📕 کتاب#چهارده_قانون_زندگی
✍ مولف: مهدی_نیلیپور
🔺 ناشر: #مرغ_سلیمان
💲 قیمت: ۴۰۰۰ تومان
✅ معرفی:
این قوانین مجموعه ای از دانستنیهای سودمند است که به کاربستن آنها حس و حال خوب زیستن و خوشبختی را برای شما و دیگران به ارمغان میآورد و امید به زندگی را درونتان تقویت میکند.
@Fahma_KanoonTaha
ابلاغیه رهبر انقلاب در موافقت با آزادسازی سهام عدالت
📝حضرت آیتالله خامنهای با صدور ابلاغیهای ضمن موافقت با درخواست رییسجمهور برای آزادسازی سهام عدالت، موارد سهگانهای را به عنوان امور لازم الرعایه در این واگذاریها مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهرهمند شوند.
@Fahma_KanoonTaha
سه چیز است که اجازه ترک آن، به احدی داده نشده:
❶⇐اول: «#وفای_به_عهد»
که اجازه ندارید خلاف عهد کنید،
چه طرف تون خوب باشد چه بد، باید به عهدتان وفا کنید!
❷⇐دوم: «#ادای_امانت»
اگر کسی چیزی پیش شما به امانت گذاشته،
چه طرف خوب باشد و چه بد، باید امانت را ادا کنید.
❸⇐سوم: «#خوبی_کردن_به_پدر_و_مادر»
چه پدر و مادر خوب و چه پدر و مادر بد. باید به پدر و مادرتان احسان کنید.
@Fahma_KanoonTaha
ترجمه جواب آزمایش خون بدون مراجعه به پزشک !🌡
◽خیلی از افراد برای اطلاع از معنا و مفهوم اعداد و حروف اختصاری عجیب و غریب آزمایششان به پزشک مراجعه می کنند، حداقل بعضی از این حروف و اعداد را در تصویر بالا ببینید و تا حدودی خودتان از نتیجه آزمایشتان مطلع شوید
+ پیشنهاد میکنیم این تصویر رو ذخیره کنید و این روزها که مراجعه به پزشک سخت است از آن استفاده کنید
@Fahma_KanoonTaha
مسابقه بزرگ شیرینی پزی (قسمت اول ).mp3
3.51M
#قصه_شب
مسابقه بزرگ شیرینی پزی/قسمت اول
@Fahma_KanoonTaha
ترتيل جزء05 - پرهيزكار www.jea.ir .mp3
6.33M
🔊 ترتیل قرآن - جزء ۵ - استاد پرهیزکار
@Fahma_KanoonTaha
#دعای_روز_پنجم #ماه_رمضان
🔸 بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.
🔹 خدایا قرار بده مرا در این روز از آمرزش جویان و قرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در این روز از دوستان نزدیکت به مهربانی خودت ای مهربانترین مهربانان.
@Fahma_KanoonTaha
*#کل_خیر_فی_باب_الحسین* علیه السلام
يکی از علمای بزرگ قم که امام جماعت صحن کربلای آقا ابا عبدالله عليه السلام بودند، می فرمودند:
پيرمرد مجردی در کربلا بود به نام حاج عباس رشتی که خيلی به امام حسين عليه السلام، علاقه داشت. عشق امام حسين عليه السلام، او را به کربلا کشيده بود و زندگی خيلی سادهای داشت، يک اتاقی هم اجاره کرده بود. گاهی کارهای دستی انجام می داد. مثلا يک چيزی خريد و فروش می کرد.
يک کارش خدمت به مجالس امام حسين عليه السلام بود و آب به عزاداران می داد.
اين پيرمرد زيلوهای حرم را جمع مي کرد و پهن می کرد و برای نماز جماعت، خيلی هم سرحال و با نشاط بود.
روز شهادت يکی از امامان عليهم السلام، از خانه بيرون آمدم، در بين راه يکي از وعاظ کربلا به من گفت: حاج عباس رشتی مريض و در حال جان دادن است، و در کربلا غريب است. اگر می شود از ايشان عيادتی داشته باشيد. و ما چهار نفر بوديم وارد اتاق شديم ديديم لحاف و تشک و پتوی کهنهای رويش کشيده و يکی از رفقايش هم از او پرستاری مي کند.
حاج عباس که هر وقت ما را می ديد سلام می کرد دست به سينه می شد، خيلي سر حال بود. اما ديديم الان در رختخواب افتاده و در حال جان دادن است، ديگر نه می تواند بنشيند، نه می تواند جواب سلام بدهد.
حالش خيلی وخيم و در حال سکرات مرگ است، دور بسترش نشستيم و به رفقا گفتم، لحظه آخر خيلی مهم است، که به چه حالت بميرد. عبرت بگيريم، به اين واعظ گفتم: که الان فرصت خوبی است تا يک روضه برای امام حسين عليه السلام بخوانيم.
واعظ گفت: چشم و شروع کرد، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ . . . هنگام روضه خواندن همه با چشم خود، ديديم حاج عباس پتو را کنار زد و بلند شد و مودب نشست، حالا ما هم داريم با تعجب نگاه مي کنيم، رويش را به طرف راست چرخاند و شروع به گريه کرد و گفت السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قربان قدمهايتان، من پيرغلام، چه لياقتی داشتم که به عيادت من بياييد. السَّلامُ عَلَيْكَ يا امِيرَ الْمُؤْمِنِينَ، السَّلَامُ عَلَيْكِ يَا فَاطِمَةُ الزَّهْرَاءُ، همين طور سلام داد، تا رسيد به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشريف، به آقا هم سلام داد گفت: قربانتان بروم من کجا عيادت شما، و از همه تشکر کرد و بعد دراز کشيد، مثل اينکه صد سال است که مرده باشد. نه قلبش کار مي کند، نه نبضش کار می کند، و به رحمت خدا رفت.
بعد از اينکه به رحمت خدا رفت، من به رفيقش گفتم اين پيرغلام امام حسين عليه السلام بوده، امام حسين عليه السلام به او نظر کرده و قبولش کرده است، چهارده معصوم عليهم السلام به ديدارش آمده است.
بايد مثل يک مرجع تقليد، تشييع جنازه اش کنيم.
گفت ما آمديم به منزل، به وعاظ گفتيم که بالا منبر بگوييد، به علمای نجف گفتيم که درستان را تعطيل بکنيد، به بازاريها گفتيم بازار را ببنديد، به هيئتي ها گفتيم که فردا بايد يک دستهای مثل عاشورا، برای يک عاشق امام حسين عليه السلام راه بندازيد، مي گفت کربلا يک حالت عجيبی پيدا کرده بود. هيئتها مي آمدند به سر و سينه هایشان مي زدند، چون براي همه جريانش را گفته بوديم. يا حسين يا حسين مي گفتند، گريه مي کردند، براي يک غلام غريب امام حسين عليه السلام غوغا شد.
در حوزه هم براي حاج عباس مجلس ختم گرفتيم. يک آيت اللهي در کربلا بود، به نام آيت الله سيبويه عموی آيت الله سيبويهای که در زمان ما بودند، پيرمردی بود حدود نود سال، ايشان هم در مجلس ختم شرکت کرد. به من فرمودند: که منبر ختم اين آقا را من می روم، همه تعجب کردند.
ايشان عصا زنان آمدند، در پله اول منبر نشستند. بعد از قرائت قرآن، گفت: که مردم می دانيد که من اهل منبر و سخنرانی نيستم، ولي آمده ام جريانی از حاج عباس رشتی، برايتان بگويم. گفت: که وقتی فلانی به من زنگ زد و گفت من در موقع جان دادن کنار بسترش بودم و چهارده معصوم به ديدنش آمدند؛ وقتی تلفن را قطع کردم خيلی گريه کردم، دلم شکست که من اينقدر در حوزه بودم در حرم آقا، امام جماعت بودم، نکند من را قبول نکرده باشند، من به حال خودم گريه کردم، خسته شدم، خوابم برد، خواب ديدم حاج عباس، در باغی از باغهای بهشت است. خيلی سرحال و خوشحال، جوان و زيبا. گفتم حاج عباس چطوری! گفت وقتی که من را در قبر گذاشتيد، قبر من وسيع و باز شد، نورانی شد، ديدم آقا اباعبدالله الحسين عليه السلام، تشريف آوردند فرمود: تو غلام من بودی، من را آورد در اين باغي که مي بيني از باغهای برزخی است، اين باغ را به من مرحمت کردند. فرمودند: حاج عباس، همين جا باش، در قيامت هم مي آيم تو را مي برم در بهشت کنار خودم قرار مي دهم.
*بعد گفت آقای سيبويه، برو به مردم بگو، هر چه هست، در خانه سيدالشهدا عليه السلام است. جای ديگر، خبری نيست. کل الخير في باب الحسين، هر خيری است، در خانه امام حسين عليه السلام است.*
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
💠 من کدام سوره ام⁉️ 👀 معمای شماره 3⃣ ♻️ در این کاربرگ که خدمتتان تقدیم می گردد معمایی چند مرحله ای
💠من کدام سوره ام⁉️
👀معمای شماره 4️⃣
♻️در این کاربرگ که خدمتتان تقدیم می گردد معمایی چند مرحله ای در نظر گرفته شده تا مخاطبان با خصوصیات مختلف سوره شمس آشنا گردند♻️
📍تهیه و تنظیم: گروه فرهنگی تبلیغی هدیه آسمان🌈
#معما
#ویژه_نامه_ماه_رمضان
@Fahma_KanoonTaha
✂️کاردستی انگشتان دست✋
💥این کاردستی مناسب مقطع پیش دبستان می باشد 💥
✔️همان طور که در فایل مشاهده خواهید نمود همراه با ساخت این کاردستی کودکان با خواندن شعر با موضوع خانواده با مفهوم و جایگاه خانواده آشنا خواهند شد🔸
⛏این فعالیت به شکلی کاملا ساده پیش بینی و طراحی شده است تا به راحتی در منزل با کمترین امکانات بتوانید بسازید🔷
☄️خودتان با خلاقیت می توانید با استفاده از پارچه، مقوا، و... اقدام به ساخت کاردستی متفاوت و متمایز بنمایید☄️
🔰فایل پی دی اف را از 👇دانلود نمایید🔰
کاردستی انگشتان دستت.pdf
453K
✂️کاردستی انگشتان دست✋
#کاردستی
@Fahma_KanoonTaha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💪 #عمل_کردنی
💎 کسی از خدا چک تضمینی نگرفته برای...
🦋در ماه مبارک رمضان هر روز، یک درس اخلاق
💖 #درس_اخلاق_آقا
🔰 بخشی از بیانیه:
🌸 #معنویّت به معنی #برجسته کردن #ارزشهای_معنوی از قبیل: اخلاص، ایثار، توکّل، ایمان در #خود و در #جامعه است،
و #اخلاق به معنی #رعایت_فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتمادبهنفس و دیگر خلقیّات نیکو است.
@Fahma_KanoonTaha
13960310.mp3
12.9M
💠سیری در دعای ابوحمزه ثمالى
🔹 قسمت ۳
استاد سید عبدالله فاطمی نیا
تاریخ: ۱۳۹۶/۰۳/۱۰
برنامه نجوای عارفانه
سحر ماه رمضان ۱۳۹۶
@Fahma_KanoonTaha
🔰 نمازت را خوب بخوان
🔹عمادالدین طباطبائی: امام به من می فرمودند: «نمازت را خوب بخوان، چون پیامبران همیشه نماز می خواندند و نماز راه عبادت و حرف زدن با خداست و نمی شود فقط به طور ظاهری با خدا حرف زد بلکه باید با گوش دل هم سخنان خدا را شنید»
📚برداشت هایی از سیره امام خمینی(ره) | ج ۱، ص ۳۵۸
#خاطرات_امام
@Fahma_KanoonTaha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یک دقیقه درس اخلاق
🔻از سیگاریا یاد بگیرید!
🎙نکته ای از حجت الاسلام قرائتی
@Fahma_KanoonTaha
راهکارهای غلبه بر تشنگی در طول روزه داری
1️⃣ استعمال بوی خوش (از جمله گلاب، صندل، کافور و بنفشه)
2️⃣ شستشوی سطح بدن:
✅ مالش عرقیات سرد مثل عرق و کاسنی بر روی اندام ها
✅ پاشویه آب سرد خالی یا با سرکه و گلاب
✅ دوش گرفتن با آب ولرم
3️⃣ روغن مالی (مالش روغن های با طبع سرد از جمله روغن بنفشه، گلاب و روغن کدو)
4️⃣ خواب معتدل در میانه روز
@Fahma_KanoonTaha
آشنایی با تدابیر و توصیه های طب سنتی برای سایر مزاج ها در ماه رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_سرد_و_تر
ماه رمضان دارای مزاج گرم و خشک است و افراد بلغمی مزاج تحملشان در برابر تشنگی زیاد و در مقابل گرسنگی کم است. بلغمی مزاجان افراد سفید پوستی هستند که عروق بدنشان پنهان است و اغلب زنان دارای چنین مزاجی هستند.
بلغمی مزاجان دارای عروق پنهانی هستند و در تمام فصول سال احساس سرما میکنند، استعداد فراموشی دارند و معمولا خوابشان زیاد و سنگین است همچنین ممکن است، دچار درد مفاصل شوند البته صاحبان این مزاج کمتر عصبانی میشوند.
صاحبان مزاج سرد و تر تمایل به مصرف شیرینی و گرمی ها دارند و مصرف غذاهای طبع سرد موجب بروز ضعف میشود. مصرف سوپ و مایعات در سحر و افطار برایشان مفید است ولی غذای این افراد باید دارای مزاج گرم باشد.
توصیه های طب سنتی برای روزه داری افراد بلغمی مزاج:
🔸مصرف غذاهای مقوی و خونساز ولی در مقدار کم
🔹خوب جویدن غذا
🔸پرهیز از پرخوری، خوردن میوه همراه غذا و مصرف همزمان غذای خام و پخته
🔹مصرف شربت عسل در فاصله افطار تا سحری
🔸پرهیز از خواب زیاد در طول روز
🔹تحرک و ورزش معتدل برای جلوگیری از سستی و کسلی
🔸مصرف نمک طبیعی (نمک معدن یا دریا) در غذاها
🔹پرهیز از مصرف مواد سرد مانند ماست و ترشی ها همراه غذا
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_سرد_و_تر ماه رمضان دارای مزاج گرم و خشک است و افراد بلغمی مزاج تحملشان د
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_گرم_و_تر
صاحبان مزاج دم دارای پوست گلگون و سرخ هستند که رگهای بدنشان آشکار و چهره بشاش و مهربانی دارند. توان ارتباط جمعی آنها بالاست و سینه فراخی دارند و موهای بدنشان زیاد است و این افراد در فصل بهار و تابستان از گرما شکایت دارند و در دو فصل دیگر خیلی احساس بدی ندارند.
وجود رطوبت و حرارت در بدن دموی مزاجان زیاد است چون هم رطوبت و هم حرارت بالایی دارند، اشتها یشان هم نسبت به اکثر مواد غذایی بالا است.
ماه رمضان که با فصل گرما مصادف است و غذای این افراد بهتر است که دارای مزاج سرد باشد که توان آن ها نسبت به تشنگی بالا ببرد و مصرف غذاهای سرد مزاج موجب تامین رطوبت می شود.
رعایت موارد زیر هنگام روزهداری به افراد گرم و تر توصیه می شود:
🔸مصرف غذاهای با طبع معتدل (در صورت حرارت زیاد بدن، غذاهای سرد نیز توصیه می شود)
🔹پرهیز از مصرف گوشت ها و غذاهای خیلی گرم
🔸مصرف نوشیدنی های خنک و آب کافی در فاصله بین افطار تا سحری
🔹فعالیت روزانه باید در حدی باشد که موجب تشنگی زیاد و خستگی نشود
🔸اعتدال در خواب و پرهیز از خوابیدن بلافاصله بعد از سحری
🔹استراحت کافی و انتخاب آب و هوای معتدل برای مکان استراحت و خواب
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_گرم_و_تر صاحبان مزاج دم دارای پوست گلگون و سرخ هستند که رگهای بدنشان آش
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_سرد_و_خشک
یکی از مزاج هایی که صاحبان آن باید با دقت به توصیه ها و فرامین طب سنتی آشنایی یافته و بدان عمل کنند، سوداوی مزاجان هستند. سوداوی مزاجان طبیعت سرد و خشک دارند.
صاحبان مزاج سودا باید از مصرف غذاهایی با طبیعت سرد و خشک اجتناب کرده و بیشتر، از غذاهای گرم و تر استفاده کنند. چرا که با مصرف غذاهای سرد و خشک و سودا زا، این خلط افزایش یافته و موجبات ابتلاء به بیمارهای عصبی همچون افسردگی و وسواس، بیماری های پوستی، واریس و… می شود.
یکی از عواملی که باعث ایجاد سودا در بدن شده و موجب بیماری می شود، قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی، از جمله تماشای تلویزیون، کار با رایانه و استفاده از تلفن همراه و… می باشد. که صاحبان این مزاج ها باید نسبت به سایر مزاج ها حتی الامکان فقط در مواقع ضروری از این وسایل استفاده کنند.
سوداوی مزاجان در ماه ضیافت الهی به دلیل خشکی مزاج و مقارنت با فصل تابستان که طبیعت گرم و خشک دارد، باید مراقب کاهش رطوبت بدن خود باشند و توصیه می شود تا از نوشیدنی ها و خوراکی هایی که رطوبت دارند بیشتر استفاده شود.
مهم ترین عاملی که افراد سوداوی مزاج را رنج می دهد، یبوست مزاج است که در این صورت، ابتدا باید یبوست مزاج را درمان کرد. از عوامل تاثیر گذار جهت جلوگیری از ابتلا به یبوست مزاج خوب جویدن غذا و نوشیدن به موقع آب و حذف غذاهای با طبیعت سرد از رژیم غذایی و استفاده از غذاهایی با طبیعت گرم است.
رعایت موارد زیر به افراد سرد و خشک توصیه می شود:
🔸مصرف مواد غذایی مقوی در وعده سحر و افطار
🔹خوب جویدن غذا و پرهیز از پرخوری
🔸مصرف مایعات کافی و نوشیدنی ها به ویژه شربت عسل و آبلیمو در فاصله افطار تا سحری (حدود سه لیوان)
🔹هنگام روزه گرفتن استراحت، خواب، تحرک و ورزش در حد اعتدال باشد
🔸حمام روزانه با آب ولرم
🔹مصرف غذاهای آبکی و با کیفیت مانند خورش هایی که در آن ها از گوشت تازه استفاده شده
🔸پرهیز از مواد غذایی یبوست زا در ماه مبارک رمضان
🔹پرهیز از خوابیدن بلافاصله بعد از صرف غذا و فاصله انداختن بین غذا و خواب حداقل یک ساعت و نیم
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_سرد_و_خشک یکی از مزاج هایی که صاحبان آن باید با دقت به توصیه ها و فرامین
#ماه_رمضان و افراد با #طبع_گرم_و_خشک
نوشیدن یک تا سه لیوان آب زرشک نیم ساعت قبل از سحری و دو و نیم ساعت بعد از افطار و صرف شام فوق العاده مفید است.
افراد صفراوی مزاج در سفره های افطاری می توانند به جای مصرف نوشابه که متاسفانه در مهمانی ها و مراسمات به غلط رسم شده است، از سرکه انگبین استفاده کنند.
متاسفانه برخی از اشخاص در ماه مبارک رمضان شب ها را نمی خوابند که این امر موجب افزایش خلط صفراء در بدن شده و ایجاد بیماری می کند.
توصیه می کنیم از انواع ترشی جات و سالاد ها استفاده کنید اما باید توجه داشته باشید که مصرف سالاد باید قبل از مصرف غذا باشد.
افراد صفراوی مزاج می توانند با مصرف یک الی سه لیوان شربت خاکشیر در سحری از تشنگی مفرط در طول روز جلوگیری کنند. این افراد می توانند با حجامت میزان زیادی از گرمی و خشکی مزاج خود را اصلاح نمایند.
این افراد نباید به طور سریع و سرپایی غذا بخوردند و باید با آرامش تمام و نشسته غذا بخورند و غذا را بسیار بجوند. همچنین پیاده روی سبک دو ساعت بعد از افطار برای صفراوی مزاجان بسیار مفید می باشد.
رعایت موارد زیر به افراد گرم و خشک توصیه می شود:
🔸مصرف غذاهای معتدل یا با طبع سرد در وعده سحری و افطار
🔹پرهیز از به کاربردن ادویه، سیر و پیاز در غذاها
🔸پرهیز از مصرف سرخ کردنی ها
🔹مصرف خورش های ترش و ملین مثل خورش آلو و تمرهندی
🔸پرهیز از مصرف زیاد گوشت مگر در غذاهای آبکی
🔹مصرف عرقیات سرد و نوشیدنی های سرد مانند عرق کاسنی و شاهتره، شربت خاکشیر، شربت آبلیمو و … در فاصله افطار تا سحری
🔸پرهیز از فعالیت زیاد در طول روز و انجام ورزش های سنگین
🔹داشتن خواب کافی (به ویژه نزدیک ظهر یا بعد از ظهر)
🔸استراحت کافی در مکان های خنک
🔹پرهیز از پیاده روی در آفتاب
🔸استفاده از حمام با آب ولرم
🔹دوری از فضاهای تنش زا و ناراحت کننده و پرهیز از عصبانیت
@Fahma_KanoonTaha
برای بهره مندی از معنویت و روزه داری لازم است تا غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان داشته باشید:
🔹سعی کنید بیشتر از غذاهای آبکی مانند انواع آش ها و خورش ها استفاده کنید.
🔸استفاده از انواع سبزی در آش ها برای حفظ لینت مزاج (نرمی و روان بودن طبع) لازم است.
🔹به هیچ عنوان روزه را با خوراکیهای سرد باز نکنید زیرا به سرعت جذب بدن شده و عوارضی مانند درد مفاصل و استخوان، تغییر مزاج معده و… را در پی دارد.
همچنین مصرف تخم شربتی در دم افطار توصیه نمیشود زیرا میتواند سبب اسپاسم عضلات و کمردرد شود.
🔸سیب و آب سیب، تقویتکننده معده، قلب و مغز است و مصرف آب سیب قبل از خواب، موجب میشود که فرد در طول روزهداری از عطش و التهاب معده، کاهش تمرکز و بیحوصلگی دور باشد.
🔹بهترین گوشت برای مصرف معمول، گوشت گوسفند است. اما افراد سردمزاج می توانند گوشت شتر را نیز در برنامه غـذایی خود بگنجانند.
مصرف گوشت های سردمزاج مانند مرغ های پرورشی، ماهی و گاو، ضعف بدنی روزه دار را افزایش می دهند.
🔸شاه توت، آلبالو، گیلاس، هلو، خربزه، زردآلوی رسیده بهترین میوه های سحری تا افطار است.
🔹از نان های سبوسدار استفاده کنید. چنانچه به نان های سبوس دار دسترسی ندارید می توانید از جوانه گندم یا سبوس گندم در کنار وعده های غذایی تان استفاده کنید. سبوس در اندازه کم، غذاییت خوبی داشته و در حفظ لینت مزاج مفید است.
🔸بهره گیری از روغن های طبیعی مانند روغن ارده کنجد و روغن زیتون در طبخ غذا و حذف روغن های نباتی جامد و مایع صنعتی در تقویت بدن و پیشگیری از بروز یبوست موثر است. مصرف غذاهای سرخ کردنی و پرچرب باعث تولید صفرا شده و تشنگی و گرمی زیاد بدن را بدنبال دارد. سعی کنید در ماه مبارک رمضان سرخ کردنی ها را کنار بگذارید.
🔸پرهیز از پرخوری
🔹از پرخوری در افطار و سحری پرهیز کنید. پرخوری باعث اختلال در هضم می شود. این مسئله یکی از علل اصلی ضعف در افراد روزه دار است. پرخوری در بروز تشنگی نیز نقش دارد. هر اندازه بیشتر غذا مصرف کنید نیازتان به آب بیشتر خواهد شد. پرخوری در وعده سحری تشنگی طول روز را به همراه خواهد داشت.
🔸افطار مانند صبحانه
ویژگی غذای انسان در ابتدای افطار از بعضی جهات شبیه به مصرف صبحانه است:
◀️ گرم بودن معده و کبد
◀️ طولانی شدن مدت گرسنگی
◀️ وجود مواد زائد در معده
لذا مصرف مواد غذایی با دمای بسیار کم مانند آب سرد و بستنی، مصرف میوه هایی مانند هندوانه و خربزه، مصرف شیر، پنیر و امثال اینها به هیچ وجه برای شروع افطار مناسب نیست.
✳️ چه نوع آبی در افطار بنوشیم؟
در طب سنتی توصیه فراوان به مصرف #آب_ولرم در ابتدای افطار شده است. ممکن است تصور شود یک نوشیدنی سرد مانند آب یخ اثر بیشتری در رفع تشنگی دارد، ولی برخلاف این تصوّر، آب ولرم در رفع تشنگی و برای سلامتی مفیدتر است.
✔️ مصرف هلیم در افطار
غذایی که در ماه رمضان در افطار می خورید بهتر است از غذاهای سنگین دیر هضم پرهیز شود. مثلاً باید از مصرف بعضی از آشهای سنگین، ماکارونی و زیاده روی در مصرف غذاهای سبک اجتناب کرد. البته اگرچه هلیم به عنوان غذای دیرهضم شناخته می شود ولی مصرف کم آن یک غذا کامل محسوب می شود.
✔️ سالاد در سحری
بعضی معتقدند مصرف سالاد کاهو و خیار به علت طبع سرد و تامین رطوبت بدن، مواد غذایی مناسبی در ماه رمضان برای وعده سحری است. این مطلب از یک جهت درست و از بسیاری جهات نادرست است. اول اینکه مصرف خیار همراه غذا باعث سوء هضم شده و به دلیل عدم تولید خون خوب ضعف طول روز را به همراه خواهد داشت. دوم اینکه میوه و سالاد سبک بوده و با اندکی فعالیت طی روز در اثر سوخت و ساز بدن میسوزند و قوت بدن تا غروب را تامین نمیکنند. سالاد سبزیجات تازه یا سالاد جوانه گندم با روغن زیتون را جایگزین سالاد گوجه، خیار و کاهو کنید.
✔️ پیشگیری از ضعف در ماه رمضان
مصرف مواد غذایی طبیعی و مناسب از جمله سویق جو، انواع مغزها، مصرف حلیم در وعده افطار، مصرف سمنو، استفاده از برنج و روغن طبیعی و با کیفیت در برنامه غذایی، انواع حلواهای طبیعی، خرما، شربت عسل و… در این مورد مفید است.
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
❇️ #فلش_کارت نشست بازی 💠 فلش کارت های نشست بازی قسمت ۲۱ @Fahma_KanoonTaha
❇️ #فلش_کارت نشست بازی
💠 فلش کارت های نشست بازی
قسمت ۲۲
@Fahma_KanoonTaha
کانون طه آبپخش
❇️ #فلش_کارت نشست بازی 💠 فلش کارت های نشست بازی قسمت ۲۲ @Fahma_KanoonTaha
❇️ #فلش_کارت نشست بازی
💠 فلش کارت های نشست بازی
قسمت ۲۳
@Fahma_KanoonTaha