🔰 این سنت الهی است که کینه های قلبی منافقان و بیماردلان نسبت به ارزشهای دینی و انقلابی، سرانجام روزی برای مردم آشکار خواهد شد:
🔸 "أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ أَن لَّن يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ؛ آیا بیماردلان ﮔﻤﺎﻥ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍوند ﻛﻴﻨﻪ ﻫﺎی درونی شان ﺭﺍ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﻛﺮﺩ." (محمد: ٢٩)
#میر_حسین_موسوی
#شهید_همدانی
#مدافعان_حرم
@EqtedareVelaeii🇮🇷
💠 #گناه و برکت 🔹 امام علی(علیه السلام): هرگاه گناهان آشکار شوند، برکتها از میان میروند. اِذا ظَهَرَتِ الجِنایاتُ ارتَفَعَتِ البَرَکاتُ 📚 غررالحکم/ح4030 ✍🏼 عوامل مختلفی در #برکت داشتن مال دخیل است. گناه از عوامل محروم شدن انسان از رزق و #روزی_حلال و با برکت است. البته برکت غیر از ثروت است و مال با برکت، مالی است که کم آن نیز انسان را کفایت می کند و در راه شر و گناه مصرف نمی شود. @EqtedareVelaeii🇮🇷
💠 #ازخودراضی 🔸 امام هادی علیه السلام: هر که از خود راضی باشد، بدگویان او زیاد خواهند شد. 📚 بحارالانوار/ج69/ص316 ✍🏼 انسان از خود راضی، #متکبر و #خودپسند است و رفتارش مورد تایید مردم نیست. چنین فردی هم در پیشگاه خدا و در نزد مردم منفور است و همین باعث می شود که دیگران به بدگویی از او بپردازند. @EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چیکار کنیم در جستجوی گوگل دیگر محتوای مستهجن را برای بچهها بالا نیاورد
▪️با این تنظیمات ساده دیگر فرزندتان از تصاویر یا فیلم های غیراخلاقی در امان است
@EqtedareVelaeii🇮🇷
💠علی کریمی که مستخدم تبلیغات برخی برندها است مدتی کم فروغ بود و این یعنی افت ارزش ریالی او. یک هتاکی جنجالی و بعد بولد کردن واکنش ها توسط صفحات خود کریمی یک شیب صعودی تند به مخاطب های او می دهد و این یعنی درآمد بیشتر! حذف بیلیوردهای تبلیغاتی دقیق ترین مجازات برای این اخاذی نوین بود. 🗣مسلم معین ✍️ پی نوشت : پاک کردن چهره پایتخت از مظاهر پالانشاهی اقدام پسندیده ای است که بایست وجهه همت هم مردم و هم مسوولین شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴وقتی در جریان بازرسیهای آژانس انرژی اتمی با فشار امریکا درخواستی عجیب و فراپروتکلی مطرح میشود؛ یعنی بازرسی از تاسیسات نظامی ایران!
🔻بازخوانی کتاب حسن روحانی در خصوص این بخش از ماجرای هستهای کشور
🎥برشی از مستند #توقف_ممنوع|قسمت سوم
@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روایتی از بدعهدی غرب و تحقیر تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست حسن روحانی در دوره خاتمی
🎥 برشی از مستند #توقف_ممنوع| قسمت چهارم
@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 همهچیز درباره مذاکرات بروکسل در جریان پرونده هستهای ایران؛ مذاکراتی برای فشار بیشتر به ایران بعد از اقدامات اعتمادساز از جانب ما
🔻هرچه ایران به تعهدات بیشتر پایبند می شد، فشار و انتظارات طرف غربی هم بیشتر می شد
🎥برشی از مستند #توقف_ممنوع| قسمت پنجم
@EqtedareVelaeii🇮🇷
اقتدار ولایی
دربارهی کتاب یادداشتهای علم
مجموعه هفت جلدی یادداشتهای علم Alam's Memoirs با ویراستاری «علینقی عالیخانی» دوست اسدالله علم منتشر شد. علم خاطرات روزانهی خود را بین سالهای 1346 تا 1356 به مدت 10 سال یادداشت کرد. او به خانوادهی خود وصیت کرد که کتاب را بعد از مرگش و درصورتی که حکومت شاهنشاهی تغییر کرد، منتشر کنند.
شش جلد ابتدایی کتاب در دههی 70 شمسی منتشر شد ولی جلد هفتم آن با 20 سال تاخیر در سال 1393 منتشر شد. جلد هفتم به نوعی مقدمهی شش جلد ابتدایی است و در بازه زمانی 1346 تا 1347 روایت شده است. «علینقی عالیخانی» در مقدمهی جلد هفتم کتاب نوشته است: «چون مجلد هفتم این یادداشتها جدا از شش مجلد قبلی و پس از آنها به چاپ رسیده، به خواننده پیشنهاد میشود برای اینکه سیر تاریخی یادداشتها را در دست داشته باشد مطالعهی این یادداشتها را از مجلد هفتم آغاز کند و پس از آن به مجلدهای ششگانه بپردازد. علم برای حفظ دستنوشتههای خود، آنها را به بانکی در سوییس میفرستاد تا در آنجا نگهداری شوند. یادداشتهای علم تنها اسنادی است که از زبان سیاستمداران پهلوی باقیمانده است و این موضوع ارزش آن را دو چندان میکند. نکتهی دیگری که کتاب را اثری پراهمیت میکند، نزدیکی زیاد علم به شخص محمدرضا پهلوی است. علم در اکثر سفرهای کاری و تفریحی همراه شاه بوده است و در باقی اوقات نیز با شاه بر سر مسائل مختلف در ارتباط بود. شاه هم که وفاداری او را در سالیان متمادی حس کرده بود او را در جریان بسیاری از مسائل کشور قرار میداد. لذا خواندن یادداشتهای علم میتواند تصویری شفاف از اوضاع کشور در زمان حکومت پهلوی بدهد. «حجت الاسلام رسول جعفریان» روحانی و پژوهشگر تاریخ، اهمیت کتاب را اینگونه توصیف میکند: «اهمیت یادداشتهای علم به دلیل افشای برخی از مسائل درون دربار پهلوی و مناسبات خانوادگی میان اعضای این خاندان، دیدگاههای رسمی و غیر رسمی شاه درباره برخی از مسائل بینالمللی و داخلی و به ویژه سیستم اداره مملکت در بخشهای محدودی از مسائل عمومی و خصوصی است.»
@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تبدیل ایران به عرضه کننده موفق نفت در بازار توسط دولت سیزدهم/ چرا دولت روحانی تعمدا فروش نفت کمی داشت؟! +فیلم
@EqtedareVelaeii🇮🇷
اقتدار ولایی
تبدیل ایران به عرضه کننده موفق نفت در بازار توسط دولت سیزدهم/ چرا دولت روحانی تعمدا فروش نفت کمی داش
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد:
تبدیل ایران به عرضه کننده موفق نفت در بازار توسط دولت سیزدهم/ چرا دولت روحانی تعمدا فروش نفت کمی داشت؟!
دولت قبل تعمدا برخی فشارها را ایجاد میکرد تا جامعه را به سمت یک برجام عجولانه بکشاند. محدودیت در واردات واکسن به آن دلیل بود تا جامعه را به یک نارضایتی عمومی برسانند و از آن طرف هرچه زودتر به برجام برگردند.
گروه اقتصادی-رجانیوز: در دولت روحانی وزارت نفت اعلام کرده بود که صادرات نفت ایران بدلیل تحریمها بسیار کاهش پیدا کرده است و بدنبال آن درآمدهای ناشی از فروش نفت روند نزولی به خود گرفت. بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم طبق آمار اوپک و شرکتهای ردیابی نفتکش، صادرات نفت ایران بسیار افزایش پیدا کرد. دولت رئیسی با ارائه راهکارهای مختلف برای افزایش فروش نفت و دور زدن تحریمها توانست وضعیت اقتصادی دولت را در مقایسه با دولت قبل بهبود بخشد.
به گزارش رجانیوز آرش نجفی، «رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران» در گفتگو با «نود اقتصادی» پیرامون افزایش فروش نفت در دولت رئیسی در مقایسه با دولت روحانی، بیان کرد: اتفاق جدی و جدیدی در بازار نفت و در طرف خریداران نفت ایران نیافتاده که الان میتوانیم نفت بفروشیم اما در زمان روحانی نمیتوانستیم؛ بلکه فقط دولت عوض شده است. چه بسا عرضهی بی حد و حصر روسیه با قیمت پایین می توانست ضرر زیادی به ما بزند. دولتهای آمریکا و اسرائیل و امثالهم هم که تغییری نکردند. رویکرد دولت فعلی، نوع تعامل و نوع حضور در بازار، انعطاف پذیری، نوع توافقات و تعاملات با جهان باعث شد که ایران عرضه کننده موفق تری در بازار باشد.
نجفی در خصوص علت عدم فروش نفت در دولت روحانی گفت: دولت قبل تعمدا برخی فشارها را ایجاد میکرد تا جامعه را به سمت یک برجام عجولانه بکشاند. برای مثال محدودیت در واردات واکسن به آن دلیل بود تا جامعه را به یک نارضایتی عمومی برسانند و از آن طرف هرچه زودتر به برجام برگردند. اگر امروز ما در یک شرایط بهتر رفتار میکنیم و آمریکا بیشتر بدنبال احیای برجام است، به رفتار متعادل و عقلانی دولت فعلی برمیگردد.
وی در ادامه اظهار داشت: جامعه هم بسیار مثبتاندیشتر شده است. جامعه از گرانی ناراحت است ولی از گشایشها که رویکرد عقلی و منطق پشت آن نهفته اطلاع دارند لذا علی رغم تورم فزاینده در اقتصاد، ما شاهد یک آرامش نسبی در جامعه و بازار هستیم.
نجفی در خصوص همراهی مردم با دولت رئیسی گفت: دولت با یک نگرش مقبول و معقولی رو به جلو حرکت میکند که البته دارای هزینه است. برای درمان یک اقتصاد هم مانند درمان یک جسم بیمار که شما مجبورید درد را تحمل کنید، جامعه هم این موضوع را درک میکند و با شما همراه میشود
@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استخر اختصاصی آخوندها !!!
تصور کنید این استخر حوزه علمیه قم باشد و ملبسان داخل استخر ، روحانیون حوزه بوده باشد.
آنوقت برخی ایرانیان در جا کافر می شدند
و نصف دیگر بفکر مهاجرت به خارج از کشور از جمله افغانستان بودن.
و نصف دیگر اصلا دیگه به استخر و دریا نمی رفتند
✡️ تخلیه افراد استخر و اختصاص سانس ویژه برای #یهودی های متدین در رژیم صهیونیستی که با لباسهای دینی خود «شنای حلال»! کنند.
👈 صنيعوت در يهودیت به معناي حجاب و عفاف است.
هم مردان و هم زنان بايد بدنشان را بپوشانند و نمي توانند بدون لباس و برهنه باشند.
در اين ويدئو ميبينيد که يهوديان حريدي حتي براي شنا کردن در استخر هم لباس از تن بيرون نمي آورند.
👈حريدي ها از جمله مذاهب ارتودوکس در يهوديت هستند که رعايت قوانين هلاخا برايشان بسيار اهميت دارد و متشرع مذهبی محسوب میشوند و به احکام و شریعت خود پایبند هستند ، اما به راستی چرا در رسانه های سکولار غربی از تمسخر دینداری اینان خبری نیست؟
@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔹 شکنجه خاموش با پیامهای جعلی:
♻️ بیسوادی رسانهای و مسئولیت اجتماعی ما
🔸واتس اپ را باز میکنم. پیامی در گروه دوستان از دوستی که اتفاقا تحصیلات بسیار عالیه هم دارد آمده است با این مضمون که بسیاری از افراد که بعد از واکسن کرونا قرصهای تقویتی مصرف کردهاند مردهاند و هشدار داده است که از مصرف مکملها بعد از واکسن خودداری کنید.
🔸این خبر هیچ منبعی ندارد. انگار کن که یک پسربچه بازیگوشی گوشه اتاقش نوشته و فرستاده است. همه این جور خبرها را تأکید هم میکنند که در همه گروههایی که هستید پخش کنید و کلی هم کلمه مهم مهم مهم اولشان دارند.
🔸دوستم است. باهاش راحتم. میپرسم منبعش کجاست؟ میگوید «مردم ایران». بیتعارف جواب میدهم: «خیر. دشمنان مردم ایران که میخواهند استرس مضاعف به مردم وارد کنند». میگوید: «سخت نگیر. حالا تو ویتامین نخور!»
🔸فردا صبح همین خبر را در یک گروه فامیلی میبینم. اینجا باید جانب احتیاط را در تذکر دادن رعایت کرد. فامیل است دیگر. زود میرنجد. با کلی احتیاط و عرض ادب و احترام مینویسم «این خبرهایی که هیچ منبع موثقی ندارند را نباید باور کرد». جواب میدهد «درست است اما باید جانب احتیاط را رعایت کرد».
🔸پیامی از دوستی دیگر که معلم است به دستم میرسد: در حالی که تمام دنیا پایان کرونا را جشن گرفتهاند ما هنوز سالمندانمان را هم واکسن نزدهایم.
🔸برایش مینویسم کجای دنیا پایان کرونا را جشن گرفته است؟ در همین استرالیا که خودم حضور دارم و از نزدیک میبینم چنین چیزی نیست. جمعیت استرالیا یک سوم جمعیت ایران هم نیست و هنوز حتی نصف مردمش هم واکسینه نشدهاند.
🔸واتس اپ که تبدیل به در دسترسترین پیامرسان و بهنوعی مهمترین شبکه خبری در میان ایرانیان شده است مملو از پیامها و خبرهای جعلی است که به نظر میرسد هدفشان ایجاد ناامیدی و استرس و بهعبارتی شکنجه خاموش است و دریغا که مردم هم بدون توجه به درست یا غلط بودن اخبار و پیامهای دریافتی، گوی سبقت را در بازنشرشان از همدیگر میربایند که پیامد آن انتشار سریع یک خبر دروغین در بین همه افراد است.
🔸اینکه بر صحت کدام خبر مهر تأیید بزنیم و کدام را ناموثق بدانیم نیاز به سواد رسانهای دارد که از انواع سواد لازم برای حضور در عصر اطلاعات است.
🔸 اشاعه اخبار کذب و سوگیرانه آسیب های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و...را بر جامعه و مردم تحمیل خواهد کرد.
🔸در واقع سواد رسانه ای ابزاری برای توانمند ساختن شهروندان در انجام تحلیل انتقادی و ارزیابی رسانه ها در بافت اجتماعی، دسترسی به رسانه ها، برقراری ارتباط به شکلهای مختلف است.
🔸 افراد باسواد رسانه ای اطلاعات را از طریق رسانه ها دریافت و به صورت انتقادی تفسیر میکنند و می توانند در بین انبوه پیامها هدف پیام را تشخیص دهند.
🔸 داشتن مهارت سواد رسانهای برای مخاطبان پیامرسانها و شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه در دنیای کنونی از ضرورت های اجتناب ناپذیر شده است زیرا با انتشار طیف گستردهای از اخبار، مخاطب باید این توانایی را داشته باشد پیامها را ارزیابی و با دیدی انتقادی آنهارا بررسی نماید تا از دامن زدن به شایعات در بین مردم جلوگیری شود.
🔸در واقع این استعدادی است که مخاطبان این شبکه ها باید در مواجه با اخبار و اطلاعات دریافتی داشته باشند و این امر منجر میشود که انتشار دهندگان اخبار و اطلاعات مخاطب را منفعل ندانسته و منتظر واکنش مخاطب در مقابل محتوایی که به او میرسانند باشند.
🔸نهادهای دولتی بسیاری در ایران متولی ترویج سواد رسانهای هستند اما به نظر میرسد هنوز گامهای اساسی در ارتقای سواد رسانهای ایرانیان برداشته نشده است.
🔸گواه آن شاید همین باشد که هنوز پیامی به زبان ساده و جذاب که مردم را به اهمیت بررسی منبع خبر توجه دهد در واتس اپ بدستم نرسیده است!
🔸اینجاست که شاید یکی از مسئولیتهای اجتماعی تک تک ما که خود را استاد، دانشجو، تحصیلکرده، کتابدار، فرهنگی، فرهیخته و باسواد اطلاعاتی (سواد رسانهای یکی از اجزای سواد اطلاعاتی است) مینامیم آگاه کردن مردم است.
✅ نتیجه :
در مواجهه با اخباری که میرسد منفعل نباشیم. به دوستان و خویشان بگوییم به هر خبر و پیامی که میرسد اعتماد نکنند و منبع خبر از ارسالکننده خبر بخواهیم.
✍️ مریم صرافزاده
سیدنی-استرالیا
🔹اگر بیست سال قبل کسی می گفت غربِ پیشرفته و قدرتمند، گرفتار بحران آب و برق و گاز در حد درماندگی خواهد شد، احتمالا مورد طعنه و تمسخر قرار می گرفت. اما حالا این تصور، واقعیت پیدا کرده است.
♦️در حالی که آژانس بین المللی انرژی، درباره بحران سوخت در اروپا هشدار داده، دولت آلمان اعلام کرده به منظور صرفهجویی در مصرف گاز و پر کردن مخازن برای مواجهه با زمستان، ۲۷ مورد از تاسیسات زغال سنگ از کار افتاده را به بازار برق باز می گرداند.
🔹روزنامه دیلی میل اخیرا در گزارشی با عنوان «بازگشت به عصر تاریکی» منتشر کرد و نوشت: "بریتانیا، منتظر یک زمستان فاجعه بار و گران و میلیون ها فقیر است. انتظار میرود از سال آینده، قبوض برق از ۱۹۷۱ پوند به بیش از سه هزار پوند افزایش یابد و افراد با درآمد متوسط را نیز در فقر و دست و پنجه نرم کردن بر سر غذا و سوخت فرو ببرد".
♦️دیلی میل همچنین در گزارش دیگری نوشته: "تیمز واتر، بزرگترین شرکت تامین آب انگلیس، در پی اعلام رسمی خشکسالی در چندین بخش و قطع آب تعداد زیادی از مردم، هشدار تندی را خطاب به مصرف کنندگان صادر کرده و از اجرای طرح توزیع آب جیره بندی شده خبر داده است.
🔹گزارش اخیر کمیسیون اروپا تاکید می کند تقریبا نیمی از اتحادیه اروپا در معرض سطح هشدار خشکسالی قرار دارند و احتمالاً، تولیدات و محصولات کشاورزی در چندین کشور مورد تهدید واقع شود.
♦️نشریه اسپانیایی ال پائیس گزارش داده "به دلیل خشکسالی، 47% از خاک اروپا در وضعیت هشدار خشکسالی و 17% در وضعیت قرمز قرار دارد. کل کشور پرتغال بعلت آتش سوزی گسترده جنگلها، در وضعیت قرمز قرار گرفته، و هزاران هکتار از جنگلهای فرانسه و اسپانیا طعمه حریق شده است. سطح آب رودخانه راین آلمان به حدی پایین آمده که تردد کشتی ها درآن ممکن نیست".
