رئیسجمهور چالهمیدون!
امشب
دلم برای اصلاحطلبان سوخت
پزشکیان دقیقا همان کسی بود که التماس کردند شورای نگهبان صلاحیتش را تایید کند.
به قول سعدی:
بوریا باف اگرچه بافنده است
نبرندش به کارگاه حربر
او در#مناظره امشب
با ادبیات کوچه بازاری
به نبرد اندیشه رفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 داستان عبرتآمیزِ تنگه اُحد
⛔️ غفلت ممنوع...
تا دولت اسلامی
یک یاحسین دیگر
🎙 #محمد_مسلم_وافی
🔻درباره مناظره دوم:
خروش ناگهانی جلیلی
🖊مهدی جمشیدی
۱. سعید جلیلی، از همان آغاز با حمله آغاز کرد؛ صریح و بیتعارف. پزشکیان، انتظار تقابل در لحظهی نخست را نداشت. گیج شد و کوشید با قطع سخنان، ابهام ایجاد کند اما نتوانست. چقدر دلرباست این چهرهی تقابلی و مواجههای از جلیلی. ضربهی اول را جلیلی نواخت. جلیلی، اجداد سیاسی پزشکیان را به رخش کشید و از هاشمی و خاتمی و روحانی سخن گفت. شارلاتانیسم پزشکیان در حال خنثیشدن است. او انتظار نداشت که جلیلی، اینچنین در برابرش ظاهر شود.
۲. پزشکیان، ناچار است وارد گفتار پوپولیستی شود تا امکان تهاجم بیابد. لحن پزشکیان، اهانتآمیز است؛ او خطاب به جلیلی، تعبیر «این» را به کار میبرد. لاتمآب و قلدرصفت است و نان حرافیاش را میخورد. پزشکیان، اندکی منطق ندارد و ادب نیز. دهاندریده و لمپن است. روش او، جدلی و طرح اشکال برای پریشانکردن طرف مقابل است. او چنانچه رئیسجمهور شود، با صدای مخالف چه خواهد کرد؟!
۳. نظم ذهنی پزشکیان به هم ریخت و برای تنفس، شروع به متنخوانی کرد تا قدری آرامش یابد. نشان داد که تاب مقاومت در برابر تهاجم استدلالی را ندارد و دچار خلاء گفتار میشود. اکنون، جای متنخوانی نبود. عجله کرد، چون سخن مقابل نداشت. متن او، شعاری و خطابی و پوشالی بود و از جنس راهکار و برنامه نبود. بیچاره حسن روحانی که پزشکیان با صراحت، از اینکه دولت سوم روحانی خوانده شود، اعلام برائت کرد.
۴. پزشکیان بهنهایت، مستأصل و سردرگم شده است. حملات مکرر و متعدد جلیلی، او را فلج و فشل کرده است. تاکنون چنین مواجههای از جلیلی دیده نشده؛ یکپارچه تهاجم و تقابل و چالش. چنین توقعی از جلیلی میرفت. پزشکیان به کدامیک از اشکالات جلیلی پاسخ بدهد؟! یک مواجههای تمامعیار شکل گرفته است. پزشکیان، طرح دوم را ندارد و نمیداند چه کند. اکنون سرگردان و معطل است و میخواهد زمان را بسوزاند تا بیشتر ضربه نخورد. او باید پیشبینی میکرد که جلیلی، چنین تنگنایی را برای او به وجود خواهد آورد.
۵. پزشکیان، هرجا که در میماند، از کارشناسان سخن میگوید تا ضعف خود را در زمینهی نشناختن مسأله، بپوشاند، اما جلیلی او را رها نمیکند؛ ضربه از پی ضربه. جلیلی، علیه اشرافیت سیاسی و حلقهی بستهی قدرت، شوریده و در کنار مردم نشسته است. جلیلی به تمام جزئیات، تسلط دارد؛ پوشهای که روی میز گذاشته، مطالب متعدد تفکیکشده دارد. تسلط و شجاعت، با هم جمع شدهاند و این ترکیب، جلیلی را غالب کرده است.
۶. جلیلی، پیشتاز نقادی شده و امکان چالشگری را از پزشکیان گرفته. حامیان سیاسی و قدرتمند پزشکیان، برای او در این مناظره، هزینهساز و چشم اسفندیار شدهاند. جلیلی به منتقد تبدیل شده و پزشکیان به متهم. جلیلی، خودش را در برابر جریان پنهان قدرت قرار داده و یک دیگری بزرگ، تعریف کرده است.
