.
💠 آیت الله آقا سید جمال موسوی گلپایگانی (ره) در نامه ای به فرزندشان او را به ذکری برای توسّل به حضرت ولی عصر (عجل الله تعالى فرجه الشريف) سفارش و بر مداومت بر آن تاکید کرده اند:
🔸«قرةالعینا! به خدا سپردمت، خدا را در هرحال در نظر داشته باش، و توسّل به ولی عصر عجل الله تعالی فرجه را پیش از هر نماز و بعد از آن مراقبت داشته باش.
🔹هر وقت توسّل می کنی هفتاد مرتبه بگو:
🔸یا محمد یا علي یا فاطمة ، یا صاحب الزمان أدرکني ولا تهلکني .
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
20.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دقایقی کوتاه در محضر عالم ربانی مرحوم حضرت آیت الله سید عبدالکریم کشمیری
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
🔸امام خمینی رحمت الله علیه:
🔹وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند... و چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است.پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد، و الاّ کار از دست همه خارج خواهد شد.
📗صحیفه امام جلد 21 ص 421 و 422
#انتخابات
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
May 11
هدایت شده از اصفهان روضه
📝 #آموزش 🌙 #ماه_رمضان
📜 دوره تخصصی حدیثپژوهی
🗓 شروع دوره: از سهشنبه ۲۲ اسفند ماه
( ماه مبارک رمضان)
⏳ بمدت ۳۰ جلسه
⏰ زمان: ساعت ۱۷
🔰 امتیازات دوره:
🔖 اعطای گواهی معتبر
💸 شرکت رایگان در دوره
🖥 بیش از ۲۳ ساعت محتوای آموزشی
⌚️ دسترسی آنلاین و بدون محدودیت زمانی به محتوا
🌐 جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر از <<اینجا>> وارد شوید.
🙏 التماسدعای فرج
✌️ برای دیگران ارسال کنید.
⚠️ چند تذکر مهم درباره اطلاعیهها 🔗
✅ اطلاعرسانی جلسات آموزشی 👇
https://eitaa.com/joinchat/2958164240C04ddca55df
#نکات_اصولی
💠 ردع از سیره توسط شارع
🔹 گاهی مقصود شارع این است که سیرهای را براندازد، در اینجا با یک بار و دو بار گفتن غرض حاصل نمیشود و استمرار میخواهد و به قول معروف باید در مقابل یک #سیل، سدّ بزرگی احداث کرد. لذا ردع سیره نیازمند تصریح و تکرار است و با #عموم یا #اطلاق نمیتوان از سیره ردع کرد.
🔸 اما گاهی قصد شارع این است که فقط در مقابل یک سیره اعلام موقف بکند أعمّ از اینکه نمیخواهد یا نمیتواند آن سیره را براندازد، اینجا مولا میتواند با اطلاقات و عمومات هم اعلام موضع کند.
🔹 اولین کسی که چنین تفصیل متینی را مطرح فرمود، مرحوم #حاجآقامصطفی خمینی است.
📚 ر.ک: تحریرات في الأصول، شهید سید مصطفی #خمینی ، ج6، ص 502 ـ 503.
👈 نکات #اصولی بیشتر را اینجا ببینید.
🔰 سطوح عالی مدرسه شهیدین قم
آیتالله امامی کاشانی درگذشت
🔹آیتالله محمد امامی کاشانی نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران ساعتی پیش در منزل به علت ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
🔹وی متولد ۱۰ مهر ۱۳۱۰ بود و ریاست مدرسه عالی شهید مطهری را نیز بر عهده داشت.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
8.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
***
🎥 منقلب شدن
مرحوم آیت الله امامی
کاشانی در لحظه ی وصف
حضرت ولی عصر علیه السلام
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
▪️ارتحال عالم بزرگوار مرحوم آیت الله آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی رحمةالله علیه، نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت مسجد، مدرسهعالی و دانشگاه شهید مطهری تهران را تسلیت می گوییم.
کانال رسمی "مرکز اسناد حوزه و روحانیت"
🆔 @MarkazAsnad_Hawzah
مقاله منتشر شده جدید، در شماره ۳۰ مجله حدیثپژوهی دانشگاه کاشان:
.
اعتبارسنجی روایات ابوبصیر در الغیبة نعمانی
.
کاظم استادی
.
فایل مقاله👇
https://s-hadith.kashanu.ac.ir/article_114131_5aeb9f2c7007d28dc90e7f55a4333bc5.pdf
.
چکیده:
محمد بن ابراهیم نُعمانی، متکلم و محدث شیعی قرن چهارم هجری است که مشهورترین و قابل اعتمادترین و در دسترسترین اثر وی، کتاب الغیبة اوست؛ که در اوایل دورۀ غیبت کبری و با به درازا کشیده شدن غیبت امام زمانZ نگارش یافته است. با توجه به اینکه بیشترین میزان روایات مهدویت و غیبت، متعلق به شخص ابوبصیر است و در کتاب الغیبة نعمانی نیز، حدود 11 راوی بیشترین میزان روایات (یعنی ٥١ روایت) را از او به خود اختصاص دادهاند، و با توجه به این تعداد زیاد روایات ابوبصیر دربارۀ مسئلۀ غیبت و مهدویت، سؤالاتی پیشروی ما قرار میگیرد که: چرا بیشتر روایات غیبت، از ابوبصیر هستند؟ آیا این وضعیت ارتباطی به فرقههای انحرافی ایجادشده در زمان صادقین(ع) و مسئلۀ غیبت و مهدویت ندارد؟ و ازسوی دیگر، آیا این روایات معتبرند؟ در نوشتار حاضر، ضمن گزارش آماری روایات ابوبصیر، به بررسی وضعیت رجالی او و راویان او در الغیبة نعمانی پرداخته شده است؛ و در انتها نتیجهگیری شده است که بیشتر روایات او، از طریق فرقۀ واقفیه به کتاب الغیبة سرایت نموده است؛ و این روایاتِ مهدوی، معتبر نیستند.
.
کلیدواژهها:
الغیبة نعمانی، ابوبصیر ، واقفیه، روایات مهدوی، غیبت.
.
https://t.me/MuhammadalMahdi2023
اهمیت و ارزش مصحف مشهد رضوی
متن یادداشت اختصاصی فرانسوا دِروش
دارندۀ کرسی تاریخ قرآن در کالج علمی فرانسه، پاریس
https://codexmashhad.com/wp-content/uploads/2024/03/7639230-11805441.jpg
در حوزۀ بالندۀ تحقیقات دربارۀ انتقال مکتوب متن قرآن در دورههای آغازین، بیشک ویرایش مصحف مشهد رضوی به کوشش مرتضی کریمینیا را باید دستاوردی کلان دانست. نسخههایی که از نیمۀ دوم قرن اول تا اوایل قرن دوم هجری تاریخگذاری شدهاند شواهدی مستقیم از سنتهای [کتابتی] نخستین جوامع مسلمان به دست میدهند و اطلاعات موجود در منابع مکتوب را که به گمان ما دستکم دو قرن متأخر از این اسناد باارزش هستند کاملتر و غنیتر میسازند. مصحف مشهد رضوی از سنخ همین مخطوطات است و مطالعهاش افقهایی نو برای درک ما از آن دوره میگشاید.
اثری که مرتضی کریمینیا منتشر کرده است فرصتی برای پژوهشگران و عموم علاقهمندان فراهم میکند تا نظری عمیق به گنجینۀ مخطوطات قرآنی اولیه در مجموعههای ایرانی و بهویژه مجموعههای موجود در آستان قدس رضوی در مشهد بیفکنند. افزون بر این، ارزش کاوش در میراث مکتوب به جا مانده از صدر اسلام را استادانه به نمایش میگذارد، زیرا نوعی از انتقال متن قرآن را که تاکنون فقط در فرضیهها مطرح بود، عیناً برملا کرده است: از یک سو، در کنار جریان «رسمی» نسخۀ عثمانی (که با مصحف کنونی همخوان است و نسخههای همعصر با مصحف مشهد رضوی بهخوبی بر آن گواهی میدهند) و از سوی دیگر، به موازات جریانی که تنها گواه باقیماندهاش «پالیمسِست [چندنگاشت] صنعاء» است، مصحف مشهد رضوی که ترتیب سورههایش متفاوت بوده است و قرائتهای متنوعی را در بر دارد آینۀ تمامنمای سنتی است که در آن، متن از نسخۀ عثمانی پیروی میکند، اما ترتیب سورهها مطابق با ترتیب منسوب به ابنمسعود صحابی پیامبر است. از این منظر، ویرایش دکتر کریمینیا فهم ما از انتقال متن قرآن و بهطور کلی تاریخ قرآن را غنی میسازد. وانگهی، وضعیت این نسخه خطی، که بیش از 95 درصد از متن قرآن را شامل است، حجت تازهای است که ثابت میکند متن قرآن در دورانی بسیار زودهنگام کاملاً شکل گرفته بوده است.
تلاشهای علمی برای آمادهسازی این ویرایش بسی ستودنی است: دکتر کریمینیا در واقع رویکردهای گوناگونی را که در دسترس داشته برای سنجش علمی قدمت و ماهیت این نسخۀ خطی تلفیق کرده، و از دقیقترین تحلیلهای کتیبهشناختی و متنشناختی و نیز تاریخگذاری کربن 14 پوستنوشتها بهره گرفته است. این اثر بیشک سهم عمدهای در گسترش فهم ما از تاریخ اسلام آغازین ایفا میکند.
متن انگلیسی یادداشت فرانسوا دروش
مرتضی کریمینیا
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA