رابرت کندی در سخنرانی معروفش در مارس 1968 آنچه او احترامی بتگونه برای تولید ناخالص داخلی میخواند را مورد هدف قرار داد و گفت: «تولید ناخالص داخلی همهچیز را اندازهگیری میکند، به جز آنچه زندگی را ارزشمند میکند».
#بازنشر
محدودیتهای شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP)
الف) ترویج فرهنگ مصرفگرایی: انتقاد از رشد (هم به عنوان یک پارادایم و هم به عنوان یک مفهوم کلان اقتصادی برای جلوگیری از اثرات جانبی منفی برای محیط زیست و اقلیم) با گزارش سال 1972 «باشگاه رم» در مورد محدودیتهای رشد که براساس قوانین اساسی فیزیک مانند ترمودینامیک، بعد فیزیکی اقتصاد را برجسته میکرد، به رسمیت شناخته شد. این دیدگاهها به افزایش انتقاد از مصرفگرایی کمک کردند که به عنوان به حداکثر رساندن مصرف مقدار بیشتری از کالاها و خدمات به عنوان یکی از اهداف اصلی سیاستهای عمومی شناخته میشود.
ب) عدم انعکاس نابرابریهای اقتصادی: رشد همچنین در زمینه توزیع درآمد و ثروت مورد بحث قرار گرفته است که به نگرانی فزایندهای برای سیاستگذاران پیرامون بیکاری و نابرابری تبدیل شده است. رشد تولید ناخالص داخلی به خودی خود لزوما با افزایش ثروت برای همه شهروندان مطابقت ندارد. همانطور که در گزارش سال 2018 سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) مشخص شد، رشد اقتصادی یک هدف اصلی سیاست اقتصادی در 70 سال گذشته بوده است.
در حالی که از نظر تاریخی رابطه بین رشد اقتصادی و توسعه انسانی (که از طریق روششناسی شامل مصرف، اوقات فراغت، مرگ و میر و نابرابری اندازهگیری میشود) بهطور کلی مثبت دیده میشود، این پیوند کاملا خطی نیست. با گذشت زمان، تمرکز منحصر به فرد بر رشد بهطور فزایندهای به دلیل نادیده گرفتن یا حتی آسیب رساندن به پرسشهای مربوط به نابرابری و توزیع ثروت مورد انتقاد قرار گرفته است.
اخیرا، طبق گزارش کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در سال 2022، پیامدهای همهگیری کووید-19 و جنگ روسیه در اوکراین، کاهش نابرابریها را در بین کشورها به خطر انداخته است. همچنین براساس دادههای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، در سال 2021 حداقل 9 کشور عضو اتحادیه اروپا نسبت به سال 1989 ضریب جینی بالاتری داشتند.
🆔 @DrSaeedi
#اخلاق و علم اقتصاد
#اقتصاددانان حداقل به چهار دلیل زیر، باید به مسائل #اخلاقی توجه کنند:
1. اخلاق عاملان اقتصادی بر رفتار آنها و درنتیجه بر پیامدهای اقتصادی تأثیرگذار است. علاوه براین، دیدگاههای اخلاقی خود اقتصاددان میتواند عامدانه یا غیرعامدانه، بر اخلاق و رفتار دیگران تأثیر بگذارد. ازآنجاکه اقتصاددانان به خروجیها علاقهمند هستند، باید به اخلاق هم علاقهمند باشند.
2. اقتصادِ رفاهِ استاندارد مبتنیبر پیشفرضهای اخلاقی قوی و مناقشهبرانگیز است. بنابراین، ارزیابی و توسعۀ اقتصاد رفاه نیازمند توجه به اخلاق است.
3. نتایج اقتصاد باید مرتبط با آن دسته از تعهدات اخلاقی باشد که بر سیاست عمومی حاکم است. بنابراین درک اینکه چگونه اقتصاد با سیاست مرتبط میشود مستلزم این است که فرد این تعهدات اخلاقی را بشناسد و این امر بهنوبۀخود نیازمند توجه به اخلاق است.
