#کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت اول
🔹ذهن انسان اگر رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهن ما سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را که دین به ما داده است، اجرا کنیم و آن «شکر» است.
🔹شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. یعنی «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینیم؛ به داشتههای خودمان نگاه کنیم و بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
🔹روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که «میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد» اگر به این نوع نگاه، عادت کنی، کلاً ذهنت مثبت و گرم میشود و تحت کنترل درخواهد آمد.
🔹امروزه در دنیا مباحث زیادی دربارۀ مثبتنگری و مثبتاندیشی مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند.
🔹اگر بخواهیم «مثبتنگریِ با خدا» را تحلیل کنیم اسمش همان «شکر» میشود. شکر، یکنوع تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. طبق روایت، همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکراست ( وسایل الشیعه7/40)
@Etr_Meshkat
🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃
👌 #تجلی_غدیر_در_عصر_ظهور
قسمت👈0⃣1⃣
🔰معرفی دوران پس از بعثت و پس از ظهور
1⃣دوران پس از بعثت :
✨خداوند مهربان دوران قبل و بعد از بعثت را به ترتیب چنین بیان میکند: «وَ کُنتُم عَلی شَفا حُفرَةٍ مِنَ النّارِ... » [ال عمران : ۱۰۳]: «شما در اوج دشمنی با هم و بر لبه پرتگاه آتش بودید.
خداوند به واسطه نعمت بعثت رسول خاتم صلی الله علیه وآله عداوت را به اُلفت و ضلالت را به هدایت تبدیل نمود». با تأملی در این آیه و فراز پیشینِ کلامِ امیرالمؤمنین علیه السلام تصویری روشن از دوران پس از بعثت نیز به دست میآید.
@Etr_Meshkat
🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
✶ یا کثیر الخیر ✶
🗓در این روز پنج شنبه
تورا می خوانیم با قرائت
📗دعای فرج
به نیابت از طرف
🌱امام حسن عسکری و
🌱حضرت نرجس
علیهماالسلام
@Etr_Meshkat
🔺️عایشه میگوید روزی با رسول خدا در خانه نشسته بودیم دیدم صدای دق الباب آمد !
رسول خدا به من اشاره کردند که در خانه را باز کنم رفتم دیدم پدرم بر ما وارد شد پیامبر اشاره کردند بنشین.
دو مرتبه صدای دق الباب آمد !
در را باز کردم یکی دیگر از صحابی وارد شد پیامبر اشاره کردند بنشین.
مرتبه سوم که صدای دق الباب آمد پیغمبر فرمود خودم در را بازیکنم😊
در را باز کردند حضرت علی وارد شدند پیغمبر سر و روی علی را بوسیدند و جای خود را به او دادند
از پیامبر صلی الله علیه و آله پرسیدم چرا ایندفعه به من اجازه ندادید در را باز کنم؟
🔸️پیغمبر فرمود : اولین باری که در زده شد جبرئیل نازل شد و فرمود بنشین
🔹️دومین دفعه هم جبرئیل از جانب خدا دستور آورد بنشین
🔸️سومین دفعه برادرم جبرئیل نازل شد
و فرمود : برخیز که صد و بیست و دو هزار ملک پشت در دعوا میکنند که چه کسی در را به روی علی باز کند یا رسول الله خودت برو و آن ها راآرام کن و در را باز کن.
«جانم علی»💚
صحیح بخاری ج ۲ صفحه۶۲۱
صحیح مسلم جلد ۳ صفحه ۴۵۲
ابن حجر عسقلانی ج ۱ ص ۱۹
@Etr_Meshkat
#کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲)
–قسمت دوم
🔹امامباقر(ع) میفرماید: خدا از مردم فقط دو چیز میخواهد، یکی اینکه اقرار کنند به نعمت تا خدا نعمتشان را زیاد کند و دیگر اینکه اقرار کنند به گناهشان تا خدا آنها را ببخشد (کافی/۲/۴۲۶) اقرار به نعمت هم کار پیچیدهای نیست و احساس درونی نمیخواهد؛ همان نگاه و توجه به نعمت کافی است.
