📣سلسله گزارشات نماینده مردم به مردم
بسم الله الرحمن الرحیم
باز هم تشخیص نادرست بیماری اقتصاد کشور!
🔶️در جلسه روز دوشنبه (۳ دی ۱۴۰۳) در کمیسیون اقتصادی مجلس که از ۹ صبح تا ۱۲ به طول انجامید، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی به همراه معاونین و معاون اقتصادی سازمان برنامه حضور یافتند.
در این جلسه وزیر اقتصاد گفت بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، قیمت دلار باید حدود ۷۳ هزار تومان باشد که هست. تورم دلیل افزایش قیمت ارز است و کسری بودجه باعث تورم است.
رئیس بانک مرکزی هم گفت ما از مدتی قبل شروع کردیم که نرخ نیما را به نرخ بازار (غیر رسمی) نزدیک کنیم. در نرخ نیما، برخی معاملات صوری بود و خالی فروشی اتفاق میافتاد. تا اول بهمن امسال نیز بهطورکلی سامانه نیما کنار گذاشته خواهد شد و این دو نرخ یکی خواهند شد.
🔷️معاون اقتصادی سازمان برنامه هم گفت برخی تحلیلها هست که دولت از افزایش قیمت ارز سود میبرد. پاسخ این است: کل درآمد نفتی دولت حدودا ۲۹ میلیارد دلار است که حدود ۴.۲ میلیارد دلارش سهم شرکت ملی نفت و ۵.۷ میلیارد دلار سهم صندوق ملی توسعه است. حدود ۱۸.۹ میلیارد دلار باقی میماند که دولت موظف شده ۱۲ میلیارد دلار آنرا برای واردات کالاهای اساسی به قیمت ۲۸۵۰۰ تومان صرف کند. مابقی که حدود ۶.۹ میلیارد دلار است صرف فعالیتهای عمرانی خواهد شد (یعنی واردات کالاهای سرمایهای جهت تولید).
لذا سهم دولت از افزایش قیمت ارز، فقط مربوط میشود به ۶.۹ میلیارد دلار که آنهم صرف فعالیتهای عمرانی و آبادانی کشور خواهد شد.
اینها خلاصه سخنان این سه نفر بود.
اما بنده، بهعنوان نماینده و خادم شما مردم شریف در این جلسه چه گفتم؟
بازار نیما یک بازار جعلی و ساختگی بود برای آنکه قیمت بازار آزاد (به قول آقای فرزین بازار غیر رسمی) را کاهش دهد.
سامانه نیما در زمان آقای روحانی (اردیبهشت ۹۷) شروع به کار کرد. این سامانه راهاندازی شد تا قیمت ارز در بازار آزاد را به سمت خودش بکشاند و افزایشهای قیمت ارز را کنترل کند.
این سامانه براساس یک نظریه در دانش اقتصاد خرد طراحی شده بود: مدل رهبری قیمت در بازار انحصاری.
استدلال آنها هم این بود که وقتی اجبار کنیم درصد قابل توجهی از معاملات ارز در سامانه یا بازار نیما انجام شود، "رهبری قیمت" محقق خواهد شد. وقتی صادرکنندگان فولاد و پتروشیمی و مواد معدنی و خشکبار و... را با دستورالعملهای بانکمرکزی مجبور کنیم تا ارز حاصل از صادرات خود را فقط در این سامانه عرضه کنند و از طرفی واردکنندگان که نیاز ارزی دارند را نیز مطابق دستورالعملها اجبار کنیم فقط در این سامانه متقاضی ارز باشند (برای مثال واردکنندگان کالاهای مختلف باید در وزارت صمت ثبت سفارش شوند و سپس وزارت صمت به آنها تخصیص ارز میدهد و آنها را به بانک مرکزی معرفی میکند. بانک مرکزی نیز آنها را به سامانه نیما معرفی میکند)، از آنجایی که با این اقدام، بخش قابل توجهی از بازار را به سامانه نیما کشاندهایم، میتوانیم قیمت دلار را در کل اقتصاد کنترل کنیم. قیمت در سامانه نیما هم کاملا دستوری و مصنوعی از سوی بانکمرکزی تعیین میشود. یعنی صادرکننده مجبور است ارز خود را در قیمتی که بانک مرکزی اعلام کرده است در سامانه نیما بفروشد.