4. اقتصاد اثباتی و هنجاری متناوباً با هم تعامل میکنند. شناخت رابطۀ اخلاقی اقتصاد اثباتی مستلزم شناخت آن دسته از اصول اخلاقی است که این ارتباط را ایجاد میکنند
منبع: هاسمن و مکفرسون، ١٩٩٣، ۵۶ و ۵٧
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨بورس چگونه مردم را ذینفع بدبختی خود میکند؟
متیو دسموند (Matthew Desmond) جامعهشناس سرشناس آمریکایی در فصلی از کتاب «فقر محصول آمریکا» -که ان شاءالله به زودی ترجمه آن منتشر خواهد شد- نشان داده که چگونه سازوکارها و نهادهای سرمایهداری، لشکری از فقرا را برای تامین منافع سرمایهداران ایجاد میکند.
او مینویسد:
«سود شرکتها هنگامی افزایش مییابد که هزینههای کار کاهش یابد. به همین دلیل است که هنگامی که شرکتها دستمزدها را افزایش میدهند، بورس اوراق بهادار نیویورک (مشهور به وال استریت) به سرعت آنها را مجازات میکند. وقتی در سال 2015 شرکت والمارت (بزرگترین فروشگاه زنجیرهای مواد غذایی در جهان) در واکنش به فشارهای مردمی اعلام کرد که قصد دارد حداقل دستمزد کارگران خود را به 9 دلار در ساعت برساند، سرمایهگذاران بورسی از سهام آن روی گرداندند. سهام این شرکت تا 10 درصد سقوط کرد و 20 میلیارد دلار از ارزش بازار آن از بین رفت. این رخداد، رکورد بزرگترین ضرر و زیان را در یک روز شکست.
همین اتفاق در سال 2021 نیز افتاد. بعد از اینکه والمارت قول داد میانگین دستمزد ساعتی خود را به 15 دلار برساند، سهامداران سرمایه خود را بیرون کشیدند و ارزش سهام در یک صبح پنجشنبه 6 درصد سقوط کرد. سهامداران با این کار خود داشتند به والمارت و هر شرکت دیگری هشدار میدادند: اگر دستمزدهایتان را افزایش دهید، باید منتظر عواقبش باشید.
چه کسی از این وضعیت نفع میبرد؟ خب معلوم است، سهامداران. اما آنها چه کسانی هستند؟ آدم وسوسه میشود که آنها را مردانی با کتوشلوارهای مشکی راهراه و کراوات تصور کند که در اتاقهای هیئت رئیسه در آسمانخراشهای نیویورک دور هم جمع میشوند. اما واقعیت این است که بیش از نیمی از خانوارها در ایالات متحده در بازار سهام سرمایه دارند. خود ما سهامدار هستیم!».
اما آنچه دسموند گفته، فقط یک روی سکه است. اینکه نیمی از مردم آمریکا سهامدار بازار سرمایه هستند و از سود شرکتهای بورسی نفع میبرند، کمی گمراهکننده است. چون انسان تصور میکند اگر شرکت بزرگی مانند والمارت دستمزدها را افزایش ندهد، سود آن افزایش مییابد و نفع این افزایش سود را بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی که در بورس سهام دارند، میبرند. یا اگر دستمزدها افزایش یابد، درست است که حقوق کارگران این شرکت افزایش مییابد، اما سهامداران این شرکت که خود «مردم» هستند، زیان میکنند. اما واقعیت این است که در آمریکا 10 درصد از ثروتمندترین خانوادهها بیش از 80 درصد ارزش کل سهامها را در اختیار دارند. به عبارت دیگر، یک سیاه لشکری از سهامداران در آمریکا ایجاد شده که در مقایسه با سرمایهداران آمریکایی، ارزش سهامشان «تقریبا هیچ» است، اما نامشان «سهامدار» است و بدون اینکه سرمایهداران زحمتی بکشند، سر بزنگاههایی مثل افزایش حقوق کارگران، سر و کلهشان پیدا میشود و دستهجمعی برای حفاظت از سودهای نجومی سرمایهداران آمریکایی تلاش میکنند، چون خودشان نیز از این دریای پول، قطرهای کاسب میشوند!
این قصه، شباهت زیادی به سهامداری بخشی از مردم ایران در بورس دارد. چندین میلیون ایرانی، سهامدار شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی، معدنی و... هستند. اما واقعیت این است که 99 درصد سهامداران، سهامدار خرد محسوب میشوند. 41 میلیون ایرانی در بازار بورس سهامدار هستند، اما طبق آماری که چندی پیش از یک مسئول دولتی گرفتم، فقط حدود 350 هزار نفر ارزش سهامشان بالای 200 میلیون تومان است! اینجاست که وقتی میگوئیم نباید فولاد و پتروشیمی ایرانی به دلار به داخل فروحته شود، یا اینکه باید نرخ ارز تثبیت شود، لشکری میلیونی از سهامداران خُرد بورس در مقابل ما صف میکشند!
