اقتصاد مردمی
✨شکل گیری علم اقتصاد و به طور خاص «بازار آزاد» از کجاست؟ ✨ این علم چطور و از چه زمانی بر اقتصاد ایرا
عرض سلام و خیر مقدم خدمت سرورانی که افتخار دادند و به کانال پیوستند.🌷
ان شاء الله همه ما در جهت اطاعت از دستور امام المسلمین، روحی له الفداء، مبنی بر جهاد تبیین، با نشر پیامهای مفید و تأثیرگذار کوشا باشیم.
التماس دعا
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
وقتی آمار و اطلاعات ۱۰ سال اخیر را مرور میکنیم، میبینیم که بخش قابل توجهی از پول عرضه شده توسط بانک مرکزی، مربوط به استقراض بانکها، به ویژه بانکهای خصوصی، از بانک مرکزی بوده است؛
حتی مواردی بوده که هزینههای جاری یک بانک خصوصی(مشخصا بانک آینده طی سالهای ۹۷ـ۹۸) از محل پایه پولی تأمین شده است.
آیا با مستقل کردن بانک مرکزی از دولت، این معضل حل خواهد شد؟
یا اینکه باید فکری به حال بانکهای خصوصی کرد که سهمی در پیشرفت کشور ندارند، اما با تحمیل فشار تورمی به مردم، اموراتشان را میگذرانند و اقلیتی را صاحب ثروت و مکنت میکنند؟!
(قدرت و پیشرفت/ص۱۱۵)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
1_8417532232.mp3
16.49M
♡••
🎧ناصرعبداللھۍ
یافاطمہبنتِنبۍ🌼
@madare0120
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی (T/GDP) که درآمد مالیاتی کشورها را نسبت به اندازه اقتصادشان نشان میدهد، در کشور ما در سطح فاجعه است.
طبق گزارش یورواستات، این نرخ برای سال ۲۰۱۹ در اتحادیه اروپا ۴۱/۱ درصد بوده است(Eurostat,2020)
در همان سال ۲۰۱۹ در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) این نرخ ۳۳/۸ درصد بوده است (OECD,2020)
این نرخ بالا البته منحصر به کشورهای صنعتی نیست.
بررسی آخرین گزارشها نشان میدهد نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی در کوبا ۴۰/۶ درصد، اوکراین ۳۴/۲ درصد، برزیل ۳۲/۳ درصد، اوروگوئه ۳۰/۹ درصد، ترکیه ۲۴/۷درصد، روسیه ۲۴/۲ درصد، گرجستان ۲۵/۷ درصد، ونزوئلا ۲۰/۲ درصد و به طور خلاصه در ۹۶ کشور جهان بالای ۲۰ درصد است.
معالأسف این نرخ در ایران حدود ۷ درصد است و باید گفت اصلاح این نظام ناکارآمد مالیاتی، بسیاری از نابسامانیهای اقتصادی در کشور را برطرف خواهد کرد که توقف پولیشدن کسری بودجه فقط یکی از آنهاست.
در کشور ما بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی برآورد میشود.
از بین ۱/۸ میلیون شرکت ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک، حدود ۷۲۱ هزار شرکت در نظام مالیاتی ثبت نام کردهاند و از این تعداد صرفا ۳۰۰ هزار شخص حقوقی اظهارنامه میدهند؛
از میان مؤدیان حقیقی و حقوقی در مجموع ۸۵۴هزار مؤدی در نظام ارزش افزوده ثبتنام کردهاند که در سال ۹۹ از این تعداد ۳۴۳ هزار نفر اظهارنامه ندادهاند.
تحول در نظام مالیاتی باید به دغدغه مرکزیت دولت تبدیل شود.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۱۵,۱۱۶)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
اساسا هیچگونه «رابطه علّی» میان استقلال بانک مرکزی و کاهش نرخ تورم وجود ندارد؛
یعنی اولاً اگر بانک مرکزی از دولت مستقل شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که نرخ تورم کنترل شود؛
ثانیاً برای کنترل نرخ تورم، استقلال بانک مرکزی یک شرط لازم نیست.
«برن هایو» و «کارستن هِفِکِر» در مقالهای با عنوان «آیا ما واقعا نیازمند استقلال بانک مرکزی هستیم؟» استدلال میکنند که استقلال بانک مرکزی برای کنترل تورم نه شرط لازم است و نه شرط کافی؛ آنها مینویسند:
استقلال بانک مرکزی صرفا یک ابزار بالقوه برای سیاست پولی در میان ابزارهای متعدد است... استقلال بانک مرکزی نباید بهعنوان یک متغیر برونزاد در نظر گرفته شود، بلکه تمرکز باید روی این پرسش باشد که «چرا بانکهای مرکزی مستقل شدهاند؟!» سیاست استقلال بانک مرکزی از سوی کشورهایی با شرایط خاص انتخاب میشود که این شرایط به سیستمهای حقوقی، سیاسی و اقتصادیشان مرتبط است...در برخی مطالعات تجربی، محققان میان استقلال بانک مرکزی و نرخ تورم پائین رابطه «همبستگی» یافتهاند. با توجه به درونزایی استقلال بانک مرکزی، هیچ دلیلی ندارد که بپذیریم همبستگی میان نرخ تورم پائین و استقلال بانک مرکزی، پیامی درباره رابطه علت و معلولی میان این دو دارد. (Hayo and Hefeker, 2001)
(قدرت و پیشرفت/ص۱۱۷)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
وقتی کارکرد بانک مرکزی به کنترل نرخ تورم محدود شده و تحقق این هدف به استقلال بانک مرکزی از دولت گره میخورد، به این مسئله توجه نمیشود که پس از استقلال بانک مرکزی، دولت به عنوان متولی پیشرفت کشور، از یک ابزار حیاتی محروم میشود؛
چه، پیشرفت از یک سو نیازمند برنامهریزی و از سوی دیگر محتاج سرمایه است.
دولت باید ضمن ترسیم نقشه پیشرفت کشور، سرمایه لازم را برای صنایع پیشران تجهیز و تخصیص منابع از نقشه پیشرفت و عقیمسازی دولت توسعهگرا.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۲۱)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
چنانکه تجربه جهانی نشان میدهد، آن سازوکار و این ترکیب(خصوصی سازی بانک مرکزی و ترکیب«هیئت عالی بانک مرکزیِ» مستقل از دولت)به تقویت بخش مالی و مالی شدن اقتصاد منجر خواهد شد و تولید به حاشیه خواهد رفت. (Walter and Wansleben,2020)
تصادفی نیست که پدیده مالی شدن یعنی «سودآوری بدون تولید»، از شرایط لازم برای برقراری نظم نئولیبرال است.
چه، اساساً ظهور نئولیبرالیسم با رشد فزاینده نقش و قدرت بخش مالی در اقتصاد سیاسیِ سرمایهداری توضیح داده میشود:
نئولیبرالیسم، مبین تمایل طبقهای از سرمایهداران و نهادهای تحت سلطه آنها برای احیای قدرت و ثروت این طبقه است... ظهور «سرمایهداری»، خط سیری است که نه تنها برقراری نظم نئولیبرال، بلکه پدیده جهانی شدن مرتبط با آن را نیز توضیح میدهد. (Dumenil and Levy, 2004:1_2)
اینجاست که دیگر فهم رابطه میان پروژه نئولیبرالیسم برای مالی کردن اقتصاد با نسخه پیچی صندوق بینالمللی پول- نهاد آوانگارد نئولیبرالیسم- برای استقلال بانک مرکزی، کار چندان پیچیدهای نیست.
برای تحقق سلطه مالی جریان سرمایهدار، اقتصاد باید در تمامی ابعاد نئولیبرالیزه شود و استقلال بانکهای مرکزی، یک اقدام کلیدی در این مسیر است.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۲۸,۱۲۹)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
10.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نظریه بردارهای قدرت در #اقتصاد_اسلامی
پروفسور #درخشان
برای کسانی که گوشی برای شنیدن دارند و میخواهند ببینند نظریه اقتصاد اسلامی دکتر درخشان چیست.
#پینوشت:
در مناظره تلویزیونی با آقای غنینژاد که متاسفانه بدون تحصیلات اقتصادی، مترجم افکار هایک، اقتصاددان تندروی لیبرال، در ایران است و با زور رسانههای لیبرال تبدیل به بت مهندسان اقتصادخوانده شده بدون اینکه هیچ مرجعیتی در میان اقتصاددانان داشته باشد، هدف اصلی از مناظره نشان دادن مخالفت و ضدیت لیبرالیسم اقتصادی با فرهنگ و سیاست اسلامی و با دیدگاههای امامین انقلاب اسلامی بود و لذا دکتر درخشان از تبیین تفصیلی دیدگاههای اقتصاد اسلامی خود چشم پوشی کرد تا غرض اصلی تحتالشعاع قرار نگیرد.
اگرچه رسانههای لیبرال بلافاصله فهمیدند که چه گاف بزرگی دادهاند و از همان لحظه اول شروع به تقطیع مناظره و حجمه سنگین علیه دکتر درخشان کردند و توپ را در زمین اقتصاد اسلامی انداختند.
متاسفانه برخی از دوستان اقتصاد اسلامی هم غافل از عرض اصلی مناظره و تحت تاثیر فشار رسانهای لیبرالها، به انتقاد از نحوه تبیین اقتصاد اسلامی توسط دکتر درخشان پرداختند و عملا پازل لیبرالیسم را در فرار به جلو تکمیل کردند.
این را هم اضافه کنم که شبهاتی که درباره اقتصاد اسلامی در رسانههای لیبرال مطرح میشود آنقدر پیش پا افتاده است که پاسخهای آن چند لایه داده شده است.
حتی با یکبار مطالعه #اقتصادنا #شهید_صدر پاسخ بسیاری از این شبهات را به صورت استدلالی و منطقی خواهید دید.
اما چه میشود کرد با کسی که گوشهای خود را گرفته تا سخنی نشنود!
🆔 @DrSaeedi
،،،،
وزیر علوم در ستایش علوم انسانی آزاد و غیرسفارشی سخن گفته. آری، علوم انسانی، در بند «سکولاریسم تجددمآبانهی روشنفکری» و مبتنی بر سفارش «لیبرال-بوروکراتهای دولتی» است. این سنخ از علوم انسانی، سرچشمهی اصلی انحراف سیاستها در دهههای گذشته است. برای تغییر سیاستها، ابتدا علوم انسانی را تغییر بدهید.
https://virasty.com/Mehdi_jamshidi/1734700543711542357
با ادعای تثبیت، بر صندلی بانک مرکزی نشست ولی چون برنامه عملیاتی نداشت، با همه اختیاراتی که گرفت، در کمتر از 2 سال، نه تنها ارز را تک نرخی و تثبیت نکرد بلکه به نرخ های بالاتر هم رسمیت بخشید و نرخ مؤثر ارز را بالا برد.
کارنامه آقای @mrfarzin_ir👇
4200
28500
38000
42000
48000
51500
دکتر رضا غلامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline