« یا أیها الرسول بلغ ما أنزل الیک من ربّک فان لم تفعل فما بلّغت رسالته و الله یعصمک من النّاس »
« ای رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده به گوش مردم برسان و اگر چنین نکنی رسالت او را ابلاغ نکرده ای و خداوند تو را از گزند مردمان حفظ خواهد کرد . »
این آیه نازل شد همگان منتظر بودند تا بفهمند چه پیام مهمّی را قرار است پیامبر ابلاغ کند . پیامی به ارزش تمام مدّت رسالت .
به محض دریافت این آیات مبارک پیامبر هم احساس وظیفه عجیبی داشت . به سرعت از حرکت باز ایستاد و در آن بیابان گرم و خشک دستور داد تا کسانی که جلوتر رفته اند بازگردند و آن هایی که عقب تر بودند به آن ها ملحق شوند . سپس اصحاب ، منبری را از جهاز شترهای کاروان برای پیامبر فراهم کردند . پیامبر بر بالای آن منبر رفت و فرمود :
« ای مردم به زودی من از میان شما رخت بر می بندم… چه کسی بر مؤمنین در ارزیابی مصلحت ها و شناخت و تصرّف در امور سزاوارتر است؟ »
همه پاسخ دادند : « خدا و پیامبر داناترند » .
رسول گرامی ادامه داد : «آیا من به شما از خودتان أَوْلَی و سزاوارتر نیستم؟
داستان عید غدیر به زبان ساده و کودکانه
داستان عید غدیر : عید غدیر روزی است که پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) حضرت علی (علیه السّلام) را به عنوان جانشین خود انتخاب فرمودند . در این روز آیه اکمال نازل شد و دین خدا کامل گردید .
داستان عید غدیر از نزول آیه تبلیغ آغاز می شود ، با معرّفی امیر المؤمنین به عنوان جانشین پیامبر ادامه می یابد و با آیه اکمال خاتمه پیدا می کند . برای این که داستان عید غدیر را بدانید با ما همراه باشید .
داستان عید غدیر به زبان ساده
سال دهم هجرت بود که و پیامبر بعد از ادای مناسک حجّ در حجّة الوداع روانه مدینه شده بودند . خیل عظیمی از مسلمانان پیامبر را در این سفر همراهی می کردند . روز پنج شنبه مصادف با 18 ماه ذی الحجّه بود که در میانه های راه زمانی که پیامبر به نزدیکی برکه ای به نام غدیر خم شدند جبرئیل بر پیامبر نازل شد و آیه 67 سوره مائده را که به نام آیه تبلیغ معروف است از طرف خداوند آورد که به این شرح است :
« یا أیها الرسول بلغ ما أنزل الیک من ربّک فان لم تفعل فما بلّغت رسالته و الله یعصمک من النّاس » ؛ « ای رسول آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده به گوش مردم برسان و اگر چنین نکنی رسالت او را ابلاغ نکرده ای و خداوند تو را از گزند مردمان حفظ خواهد کرد . »
پیامبر به سرعت از حرکت باز ایستاد و در آن بیابان گرم و خشک دستور داد تا کسانی که جلوتر رفته اند بازگردند و آن هایی که عقب تر بودند به آن ها ملحق شوند . سپس اصحاب ، منبری را از جهاز شترهای کاروان برای پیامبر فراهم کردند . پیامبر بر بالای آن منبر رفت و فرمود :
« ای مردم به زودی من از میان شما رخت بر می بندم… چه کسی بر مؤمنین در ارزیابی مصلحت ها و شناخت و تصرّف در امور سزاوارتر است؟ »
همه پاسخ دادند : « خدا و پیامبر داناترند » .
رسول گرامی ادامه داد : « آیا من به شما از خودتان أَوْلَی و سزاوارتر نیستم؟ »
و همه یک صدا جواب دادیم : « چنین است بله ، بله اینچنین است . »
پیامبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در ادامه سخنانش فرمود :
« من دو چیز گرانبها در میان شما می گذارم ؛ یکی ثقل اکبر که کتاب خداست و دیگری ثقل اصغر که اهل بیت من هستند . مردم ، بر آنان پیشی نگیرید و از آنان عقب نمانید . »
آن گاه دست حضرت علی (علیه السّلام) را در دست گرفت و آن قدر بالا برد که همگان او را در کنار رسول خدا دیدند و شناختند .
سپس فرمود : « خداوند ، مولای من و من مولای مؤمنان هستم و بر آنها از خودشان سزاوارترم . ای مردم هر کس که من مولا و رهبر اویم این علی هم مولا و رهبر اوست . »
« مَن کُنتُ مَولاه فَهذا عَلىٌّ مَولاه »
پیامبر این جمله را سه بار تکرار کرد و چنین ادامه داد : « پروردگارا ، دوستان علی را دوست بدار و دشمنان او را خوار . خدایا علی را محور حقّ قرار ده » و سپس فرمود : « لازم است حاضران این خبر را به غایبان برسانند . »
حالا این پیام را به دلیل سفارش پیامبر از من دریافت می کنید و می خواهم شما هم آنرا انتشار دهید .
اجر شما با پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم است .
🌷🍀پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی🍀🌷
♻️🔰 لینک #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 لینک #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
🌺 کجای قرآن کریم از امیر المؤمنین حضرت علیّ (علیه السّلام) گفته شده است؟
♦️روزی معاویه « لعنة الله علیه » وارد مکّه شد ، گروهی بر معاویه وارد شدند و گفتند : آیا می دانی که ابن عبّاس تفسیر قرآن می کند؟
♦️معاویه گفت : خب ابن عبّاس پسر عمّه ی پیغمبر بوده ، او از هاشمیان است ! اگر او نکند که تفسیر کند؟!
♦️گفتند : آیات را به نفع علیّ بن ابیطالب تفسیر می کند و ما از این قضیه شاکی هستیم !
♦️معاویه گفت : خودم رسماً وارد مجلس می شوم و جمع شان را بر هم می زنم .
♦️ معاویه وارد مجلس تفسیر ابن عبّاس می شود ، ابن عبّاس با چنان کیفیّتی تفسیر آیات می کرد که معاویه هیچ جای اعتراضی بر خود ندید !
بعد از مجلس معاویه رو به ابن عبّاس کرد و گفت :
♦️ابن عبّاس تو تفسیر آیات می کنی یا فضائل علیّ بن ابیطالب را بازگو می کنی؟!
🌺ابن عبّاس گفت : معاویه به من بگو کجای قرآن است که فضائل علیّ بن ابیطالب نیست؟ از خودت هم سؤال می کنم جواب می دهی؟
"انَّما اَنتَ مُنذِرُ و َلِکُلِ قَومِ هاد" این آیه برای کیست معاویه؟
معاویه گفت : رسول خدا فرمود ؛ منذر این امّت منم و هادی وجود علیّ بن ابیطالب است ! ولی ابن عبّاس حتماً باید این آیه را بخوانی؟!
🌺ابن عبّاس گفت : "اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیرا" بگو این آیه برای کیست معاویه؟
معاویه گفت : این هم قصّه ی طهارت و عصمت علیّ بن ابیطالب و اهل بیتش است ، درست ! ولی حتماً باید این را بخوانی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "اِنَّما وَلیُّکُمُ اللهُ وَ رَسولُه وَ الَّذینَ یُقیمونَ الصَّلوهَ وَ یُوتونَ الزَّکوةَ وَ هُم راکِعون" معاویه این آیه برای کیست؟
معاویه گفت : زمانی که علیّ بن ابیطالب انگشتر در راه خدا داد این آیه بر حقّ علیّ نازل شد ، قبول دارم ! ولی حتماً این را باید بخوانی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "عَمَّ یَتَساءَلون عَنِ النَّبَاِ العَظیم" معاویه بگو این آیه در حق کیست؟
معاویه گفت : رسول خدا فرمود ؛ خبر عظیم علیّ بن ابیطالب است که هم مردم ازش می پرسند و هم من از علیّ خواهم پرسید ، ولی ابن عبّاس حتماً باید این را بخوانی؟
ابن عبّاس گفت : "وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقوا" بگو ببینم این آیه برای کیست؟
معاویه گفت : پیغمبر فرمود ؛ حبل الله علیّ بن ابیطالب است دست به دامن علیّ بزنید و جای دیگر نروید که گمراه می شوید ، ولی باید همین را تفسیر کنی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "کَفی بِاللهِ شَهیدا بَینی وَ بَینَکُم" این آیه برای چیست معاویه؟
معاویه گفت : این قصّه قصّه ی علم علیّ بن ابیطالب است که خدا همه ی علم جاری رو در سیره ی او تعریف می کند ، ولی لازم است حتماً این را بخوانی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "قُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا و َأَبْنَاءَکُمْ و َنِسَاءَنَا و َنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ" بگو به من که این آیه برای کیست؟
معاویه گفت : این هم ماجرای مباهله با اهل نجران است که خدا در این آیه علیّ بن ابیطالب را نفس پیغمبر می خواند ، ولی برای مردم حتماً باید همین را بخوانی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابِ واقِع" این آیه برای چیست معاویه؟
معاویه گفت : روز غدیر شخصی نزد رسول خدا آمد و گفت این سخنان از خودت بود یا از خدا؟ پیغمبر فرمود امر رسالت بود ، شخص رو به پیغمبر کرد و گفت ؛ به خدا بگو بر من عذاب وارد کند که تحمّل ولایت علیّ را ندارم و خداوند جلوی همگان دشمن علیّ را هلاک کرد ، ابن عبّاس قبول دارم ! آیا باید فقط همین آیه را بخوانی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "یا اَیُّهَا الرَّسولُ بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَیک" این آیه دیگر برای چیست معاویه؟
معاویه گفت : این هم ماجرای ابلاغ ولایت علیّ بن ابیطالب است قبول دارم! ولی این را حتماً باید بازگو کنی؟
🌺ابن عبّاس گفت : "اَلیومَ اَکمَلتُ لَکُم دینَکُم" معاویه به من بگو این دگر برای کیست؟
معاویه گفت : این آیه هم اکمال دیانت در پرتوی ولایت علیّ بن ابیطالب است ، ولی آیه ای دیگر بخوان نه این را !
🌺 ابن عبّاس از جا بلند شد و گفت : معاویه به من بگو کجای قرآن را بخوانم که فضل علیّ بن ابیطالب نباشد؟! کجا را بخوانم که از علیّ بیان نشده باشد؟!
معاویه گفت : اصلاً ابن عبّاس بخوان "اِذا زُلزِلَتِ الارض زلزالها
ابن عبّاس : این آیه هم فضل علیّ بن ابیطالب است !
معاویه گفت : علیّ در این آیه دگر چه می کند ابن عبّاس؟!
🌺ابن عبّاس گفت : نشنیدی بعد از رسول خدا یک سال نگذشته بود که زلزله ای بر مدینه آمد که همه ی مردم از شدّت وحشت از خانه به در شده بودند و علیّ در میانشان حاضر شد و خواند این آیه را و پایش را بر زمین کوبید و فرمود :
زمین ! ابوتراب بر تو امر می کند آرام گیر !