🔻حال وقتی قیمتی که بانکمرکزی در سامانه نیما اعلام میکند، کمتر از قیمت در بازار آزاد (به قول خودشان بازار غیر رسمی) است، چون درصد قابل توجهی از نیازهای ارزی به سامانه کشانده شده، لذا کم کم قیمت ارز در بازار غیر رسمی به سمت قیمت در سامانه نیما مجبور به کاهش خواهد شد و اینگونه قادر خواهیم شد قیمت ارز را مطابق با آنچه دلمان میخواهد کنترل و رهبری کنیم.
زهی خیال باطل...
آنچهمشاهده کردیم تبعیت برعکس بود.! بهجای آنکه قیمت در بازار غیررسمی از نیما تبعیت کند، این نیما بود که افتاد دنبال قیمت در بازار غیر رسمی!
🔻تجربه ایران در سامانه نیما، یک مورد مهم بود برای اینکه مشخص شود تئوری رهبری قیمت اقتصاد خرد حداقل درمورد بازار ارز اصلا کار نمیکند.
(قابل توجه علاقمندان نظریههای اقتصاد خرد)
تعجبم از این است که چرا رئیس محترم دو سال با این سامانه کار کرد و الان فروپاشی آن را تصمیم درستی ارزیابی میکند. اگر این تناقض نیست، پس تناقض چیست⁉️
🔸️ناگفته نماند که دولت خودش منتفع است از افزایش در قیمت ارز حداقل بهاندازه آنمقداری که در بازار توافقی خواهد فروخت و بخشی از کسری بودجه را رفع خواهد کرد.
سیاستگذار ما از شکست سامانه نیما چه درسی خواهد گرفت❓
شکست مدل رهبری قیمت در سامانه نیما، سیاستگذار را به سمت کدام سیاست خواهد کشاند❓
رسمیت دادن به قیمت بازار و رها کردن قیمتها
در همین چند روزه وقتی دلار نیمایی شکست خورد، قیمت اجناس برقی و لوازم وابسته به دلار افزایش پیدا کرد.
💠 کانال رسمی اطلاع رسانی دکتر رسول بخشی دستجردی 🇮🇷
@Dr_RBakhshi
ادامه⬇️
⬅️این اعتماد به رهاکردن قیمت، نتیجهی بعدیاش، افزایش دستوری نرخ بهره بانکی خواهد بود. استدلالشان هم این خواهد بود که نباید نرخ بهره از نرخ تورم پایینتر باشد زیرا موجب خروج سپردهها شده و تورم تشدید خواهد شد.
مردم شریف ایران❗
تشخیص غلط بیماری اقتصاد کشور، منجر به راهکار خطرناک افزایش بهره بر پول میشود. بهره، ریشه و علتالعلل معضلات اقتصادی کشور است؛ بنزینِ آتشِ تورم است؛ موتورِ افزایش قیمت دلار است. با ریختن بنزین بیشتر، میخواهند آتش را مهار کنند❗
استدعا دارم وارد صحنهی مطالبهگری جدی و مداوم از دولت و ما نمایندگان مجلس شوید و فرآیند صحیح کنترل تورم را پیگیری نمایید.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
💠 کانال رسمی اطلاع رسانی دکتر رسول بخشی دستجردی 🇮🇷
@Dr_RBakhshi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق است بر آسمان پریدن
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
در کتاب «اقتصاد مسجد» کوشیدیم بر اساس نظریه اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی، ساختاری را برای اقتصاد مساجد کشور طرحریزی
کنیم. خواندن این کتاب را به شدت به مدیران و اعضای هیات امنا و علیالخصوص
ائمه جماعت مساجد توصیه میکنم. نگارش این کتاب به دلیل آنکه تلاش کردیم
در مبنای اصیل بمانیم و دچار نگاه التقاطی نشویم، کار زیادی برد اما
الحمدلله به اتمام رسید و پس از چند سال، منتشر شد.
این کتاب به همت مرکز بررسی امور مساجد منتشر شد و به طور رایگان در اختیار مردم شریف قرار گرفت.
میتوانید متن کتاب را از این لینک دانلود کنید.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از حوزه انقلابی
🔴 مصادیق امروز #امید_آفرینی در جامعه
1⃣ ارتقای ارزش پول ملی کشور و دلار زدایی از اقتصاد کشور و مبارزه علمی، کارشناسی و رسانه ای با جریان اقتصادی و ناکارآمد مکتب گران کن ارز داخلی و پیگیری برای ورود مدعی العموم دادستان کل کشور جهت برخورد قانونی با متولیان اقتصادی کشور که در تضییع حقوق مردم و معیشت آنان و دزدی از جیب مردم به نفع سرمایه داران با گران سازی عمدی ارز نقش داشتند.
