هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔹پایه پولی(M0)ژاپن در ۴۰ سال اخیر ۶ برابر شده(تصویر بالا)؛
اما تورم در تمام این سالها کمتر از ۵٪ و در بسیاری از سالها منفی بوده است(تصویر پایین)
فهم علت آن آموزنده است به شرطی که از فانتزیهای متون کلاسیک که "رشد پایهپولی را همیشه تورمزا میداند!!!" کمی فاصله بگیریم.
🗣محمدطاهر رحیمی
🆔@twittereconemy
در یک بازار بی ثبات با تورم وحشی، تقریباً هیچ مالیاتی به مدیریت بازار (عرضه و تقاضا) کمک نخواهد کرد چون بسادگی قابل انتقال است. تنها اثر مثبت این مالیاتها، ایجاد درآمد برای دولت است.
لذا مالیات بر عایدی سرمایه هم اثر مورد انتظار را نخواهد داشت همانطور که مالیات بر خانههای خالی نداشت.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
ضرورت توجه به سیاست های ارزی برای #مهار_تورم و توزیع برابر درآمد
یادداشت جدید👇
با وجود تجربه بالا در خصوص تبعات ناشی از عدم مدیریت دقیق بازار ارز توسط دولت در دهه ۹۰، متأسفانه دولت سیزدهم هم در حال تداوم همان سیاست های ارزی مخرب دهه مزبور است و نتیجه آن که شکاف درآمدی عمیق تر خواهد بود. لذا دولت سیزدهم باید بطور خاص بر روی ارز تمرکز کند تا بتواند هم به مهار تورم و هم به رشد تولید برسد و در عین حال به سیاست مورد نظر رهبری انقلاب "رهبری (نقل به مضمون) فرمودند تدابیر اقتصادی دولت باید سر سفره مردم باشد ..." نیز جامه عمل بپوشاند.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
باور کنید؛
این آقای طهماسب مظاهری که به عنوان کارشناس رسمی دادگستری در زمینه «راه و ساختمان» زیر این اظهار نظر کارشناسی در مورد اموال بانک آینده رو امضا کرده، در دولت های مختلف به عنوان رییس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و مدیرعامل بانک توسعه صادرات و .. خدمت کرده است.
باور کنید.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
افسانه بازار آزاد و بازار رقابتی کامل در اقتصاد مانند افسانه خلأ کامل یا فضای آزاد کامل در فیزیک است. این فضای فرضی فقط به عنوان معیاری برای بیان یک حالت ایده آل استفاده می شود و همه اتفاق نظر دارند که در واقع اینطور نیست.
در اقتصاد واقعی، این دستورات هستند که محیط اقتصادی را شکل می دهند و هیچ چیز غیر از دستور نیست. البته ممکن است دستورات ناظر به طرف عرضه، طرف تقاضا، موضوع اطلاعات، صلاحیت فعالان اقتصادی، صلاحیت ناظر یا ناظران و مانند آن باشند ولی همه آنها ضوابط و دستوراتی هستند تا فضا را به یک موجود فرضی که بصورت نظری ثابت شده، می تواند کارآ باشد، نزدیکتر کند. اگر بگوییم که بازار سهام، شبیه ترین بازار به یک بازار رقابتی کامل است، نگاهی به ضوابط و مقررات بازارهای سهام در دنیا بیندازید تا ببینید چقدر حجم دستورالعمل ها و آیین نامه و جرم انگاری و تخلف انگاری در آن بالاست. در واقع، در بورس، دستورات آنقدر متعدد است که ابتکار عمل فعال اقتصادی را بشدت محدود کرده است. اصلا تخلف جایی معنا پیدا می کند که قبلا دستوری صادر شده باشد یا ضابطه ای نهاده شده باشد. با این نگاه، در واقع، اقتصاد غیر دستوری نداریم. آنهایی هم که به laissez-faire اعتقاد دارند اگرچه معتقدند دولت نباید مداخله کند، نمی توانند منکر این دستورات شوند.
بنابراین، اقتصاد آزاد یک #توهم است و باید اقتصاد را با دستور اداره کرد حتی اگر بخواهیم آن را به سمت یک مدل فرضی کارآ سوق دهیم. حتی در شرایط مختلف که اختلالات مختلف بیرونی بوجود می آید نیز باید دستورات مختلف صادر کرد برای اطمینان از اینکه تخصیص منابع از بهینگی فاصله نگیرد.
به بیان ساده، این که اقتصاد خودش اداره می شود، دروغ بزرگ متوهمان است.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
از بعد نظری: نقدینگی علت تورم است؛ با کنترل نقدینگی، تورم کنترل میشود.
در بعد عملی: بجای این که دولت نظارت دقیق انجام دهد که نقدینگی محدود به فعالیتها و کالاهای مورد نیاز جامعه برسد، از بالا شیرها را سفت تر میکنند.
در این شرایط؛
چه کسی به نقدینگی با ارزش دسترسی خواهد داشت؟ کسانی که حاضرند بیشتر هزینه کنند یا رانت بیشتری دارند.
تکليف رانتی ها مشخص است. چه کسی بیشتر هزینه میکند؟ کسی که بیشتر سود!!! میبرد.
کدام فعالیت در شرایط تحریم پرسودتر است؟
نتیجه؛
رونق سفتهبازی و نابرابرتر شدن درآمد و ثروت، اثر قطعی این سیاست است.
البته ممکن است تورم خوراکی ها هم بدلیل کاهش مصرف گروههای میانی و کم درآمد هم کاهش یابد.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به حقیر نامه ای نوشته که اولا نقدینگی باعث تورم است، ثانیا ایران باید هرچه سریعتر نفت و گازش را خام بفروشد و معطل توسعه صنایع پایین دستی نماند. هیچ مستندی بهتر از این نامه نمیتواند رابطه منافع گروههای خاص با نظریات شاذ اقتصادی را توضیح دهد.
@syjebraily
آیا بازگشت ارز حاصل از صادرات در شرایط تحریم شدنی است؟/سود هنگفت، انگیزه صادرکنندگان برای فرار از #پیمان_سپاری_ارزی
گزارش زیر را بخوانید👇
https://qudsonline.ir/x9tvm
https://eitaa.com/DrRezaGholami
چند وقتی است که انصاف در #بازار کم رنگ شده و دیانت در حال رخت بر بستن.
در گذشته، بازار محل کسب افراد خوش نام، چشم پاک و معتمد بود. ولی امروز بازار در حال تبدیل به جولانگاه افراد چشم چران، بی انصاف و کم فروش است.
بازار را دریابید چون فقط محل فروش کالا نیست بلکه کانال انتقال فرهنگ هم هست.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
با تعطیل شدن بنگاه ها و خاموش شدن برندها (نشان ها) مشکلی ندارم.
بنگاهی که نتواند با دلار 50-40 هزار تومان برای صادارت محصولاتش و دلار 28 تومان برای واردات مواد اولیه اش، کارگر مفت، آب و برق مفت، امنیت مفت و حمل و نقل مفت، سرپا بایستد همون بهتر که تعطیل شود.
برندی که نتواند خودش را به روز نگه دارد و سهمش از بازار را حفظ کند، امروز تعطیل نشود فردا با هزینه بیشتری تعطیل خواهد شد.
نکته دیگر این که در موضوع #داروگر مشخص شد؛ شرکت، کارخانه و تولید تنها دکانی بود برای دریافت وام ارزان قیمت از بانک ها (البته احتمالا با تبانی با رییس بانک و سیستم بانکی) و رفتن به سمت ساختمان سازی و سفته بازی. این برای بنده که باندازه کافی تجربه دارم و موارد متعدد را بارها دیده ام، تازگی نداشت ولی امیدوارم برای دوستان درس باشد تا از هر تولیدی حمایت نکنند و بدانند که هر تولیدکننده ای قابل ستاش نیست.
البته بسیار تولیدکنندگان محترمی هستند که حتی نام آنها را هم نشنیده ایم ولی به خوبی سود می کنند و حقوق کارگران و دولت را پرداخت می کنند.
بارها عرض کرده ام در حمایت واقعی جدی باشیم و در برخورد با تولیدکننده نما هم جدی. میدان دادن به سفته بازانی که سوله ای برپا کرده اند تا تسهیلات ارزان قیمت و امکانات (زمین، مواد اولیه، ..) سهل الوصول بدست آورند، ظلم به تولیدکنندگان واقعی و سالم است، شک نکنید.
یادداشت بنده در این مورد را مطالعه کنید؛
این بنگاه تعطیل باشد بهتر است
https://qudsonline.ir/x9qHz
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔹 نصیحت؛
اداره یک سبد دارایی (پرتفوی) را میتوانید به یک متخصص مالی مثل پورابراهیمی بسپارید ولی اداره اقتصاد کلان، هرگز.
در حالت اول، احتمالا تنها منابع شما ضايع میشود ولی در حالت دوم، جامعه متلاشی میشود.
چون پورابراهیمی (کارشناس مالی) فرق احتمال و امید ریاضی را خوب نمی داند.
🗣رضا غلامی
🆔@twittereconemy