معاویه که از غضب بر خود می پیچید گفت : ابن عبّاس راحت بگو تا قرآن باشد ، علیّ هم خواهد بود...
📚بحار الانوار ، ج ۴۴ ، ص ۱۲۵ .
💐👈کارهای سفارششده برای عید غدیر
در منابع مهم روایی، انجام کارهای زیر در عید غدیر سفارش شده است:
1️⃣ روزهگرفتن که ثواب 60 ماه روزه را دارد و کفارۀ 60 سال است ؛ لِمَن صامَهُ قال صيام سِتِّينَ شَهْراً . صوم يوم غدير خم كفارةُ سِتّين سنةً.
2️⃣ افطاری دادن که ثوابی شگفتآوری دارد ؛ من فطر مؤمنا في ليلته فكأنما فطر فئاما و فئاما.
3️⃣ صلواتفرستادن بر محمد و آل محمد؛ بسیار ؛ تُكثِرُ الصلاة على محمد و آله.
4️⃣ اعلام بیزاری از کسانی که به اهلبیت (ع) ظلم کردند ؛ تَبَرَّأُ إلى الله مِمَّن ظلمهم.
بهتر است گفته شود: خداوندا من بيزارم از كسانى كه حق ايشان را بُردهاند و بر ايشان ستم كردهاند؛ لعنت خدا بر آنان باد (لوامع صاحبقرانى، 6/220).
5️⃣ ذکر خدا؛ فراوان ؛ ينبغي أن يُكْثَرَ فيه ذكرُ اللّه عزَّ و جَل.
6️⃣ رسیدگی بیشتر به اهل خانواده و خرجکردن بیشتر برای آنها ؛ يُوَسِّعَ الرَّجلُ فيه على عِياله.
7️⃣ نیکی به دیگران ؛ البِرّ
8️⃣ نماز مستحبی: دورکعت مانند نماز صبح. سپس گفتن 100بار گفتن «شکراً لِلّه» در سجده و بعد، دعا ؛ الصلاة. صلى فيه ركعتين ... ثم يسجد و يقول شكرا لله مائة مرة.
9️⃣ دیدار با خویشان ؛ صلة الرحم. که در روزگار کرونایی به شکل غیرحضوری؛ مانند تماس تلفن و مانند آن انجام شود.
🔟 دیدار با دوستان ؛ صلة الإخوان. این نیز مانند پیشین.
📚 ر.ک به کافی، 4/148؛ فقیه، 2/90؛ تهذیب، 4/305؛ ثواب الاعمال، ص75؛ مصباح المتهجد، 2/736 و 758.
#عید #غدیر #اعمال
🔆ڪانال پاسخگویی به سوالات شرعی:
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
🔆 گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
*چه آیاتی از قرآن در روز غدیر و به مناسبت آن نازل شده است؟ // فروآمدن سنگی از آسمان بر سر منکر ولایت امیرالمؤمنین در روز عید غدیر*
🌻وقتی پیامبر در روز هجدهم ماه ذیحجه به غدیر خم رسیدند، جبرئیل بر حضرتش نازل شد و آیه 67 سوره مائده را در مورد نصب امیرالمومنین علی خواند:
💎«یا ایها الرسول، بلغ ما انزل الیک من ربک، فان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس...» ای پامبر! آنچه از سوی پروردگارت بر تو نازل شده ابلاغ کن، اگر انجام ندادی، رسالت او را ابلاغ نکردی و خداوند تو را از مردمان حفظ خواهد کرد.
🌻جالب است بدانید مرحوم علامه امینی در جلد اول کتاب «الغدیر» نام سی نفر از دانشمندان اهل سنت را آورده است که گفته اند: این آیه در روز غدیرخم در مورد علی بن ابیطالب نازل شده، نشانی کتاب ها حتی شماره صفحه کتابی که از آن نقل شده در کتاب الغدیر نوشته شده است.
🌻دومین آیه، آیه سوم از سوره مبارکه مائده است. پس از سخنان پیامبر هنوز مردم متفرق نشده بودند که جبرئیل نازل شد و این آیه را آورد:
«الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا» امروز دین شما را کامل ساخته و نعمتم را بر شما تمام کردم و به این که دین شما دین اسلام باشد، راضی شدم.
🌻در این مورد نیز توجه کنید، در همان کتاب «الغدیر» نام 16 نفر از دانشمندان اهل سنت با ذکر کتاب و اشاره به صفحه مورد نظر آمده است که همگی آن ها فرموده اند: این آیه در روز غدیرخم بعد از نصب علی بن ابیطالب به وسیله رسول خدا نازل شده است.(الغدیر،ج 1، ص230)
🌻جالب تر از همه این است که وقتی سخنان پیامبر تمام شد، مردی به نام «جابر بن نضر» یا بنا به گفته برخی به نام «حارث بن نعمان» حضور پیامبر آمده عرض کرد: یا محمد! به ما دستور دادی، به یگانگی خداوند و پیامبری تو شهادت دهیم و از ما خواستی نماز و روزه، حج و زکات انجام دهیم، همه را پذیرفتیم. ولی به این مقدار بسنده نکردی و امروز، پسر عمویت «علی» را بر ما گماردی و او را به همه ما ترجیح دادی و فرمودی: «من کنت مولاه فعلی مولاه». آیا آنچه گفتی از سوی خداوند بود یا خواست خودت؟
🌻رسول خدا فرمودند: سوگند به آن خدایی که جز او معبودی نیست، آنچه گفتم به دستور خداوند بوده است. آن مرد با ناراحتی پشت به رسول خدا نموده و رفت تا بر شترش سوار شود ولی در بین راه با خدا چنین مناجات کرد: بار خدایا اگر آنچه (محمد) می گوید حق است، فرمان بده از آسمان بر ما سنگ ببارد یا عذابی دردناک به سوی ما روانه ساز، این جمله را گفت، هنوز به شترش نرسیده بود که ناگاه سنگی از آسمان فرود آمد و سر او را نشانه گرفت، از مغز سر وارد بدنش شد و از پایین بیرون آمد و او را در جا کشت و به دنبال آن این آیات از سوره معارج نازل شد:
🌻«سئل سائل بعذاب واقع، للکافرین لیس له دافع، من الله ذی المعارج»(معارج، ص 103) سائلی از خداوند بزرگ طلب عذاب کرد، عذابی که بلافاصله واقع شد و هیچ قدرتی آن عذاب را از کافران نمی تواند دفع کند.(الغدیر،ج1،ص 239)
🌻مرحوم علامه امینی نام 30 نفر از دانشمندان اهل سنت را با نام کتاب و شماره صفحه ذکر می کند که تمامی آن ها گفته اند: این آیات در روز «غدیرخم» و بعد از گفتار آن مرد نازل شده است.