🔹وزیر محیطزیست فرانسه می گوید: " بیش از 100 شهر در فرانسه دیگر آب آشامیدنی ندارند و باید با تانکرها آب تحویل داده شوند زیرا آبی در لولهها نمانده است".
♦️خشکسالی شدید در فرانسه موجب شده سطح آب رودخانۀ وحش یلور، در حد امکان پیاده روی مردم در آن، پایین بیاید. لوآر با طول بیش از یک هزارکیلومتر، طولانیترین رودخانه فرانسه است.
🔹مرگ چندین هزار نفر در اروپا در اثر شدت گرما در حالی است که اروپا زمستانی سرد و استخوان سوز با احتمال ناتوانی در تامین گاز و برق را انتظار می کشد. و این بلایی است که افسار گسیختگی غرب مدرن در نابودی محیط زیست از یک سو، و اصرار بر تجاوز به حریم دیگران و رقابت و جنگ افروزی پدید آورده است.
♦️اما از جنبه های فنی و مادی ماجرا که بگذریم، این حقیقت را باید به یاد داشت: برای خدایی که در بیابان خشک سیلاب به راه انداخت وعده حضرت نوح (ع) را عملی ساخت، هیچ کاری ندارد که از قاره سبز، بیابانی در حد صحاری سوزان آفریقا یا صحرای نوادا بسازد.
#محمد_ایمانی
@EqtedareVelaeii🇮🇷
⭕️ پشت صحنه تحرکات میرحسین موسوی (بخش اول)
🔹اواسط مرداد 1401 ، گزارشات متعددی از لجن پراکنی های جدید میرحسین موسوی علیه رهبری نظام و برخی شهدای گرانقدر مدافع حرم مانند شهید حسین همدانی ، منتشر گردید .
🔹این مسئله نشان داد که حصر خانگی چندین ساله نیز نتوانسته وی را از ادامه راه شیطانی که در فتنه 88 در پیش گرفته بود ، باز دارد .
🔹میرحسین موسوی در ماجرای فتنه 88 ، طبق برنامه ریزی آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی ، طرح براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال می کرد .
🔹در این رابطه به مصاحبه یکی از مسئولین وزارت اطلاعات درسال 89 می توان اشاره کرد که اظهار داشته بود : «میرحسین موسوی و دوستانش در جلسه 25 فروردین 1385 ، استراتژی خود را "اجتماعی کردن گفتمان" ذکر می کنند و گفتمان را نیز "جنگ برای بازپس گیری مواضع از دست رفته" تعریف می کنند . دقیقاً شش ماه بعد ، یعنی در تاریخ 20 مهر 1385 ، مجدداً در جلسه ای با مسئولیت شخص موسوی ، موضوع براندازی نرم نظام را صریحاً مطرح می کنند و می گویند : اسقاط نظام از طریق بازتولید انقلاب 1357 غیر ممکن است ؛ اما پاشنه آشیل نظام ، انقلاب نرم است .»
🔹یعنی که موسوی حداقل از سال 85 در فکر ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی بوده است .
🔹در مورد سوابق میرحسین موسوی باید اشاره کرد زمانی که در سال 1360 نام مهندس موسوی به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه در جلسه شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی مطرح می شود ، شهید سید حسن آیت مخالفت جدی می کند و اعلام می کند که این مخالفت خود را در مجلس نیز اعلام خواهد کرد . وی می گوید که موسوی در خط دکتر پیمان است و خط پیمان لاجرم به خط آمریکا می انجامد .
🔹همسر میرحسین موسوی یعنی زهره کاظمی ( معروف به زهرا رهنورد ) نیز همانند خود او پیش از پیروزی انقلاب از شاگردان دکتر پیمان و مرتبط با برخی از اعضای نهضت آزادی بوده است.
🔹دکتر محمد مکری ، سفیر پیشین ایران در شوروی ، در یادداشت های خود در سال 1370 اشاره می کند که زهره کاظمی پیش از انقلاب همکار لیلی جهان آرا ، معروف به لیلی امیر ارجمند ـ نزدیک ترین دوست فرح پهلوی ـ بوده است . لیلی جهان آرا که در ظاهر مسئولیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در زمان شاه بر عهده داشته ، زنی بسیار فاسد بوده که با چند سازمان جاسوسی نیز ارتباط داشته است .
🔹زهرا رهنورد طبق برخی اسناد ، اطلاعات مربوط به ارتباطات امام موسی صدر ( رهبر شیعیان لبنان ) با داخل کشور را به مخبرین ساواک می داده است .
🔹میرحسین از همان هنگام که سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی بود ، سعی داشت تا منافقین را از خود نرنجاند . دکتر حسن غفوری فرد ( وزیر نیرو درکابینه موسوی ) در این رابطه در مصاحبه ای اظهار می دارد : « از همان اول ، آقای میرحسین موسوی مقاله هایی را که ما علیه گروهک منافقین می نوشتیم ، چاپ نمی کرد . مقاله های علیه مصدق و یا به نفع آیت الله کاشانی را نیز چاپ نمی کرد .»
🔹وقتی در 30 خرداد 1360 ، مجاهدین خلق دست به اسلحه شدند ، عزت الله شاهی ـ که در کمیته انقلاب اسلامی بود ـ دستگیری منافقین را شروع کرد .
دو سه روزی از تیر ماه نگذشته بود که تیم های اطلاعاتی وی تصمیم گرفتند زهرا رهنورد را بازداشت کنند . آنها اطلاعاتی از ارتباط رهنورد با سازمان مجاهدین به دست آورده بودند . گرایش رهنورد به سازمان ، نکته پنهانی نبود زیرا که در جریان انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی ، از سوی سازمان مجاهدین خلق کاندیدا شده بود .
🔹در همان روزها ، موسوی وزیر امور خارجه شد . عزت الله شاهی می گوید : « در کمیته تصمیم گرفته بودیم رهنورد را دستگیر کنیم که همان موقع آقای موسوی وزیر امور خارجه شد . از مسئولان بالا گفتند تعقیب و دستگیری را متوقف کنید !»
💢ادامه دارد💢
کانال رسمی دکتر کامران غضنفری
⭕️پشت صحنه تحرکات میرحسین موسوی (بخش دوم)
🔹همچنین طبق برخی گزارشات ، موسوی و همسرش با لژهای فراماسونری ارتباط داشته اند .