2⃣ واگذاری میلیونی زمین رایگان و دادن تسهیلات لازم به مردم جهت ساخت منازل مسکونی ویلایی مولد و مبارزه علمی، کارشناسی و رسانه ای با افرادی که نسخه ساخت قفس های آپارتمانی و انبوه سازی آن را بر خلاف معماری ایرانی و اسلامی به مسئولان تصمیم گیر کشور در حال دنبال کردن میباشند. درحالیکه کشور با داشتن زمین فراوان، فقط با دادن زمین می تواند ۵۰٪ مشکل اقتصاد خانوار را حل کند
3⃣ حکمرانی فضای مجازی و حمایت و تقویت گسترده سکوهای داخلی و خدمت رسانی انحصاری دولت الکترونیک در این سکوها و ساماندهی، حکمرانی و اعمال تصمیمات قاطع حاکمیت در مدیریت و کنترل سکوهای خارجی فضای مجازی و بسترهای ول و رها و به معنای واقعی کلمه قتلگاه میلبون ها جوان و نوجوان ایرانی و مطالبه گری قاطع نیروهای انقلابی با انفعال و سستی مسئولان این حوزه و پیگیری و دادگاهی نمودن مسئولان خطاکار و دارای ترک فعل در این عرصه
4⃣ #به_صحنه_آوردن_مردم در قالبی جدید و متفاوت از ساختارهای موجود شبیه #کمیته_های_انقلاب_اسلامی دهه شصت با محوریت هیأت های مذهبی با ظرفیت ساماندهی میلیونی مردم در محلات سراسر کشور با مدیریت بسیج مستضعفین برای حفظ امنیت و مراقبت از هرگونه تحرک مشکوک عوامل نفوذی دشمن جهت #پیشگیری_از_فتنه_های_آتی و خدمت رسانی به مردم و حل مشکلات اهالی محل و برخورد قاطع با مظاهر فساد و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی محله
✍محمدعلی رحیمی
فعال سیاسی، فرهنگی و اجتماعی
#نشرحداکثری
🌹 حوزه انقلابی
╭┅────────┅╮
🕌 @howzehenghelabi
╰┅────────┅╯
✨سند بیاثر شدن تحریمها و گرانسازی عامدانه دلار
این خبر را رسانه رسمی بانک مرکزی منتشر کرده است. میگوید در ۸ ماهه امسال ۳۸ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد رشد داشته و رکورد ۹ ساله صادرات غیر نفتی ایران شکسته شده است.
این گزارش رسمی سند بیاثر شدن تحریمهاست از این جهت که اگر تحریم مانع صادرات کشور است چطور رکورد صادرات شکسته شده است؟
از طرف دیگر سند مهمی است که نشان میدهد گرانسازی دلار یک پروژه عامدانه است و ارتباطی به تحریم ندارد. تمام تلاش ذینفعان گرانسازی دلار این بوده که القا کنند ما به خاطر شرایط تحریم مشکل درآمد ارزی داریم به این خاطر دلار گران میشود. این شیادان اینک باید جواب دهند که چطور ممکن است درآمد صادرات غیر نفتی کشور ۱۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش بیابد اما در همین سال نرخ دلار اینقدر جهش کند؟ این یعنی کشور مشکل درآمد ارزی ندارد مشکل کشور منافع دلارداران و دلاری فروشان است به دولتها فشار میآورند تا با افزایش نرخ ارز سودهای بارآورده صدها هزار میلیاردی نصیبشان شود.
مردم عزیز ایران بدانند ما بر تحریمها پیروز شدهایم. بر سرمایهداری زالو صفت ایرانی نیز انشاءالله پیروز خواهیم شد.
این کشور هیچ چیز کم ندارد. چه از منابع خدادادی و چه از سرمایههای انسانی، بهترینها نزد ملت ایران است.
سیاست اموی بر جهل مردم سوار است و سیاست علوی بر آگاهی مردم استوار. شرط پیروزی بر سیاست اموی، آگاهسازی مردم است. ما را در این جنگ شناختی، یاری کنید.
قطعاً سننتصر انشاءالله...
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
16.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برخی از دوستان باورشان نشد که رفاهیات بخشی از کارمندان و مدیران دولت به اندازه حقوق همه کارمندان دولت است و از بنده سند خواستند!
سال 1400 در برنامه ثریا دکتر احسان ولدان و حجت الاسلام دکتر خاکی با آمار رسمی دولت و گزارش مرکز پژوهش های مجلس این بحث را مطرح کردند اما آقای حاجی بابایی سعی در انکار آن داشتند. ابتدا انکار کردند که میانگین 13 میلیون و 600 هزار تومان است (ایشان در فیلم می گویند 12 تومن) اما در نهایت پذیرفتند که این عدد مجموع حکم و رفاهیات و پاداش و ... است.
