◾️بیستم آذرماه سالروز شهادت آيت الله دستغيب را گرامی می داریم.
🔹آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ، معروف به شهید دستغیب، مجتهد شیعه اهل شیراز و از علمای اخلاق و از رهبران و مبارزان انقلاب اسلامی ایران بود که پس از انقلاب اسلامی به امامت جمعه شیراز منصوب شد و پس از عمری خدمت به مردم و انقلاب اسلامی و تدریس، تالیف و تربیت انسانها ،به دست گروهک منافقین، ترور شد و به عنوان سومین شهید محراب در انقلاب اسلامی نام گرفت.
بخشی از پیام تسلیت حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مد ظله العالی)در پی شهادت آیتالله دستغیب:
🔹مردم دلیر و مقاوم فارس! برادران و خواهران انقلابی شجاع! آیت الله حاج سید عبدالحسین دستغیب این روحانی مبارز و پرهیزکار به دست جنایتکاران و دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب شهید شد و شما بیش از هر کس میدانید که او شخصیت مغتنم و ارزشمند برای عالم اسلام بود.
🔹هفتاد سال زندگی همراه با طهارت و تقوا و سالها صرف عمر در راه اسلام و انقلاب از این مرد بزرگوار چهرهای مورد علاقه و احترام مردم ساخته بود.(۱۳۶۰/۰۹/۲۰)
🌹شادی ارواح طیبه شهدای محراب عبادت صلوات
📌کانال اطلاع رسانی #مرکز_مدیریت_حوزه_علمیه_اصفهان :
@esfhozeh 📌
🔺دستگیری از محرومان در حیات و ممات
◽️آیت الله شیخ حیدرعلی محقق:
🔹سیدی فقیر در اصفهان زندگی می کرد که آیت الله #میرزا_علی_آقا_شیرازی در مواقع اضطرار به حالش رسیدگی می کرد. ایشان برای چند نفر از دختران فرد مزبور، جهیزیه تهیه کرده، آنها را راهی خانه بخت کرده بود.
🔸وقتی ایشان مرحوم شد، آخرین دختر سید در شرف ازدواج بود اما دستش به جایی بند نبود.
🌀با خودش گفت از آنجایی که آقای شیرازی با آیت الله #سیدحسین_بروجردی مانوس بود، می روم به او عرض حاجت می کنم. شاید ایشان به خاطر میرزا علی آقا، مشکلم را رفع نماید.
☄عازم قم می شود و به دفتر آیت الله بروجردی وارد می شود، اما با دیدن ازدحام دور ایشان، از ملاقات با ایشان ناامید می شود و سر قبر میرزا رفته و به روح ایشان متوسل می شود.
⚡️قبل از ظهر همان روز آیت الله بروجردی در رویای صادقی، حاجی را در خواب می بیند. حاجی می گوید:«کار این سید را درست کنید».
🔷آیت الله بروجردی افرادی را دنبال سید می فرستد و پس از تفحص زیاد، ایشان را پیدا کرده و به اموراتش رسیدگی کرده، برای دخترش نیز جهیزیه ای تدارک می بینند.
📚 کتاب طبيب جسم و جان ، ص ۳۶ و ۳۷.
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
◾️خطاب هل من ناصر حضرت صدیقه "سلام الله علیها" که تا امروز ادامه دارد ...
... فَقَالَتْ يَا مَعْشَرَ الْبَقِيَّةِ وَ يَا عِمَادَ الْمِلَّةِ وَ حَصَنَةَ الْإِسْلَامِ مَا هَذِهِ الْفَتْرَةُ فِي حَقِّي وَ السُّنَّةُ عَنْ ظُلَامَتِي ...
📚السقيفة و فدك؛ ص143
ای گروه جوانمردان و یاوران دین! این سستی در برابر حقّ من و به خواب زدن خود در برابر ظلمی که به من میشود، برای چیست؟َ!
@madras_emb
.
آیت الله فقیه اصولی شیخ محمدحسن مامقانی و فرزند ایشان آیت الله فقیه رجالی شیخ عبدالله مامقانی
(قدس الله سره سرهما)
... آن مرجع بزرگ برای تمامی مردم پدری مهربان و پشت و پناهی استوار بود. به بيماران، مسافران، قرضداران، در راه ماندگان، بازماندگان اموات، جوانانی كه قصد ازدواج داشتند و ديگران، عطای فراوان میكرد.
مرحوم مامقانی به سادات بسيار علاقهمند بود، و به اندازهای به آنان خدمت میكرد، كه گويی يكی از خدام ايشان است. در هيچ مجلسی مقدم بر آنان وارد نمیشد. ايشان به زيارت مشاهد مشرفه ائمه اطهار (علیهمالسلام) بسيار علاقهمند بود.
وی در مدت اقامت ۵۰ سالهاش هر روز به زيارت اميرالمؤمنين (علیه السلام) و بسيار به زيارت امام حسين (علیه السلام) ملتزم بود، وغالباً پياده به كربلا مشرف میشد.
ایشان بسيار ساده، متواضع و به دور از تعينات رياست و مرجعيت بود. وی خود را به منزلت كمترين مردم هم نمیدانست، وی شاگردانش را از راه رفتن با خود منع میكرد.
@jawaher_kalam
.
إنا لله و إنا إليه راجعون
عالم متقی حاج سید علی موحد ابطحی اصفهانی درگذشت
الإثنين ٢٧ جمادى الأولى ١٤٤٥
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲
@jawaher_kalam
آخوند باید درِ خانهاش به روی همه باز باشد!
یکی از دوستان که زیاد خدمت آیت الله مستجابی میرود، تعریف میکرد:
خدمت ایشان نشسته بودم، زنگ در به صدا درآمد و ایشان فوری در را باز کرد. گفتم: چرا نمیپرسید کیست؟! شاید مزاحمت یا خطری باشد. فرمودند:
آخوند باید درب خانهاش به روی همه باز باشد؛ یک روحانی وقتی زنگ خانهاش به صدا درآمد نباید بپرسد کیست؛ همه مردم باید بتوانند به نزد او بیایند!
@sireyefarzanegan
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیه الله صافی بزرگ
دعا کردن را باید از بزرگان یاد گرفت
@FEQH_AL_SHIA
💢 راه درست ملاحظه فتاوای عامّه
✔️استاد سید محمدجواد شبیری زنجانی
🔹آیتالله والد میفرمودند که برای ملاحظه فتاوای عامّه نباید به کتاب «الفقه علی المذاهب الأربعه» رجوع نمود؛ چرا که در این کتاب، فتاوای مشهور مذاهب اربعه نقل میشود، نه فتوای یک فقیه خاص. مثلاً فتوای حنفیّه نقل میشود، نه فتوای ابوحنیفه. ممکن است فتوایی که از حنفیّه نقل میشود، فتوای مشهور حنفیها باشد، ولی فتوای شخص ابوحنیفه بر خلاف آن باشد، و یا از اساس، ابوحنیفه در مورد آن مساله فتوایی نداشته باشد؛ بلکه برخی از شاگردان ابوحنیفه و یا برخی متأخّرین، بر اساس دیدگاههای ابوحنیفه، آن فتوا را به عنوان فتوای حنفیّه استخراج کرده باشند.
🔻ملاحظه ای پیرامون فتاوای احمد بن حنبل و حمل بر تقیّه
🔸احمد بن حنبل در زمان ائمّه علیهم السلام زندگی نکرده است. وفات او در سال ۲۴۱ ق بوده، در حالی که غالب روایات ما از صادقین علیهما السلام نقل شده است. احمد بن حنبل، آخرین فقیه از فقهای اربعه عامّه است. فقهای عامّه به این ترتیب هستند: ابوحنیفه، مالک، شافعی، احمد بن حنبل. بنابراین، قول احمد بن حنبل نمیتواند کاشف از تقیّهای بودن روایت صادره از ائمّه علیهم السلام باشد.
🔻منابع مفید برای دستیابی به اقوال فقهای عامّه
🔹بهترین کتابی که فتاوای اشخاص عامّه را میتوان در آن پیدا کرد، مغنی ابن قُدامه است. این کتاب بسیار منظّم است؛ لذا دسترسی به فتاوای عامّه در آن آسان است. به علاوه، این کتاب دو جلد فهرست نیز دارد، که میتوان به آسانی از طریق این فهرست به مطلوب رسید. اگر مطلبی که به دنبال آن هستیم، در کتاب خلاف شیخ طوسی نیز آمده باشد، از پاورقیهای این کتاب که به کتب عامّه ارجاع داده و منابع را ذکر نموده نیز میتوان استفاده کرد. بدایة المجتهد از ابن رشد هم، در این زمینه کتاب مفیدی است. این کتاب به طور خلاصه تألیف شده، ولی نظم مناسبی دارد و قابل استفاده است. نوع کتب عامّه، دارای نظم مشخّصی نیست و مباحث به صورت نامنظّم بحث شده و پیدا کردن یک مطلب در آنها با دشواری زیادی همراه است؛ لذا در ابتدای امر، رجوع به این کتب مشکل است. مصنّف ابن ابی شیبه و مصنّف عبدالرزاق نیز فتاوای صحابه و تابعین را ذکر کردهاند که برای به دست آوردن فتوای صحابه و تابعین مفید است. ابن عبد البرّ نیز در کتاب جامع بیان العلم و کتب دیگر خود، نقل قولهای مفیدی دارد. در مجموع، بهترین کتاب همانطور که بیان شد، مغنی ابن قدامه است. / درس خارج فقه کتاب الزکاة، ۸ آبان ۱۴۰۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
♦️هدیه به حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)
وقتی حاج شیخ عباس قمی کتاب«سفینة البحار»را نوشتند که «لم یسبقه احد»ودر زمان حیاتش به سختی چاپ شد،در نظر خودش خیلی عالی آمده بود
اما وقتی قصد کرد «مفاتیح الجنان»را تألیف کند منصرف شده بودند که با بودن این همه کتب ادعیه مثل«اقبال سیدبن طاووس»و «زادالمعادعلامه ی مجلسی»وغیره چه لزومی دارد کتاب دعایی بنویسم
ولی بعد به واسطه ارادت واخلاص زائدالوصفی که به حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) داشت، به ذهنش خطور میکند که من کتاب دعایی تألیف کنم وثوابش راهدیه به روح حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نمایم و کتاب«مفاتیح الجنان»را نوشتند.
در اثر اخلاص و ارادت به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، این کتاب شهرت جهانی پیدامیکندواز نظر چاپ ونشر هیچ کتابی نیست که ازآن سبقت گیردمگر قرآن کریم..
.
.
برگرفته ازکتاب«ماه درخشان؛صاحب مفاتیح الجنان»؛شرح حال معنوی محدث جلیل القدرحاج شیخ عباس قمی
@FEQH_AL_SHIA
#بیستمین_دوره_کارگاه_آموزش_مجازی_روش_مطالعه
✅ نحوه ثبت نام:
1️⃣ ابتدا بنر مربوط به کارگاه را دقیقا مطالعه کنید و سپس به پیام سنجاق در کانال معاونت پژوهش (لینک ذیل بنر) مراجعه فرمایید.
♨️ تذکر: تقاضا میشود حتما بعد از مطالعه پیام سنجاق نسبت به ثبت نام اقدام فرمایید.
2️⃣ موارد خواسته شده جهت ثبت نام را به آیدی امور کارگاه های معاونت پژوهش به نشانی @kmpheekq ارسال نمایید.
3️⃣ شماره تماس برای موارد ضروری: 02537108159 (از ساعت 15 الی 19)
✅ استاد دوره: حجت الاسلام و المسلمین مهدی صنعتپور «زیده عزه»، رزومه اجمالی ایشان را از طریق لینک ذیل مشاهده فرمایید:
B2n.ir/d58085
♨️ سرفصل های دوره را از طریق لینک ذیل مشاهده فرمایید:
https://b2n.ir/r27720
┅┅❀🔆🔸💠🔸🔆❀┅┅
🔷 معاونت پژوهش مدرسه سطوح عالی و خارج حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام:
https://eitaa.com/joinchat/1895825422Ce681497775
▪️بکاء و تباکی
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
تباکی، ریا نیست. تباکی بدین معناست که شخص خود را به گریه وادارد. در برخی روایات نیز سفارش شده که دعاکننده در هنگام دعا و درخواست حاجت، تباکی کند. طبق روایات، قطرۀ اشکی که در مصیبت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بر صورت جاری بشود، آتش عذاب را خاموش می کند.
تصویر روز شنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴٠۲
حرم کریمه اهلبیت علیهم السلام
@FEQH_AL_SHIA
.
سالم ماندن
جسد مطهر شیخ صدوق در شهرری
آیت الله سید محمدباقر موسوی خوانساری در
کتاب «روضاتالجنات» در این باره نوشته است :
"در حدود 1238 قمری و در عهد فتحعلی شاه قاجار مرقد شریف صدوق که در اراضی ری قرار دارد از کثرت باران خراب شد و رخنهای در آن پدید آمد.
به جهت تعمیر و اصلاح آن اطرافش را میکندند؛ پس به سردابی که مدفنش بود برخوردند، هنگامی که وارد سرداب شدند، با جسدی عریان مواجه شدند.
این خبر به سرعت در تهران منتشر شد و به گوش سلطان وقت رسید، وی با جمعی از بزرگان و امنای دولت به جهت مشاهده حضوری به محل آمدند.
جمعی از علما و اعیان دولت داخل سرداب شدند و صدق قضیه را به رأیالعین مشاهده کردند. پس از آن وی دستور تعمیر و تجدید بنا و تزئینات آن بقعه را صادر کرد."
@jawaher_kalam