بود که سرلشکر ناصر فربد جایگزین سرلشکر قرنی در ریاست ستاد ارتش شده و به جای او رشتۀ کار را در دست گرفته بود.
🔹از این رو این تصور که مناسبت روز ارتش سالروز ترور و شهادت سرلشگر قرنی است درست نیست زیرا چهارشنبه 29 فروردین 1358 روز ارتش برگزار شد اما سپهبد قرنی روز دوشنبه سوم اردیبهشت و کمتر از یک هفتۀ بعد ترور شد در حالی که دیگر رییس ستاد ارتش هم نبود.
🔹قاعدتاً 19 بهمن که روز همبستگی همافرهای نیروهای هوایی با انقلاب و حضور آنان در مدرسۀ رفاه بود، برای نام گذاری به عنوان روز ارتش مناسب تر بود اما رهبر انقلاب نمیخواست تا 19 بهمن صبر کند و تصمیم داشت در همان فروردین تکلیف ارتش روشن شود و پس از ان 19 بهمن اختصاصا روز نیروی هوایی شد.
🔹اعلام 29 فروردین به عنوان روز ارتش و نمایش ساز و برگ نظامی حاوی و حامل سه پیام بود:
🔹نخست این که اعدام و مجازات سران و فرماندهان ارشد ارتش شاهنشاهی به منزلۀ تسری به تمام لایهها نیست خاصه این که به صراحت در پیام مکتوب بر عفو گناهان صغیره یا خطاهای کوچک نیروهای ارتش تأکید شده بود.منظور از گناهان صغیره هم همکاری های ارتشی ها در حدی بود که در چارچوب امنیت کشور قابل توجیه باشد و نه همکاری با ساواک یا شهربانی در سرکوب.
🔹دوم این که قرار نیست ارتش منحل شود و خواست گروههایی مانند مجاهدین خلق، رسماً رد شد.
🔹پیام سوم هم این بود که دشمنان خارجی و گروه های داخلی گمان نبرند ارتش ضعیف شده و ساز و برگی در اختیار ندارد و به خیال حمله بیفتند.
🔹از این رو بر حضور ارتش در خیابان ها تأکید شد و در قم از مقابل خانۀ امام خمینی گذشتند و رهبری انقلاب هم در جمع آنان حاضر شده و عملا سان دیدند و در واقع در جایگاه فرماندۀ کل قوا ظاهر شدند و تصور خلأ قدرت و فرماندهی کل در ارتش زدوده شد.
🔹در تهران و دیگر شهرها مردم استقبال گرمی به عمل آوردند و شعار خودجوش «ارتش فدای ملت» همه جا سر داده شد و گاه این گونه پاسخ می گرفت: ملت فدای ارتش و انگار نه انگار این همان ارتشی است که ده ها سال برای اطاعت از شخص پادشاه تربیت و تجهیز و تسلیح شده بود و سوگند وفاداری به سلطنت یاد کرده بودند و با سقوط سلطنت، فرماندهان ارشد آن یک به یک در برابر جوخۀ آتش قرار میگرفتند.
🔹از آن زمان به بعد هر سال 29 فروردین به عنوان روز ارتش گرامی داشته میشود.
🔹 ارتش جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس 48 هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی نموده است
🔹مناسبت 29 فروردین در واقع سالروز پیام عفو «گناهان صغیره» نیروهای ارتش شاهنشاهی و فعالیت جدید آنان با عنوان «ارتش جمهوری اسلامی ایران» است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 ٢٩ فروردین – روز ارتش
🌸🌼☘️به یاد دلامردیهای ارتشیان غیور میهن اسلامی ایران
✅ ایتا http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
✅ روبیکا https://rubika.ir/DefaeMoqaddas
✅ تلگرام https://t.me/Defa_Moqaddas
https://chat.whatsapp.com/C2cmirle7r2I68ULVJglLk
📡 گروه واتساپ "دفاع مقدس" 🕊🕊