۷. جلیلی، به نیروی تناقضیاب تبدیل شده و فقدان انسجام پزشکیان را آشکار میکند. دستاویزهای متعددی در اختیار جلیلی است و از همهی برگهها نیز استفاده میکند. پزشکیان در جغرافیای بحث، گم شده و نمیداند باید از کدام نقطه حمله کند. جلیلی نشان داد که استعداد تهاجمش، بسیار زیاد است و میتواند حریف خود را دچار سرگشتگی کند. بدونشک، برندهی مناظرهی امشب، جلیلی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ اگر فرصت نکردهاید مناظر دو نفره پزشکیان و جلیلی را ببینید، وقت هم ندارید، پیشنهاد میکنم به جای دو ساعت، این ۳۰ ثانیه را ببینید.
#لطفا_نشر_گسترده_بدهید
28.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنرانی دکتر جبرائیلی به زبان ترکی در اردبیل
▪️رئیسی در راه خدمت به مردم آذربایجان شهید شد. مردم غیور این منطقه به دشمنان رئیسی رای نخواهند داد
▪️ پول هزینههای تبلیغاتی آقای پزشکیان را چه کسانی میدهند؟ فردا آقای پزشکیان نماینده مردم خواهد بود یا نماینده سرمایهداران؟
▪️تیم آقای پزشکیان عوامل قحطیاند. برق کم داریم چون اردکانیان گفت نیروگاه نمیسازم. بنزین کم داریم چون زنگنه گفت پالایشگاهسازی کثافتکاری است. مسکن کم داریم چون آخوندی گفت افتخارم این است که یک مسکن نساختهام.
⏪آقای ظریف! دوران کاسبی با تحریم تمام شد...
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
🖌#پی_نوشت:
رای به پزشکیان یعنی رای به چپاول کارگزاران سازندگی در دولت هاشمی و رای به خیانت ملی کرسنت توسط زنگنه در دولت خاتمی و رای به خیانت و وطن فروشی و حقارت برجام ظریف در دولت روحانی
این ایام خالی از لطف نیست که این مناظره با آقای عبده تبریزی را که آذر ۹۷ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، مشاهده فرمائید.
https://www.aparat.com/v/E5i0W
🖌دکتر سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️دکتر جبرائیلی در بوشهر دیار رئیسعلی دلواری:
🔹به همان دلیلی که در مقابل استعمار انگلیسی و استکبار آمریکایی ایستادیم، پشت سعید جلیلی هم ایستادهایم.
🔹اینها اصحاب ساختن نیستند، اصحاب ویران ساختناند. اجازه نخواهیم داد دهه سوخته ۹۰ در دهه ۱۴۰۰ تکرا شود.
🔹 نه به پزشکیان، نه به آخوندیها و زنگنهها و ارکانیانهاست؛ نه به حاکمیت دلار آمریکا در خاک ایران است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢نباید کارشناس جای سیاستمدار بنشیند
امشب، برازجان
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️پیام مهندس فتاح به زبان ترکی خطاب به هموطنان ترک
عزیزان من!
قولاق آسین!
بو کیشینین [سعید جلیلی]
اورگی سیزینندی
اورگی آذربایجانیلار، زنجانیلار، اردبیل ، ترکلرینندی
باور ایلیاق بو کیشینین اورگی صافدی، اخلاصدی
یاشاسین آذربایجان
یاشاسین ایران
#جلیلی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پزشکیان خود روحانی هست
#نه_به_دولت_سوم_روحانی
♦️⚡️مشاوران جنگ روانی برای فریب مردم به حسن روحانی و پزشکیان چه چیزی آموزش دادند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چه کسانی هپکو را نابود کردند؟
♦️⚡️دکتر هوشنگ امیراحمدی در برنامه پخش زنده گفت:
آقای ظریف به من گفت مردم ایران گله اند و باید به اینها دروغ گفت و باید بلد باشی چه جوری به اینها دروغ بگویی تا دوستت داشته باشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی ثابتی نماینده پزشکیان را در مناظره بنزینی آچمز کرد
ثابتی: چرا از اینکه به مردم یادآوری میکنیم روحانی طرفدار پزشکیان است ناراحت میشوید؟ مگر روحانی یواشکی و بدون اجازه با او عکس انداخته؟
نماینده پزشکیان: افرایش قیمت بنزین در دولت پزشکیان دروغ است!