🌻 *الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمؤمنین، علی ابن ابی طالب و اولاده المعصومین علیهم السلام*🌻
🌷🍀پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی🍀🌷
♻️🔰 لینک #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 لینک #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
#کلام_امیر
دنیا سرای فنا و رنج و دگرگونیها و عبرتهاست. سرای فناست زیرا کمانش را کشیده، نه تیرش به خطا میرود، و نه جراحتهایش مداوا میگردد. زنده را با تیر مرگ و تندرست را با تیر بیماری، و نجاتیافته از سختی را با تیر سختی و هلاکت نشانه رفته است. خورندهایست که سیر نمیگردد و نوشندهای است که سیراب نمیشود. دنیا سرای رنج است، چون، انسان چیزی را گرد میآورد که نمیخورد و خانهای میسازد که در آن نمینشیند، پس از مدتی به سوی خداوند میرود در حالی که نه مالی بر میدارد و نه ساختمانی را با خود میبرد. (خطبه۱۱۴نهجالبلاغه)
«نهج البلاغه گويا، جامع شروح و ترجمه» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.crcis.nahj&ref=share
🔰 تلاوت آیات سجده دار توسّط زن حائض
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
💅لاکـــــ #ناخــن در وضــــو
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
❓آیا رفع موهای زائد (اپیلاسیون) تمام بدن توسّط همجنس جایز است؟
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
📚 پوشاندن زینت دست
-------------------------
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
📚 حجاب نزد کودک ممیّز
-------------------------
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_مطهّرات
#احکام_نجاسات
شستشوی لباس با آب کُر و...
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
#عکس_نوشت 🖌
#احکام_نماز
اگر محلّ مسح تر باشد ، مسح کشیدن صحیح است؟
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
مشاهده مانع پس از وضو یا غسل👁👁
💠 سوال : اگر بعد از #وضو و یا #غسل ، مانعی در #اعضای_وضو و یا غسل دیده شود ، چه وظیفه ای داریم؟
جواب : اگر ندانید مانع موقع غسل یا وضو وجود داشته يا بعد از وضو یا غسل ایجاد شده است ، غسل و وضو و نماز صحيح است .
#احکام_طهارت #احکام_غسل #احکام_وضو
#مقام_معظّم_رهبری
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
حکم حدث اصغر هنگام غسل
💠 سؤال : اگر هنگام #غسل کردن ، کاری که صرفاً #وضو را باطل می کند (#حدث_اصغر) پیش آید ، آیا غسل هم باطل می شود؟
✅ جواب : غسل باطل نمی شود ، امّا برای نماز باید وضو بگیرد .
#احکام_غسل #احکام_غسل_جنابت
مقام معظّم رهبری
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
حکم ایستادن خانم ها در کنار پرده اتاق یا آشپزخانه چیست؟
#احکام_حجاب
#احکام
➖➖➖➖➖
🍁🍂 سایت اسک احکام
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
‼️شراکت در نذر
🔷س 5505 : اگر شخصی توان پرداخت نذر خود را داشته و هیچ مشکلی در ادای انجام آن ندارد ، آیا دیگران با رضایت خودشان می توانند در پرداخت مبلغ یا اقلام مورد نیاز مقداری را به عهده بگیرند ، و در این نذر شریک شوند یا خیر؟
✅ج: تابع چگونگی نذر است ، و اگر نذر کرده که خودش انجام دهد ، نباید کسی با او شریک شود .
📕منبع: khamenei.ir
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_نجاسات
اگر پس از تطهیرِ عین نجس ، رنگ یا بوی آن باقی بماند ، پاک می باشد؟
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
🍀🌺🍀 برگرداندن نیّت از نمازی به نماز دیگر را عدول از نیّت گویند .
🍀🌼🍀 در مواردی عدول از نیّت جایز است :
1 . از نماز عصر به ظهر « بفهمد نماز ظهر را نخوانده یا باطل خوانده » .
2 . از قضای نماز عصر به قضای نماز ظهر .
3 . از نماز عشا به نماز مغرب .
4 . از قضای نماز عشا به قضای نماز مغرب .
5 . از نماز ادا به نماز قضا به شرطی که وقت ادا وسعت دارد .
6 . از شکسته به تمام در مکان تخییر « مثل مسجد الحرام » .
7 . از جماعت به فرادا :
آیت الله خامنه ای : اشکال ندارد .
اطّلاعات پاسخ (آیت الله سیستانی (دام ظلّه العالی))
اگر بدون عذر قصد فرادی نماید جماعتش بنابر احتیاط واجب صحیح نیست ولی نمازش صحیح است .
العروة الوثقی مع تعلیقه ، ج 2 ، ص 248 ، م 16 .
توضیح المسائل جامع ، ج1 ، ص 490 ، م 1735 .
اطّلاعات پاسخ (آیت الله مکارم شیرازی (دام ظلّه العالی))
بدون عذر نمیتوان از جماعت جدا شد و نیّت فرادی کرد خواه از اوّل تصمیم بر این داشته باشد یا در اثناء نماز .
توضیح المسائل ، احکام جماعت ، ص 233 ، م 1248 .
اطّلاعات پاسخ (آیت الله وحید خراسانی (دام ظلّه العالی))
عدول از جماعت به فرادی در حال تشهّد قبل از سلام امام در صورتی که از اوّل قصد عدول نداشته اشکال ندارد و همچنین قبل از تشهّد در صورتی که معذور باشد . در غیر این دو صورت محلّ اشکال است چه از اوّل نیّت عدول داشته باشد یا در اثناء قصد عدول کند .
توضیح المسائل ، ص 254 ، م 1431 .
منهاج الصّالحین ، ج 2 ، ص 235 و 236 ، م 783 .
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش اوّل
▪️هنگامى كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم مكه را فتح كردند و عرب تحت فرمان ایشان درآمد، نمايندگان و نامههايى از سوى خود به مناطق مختلف جهان فرستاده و مردم را به اسلام دعوت كردند.
▪️«عقبه بن غزوان»، «عبدالله بن ابى اميه»، «هدير بن عبدالله» و «حبيب بن سنان» نمايندگان پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم بودند كه به «نجران» اعزام شده تا مسيحيان آنجا را به اسلام دعوت نمايند و به آنان پيشنهاد كنند يا اسلام را پذيرفته و با مسلمانان برادر شوند، يا در صورت نپذيرفتن اسلام جزيه پرداخته و در صورت رد هر دو پيشنهاد آماده جنگ باشند.
▪️در نامه رسول اكرم صلّى الله عليه و آله و سلّم آمده بود:
▫️بگو: اى اهل كتاب بياييد از سخن حقّى كه ما و شما آن را قبول داريم پيروى كنيم، كه به جز خداى يكتا هيچكس را نپرستيده، چيزى را شريک او قرار نداده، و برخى را به جاى خدا به خدايى تعظيم نكنيم. اگر آنها از حق روى گرداندند، بگوييد شما گواه باشيد كه ما تسليم فرمان خداونديم.
▪️پس از رسيدن پيام پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم، در معبد بزرگ خود گرد آمدند. عده ديگرى نيز از «مذحج»، «عک»، «حمير»، «انمار» و خويشان و همسايگان آنها از قبايل «سبأ» - كه همگى بجهت سرنوشت مشترک خود و شرايطى كه براى آنان بوجود آمده بود خشمگين بودند - به آنان پيوستند.
▪️اسقف بزرگ آنان كه انسان موّحدى بود، علاوه بر مسيح به پيامبر عليه السّلام نيز ايمان داشت ولى اين مطلب را پنهان مىكرد. وقتى ديد مىخواهند به مدينه رفته و با پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم به مشاجره برخيزند، آنان را پند و اندرز داده و به تأمل و تأنى دعوت كرد. «كرز بن سبره حارثى» - كه در آن زمان سرپرست قبيله «بنى حارث بن كعب» و فرمانده نظامى آنان و از اشراف و بزرگان آنان محسوب مىشد - از سخنان او خشمگين شده و به مقابله با او برخاست ولى اسقف بزرگ، «سيد» و «عاقب» كه آنان نيز از بزرگان قوم خود بودند، به مقابله با او برخاستند.
▪️و به اين ترتيب گفتگوى آنان طول كشيد تا جايى كه براى تطبيق صفات پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم با آنچه پيامبران گذشته در مورد او گفته بودند، كتاب «جامعه» را آورده و ديدند سخنان اسقف بزرگ درست است. در اين جا بود كه «سيد» و «عاقب» مضطرب شده و تصميم گرفتند براى مشاهدهی صفات پيامبر صلّى الله عليه و آله وسلّم و تطبيق بشارتهاى پيامبران گذشته با او به مدينه بروند.
▪️«سيد» و «عاقب» به همراه چهارده نفر از بزرگان و علماى مسيحى نجران و هفتاد نفر از اشراف و بزرگان «بنى حارث بن كعب» براى ديدن پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم به طرف مدينه حركت كردند. آنان داراى چهرههاى زيبا و بدنى متناسب بودند و هنگامى كه نزديک مدينه رسيدند، براى اين كه با همراهان خود به مسلمين و مردم مدينه فخر فروشى كنند، سيد و عاقب سفارش كردند كه از مركبهاى خود پياده شده، خود را آرايش كرده، لباسهاى معمولى خود را از تن در آورده، لباسهاى ابريشمى و زيباترين و بهترين لباسهاى خود را بپوشند، خود را خوشبو نموده و با شكلى زيبا و صفى منظم به سوى مدينه حركت نمايند. وقتى در مسجد رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم بر آن حضرت وارد شدند، وقت نماز آنان بود. به طرف مشرق مشغول نماز شدند.
▪️مسلمانان خواستند مانع اين عمل شوند ولى پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم نگذاشتند.
▪️تا سه روز نه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم آنان را دعوت به اسلام كرد و نه آنان از پيامبر سئوالى كردند، تا بدين ترتيب آنان فرصت كافى براى ديدن پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم و تطبيق صفات او با آنچه در كتابهاى خود درباره پيامبر ديده بودند، داشته باشند.
ادامه دارد ...
📙 المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله #اعتقادات
♻️🔰 #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش دوّم
▪️پس از سه روز پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم آنان را به اسلام دعوت نمود.
▫️گفتند: اباالقاسم تمام نشانیهايى را كه در كتابهاى آسمانى دربارهی پيامبر بعد از عيسى عليه السّلام گفته شده، در تو يافتيم، مگر يک علامت كه بزرگترين آنهاست.
▫️حضرت صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: چه نشانهاى؟
▫️گفتند: در انجيل آمده است كه او مسيح را تصديق كرده و به او ايمان دارد ولى تو به او ناسزا گفته و او را دروغگو مىدانى و مىپندارى او بندهی خداست.
▫️پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: خير. من او را تصديق كرده و به او ايمان دارم و گواهى مىدهم او پيامبرى است كه از جانب پروردگارش فرستاده شده و بندهاى است كه سود و زيان و مرگ و زندگى و برانگيختن او بدست خودش نمىباشد.
▫️آنان گفتند: آيا بندگان خدا مىتوانند كارهايى را كه او انجام مىداد، انجام دهند؟ و آيا پيامبران توانايى فوقالعاده او را داشتند؟ آيا او مردگان را زنده، كورها را بينا نكرده و پيسیها را شفا نداده است؟ آيا مكنونات قلبى و آنچه در خانههايشان ذخيره كرده بودند را به آنان نمىگفت؟ آيا كسى جز خدا يا پسر خدا توان چنين كارهايى را دارد؟ و درباره مسيح عليه السّلام خيلى غلو كردند.
▫️پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: برادرم عيسى، همانگونه كه گفتيد، بود. مردگان را زنده، كور و پيسی را شفا داده و آنچه را كه در ذهن قوم خود بود و نيز چيزهايى را كه در خانههايشان ذخيره كرده بودند به آنان مىگفت. ولى تمام اينها با اذن خداى عزوجل بود. او بنده خدا بود و اين مطلب براى او ننگ نيست و او نيز از آن ابايى نداشت. او داراى گوشت، خون، مو، استخوان، عصب و آميختهاى از اعضاى بدن بود. غذا مىخورد، تشنه مىشد و سفره مىگستراند. پروردگارش يگانه حقّى بود كه هيچ مثل و مانندى ندارد.
▫️گفتند: كسى را به ما نشان بده كه بدون پدر بوجود آمده باشد.
▫️فرمود: آفرينش آدم از او شگفت انگيزتر است، او بدون پدر و مادر به وجود آمد، و هيچ كارى براى خدا سختتر يا آسانتر از كار ديگرى نيست. و هر وقت خدا بخواهد چيزى را بوجود آورد، فقط به آن مىگويد بوجود بيا، او نيز بوجود مىآيد. و اين آيه را براى آنان خواند:
▫️إنَّ مَثَلَ عيسى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فيَكُون (آل عمران. آیه ۵۹)
▫️«خلقت عيسى نزد خدا مانند خلقت آدم است كه آن را از خاک آفريد، آنگاه به او فرمود: بوجود بيا. او نيز بوجود آمد.»
▫️سيد و عاقب گفتند: سخنان تو ما را قانع نكرده و به آنچه تو مىخواهى اقرار نمىكنيم. بنا بر اين مباهله كرده و لعنت خدا را بر دروغگو قرار مىدهيم. و به اين ترتيب حق به زودى آشكار مىگردد.
▪️در اين جا بود كه خداوند آيه مباهله را بر پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم نازل فرمود:
▪️فمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبين (آلعمران. آیه ۶۱)
▪️«اگر بعد از اين كه آگاه شدى، كسى در مورد او (عيسى) با تو مجادله نمايد، بگو: بياييد هر كدام از ما و شما خودمان و زنان و فرزندانمان را گرد آورده، مباهله نموده و دروغگو را گرفتار لعنت و عذاب خدا نماييم.»
ادامه دارد ...
📙 المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله #اعتقادت
♻️🔰 #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
مسائلشرعیواعتقادی
✨﷽✨ 💠 رويداد #مباهله - بخش دوّم ▪️پس از سه روز پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم آنان را به اسلا
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش سوّم
▪️پيامبر نيز اين آيه را براى آنان خواندند. سپس فرمودند:
▫️خداوند به من دستور داده است كه اگر بخواهيد و بر گفتهی خود استوار باشيد، به خواسته شما عمل كرده و با شما مباهله كنم. آنها گفتند: فردا با تو مباهله مىكنيم تا حقيقت روشن شود. آنگاه با همراهان خود از پيش پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم برخاستند.
▪️هنگامى كه به منزلگاه خود در «حرّه» رسيدند يكى از آنها به ديگرى گفت:
▫️مباهله كار را يكسره خواهد كرد. بنابراين قبل از هر چيز بنگريد با چه كسانى براى مباهله مىآيد. آيا با تمام پيروان خود، يا با اصحاب با سوادش، يا با افراد متواضع، بىچيز و برگزيدگان دينى خود كه تعدادشان اندک است؟ اگر عدّه زياد و قدرتمندان را به همراه خود آورد، چنين كسى مانند پادشاهان قصد فخر فروشى دارد و شما برنده مباهله هستيد. و اگر با عده كمى از پيروان فروتن و برگزيده خود آمد - كسانى كه پيامبران با آنان به مباهله مىآيند - مبادا با آنان مباهله كنيد. هنگام مباهله حتماً اين مطالب را در نظر داشته باشيد تا مبادا به عذاب خدا گرفتار آييد. من آنچه را بايد بگويم، گفتم، ديگر خود دانيد.
▪️رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم دستور داد زير دو درخت را جارو كرده و فرداى آن روز امر فرمود پارچه سياه و نازكى را روى آن درختها انداختند.
▪️هنگامى كه سيد و عاقب اين منظره را ديدند، با فرزندان خود كه عبارت بودن از: صبغة المحسن، عبدالمنعم، ساره و مريم و نيز مسيحيان نجران و سواران «بنى حارث» با بهترين شكل و شمايل، براى مباهله از جايگاه خود بيرون آمدند.
▪️اهالى مدينه يعنى مهاجرين، انصار و ديگران نيز هر كدام با نشانها و پرچمهاى خود با شكل و شمايل نيكو، به آنجا آمدند تا نظارهگر حوادث باشند. رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم صبحگاهان، در اطاق خود درنگ نمود تا مدّتى از روز گذشت. آنگاه بيرون آمده، دست على را گرفته و در حالى كه حسن و حسين عليهماالسّلام در جلوی او و فاطمه عليهاالسّلام پشت سر او حركت مىكردند، بطرف آنان آمده، در ميان دو درخت و زير آن پارچه ايستادند.
▪️در اينجا نيز دست على علیهالسّلام در دست او، حسن و حسين علیهماالسّلام جلوی او و فاطمه علیهاالسّلام پشت سر او قرار داشت. آنگاه به دنبال سيد و عاقب فرستاد و آنان را به مباهلهاى كه خواسته بودند، فراخواند.
▫️آنان نيز آمده و گفتند: اباالقاسم با چه كسى با ما مباهله مىكنى؟
▫️حضرت صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: با بهترين مردم روى زمين و گرامیترين آنان نزد خداى عزوجل، با اينان - و به على عليه السّلام، فاطمه، حسن و حسين كه درود خدا بر آنان باد اشاره كرده و گفتند: براى مباهله با ما نه بزرگان را آورده، نه جمعيّت زياد، و نه افراد زيبايى را كه به تو ايمان دارند. و كسى را جز اين جوان و اين زن و دو تا بچه با تو نمىبينيم. با اينان مىخواهى با ما مباهله كنى؟
▫️فرمود: بله. به كسى كه مرا به حق برانگيخت سوگند، دستور دارم با همينان با شما مباهله كنم.
▪️در اينجا بود كه از ترس رنگشان زرد شده و به نزد ياران خود برگشتند.
▪️وقتى همراهان آنان، قيافهی رنگ پريدهی آنان را ديدند، پرسيدند چه اتفاقى افتاده است؟ آنان خود را كنترل كرده و گفتند: چيزى نيست.
▪️جوان برگزيده و دانشمندى در ميان آنان بود، به آنان گفت: واى بر شما، اين كار را انجام ندهيد، صفات او را كه در جامعه بود، بياد آوريد.
▪️به خدا سوگند شما به خوبى مىدانيد كه او راستگوست. مدّت زيادى از تبديل شدن برادرانتان به خوک و ميمون نمىگذرد. سخنان اين جوان بر آنان اثر گذاشت و از مباهله منصرف شدند.
▪️راوى مىگويد:
▫️اسقف برادر دانشمندى بنام «منذر بن علقمه» داشت و آنان او را با اين عنوان مىشناختند. وقتى ديد كار به اينجا رسيده و آنان در مورد كارى كه مىخواستند انجام دهند، به ترديد افتادهاند، دست «سيد» و «عاقب» را گرفته و گفت: مرا با اين دو تنها گذاريد. آنگاه رو به آنان كرده و گفت: پيشقراول قبيله كه در پى آب و علف جلوتر حركت مىكند، هيچگاه به قوم خود دروغ نمىگويد. من از روى خيرخواهى مىگويم به خودتان كمک كنيد و خود را نجات دهيد والّا خود و ديگران را نابود مىكنيد.
▫️گفتند: بگو، كه تو امين و درستكارى.
▫️گفت: به خوبى مىدانيد كه هيچگاه قومى با پيامبرى مباهله ننموده، مگر اين كه نابود شده است. شما و تمام عاقلانى كه با شما هستند و از مطالب كتاب آسمانى اطلاع دارند مىدانند كه همين شخص يعنى اباالقاسم، محمد صلّى الله عليه و آله و سلّم، همان كسى است كه پيامبران مژده آمدن او را دادهاند. مطلب ديگرى نيز هست كه بايد از آن ترسيد.
▫️پرسيدند: چه چيزى؟
ادامه دارد ...
📙 #المراقبات؛ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله #اعتقادات
✨﷽✨
💠 رويداد #مباهله - بخش چهارم
▫️گفت: بنگريد كه نزديک است ستاره ثريا بر زمين فرو آيد، درختان سر خم كرده و پرندگان در مقابل شما صورت بر زمين گذاشته و بالهاى خود را روى زمين پهن نموده و شكم آنها خالى شده است. و نشانههاى ديگر نزديک شدن عذاب را در روى زمين ببينيد. به لرزش كوهها و دودى كه پخش شده و ابرهاى پراكنده در وسط تابستان و گرماى شديد بنگريد. به محمد صلّى الله عليه و آله و سلّم كه دستش را بلند كرده و با چهار نفر از اهل بيتش كه با او بوده و منتظر پاسخ شما هستند بنگريد. و بدانيد كه اگر دهان گشوده و كلمهاى براى مباهله بگويد نمىتوانيم از نابودى خود جلوگيرى كرده و هيچگاه نزد خانواده و اموال خود بازگرديم.
▪️با شنيدن اين سخنان در فكر فرو رفته و ديدند درست مىگويد و يقين كردند كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم واقعا از جانب خداوند فرستاده شده است. اينجا بود كه متزلزل شده و فهميدند كه در صورت مباهله، حتماً گرفتار عذاب خواهند شد.
▫️وقتى منذر ديد كه آنان واقعاً احساس خطر كردهاند، گفت: اگر تسليم او شويد هم اكنون و هم در آينده سالم مىمانيد. و اگر اين عزت و شرافت خود را در ميان قومتان مىخواهيد، به شما حسادت نمىورزم. ولى اين شما بوديد كه از نجران به اينجا آمديد، به محمّد پيشنهاد مباهله داده و آن را تنها راه تشخيص حق دانستيد. محمد نيز به سرعت به درخواست شما پاسخ مثبت داد. و پيامبران هنگامى كه اراده كارى كنند تا انجام آن از پاى نمىنشينند. برادرانم بهتر است از ترس علامتهايى كه مىبينيد از مباهله خوددارى كنيد و با شتاب با محمّد مصالحه نموده و او را از خود راضى كنيد. ما اكنون در شرايطى به سر مىبريم كه قوم يونس اندكى پيش از نزول عذاب در آن بسر مىبردند.
▫️گفتند: به نمايندگى از جانب ما نزد محمّد رفته و ببين از ما چه مىخواهد. از او بخواه كه نزديكترين افراد به او يعنى پسر عمويش به نمايندگى از جانب او با ما مصالحه كند. در اين كار تأخير نكن تا هرچه زودتر از نتيجه كار آگاه شويم.
▪️«منذر» بطرف پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم رفته و گفت: سلام بر تو رسول خدا، گواهى مىدهم كه خدايى، جز خدايى كه تو را برانگيخت وجود نداشته و شما و عيسى هر دو بندهی خداى عزوجل و فرستاده او هستيد.
▪️و بدين ترتيب اسلام آورده و به پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم گفت كه براى چه كارى آمده است. رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم نيز براى مصالحه با آنان على عليه السّلام را فرستادند.
▫️على عليه السّلام عرض كرد: پدر و مادرم فداى تو رسول خدا بر چه چيزى با آنان مصالحه نمايم؟
▫️حضرت فرمودند: رأى تو رأى من است، هر طور كه خواستى مصالحه كن.
▫️اميرالمؤمنين عليه السّلام بطرف آن دو رفته و ساليانه هزار لباس و هزار دينار بعنوان ماليات براى آنان تعيين كرد كه قسمتى از آن را در محرم و قسمت ديگرى را در رجب بدهند. آنگاه آن دو را در حالى كه سرافكنده و شرمسار بودند نزد پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم برده و او را از مالياتى كه بر آنان بسته بود آگاه نمود. آنان نيز ماليات و سرافكندگى را پذيرفتند.
▫️رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم فرمودند: اين را از شما قبول مىكنم. ولى بدانيد كه اگر با من در زير آن عبا مباهله مىكرديد، خداوند شما را در بيابان دچار آتشِ سوزانى مىنمود كه دامنهی آن در كمتر از يك چشم به هم زدن به پشت سریهاى شما رسيده و همه را آتش مىزد.
▪️هنگامى كه پيامبر صلّى الله عليه و آله و سلّم با اهلبيتش علیهم السّلام بازگشته و به مسجد رفتند، جبرييل نازل شد و گفت:
▫️محمد! خداى عزوجل به تو سلام رسانيده و به تو مىفرمايد: وقتى بنده من موسى، با دشمن خود قارون، مباهله نمود، قارون، خانواده، دارايى، و يارانش در زمين فرو رفتند. به عزت و جلالم سوگند ياد مىنمايم كه اگر تو با افراد خانوادهات كه در زير آن عبا بودند، مباهله مىكردى، همه زمينيان و آفريدگان نابود مىشدند، آسمان ريز ريز شده، كوهها سنگريزه شده و زمين هيچگاه آرام نمىگرفت، مگر اين كه آن را بخواهد.
▪️آنگاه پيامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم به سجده افتاده و صورتشان را بر زمين گذاشتند، سپس برخاسته و دستهايشان را بلند كردند، بهگونهاى كه سفيدى زير بغلشان آشكار شد، و سه بار گفتند: نعمت دهنده را سپاسگزارم.
▫️پرسيدند، چرا سجده نموده و خوشحال شديد؟
▫️پاسخ فرمودند: به خاطر سپاسگزارى به درگاه خداوند و اين كه اين كرامت را به اهلبيت من ارزانى داشت. آنگاه آنچه را جبرئیل گفته بود، براى آنان نقل فرمودند.
📙 #المراقبات؛ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله #اعتقادات
♻️🔰 لینک #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 لینک #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100
💠 فضیلت و مراقبات روز #مباهله - #بیست_و_چهارم_ذیالحجّه
💎 روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيۀ تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.
💎 همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.
🔹روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
1⃣ غسل
2⃣ روزه
3⃣ خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
▫️دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی» (تا هم فیها خالدون)
▪️ده بار سوره «قدر»
▫️براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
4⃣ خواندن دعای مباهله
▫️ این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▫️ از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند، امام باقر علیه السّلام فرمودند:
▪️اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
▫️دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
5⃣ دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
6⃣ صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همه مردان و زنان با ايمان
7⃣ زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
8⃣ خواندن زیارت جامعه
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
♻️🔰 #کانال پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 https://eitaa.com/joinchat/4094099509C103c3133fe
♻️🔰 #گروه پاسخگویی به سؤالات شرعی و اعتقادی :
🌍 http://eitaa.com/joinchat/170328076Cfaddc15100