♨️وصیّت مهم « فاضل هندی »
کاشف اللثام در خاتمه «کشف اللثام» در وصیّت به پسرش، نکات دقیقی را نیز به دانشمندان علم دین گوشزد می کند و در ضمن آنها، طالبین علم را به مراجعه به منابع دست اوّل و مصادر اصلی توصیه می کند و از اشتباهات عدم مراجعه به آنها و اکتفا به نقلیّات دیگران برحذر می دارد:
وصيّتي إلى علماء الدين و إخواني المجتهدين أن لا ينطقوا في الفقه و مسائله و لا يتعرّضوا لدقائقه و جلائله إلّا بعد إتقان العربيّة بأقسامها و استقراء فنون ما تنطق به العرب أو تكتبه بأقلامها، و تتّبعٍ بليغ في كلّ مسألة لأقوال الأصحاب و مداركها و ما أدّتهم إليه آراؤهم في معاركها من مسالكها، و لا ينسبوا إلى أحد منهم قولًا إلّا بعد وجدانه في كتابه أو سماع منه شفاهاً في خطابه، و لا يتّكلوا على نقل النقلة بلا كلّ تعويل عليه و إن كانوا كلمة، فالسهو و الغفلة و الخطأ لوازم عاديّة للناس، و اختلاف النسخ واضح ليس به التباس، و لا يعتمدوا في الأخبار إلّا أخذها من الاصول، و لا يعوّلوا ما استطاعوا على ما عنها من النقول حتّى إذا وجدوا في التهذيب عن محمّد بن يعقوب مثلًا خبراً فلا يقتصروا عليه بل ليجيلوا له في الكافي نظراً، فربما طغى فيه القلم أو زلّ فعنّ خلاف في المتن أو السند جلّ أو قلّ.
📚کشف اللثام، فاضل هندی، ج11، ص541.
#فاضل_هندی
#مشاوره_طلبگی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
☑️ @kashkolenab
۱۹ بهمن
.
#نصائح_الطلاب
علامه طباطبائی می نویسد :
« حق این است كه دنیا برای انسان خلق شده، نه انسان برای دنیا. در این صورت انسان، اول باید ذات خود را بشناسد و با نیروی تعقل و واقعبینی، صلاح خود و جامعه خود را تشخیص دهد، سپس دست به كار بزند، نه اینكه به هر جلوه فریبندهای دل بازد و خود را فراموش كند، تسلیم سیل عواطف شود و اختیار مقصد حقیقی را از دست بدهد؛ زیرا انسان جزء دستگاه عظیم آفرینش است و هیچ گونه استقلالی ندارد، و در نتیجه راهی را باید در پیش گیرد كه سیر دستگاه آفرینش برایش نشان میدهد.
#علامه_طباطبائی
🌿 @jawaher_kalam
۲۰ بهمن
.
◼️ حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمدحسین اعلمی حائری (مؤلف کتاب دائرة المعارف الشیعیة العامة)
💖 @jawaher_kalam
۲۱ بهمن
هدایت شده از عبدالحسین جواهر کلام
.
🔸 بازشناخت و نکوداشت
آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی
🔹 در شهر اصفهان ، خیابان حکیم
🔸 سخنرانان حجج الاسلام ، آقایان :
شیخ رضا مختاری ،
شیخ ابوالفضل حافظیان ،
عبدالحسین جواهر کلام ،
و حسن رجبیان .
🎋 @jawaher_kalam
۲۱ بهمن
💠 غیبت و حلالیت طلبیدن
💬اگر گوینده یا شنونده غیبت باشیم، باید از غیبت شونده حلالیت بطلبيم؟
🔹 آيات عظام: امام، تبريزي، صافي، فاضل و سیستانی: لازم نيست.
👌 تبصره: آية الله سيستاني: اگر غیبت دارای توهین باشد بنابر احتیاط، لازم است حلالیت بگیرد با دو شرط 1. حلالیت جبران هتک حرمت و توهین را کند 2. حلالیت طلبیدن مفسده نداشته باشد.
🔹 آيات عظام: خامنهاي، مكارم، نوري، بهجت و وحید:
اگر امكان ندارد (مثلا آدرس غیبت شونده را ندارد یا وفات کرده) یا مفسده دارد (باعث ايجاد اختلاف، ناراحتي و تيرگي روابط، ميشود یا غیبت شونده نامحرم باشد) لازم نيست ولی در صورتیکه امكان دارد و مفسده ندارد بايد از غيبت شونده حلاليّت بطلبد.
👌 تبصره:
🔸 آية الله وحيد: بنا براحتياط واجب حلالیت بگیرد.
🔹 آیت الله مکارم: گوینده باید حلالیت بگیرد ولی شنونده مستحب است حلالیت بگیرد.
📚 امام، استفتائات ج2 ص620 س16 و21 و ج3 ص588 س58 و59؛ خامنهاي، رساله آموزشي ج2 درس 19؛ صافي، رساله م2826؛ تبريزي، رساله م2824 و استفتائات ج1 س1004 و 1006؛ فاضل، استفتائات ج1 س982؛ نوري، استفتائات ج2 س530؛ بهجت، جامع المسائل ج2 ص471 و استفتائات ج4 س6475 و 6478؛ سيستاني، رساله ج1 م 2271؛ وحيد، رساله م 2078؛ مكارم، احكام ويژه م11 و انوار الفقاهه، كتاب تجارت ص292 و جامع المسائل، طلب حلالیت شنونده غیبت.
#احکام
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
۲۱ بهمن
.
◾️ #تشویق_طلاب
✔️ آیت الله سید احمد مددی (حفظه الله):
🔸 آیت الله #سیستانی به من میفرمودند: درس آقای بروجردی میرفتم. جوان هجده سالهای بودم و ریش هم نداشتم. آقای بروجردی برای تشویق طلاب، میگفتند: اگر اعتراضی یا سؤالی دارید مطرح بکنید. روز بعد، آنهایی که مهم بود را در درس بیان میکردند.
🔹 آقای سیستانی میگفتند:
گاهی اوقات من اشکال میکردم، روز بعد ایشان میخواند، من را هم نمیشناخت . من یک طلبه هجده ساله! ریش هم نداشتم! آقای بروجردی میفرمودند: بعضی از «اعاظم» این طور نوشتند به من!
من از خجالت سرم را پایین میانداختم.
🌿 @jawaher_kalam
۲۲ بهمن
10.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻فیلم جالب بوسیدن همنام آفریقایی رهبر انقلاب توسط خود ایشان
🔹خانواده آفریقایی که فرزندان خود را با اسم امام خمینی (ره)، شهید بهشتی، شهید مطهری و مقام معظم رهبری نامگذاری کردند با رهبر انقلاب دیدار کردند.
🔹خانواده ابوخمینی اهل شهر لامو کنیا (واقع در شرق قاره آفریقا) هستند. ابوخمینی در دوران انقلاب اسلامی ایران، نام امام خمینی را از اخبار و رسانه ها شنید و شیفته حضرت امام خمینی شد. این دلدادگی به قدری عمیق بود که اولین فرزند خود را روح الله خمینی نام نهاد. نام دومین پسر خود را علی خامنه ای گذاشت و به ترتیب پسران سوم و چهارم خود را مرتضی مطهری و حسین بهشتی نامید. ابوخمینی در آفریقا مدرسه ای تاسیس کرده و در آن به تربیت و پرورش دانش آموزان مشغول است.
➖➖➖➖
🌐 خبـــر خــاص 👇
https://eitaa.com/joinchat/1596456977Cb696bb733d
۲۲ بهمن
هدایت شده از وارثون
«آخوند باید درِ خانهاش به روی همه باز باشد!»
▫️یکی از دوستان که زیاد خدمت آیت الله سید مرتضی مستجابی میرود، تعریف میکرد:
🔸خدمت ایشان نشسته بودم، زنگ در به صدا درآمد و ایشان فوری در را باز کرد. گفتم: چرا نمیپرسید کیست؟! شاید مزاحمت یا خطری باشد.
▫️فرمودند:
🔸آخوند باید درب خانهاش به روی همه باز باشد؛ یک روحانی وقتی زنگ خانهاش به صدا درآمد نباید بپرسد کیست؛ همه مردم باید بتوانند به نزد او بیایند!
@varesoon
۲۲ بهمن
فقه الشیعة
«آخوند باید درِ خانهاش به روی همه باز باشد!» ▫️یکی از دوستان که زیاد خدمت آیت الله سید مرتضی مستج
برای شفای ایشان حمد شفا فراموش نشود
۲۲ بهمن
🔺 محبت امیرالمؤمنین (ع)
▫️علامه #محمدتقی_مجلسی در روضة المتقين در شرح روايت: "أدّبوا أولادكم على حبّ علي عليهالسلام" میگوید:
«أي قولوا لَهُم فَضائلَه وَكُلَّما جِئتُم بِشيء إليهِم ممّا يُحِبّونَه فَقولوا لَهُم جاءَكُم بِهذا عَليُ بن أبي طالِب وَكُلَّما رُفِعَ عَنهُمُ البَلاءُ فَقولوا لَهُم ذَهَب بِه أميرُالمؤمنين عَليُ بن أبي طالِب عليهالسلام حَتّى يُحِبّونَ».
💢فضائل امیرالمؤمنین #حضرت_امام_علی علیهالسلام را برای فرزندانتان بخوانید و هرگاه چیزی برای آنان تهیه کردید که مورد پسند آنها بود (خوردنی، پوشیدنی، هدیه و ...) به آنها بگویید، این هدایا از طرف امیر المؤمنین علیهالسلام است.
⚡️و هرگاه بلایی از آنها دفع شد، بگویید به برکت مولا این بلایا از شما دفع شد، به این شکل آنها را تربیت کنید تا محبّت حضرت در دلهایشان نهادینه شود.
📚 روضة المتقين، جلد هشتم، صفحه ۶۴۴.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
۲۲ بهمن
28.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مقام معظم رهبری «دامت برکاته»:
🇮🇷«... من یک وقت به ایشان (امام خمینی قدس سره) گفتم این پیروزی شما در انقلاب، محصول هزار سال آبروی روحانیت شیعه است - والّا چرا باید وقتی یک مرجع به میدان آمد، مردم اینطور به دنبالش بیایند و جانشان را فدا کنند، که در نهضت امام بزرگوار ما کردند. هزار سال آبروی شیعه متراکم شد تا به اینجا رسید که یک مرجعی مثل امام بزرگوار ما که جرئت داشت، شجاعت داشت، قابلیت داشت، روح فداکاری و آگاهی به زمان داشت، پا بگذارد وسط میدان، و مردم هم به دنبالش بیایند - حالا بعضی از این هملباسهای ما مثل موریانهای که در یک بنایی بیفتد، دارند این آبروی هزارساله را ذره ذره میخورند و از بین میبرند؛ ایشان هم این معنا را تصدیق کردند. واقع قضیه همین است. باید مراقب باشیم ما جزو آن موریانهها نباشیم.»
🔺بیانات در دیدار روحانیون سمنان
۱۳۸۵/۸/۱۷
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔@mobahathah_ir
۲۳ بهمن
♻️ اقدام قابل تقدیر آموزش قم
♻️ همانطور که در #برنامه_آموزش_جدید حوزههای علمیه وعده داده شده بود، قرار بود تعداد امتحانات حوزه افزایش یابد و پیشبینی میشد که این امر سبب ارتقای تحصیلی شود.
♻️ جناب حجت الاسلام و المسلمین همتیان بعد از ۲ سال اجرای موفق این طرح در مصاحبهای که ۲ روز قبل در خبرگزاری حوزه منتشر شد، بر این مهم تاکید کردند که این اقدام سبب بالا رفتن نمرات امتحانی طلاب گردیده است و برای امسال ۶ نوبت امتحان تعریف کردند.
♻️ همیشه وقتی ایدههای تحولی به برنامهریزی و اجرای دقیق برسد شاهد #واقعیت_تحول خواهیم بود.
♻️ هدف از #تحول_اجتهادی در آموزش حوزه #ارتقای_علمی حوزه است، که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری - مد ظله العالی - بوده است.
اگر بتوانیم روش #قدیمی دانشگاهی امتحان در دو نیمسال، را برای همیشه از حوزه جمع کنیم و به نظام امتحانات #زمانآزاد برسیم (که بحمدالله در گفتگوی مفصلی که داشتیم، حاج آقای همتیان آن را در آینده نزدیک امکانپذیر میدانند)، آن وقت:
1⃣ اساتید حوزه با #آرامش و با دقت مطلوب خود درس خواهند گفت
2⃣ طلاب هر وقت که آمادگی داشتند یک امتحان میدهند و میتوانند #عمق_علمی خود را افزون نمایند
3⃣ امتحانات به سنجش واقعی نزدیک میشوند
4⃣ میزان تعطیلات حوزه کاهش خواهد یافت.
♻️ از افتخارات حوزه #نظام_آزاد_اساتید است، لذا باید امتحانات سازگار با آن باشد و استاد و شاگردی که میخواهند با عمق و بیشتری درس را ادامه دهند، گرفتار فشار زمانبندی امتحانات نشوند.
🔺تحولات اجتهادی حوزه، در #کانال_رسمی دفتر فقه معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/835584018C1dcf959a0f
۲۳ بهمن