ثابتی با پخش صدای پزشکیان وسط مناظره: اگر این هم دروغ است پس باید بر اساس چه چیزی با شما بحث کنیم؟
⭕️ هشدار تاریخی-سیاسی سه استاد برجسته علوم انسانی کشور
واقعا مسئله اصلی چیست؟
بسم الله الرحمن الرحیم
هموطنان، جوانان تحصیلکرده، و فرهیختگان دلسوز، در این شرایط حساس ضرورت دارد دو نکته مهم را با شما عزیزان در میان گذاریم:
🔹اول اینکه تجربه نهضتهای دو قرن اخیر ایرانیان علیه سلطه استعمارگران غربی، به ویژه آزمون نهضت بزرگ مشروطیت، مؤید این نکته است که "عرفی سازی " به همراه سیاه نمایی و یأس در برابر آرمانهای بلند و اصیل انقلاب، گام اول نفوذ خارجی و خالی نمودن صحنه از کسانی است که همواره به عشق عزت ملی و عظمت کشور در مقابل زیادهخواهیهای اجانب ایستادهاند.
🔹هیزم دیگ پلوی سفارت انگلیس، جهل و خوشبینی خواص بیبصیرتی بود که دل به احسان و دوستی اجنبی بسته بودند و در نهایت دیدیم که همه آن شعارهای آزادیخواهانه و به ظاهر مترقی، داس استبداد شد و در دستان قزاقی قلدر قرار گرفت تا همه ثمرات مشروطه را یکجا درو نماید و نابود سازد.
🔹دوم، تحریم خارجی معلول علتی ریشهدار است؛ علتی که به کوتاه شدن دست بیگانه از کشور برمیگردد، همان دستی که در تلاش است تا دوباره سایه سلطه را بر سر این ملت بگستراند.
🔹التماس کردن و توبه نمودن نزد دزد حریص و طماع نه تنها تأثیری ندارد، بلکه او را متوهم میسازد تا دامنه خیال باطل و حرص و طمع های واهی خود را در قبال این سرزمین وسعت بخشد. امروز در "عصر پسااستعماری" قرار داریم؛ عصری که جریانی با بنیانهای علمی نیرومند در غرب نیز به آن اعتراف داشته و معتقد است:
🔹بحث و دعوای اصلی در تحولات بین الملل بر سر همان طرح دوگانه "مرکز " (غرب سلطه جو) و "پیرامون" (شرق به حاشیه رفته) است. طرحی که انقلاب خمینی کبیر، "معادله شوم" آن را برهم زد و ایرانیان قهرمان را نه در حاشیه و پیرامون غرب، بلکه در برابر و مقابل آن قرار داد. به راستی این همان "صورت مسئله واقعی" است و سایر تعبیرها، تلاشی بیهوده برای انحراف اذهان از ریشه و ماهیت اصلی این "جدال تاریخی" است.
🔹اکنون که پرچم این جریان متعهد به عزت و استقلال و هویت ایران و انقلاب اسلامی در دستان پرتوان سرباز جانباز وطن، دکتر #سعید_جلیلی قرار گرفته است؛ امید داریم که این سرزمین با همه ظرفیتهای عظمیش در جایگاه مطلوب و واقعی خود آرام گیرد و خط بازگشت به ذلت دولت اسبق و نگاه تحقیرآمیز «ما نمیتوانیم» ذیل نظریه " کدخدای جهانی خود مطلق مدار اروپایی - امریکایی " از مُلک و دیاری دور شود که قدمتی چندهزار ساله و تمدنساز دارد.
