اف ای تی اف FATF
🔴 کارشناس اقتصادی: ایران هیچگاه از لیست سیاه FATF خارج نشده بود که بخواهد دوباره وارد آن شود. 🔻 ماج
قبلا هم خدمت دوستان توی کانال عرض کرده بودم که ایران از سالهای ۸۷ تا ۹۵ توی به اصطلاح لیست سیاه (کشورهای غیرهمکار نیازمند اقدامات متقابل) بوده
📲پست اینستاگرامی رییس کل بانک مرکزی در خصوص مقابله با افزایش نرخ ارز توسط سودجویان به بهانه واهی FATF
@Farsna
#رصد
🔹 اعتراف روزنامه اصلاحطلب: تصمیمات FATF سیاسی است
🔸 روزنامه اعتماد نوشت: «تصميمات FATF برخلاف ذات و دلايل تشكيل اين كارگروه ويژه، سياسي است.»
سرویس سیاسی ـ
اعتماد در یادداشتی با عنوان «با لیست سیاه چه کنیم» نوشت: «تصميمات FATF برخلاف ذات و دلايل تشكيل اين كارگروه ويژه، سياسي است. در موضوع بازگشت ايران به ليستسياه نيز اين اتفاق افتاده است؛ چراكه كشورهاي امريكا، اسراييل و عربستان از جمله حاميان قرار دادن جمهوري اسلامي در ليستسياه بودند. اروپاييها نيز در نشست اخير اين گروه بيتفاوت از كنار مسئله ايران گذشتند كه اين مهم نيز به دلايل سياسي اتفاق افتاده است. علاوهبر اين موضوع، نميتوان روابط مالي و بانكي پر از ابهام برخي كشورها كه هرگز در ليستسياه قرار نميگيرند را ناديده گرفت.»
گفتنی است، تصمیم گروه اقدام مالی -FATF- در گنجاندن نام ایران در لیست سیاه درحالی است که مدتهاست اکثر بانکها در کشورهای غربی نه به علت عدم پذیرش FATF از سوی ایران، بلکه از بیم تحریمهای آمریکا از انجام تراکنشهای مرتبط با ایران خودداری کردهاند. بنابراین حتی در صورت تن دادن به پذیرش ذلتبار کنوانسیونهای پالرمو و CFT نیز تحریمهای بانکی ادامه خواهد یافت. به همین علت است که عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرده است «تصمیم اجلاس افایتیاف تأثیری در روابط و معاملات ما نخواهد داشت». یعنی تفنگ «FATF» فشنگ ندارد!
این درحالی است که حامیان FATF اینگونه القاء میکنند که اگر به FATF میپیوستیم، فتح الفتوحی عظیم رخ میداد اما دولت روحانی در حدود سه سال و نیم اخیر، حدود ۹۵ درصد دستورات FATF را اجرا کرد، در حالیکه کوچکترین گشایشی نیز در تبادلات بانکی رخ نداد.
حامیان افای تی اف مدعی هستند که باید با تصویب پالرمو و سی اف تی، بهانه را از این سازمان میگرفتیم. این در حالی است که کره شمالی در سالهای گذشته، هم پالرمو را تصویب کرد و هم سی اف تی را؛ ولی در نهایت نه تنها از لیست سیاه خارج نشد، بلکه بهانه جدید در حوزه موشکی از سوی FATF مطرح شد.
http://kayhan.ir/fa/news/182952
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥با اصرار امریکا در اجلاس روز جمعه FATF نام ایران به لیست سیاه اضافه شد. آیا این اقدام تاثیری بر روابط تجاری و شرایط اقتصادی ما خواهد داشت؟
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این فیلم برسد به دست روحانی!
👈همتی، رئیس کل بانک مرکزی : در شرایط تحریمی کنونی، مخالف پیوستن به FATF هستم؛ اصلا در حال حاضر کاملا تحریم هستیم و تجارت ما بر اساس FATF نیست که ورود ایران به لیست سیاه FATF بخواهد برای ما مشکلی ایجاد کند
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
📌 #خبر_ویژه
🔹 دستپاچگی گردانندگان غربی FATF از تغییر احتمالی در جهتگیری مجلس
🔸 کارگروه ویژه اقدام مالی دیروز همزمان با برگزاری انتخابات مجلس، ایران را در فهرست سیاه خود قرار داد.
