💕💕[ الأمالی للصدوق] أَبِی عَنْ سَعْدٍ عَنِ ابْنِ أَبِی الْخَطَّابِ عَنِ ابْنِ أَسْبَاطٍ عَنِ الْبَطَائِنِیِّ عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیهما السلام أَنَّهُ قَالَ: یَا بَا بَصِیرٍ نَحْنُ شَجَرَةُ الْعِلْمِ وَ نَحْنُ أَهْلُ بَیْتِ النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله وَ فِی دَارِنَا مَهْبِطُ جَبْرَئِیلَ وَ نَحْنُ خُزَّانُ عِلْمِ اللَّهِ وَ نَحْنُ مَعَادِنُ وَحْیِ اللَّهِ مَنْ تَبِعَنَا نَجَا وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنَّا هَلَکَ حَقّاً عَلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ .
🔹 ابو بصیر از حضرت صادق علیه السّلام نقل کرد که آن جناب فرمود: ای ابا بصیر! ما درخت علم و اهل بیت پیامبریم. جبرئیل در خانه ما فرود میآید و ما گنجینه علم خدا و معدن وحی او هستیم. هر که تابع ما باشد نجات مییابد و هر که مخالف با ما باشد، هلاک میشود. خداوند این را بر خود لازم شمرده است.
📖 أمالی الصدوق،ص ۱۸۴
📖بحارالانوار، ج۲۶،ص۲۴۰،ح۱
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
🔥#آخرالزمان
💎✨امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
«لا یزال النّاس ینقصون حتّی لا یقال: لا إله الاّ اللّه، إلاّ مستخفیا، ثمّ یأتی اللّه بقوم صالحین... أولئک هم خیار الأمّة مع أبرار العترة.. فإذا کان ذلک ضرب یعسوب الدّین بذنبه، فیبعث اللّه قوما من أطرافها، یجمعهم اللّه کیف یشاء، فیتوافدون من الآفاق ثلاثمئة و ثلاثة عشر، حتّی أنّ الرّجل لیحتبی فلا یفکّ حبوته حتّی یبلغه اللّه ذلک».
«هر روزی که میگذرد مردم از دین میکاهند، تا جائی که کلمۀ طیّبۀ «لا اله الاّ اللّه» جز در خفاء گفته نمی شود. سپس خداوند قومی شایسته و صالح میآورد که آنها بهترین امّت، و همراه با نیکان اهلبیت هستند... آنگاه پیشوای دین و امام مسلمین آنها را به سوی خود فرا میخواند، و خداوند طبق مشیّت خود آنها را گرد میآورد. آنگاه تعداد ۳۱۳ نفر از اقطار و اکناف جهان به سوی او میشتابند، آنقدر شتابان میآیند که برخی از آنها جامه اش را به خودش میپیچد، آنرا باز نکرده خداوند او را به مکّۀ معظّمه میرساند! ».
📖روزگار رهایی،ص۴۱۵،ح۴۸۱
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
💚💜امیرالمومنین عليه السّلام فرمودند:
لا خير في عبادة ليس فيها تفقّه.
در عبادتي كه با شناخت توأم نباشد، خيري نهفته نيست.
📖تحف العقول،ص۲۲۳ و ۲۰۴
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
💎✨#فضایل_و_صفات_شیعیان_و_دوستان_ائمه_اطهار_علیهم_السلام
#قسمت_بیست_هفتم
#فضائل شیعیان و #دوستان اهل #بیت علیهم السلام در #دنیا 🍂🌼
الآ كَانَتْ اجَابَةُ دَعْوَتُهِ لَكُمْ وَلا دَعَا أَحَدٌ مِنْكُمْ دَعْوَةَ خَيْرٍ الاّ كَانَتْ لَهُ مِنَ اللَّهِ مِائَةٌ ولا أَحَدٌ مِنْكُمْ سَأَلَهُ مَسْأَلَةً إِلاَّ كانَت لَهُ مِنَ اللَّهِ مِائَةٌ ولا عَمِلَ أحَدٌ مِنْكُمْ حَسَنَةً الا لَم يُحْصِ تَضَاعُفُهَا«الحديث » [۴]
۳- عبدالله بن ولید گوید: جماعتی بودیم که در نزد حضرت صادق عَلَیهِ السَّلام حضور داشتیم که آن حضرت فرمودند: قسم بخداوند همانا من دیدار شما را دوست داشته و مشتاق گفتگو با شما هستم.
