💢ابلاغ سیاستهای کلی اشتغال
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، سیاستهای کلی اشتغال را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین کردند.
متن سیاستهای کلی اشتغال که به رؤسای قوای سه گانه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای نگهبان ابلاغ شده، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سیاستهای کلی اشتغال
۱. ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی به عنوان ارزش اسلامی و ملی با بهرهگیری از نظام آموزشی و تبلیغی کشور.
۲. آموزش نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار (فعلی و آتی) و ارتقاء توان کارآفرینی با مسؤولیت نظام آموزشی کشور (آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه ای و آموزش عالی) و توأم کردن آموزش و مهارت و جلب همکاری بنگاههای اقتصادی جهت استفاده از ظرفیت آنها.
۳. ایجاد فرصتهای شغلی پایدار با تأکید بر استفاده از توسعه فناوری و اقتصاد دانشبنیان و آیندهنگری نسبت به تحولات آنها در سطح ملی و جهانی.
۴. ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار.
۵. بهبود محیط کسب و کار و ارتقاء شاخصهای آن (محیط سیاسی، فرهنگی و قضایی و محیط اقتصاد کلان، بازار کار، مالیاتها و زیر ساختها) و حمایت از بخشهای خصوصی و تعاونی و رقابت از راه اصلاح قوانین، مقررات و رویههای ذیربط در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
۶. جذب فناوری، سرمایه و منابع مالی، مبادله نیروی کار و دسترسی به بازارهای خارجی کالا و خدمات از طریق تعامل مؤثر و سازنده با کشورها، سازمانها و ترتیبات منطقهای و جهانی.
۷. هماهنگسازی و پایداری سیاستهای پولی، مالی، ارزی و تجاری و تنظیم بازارهای اقتصادی در جهت کاهش نرخ بیکاری توأم با ارتقاء بهرهوری عوامل تولید و افزایش تولید.
۸. توجه بیشتر در پرداخت یارانهها به حمایت از سرمایهگذاری، تولید و اشتغال مولد در بخشهای خصوصی و تعاونی.
۹. گسترش و استفاده بهینه از ظرفیتهای اقتصادی دارای مزیت مانند: گردشگری و حق گذر (ترانزیت).
۱۰. حمایت از تأسیس و توسعه صندوقهای شراکت در سرمایه برای تجاری سازی ایدهها و پشتیبانی از شرکتهای نوپا، کوچک و نوآور.
۱۱. برقراری حمایتهای مؤثر از بیکاران برای افزایش توانمندیهای آنان در جهت دسترسی آنها به اشتغال پایدار.
۱۲. توجه ویژه به کاهش نرخ بیکاری استانهای بالاتر از متوسط کشور.
۱۳. رعایت تناسب بین افزایش دستمزدها و بهرهوری نیروی کار.
سیدعلی خامنهای
۲۸/تیرماه/۱۳۹۰
پ.ن: ای کاش بند 7 نصب العین جناب معاون اول و کابینه اقتصادی دولت قرار بگیره
🆔@Economic_puzzle
💢از رشد ۳.۵ درصدی بخش غیرنفتی تا رشد ۴.۹ درصدی تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در نهماهه سال
🔹️ عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در نهماهه سال ۱۴۰۲ "با احتساب نفت" و "بدون احتساب نفت" نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۴.۵ و ۳.۵ درصدی همراه بوده است.
🔹️ تحقق رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی در نهماهه ۱۴۰۲ در امتداد رشد اقتصادی ۴.۰ درصدی سال ۱۴۰۱ حکایت از تداوم روند رو به بهبود فعالیتهای اقتصادی در کشور دارد.
🔹️ بررسی وضعیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی مبین آن است که در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۲ "تشکیل سرمایه ثابت ناخالص" از رشد ۴.۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار گردیده است.
🔹️ در دوره مزبور، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در دو زیربخش اصلی "ماشینآلات" و "ساختمان" به ترتیب معادل ۷.۲ و ۳.۳ درصد بوده است.
🖌ایــبنا
🆔@Economic_puzzle
🔹پرسش ازمیزان #کف_دستمزد یک پرسش انحرافی بوده وناشی ازعدم درک صحیح مسئله #کارگری است.پرسش صحیح چرایی اضطرارکارگر برای کاردرشرایط سخت بادستمزد اندک است.۴۰سال است مسئله کارگری حل نشده، با این فرمان ۴۰ سال دیگرهم حل نخواهدشد؛چون ماعادت کردهایم در حکمرانی، بامعلولها سرشاخ شویم واز علتها سوال نکنیم.
🆔@Economic_puzzle
🔹این هم یک روی دیگر #طرح_مولدسازی که بارها آسیب چنین طرحی را گوشزد کرده ام؛
فروش #میراث_تاریخی و تمدنی کشور به چه قیمتی؟!
#خصوصی_سازی
🖌محمدحق شناس
🆔@Economic_puzzle
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢فیش حقوقی های عجیب کارگران معدن!
🔹فیش حقوقی سه نفر از کارگران معدن در برنامه ثریا که با محوریت حقوق و دستمزد کارگران و باحضور نماینده وزارت کار و یکی از اساتید حوزه برسی شد که رقم آن بسیار عجیب و قابل تامل بود
🆔@Economic_puzzle
💢موافقت شورای نگهبان با کاهش مدت خدمت سربازی
🔹 سخنگوی شورای نگهبان از موافقت این شورا با حکم کاهش مدت سربازی با اصلاحات صورت گرفته از سوی مجلس خبر داد.
🆔@Economic_puzzle
#پست_آموزشی
#مارپیچ_دستمزدقیمت
🔹این نظریه رابطه چرخهای بین افزایش دستمزد و افزایش قیمت را مطالعه میکند. مارپیچ دستمزد - قیمت زمانی رخ میدهد که تورم مورد انتظار باشد. این دو عنصر کلیدی دارد: انگیزه سود تلاش مشاغل و کارگران برای جبران افزایش قیمتها. با افزایش قیمتها، درآمد واقعی کاهش مییابد و مردم را وادار به تقاضای دستمزدهای بالاتر میکند. دستمزدهای بالاتر باعث افزایش هزینه تولید میشود. بنابراین، شرکتها برای حفظ سود، قیمتهای تولید را بالا می برند. این یک چرخه جدید تورم را آغاز می کنند.
🆔@Economic_puzzle
7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹نقد نظریه مارپیچ دستمزد_قیمت توسط دکتر علی نصیری اقدم در برنامه ثریا
🆔@Economic_puzzle
🔹موضعگیریهای حاد و عریان حاکمیت و پارلمان آمریکا در مورد فیلتر کردن تیکتاک در کنار تهدید اخیر آمریکا به استفاده از بمب هستهای، و دفاع قاطع و صریح از قتلعام فلسطینیها، عقب افتادگان ذهنی در داخل کشور را هم روشن کرد که سیاست خارجی غرب، ایدئولوژیکترین و بیتعارفترین است.
🖌حسن رحیم پور
🆔@Economic_puzzle
🔹فرق آقای غنی نژاد با بقیه نئولیبرال های متوهم ایران آن است که مزخرفاتی را که به آن اعتقاد دارد به زبان میاورد ، این عقاید کل این حضرات است.
🖌محمدرضا یزدی زاده
🆔@Economic_puzzle
آخه اقتصاددان انسانیت سرش می شه؟!
🔹تا مدت ها اقتصاددان ها معتقد بودن که برده داری در آمریکا باعث افزایش تولید کشاورزی شده بود، منتها اکثر سود این تولید می رفت در جیب برده دارها. یعنی در زبان متهوع اقتصادی، برده داری علیرغم ناعادلانه بودن، «کارا» بود.
🗣رامین هود
🆔@Economic_puzzle
💢اقتصاددان چطوری #هزینه برده داری رو باید محاسبه کنه؟
🔹هر برده دار برای ارباب ۶۰ دلار در سال سود تولید می کرد
درصورتی که همون برده اگرفرار می کرد و می رفت در ایالت آزاد کار می کرد سالی ۱۰۰ دلار دستمزد می گرفت.
🔹یعنی آزاد کردن هر برده تونست ۴۰ دلار در سال کیک اقتصادی رو افزایش بده. که اگر ضرب در تعداد برده ها بکنیم (۱۳ میلیون) می شه معادل ۴% تولید ناخالص آمریکا. افزایشی گنده تر از اثر تکنولوژی راه آهن!!
💢اما در واقعیت #هزینه باید چطور محاسبه بشه؟
🔹برده داری فقط آزادی کارگر، یعنی ۱۰۰ دلار در سال، رو نگرفته بود که؛ کارگر هر روز استثمار جسمی و روانی هم می شد. هزینه اون رو چجوری حساب کنیم؟
🔹از روش «تخمین ارزش زندگی» که توسط صنعت بیمه امروزها استقاده می شه. با این روش، هزینه اقتصادی که برده داری تحمیل می کرد می رسه به ۴۰% تولید ناخالص ملی!
#هزینه_پنهان
🗣رامین هود
🆔@Economic_puzzle