FATF نهاد مدعی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و جرائم مالی سازمانیافته میداند و این در حالی است که آمریکا و اروپا و کانادا به عنوان میزبانان 76 درصد پولشوییهای بزرگ دنیا و همچنین تامینکنندگان اصلی تروریسم در دنیا، خود گرداننده FATF و معاف از تحریم و تهدیدها و لیست سیاه این کارگروه هستند.
روزنامه والاستریتژورنال مدعی شده تصمیم FATF تراکنشهای مالی با ایران را زیر ذرهبین بیشتر قرار خواهد داد و فشارها را بر بانکها و شرکتهای انگشتشماری که هنوز در حال همکاری با ایران هستند افزایش خواهد داد.
این در حالی است که اکثر بانکهای کشورهای غربی صرفنظر از همکاریهای ایران با FATF از بیم تحریمهای آمریکا از انجام تراکنشهای مرتبط با ایران خودداری کردهاند.
در بیانیه FATF آمده است: «اکنون با توجه به ناکامی ایران در اجرای معاهدههای «پالرمو» و «تأمین مالی تروریسم» مطابق با معیارهای FATF، کارگروه اقدام مالی به طور کامل تعلیق اقدامات تقابلی را برمیدارد و از اعضایش میخواهد اقدامات تقابلی موثر را مطابق با توصیههای مندرج در بند ۱۹ اجرا کنند.»
FATF در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کرده در صورتی که ایران معاهدههای پالرمو و تأمین مالی تروریسم را به تصویب برساند این نهاد درخصوص گامهای بعد و منجمله تعلیق اقدامات تقابلی تصمیمگیری خواهد کرد.
به نظر میرسد ناامیدی و نگرانی آمریکا و برخی دولتهای غربی از نتایج انتخابات ایران، موجب ارتکاب رفتار اخیر درست در روز انتخابات پارلمانی ایران شده است. محافل رسانهای و سیاسی غرب ظرف چند ماه اخیر از تغییر ریل سیاستگذاری ایران با تغییر ترکیب مجلس و انتخاب نمایندگان انقلابی به جای برخی نمایندگان منفعل نسبت به غرب ابراز نگرانی کرده بودند…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/182957
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
اف ای تی اف FATF
🔴 این فیلم برسد به دست روحانی! 👈همتی، رئیس کل بانک مرکزی : در شرایط تحریمی کنونی، مخالف پیوستن به
❗️ #نکته
🔹آقای روحانی! اصل نظام بهانه آمریکاست
#حسین_شریعتمداری
🔸آقای دکتر روحانی، رئیسجمهور محترم کشورمان در واکنش به بیانیه اخیر کارگروه ویژه اقدام مالی -FATF- که ایران را به علت عدم پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در لیست کشورهایی قرار داده است که روابط تجاری با آنها ریسک بالایی دارد، گفتهاند: «در مورد FATF نظر دولت و مجلس مشخص بود و همه اقدامات اجرایی را انجام داد و لوایح چهارگانه از جمله دو لایحه پالرمو و CFT را نیز به تصویب رساند. قصد دولت، اعلام تصمیم جدی نظام در مبارزه با پولشویی و جرائم سازمانیافته و تامین مالی تروریسم بود... تلاش ما این بود اجازه ندهیم علیرغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم» ایشان در ادامه اظهار داشتهاند: «در هر حال FATF، عدم تصمیم جمعی خارج از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار داده و مصوبهای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد که همانگونه که انتظار میرفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیهگر تشدید تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی خواهد بود. اینک وقت آن است، آنها که بهانه به دست آمریکا دادهاند، پاسخگوی موضعگیری غیرکارشناسانه خود باشند»!
اظهارات جناب روحانی درباره عواقب خودداری ایران از پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در حالی است که؛
۱- آقای دکتر همتی رئیسکل محترم بانک مرکزی که اولاً یک اقتصاددان برجسته و ثانیاً عضو کابینه است به صراحت اعلام میکند که؛ «تصمیم اجلاس FATF تأثیری در روابط و معاملات ما نخواهد داشت» و بدیهی است که در این میان، نظر کارشناسانه ایشان قابل قبولتر خواهد بود و تعجبآور است که جناب روحانی نظر رئیس بانک مرکزی خود را قبول ندارد؟!...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/183160
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
اف ای تی اف FATF
❗️ #نکته 🔹آقای روحانی! اصل نظام بهانه آمریکاست #حسین_شریعتمداری 🔸آقای دکتر روحانی، رئیسجمهور محت
آقای دکتر روحانی، رئیسجمهور محترم کشورمان در واکنش به بیانیه اخیر کارگروه ویژه اقدام مالی -FATF- که ایران را به علت عدم پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در لیست کشورهایی قرار داده است که روابط تجاری با آنها ریسک بالایی دارد، گفتهاند: «در مورد FATF نظر دولت و مجلس مشخص بود و همه اقدامات اجرایی را انجام داد و لوایح چهارگانه از جمله دو لایحه پالرمو و CFT را نیز به تصویب رساند. قصد دولت، اعلام تصمیم جدی نظام در مبارزه با پولشویی و جرائم سازمانیافته و تامین مالی تروریسم بود... تلاش ما این بود اجازه ندهیم علیرغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم» ایشان در ادامه اظهار داشتهاند: «در هر حال FATF، عدم تصمیم جمعی خارج از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار داده و مصوبهای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد که همانگونه که انتظار میرفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیهگر تشدید تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی خواهد بود. اینک وقت آن است، آنها که بهانه به دست آمریکا دادهاند، پاسخگوی موضعگیری غیرکارشناسانه خود باشند»!
اظهارات جناب روحانی درباره عواقب خودداری ایران از پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT در حالی است که؛
۱- آقای دکتر همتی رئیسکل محترم بانک مرکزی که اولاً یک اقتصاددان برجسته و ثانیاً عضو کابینه است به صراحت اعلام میکند که؛ «تصمیم اجلاس FATF تأثیری در روابط و معاملات ما نخواهد داشت» و بدیهی است که در این میان، نظر کارشناسانه ایشان قابل قبولتر خواهد بود و تعجبآور است که جناب روحانی نظر رئیس بانک مرکزی خود را قبول ندارد؟!
۲- آقای روحانی میفرمایند: «تلاش ما این بود اجازه ندهیم علیرغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم» این تلاش قابل تقدیر است ولی پذیرش دو لایحه مورد اشاره نه فقط کمترین نقشی در تامین نظر ایشان ندارد، بلکه عرصه را از آنچه هست نیز تنگتر خواهد کرد. زیرا مدتهاست که بانکها و شرکتهای خارجی به علت تحریمهای ثانویه آمریکا و از ترس جریمههای سنگین حاضر به برقراری روابط تجاری با ایران نیستند، بنابراین پذیرش دو لایحه پالرمو و CFT تاثیری در تغییر این وضعیت ندارد. از سوی دیگر، تنها تعدادی از بانکها و بنگاههای اقتصادی به صورت پنهان و دور از نظارت آمریکا با ایران روابط تجاری دارند که اصرار آمریکا بر تصویب لوایح یاد شده برای مسدود کردن این آب باریکه است. به بیان دیگر، از آنجا که با تصویب لوایح مورد اشاره تمامی تراکنشهای بانکی و تجاری کشورمان در اختیار آمریکا قرار میگیرد، شرکتها و بانکهای یادشده به آسانی از سوی آنها شناخته شده و روابطشان با ایران مسدود خواهد شد.
این نکتهای است که «سیگال مندلکر»، معاون وزیر خزانهداری آمریکا و کارگردان اصلی کمپین فشار حداکثری علیه ایران در نشست اندیشکده FDD به صراحت مطرح کرده و پیوستن کامل ایران به FATF را برای جلوگیری از دور زدن تحریمها از سوی ایران، ضروری دانسته است و به همین علت است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نه یکبار و دو بار بلکه چندینبار بر ضرورت پذیرش کامل FATF از سوی ایران تاکید
ورزیده است.
۳- فرمودهاند؛ «اینک وقت آن است که آنها که بهانه به دست آمریکا دادهاند، پاسخگوی موضعگیری غیرکارشناسانه خود باشند»! که با توجه به توضیح فوقالذکر باید جناب روحانی قدردان منتقدان FATF نیز باشند چرا که اجازه ندادند فاجعه دیگری نظیر برجام به ملت و نظام تحمیل شود.
۴- این سخن رئیسجمهور محترم که میخواهند بهانهها را از دست آمریکا بگیرند! نیز قابل فهم نیست! اولاً؛ در مقابل آن همه امتیازات نقدی که در مذاکرات هستهای به آمریکا دادید، غیر از فاجعه برجام چه دستاوردی داشتهاید و آمریکا به کدام تعهدش عمل کرده است که حالا با پذیرش لوایح ذلتبار پالرمو و CFT در پی آن هستید؟! و ثانیاً؛ مگر قرار است ملاک حرکت و قانونگذاری ما، گرفتن بهانهها از دست آمریکا باشد؟! اصلیترین بهانه آمریکا علیه کشورمان موجودیت جمهوری اسلامی ایران است. آیا جناب روحانی بر این باورند که باید از اسلام و انقلاب و نظام و مردم دست بکشیم تا بهانه به دست آمریکا نداده باشیم؟!
حسین شریعتمداری
@fatfnews
🔴بهانه
🔺روحانی می گوید تصویب نشدن cft و پالرمو در مجمع عامل تشدید تحریمهای ظالمانه است و #بهانه به دست آمریکا می دهد.
🔹بگذریم که رئیس کل بانک مرکزی به عنوان کارشناس ارشد و مسؤول مسائل مالی خارجی کشور بارها این ادعای روحانی و دیگران را رد کرده؛ و بگذریم که استدلال های مخالفان اتفاقا اثبات می کند تصویب این لوایح است که گرفتاری های مالی ما را چند برابر می کند...
🔹اما یک سوال ساده: اگر این لوایح تصویب شوند چه اتفاقی می افتد؟
🔹احتمالا از سوی #fatf یا صندوق بین المللی پول پایبندی ایران به تعهداتش بررسی می شود. همانگونه که بعد از پذیرش برجام این اتفاق افتاد و ایران تحت سخت ترین رژیم بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گرفت و پایبندی ایران ۱۵ بار توسط آژانس تایید شد.
🔹نتیجه چه شد؟
عدم پایبندی طرف های مقابل به تعهداتشان،
ادامه بهانه گیری ها،
سکوت دنیا در مقابل این ظلم آشکار!
🔹پس چه به تعهدات fatf پایبند باشیم چه نباشیم، هیچ تضمینی، تاکید می کنم هیچ تضمینی برای عدم بهانه گیری نظام بین المللی درباره ما وجود ندارد.
🔻ماجرا، ماجرای بهانه گیری آمریکا نیست. روحانی بهتر از هرکسی این را می داند. اما چه کند که دست هایش خالی ست و ناچار است بهانه گیری کند!
✍ رها عبداللهی
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
بیانیه دولت درباره تصمیم FATF در مورد ایران
🔹سیاست ضد تروریسم ایران، مبتنی بر ماهیت عدالت خواهانه و صلح طلبانه نظام جمهوری اسلامی ایران است و در همه حوزهها، از جمله مقابله با تأمین مالی تروریسم، به طور جدی اعمال میشود و انگیزه ما در پیگیری همه اقدامات علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، خواست مردم ما و قوانین و مقررات داخلی ماست که در ادوار مختلف مجلس و دولت تصویب شده است.
🔹بی تردید، قرار دادن نام ایران در گروه کشورهای غیر همکار (لیست سیاه)، چه در دوره دولت دهم و چه در این دوره، با تحریکات و انگیزه های سیاسی برخی بدخواهان ایران بوده است.
👉 fna.ir/dfhhr0
@Farsna
🔴 مهدی خانعلی زاده، دکترای روابط بینالملل در دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹خیلی ساده: اتفاقی که الان و با تصمیم FATF افتاده؛ اتفاقی که اگر این تصمیم گرفته نمیشد، میافتاد.
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
📲رئیس کل بانک مرکزی:
🔹کشورمان توانسته است تا حدود زیادی ارتباط تحریم ناپذیری با نظام پولی دنیا، خارج از چارچوب FATF، برقرار کند.
🔹در حواشی تصمیم FATF، تلاش سودجویان نوسانات ناپایداری در بازار ارز به وجود آورد.
🔹نرخ ارز به تدریج به تعادل ساختاری خود بازخواهد گشت.
@Farsna