دکتر محمد جواد سالاری ، سفیر سابق ایران در آلمان ، از دوستان مشترک شهید حسن آیت و مرحوم محمد مکری بود . دکتر سالاری در مورد اسناد شهید آیت می گوید : « زمانی که آقای موسوی به عنوان سرپرست وزارت خارجه معرفی شد ، شهید آیت گفت من مخالفم و اسنادی دارم که ثابت می کند ایشان صلاحیت وزارت را ندارد . شهید آیت به دکتر محمد مکری زنگ می زند و می گوید من اسناد وابستگی موسوی و خانمش را به تشکیلات فراماسونری پیدا کرده ام .»
🔹در همان روزی که قرار بود بحث وزیر خارجه شدن موسوی در مجلس مطرح شود ، شهید آیت می خواست اسناد ارتباط موسوی با فراماسونری را در مجلس ارائه دهد . اما تروریست ها همان روز وی را با شلیک 60 گلوله به شهادت می رسانند . کیف اسنادش نیز که در ماشین وی بوده ، مفقود می شود .
🔹موسوی در دوران جنگ به عنوان آلت دست هاشمی رفسنجانی عمل می کرد . او هم در سال 60 و هم در سال 64 ، با حمایت هاشمی و افرادی چون بهزاد نبوی ـ که سازمان کا. گ. ب شوروی خبر ارتباط وی با سازمان سیا را داده بود ـ و برخی افراد دیگر ، به نخست وزیری رسیده بود . در سال 1364 علیرغم آنکه مقام معظم رهبری مایل به معرفی مجدد موسوی به عنوان نخست وزیر نبودند و او را صالح و شایسته برای پست نخست وزیری نمی دانستند، اما وی با حمایت هاشمی رفسنجانی، محسن رضایی و برخی نمایندگان مجلس، مجدداً نخست وزیر شد.
🔹در تیر ماه 67 ، موسوی با خط دهی هاشمی رفسنجانی ، با گزارش کذب و خلاف واقعی که در مورد وضعیت اقتصادی کشور به امام خمینی می نویسد و به دروغ می گوید که وضعیت اقتصادی کشور زیر صفر و خزانه خالی است ، در تحمیل جام زهر به امام خمینی ، مشارکت می کند . این در حالی بود که همان موقع ، دولت حدود هشت میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت .
🔹به پاس این خیانتی که در دادن گزارش خلاف واقع اقتصادی و تحمیل جام زهر به امام خمینی داشت ، هاشمی در دوران ریاست جمهوری خود ، موسوی را به عنوان مشاور رئیس جمهور منصوب کرد .
🔹موسوی در فتنه 88 نیز از قبل از انتخابات ، ارتباط تنگاتنگ با هاشمی رفسنجانی داشت . محسن هاشمی در تاریخ 16 فروردین 88 از دیدار میرحسین موسوی با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ایام نوروز خبر داد. موسوی در این دیدار خطاب به هاشمی رفسنجانی گفت: شما از استوانه های نظام هستید. هر وقت می دیدم که چگونه به شما توهین می شود ناراحت می شدم. وجه مشترک من و شما تغییر در مدیریت کشور است.
🔹حسین مرعشی نیز در تاریخ 14 اردیبهشت 88 در مصاحبه با شبکه خبر دانشجو، می گوید: «مشورت حزب کارگزاران با هاشمی رفسنجانی، نتیجه اش این شد که در انتخابات ریاست جمهوری، حزب کارگزاران از موسوی حمایت کند.»
🔹محسنی اژه¬ای، وزیر وقت اطلاعات، در تیرماه 1388 در جمع مسئولان هیئت¬های رزمندگان اسلام اظهار داشت: «برخی افراد در ستاد موسوی و کروبی، بیش از صد بار با سفارتخانه¬های بیگانه به ویژه انگلیس تماس داشتند. جریانی که پشت سر موسوی قرار گرفت و بعد بی¬مهابا وارد صحنه شد و تمام امکانات خودش را در میدان به کار گرفت، به دنبال این بود که جریانی را که در طول هشت سال قبل از این دولت شروع شده بود، ادامه دهد. آنها می¬خواستند که جمهوری اسلامی ایران را از درون تهی کنند.»
🔹جواد منصوری ( معاون سابق وزیر خارجه ) در خرداد 89 در گفت و گو با خبرگزاری فارس ، از تدارک گسترده سازمان سیا برای پیاده کردن انقلاب رنگی در انتخابات سال 88 ، چنین می گوید : «از دو سال قبل از انتخابات ـ یعنی از سال 1386 ـ حدود 300 نفر در میز انتخابات ریاست جمهوری ایران در سازمان سیا کار می کردند تا انقلاب رنگی نیرومندی را علیه نظام ایجاد کنند .»
🔹در همین راستا، جان بولتون، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، به روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف گفت: «ما اکنون شاهد تلاش¬های ایالات متحده در تهران، برای دامن زدن به یک انقلاب عمومی در پوشش یک انقلاب رنگی هدایت شده از طرف سازمان سیا ، هستیم .»
💢ادامه دارد💢
کانال رسمی دکتر کامران غضنفری
⭕️پشت صحنه تحرکات میرحسین موسوی (بخش سوم)
🔹در چنین شرایطی، زهرا رهنورد ـ همسر میرحسین موسوی ـ در گفتگوئی با تلویزیون رسا، صریحاً طرفداران خود را به انجام فعالیت های زیرزمینی فراخواند. رهنورد در این گفتگوی اینترنتی، نظام را به سرکوبگری و دیکتاتوری متهم کرده و خواستار انسجام و اتحاد همه معترضان و معارضان برای مبارزه با نظام شده بود.
🔹در همان ایام حجت الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در مورد یکی از شواهد ارتباط موسوی با مأمورین سیا ، چنین می گوید: «اسنادی موجود است که حکایت می کند یک روز قبل از فراخوان موسوی برای راهپیمایی 25 بهمن 89 ، یکی از مأموران ارشد سازمان سیا با وی تلفنی گفتگو کرده است.»
🔹مدت ها پس از شکست انقلاب رنگی، سید محمد خاتمی که خود یکی از صحنه گردانان اصلی فتنه 88 بود، چنین اعتراف می کند: «جنبش سبز شکست خورده و به انحراف کشیده شده است. ما حرکتی را شروع کردیم که به تقابل با نظام انجامید و اصلاحاتی که برای آن خون دل خورده بودیم را در مسیر براندازی قرار دادیم.»
🔹در سال 88، جزوه ای نیز تحت عنوان "منشور راهبردی جنبش سبز" منتشر شد. این منشور توسط محمدرضا تاجیک ـ تحصیل کرده انگلیس و مشاور سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی ـ نوشته شده بود. بنا به تصریح متن این منشور، هدف نهایی جنبش سبز، سقوط نظام جمهوری اسلامی بوده است .
🔹در مورد طرح فتنه گران برای تغییر نظام و رهبری ، حجت الاسلام مهدی طائب اظهار می دارد: «بهزاد نبوی در زندان گفت: تقلبی در کار نبود. قرار بود موسوی را رئیس جمهور کنیم و خاتمی را به جای رهبری قرار دهیم و قانون اساسی را عوض کنیم، تا نظام نیز عوض شود.»
🔹محمد علی ابطحی نیز در سال 88 در دادگاه می گوید :« تردیدی نیست که جهت گیری اصلی آشوب های اخیر پس از انتخابات و تمهیدات آن در قبل از انتخابات ، دارای هدف روشن حذف رهبری نظام بوده است»
🔹یعنی جناب میرحسین موسوی می دانسته اقداماتی را که دارد انجام می دهد ، در راستای تغییر نظام و حذف رهبری نظام بوده است .
🔹به همین خاطر بنیامین نتانیاهو ( نخست وزیر رژیم صهیونیستی ) نیز در تیر ماه 88 طی سخنانی می گوید :« ما موسوی و جریان سبز را تحسین می کنیم و برخورد حکومت ایران با آنان را محکوم می نمائیم . آنها مورد احترام ما هستند .»
🔹فردی به نام اردشیر امیر ارجمند نیز مشاور و مسئول کمیته حقوقی ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در سال 88 بود .
وی همچنین با مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ـ تحت مدیریت حسن روحانی ـ نیز مرتبط بود .
مادر وی که عضو گروهک منافقین بوده در دهه 80 در فرانسه اقامت داشته و با سلطنت طلبان نیز همکاری می کرده است .
🔹اردشیر امیر ارجمند بیش از 18 سال در کنار میرحسین موسوی بوده . برادر وی نیز عضو شورای مرکزی ستاد اطلاعاتی منافقین مستقر در اروپا بوده است . اردشیر امیر ارجمند در سال 89 سفری نیز به اسرائیل داشته و با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی یعنی موساد نیز ارتباط گرفته بود.
🔹مایکل لدین ( مشاور یهودی وزیر خارجه سابق آمریکا و از مرتبطین با سازمان های اطلاعاتی آمریکا ) در سال 1388 از ارتباط با برخی افراد در کابینه موسوی و حمایت خود از میرحسین موسوی خبر داد . لدین در باره سابقه ارتباط خود گفته است : دوستی من با بعضی از افرادی که امروزه سبز نامیده می شوند ، به دهه 1980 بر می گردد . در آن زمان این افراد در کابینه موسوی مسئولیت هائی داشتند . من به مدت 25 سال با این افراد ارتباط داشتم .
🔹همچنین روز 27 خرداد 1388 ، معاون عملیاتی مسعود رجوی ( سرکرده منافقین ) طی یک تماس محرمانه با میرحسین موسوی از طریق پیک ، آمادگی اعضای گروهک منافقین را برای انجام عملیات ویژه در حین اغتشاشات اعلام کرد . رجوی هم چنین در مرداد 88 با انتشار پیامی اظهار داشت :« وظیفه ما این است که هر گونه تعرض و ستمی که بر موسوی و اطرافیان او وارد شود را محکوم کنیم و به رژیم در باره محاکمه و مجازات وی هشدار می دهیم .»
🔹لذا می بینیم میرحسین موسوی به دلیل ارتباطات خود و همسرش با منافقین ـ چه در سال های اولیه بعد از انقلاب و چه در فتنه خائنانه 88 ـ و ارتباط با مأمورین سیا و شبکه فراماسونری ، نقش ستون پنجم آمریکا و اذنابش را بازی کرده ، تحرکات اخیر وی نیز در راستای خوش خدمتی به آمریکا و رژیم صهیونیستی قلمداد می شود .
#کانال_رسمی_دکتر_کامران_غضنفری
@EqtedareVelaeii🇮🇷
🛑خیانت «خاتمی» و
تحقق پیش بینی امام خمینی
#تحلیل
⭕️ کمال خرازی (وزیر امور خارجهی دولت اصلاحات) در پایان نشست خود با وزیر خارجهی انگلیس در حاشیهی پنجاه و سومین مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۳۷۷ میگوید:
⬅️ دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیمی ندارد و نمیخواهد که هیچ کسی را دربارهی تهدید جان «سلمان رشدی» تشویق کند و دولت ایران از جایزهای که برای قتل سلمان رشدی (از سوی بنیاد ۱۵ خرداد) تعیین شده است، حمایت نمیکند! (روزنامهی اطلاعات، ۴ مهر ۷۷، صفحهی پایانی)
⭕️ محمد خاتمی(رئیسجمهور وقت) در سفری در سال ۱۳۷۹ به آمریکا صریحا اظهار کرد:
⬅️ «باید مسئلهی سلمان رشدی را تمام شده تلقی بکنیم. امام به عنوان یک فقیه نظریهی خودشان را گفتند و خیلی از علمای اسلامی دیگر هم نظر اسلامی خودشان را دارند.» (دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه، هزارهی گفتوگو و تفاهم، صفحهی ۱۰۹)
⭕️ و اما پیش بینی دقیق امام خمینی(قدس الله سره) در اسفند ۱۳۶۷:
⬅️ «ترس من این است كه تحلیل گران امروز ده سال دیگر بر كرسی قضاوت بنشینند و بگویند كه باید دید فتوای اسلامی و حكم اعدام سلمان رشدی مطابق اصول و قوانین دیپلماسی بوده است یا خیر؛ و نتیجهگیری كنند كه چون بیان حكم خدا آثار و تبعاتی داشته است و بازار مشترك و كشورهای غربی علیه ما موضع گرفتهاند، پس باید خامی نكنیم و از كنار اهانت كنندگان به مقام مقدس پیامبر و اسلام و مكتب بگذریم .» (صحیفهی نور، جلد ۲۱، صفحهی ۲۹۲)
✍️ ابَرشاگرد
@EqtedareVelaeii🇮🇷
از سیب و گلابیهای برجام تا پرونده PMD؛ همه تر و تازه!