۴- عمروبن ابی مقدام از قول پدرش از قول امام باقر عَلَیهِ السَّلام نقل کند که فرمودند: اگر مردی از شیعیانم را طعام دهم نزد من از اطعام افقی از مردم محبوبتر است. راوی میگوید پرسیدم: افق چه تعدادی از مردم است؟ فرمودند: یکصد هزار نفر.
۵- حبیب گوید: امام صادق عَلَیهِ السَّلام به ما فرمودند: هیچکس نزد من محبوب تر از شما نیست همانا مردم راههای مختلفی را پیمودند، گروهی پیرو هوای خویش شدند و گروهی خود رأی گردیدند و همانا شما به امری چنگ زدید که دارای اصل و ریشه است.
۶- امام صادق عَلَیهِ السَّلام فرمودند: همراه پدرم حضرت باقر عَلَیهِ السَّلام بودم که به قبر پیامبری صَلَی اللهُ وعَلَیه ِوَ آلِه و منبر ایشان رسیدیم و با گروهی از اصحابشان روبرو شدیم پس امام عَلَیهِ السَّلام ایستادند و فرمودند: قسم بخداوند من شما را دوست دارم، بوی شما و ارواح شما را دوست دارم، (تا اینکه فرمودند): شما بهترین اعوان خداوند هستید، شما شیعه و پیرو خداوندید و در آخرت شما به بهشت پیشی میگیرید، ما بهشت را با ضمانت خداوند عزّوجلّ و ضمانت پیامبرش برای شما تضمین کرده ایم.
شما طيب و پاکید و زنان شما نیز پاک و طیبند، (تا اینکه فرمودند): قسم به خداوند روزه دار شما در باغهای بهشت گردش میکند و هر که از شما حج و عمره بجا آورد نزد خداوند از خواص است و همه ی شما اهل دعوت الهی و اهل اجابت او هستید (تا اینکه فرمودند): قسم بخداوند هیچ مخالفي دعای خیری نکرد مگر آنکه اجابت دعای او برای شما بود و هیچ یک از شما دعای خیر نمی کند مگر آنکه از جانب خداوند برایش صد برابر اجابت میکند و هیچ یک از شما درخواستی از خداوند نمی کند مگر آنکه صد برابر آن از جانب خداوند به او داده میشود و هیچ یک از شما عمل حسنه و نیکی انجام نمی دهد مگرآنکه بواسطه ازدیاد آن قدرت شمردن نداشته باشد.
