🔰ارتحال آیت الله #محمد_فاضل_لنکرانی (۱۳۸۶ ش)
🔹محمد فاضل لنکرانی، مرجع تقلید شیعه و مدرس حوزه علمیه قم، از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی، از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو اولین دوره مجلس خبرگان رهبری بود.
🔅ایشان در سال ۱۳۱۰ شمسی در قم متولد شد. پدرش فاضل قفقازی، از اعضای شورای استفتای آیت الله بروجردی بود.
🔹وی در ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه شد و دروس مقدمات و سطح را نزد اساتیدی چون پدرش، مرتضی حائری یزدی، عبدالجواد جبل عاملی گذراند و در ۱۹ سالگی وارد درس خارج شد و دروس فقه و اصول را نزد آیت الله بروجردی، امام خمینی و دروس فلسفی را نزد علامه طباطبایی تلمذ کرد و در ۳۰ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
⚡️کتابهای ایشان افزون بر چهل عنوان در موضوعات متعدد علوم اسلامی است که از جمله آنها کتاب تفصیل الشریعة فی شرح تحریر الوسیله می باشد.
▫️ایشان از روزهای ابتدایی انقلاب با امام خمینی همراه بود. امضای ایشان در اعلامیه های اعلان مرجعیت امام، خلع شاه از قدرت دیده می شود. ایشان چندین بار دستگیر، زندانی و تبعید شد.
💠 بعد از انقلاب هم از اعضای فعال جامعه مدرسین و سالها دبیر جامعه، نماینده دوره اول مجلس خبرگان رهبری بود و چندین بار در جمع رزمندگان دفاع مقدس حضور پیدا کرد.
✳️پس از ارتحال آیت الله اراکی در سال ۱۳۷۳ توسط روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین قم به عنوان یکی از مراجع مورد تایید و معرفی شد..
▪️ایشان در ۲۶ خرداد ۱۳۸۶ مصادف یکم جمادی الثانی ۱۴۲۸ در قم رحلت کرد و در حرم حضرت معصومه (س) مدفون گشت.
#زندگی_نامه
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
◽️ مرحوم حضرت آیت الله بهجت:
🔹نقل کردهاند: در اثر یک منبر عالِمی، چهار هزار نفر شیعه شدند. کسی که اینگونه بیان داشته باشد، در ثواب، از مراجع بالاتر است؛ زیرا در روایت آمده است: «لأنْ یهدِی الله عَلی یدَیک رَجُلاً، خَیرٌ مِما طَلَعَتْ عَلَیهِ الشمْسُ وَ غَرُبَتْ؛ اگر خداوند یک نفر را بهوسیله تو هدایت کند، قطعاً بهتر از تمام آنچه آفتاب بر آن میتابد و غروب میکند، خواهد بود».
🔸خدا میداند هدایت نفوس چقدر ارزش دارد.... در هر حال، مرحوم آقا میرزا میرزا حبیب الله رشتی که خیلی معتقد بوده و از روی ایمان مطالب را تحصیل میکرده است، پیشانی آن آقا(یی که منبر مذکور را رفته بود) را بوسید و گفت: «حاضرم همه ریاضتهایی را که کشیدم به تو بدهم و در عوض، ثواب این یک منبر را به من بدهی».
🌀خدا کند آثار قَیّمه و گرانبهایی را که بالوراثة داریم، اختیاراً از دست ندهیم و گرگها از دست ما نگیرند!
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۳۰
@varesoon
@varesoon_bahjat
هدایت شده از دروس و تقریرات استاد محقق داماد
✨کتاب «العصمة» فی شرح کتابالنکاح من تحریرالوسیله دربردارندۀ دروس خارج نکاح آیتالله سیدعلی محققداماد، به صورت شرح مزجی بر «تحریر الوسیلة»، به قلم حجتالاسلام مرتضی خلیلی در ۳ باب ( مستحبات النکاح، عقد النکاح، اولیاء العقد) ۳۹۲ صفحه از سوی نشر طلیعه سبز قم به تازگی منتشر شد. ✨
هدایت شده از دروس و تقریرات استاد محقق داماد
متن #تقریظ حضرت استاد آیت الله سیدعلی محقق داماد بر کتاب «العصمة» فی شرح کتاب النکاح من تحریر الوسیلة
بسمه تعالی
بارک الله فیکم و فی تألیفکم
بسیار خوب تقریر فرموده و به رشته تحریر در آورده اید، خداوند به شما طول عمر و توفیق تام عنایت فرماید، ان شاء الله تعالی و ما را از دعای خیر فراموش نفرمائید.
سیدعلی محقق
🔺معیار ارزش مرجعیت
▫️آیت الله رضا استادی:
🔹آیت الله #محمد_فاضل_لنکرانی لحظهای از حوادث جهان و آنچه در دنیای اسلام، بهویژه جهان تشیع میگذشت غافل نبودند و در مواقع لزوم موضعگیریهای صریح و شفاف داشتند و حتی نکات کوچک هم از زیر نگاه تیزبین و نقاد ایشان پنهان نمیماند.
🔸 ایشان با موضعگیریهای بهموقع، دقیق و صریح، نظام اسلامی را همواره تقویت میکردند.