🔹در روایات برای اینکه توجهِ ما به نعمتهای خدا عمیقتر شود، راهکارهایی یاد دادهاند که در واقع، تکنیکهای تقویت توجّه است. مثلاً اینکه: وقتی انسان به یاد نعمتی افتاد، بهخاطر شکر خدا، سجده کند (کافی/۲/۹۸) اینکار در تقویت توجّه انسان، مؤثر است.
🔹شکر بالاتر از صبر است (امالی صدوق/۶۱۳) وقتی به تو خوش گذشته است و از تهِ قلب میگویی «خدایا شکر»؛ این قیمتش بالاتر از صبر در بلاست! خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتها استفاده کند، لذّت ببرد و از او تشکر کند.
🔹اگر همیشه به نعمات نگاه کنیم، نعماتمان زیاد میشود و حالمان هم همیشه خوب خواهد بود. منتها اگر میخواهی تمرین کنی که زیاد به یاد نعمتهای خدا بیافتی، باید به یک چیزهایی هم توجه نکنی؛ مثلاً به چیزهایی که خدا به دیگران داده، زیاد نگاه نکن (زیاد نگاه نکردن از مقولۀ کنترل ذهن است)
🔹امامصادق(ع) میفرماید: کسی که زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده نگاه کند، اندوهش طولانی میشود و هیچ وقت ناراحتیاش برطرف نمیشود، نعمتهایی را که خدا به خودش داده است، کوچک تلقّی میکند لذا شکرش برای خدا کم خواهد شد. پس همیشه نگاه کن به کسی که کمتر از توست، اینطوری بهتر میتوانی شاکر نعمتهای خدا باشی و مستحق زیادکردن نعمت میشوی (اصولستهعشر /۲۰۹)
پایان.
@Etr_Meshkat
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
28.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊صلوات منسوب به ابوالحسن ضراب اصفهانی
سیدابن طاووس از مولایمان مهدی(عج) روایت کرده:
هرگز این صلوات را ترک مکن زیرا خداوند مارا بر امرمهمی درباره این صلوات مطلع گردانیده است.
@Etr_Meshkat
🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃
👌 #تجلی_غدیر_در_عصر_ظهور
قسمت 👈1⃣1⃣
2⃣ دوران پس از ظهور
✨ امیرالمؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه میفرماید: «بدانید که فردا دنیا آبستن چیزهایی است که هیچ پیش بینی نمیکنید و نمیشناسید و آگاه نیستید، ولی بدانید که هست و فردا با خود خواهد آورد»
💦«اول کاری که آن والی الهی میکند این است که عُمّال وحکام را یک یک میگیرد و اعوان خود را اصلاح میکند و دنیا اصلاح میشود.زمین پارههای جگر خود را بیرون میدهد.زمین میآید مثل یک غلام درحالیکه تسلیم است وکلیدهای خود را در اختیار او قرار میدهد.آن وقت اوبه شما نشان خواهدداد که عدالت واقعی یعنی چه»؟!قوانین کتاب و سنت را که متروک مانده وبه حسب ظاهر مرده و از میان رفته زنده خواهد کرد». و نیز فرمود: هر یک از امامان ما لقبی دارد و امام زمان علیه السلام لقبی مخصوص به خود دارد که از مفهوم قیام گرفته شده است: «القائم» یعنی آنکه در جهان قیام میکند.در روزگار او جور ظلمی در کار نیست.همه راهها امن میشودو زمین تمام برکات خود را بیرون میآورد. «تا اینکه همه خدا را یگانه خواهند دانست و ذرّه ای به او شرک نخواهند ورزید»
✨ظهورموعود منتظر(ع) استمرارِ منویّات رسول اللَّه در بعثت و فتح مکه و غدیرخم ونیز تلاش امامان معصوم(ع) در دوران پس از رحلت نبی خاتم ص تا فرا رسیدن دوران غیبت کبرای امام عصر(ع)و جامه فعلیت پوشاندن و عملی ساختن آن منویّات است.کسی درک
صحیح و واقعی از موعود و عصر طلایی ظهور دارد که حلقه اتصال بعثت و ایام پر شکوفه ظهور را در غدیر جستجو نماید.
@Etr_Meshkat
🌼🍃🕊🍃🌼🍃🕊🍃🌼🍃
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
👥قرار ما منتظران ظهور
در این جمعه شــــــب با قرائت
دعای فرج
به نیابت از طرف:
🌼۱٤ معصوم، حضرت خدیجه، حضرت ام البنین،حضرت زینب، حضرت رقیه و حضرت عباس علیهم السلام
@Etr_Meshkat
#آیات_امامت_و_ولایت
عبس
وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ مُّسْفِرَةٌ(۳۸) ضَاحِكَةٌ مُّسْتَبْشِرَةٌ(۳۹) وَوُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ عَلَيْهَا غَبَرَةٌ(۴۰) تَرْهَقُهَا قَتَرَةٌ (۴۱)
۱) علی بن ابراهیم: سپس خداوند عزّ و جلّ آن دسته از افراد را ذكر میكند كه ولایت امیر المؤمنین علیه السلام را پذیرفتند و از دشمنانش بیزاری جستند، و میفرماید: «وُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ مُّسْفِرَةٌ * ضَاحِكَةٌ مُّسْتَبْشِرَةٌ»، سپس دشمنان اهل بیت علیه السلام را ذكر میكند «وَوُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ عَلَیْهَا غَبَرَةٌ * تَرْهَقُهَا قَتَرَةٌ» منظور این است كه از خیر و نیكی و پاداش بیبهرهاند.«۱»
۱- تفسیر قمی، ج ۲، ص ۳۹۹.
@Etr_Meshkat
#غیبت_نگار
امروز ۴۱۹۱۷۸ روز است که عدالت در فراقت اشک ماتم می ریزد و کودکان اسیر غربتت این بقیه الله سر می دهند.
#مهدی_جان
واژه ها چه بی خیال، از نبودنت می گویند!...
چرا دق نمی کند واژه یِ نبودن!
در نبودنت!
❤️مهربان ترین پدر
زودتر بیا..
#تعجیل در فرج مولا#پنج صلوات
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@Etr_Meshkat
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#بیعت_از_غدیر_تا_ظهور
وظیفه مسلمانان در قبال امام زمان علیه السلام طبق دستور خدای متعال 0⃣1⃣
مراد از خشوع بدن، این است که اعضای بدن خود را با حال بیچارگی و خواری در جهت خدمت کردن به مولای خود و انجام کارهایش بکار بگیری در حالی که بزرگی و برتری ایشان را بر خود بشناسی و خود را نسبت به ایشان کوچک و پست ببینی و حقّ ایشان و لزوم فرمانبری از ایشان را بر خود معتقد باشی؛ همانطور که غلام نسبت به آقا و ارباب خود چنین است. البته لازمه اینکه شخص اینگونه در بارگاه مولای خویش غلامی کند، اینست که وظیفه اش را بشناسد تا بتواند بدان ملتزم گردد.البته روشن است که همه امور بنده باید برای مولی باشد. پس خواب و بیداری، نشست و برخاست، سفر و حضر و حتی خوشحالی و ناراحتی ما باید مطابق خواست مولایمان حجة بن الحسن (ع)باشد و این شیوه باید در همه زندگی جریان یابد. بنده باید همه تواناییهای خویش را در جهت رضای مولایش بکار بندد و برای خودش زندگی نکند؛ بلکه سمت و سوی زندگی اش را مولایش رقم زند.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
@Etr_Meshkat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺روایت زیبای #استاد_عالی از شیخ جعفر مجتهدی(ره)، یکی از یاران امام زمان (عج).
@Etr_Meshkat