۷-قالَ الصَّادِقَ عَلَیهِ السَّلام رَحِمَ اَللَّهُ شِيعَتَنَا أَنَّهُمْ أُوذُوا فِينَا ولَمْ نُوذ فِيهِمْ. شِيعَتَنَا مِنَّا قَدْ خُلِقُوا مِنْ فَاضِلِ طِينَتِنَا وَ عَجَنُوا بِنُورِ وَلايَتِنَا رَضُوا بِنَا أئِمَّةً وَرَضِينَا بِهِمْ شِيعَةً يُصِيبُهُمْ مُصَابُنَا ويَبْكِيهِمْ مَا أَصَابَنَا و يَحْزُنُهُمْ حُزنُنا ويَسُرُّهُم سُرورَنا وَنَحنُ أيضاً نَتَأَلَّمُ لِتَالِمِهِمْ و نَطَّلِعُ عَلَى أَحْوَالِهِمْ فَهُمْ مَعَنَا لاَ يُفَارِقُونَا وَلا نُفَارِقُهُمْ لِأنَّ مَرجِعَ العَبدِ إِلَى سَيِّدِهِ وَ مُعَوَّلُهُ عَلَى مَوْلاَهُ فَهُمْ يَهْجُرُونَ مَنْ عَادَانَا وَ يَجْهَرُونَ بِمَدْحِ مَنْ وَالانا وَ يُبَاعِدُونَ مَنْ آذَانَا اَللَّهُمَّ أَحْيِيْ شِيعَتَنَا فِي دَوْلَتِنا وَ أَبقِهِمْ فِي مُلْكِنا اَللَّهُمَّ ملكْتَنا اَللَّهُمَّ إِنَّ شِيعَتَنا مِنَّا وَ مُضَافِينَ إِلَيْنَا فَمَنْ ذِكْرِ مُصَابِنَا وَ بَكَى لِأَجْلِنَا أَوْ تباكي اِسْتَحَى اَللَّهُ أَنْ يُعَذِّبَهُ بِالنَّارِ. [۱]
۸ -رُوِيَ أَنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلي اَللَّهُ وَعَلَيهِ وَ آلِهِ كَانَ يَوْماً مَعَ جَمَاعَةٍ مِنْ أَصْحَابِهِ مَارّاً فِي بَعْضِ اَلطُّرُقِ وَ إِذَاهُمْ بِصِبْيَانٍ يَلْعَبُونَ في ذَلِكَ اَلطَّرِيق فَجَلَسَ اَلنَّبِيُّ عِنْدَ صَبِيٍ مِنهُم وَ جَعَلَ يَقيلُ ما بَيْنَ عَيْنَيهِ وَ وَيُلاطِفُهُ ثُمَّ أقعَدَهُ فِي حَجْرِهِ وَ هُوَ مَعَ ذَلِكَ يُكْثِرُ تَقْبِيلَهُ فَقَالَ لَهُ بَعْضُ اَلْأَصْحَابِ يَا رَسُولَ اَللَّهِ مَا نَعرِفُ هَذا الصَّبِيَّ الَّذِي قَد شَرَّفتُهُ بِتَقبيلِكَ وَجُلوسِكَ عِندَةً وَ أَجْلَسْتَهُ فِي حَجْرِكَ وَ لاَ نَعْلَمُ ابْنَ مَنْ هُوَ؟ فَقَالَ اَلنَّبِيُّ: يَا أَصْحابِي لاَ تَلُومُونِي فَإِنِّي رَأَيْتُ هَذَا اَلصَّبِىَّ يومأ يَلْعَبُ مَعَ اَلْحُسَيْنِ ....... #ادامه_دارد
📚منابع:
[۴]: ارشاد القلوب ۲۰۲/۱
[۱]: المنتخب /۲۶۳
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
نهج البلاغه
☀️وَ فَرَضَ عَلَیْكُمْ حَجَّ بَیْتِهِ الْحَرَامِ الَّذِی جَعَلَهُ قِبْلَةً لِلْأَنَامِ ... ".
💠خداوند، حج خانه خود را بر شما واجب گردانيد و خانه خود را قبله گاه مردم ساخت. مردم با شوق تمام، آنسان كه ستوران به آبشخور روى نهند و كبوتران به آشيانه پناه برند، بدان در آيند.
📘خطبه 1
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
15.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴اهمیت روز عرفه
🎤دکتر محمدعلی انصاری
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
✨﷽✨
✳️ اگر ربالعالمين را نشناسيم، در بيابانِ زندگی گم شدهايم!
✍شيطان بهدنبال انسانی است كه راه را -كه همان بندگی خدا و ارتباط حضوری و قلبی با خدا است- گم كرده باشد. اگر ربالعالمين را كه ربّ همهی ماست نشناسيم، در بيابانِ زندگی گم شدهايم. با اين كه بهراحتی میتوانستيم بفهميم بايد بندهی ربّ العالمين باشيم. حالا كسی كه ربّ العالمين را ربّ خود نگرفت و بهدنبال حکم کمال مطلق نبود، راه تسلّط شيطان را بر تمام ابعاد شخصيت خود میگشايد. غاوين كه مقصد خود را گم كردهاند، از شيطان تبعيت میكنند و در نتيجه شيطان بر آنها تسلّط میيابد. شيطان طرح و نقشه برای ادامهی زندگی به او میدهد، چون خودش طرح ندارد و طرح بندگی ربّ العالمين را هم نپذيرفته است.
امام حسين (ع) در #دعای_عرفه به خدای خود میگويد: «اَنْتَ كَهْفي حينَ تُعيِيني الْمَذاهِبُ فِي سَعَتِها»؛ تو پناهگاه و خزينهی آرمانهای من هستی وقتی راههای بهظاهر وسيع مرا خسته میكند. اگر كسی به اين بصيرت دست يافت كه خزينهی همهی آرمانهايش حضرت ربّ العالمين است، ديگر بهسوی چه كسی بدود؟! پروردگارش هم كه نزديك است، دويدن نمیخواهد. اين آدم راه را گم نكرده است كه دربهدر باشد. گنج را میشناسد و هرچه بيشتر تلاش میكند تا به آن نزديك شود، و اين تلاش با آرامش همراه است، چون راه و مقصد را میشناسد.
👤 استاد اصغر طاهرزاده
📚 از کتاب هدف حیات زمینی آدم
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
🔰 از دیدگاه روایات، دعا در روز #عرفه چه فضیلتی دارد؟
✍️ پاسخ: روز عرفه روز دعا و نیایش است و اگر چه #روزه آن روز مستحب است، لیکن اگر روزه گرفتن آن روز موجب ضعف شود، آن گونه که انسان نتواند دعاهای این روز را بخواند، خواندن دعا بر روزه گرفتن مقدم است.(۱)
🔰نقش نیایش در وصول به رحمت بیکران الهی، با بیان امام صادق(ع) که فرمود: «الدُّعاء کهف الإجابه کما أنّ السّحاب کهف المطر» (۲) به خوبی روشن است. طبق این بیان نورانی همان طور که ابر، قرارگاه باران است، دعا نیز قرارگاه اجابت است. به بیان دیگر، اجابت در درون دعاست، همانطور که باران در نهاد ابر تعبیه شده است، بنابراین، چنانچه کسی با حسن ظن و خالصانه و عارفانه و به نحو عام دعا کند، خدا هم اجابت خواهد کرد.
👈بخش مهمّی از پیروزی انبیای بزرگ(ع) نیز به برکت دعا بوده است؛ زیرا تظاهرات و عملیات، بخش «جسمانی» پیروزی را تشکیل میدهد ولی دعا و نیایش «روح» ظفر است؛ چنانکه امام علیبن موسیالرضا(ع) همواره به اطرافیان خویش میفرمود: بر شما باد به سلاح پیامبران: «علیکم بسلاح الأنبیاء» آنگاه در پاسخ اینکه سلاح آنان چه بود؟ میفرمود: دعا. (۳)
🔷دعا تنها چیزی است که خدا آن را به انسان تملیک کرده است. انسان جز دعا و تضرع در پیشگاه خداوند مالک چیزی نیست: «یا سریع الرضا اغفر لمن لا یملک إلّا الدّعاء» (۴) از این رو در برابر دشمن درون، سلاحی جز ناله ندارد: «و سلاحه البکاء» (۵) دشمن بیرون را میتوان با سلاح سبک و سنگین از پا درآورد ولی شیطان و دشمن سرسخت درون را تنها با اشک در برابر خدا میتوان رام کرد. بنابراین، کسی که اهل ناله نیست، مسلح نیست و اگر کسی مسلح نباشد پیروز نخواهد شد؛ زیرا انسان تا زمانی که خود را میبیند، خدا را نمیبیند و به درگاه او تضرّع و اظهار عجز نمیکند، وقتی ننالد در نبرد با اهریمن درون و بیرون شکست میخورد.
🔰گرچه همه حالات زندگی برای نیایش مناسب است ولی دوران پربار حج و حضور در مواقف آن، شکوه بیشتری برای دعا و تأثیر فراوانتری برای نیایش به درگاه پروردگار جهان دارد و چون دعا از ضمیر صاف، مورد قبول است و احرام و آهنگ کعبه آزاد و پاک، در تصفیه ضمیر تأثیر به سزایی دارد، نیایش در حج و دعا در مواقف آن بهترین اثرها را به همراه خواهد داشت. از این رو برای هر برنامه از مناسک حج. دستور ویژهای در مورد نیایش داده شده است و عمده آن دعای عرفه در صحرای عرفات و همراه توده مردم گرد آمده از سراسر جهان و عُشاق مشعر و مشتاقان کوی مناست.
👈روایات فراوانی درباره اعمال روز عرفه و هنگام وقوف در عرفات، به ویژه کیفیت دعا در آن موقف نقل شده که بخشی از آنها در خصوص دعاهای آن روز، مانند دعای عرفه امام حسین و دعای امام سجّاد(ع) است و بخشی نیز در اهتمام و ترغیب به دعا کردن به دیگران است، به گونهای که برخی شاگردان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) همه همّ خود را در آن سرزمین که دعاها در آن مستجاب است، صرف دعا برای غیر میکردند.
💠علیبن ابراهیم در این باره از پدرش نقل کرده که گفت: عبدالله بن جندب را در عرفات دیدم که زمانی طولانی دست به سوی آسمان بلند کرده، سیلاب اشک از گونههایش بر زمین سرازیر بود، به گونهای که من شخص دیگری را اینچنین در حال مناجات ندیدم. هنگامی که مردم از عرفات عازم مشعر بودند به او گفتم: کسی را بهتر از تو در حال نیایش ندیدم.
🗞عبدالله گفت: به خدا سوگند در آن حال فقط برادرانم را دعا میکردم؛ زیرا از امام کاظم(ع) شنیدم که فرمود: کسی که به دور از چشم برادر (ایمانی)اش در حق وی دعا کند از جانب عرش ندا داده میشود که صدهزا برابر آنچه برای او خواستی نصیب تو خواهد شد:
👈«من دعا لأخیه بظهر الغیب نودی من العرش: ولک مأه ألف ضعف مثله». پس شایسته نبود که من صدهزار برابر دعای مستجاب را به خاطر یک دعا که برآورد شدنش معلوم نیست واگذارم. (۶) مشابه این نقل، درباره دیگر صحابه نیز روایت شده است. (۷)
📚 پینوشت:
۱- بحار، ۹۴/۱۲۳ ـ ۱۲۴
۲- کافی، ۲/۴۷۱
۳- کافی، ۲/۴۷۱
۴- مفاتیح الجنان، دعای کمیل
۵- مفاتیح الجنان، دعای کمیل
۶- کافی، ۲/۵۰۸ و ۴/۴۶۵
۷- کافی، ۴/۴۶۵ ـ ۴۶۶
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘
💠پيامبر اكرم (صلّى اللّه عليه و آله):
🔹ما مِن يَومٍ أكثَرَ أن يُعتِقَ اللَّهُ فِيهِ عَبدَاً مِنَ النّارِ مِن يَومِ عَرَفَةَ
🔸در هيچ روزى به اندازه روز عرفه ، خداوند بندگان را از آ تش دوزخ آزاد نمى كند
📗حكمت نامه پيامبر اعظم (ص)، ج 11 ص 400
💞🤲اللهم عجل لولیک الفرج
▂▃▅▇█▓▒░
💫♥️کانال شیعـہ اهل بیت
@DinAssLamm
〽️☘