دکتر موسی نجفی
دکتر موسی حقانی
دکتر محمد حسین رجبی دوانی
🔰دکتر موسی نجفی :
✅قدسیت زدایی از نهضتها مهمترین عامل شکست ، توقف ، انحطاط و یا انحراف آنهاست ؛ از این جهت اصلی ترین عامل شکست مشروطه همانا "عرفی سازی" یک نهضت مقدس بود ؛ در صدر اسلام هم در حقیقت (خلافت ) عرفی سازی جریان قدسی (امامت ) بوده است ۰
🔴در غرب مدرن بزرگترین مشخصه سکولاریسم ، قدسیت زدایی از کل عالم و جامعه بشری است ۰ راهبرد اصلی انقلاب اسلامی و بزرگترین مواجهه اش با جوهره تمدن غرب تقابل با این روند نامقدس سازی است ؛ تقابلی که آینده اش جنگ تمدنهاست ولی ماهیت آن ، منازعه تمدن مقدس با تمدن نامقدس است ۰
🔻دربارۀ مناظرۀ دو جانبه
🖊مهدی جمشیدی
۱. جلیلی، حمله را آغاز کرد. او گفت برخلاف نظر پزشکیان، ترجیحها و مسألههای مردم، معیشت و گرانی و بیکاری است، نه حواشی دروغین و فرعی که در قالب تعبیر زنندهی «طالبان» که به رقیب، نسبت داده شد. برجستهسازی فرعیات، مشارکتسوز هستند. جلیلی توانست «زمین بازی» را از سیاست و فرهنگ به اقتصاد تغییر بدهد.
۲. پزشکیان میخواهد «قومیّت» و «مذهب» را تحریک کند تا برای خود، رأی بسازد. او برخلاف اقتضای تعهد به امنیت ملی، در حال تلاش برای فعّالسازی گسلها و شکافها است. این نیز مسألهسازی تصنّعی و به تعبیر جلیلی، معاملهی انتخاباتی است. جلیلی تلاش میکند که به گفتگو، هندسهی واقعی بدهد و حواشی را بزداید.
۳. پزشکیان در موقعیت یک «منتقد بیمَسند» نشسته و طوری سخن میگوید که گویا در قدرت نیست. گفتارش، «سیاستزده» است و میکوشد با ملامت دولت، جانب مردم را بگیرد. نقدهایش، «کوچهبازاری» و «عوامزده» است و ربطی به منزلت کسیکه داوطلب ریاستجمهوری است، ندارد. نگاه او، دولتزده است.
۴. جلیلی توانسته برای هر «گزارهی نظری»اش، «نمونهی عینی» بیاورد؛ نشان میدهد که نه ذهنزده است و نه عینزده، بلکه دوسویه تحلیل میکند. در مقابل، پزشکیان در سطح مثالهای عوامزده و خیابانی و پیشپاافتاده، متوقف مانده است و یا حداکثر، «شعار» میدهد و «سخنرانی» میکند، اما از برنامه نمیگوید.
۵. جلیلی میگوید «اعتراض خیابانی»، حاصل گسستگیِ مسئولان از مردم و نشنیدن صدای آنها و دوری از میدان و مردم است. اعتراض، وقتی به «خیابان» کشیده میشود که دفاتر کارگزاران به روی مردم بسته شد یا آنها در کنار مردم نباشند که صدای مردم را بشنوند. پس باید منطق حکمرانی به سطح زندگیِ روزمرهی مردم نزدیک شود.
۶. پزشکیان از «سروصدای معترضان» میفهمد که اعتراض وجود دارد، اما جلیلی، «سازوکار ارتباط مردمی» تعریف میکند تا در متن مواجههها و گفتگوهای منظم، حتی سروصدا نیز بلند نشود؛ چه رسد به اغتشاش خیابانی. منطق جلیلی، «مردمیسازی حکمرانی» است و میخواهد راهکار ساختاری بیابد.
۷. پزشکیان دربارهی فضای مجازی، بهطور کامل، به پوپولیسم رو آورده و میکوشد «سخنان رأیساز» بگوید نه «سخنان کارشناسی». ادبیات و منطق او، «تودهای» و «زرد» است. اما جلیلی، هم «سکوی خارجیِ مسئولیتپذیر» را مجاز میداند و هم میخواهد از «وضع مصرفی» خارج بشویم.
۸. مجری از پزشکیان دربارهی «احتمال وجودِ تضاد میان کارشناسان» میپرسد. پزشکیان میگوید ملاک، شواهد و نظر اکثریت است. اما مگر در فضای علمی، کارشناسی هست که به تجربه ارجاع ندهد؟! یا مگر در علم، اکثریتِ عددی، وجود یا حجیّت دارد؟! جلیلی نیز افزود که رئیسجمهور باید پیشاپیش، به نتیجه رسیده باشد.
۹. جالب است: پزشکیان میگوید ما در برجام و افایتیاف، «بدهکار» و «متهم» هستیم و جلیلی میگوید ما در هر دو، «طلبکار» و «مدعی» هستیم! یکی به ما میزند و دیگری به دشمن! پزشکیان در کجا ایستاده و مدافع و مخالف چه کسی است؟!
۱۰. پزشکیان میپرسد: «ما با دنیا چه کردهایم که دنیا با ما اینطور رفتار میکند؟» به این سئوال حقارتآمیز، دقت کنید؛ او ما را متهم میداند و تیغش را برای ما تیز کرده است! جلیلی میگوید ما معامله کردیم، اما همهچیز را دادیم اما چیزی نگرفتیم. پزشکیان، عصبی شده و سخنان جلیلی را مرتب قطع میکند.
۱۱. پزشکیان، همچنان در حال تکرار گفتارهای انتخاباتی خود در هفتهی گذشته است. او سخن افزودهای ندارد و فقط تکرار میکند. ذهنیّت او در یک نقطه، متوقف شده و هرچه بیشتر زمان بگذرد، تکرارهای او بیشتر میشود. او حتی هنوز هم از کلیات و ابتدائیات فراتر نرفته و قدرت ندارد وارد جزئیات و نتایج بشود.
۱۲. جلیلی، بسیار متراکم و فشرده سخن گفت؛ از تمام لحظهها برای روایتگری استفاده کرد؛ بیشترین تعداد کلمات را در دقیقه بیان کرد؛ برنامههایش را یکبهیک گفت؛ هم اثباتی گفت و هم سلبی؛ همدفاع کرد و هم حمله؛ تعادل و ثبات عصبی داشت؛ تناقضهای رقیب را استخراج کرد؛ و با شجاعت و قاطعیّت سخن گفت.
۱۳. پزشکیان در اثر عجز منطق و فقر استدلال، به پوپولیسم و لمپنیسم رو آورد؛ هوچیگری کرد تا سخن جلیلی شنیده نشود، اما جلیلی، چهرهی فعّال و قاطع و حاضرجوابِ خود را نشان داد و از عهدهی ابطال پزشکیان برآمد. چهرهی پزشکیان، در هم کشیده شد و تعادلش را از دست داد. در پایان هم انشاخوانی کرد و اتهام زد.
۱۴. جلیلی در نیم ساعتِ پایانی، چهرهی متفاوتی از خود نشان داد؛ او به یک سلاح نقطهزن تبدیل شد که در لحظه، شلیک میکند و به هدف میزند. او همان شد که بسیاری از هوادارانش خواسته بودند؛ یک مواجههگرِ ضربتی و بیتعارف. پزشکیان کوشید با ورود مکرر، جلیلی را مغلوب کند، اما ناخواسته به او کمک کرد.
دربارهی جلیلی چه بگوییم؟!.mp3
18.89M
🔻گفتار کوتاه:
دربارهی جلیلی، به مردم چه بگوییم؟!
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
1.32M
🚨 فوری/مهم
آخرین نکات و توصیههای انتخاباتی
احمد قدیری
طفا از طریق شبکه های اجتماعی مختلف بفرستید برای مردم عزیز آذری زبان و شهرهای مرزی و عموم مردم کشورمان ایران
#نشر_حداکثری
🔰 بیانیه محسن رضایی و دعوت از جامعه لر و بختیاری برای شرکت در انتخابات و رای به جلیلی
بسمه تعالی
🔸بختیاریهای عزیز، لرستانی های غیور، مردمان ثابت قدم و استوار کهگیلویه و بویراحمد و تمامی آحاد لرهای غیرتمند در سراسر ایران عزیز
سلام علیکم؛
🔸شما در تمامی دورانهای تاریخ پرافتخار خود، پرچمدار و پیشقراول ملت ایران در دفاع از وطن و دین خدا بوده اید و در این چهل و پنج سال نیز از آزادسازی سرزمینهای ایران در دفاع مقدس تا دفاع از حرم و سرکوب تروریستهای داعش دست بالایی داشته اید.
🔸امروز نیز انتظار میرود یکبار دیگر پیشقراولی خود را در بالا نگهداشتن پرچم مردمسالاری دینی با حضور و مشارکت گسترده در انتخابات روز جمعه نشان دهید.
🔸احترام و همدردی بین المللی رؤسای جهان از هند و چین و ژاپن گرفته تا اروپا و آفریقا و آمریکای جنوبی به شهادت عزیزانمان، بویژه شهید جمهور منتخب ملت ایران نشان دادن که مردمسالاری دینی سرمایه ای عظیم برای ملت ایران است. حضور گسترده شما پاسداری از اين سرمایه ملی است.
اطمینان داشته باشید مشارکت حداکثری شما در روز جمعه در تاریخ ایران اسلامی ثبت خواهد شد.
🔸اینجانب با همه احترامی که به جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان رزمنده دفاع مقدس دارم، از شما می خواهم که به دکتر سعید جلیلی رای دهید تا ایشان بتواند دولت مردمی جدیدی را با اجماع همه نیروهای انقلابی بوجود آورد و با ایجاد یک دولت ائتلافی، بستر مناسبی را برای اجماع ملی و مردمی کردن اقتصاد و همچنین بهبود زندگی مردم فراهم سازد.
🔸انتظار ما نیز از آقای جلیلی این است که تصدیگری دولت را کاهش دهد، به قیمت گذاری دستوری پایان دهد و بجای آن تنظیم گری و نظارت دولت را در اقتصاد جایگزین آن سازد.
🔸همچنین انتظار میرود، اختیارات بیشتری به استانها داده شود تا در آینده، شهرها و استانها زمام امور را در اقتصاد کشور به دست گیرند و شاهد مشارکت موثر و واقعی مردم در اقتصاد کشور باشیم.
🔸از سوی دیگر، ضروریست دولت آینده ضمن اتخاذ راهبرد درونزایی- برونگرا، سیاست تعامل گرایانه مبتنی بر سه اصل بنیادین عزت، حکمت و مصلحت و براساس فرامین مقام معظم رهبری را دنبال نماید.
⚡️⚡️نیکی کردن
🌸❤️🌸🌼امام باقر علیه السلام:
نیکى کن که به راستى هرگز چیزى مانند کار نیکِ جدید را ندیده ام که این چنین، به تعقیب یک گناه قدیم برآید و با سرعت، خود را به آن برساند [و آن را محو سازد].
📚علل الشرائع/ص599/ح49
🌼❤️🌼رسول خدا صلی الله علیه و آله:
خداوند بر بنده ای دری از شکر را نگشاید مگر اینکه دری از کثرت نعمت به رویش گشوده شود.
📚مشکات الانوار/باب اول/فصل ششم
هدایت شده از اقتدار ولایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روایت هوشنگ امیراحمدی استاد دانشگاه آمریکا و تحلیلگر سیاسی از ظریف
🔻ظریف سالهای ساله با من دوسته به من میگفت مردم ایران گله اند به این مردم فقط باید دروغ گفت.
🖌در تبلیغ فرد اصلح این نظر ظریف عضو ثابت دولتهای هاشمی و خاتمی و روحانی و کارشناس دست راست پزشکیان را به مردم نشان دهید که بفهمند با چه اختاپوسی طرف هستند
🔻عقلانیّت در برابر عوامزدگی:
ریاست جمهوری و منطق کوچه بازاری!
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. مناظرۀ شب گذشته، یک موقعیت چالشی برای پزشکیان بود که برای گریختن از آن، چارهای جز در پیش گرفتن مسیر «عوام زدگی» نداشت. او بر روی استعداد «بازیگری» و «هوچی گری»اش حساب باز کرده بود و همۀ این ناهنر را نیز بهکار گرفت تا در مقابل جلیلی، قافیه را نبازد. یک غول فکری و میدانی همچون جلیلی در برابر او نشسته بود که از کلیات تا جزئیات را رصد کرده و با دقت فراوان، راهحلها را یافته است. در معرکۀ مواجهه با چنین شخصی، چه میتوان کرد جز شارلاتانیسم انتخاباتی. باید همۀ شگردهای مواجهۀ «کوچه بازاری» را بهکار گرفت و «کولیگری» کرد تا عوام، فریفته شوند. و البته برای مخاطب، بسیار عجیب است که چگونه «نامزد ریاست جمهوری»، اینقدر سخیف و مبتذل و دَمدستی سخن میگوید و با علم و منطق و عقلانیّت، بیگانه است. گویا در خیابان، با کسی درگیر شده و برای اینکه مغلوب نشود، باید هرچه که میتواند جوسازی و غوغاسالاری کند تا مردم، جانب او را بگیرند. وی بیادبانه، بارها و بارها، سخنان جلیلی را قطع کرد و کوشید با بیان حرفهای نامرتبط و غلط، مجال ندهد که منطق جلیلی در ذهن مخاطب بنشیند. او به دنبال ایجاد «اختلال» بود و نه طرح «اشکال». او میخواست سخن جلیلی، تثبیت نشود و برای این کار، کلام وی را قطع میکرد تا گزارههای به هم متصلِ جلیلی، بریده بریده شوند. از نهجالبلاغه خواند اما خودش و نامنطقش، فرسنگها با چهارچوب های آن فاصله داشتند.
[دوّم]. پزشکیان، سادهترین و ابتدایی ترین سخنان را دربارۀ مدیریت گفت که در کتابهای «مدیریتِ مقدماتی» نگاشته شدهاند؛ و البته سعی کرد با گفتن معادل فرنگیِ اصطلاحات مدیریتی، نشان بدهد که بسیار میداند! اما نه سخنش عمق داشت و نه اصطلاحاتی که گفت، کاربردِ بهجا داشتند. باید حیرت کرد از درک نازل وی از مفاهیم علم مدیریت. و شگفتی بیشتر اینکه فهم ناچیز و سطحی خودش را به حالتی عرضه میکرد که گویا نکات و دقایقی را میگوید که در هیچ دکانی نیست و او، تازه به آنها دست یافته است. آنچنان سطحی و بیرمق است که حتی نمیفهمد که در «پوسته» و «مقدمات»، متوقف مانده است. گفتههای وی، شاید به سختی و با تسامح، ارزش ارائه در کلاسهای کاردانی را داشته باشد، اما بدیهی است که با چنین سطح تفکری، هرگز نمیتواند تدبیر کلان و گسترده را به دست بگیرد. گفتههای پزشکیان دربارۀ مبنا و منطق حکمرانی، علم نیست؛ او هیچ درکی از منطق حل مسأله در جهان انسانی و اجتماعی ندارد؛ او نه اقتصاد میداند و نه سیاست و نه فرهنگ. او یک جراح قلب است و نه بیشتر. او میخواهد همانند رأیهای ناآگاهانهاش در مجلس، تدبیر را به دیگران بسپارد و هفتهای دو بار، عمل جراحی قلب انجام بدهد! بهراستی، آیا حکمرانی در جهان آشفتۀ کنونی، اینگونه است؟!
[سوّم]. پزشکیان، هم «عوام فریب» است و هم «عوامزده». او نهفقط به زبان عوام، «سخن» میگوید بلکه حتی عوامانه، «فکر» میکند. منطقِ ذهنی او، همین اندازه، سست و بیپایه و بیمقدار است. قدرت تجزیه و تحلیل ندارد و نمیتواند ریشهیابی و موشکافی کند؛ مانند یک رهگذرِ خیابانیِ بیخبر، به پیچیدهترین مسألههای حاکمیّتی مینگرد و سخیف ترین و مبتذلترین روایتها را از آنها میپروراند. البته با گستاخی تمام، از علم و تجربه و عقلانیّت و کارشناسی نیز سخن میگوید تا مخاطبی که نمیفهمد، همچنان نفهمد که او نمیفهمد. مسأله نیز عبارت است از همین ایجاد اختلال در فهم مخاطب. او میخواهد حقیقت، در پرده بماند و آشکار نشود. حقیقت این است که پزشکیان، هم «ادبیاتِ عوامزده» دارد و هم «تفکرِ عوام زده»، و این دوّمی، بسیار خطرناکتر و تأسف برانگیزتر است. اگر چنین کسی به ریاست جمهوری دست یابد، در اثر درک ناچیزِ خود از مسألههای پیچیده، ایران را با چالشها و حتی بحرانهای بزرگی مواجه خواهد کرد و چه بسا در میانۀ راه، از این منزلت کنار گذاشته شود. آری، میان «مردم گرایی» و «عوام زدگی»، تفاوت وجود دارد؛ در میان عامۀ مردم بودن و جانب مردم را گرفتن و درد آنها را شناختن، یک سخن است و عوام فریبی و ذهن و فکر و شعور مردم را به بازی گرفتن و کولیگری سیاسی، سخن دیگر. مردم گرای حقیقی، جلیلی است که در طول دهۀ گذشته، به میان مردم رفته و از نزدیک، مسألهها و دغدغهها را دیده و شناخته. مردم گرایی، به معنی کاربستِ ادبیاتِ کوچه بازاری و مبتذل در گفتگوی سیاسی نیست، بلکه سیاست مدار مردمی، کسی است که واقعیّتهای زندگیِ مردم را درک کرده و با آنها، همدل شده است؛ چه اینکه مولانا گفته است: «همدلی از همزبانی بهترست».