هدایت شده از محسن قنبریان
⛔️ بازار آزاد چگونه شورش اجتماعی و سرکوب سیاسی می آورد؟!
• اقتصاد آزاد مبتنی بر آزاد سازی قیمت هاست تا عرضه و تقاضا، تعادل بیافریند!
رضایتِ اقتصادی فروشنده و خریدار در چنین بازاری، "طبیعی" توجیه می شود!
• درحالیکه می دانید برخی کالاها با وجود تقاضای عمومی، عرضه کننده نامحدود ندارد؛ تبانیِ قیمت و انحصار به وجود می آید.
رضایت مشتری در این شرایط بخاطر "اضطرارش" است نه "انتخابش"!
اما بازار آزاد همین را "تجارة عن تراض" می خواند!
• #شهید_بهشتی در اینباره لازمه بیّنی می شمارد:
"در اینجا می گوییم همان "رضایتی" که می گویید طبیعی است، این "نارضایتی" و خشم و انقلاب هم طبیعی است!
...مدتها ۹۰٪ از آن من بود، ۱۰٪ از او، حالا واکنش دیگر این است که این دفعه ۱۰۰٪ از او باشد و دست من هم به کلی از کار انباشته ام کوتاه شود. این هم واکنشی طبیعی است! قانون طبیعیِ "عمل و عکس العمل". شما هرچه توپ را محکم تر به دیوار بزنید، توپ هم محکم تر بر می گردد!
... می گوید می خواهم با معیارهای طبیعی زندگی کنم: "عرضه" طبیعی، "تقاضا" طبیعی، "رضایتِ" به دنبال آن طبیعی؛ "خشمِ" به دنبال آن هم طبیعی، "انقلابِ" به دنبال آن هم طبیعی؛ این تندروی، تندروی در عکس العمل هم طبیعی! همه اش طبیعی است"! (بانکداری، ربا و قوانین مالی اسلام ص۸۲)
• یک نسبت مستقیم دیگر:
اقتصاد آزاد با هر مکانیسم قیمتی مخالف است، اما هم زمان "سرکوب دستمزد کارگری" را توجیه می کند!
جالب اینکه اینجا هم بین اقتصاد به سیاست پل می زند:
به تشکل های کارگری و اتحادیه های صنفی حمله می کند و محدودیت می سازد تا در سرکوب دستمزد موفق باشد!
به تعبیر دیگر: سرکوب برای اکثریتها / آزادی اقتصادی برای گروههای کوچک ممتاز!
از اینجاست که نائومی کلاین بین شوک اقتصادی و شوک الکتریکی نسبت مستقیم می بیند! و معتقد است: بازار آزاد بدون پلیس به جایی نمیرسد!
#شوک_درمانی
#گران_سازی
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱۰/۵
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی
چندوقتی است که الحمدلله جبهه انقلاب در موضوع اندیشه اقتصادی بسیار فعال شده است. فعالیت دوستان بزرگواری چون دکتر جبرائیلی و دکتر عبدالملکی، دکتر صمصامی و ... که چندسال قبل در اقلیت محض بود، این روزها اما بسیار نتیجه داده و حجم عظیمی از محتوا در شبکههای اجتماعی در حال تدوین است و هزاران جوان انقلابی به این نهضت پیوستهاند و مرتب در حال تولید محتوا هستند.
این طلیعه یک حرکت مردمی عظیم در حوزه اقتصاد است. حرکتی که انشاالله نئولیبرالیسم را به دفینهای تاریخی تبدیل میکند.
دوستان بزرگواری در این نهضت حضور دارند و در حال کمک هستند که نامشان را نمیبرم. چون طرف مقابل، استاد تخریب نامهاست.
اما نمیتوانم از آقای «بیداری ملت» و آقای «خبرفوری سراسری» که تلاش شبانهروزیشان این روزها روح تازهای دمیده به جبهه تقدیر نکنم. بله بچههای انقلاب فعالند و در حال حرکت.
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی، الحمدلله مردمی سازی را از خودش شروع کرده است. موج این جبهه انشاالله به سرعت فراگیر میشود.
در این وضعیت در فکر این هستم که من نیز بتوانم افزودهای داشته باشم برای انقلاب اقتصادی مردم ایران. در شرایطی هستیم که هر چه فکر میکنم باید بگویم را الحمدلله جوانانی بزرگوار قبل از من میگویند. این هماهنگی نشان از یک جبهه مردمی هماهنگ دارد.
جبههای که چون مردمی است، امکان تخریبش به حداقل میرسد. جبههای که چون بودجه از جایی نمیگیرد، و حرارتش از قلب اعضا ریشه میگیرد، خاموش شدنی نیست.
شما هم به من مشورت بدهید که چگونه میتوانم به این جبهه کمک بیشتری کنم.
@hrmaghsoodi
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
استاد مطهری، مالکیت تکنولوژی [و انرژی]!
شاید مهم ترین نکته در مورد نظام سرمایه داری را شهید مطهری بیان کردند. نکته ای که بسیاری از اساتید اقتصاد اسلامی هم شاید می ترسند آن را بیان کنند!
شهید مطهری به ریشه اصلی نظام سرمایه داری می پردازد؛ مالکیت تکنولوژی !
استاد مطهری با بیانی منطقی و استدلالی عقلی بیان می کنند که تکنولوژی مالکیت خصوصی بردار نیست و حاصل تلاش و تفکر جامعه است. (نظام اقتصادی اسلام و مقدمه ای بر اقتصاد تطبیقی)
من می خواهم نکته دیگری به استدلال استاد اضافه کنم!
آن هم سهیم بودن جامعه در تکنولوژی به واسطه مالکیت آنها بر انرژی است. همه می دانیم که با بوجود آمدن ابزار تولید و ماشین ها و ربات ها و ... ارزش افزوده تولید که تابعی از کار و سرمایه است به شدت افزایش پیدا کرد و سهم کارگر در هزینه تولید به یکباره سقوط کرد! مثلا قبلا 10 کارگر 100 میز تولید می کرد و امروز همان 10 کارگر 1000 میز را تولید می کند!
دستمزد کارگر ثابت مانده اما سود تولیدکننده 900 میز منهای هزینه سرمایه (اجاره یا استهلاک) اضافه شده است. سوال اینجاست: آن دستگاه ها و ماشین ها بدون انرژی چه میزان می توانند تولید کنند؟!
طبیعتا هیچ!
نقش انرژی در تولید بسیار بیشتر از هزینه برق و گاز و ذغال سنگی است که تولیدکننده می پردازد!
اولین جایی که انرژی نقش اساسی ایفا می کند ساخت همان ابزار است. یعنی قبل از اینکه یک ربات در خط تولید خودروسازی استفاده شود در یک کارخانه دیگر خود آن ربات تولید می شود!
اما مواد اولیه و انرژی که آن ربات را تولید می کند و بعد آن ربات دوباره با انرژی تولید ثانویه ای انجام می دهد متعلق به عموم مردم است که با هزینه نزدیک به صفر به تولیدکننده داده شده است.
چرا می گویم هزینه نزدیک به صفر؟!
واقعیت این است که قیمت گذاری مواد اولیه و انرژی در دنیای سرمایه داری به شکل عجیب و خیره کننده ای ظالمانه به نفع سرمایه داران است!
شما اگر یک سرکه را تولید کنید و برای تولید این سرکه هفت سال وقت بگذارید قطعا قیمت آن با سرکه یک ساله متفاوت است!
قیمت نفت و گاز و مواد معدنی که با آن تولید صورت میگیرد باید با توجه به هزاران و میلیون ها سالی که ادعا می شود زمان برده تا بوجود بیایند تناسب داشته باشد. یعنی نفت باید به جای اینکه بشکه ای فروخته شود به قیمت 70 دلار، قطره قطره فروخته شود!
اما اتفاقی که افتاده این است که این مواد اولیه و انرژی ها توسط ساختار سرمایه داری بین المللی به ثمن بخس خریداری می شود!
اگر جوامع اسلامی از این ظرفیت بی نظیر از روز اول درست استفاده کرده بودند و نفت و گازشان را مفت در اختیار کشورهای استعمارگر و سلطه جو قرار نداده بودند آنگاه همه دنیا با احترام با مسلمانان و صاحبان نفت و گاز و... برخورد می کردند و به خود اجازه نمی دادند در این منطقه جنگ افروزی کنند. در حقیقت مهم ترین ابزار استعمار حکومت های خودباخته و سلطه پذیر است که گاو شیرده امپریالیسم غرب و شرق شده اند.