این بندگان خدا، که قاعدتا از قشر حقوق بگیر جامعه نیز هستند، فریب سود کاذب و ناچیزی را می خورند که در بورس به دست می آورند. چرا؟ اولا نمیدانند که بیشترین زیان را خود اینها از دلاری فروشی مواد اولیه ایرانی میبینند(چون با افزایش نرخ ارز، یا افزایش قیمتهای جهانی، هزینههای زندگیشان از مسکن تا مرکب گران میشود). ثانیا متوجه نیستند که اگر جلوی دلاریفروشی گرفته شود و نرخ ارز تثبیت شود، بیشترین نفع را خود اینها میبرند(چون ارزش پول ملی افزایش مییابد. در نتیجه هم قدرت خرید حقوقی که سر ماه میگیرند بیشتر می شود، هم اینکه ارزش پولی که در سهام دارند، افزایش مییابد).
بله عزیزان! بورس، همانگونه که در آمریکا لشکری از فقرا را برای حفاظت از منافع سرمایهداران بسیج کرده، در ایران نیز همین اتفاق را رقم زده است. رهایی از این وضع، فقط و فقط با بیداری ملت ممکن است. کمک کنید مردم را آگاه کنیم...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اینجا نه سیل و زلزله آمده و نه جنگی رخ داده، زندگی عادی مردم در #کالیفرنیا یکی از ایالتهای مرفه و باکلاس آمریکا است. بیخانمانی در مرکز سرمایهداری جهان! سهم مردم از ثروتهای عظیم سرمایهداری همینقدر است که حتی خانه برای زندگیکردن نداشته باشند!
عجیب است که با این وضعیت، همچنان بخشی از مردم طبقه متوسط و ضعیف از نظام سرمایهداری دفاع میکنند!
🆔 @DrSaeedi
11330061.pdf
184K
مرور کتاب «پولگرایان، تکوین سنت پولی شیکاگو»
سیر تاریخی شکلگیری سنت پولی شیکاگو را توضیح میدهد و اینکه فریدمن چه اثری از اسلافش پذیرفته است.
متقدمان شیکاگو معتقد بودند که در نظریۀ مقداری پول، تغییرات سرعت گردش پول V است که باعث نوسانات اقتصادی میشود اما فریدمن در سیر تطور این نظریه، قائل شد که حجم پول است که نوسانات اقتصادی را ایجاد میکند و با کنترل آن میتوان چرخههای اقتصادی را مدیریت کرد.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| تحلیل کارشناس شبکه خبر، از اینکه چرا کشور ما تحت تاثیر اختلال در شبکه جهانی اینترنت قرار نگرفت؟
▪️الآن در بعضی فرودگاههای جهان دارند روی مقوا با ماژیک برنامههای پروازها را مینویسند و پزشکان با نسخهنویسی دستی کار مردم را راه میاندازند و ما ایرانیها اصلاً اختلال را حس نکردیم.
#جنگ_سایبری
📲مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد:
📝 @FarajNezhad110
تناقض «توصیه»های «علم اقتصاد»
بعضا در رسانهها شنیده میشود که باید به «توصیههای علم اقتصاد» عمل کنیم و مشکلات کشور ناشی از عملنکردن به این توصیههای علمی است. وقتی سوال میکنیم که منظور شما را از #علم_اقتصاد چیست پاسخ میدهند همان چیزهایی که در کتابهای درسی و در مقالات و مجلات علمی چاپ میشود. دوباره میپرسیم که این منشورات به چه معنا و از چه منظری «علمی» هستند؟! پاسخ محتمل و باتأمل از نظر اقتصادخواندگان این است که «علم مجموعه معارف و گزارههایی است که به شناخت هستها میپردازد» در مقابل مکتب و ایدئولوژی که به «بایدها و نبایدها» میپردازد. منظور آنها تلقی پوزیتیویستی از علم است و انگار در همان صد سال گذشته متوقف ماندهاند و انگارههای حلقۀ وین را تکرار میکنند.
کاری به این نگاه خام و کهنه و تعصبزده به علم ندارم، سوال من این است که اگر اقتصاد از جنس #علم_محض است و قرار است صرفا هستها و نیستها را بشناسد، قاعدتا نباید «توصیه»هایی حاوی «باید و نباید» داشته باشد چه اینکه براساس تفکیک علم محض (اثباتی) از علم عملی (هنجاری/ مکتب) کار تعیین بایدها و نبایدها بر عهده مکتب است نه علم.
درنتیجه، با پذیرش مبنای فکری علمزدگان، توصیههای علم اقتصاد پارادوکسیکال خواهد بود مگر اینکه از خطکشی میان علم و مکتب دست بکشند و به جای دعوای قرمز و آبی و متهمکردن مخالفان به غیرعلمیبودن، ضمن پذیرش ایدئولوژیک بودن آموزههای علم اقتصاد (اعم از آنچه در کتابهای درسی است و آنچه در مقالات و مجلات علمی چاپ میشود) به جای فرار از بحث و پنهانکردن ارزشهای مورد قبول خود، در بحث آزاد فکری شرکت کنند و از ارزشهای خود که درواقع جهتده و تنظیمکنندۀ مدلهای تکنیال و برآوردهای آماری است صریحا سخن بگویند. تنها در این صورت است که میتوان به رشد علم اقتصاد در جامعه علمی ایران امیدوار بود.
🆔 @DrSaeedi
رژیم صهیونسیتی دست به دامان مصر، عربستان، امارات، اردن و بحرین شده تا در برابر جبهه مقاومت، سپر دفاعی درست کند. همه شما با هم ساقط خواهید شد به اذن الهی!
🆔 @DrSaeedi
📣 انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم برگزار می کند :
🔰سلسله نشست های بررسی تاریخ اقتصاد ایران
📌 تاریخچه برنامه ریزی توسعه در ایران
🎙سخنران :
دکتر علی سعیدی
اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه قم
📆زمان: پنجشنبه ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۳
🕓 ساعت ۱۶:۰۰
📝 با اعطای گواهی معتبر
📎مکان برگزاری نشست ها :
https://www.skyroom.online/ch/economics_1403/qom.uni2
♦️انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم
@tesa_qom
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از کانال معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم
🔰 انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم برگزار می کند :
💠سلسله نشست های بررسی تاریخ اقتصاد ایران
📌 درآمدی بر اقتصاد ایران در زمان پهلوی
🎙سخنران :
حجت الاسلام سید محمدرضا رضی
مدرس حوزه و دانشگاه
🔸زمان: یکشنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۳
🕓 ساعت ۱۷:۰۰
✅ با اعطای گواهی
🔻مکان برگزاری نشست ها :
https://www.skyroom.online/ch/economics_1403/qom.uni2
▫️معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه قم
@moavenat_farhangi_qom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه شد که ایران و آمریکا دشمن هم شدند؟
روایتی جالب از کودتای ۲۸ مرداد آمریکاییها علیه دولت مصدق
ر-----------------
پینوشت:
در تاریخ معاصر ما، اعتماد به قدرتهای خارجی همیشه حاصلی جز خسارت و عقبماندگی نداشته است، فرقی نمیکند این قدرت خارجی، روس یا انگلیس یا فرانسه یا آمریکا باشد!
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در روزگاری که شبکه های ماهواره ای با ظواهر و هدایت رسانه ای در صدد فریب شماست ما برای ششمین بار در شبکه چهار سیما حرف دل مردم را در قالب نت های علمی به قلب میزهای کارشناسی برده ایم. زمانی جمله ی «درآمدها ریالیه، هزینه ها دلاریه» به عنوان شعار کف خیابان بود، من در طی سالها مطالعه کلاف سردرگم مشکل اصلی اقتصاد ایران یعنی تورم را با چارچوب علمی به حقیقت زندگی مردم متصل کرده ام و برخلاف خیلی ها که حرفهای مبهم با واژه های نامفهوم به کار می برند، سعی کرده ام حقیقت علم را به زبان ساده بیان کنم تا همه بدانند ریشه ی اصلی تورم در این کشور چیست. پس اگر عزیزان این استدلال را از طریق بازنشر آن به گوش همگان نرسانند این موضوع در لابلای زر و زیور رسانه های زرد گم و به فراموشی سپرده خواهد شد. اگر شما کمک نکنید آنها که با مکیدن زندگی شما برای خود، حال خوشی رقم می زنند کمافی السابق با جملات زیبای فریبنده زندگی فرزندان این سرزمین را به غارت خواهند برد، امیدوارم وقت بگذارید و این مطالب را گوش کنید.
@hemmatgholizadeh
توضیحات صفحه اینستاگرام و تیکتاک در ویکیپدیای فارسی را با هم مقایسه کنید. بحث اصلی در صفحه تیکتاک مسائل فرهنگی و سوء استفاده از دختران سفیدپوست و اثرات مخرب رقص و اینطور چیزهاست اما دغدغه محوری در صفحه اینستاگرام مسأله فیلترینگ در ایران است!
این در حالی است که تیک تاک هم در ایران فیلتر است اما ظاهراً اساسا مسأله در ویکیپدیا، مسائل ایران و ایرانی نیست بلکه مسائلی است که گردانندگان آن میخواهند برای مردم ایران ایجاد یا پررنگ کنند!
🆔 @DrSaeedi
منشأ تورم در ایران
نظریات اقتصادی مختلفی درباب منشأ و علل پیدایش تورم در کتابهای درسی اقتصادی وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مربوط به اقتصاد ایران نمیشود، چون همه این نظریات اقتصاد مبتنی بر واقعیتهای مشاهده شده (Fact) از اقتصادهای غربی و بهویژه آمریکا تولید شدهاند. اما متاسفانه برخی از اقتصادخواندگان سطحی و کممایه گمان میکنند هر جا اصطلاح #نظریه آمد یعنی یک گزارۀ جهانشمول که در همه زمانها و مکانها صادق است.
بگذریم از این ...
علت تورم در ایران براساس واقعیتهای مشاهدهشده در ایران بیشتر از همه متأثر از نرخ تبدیل دلار به ریال است. بسیاری از شرکتهای پتروشیمی و فولاد و... از تقریبا دو دهه پیش با شیطنت و فریب، محصولات خود را با نرخ دلار بازار سیاه (که امروزه برای تطهیر آن، بازار آزاد خوانده میشود) قیمتگذاری میکنند و به داخل کشور میفروشند و این در حالی است که عمدۀ هزینههای این شرکتها در داخل کشور به صورت ریالی پرداخت میشود.
نتیجه این #فریب_بزرگ آن شده است که آحاد مردم ریالی درآمد دارند ولی مجبورند دلاری هزینه کنند.
بهرغم چنین ظلم آشکاری، متاسفانه شاهد آن هستیم که همین مافیای گرانکن، با تسلط بر رسانهها، توانسته است تحت لوای ناترازی یا یارانه پنهان یا حتی عدالت در بهرهمندی از منابع، عموم نخبگان و مردم را با سیاستهای گرانسازی خود همراه کند.
حل ناترازی و برقراری عدالت در بهرهمندی از منابع و جلوگیری از اسراف راهحل بسیار سادهتری هم دارد و آن تقویت ریال است نه #افزایش_دستوری نرخ دلار!
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از ستاد همکاری حوزه و وزارت اقتصاد
🔴 ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری موسسه عالی فقه و علوم اسلامی برگزار میکند.
🌕 مدرسه تابستانه فقه نظام مالی
ویژه اساتید سطوح عالی و طلاب سطح۳ و۴
📚 محورهای عمومی:
آشنایی با:
•اجزای نظام مالی در اقتصاد
•رابطه نظام مالی با اقتصاد اسلامی
📚 محورهای تخصصی:
بررسی چالشهای اجرایی و فقهی در:
•بانکداری
•بازار سرمایه
•بیمه
🔅به همراه کارگاه حل مسأله فقهی
⏳ زمان برگزاری: ۲۷ تا ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
📍محل برگزاری: قم - موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
⏳ مهلت ثبتنام: ۲۸ مرداد تا ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
🌐 ثبت نام در وبگاه: https://mfos.ir/feghhemaali/
🟢 کانال ایتا
❇️https://eitaa.com/sahwa1
❇️https://eitaa.com/mfos_ir
#فقه_نظام_مالی
#ستاد_همکاری_حوزه_علمیه_و_وزارت_امور_اقتصادی_و_دارایی
#موسسه_عالی_فقه_و_علوم_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر علوم: هنوز به حجیت علم تن ندادهایم/ اگر اقتصاد بخوانیم و فکر کنیم راه حل تورم تقویت تعزیرات حکومتی است یعنی به علم اقتصاد تن ندادهای
- خیلی خوب است که آقای وزیر علوم به #حجیت_علم باور دارند، امیدوارم جانبداران شبهعلم نئولیبرال هم این پیام را درک کنند و اصول عقاید مکتب خود را به عنوان علم به خورد دولت چهاردهم ندهند!
