«دارالمکافات دنیا»
یاد دارم که در مراسم ختم یکی از اقوام، دیدار یکی از خویشاوندان قدیمی من را آنقدر خوشحال کرده بود که غافل از رفتار منطقی در یک مراسم عزا شدم و با او به گفتگو و خنده نشستم… چند سال بعد هنگامی که در مراسم ختم مادر مرحومم، در حالی که غم و اندوه بر سینه ام سنگینی می کرد، متوجه چند نفر از حاضرانی شدم که در حال گپ و خنده با یکدیگر نشسته بودند! ناآگاه تصویر همان روزی که من نیز با غفلت از حال صاحب عزا، به شعف گذرانده بودم؛ در برابر چشمانم نقش بست؛ با خود زمزمه کردم که دنیا دارالمکافات است؛ از آن دست که دادی، امروز از همان دست گرفته ای…
دارمکافات بودن دنیا کنایه از آن است که بر اساس ضوابط و سنت های جاری در جهان، ذرات هوشمند هستی، پاسخ مناسبی به هر رفتار و عملکرد انسانی خواهند داد.
به عبارت دیگر، مکافات دنیا را می توان واکنشی دربرابر کنش انسانی دانست؛ که می تواند با توجه به اصل آن عمل، مثبت و یا منفی منعکس شود!
راستی اگر آدمی، تنها همین یک حقیقت را باور می کرد، آیا می توانست به راحتی با خطاها و رفتارهای نادرست خویش، زندگی را بر احوال دیگران تلخ کند؟!
إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لأَنفُسِکمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا ... اگر نیکی کنید به خودتان نیکی می کنید و اگر بدی کنید پس به خودتان بدی می کنید (اسرء؛۷)
✍🏻 فاطمه شکیبرخ
#پندانه
#تلنگر
@Ghalamzaniii
27.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ شهادت جانسوز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را خدمت حضرت بقیة الله الأعظم و تمامی شیعیان تسلیت عرض می نماییم.
#فاطمیه @Ghalamzaniii
«کلنیک ترک بی حجابی»
عناوین، همیشه در معرض نقد آگاهان و یا ناآگاهان نسبت به محتوا بوده است، اما اینکه ما عنوانی را انتخاب کنیم که با محتوا سنخیت لازم را نداشته باشد؛ طبیعتاً عقلانی و مطلوبِ جامعه علمی نخواهد بود!
معمولاً کلینیک یا همان درمانگاه، ساختمان یا بخشی در بیمارستان یا مرکز بهداشتی-درمانی است که به درمان بیماران یا مراقبت پزشکی از بیماران سرپایی می پردازد.
اینکه عنوان کلنیک ترک بی حجابی، بنا به اظهارات معاون اجتماعی و دستگاههای حاکمیتی ستاد امر به معروف کشور، همان محلهای مشاوره است و قرار خواهد بود که در این مراکز، تنها کارهای تربیتی و فرهنگی صورت بگیرد؛ بر طبق ادبیات مرسوم، با عنوان مطرح مطابق نیست و اشکال ادبی دارد!
از سوی دیگر ستاد محترم، چنانچه این کانون تربیتی- فرهنگی در دست احداث را که کلنیک نامیدهاند؛ با نام عفاف، پیوند بزنند، هم در تلّهی تهاجم دیدگاههای منتقدان حجاب قانونی، قرار نخواهند گرفت و هم متهم به تبعیض جنسیتی در جامعه نخواهند شد؛ زیرا آنچه امر الهی در باب حجاب در قرآن مطرح است، تنها خطاب به بانوان نبوده و بلکه در ابتدا آقایان، مکلّف به رعایت حجاب یا همان ترک نگاه ناپاک شده اند و سپس بانوان! (نور؛۳۰)
براین اساس، می توان گفت؛ رعایت عفاف، حیاء و حجاب، توسط هر دو جنس لازم است؛ تا در نهایت، سبب آرامش و پاکی در جامعه اسلامی گردد!
از این رو، به مسئولان ستاد محترم، پیشنهاد می شود، ضمن اهتمام برای راهاندازی مراکز مشاوره عفاف در سراسر کشور، این کانون ها را مختص به بانوان اعلام نکنند و از آقایانی که با هرزگی نگاه خویش، جامعه را به دامان ناپاکی ها سوق می دهند نیز، برای درمان، دعوت به عمل آورند!
و من الله التوفیق
✍🏻 فاطمه شکیبرخ
#پندانه
#ستاد_امر_به_معروف
@Ghalamzaniii
✍️قلم زنی✒️
دردی که شکستی غریبانه زنی را ! رخساره آن ماه مدینه به شبی را… گو از چه گسستی در بیت دو ولی را آن م
پس از رحلت رسول خدا (ص) در ماجرای غصب فدک، حضرت زهرا سلام الله با لباس های بلندی که تمام بدن ایشان را پوشانده بود، وارد مسجد شد و در عین مستور بودن از منظر نامحرمان، به ایراد خطبه پرداخت تا بر جان گرفتن دوباره سنتهای جاهلی انتقاد نماید (ابن ابی الحدید، ج۱۶:۲۱۱).
ایشان به رغم داغ هجرت پدر، شبها به همراه علی(ع) به در خانه مهاجران و انصار میرفت و در حمایت از ولایت، توصیهها و وصیتهای از یاد رفته ی حضرت ختمی مرتبت (ص) را به یادها میآورد.
#فاطمیه
@Ghalamzaniii
ردای آراستهای به تن داری ابوجعفر، درحالیکه جدت علی (ع) لباس کهنه و ارزان میپوشید!
صدایش بلند بود اینبار. امام با تبسمی جواب داد:
آن زمان کار جدم براساس عدالت و امامت بود؛ چون عموم مردم فقیر بودند و غذای خوب نمیخوردند. امروز عموم مردم در آسایش هستند، من نیز به پیروی از جدم، مثل مردم لباس میپوشم!
#زمانه
@Ghalamzaniii
پاییز، موعد پیراستن جانهاییست که همیشه به استقبال پویایی افکار می روند و تغییر و تحول را پذیرا هستند.
شکرانه های خویش را در زیر آسمان گرفته و بارانی زمزمه می کنند؛ زیرا که از نوای رحمت پروردگار، به حظّ و بهره رسیدهاند…
پاییز همواره، مملو از حرفهایی از جنس تلنگر و امید بوده است؛ آنگاه که خبر از زمستانی نه چندان دور در چنته دارد؛ تا در گذر ایام، زمین را به رفع تمامی زاوئد و هیجان رویش طبیعت، نوید رساند…
پاییز، تمرین آغاز یک انتظار با معناست که از دوری خورشید تابان، به وقوع پیوسته است؛ تا با هماوردی سرمای سخت زمستان، استخوان طبیعت، ترک بَر دارد و آماده پذیرش بهار خلقت گردد!
پاییزتان به تحوّل طبیعت گرم و به آرامش صدای برگ های خرد شده بر کوی و برزن، مهربان باد.
✍🏻فاطمه شکیبرخ
#پاییز
@Ghalamzaniii
«کوله بارت را رها کن»
با کوله بار خستگی از نامهربانی های خانوادهی همسرش، برایم درد و دل می کرد. تمام وجودش خشمی نابخشودنی بود که در هیجان کلامش فهمیده می شد…
همه را که شنیدم، پرسیدم چندسال است ازدواج کردهای؟
گفت بیش از ده سال…
گفتم یعنی در این سالها که گذشته است؛ این کوله بار پر از خشم را هر روز و هر لحظه، با خودت حمل می کنی؟!
مگر یک بانو که ریحانهی خلقت است، چقدر تاب آوری در بارکشی رنجشها دارد؟!
آیا فکر نمی کنی که وقت آن رسیده است که این هجم پُر از آزردگی را برای همیشه از دوش خویش برداری؟!
برای آنکه خودت، آسوده خاطر زندگی کنی…
برای آنکه خانهی خاطراتت با انباشت تلخیها، انبار کدورت و ناخوشایندی روزگار نباشد…
دنیا محلِ داد و ستد است!
اما نه صرفاً از منظر اموال و دارایی ها، بلکه آنچه داد و ستد گفته می شود، بخشیدن چیزی در ازای بدست آوردن چیز دیگری است...!
برای داشتن حال خوب در زندگی، میبایست به دیگران حال خوش ببخشایی و برای آنکه توان بخشیدن احوال نیک به دیگران را داشته باشی، نخست باید حال خویشتن را از زنگار کدورت ها و دل آزردگی ها پاک نمایی…
✍🏻فاطمه شکیبرخ
#تلنگر
#پندانه
#انرژی_مثبت
@Ghalamzaniii
به امیرالمومنینعلیهالسلام فرمود:
شما از من خواستی اجازه بدهم که
آن دو نفر به عیادت من بیایند،
درست است؟!
حضرت فرمودند: درست است.
سپس حضرتزهراسلاماللهعلیها فرمود:
من هم از تو درخواستی دارم.
وقتی از دنیا رفتم؛
اجازه نده که این دو نفر
بر جنازهام نماز بخوانند،
و نگذار بر سر مزارم حاضر شوند...
منبع؛بحارالانوار، جلد۴۳،ص۵۰۱
پ.ن: هیچ مسئله ای پس از شهادت حضرت زهرا سلام الله، سهمیگن تر از آن نیست که آن دو نفر و همفکران آنان، قیم و راهبر امت اسلام شدند و دین را در بیراههی فکری خویش، تبیین و تفسیر نمودند!
پس امروزه چه سرزنش و ملامتی بر امت جهان اسلام باقی می ماند، که چنین آرام، تماشاگر قساوت و جنایت قوم نفرین شده هستند، حال آنکه مسلمانان به تعبیر قرآن کریم، امتی واحد بوده که چون عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نباید قراری باقی ماند…
✍🏻فاطمه شکیبرخ
#فاطمیه
@Ghalamzaniii
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امامخامنهای در دیدار با اعضای حماس فرموده بودند؛ «اینکه آقای سیدحسن نصرالله میگوید من انشاءالله در مسجدالاقصی نماز میخوانم، برای ما یک امید کاملاً عملی و قابل تحقق است... اگر همه ما به وظایف خود عمل کنیم، وعدهی الهی قطعاً محقق خواهد شد»۱۳۹۸/۴/۳۱
@Ghalamzaniii
✍️قلم زنی✒️
امامخامنهای در دیدار با اعضای حماس فرموده بودند؛ «اینکه آقای سیدحسن نصرالله میگوید من انشاءالله
«امید رگ اصلی حیات امتهاست»
در خصوصی کلیپی که امامخامنهای در دیدار با اعضای حماس فرموده بودند؛ «اینکه آقای سیدحسن نصرالله میگوید من انشاءالله در مسجدالاقصی نماز میخوانم، برای ما یک امید کاملاً عملی و قابل تحقق است... اگر همه ما به وظایف خود عمل کنیم، وعدهی الهی قطعاً محقق خواهد شد»۱۳۹۸/۴/۳۱
چند نکته قابل توجه است؛
اول اینکه حضرت آقا در این کلیپ، نتیجه را منوط به عمل به وظایف دانستهاند و چنانچه تصور کنیم که مصلحت اندیشی ها سبب گرفته شدن نعمت وجود سیدحسن در بازوی مقاومت شد؛ بازهم نمی توان اصل وعده پیروزی را متوجه وجود ایشان فرض کرد؛ زیرا تقدیر پیروزی، فراتر از اشخاص و افراد واقع می شود!
از آنجا که برخی این وعده را که به دلایلی انجام نشد؛ به جلسه ی اخیر حضرت آقا با شورای خبرگان مرتبط دانستهاند و معتقدند که حذف سیدخراسانی هم بر خلاف وعدههای مطرح توسط بزرگان، ممکن خواهد بود و باید نگران عاقبت انقلاب شد!