🌀 معتقد بودند مرجعیتی که در خدمت تقویت تنها نظام شیعی دنیا نباشد، ارزش ندارد.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
🔺امید قیامت
▫️آیت الله محمدجواد فاضل:
🔹بیش از 60 سال همواره در ایام فاطمیه و روزهای جمعه در منزل ما مراسم روضهخوانی دائر بود.
🔸در پنج سال آخر عمر به مناسبت شهادت #حضرت_زهرا «سلام الله علیها» پیامهای بسیار مهمی صادر کردند.
🌀همواره میفرمودند: من درس و بحث زیاد داشتهام، ولی امیدم در قیامت به فریادهائی است که در این چند سال در دفاع از حقانیت فاطمه زهرا«سلام الله علیها» زدهام.
📚مصاحبه آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در گفتگو با مشرق
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
16.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️#روضه_علما
▫️ذکر مصیبت #حضرت_زهرا سلام الله علیها توسط آیت الله #آقامجتبی_تهرانی
📊 @eghtesadnews_com
🔺اهل سکوت و مراقبه
◽️آیت الله بهجت:
🔹 مرحوم آیت الله حاج شیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى اهل مراقبه، سکوت و محاسبه بود. پیوسته در فکر بود سخن به ندرت میگفت.
🔸در مجالس و محافل که بین علما بحثی در میگرفت سکوت میکرد در هر جای مجلس که خالی بود مینشست و بسیار متواضع، خوش اخلاق و آرام بود.
🌀 با آنکه ثروت فراوانی از پدرش – که از تجّار معروف و سرمایه دار کاظمین بود – به او رسیده بود، همه را به فقرا و طلّاب داد و خود چیزی نداشت.
☄بلکه گویند: در اواخر عمر با فقر دست به گریبان بود، ولی دلی شاد و سیمایی متبسّم و قلبی استوار داشت که حکایت از روحیّات عظیم و مواهب معنوی او مینمود.
📚 فریادگر توحید، ٨٣
@FEQH_AL_SHIA
🔺نشاط در فقر و غنا
◽️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹شنیدم مرحوم آشیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى در اوایل وضع مرفهی داشت. ایشان از خانواده ثروتمندی بود. علت اینکه به «کمپانی» معروف بود نیز همین بود ولی اواخر خیلی در مضیقه بود.
🔸آقای حاج آقا ابوالفضل زنجانی که شاگرد آشیخ محمد حسین بود، می گفت:«به من گفتند که آشیخ محمد حسین وضعش به گونه ای است که پول اجاره منزل را ندارد و صاحب خانه اش مطالبه اجاره کرده است و ایشان می خواهد با زن و بچه اش به مسجد کوفه برود و در آنجا اقامت کند».
🌀 من به واسطه ای گفتم به گونه ای که آشیخ محمد حسین نفهمد، من یک سال اجاره منزل او را تعهد می کنم به پدرم هم نامه نوشتم که من به حساب شما یک سال اجاره آشیخ محمد حسین را تعهد کرده ام.
☄مرحوم آقای حاج سید محمد زنجانی(پدر حاج آقا ابوالفضل) مالک و متمکن بود. ایشان وقتی فهمید که من چنین کاری کرده ام خیلی اظهار امتنان کرد و گفت: کار خوبی کردی.
🍁 آن واسطه نزد آشیخ محمد حسین رفته و گفته بود: اجاره یک سال شما تأمین است.
⚡️ به هر حال مرحوم آشیخ محمد حسین حدس زده بود و گفته بود من می دانم از ناحیه چه کسی است!
📚کتاب جرعه ای از دریا، ج ۲، صفحه ۵۲۲ و ۵۲۳.
@FEQH_AL_SHIA
💠 جانِ آزاد
🔹 مرحوم صدوق (رضوان الله علیه) در همان کتاب شریف توحید خود نقل می كند که کسی به حضرت امیر (سلام الله علیه) عرض کرد من هر چه می خواهم بلند شوم و #نماز_شب بخوانم نمی توانم، فرمود: «قَدْ قَیدَتْكَ ذُنُوبُك»؛ گناه، تو را بست! آدم بسته که نمی تواند بلند شود؛ اما آنهایی كه #اولیای_الهی هستند، #آزاد هستند.
🔹 یک بیان نورانی حضرت امیر در نهج البلاغه دارد که «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَة» _ «لماظة»، چیزِ مانده لای دندان است _ فرمود یك #آزاد_مرد می خواهم که از این لماظه صرف نظر کند.
🔹 «لماظة» یعنی کسی غذا بخورد، بخشی از غذا لای دندانش بماند و با خلال، این مانده لای دندان را دور بیندازد؛ حالا کسی مدام تلاش بکند که آن را بگیرد!
فرمود اینکه الان شما دارید دست دوم است، دیگران خوردند و لای دندانشان بود و مُردند و به شما رسید، اینکه دست اوّل نیست.
🔹 فرمود یک انسان #آزاد_مرد می خواهم كه از این لماظه صرف نظر كند: «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَة».
@FEQH_AL_SHIA
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فاطمیه خط مقدم ماست
قوام مذهب به تولی و تبری است
@varesoon
18.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️ مادرم زهرا (سلام الله علیها)
@Ayatollah_ShahAbadi
@varesoon