در حقیقت در زمانی که معلمین عزیز میانگین حقوقشان 8 میلیون تومان بوده و برخی حتی از این هم پایین تر می گرفتند میانگین حقوق و رفاهیات کارمندان دولت بیش از 13 میلیون تومان بوده است.
طبیعتا بحث بر سر کسانی نیست که مثلا 12 تومان دریافتی داشتند. مساله اصلی کسانی هستند که آنقدر حقوق های بالا و پاداش های کذایی می گرفتند که میانگین را به این عدد رسانده است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از حکمران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرشاد مومنی، اقتصاددان: آقای پزشکیان یک چشم انداز شش ماهه به مردم بدهند و بگویند با اجرای این سیاستها قرار است چه دستاوردی داشته باشیم و اگر حاصل نشد چه کسی پاسخگوست؟
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
1️⃣هیچ آدم معروف و موثر بزرگی تنها #پیش_بینی نمی کند، بلکه با هر کلمه حرف زدنش، در حال خلق کردن صحنه هاست، چرا که کوچکترها و نوچه ها به سوی عمل کردن بر اساس این -به ظاهر- پیش بینی می روند.
2️⃣امسال از آغاز سال بسیار روزهای عجیبی را پشت سر گذاشته ام. تا سعی کرده ام بر روی چیزی متمرکز شوم و با جامعه بر سر آن گفتگو کنم، شرایط تغییر کرده و آن موضوع منتفی شده.
از شهادت سید مقاومت که داغ او هیچ جوری در دلم سرد نمی شود تا به امروز فقط در حال فکر کردن به #روایت_مقاومت بودم، اما نمی دانم در چند روز یا چند هفته آینده همچنان وضع به همین منوال خواهد ماند؟ نمی دانم چند روز فرصت داریم برای اینکه دوباره توسط این #نابرادرهای_سرمایه_سالار -که قبلا هم گفتم، اصلاح طلب و اصول گرا ندارند- به یک بحران داخلی جدید بغلتیم! ظاهرا فرصت زیاد نیست.
3️⃣این فرصت باقی مانده را عمیقا دریابید و هدر ندهید. جریان انقلابی نمی تواند پُز منتقد به خود بگیرد! نقد دولت آب رفته را به جوی باز نمی گرداند.
4️⃣در این فرصت کم، باید یاد بگیریم که آتش مشترکی که استعمار و غربزدگی روشن کرده اند چیست و دقیقا #برگ_آس انقلاب اسلامی که تاکنون رو نشده تا زندگی مردم رونق پیدا کند چیست؟ برای این کار حرفهایی دارم که در این روزها در حال آماده کردن آنها در کارگاه هایی هستم که به زودی اطلاع رسانی میکنم.
5️⃣#جامعه_ایتایی یکسال و اندی مقاومت اصلا سربلند نبود! بازنشر مدام اخبار شبکه های اسرائیلی، نشان از #روایت_شکست بود! از این وضع باید در بیاییم! ایتا باید محل بازنشر تصویر واضح جریان انقلابی از تغییر بشود.
🆔 @social_theory
وقتی همه چیز فراوان باشد، ارزان میشود؛ وقتی کمیاب شود، گران خواهد شد.(گوانزی ترجمه ریکت، ۱۹۹۸، ۳۸۴)
اگر کالاها، متمرکز باشند، «سنگین»، اما پس از توزیع «سبک» میشود.
(گوانزی به نقل از هو، ۲۰۰۹ ، ۱۲۴)
این اصل به ساختار نهادی عرضهکنندگان بهعنوان یکی از عوامل تعیین کننده قیمت اشاره دارد.
اگر کالاها در دست تعداد اندکی از عرضهکنندگان باشد(یعنی انحصار)، گران خواهند شد.
اگر بسیاری از عرضهکنندگان کالاهای مشابه ارائه دهند، کالا ارزان خواهد شد.
به عبارت دیگر، کمبود کالا، صرفا مربوط به مقدار مطلق آن در بازار نیست، بلکه توزیع کالا در دست عرضهکنندگان نیز مهم است.
از کالاها در کنترل تعداد اندکی متمرکز باشد، این افراد میتوانند برای دریافت قیمتهای بالاتر، کمیابی مصنوعی ایجاد کنند.
(چین چگونه از شوکدرمانی گریخت/ص۷۸)
#کتاب_خوب
#ایزابلا_وبر
#نه_به_نئولیبرالیسم
#نه_به_سراهای_بزرگ
@EghtesadeMardomi