می توان صریح عنوان کرد که برطبق آموزه ها و بنیان های فکری مکتب انقلاب، نگاه مومنان، نباید منتهی به اشخاص در رأس متوقف شود؛ حتی اگر آن فرد رهبر معظم انقلاب باشد؛ این مسئله حتی در اندیشه تبیینی حضرت آقا درباره اصل حکومت اسلامی که اتفاقا کاملاً منطبق با اندیشه های امام خمینی رحمة الله است نیز به وضوح دریافت می شود و از این منظر، حفظ اصل نظام اسلامی از حفظ جان امام زمان عج الله تعالی، اهم بیان شده است!
موکداً تاکید می شود که انقلاب ما که قطعاً مقدمه ظهور حضرت بقیةالله اعظم اروحناه له الفداء است؛ نباید در اذهان مومنین، منتهی به وجود و یا عدم وجود اشخاص شود و اینطور در بین انقلابی ها جا بیافتد که خدای نکرده بعد از حضرت آقا، انقلاب به شکست خواهد رسید!
از نگاه دیگر، چنانچه با دیدگاه مثبت و امید آفرین، به دیدار اخیر حضرت آقا بنگریم، می توان باور کرد که رویکرد تربیتی و تبیینی ایشان درباره مسئلهای که پیشتر بیان شد، متوجه تک تک باورمندان به انقلاب بوده و مخاطب، تنها اعضای مجلس خبرگان فرض نخواهد شد!
اکنون وظیفه تمام دردمندان انقلابی، ایجاب می کند که باتوجه به شرایط کنونی از هرگونه انتشار پیام های مایوس کننده به شدت حذر کنند، زیرا بنا به فرمودهی قرآن، خداوند سرنوشت هیچ امتی را تغییر نمی دهد؛ مگر آنکه آنان، آنچه را که در خودشان است، تغییر دهند! پس در جامعه امیدآفرینی کنیم تا پروردگار به امید ما، سرنوشت نیک ما را حفظ گرداند!
✍🏻فاطمه شکیبرخ
#امید_آفرینی
@Ghalamzaniii
«دلی که دمادم گرفته است»
انسانیت یکی از ویژگیهای انسان دوپا است که گاهی با حسابهای مادی، جور در نمیآید؛ به خصوص هنگاهی که، پای منافع به میان کشیده شود!
آنوقت است که لاکچری ترین کشتار تاریخ، رقم می خورد و منطق بشر، هیچ توانی برای درک سکوت مرگبار آدمیان نمی یابد!
اللَّهُمَّ إِنِّی أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِی فَلَمْ أَنْصُرْهُ
خداوندا، از تو پوزش میطلبم درباره ستمدیدهای که پیش چشمم بر او ستم شد و یاریاش نکردهام…
گاهی زیر لب، آرام زمزمه می کنم، خدایا، نتوانستم یاریاش کنم…
جانم به قربانت مولای مظلومان (ع) که فرمودی؛ هرکس در برابر عملی که دیگران انجام میدهند، سکوت کند، راضی به آن عمل، شمرده می شود!
می دانم که می دانی، سکوت نکردهایم و همواره دل هایمان، انبار فریادهاییست که محلی برای دفن هموم ساکنش، نیافته است…
آستین هایمان را بر دهان فرو بردهایم تا مبادا، صدای جنس غممان در نزد شمرهای زمان، شناخته شود!
ای کاش که تعریف انسانیت را از لغت نامهها بردارند، وقتی که ملاکش را با پول کثیف می توان تغییر داد! وقتی که مرزهای انسانیت را نمی توان در معنای واقعی آن، گسترش داد!
✍🏻 فاطمه شکیبرخ
#غزه
#لبنان_تنها_نیست
@Ghalamzaniii۲۷۸
راستی مگه قرار نبود، دولت مایحتاج مردم رو تامین کنه؟ پس چرا تو دولت وفاق ملی مردم دارند، مایحتاج دولت رو تامین می کنند؟ منظورشون از وفاق، جیب من و تو نداره بود، درسته؟!🙄
@Ghalamzaniii