#رحلت_حضرت_رسول_صلوات_الله_علیه
ا❁﷽❁ا
▪️«..وَ لَوْ شاءَ اللهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدى..»
(انعام، ۳۵)
🏴حضرت رسول الله الأکرم (ص) در خصوص ابتلاء و آزمایش أمّت فرمودند:
«يا عليّ! ما بعث الله رسولا إلا وأسلم معه قوم طوعا وقوم آخرون كرها، فسلط الله الذين أسلموا كرها على الذين أسلموا طوعا فقتلوهم ليكون أعظم لأجورهم. يا عليّ! وإنه ما اختلفت أمة بعد نبيها إلا ظهر أهل باطلها على أهل حقها، وإن الله قضى الفرقة والاختلاف على هذه الأمة، ولو شاء لجمعهم على الهدى»
اى على! خداوند هيچ پيامبرى را مبعوث نکرد مگر اینكه گروهى به رضایت و گروهی با کراهت، تسلیم شدند؛ پس خداوند گروهی که با کراهت تسلیم شده را بر گروهی که با رضایت تسلیم شد، مسلط ساخت؛ در نتیجه، آنان[مؤمنین] کشته شدند تا پاداششان عظیم تر گردد! اى على(علیه السلام)، هيچ امتى پس از پيامبرش دچار اختلاف نشد مگر پس از آنکه اهل باطلش بر اهل حقش سلطه يافتند. همانا خداوند پراكندگى و اختلاف را بر اين امت مقدّر كرده و اگر مىخواست بر هدايت گردشان مىآورد»
📓بحارالأنوار ج ۲۸ص۵۵؛ كتاب سليم بن قيس ص۱۳۷
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
📷 #گزارش تصویری مراسم #عزاداری #شهادت #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله و #شهادت امام #حسن_مجتبی علیه السلام، در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir
🏴امام #حسن_مجتبی علیه السلام
🔹قَالَ رَجُلٌ لِلْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنِّي مِنْ شِيعَتِكُمْ، فَقَالَ اَلْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ: يَا عَبْدَ اَللَّهِ إِنْ كُنْتَ لَنَا فِي أَوَامِرِنَا وَ زَوَاجِرِنَا مُطِيعاً فَقَدْ صَدَقْتَ وَ إِنْ كُنْتَ بِخِلاَفِ ذَلِكَ فَلاَ تَزِدْ فِي ذُنُوبِكَ بِدَعْوَاكَ مَرْتَبَةً شَرِيفَةً لَسْتَ مِنْ أَهْلِهَا لاَ تَقُلْ: أَنَا مِنْ شِيعَتِكُمْ وَ لَكِنْ قُلْ: أَنَا مِنْ مَوَالِيكُمْ وَ مُحِبِّيكُمْ وَ مُعَادِي أَعْدَائِكُمْ وَ أَنْتَ فِي خَيْرٍ وَ إِلَى خَيْرٍ
🔸امام حسن عليه السلام ـ در جواب مردى كه عرض كرد : من از شيعيان شما هستم ـ
فرمود: اى بنده خدا! اگر مطيع اوامر و نواهى ما باشى، راست مى گويى ولى اگر چنين نباشى پس با ادعاى چنين منزلت والايى كه اهلش نيستى، بر گناهانت ميفزاى.
مگو: من از شيعيان شما هستم، بلكه بگو: من از دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم. در اين صورت، تو آدم خوبى هستى و به خوبى گرايش دارى.
📗تنبيه الخواطر و نزهة النواظر، ج۲ ص۱۰۶.
📍چه خوب است در نشر خوبیها سهیم باشیم.
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
🔴 سفارش #امام_رضا علیه السلام برای دعا برای #امام_زمان ارواحنا فداه در قنوت نماز روز جمعه
🔹 پسر مُقاتل روایت نموده که امام رضا فرمود: در قنوت نماز جمعه چه میگویید و چه دعایی میکنید؟ گفتم: همان دعایی که مردم میخوانند.
🔹 فرمود: آنطور که آنان دعا میکنند دعا نکن، بلکه بگو:
🟢 اللَّهُمَّ أَصْلِحْ عَبْدَکَ وَ خَلِیفَتَکَ بِمَا أَصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِیَاءَکَ وَ رُسُلَکَ وَ حُفَّهُ بِمَلَائِکَتِکَ وَ أَیِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ وَ اسْلُکْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ وَ أَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أَمْناً یَعْبُدُکَ لَا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً وَ لَا تَجْعَلْ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلَى وَلِیِّکَ سُلْطَاناً وَ أْذَنْ لَهُ فِی جِهَادِ عَدُوِّکَ وَ عَدُوِّهِ وَ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ
📚مصباح المتهجد ص۳۶۶
📚جمال الاُسبوع ص۲۵۶
👈🏻در ثواب نشر سهیم باشید👉🏻
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
قربان اولوم جلالتیوه یا ابالحسن
چوخ شایقم زیارتیوه یا ابالحسن
#آخر_صفر #شهادت_امام_رضا #امام_رضا #شهادت_ثامن_الحجج #علی_بن_موسی_الرضا #ابالحسن
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#صلوات_خاصه امام رئوف، #ثامن_الحجج، حضرت علی بن #موسی_الرضا عليه السلام
🔹اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى، الصِّدّیقِ الشَّهیدِ، صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً، کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
▪️شهادت امام رضا علیه السلام
حضرت ثامن الحُجَج مولانا علی بن موسی الرضا علیه السلام در سال 203 هـ بنابر أصَح (1) دو سال پس از شهادت حضرت معصومه علیها السلام به شهادت رسیدند. سنّ مبارک حضرت 49 یا 51 یا 55 سال بوده است. (2)
بنابر نقلی در 27 صفر حضرت امام رضا علیه السلام شهادت رسیده اند، (3) ولی مشهور آخر ماه صفر است. در 28 صفر مأمون انگور مسموم یا آب انار زهر آلود را به اجبار به حضرت امام رضا علیه السلام خورانید. (4)
← آزارهای مأمون نسبت به حضرت
مأمون از آزار و جسارت نسبت به حضرت کوتاهی نکرد، و حتّی حضرت را چندین ماه در سرخس مقیداً زندانی کرد. (5)
پس از ولایتعهدی، ابتدای گرفتاری آن حضرت به خاطر معاشرت با مأمون منافق ملعون بود. او به حسب ظاهر در تعظیم و احترام حضرت می کوشید، امّا در باطن با آزار و اذیّت حجّت خدا را به مرگ خویش راضی نموده بود.
یاسر خادم می گوید:
هر جمعه که آن حضرت از مسجد جامع مراجعت می کرد، با بدنی عرق دار و غبار آلود دست ها را به درگاه الهی بر می داشت و می فرمود:
«بار الها اگر فرج و گشایش کار من در مرگ من است، مرگ مرا برسان».
آن حضرت پیوسته در غم و حزن بودند تا در غربت رحلت فرمود. (6)
مأمون پس از آنکه یک شبانه روز امر شهادت آن حضرت را کتمان کرد سراغ محمّد پسر امام صادق علیه السلام و جماعتی از آل ابوطالب فرستاد تا سلامت بدن امام را ببیند، و پس از آن شروع به گریه و زاری نمود !! (7)
← دفن بدن مبارک حضرت
پس از غسل و کفن و نماز بر بدن شریف حضرت که توسط امام جواد علیه السلام انجام شد (8) آن حضرت را جلوی قبر هارون در خانه ی حمید بن قحطبه، مکان فعلی دفن کردند. (9) بنابر بعضی از روایات مأمون از ترس فتنه مردم دستور به دفن شبانه حضرت داد. (10)
مدّت امامت آن حضرت 20 سال بود. (11) سنّ شریف امام جواد علیه السلام هنگام شهادت امام رضا علیه السلام 7 سال و چند ماه بود. (12)
📚 منابع :
1. کافی : ج 1، ص 486. و ... .
2. کشف الغمة : ج 2، ص 267 . و ... .
3. تاج الموالید : ص 50. شرح الاخبار : ج 3، ص 343.
4. ارشاد : ج 2، ص 270. و ... .
5. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 1، ص 197. و ... .
6. همان : ج 1، ص 18. و ... .
7. ارشاد : ج 2، ص 271. و ... .
8. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 1، ص 273، 276. و ... .
9. همان : ج 1، ص 219، ج 2، ص 28. و ... .
10. همان : ج 1، ص 270. و ... .
11. ارشاد : ج 2، ص 247. و ... .
12. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 2، ص 28. و ... .
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir
📷#گزارش تصویری مجلس #عزاداری بمناسبت ایام #شهادت #امام_رضا علیه السلام در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی مدظله العالی
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈🏼👈🏼
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹يا أَبَا الْحَسَنِ يا عَلِىَّ بْنَ مُوسى أَيُّهَا الرِّضا يَا بْنَ رَسُولِ اللّهِ يا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا إِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللّهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا يا وَجيهاً عِنْدَ اللّهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّهِ
🔸ای ابا الحسن، 🔸ای علی بن موسی،🔸ای رضا،🔸ای فرزند فرستاده خدا، 🔸ای حجّت خدا بر بندگان،🔸ای آقا و مولای
🤲 ما به تو روی آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم و به سوی خدا به تو توسّل جستیم و تو را پیش روی حاجاتمان نهادیم،
🔸ای آبرومند نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن.
📗فرازی از #دعای_توسل
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir👈🏼👈🏼
✨شب اول ربیع الاول، لیلة المبیت
#لیلة_المبیت شبى بود که امام على در بستر پیامبر خوابید تا نقشه قتل پیامبر خنثى گردد.
در سال سیزدهم بعثت به دنبال انعقاد پیمان عقبه دوم در شب سیزدهم ذى حجه، میان پیامبر اسلام و یثربیان که مردم مدینه پیامبر را به شهر خودشان دعوت کردند و در برابر تهاجم قریشیان آماده دفاع و حمایت از پیامبر شدند، از فرداى آن روز مسلمانان مکه به تدریج به آن دیار هجرت نمودند. سران قریش که بعداً به این جریان پى بردند، احساس خطر کردند و در پى چاره برآمدند.
در آخر ماه صفر سال چهاردهم بعثت در دارالندوة (مجلس شوراى مکه) اجتماع نمودند. در این شورا برخى پیشنهاد کردند که پیامبر را تبعید یا زندانى کنند، ولى این پیشنهاد به تصویب نرسید. پیشنهاد دیگرى مطرح شد که پیامبر را به قتل برسانند، که به تصویب رسید، با این شرط که شبانه به صورت دسته جمعى و از همه قبایل بر سر حضرت محمد بریزند و او را در بستر خواب قطعه قطعه کنند. در این صورت قاتل یک نفر نخواهد بود و بنى هاشم نمىتوانند با همه جنگ کند. و ماجرا ناچار با گرفتن خون بها فیصله مىیابد. سران قریش براى اجراى این نقشه شب اول ربیع الاول را انتخاب نمودند.
خداوند از طریق پیک وحى پیامبر را از این نقشه آگاه نمود. «و اذ یمکر بک الذین کفروا لیثبتوک أو یقتلوک أو یخرجوک و یمکرون و یمکر الله والله خیر الماکرین؛ به یادآور هنگامى را که کافران نقشه مىکشیدند که تو را به زندان بیافکنند، یا به قتل برسانند و یا از مکه خارج سازند. آنان چاره مىاندیشیدند و خداوند هم چاره مىاندیشد و تدبیر مىکند و خدا بهترین چاره جویان است».(۱)
پیامبر براى خنثى کردن نقشه دشمن از شیوه «رد گم کردن» استفاده کرد و بدین منظور با حضرت على صحبت کرد و فرمود: امشب در بستر من بخواب و آن پارچه سبزى را که من هر شب بر روى خود مىکشیدم، بر روى خود بکش تا تصور کنند من در بستر خفتهام و موقتاً از تعقیب من دست بردارند. حضرت امیر به دستور پیامبر جامه عمل پوشاند. مأموران قریش از سرشب خانه پیامبر را محاصره کردند، که تا صبح ادامه داشت و سپس با شمشیرهاى برهنه به خانه هجوم بردند. على(ع) از بستر برخاست. آنان با دیدن على(ع) سخت بر آشتفتند و به وى گفتند: محمد کجا است؟ حضرت فرمود: مگر او را به من سپرده بودید که از من بخواهید؟! در این هنگام به سوى على(ع) یورش بردند و به نقل برخى از مورخان او را آزردند و آن گاه وى را به سوى مسجدالحرام کشیدند و پس از بازداشت مختصرى او را رها کردند(۲) و در پى تعقیب پیامبر برآمدند. این شب را که حضرت على(ع) در بستر پیامبر خوابید و خودش را براى سلامتى پیامبر در معرض خطر قرار داد، لیلةالمبیت مىنامند. قرآن درباره فداکارى این شب على(ع) مىفرماید: «و من الناس من یشرى نفسه ابتغاء مرضات الله والله رؤف بالعباد؛(۳) برخى از مردم با ایمان(على در لیلةالمبیت) جان خود را براى کسب خشنودى خدا مىفروشند و خداوند نسبت به بندگانش مهربان است».(۴)
پی نوشت:
۱ -سوره انفال (۸) آیه ۳۰.
۲ - تاریخ طبرى، ج۲، ص ۴۴۴.
۳ - بقره (۲) آیه ۲۰۷.
۴ - ر. ک: مهدى پیشوایى، سیره پیشوایان، ص ۳۷ تا ۴۰.
👉 @duzduzani_ir
⚫️ توصیف اولین روزهای بعد پیامبر از زبان اهل بیت علیهم السلام
🔸️پیامبر صلی الله علیه و آله را در حالی که در بستر شهادت بود وانهادند
و برای شکستن بیعت (غدیر) شتافتند...
پس عربهای پست به خانه وحی هجوم بردند...
و جگر پیامبر را با ظلم به دخترش خون کردند...
و علی علیهالسلام را با شمشیر و نیزه برهنه به سوی بیعت (سقیفه) کشاندند...
بیعتی که شومی آن اسلام را فرا گرفت
و بذر گناهان را در دل اهلش کاشت.
🔹️غَادَرُوهُ عَلَى فِرَاشِ الْوَفَاةِ، وَ أَسْرَعُوا لِنَقْضِ الْبَيْعَةِ... فَحُشِرَ سِفْلَةُ الْأَعْرَابِ، وَ بَقَايَا الْأَحْزَابِ، إِلَى دَارِ النُّبُوَّةِ ...وَ جَرَحُوا كَبِدَ خَيْرِ الْوَرَى، فِي ظُلْمِ ابْنَتِه...وَ قَادُوهُ إِلَى بَيْعَتِهِمْ، مُصْلِتَةً سُيُوفَهَا، مُشْرِعَةً أَسِنَّتَهَا...ِ الَّتِي عَمَّ شُؤْمُهَا الْإِسْلَامَ، وَ زَرَعَتْ فِي قُلُوبِ أَهْلِهَا الْآثَامَ...
📚مفاتیح الجنان، فرازی از زیارت جامعه ائمة المؤمنین
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
🌷امام صادق علیه السلام:
🍃دعاء بلای مقدر شده را بر مى گرداند و آن را وامى تابد چنانچه رشته نخ واتاب شود،
با اينكه به سختى تأبیده شده است.
✔️أصول الكافي، ج ۶، ص: ۲۵
📲 عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
💎 #نماز_شب
♨️اهمیت بجا آوردن قضای نمازشب ترک شده
💠رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمودند:
💢 خـداونـد به كسـى كه نـماز شـبِ تـرك شـده را در روز قـضا كـند، افـتخار مى كـند و مـى فرمـايد:
🔅 «اى فـرشـتگان مـن! بنـده مـن قضـاى چيـزى را كه مـن بر او واجـب نـكرده ام بجـا مـى آورد، شاهد باشيد كه من او را آمرزيدم.»
📚بحارالأنوار، ج ۸۷، ص ۲۰۲
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
🤚خداحافظ خوشبختی تا ظهور
▪️امام مجتبی علیهالسلام در روز صلح با معاویه فرمود:
🔸️به خدا قسم میخورم،
قسمی سخت و محکم!
اگر مردم به حرف خدا و رسولش گوش میدادند،
(و با پدرم بیعت میکردند)
آسمان، بارانش را و زمین، برکاتش را نثارشان میکرد،
حتّی دو نفر هم در این امّت به اختلاف نمیخوردند،
و همه تا قیامت از طراوت و سرسبزی دنیا برخوردار میشدند (و خوش و خرم زندگی میکردند).
🔹️وَ لَكِنْ أُقْسِمُ بِاللَّهِ قَسَماً تَالِياً، لَوْ أَنَّ النَّاسَ سَمِعُوا قَوْلَ اللَّهِ (عَزَّ وَ جَلَّ) وَ رَسُولِهِ، لَأَعْطَتْهُمُ السَّمَاءُ قَطْرَهَا، وَ الْأَرْضُ بَرَكَتَهَا، وَ لَمَا اخْتَلَفَ فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ سَيْفَانِ، وَ لَأَكَلُوهَا خَضْرَاءَ خَضِرَةً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ،
📚الامالی شیخ طوسی، ص۵۶۶.
عضويت:👇👇
✅ @duzduzani_ir
💢رسول خدا (ص) حکم #خمس را تبلیغ فرمود
⚪️حکم خمس را رسول خدا(ص) اعلام و اجرا فرموده است، ولی توسط دستگاه حاکم مورد بی توجهی قرار گرفت. پس از آن حضرات، ائمه اطهار علیهم السلام به دلیل اوضاع و احوال جامعه و وجود جوّ خفقان امکان پیگیری و تبلیغ آن را نداشتند تا زمانی که اوضاع برای بیان مسائل آماده شد.
☘اینکه میبینیم حکم خمس آشکارا در زمان امام باقر (ع) مطرح شد، به دلیل تقارن امامت آن حضرت با عصر خلافت عمر بن عبدالعزيز بوده که فضای آزادی برای بيان احكام، و از جمله خمس، پدید آمد.
✨میتوان گفت که روايات نقل شده از امام باقر (ع) در مورد تحليل خمس، اشارهای به #وجوب آن بوده است. به عبارت دیگر، از اینکه در روایت آمده است که امام (ع) خمس را حلال فرمودند معلوم میشود که وجوب خمس در میان شیعیان مسلّم بوده است. این علاوه بر آن است که از منابع خود اهل سنت نقل کردیم که حضرت رسول(ص) خمس دریافت میفرمودند و فرمان به جمع آوری آن داده بودند.
🍃سياست عام خلفای بعد از حضرت رسول(ص) اين بوده كه خمس به اهل بيت علیهم السلام نرسد تا ایشان قدرت نگيرند. لذا خمس در معدن را تبديل به زكات کردند كه سادات و ذوي القربی سهمی از آن نداشته باشند و مغانم جنگی را برای تهیه اسلحه و اسبان جنگی هزینه كردند.
📚 منبع: کتاب «خمس در عصر پيامبر (ص)» ص۱۳۹، مرجع عالي قدر آيت الله العظمي دوزدوزاني تبريزي
👉 @duzduzani_ir