«غذای مانده و فریز شده، هر قدر هم که پرمایه و ملاط باشد، ارزش غذای تازه را ندارد. میوه را هم به وقت باید خورد، وقتی بماند و بترشد ارزش خود را از دست میدهد، نه لذت دارد و نه خواصی که در میوه تازه وجود دارند و حتی چه بسا زیان هائی هم داشته باشد».
این متن را روزنامه «جمهوری اسلامی» منتشر کرده و در ادامه آورده است: ماجرای برجام هـم همینطور به پیش میرود. برخلاف ادعاها و تبلیغات پر حجم و سـروصداهایی که مخالفان برجام و کاسبان تحریم کردهاند و میکنند، این توافق در زمان خودش مناسبترین دستاورد ممکن برای کشور مان بود.
روزنامه مذکور میافزاید: «توجه به زیانی که از رهگذر معطل ماندن برجام، پیوسته به کشور و ملت وارد میشـود، از اهمیت بالائی برخوردار است. برجام را دونالد ترامپ به کمک کاسبان تحریم، رژیم صهیونیستی و سران ارتجاع عرب از کار انداختنـد. الآن هم این هر چهار عنصر برای جلوگیری از احیاء برجام و رفع تحریمها تلاش فراوانی میکنند البتـه جمهوری خواهان آمریکا به نیابت از ترامپ. مردم ایران برای رسیدن هیئت مذاکره کننده ایرانی به توافـق انتظار میکشند چون ارتباط آن را با رفع تحریم ها و حل مشکلات اقتصادی کشور کاملا لمس میکنند. نادیده گرفتن، هزینه دارد و هزینهاش برای ایران فقط در بخش فروش نفت، مبالغ هنگفتی است که بودن و نبودن آن تأثیر فوقالعادهای در زندگی و معیشـت مـردم دارد. در دوران تحریم، نفتمـان را بـه میـزان حداقلی و به ثمن بخس به چین میفروشیم ولی اگر تحریمها برداشته شوند، در شرایط کنونی که قیمت هر بشکه نفت بالای ۱۰۰ دلار است و ما امکان استخراج و فروش بیش از ۲ میلیون بشکه را داریم، هر ماه حداقـل ۶ میلیارد دلار درآمد نفتی خواهیم داشـت آنهم به پول نقد نـه ادا و اطوارهایی که به بهانه تحریمها ناچاریم تحمل کنیم.
فقط همین یک فقره تفاوت، کاملا نشان میدهد که گره نـزدن زندگی مـردم به برجام و تحریمها چیزی بیش از یک شعار نیست.
نشریه وال استریت ژورنال از قـول مقامـات اتحادیه اروپا نوشته است ایران تا ۲۴ مرداد فرصت دارد درباره متن پیشنهادی توافق برجامی نظر مثبت یا منفی خـود را اعلام کند. پیشنهاد اتحادیه اروپا به ایران، شامل حل و فصـل مـوارد پادمانی مورد نظـر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اجرای توافق متکی بر ارزیابی آژانش از همکاری ایران است. به عبارت روشـنتر، اگر ایران به سؤالهای آژانس در مورد سه نقطه مورد بحث میان ایران و آژانس پاسخ بدهد، راه برای رسیدن به توافق نهایی هموار خواهد شد. رویاپردازی آمیخته با تحریف نویسنده این متن، مخاطبان را به یاد سیب و گلابیهای برجامی میاندازد که آقای روحانی دربارهاش گفته بود «ما غاصب را از باغ خود بیرون کردیم و درب باغ به روی مردم باز شده است. امروز عدهای کودک به درب باغ آمده و میگویند سیب و گلابی کجاست که میخواهیم میل کنیم. امروز این باغ که نهالهای آن تازه غرس شده، آماده باروری است اما برای به ثمر نشستن صبر لازم است.»
اما غذا و میوه واقعی برجام، 900 تحریم جدید، به علاوه تورم 60 درصدی بود که سر سفره مردم آمد.
نویسنده در ادامه در تراز پادو و مالهکش دولت بایدن ظاهر شده و ادعا کرده که از کار افتادن برجام تقصیر ترامپ و صهیونیستها و سران ارتجاع عرب و کاسبان تحریم است؛ بیآنکه توضیح دهد چرا بایدن همان مسیر ترامپ را ادامه داده و حاضر به جبران عهدشکنی آشکار نشده است؟ در موضوع رویاپردازیهای فروش نفت هم باید به چند واقعیت اشاره کرد و نخست اینکه اکنون بدون برجام در حالی قیمت نفت حول و حوش 100 دلار است که در دوره برجام (و به خاطر برجام ) به 40 دلار رسید؛ یعنی در دوره آرامش بخشی به بازار نفت باید دو برابر و نیم حالا نفت می فروختیم. اما نکته دوم این است که دولت برجام در سال پایانی خود با وعده فروش 2/3 میلیون بشکه نفت و بودجه نویسی براساس آن، به جایی رسید که سازمان برنامه و بودجه آن میگفت: حتی نمیتوانیم یک قطره نفت بفروشیم. واقعیت دولت برجام و سرانجام و فرجام آن، این اعتراف تلخ (حاکی از تعطیلی و معطل ماندن در برجام) است نه آرزواندیشیهای بلاوجه.
درباره خبر والاستریت ژورنال هم که رسماً از سوی مقامات آمریکایی تکذیب شد، باید به نویسنده روزنامه جمهوری اسلامی یادآور شد که آقای روحانی ادعا میکرد پرونده PMD با برجام بسته شده و دیگر گشوده نخواهد شد؛ اما همین حالا نویسنده روزنامه غربگرا آن هم به نقل از روزنامه والاستریت ژورنال و خبر تکذیب شده آن وعده میدهد که پرونده کذایی، بسته شود. آیا همین واقعیت، برای پوچ بودن وعده های برجامی کفایت نمیکند؟
@EqtedareVelaeii🇮🇷
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه: ✍🏼 انسان هر راهی را بدون تقید و پایبندی به #قرآن و #سنت برود، روز به روز تَنزّل می کند. @EqtedareVelaeii🇮🇷
⭕️توئیت سید حسن نصرالله در روز عاشورا: امروز آمریکا و اسرائیل می خواهند خیمه ما را محاصره کنند عمود این خیمه امام خامنه ای و مرکز آن جمهوری اسلامی ایران است ای فـرزنـد امـام حـسـیـن تـو را تـنـهـا نـمی گـذاریـم @EqtedareVelaeii🇮🇷
میتوان وعده یک کاندیدای دیگر را از رئیسی مطالبه کرد؟
روزنامه جوان با تشریح مطالبه وعده برخی نامزدهای انتخاباتی از رئیسی از سوی اصلاحطلبان نوشت:
برخی رسانههای اصلاحطلب نوشتهاند که سید ابراهیم رئیسی سال گذشته در جریان برنامههای انتخاباتی گفته که «اقتصاددانها را بهخط و سهروزه مشکل بورس را حل میکنم!»؛ و بعد هم گفته که «اما بهرغم گذشت یک سال، بهجز سفرهای استانی، عکسگرفتن و... اقدامی صورت نگرفته است... آیا گناه بورس و سرمایهگذارانش این است که آقازاده نیستند!؟ لطفاً یک بار به قولهایی که در این زمینه دادهاید، بنگرید و به نجابت و استغنای طبع این صاحبان سرمایه اندک احترام بگذارید و به فوریت دستوری در جهت احقاق حقشان بدهید. آنها هیچ گناهی جز اعتماد و عمل به توصیههای اقتصادی و مدیران وقت ندارند. اگر از مدیران آن وقت مهری به دل ندارید، حداقل به خاطر قولی که خودتان دادید، کاری بکنید و به داد این مردم مظلوم برسید.»
این در حالی است که از اساس چنین نقلی خلاف واقع است و رئیسی وعدهای درباره بورس نداد. جملهای هم که به رئیسی نسبت داده شده، حرف قاضی زاده هاشمی، یکی دیگر از کاندیداهای انتخاباتی سال ۱۴۰۰ است.
@EqtedareVelaeii🇮🇷
رادیو فردا: باورکردنی نیست؛ ایران تامینکننده نیازهای روسیه شده
وبسایت رادیو فردا نوشت: چه کسی شش ماه پیش فکر میکرد که ایران به تامین کننده بسیاری از نیازهای روسیه تبدیل شود؟
این رسانه آمریکایی ضمن مرور تحلیل رسانه های روسیه مینویسد: زمینههای همکاری های روسیه و ایران متعدد است. از جمله؛ تعمیر هواپیما. خرید قطعات هواپیما از ایران در روسیه یکی از مهم ترین موضوعات هفته گذشته بود. این گزارشها در پی آن منتشر شد که رئیس سازمان هواپیمایی ایران هنگام دیدار با یک معاون وزارت حملونقل روسیه در تهران اعلام کرد مقرر شده تفاهم نامه همکاری درباره صادرات قطعات و تجهیزات هواپیمایی ایران به روسیه و تعمیر و پشتیبانی هواپیماهای روسی در ایران به امضا برسد.
روسیه در آستانه جنگ علیه اوکراین ۱۲۸۷ هواپیما از جمله ۱۱۰۱ فروند هواپیمای مسافربری داشت؛ حدود ۷۰ درصد آنها بوئینگ و ایرباس بود. در پی تحریم های غرب، دولت روسیه اعلام کرد که طی ۱۰ سال آینده تمام هواپیماهای خارجی را با سوپرجت و امسی-۲۱ تولید داخلی جایگزین خواهد کرد اما پیش از تحقق این هدف، صنعت هوایی روسیه با مشکل جدی روبهرو شده است. صاحب نظران برآورد میکنند صاحبان هواپیما در روسیه ناچار خواهند بود از یکی دو ماه دیگر، چند هواپیما را به منظور تأمین قطعه اوراق کنند.
از سوی دیگر، به عقیده صاحب نظران روس، کمک ایران به رفع بحران حمل ودنقل هوایی در روسیه میتواند موثر باشد اما صرفاً بهطور موقت چراکه روسیه هم اکنون برقراری مسیر های وارداتی با دور زدن تحریمهای غرب و بدون کسب مجوز تولیدکننده اصلی را آغاز کرده است.
در زمینه راهآهن، روزنامه روسی ودوموستی گزارش داده که روسیه مصمم است تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۳۰ میلیارد دلار در احداث خطوط ریلی به سمت قزاقستان، مغولستان و چین سرمایه گذاری کند. کریدور شمال- جنوب از دیگر مسیرهای مورد توجه است و برای تکمیل آن، روسیه ۱ و نیم میلیارد دلار برای ساخت ۱۶۴ کیلومتر راهآهن رشت- آستارا و برقیسازی ۴۹۵ کیلومتر راهآهن گرمسار- اینچهبرون در نظر گرفته است.
همچنین روسیه و ایران سه ماه پیش درباره تهاتر فولاد روسی با توربینهای ایرانی توافق کردند؛ در گزارش پایگاه خبری رپورتر آمده جدال گازپروم با آلمان بر سر توربینهای خط لوله انتقال گاز نورد استریم-۱، ضرورت تسریع اجرای این توافق تهاتر با ایران و حتی دستیابی به توافق درباره ساخت توربین های ایرانی در روسیه را در اولویت قرار داده است. چه کسی حتی شش ماه پیش میتوانست فکر کند ارتش روسیه به پهپاد ایرانی و صنعت روسیه به توربین های تولید ایران نیاز پیدا کند؟
آلکساندر باباکوف قائممقام رئیس دوما در مصاحبه با اینترفکس به دفعات ایران را که به عقیده وی، بهرغم ۴۰ سال تحریم پیشرفت های صنعتی مهمی داشته ستود و از جمله گفت ایران در تولید توربین در رتبه سوم در جهان قرار دارد و در دستیابی به این فنآوری می تواند به روسیه کمک کند.
در حالی که روابط روسیه با ایران و کشور های حوزه خلیجفارس در یکی از بهترین دوران خود قرار دارد، تنشها میان روسیه و اسرائیل رو به افزایش نهاده و بهرغم سفر هیئت اسرائیلی به مسکو، مسائل مرتبط با فعالیت آژانس یهود در روسیه برطرف نشده است. وزارت دادگستری روسیه از دادگاه خواست آژانس یهود که در روسیه «سخنوت» نامیده میشود و مسئول کمک به علیا، مهاجرت یهودیان به اسرائیل است را منحل کند. صاحب نظران روس همچنین معتقدند اگر تنشها میان ایران و اسرائیل شدت یابد و بهویژه به درگیری کشیده شود، روسیه قادر نخواهد بود به سیاست یکی به میخ یکی به نعل ادامه دهد و احتمالاً ناچار میشود طرف ایران را بگیرد، کشوری که به متحد کلیدی روسیه در خاورمیانه و جهان تبدیل شده است.
@EqtedareVelaeii🇮🇷