🆔 @DrSaeedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما ببینید:
امروز #برهنگی جنگ با خداست.
با پول و با زور میخواهند روسری را از سر زنان ما بردارند، هوشیار باشید.
---------------------------ر
متاسفانه امروز به رغم ادعای آزاداندیشی و تفکر و استدلال و عقلانیت، شاهد کورکورانهترین تقلیدها در تاریخ بشر هستیم، تقلید در پوشش و ناپوشش نتیجه تقلید در اندیشه و فلسفه زندگی است. وقتی ارتباط با عالم غیب و ملکوت قطع شد، برای بشر رها و بی قید و بند، چیزی جز خودنمایی و خودآرایی و تجمل باقی نمیماند و در این فلسفه مادی زندگی، پوشش و حجاب و غیب همگی کنار میروند و بیحجابی اجباری، دختران و زنان ما را در دام میاندازد. تا این ریشه فکری اصلاح نشود، مرض بیحجابی و برهنگی درمان نخواهد شد. پس به جای تقلید در فکر و اندیشه، تفکر کنیم و بیاندیشیم...
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🔴نمودار فوق، تورمهای ماهانه از سال 97 تا 1403 را نشان میدهد و همانطور که مشاهده میفرمایید عامل اصلی اوج تورمها، افزایش نرخ #ارز رسمی توسط دولت به تبعیت از بازار آزاد قاچاق میباشد.
متاسفانه حکمرانی ارزی ما به جای منطق علمی و اقتدار بانک مرکزی به دست #قاچاقچیان، سفتهبازان و فرار سرمایه افتاده است.
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
🔻انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم با همکاری انجمن های علمی اقتصاد دانشگاه زنجان و بوعلیسینا برگزار میکند.
🔹کارگاه آموزش جامع مالیات
🔻دکتر مهدی موحدی بکنظر
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور
رئیس مرکز تنظیم مقررات
⏰ تا ۲۰ شهریورماه در بستر اسکای روم و به صورت آنلاین
🔻با اعطای گواهی معتبر
◀️کسب اطلاعات بیشتر
🔻این دوره برای دانشجویان رشته اقتصاد، مدیریت، حسابداری، کارآفرینی و تمامی علاقهمندان به فعالیتهای اقتصادی مناسب میباشد.
#انجمن_علمی_اقتصاد_دانشگاه_قم
🤝روابطعمومی دانشگاه قم🤝
@university_of_qom
روبیکا | آپارات
#سرآمدی_علمی_تربیت_ولایی_نشاط_معنوی
#فقه_نظام_مالی
✅ موسسه عالی فقه و علوم اسلامی با همکاری ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار میکند.
🔰 مدرسه تابستانه فقه نظام مالی
ویژه اساتید سطوح عالی و طلاب سطح۳و۴
🔻 محورهای عمومی:
آشنایی با:
•اجزای نظام مالی در اقتصاد
•رابطه نظام مالی با اقتصاد اسلامی
🔻 محورهای تخصصی:
بررسی چالشهای اجرایی و فقهی در:
•بانکداری
•بازار سرمایه
•بیمه
🔅به همراه کارگاه حل مسأله فقهی
🗓 زمان برگزاری: ۲۷ تا ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
⏳ مهلت ثبتنام تا ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
🏢 قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل علیهالسلام، مجتمع صدوق، مؤسسه عالیفقه و علوماسلامی
🔻ثبت نام در وبگاه:
🌐 https://mfos.ir/feghhemaali/
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
#ستاد_همکاری_حوزه_علمیه_و_وزارت_امور_اقتصادی_و_دارائی
🆔@mfos_ir
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
جادوی نظام سرمایهداری
این نقشه آمریکا، بیانگر نسبت ثروت مردم آمریکا با مساحت این کشور است. لطفا نقشه را با دقت بنگرید؛ ثروت فقط ۱ درصد از قشر ثروتمند، متناظر است با مساحت حدودا نیمی از کشور آمریکا! در مقابل، مجموع ثروت حدود ۴۰ درصد از قشر فقیر جامعه، متناظر است با نقطه خاکستریرنگ بسیار کوچکی که در پایین نقشه مشخص شده و حتی به ۱ درصد از مساحت این کشور هم بالغ نمیشود! این نوع نابرابری اجتماعی- فضایی اگر جادوی نظام سرمایهداری نیست پس چیست؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb