9⃣1⃣1⃣📌چگونه میتوان دانست که برترین ماهها یا روزهای سال کدامند؟ بی اعتنایی به این ماهها و روزها، به لحاظ اعتقادی چه معنایی دارد؟
👈 پاسخ
1⃣برترین ماهها یا روزهای سال، آن ماهها و روزهایی هستند که فرصت برای رسیدن انسان به سعادت حقیقی یعنی قرب الهی بیشتر فراهم باشد.
2⃣انسان، هیچ راه تشخیصی برای رسیدن به این منظور ندارد، جز اینکه خداوند متعال خودش به این نکته تصریح کند یا به طرق دیگر انسان را از این نکته آگاه سازد.
3⃣یکی از آن راهها، مقدار اعمال و عباداتی است که برای آن ماه یا روز بیان شده است. وقتی برای یک ماه یا روز، اعمال و عبادات فراوانی ذکر میشود، نشان از فضیلت یا برتری آن ماه یا روز نسبت به دیگر اوقات دارد.
4⃣ ماه مبارک رمضان دارای بیشترین اعمال است. روزها، شبها و سحرهای آن اعمال ویژهای دارد. بعد از هر نماز واجب، سه دعای خاص وجود دارد.
این همه، نشان از برتر بودن این ماه دارد. وقوع شب قدر و نزول دفعی قرآن هم، این نکته را مضاعف میکند.
5⃣ماه مبارک رجب، در رتبه بعدی قرار دارد. پس از ماه مبارک رمضان، هیچ ماهی به اندازه ماه رجب دارای اعمال و عبادات ویژه نیست.
6⃣پس از آن، ماه شعبان نیز از ماههای بسیار پرفضیلت است که به نظر میرسد سرآمد اعمال این ماه، مناجات بسیار دلنشین شعبانیه است.
7⃣نادیده گرفتن این ماههای پرفضیلت از سوی ما، معنایش آن است که برایمان فرقی نمیکند به سعادت برسیم یا نرسیم. بخشیده شویم یا نشویم و یقیناً معنایش اعتقاد ضعیف به روز جزاست و وعدههای الهی نسبت به سرای باقی است.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#برترین_ایام_سال
https://eitaa.com/Faryab110
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
9⃣1⃣1⃣📌چگونه میتوان دانست که برترین ماهها یا روزهای سال کدامند؟ بی اعتنایی به این ماهها و روزها، ب
✅دوستان سلام
اعیاد مبارک
فرداشب یادداشت جدید نداریم تا عزیزان بتوانند یادداشتهای قبلی را مطالعه کنند.
از شنبه برخی پرسشهای مهم درباره معاد را پاسخ میدهیم.
عزیزانی که در این باره پرسش دارند در خصوصی برام بفرستند.
0⃣2⃣1⃣📌مقصود از فشار یا عذاب قبر چیست؟ آیا همگان فشار یا عذاب قبر دارند؟
👈 پاسخ
1⃣مقصود از قبر، قبری که بدن انسان را در آن میگذارند، نیست، بلکه همان عالم برزخ است. در قبر دنیوی، نه عذاب است، نه فشار. نه آتش است و نه نعمت.
2⃣مقصود از فشار و عذاب قبر همان عذابی است که مجرمان در ابتدای حضور در عالم برزخ یا ادامهی آن دارند، بر این اساس تفاوتی میان عذاب و فشار قبر نیست.
3⃣در روایات، نسبت به فشار و عذاب قبر مطالب گوناگون و عمدتاً ترسناکی وجود دارد.(کتاب منازل الاخره) در عین حال، روشن است که عذاب قبر برای همگان نیست، بلکه برای گنهکاران است، چنانکه اگر گفته میشود جان دادن، سخت است برای گنهکاران است نه مومنان واقعی.
4⃣سخت جان کندن و نیز عذاب قبر، به منزله ی نوعی عذاب برای انسان است و دلیلی ندارد که مومن واقعی بخواهد عذاب شود.
5⃣آن عذابی که در مرحله برزخ بر انسان گنهکار وارد میشود، میتواند موجب تخفیف در عذاب اخروی شود، مگر بر کافران و مشرکان که عذاب آنها دایمی است.(درباره خالد بودن کافران در آینده گفتگو خواهیم کرد)
6⃣از آنجا که انسان در عالم برزخ، دارای جسم است، عذاب و نعمتهای برزخی هم جسمانی هستند و هم روحانی. (درباره کیفیت جسم انسان در یادداشتهای بعدی سخن خواهیم گفت.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#معاد
https://eitaa.com/Faryab110
1⃣2⃣1⃣📌در برخی روایات، تصریح شده که ارواح مومنان در وادی السلام و ارواح کافران در وادی برهوت هستند. معنای این سخن چیست؟
👈پاسخ
1️⃣وادی السلام، قبرستانی در شهر نجف اشرف است. اغلب روایات مربوط به حضور انتقال ارواح مومنان در وادی السلام، نامعتبرند، در عین حال، یک روایت معتبر میان آنها وجود دارد(تهذیب الاحکام، ج1، ص466)
2️⃣در روایات، از برهوت به بدی یاد شده و موقعیت جغرافیایی آن هم، سرزمین یمن معرفی شده است. در این روایات، ـ که اغلب آنها، معتبرند ـ تصریح شده که ارواح کافران در آنجا هستند. (الکافی، ج3، ص245ـ246)
3️⃣روح، یک موجود مجرد است، ازاینرو، نمی تواند مکان مادی داشته باشد، ضمن آنکه، حقیقت آن است که تمام ارواح در عالم برزخ هستند. آیا عالم برزخ، همان وادی السلام یا برهوت است؟بر این اساس، باید معنای دیگری برای این روایات ارائه کرد.
4️⃣گفتنی است می توان از این روایات به دست آورد که سرزمین وادی السلام، سرزمینی بسیار مقدس و مورد عنایت خداوند متعال است، در سوی مقابل، برهوت سرزمینی، مغضوب است.
5️⃣می تواند مقصود از حضور ارواح مومنان در وادی السلام، ارتباط ارواح با این سرزمین مقدس باشد؛ سرزمینی که مورد عنایت خداوند متعال است. چنانکه اگر گفته می شود، ارواح پیامبران به زیارت امام حسین علیه السلام در کربلا می آیند، می تواند مقصود، ارتباط ارواح ایشان با این مکان مقدس باشد.
6️⃣روشن است که چنین ارتباط گرفتنی با سرزمین های مقدس، یکی از مصادیق نعمت های الهی است که به ارواح مومنان داده می شود؛ چنانکه ارتباط گرفتن با سرزمین های مغضوب، می تواند یکی از مصادیق عذاب باشد.
7️⃣گفتنی است برخی معتقدند که مقصود از این روایات، ملکوت و باطن قبرستان وادی السلام و نیز ملکوت سرزمین یمن است.(شهید مطهری، آشنایی با قرآن، ج9، ص271ـ276)
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
#معاد
https://eitaa.com/Faryab110