حال در کشور خودمان این موضوع چگونه است؟
برعکس رفتاری که با کشورهای استعمارگر و سلطه جو باید می کردیم، شایسته و بایسته است که با مردم خودمان بکنیم. یعنی قیمت انرژی و مواد اولیه برای مردم خودمان صفر شود. مال خود مردم است و این مالکیت یک مالکیت قطعی و شرعی از جانب خداوند متعال است که در اصل 43 قانون اساسی به آن اشاره شده.
حال اگر آمدیم و این ابزار اصلی تولید یعنی انرژی و مواد اولیه ارزان را در اختیار عده ای معدود گذاشتیم (بعلاوه نقدینگی مورد نیازشان برای تولید) آنگاه ساختاری را ایجاد کرده ایم که ذاتا به بی عدالتی و شکاف طبقاتی ختم خواهد شد. ساختاری که امکان ایجاد عدالت در آن وجود ندارد. ساختاری که به تعبیر شهید مطهری رأس و رئیس مسائل مستحدثه است و تا این ساختار (نظام سرمایه داری) برپاست و همه امور بر مدار سرمایه تنظیم می شود قهرا به استثمار کارگر منتج خواهد شد. حالا اگر خواستیم با تعیین حداقل دستمزد و تشکیل اتحادیه کارگری و ... به کارگران کمک کنیم نهایتا تلاشی است برای زنده نگه داشتن آنان نه استیفای حقشان!
زمین کج نظام سرمایه داری را با اصلاحات جزئی نمی توان صاف کرد. و بدون صاف کردن زمین محال است پیوست عدالتی طراحی کرد و به سمت تمدن اسلامی پیش رفت!
فلذا آنچه استاد مطهری با عنوان مالکیت اجتماعی تکنولوژی مطرح می کنند بسیار حائذ اهمیت است و البته قسمت غصه دار این ماجرا آنجاست که در دنیای سرمایه داری علاوه بر پذیرش مالکیت تکنولوژی حتی به انحصار این مالکیت نامشروع و ظالمانه هم یک مالکیت ثانویه الصاق می شود به نام مالکیت معنوی که خودش یک دهه روضه دارد!
#یادداشت
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
📣سلسله گزارشات نماینده مردم به مردم
بسم الله الرحمن الرحیم
باز هم تشخیص نادرست بیماری اقتصاد کشور!
🔶️در جلسه روز دوشنبه (۳ دی ۱۴۰۳) در کمیسیون اقتصادی مجلس که از ۹ صبح تا ۱۲ به طول انجامید، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی به همراه معاونین و معاون اقتصادی سازمان برنامه حضور یافتند.
در این جلسه وزیر اقتصاد گفت بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، قیمت دلار باید حدود ۷۳ هزار تومان باشد که هست. تورم دلیل افزایش قیمت ارز است و کسری بودجه باعث تورم است.
رئیس بانک مرکزی هم گفت ما از مدتی قبل شروع کردیم که نرخ نیما را به نرخ بازار (غیر رسمی) نزدیک کنیم. در نرخ نیما، برخی معاملات صوری بود و خالی فروشی اتفاق میافتاد. تا اول بهمن امسال نیز بهطورکلی سامانه نیما کنار گذاشته خواهد شد و این دو نرخ یکی خواهند شد.
🔷️معاون اقتصادی سازمان برنامه هم گفت برخی تحلیلها هست که دولت از افزایش قیمت ارز سود میبرد. پاسخ این است: کل درآمد نفتی دولت حدودا ۲۹ میلیارد دلار است که حدود ۴.۲ میلیارد دلارش سهم شرکت ملی نفت و ۵.۷ میلیارد دلار سهم صندوق ملی توسعه است. حدود ۱۸.۹ میلیارد دلار باقی میماند که دولت موظف شده ۱۲ میلیارد دلار آنرا برای واردات کالاهای اساسی به قیمت ۲۸۵۰۰ تومان صرف کند. مابقی که حدود ۶.۹ میلیارد دلار است صرف فعالیتهای عمرانی خواهد شد (یعنی واردات کالاهای سرمایهای جهت تولید).
لذا سهم دولت از افزایش قیمت ارز، فقط مربوط میشود به ۶.۹ میلیارد دلار که آنهم صرف فعالیتهای عمرانی و آبادانی کشور خواهد شد.
اینها خلاصه سخنان این سه نفر بود.
اما بنده، بهعنوان نماینده و خادم شما مردم شریف در این جلسه چه گفتم؟
بازار نیما یک بازار جعلی و ساختگی بود برای آنکه قیمت بازار آزاد (به قول آقای فرزین بازار غیر رسمی) را کاهش دهد.
سامانه نیما در زمان آقای روحانی (اردیبهشت ۹۷) شروع به کار کرد. این سامانه راهاندازی شد تا قیمت ارز در بازار آزاد را به سمت خودش بکشاند و افزایشهای قیمت ارز را کنترل کند.
این سامانه براساس یک نظریه در دانش اقتصاد خرد طراحی شده بود: مدل رهبری قیمت در بازار انحصاری.
استدلال آنها هم این بود که وقتی اجبار کنیم درصد قابل توجهی از معاملات ارز در سامانه یا بازار نیما انجام شود، "رهبری قیمت" محقق خواهد شد. وقتی صادرکنندگان فولاد و پتروشیمی و مواد معدنی و خشکبار و... را با دستورالعملهای بانکمرکزی مجبور کنیم تا ارز حاصل از صادرات خود را فقط در این سامانه عرضه کنند و از طرفی واردکنندگان که نیاز ارزی دارند را نیز مطابق دستورالعملها اجبار کنیم فقط در این سامانه متقاضی ارز باشند (برای مثال واردکنندگان کالاهای مختلف باید در وزارت صمت ثبت سفارش شوند و سپس وزارت صمت به آنها تخصیص ارز میدهد و آنها را به بانک مرکزی معرفی میکند. بانک مرکزی نیز آنها را به سامانه نیما معرفی میکند)، از آنجایی که با این اقدام، بخش قابل توجهی از بازار را به سامانه نیما کشاندهایم، میتوانیم قیمت دلار را در کل اقتصاد کنترل کنیم. قیمت در سامانه نیما هم کاملا دستوری و مصنوعی از سوی بانکمرکزی تعیین میشود. یعنی صادرکننده مجبور است ارز خود را در قیمتی که بانک مرکزی اعلام کرده است در سامانه نیما بفروشد.
🔻حال وقتی قیمتی که بانکمرکزی در سامانه نیما اعلام میکند، کمتر از قیمت در بازار آزاد (به قول خودشان بازار غیر رسمی) است، چون درصد قابل توجهی از نیازهای ارزی به سامانه کشانده شده، لذا کم کم قیمت ارز در بازار غیر رسمی به سمت قیمت در سامانه نیما مجبور به کاهش خواهد شد و اینگونه قادر خواهیم شد قیمت ارز را مطابق با آنچه دلمان میخواهد کنترل و رهبری کنیم.
زهی خیال باطل...
آنچهمشاهده کردیم تبعیت برعکس بود.! بهجای آنکه قیمت در بازار غیررسمی از نیما تبعیت کند، این نیما بود که افتاد دنبال قیمت در بازار غیر رسمی!
🔻تجربه ایران در سامانه نیما، یک مورد مهم بود برای اینکه مشخص شود تئوری رهبری قیمت اقتصاد خرد حداقل درمورد بازار ارز اصلا کار نمیکند.
(قابل توجه علاقمندان نظریههای اقتصاد خرد)
تعجبم از این است که چرا رئیس محترم دو سال با این سامانه کار کرد و الان فروپاشی آن را تصمیم درستی ارزیابی میکند. اگر این تناقض نیست، پس تناقض چیست⁉️
🔸️ناگفته نماند که دولت خودش منتفع است از افزایش در قیمت ارز حداقل بهاندازه آنمقداری که در بازار توافقی خواهد فروخت و بخشی از کسری بودجه را رفع خواهد کرد.
سیاستگذار ما از شکست سامانه نیما چه درسی خواهد گرفت❓
شکست مدل رهبری قیمت در سامانه نیما، سیاستگذار را به سمت کدام سیاست خواهد کشاند❓
رسمیت دادن به قیمت بازار و رها کردن قیمتها
در همین چند روزه وقتی دلار نیمایی شکست خورد، قیمت اجناس برقی و لوازم وابسته به دلار افزایش پیدا کرد.
💠 کانال رسمی اطلاع رسانی دکتر رسول بخشی دستجردی 🇮🇷
@Dr_RBakhshi
ادامه⬇️
⬅️این اعتماد به رهاکردن قیمت، نتیجهی بعدیاش، افزایش دستوری نرخ بهره بانکی خواهد بود. استدلالشان هم این خواهد بود که نباید نرخ بهره از نرخ تورم پایینتر باشد زیرا موجب خروج سپردهها شده و تورم تشدید خواهد شد.
مردم شریف ایران❗
تشخیص غلط بیماری اقتصاد کشور، منجر به راهکار خطرناک افزایش بهره بر پول میشود. بهره، ریشه و علتالعلل معضلات اقتصادی کشور است؛ بنزینِ آتشِ تورم است؛ موتورِ افزایش قیمت دلار است. با ریختن بنزین بیشتر، میخواهند آتش را مهار کنند❗
استدعا دارم وارد صحنهی مطالبهگری جدی و مداوم از دولت و ما نمایندگان مجلس شوید و فرآیند صحیح کنترل تورم را پیگیری نمایید.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
💠 کانال رسمی اطلاع رسانی دکتر رسول بخشی دستجردی 🇮🇷
@Dr_RBakhshi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق است بر آسمان پریدن
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
در کتاب «اقتصاد مسجد» کوشیدیم بر اساس نظریه اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی، ساختاری را برای اقتصاد مساجد کشور طرحریزی
کنیم. خواندن این کتاب را به شدت به مدیران و اعضای هیات امنا و علیالخصوص
ائمه جماعت مساجد توصیه میکنم. نگارش این کتاب به دلیل آنکه تلاش کردیم
در مبنای اصیل بمانیم و دچار نگاه التقاطی نشویم، کار زیادی برد اما
الحمدلله به اتمام رسید و پس از چند سال، منتشر شد.
این کتاب به همت مرکز بررسی امور مساجد منتشر شد و به طور رایگان در اختیار مردم شریف قرار گرفت.
میتوانید متن کتاب را از این لینک دانلود کنید.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از حوزه انقلابی
🔴 مصادیق امروز #امید_آفرینی در جامعه
1⃣ ارتقای ارزش پول ملی کشور و دلار زدایی از اقتصاد کشور و مبارزه علمی، کارشناسی و رسانه ای با جریان اقتصادی و ناکارآمد مکتب گران کن ارز داخلی و پیگیری برای ورود مدعی العموم دادستان کل کشور جهت برخورد قانونی با متولیان اقتصادی کشور که در تضییع حقوق مردم و معیشت آنان و دزدی از جیب مردم به نفع سرمایه داران با گران سازی عمدی ارز نقش داشتند.
2⃣ واگذاری میلیونی زمین رایگان و دادن تسهیلات لازم به مردم جهت ساخت منازل مسکونی ویلایی مولد و مبارزه علمی، کارشناسی و رسانه ای با افرادی که نسخه ساخت قفس های آپارتمانی و انبوه سازی آن را بر خلاف معماری ایرانی و اسلامی به مسئولان تصمیم گیر کشور در حال دنبال کردن میباشند. درحالیکه کشور با داشتن زمین فراوان، فقط با دادن زمین می تواند ۵۰٪ مشکل اقتصاد خانوار را حل کند
3⃣ حکمرانی فضای مجازی و حمایت و تقویت گسترده سکوهای داخلی و خدمت رسانی انحصاری دولت الکترونیک در این سکوها و ساماندهی، حکمرانی و اعمال تصمیمات قاطع حاکمیت در مدیریت و کنترل سکوهای خارجی فضای مجازی و بسترهای ول و رها و به معنای واقعی کلمه قتلگاه میلبون ها جوان و نوجوان ایرانی و مطالبه گری قاطع نیروهای انقلابی با انفعال و سستی مسئولان این حوزه و پیگیری و دادگاهی نمودن مسئولان خطاکار و دارای ترک فعل در این عرصه
4⃣ #به_صحنه_آوردن_مردم در قالبی جدید و متفاوت از ساختارهای موجود شبیه #کمیته_های_انقلاب_اسلامی دهه شصت با محوریت هیأت های مذهبی با ظرفیت ساماندهی میلیونی مردم در محلات سراسر کشور با مدیریت بسیج مستضعفین برای حفظ امنیت و مراقبت از هرگونه تحرک مشکوک عوامل نفوذی دشمن جهت #پیشگیری_از_فتنه_های_آتی و خدمت رسانی به مردم و حل مشکلات اهالی محل و برخورد قاطع با مظاهر فساد و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی محله
✍محمدعلی رحیمی
فعال سیاسی، فرهنگی و اجتماعی
#نشرحداکثری
🌹 حوزه انقلابی
╭┅────────┅╮
🕌 @howzehenghelabi
╰┅────────┅╯
✨سند بیاثر شدن تحریمها و گرانسازی عامدانه دلار
این خبر را رسانه رسمی بانک مرکزی منتشر کرده است. میگوید در ۸ ماهه امسال ۳۸ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد رشد داشته و رکورد ۹ ساله صادرات غیر نفتی ایران شکسته شده است.
این گزارش رسمی سند بیاثر شدن تحریمهاست از این جهت که اگر تحریم مانع صادرات کشور است چطور رکورد صادرات شکسته شده است؟
از طرف دیگر سند مهمی است که نشان میدهد گرانسازی دلار یک پروژه عامدانه است و ارتباطی به تحریم ندارد. تمام تلاش ذینفعان گرانسازی دلار این بوده که القا کنند ما به خاطر شرایط تحریم مشکل درآمد ارزی داریم به این خاطر دلار گران میشود. این شیادان اینک باید جواب دهند که چطور ممکن است درآمد صادرات غیر نفتی کشور ۱۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش بیابد اما در همین سال نرخ دلار اینقدر جهش کند؟ این یعنی کشور مشکل درآمد ارزی ندارد مشکل کشور منافع دلارداران و دلاری فروشان است به دولتها فشار میآورند تا با افزایش نرخ ارز سودهای بارآورده صدها هزار میلیاردی نصیبشان شود.
مردم عزیز ایران بدانند ما بر تحریمها پیروز شدهایم. بر سرمایهداری زالو صفت ایرانی نیز انشاءالله پیروز خواهیم شد.
این کشور هیچ چیز کم ندارد. چه از منابع خدادادی و چه از سرمایههای انسانی، بهترینها نزد ملت ایران است.
سیاست اموی بر جهل مردم سوار است و سیاست علوی بر آگاهی مردم استوار. شرط پیروزی بر سیاست اموی، آگاهسازی مردم است. ما را در این جنگ شناختی، یاری کنید.
قطعاً سننتصر انشاءالله...
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
16.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برخی از دوستان باورشان نشد که رفاهیات بخشی از کارمندان و مدیران دولت به اندازه حقوق همه کارمندان دولت است و از بنده سند خواستند!
سال 1400 در برنامه ثریا دکتر احسان ولدان و حجت الاسلام دکتر خاکی با آمار رسمی دولت و گزارش مرکز پژوهش های مجلس این بحث را مطرح کردند اما آقای حاجی بابایی سعی در انکار آن داشتند. ابتدا انکار کردند که میانگین 13 میلیون و 600 هزار تومان است (ایشان در فیلم می گویند 12 تومن) اما در نهایت پذیرفتند که این عدد مجموع حکم و رفاهیات و پاداش و ... است.
در حقیقت در زمانی که معلمین عزیز میانگین حقوقشان 8 میلیون تومان بوده و برخی حتی از این هم پایین تر می گرفتند میانگین حقوق و رفاهیات کارمندان دولت بیش از 13 میلیون تومان بوده است.
طبیعتا بحث بر سر کسانی نیست که مثلا 12 تومان دریافتی داشتند. مساله اصلی کسانی هستند که آنقدر حقوق های بالا و پاداش های کذایی می گرفتند که میانگین را به این عدد رسانده است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar