قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید جابری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری 🗓 جمعه 10 شهریور 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ
🍀ورقی از کتاب🍀
🔹 ملامت زیاد
ملامت گاهی خیلی مفید است.
گاهی یک انسان با ملامت غیرتش تحریک میشود. ولی ملامت هم جا دارد... مثلاً خیلی افراد در تربیت فرزند این اشتباه را مرتکب میشوند، دائماً بچه را ملامت میکنند و سرکوفت میزنند: ای خاک بر سرت، فلان بچه هم هم سنّ توست، ببین او چطور پیش رفته، تو خیلی بیعرضه و نالایق هستی، من که دیگر به تو امیدی ندارم. خیال میکنند با این ملامت ها غیرت بچه تحریک میشود در صورتی که در این موارد، اگر ملامت از حدش بگذرد، عکس العمل خلاف ایجاد میکند؛ روح او حالت انقباض و فرار پیدا میکند و او از نظر روحی بیمار میشود و محال است که دنبال آن کار برود. این است که پیغمبر اکرم در دستورهای خودش نه تنها به معاذبن جبل بلکه به معاذبن جبلها، به همه میفرمود: «بَشِّرْ وَ لاتُنَفِّرْ، یسِّرْ وَ لاتُعَسِّرْ» آسان بگیر، سخت نگیر، هی به مردم نگو «مگر دینداری کار آسانی است، دینداری مشکل است، خیلی هم مشکل است، فوقالعاده مشکل است، کار هرکس هرکس نیست، هرکس که نمیتواند دیندار باشد، کار هر بز نیست خرمن کوفتن- گاو نر میخواهد و مرد کهن». هی از مشکل بودن دینداری میگویی، در نتیجه او میترسد و میگوید وقتی اینقدر مشکل است پس آن را رها کنیم. پیغمبر میفرمود: «یسِّرْ» آسان بگیر.
🔹اسلام دین باگذشت و آسان
همچنین میفرمود: بُعِثْتُ عَلَی الشَّریعَةِ السَّمْحَةِ السَّهْلَةِ .( بخار الانوار / جلد۶۴/ص ۱۳۶)
خدا مرا بر شریعت و دینی مبعوث کرده است که باسماحت (باگذشت) و آسان است. دین اسلام سماحت دارد. به یک انسان میگویند «سماحة» یعنی انسان باگذشت، ولی «دین باگذشت است» یعنی چه؟ مگر دین هم میتواند باگذشت باشد؟ دین هم باگذشت است ولی اصولی دارد. چطور؟ دینی که به شما میگوید وضو بگیر، همین دین به شما میگوید اگر زخم یا بیماریی در بدن تو هست و خوف ضرر داری، بیم ضرر داری- نمیگوید یقین به ضرر داری- تیمم کن، وضو نگیر.
این معنیاش سماحت این دین است؛ یعنی یک دینِ یک دنده لجوج بیگذشت نیست، در جایش گذشت دارد. یا میگوید روزه واجب است. واقعاً اگر انسان بدون عذر روزهای را بخورد گناه مرتکب شده است. ولی همین دین میبینیم در جای خودش گذشت زیادی نشان میدهد: «یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ وَ لا یریدُ بِکمُ الْعُسْرَ». در مورد روزه است؛ مسافر هستی، در مسافرت روزه گرفتن برای تو سخت است، روزه نگیر، بعد قضایش را بگیر: «یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ». مریض هستی: «وَ مَنْ کانَ مَریضاً اوْ عَلی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ ایامٍ اخَرَ یریدُ اللهُ بِکمُ الْیسْرَ وَ لا یریدُ بِکمُ الْعُسْرَ» «بقره/ ۱۸۵»، یعنی دینی است با سماحت و باگذشت. حتی وقتی خوف ضرر داری (لازم نیست صددرصد یقین داشته باشی) [همینطور است[ و ممکن است این خوف از گفته یک طبیب فاسق یا کافر در دل تو پیدا بشود، ولی به هر حال این خوف و نگرانی در قلب تو پیدا شده است. و حدیث داریم که لازم نیست این خوف و نگرانی برای دیگران پیدا بشود و دیگران خائف باشند، «انَّ الْانْسانَ عَلی نَفْسِهِ بَصیرَةٌ». اگر تو خودت در قلب خودت احساس میکنی که خوف داری که نکند این روزه بیماری تو را تشدید کند، همین کافی است و لازم نیست از کس دیگر بپرسی. حتی برای یک پیرمرد یا پیرزن یا یک زن مُقرِب (یعنی زن حاملهای که نزدیک وضع حمل اوست) لزومی نیست که خوف ضرر باشد. یک پیرمرد یا پیرزن ممکن است خوف ضرر هم نداشته باشد ولی [چون[ به حد پیری و فرتوتی رسیده [روزه بر او واجب نیست[. این، سماحت و گذشت است.
مرحوم آیت الله حاج شیخ عبد الکریم حائری (اعلی الله مقامه) در آخر عمر که پیرمرد بود و روزه برایش سخت بود، روزه میگرفت. به ایشان گفته بودند: چرا شما روزه میگیرید؟ شما خودتان در رساله نوشتهاید و فتوای خودتان است که بر شیخ و شیخه روزه واجب نیست. آیا فتوایتان عوض شده یا هنوز خودتان را شیخ (یعنی پیر) حساب نمیکنید؟ گفت: نه، فتوایم تغییر نکرده، خودم هم میدانم پیرم. پس چرا افطار نمیکنید؟ گفت: آن رگ عوامیام نمیگذارد.
پیغمبر فرمود: «بُعِثْتُ عَلَی الشَّریعَةِ السَّمْحَةِ السَّهْلَةِ» خدا مرا بر شریعت و دینی باگذشت، و در موارد خودش سهل و آسان مبعوث کرده است؛ دینی است عملی، دین غیر عملی نیست. اتفاقاً از نظر آنهایی که از بیرون دارند نگاه میکنند، یکی از چیزهایی که به موجب آن اسلام همه را جذب میکند همین سهولت و سماحت این دین است. پیغمبر فرمود یک نفر مبلّغ باید مبلّغ سماحت و سهولت این دین باشد، کاری کند که مردم به امر دین تشویق و ترغیب بشوند.
📘 سیری در سیره نبوی
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️نماز نمیخوانم، به جای آن برای دستگاه امام حسین(علیه السلام) نوکری میکنم!
معلوم میشود نه خدا را شناختهای و نه امام حسین(علیهالسلام) را!
👤استاد شهید، مرتضی مطهری
@Gharargah_mehshekan
یه چیزی دیدم
مغزم ریخت به هم...
اعصاب و روانم تعطیل شد...
ونهای عراقی رو دیدین دیگه؟
خیلی خیلی تنگه، صندلیها چسبیده به همه، حتی راهروی وسط ون هم صندلی بازشو داره، تا جایی که شده صندلیهای کوچیک کوچیک توش کار کردن.
طرف اومد تو ون، دو تا خانوم هم همراهش بودن. ماشین هم کلا سه نفر جای خالی داشت. که این سه تا صندلیِ خالی، بغل هم نبود. در واقع خانوما مجبور بودن بین آقایونِ نامحرم بشینن.
یه آقای سی و چند سالهای که ظاهر خیلی مذهبیای هم داشت، با بچش نشسته بودن رو دو تا صندلی، بچههه کنار پنجره، آقاههم بغل دستش.
طرف بهش گفت ممکنه شما جاتو با بچت عوض کنی که خانوم من بتونه بشینه اینجا؟؟
یارو گفت نه، بچم دوست داره کنار پنجره بشینه. طرف دوباره ازش خواهش کرد گفت درست نیست خانوم من تو این جای تنگ بشینه کنار دست شما، یارو یه نگاه به بچش کرد گفت باباجان حاضری بیای اینور بشینی؟ بچههه گفت نه، باباشم گفت حاضر نیست دیگه، متاسفم.
طرف دوسه بار ازش خواهش کرد، بقیهی زوارِ توی ماشین ازش خواهش کردن، یارو حاضر نشد پاشه.
حالا اون بابا سر پا ایستاده، دو تا خانومِ همراهش سر پا ایستادن، همه معطلن. طرف یه نگاه تو ماشین انداخت یکی دیگه رو پیدا کرد که اگه جاشو عوض میکرد مشکل حل میشد، این بابام یه آقای ظاهر الصلاحِ سی چهل ساله بود. طرف بهش گفت میشه شما پاشی بشینی صندلی عقبی؟ که خانوما اینجا بشینن؟ یارو چند ثانیه مکث کرد گفت نه من همینجا راحتترم😐
باورتون میشه؟ گفت من همینجا راحتترم.
اینجا دیگه بقیه زوار همه دست به اعتراض زدن، من بهش گفتم تو که دیگه بچه نیستی مثه اون بابا، پاشو. نهایتا این یکی کوتاه اومد و پا شد.
حالا تازه اون باباهه که با بچش بود از حرف من ناراحت شد، طلبکار شد که چرا داری به من تیکه میندازی.
حالا نگاه کنین شما
طرف توی دریای ایثار مردم عراق غرق شده، غذا بهش میدن، جا بهش میدن، آب بهش میدن، کَت و کولش رو میمالن، لباسش رو میشورن، صورتش رو میبوسن ولی وقتی ظرفیت فهم نداره، وقتی ظرفیت پذیرش نداره، ذرهای از این ایثار درس نمیگیره، خب اربعین میریم چی یاد بگیریم ما؟ که نمونهی عملی ایثار رو ببینیم و نشون بچههامون بدیم. گذشت رو یاد بگیریم، بزرگ شیم و برگردیم.
حالا به نظرتون این بابا توی صحرای کربلا اگر بود چیکار میکرد؟ همینجاست که میگن کربلا به رفتن نیست، به شدنه.
البته این باباهه فکر کرد داره به بچش احترام میذاره و تربیتیش میکنه مثلا، اون در واقع با اینکار خودخواهی رو یاد بچش میده، فردا هم بچههه با خودخواهیهاش میشه بلای جون مامان و باباش.
خلاصه کربلا اگه رفتیم
کربلایی بشیم و برگردیم...😞
🔺عماد داوری دولتآبادی
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 مدرسه تربیتی امام حسین (علیه السلام)
فرزندی که کیف پدر را نامحسوس برمیدارد تا خستگی راه بر پدر کمتر شود ...
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت داریم
که روز محشر
تو محشوری با هر چیزی که دوسش داری ...💌
#یاحسین
@Gharargah_mehshekan
همه اسامی
بر کتیبه ی دل
نگاشته شده است
رفته ها نرفته ها،
اما چه سری است
دل با نرفته هاست؛
عطر نامشان
اشک رخسارشان
اندوه بی پایان شان
فراق جانکاه شان.
و در برابر چشمانت
قدم می گذارند.
جسم شان نیست
اما پرنده ی احساس شان
مدام همین حوالی است
با تو هم نفس می شوند،
و مگر نه این است
که دو لبت را تکان بده
حسین می شنود
بال و پر زدن
خسته و بی رمقت را
نمی بیند؟
می بیند
و برایت جبران می کند
قرار تو با او
یک زیارت خاص
ناب عاشقانه
طلبت سال بعد
خوشا به حالت🕊
@Gharargah_mehshekan
میشودمعجزهاینازلشودوبرگردی؟! :)💔
#حاج_قاسم
┈ ••~ ❅❥🌷🕊🌷❥❅~••┈
@Gharargah_mehshekan
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی مه شکن
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
📣 #اطلاعیه
🚩 #السلام_علی_الحسین_المظلوم
♦️ #قرائت_زیارت_اربعین
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🗓 روز اربعین
🕰 ساعت ۱۱
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🎤 با نوای:
🔅 کربلایی علیرضا محمدی نژاد
🎙 سخنران:
🔅 #استاد_رضانیا
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🔻 مکان:
۴۵متری عمار یاسر
روبروی مجتمع تجاری زمزم
انتهای کوچه شهیدان انصاری
پایگاه شهید چمران
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
@Gharargah_mehshekan
﷽
🍃جناب شیخ رجبعلی خیاط :
شیطان را دیدم بر جایی که انسان در نماز می خاراند،بوسه می زند.
#قلب_عارف ، ص ۱۴۸
═══✼🍃💠🍃✼══
@Gharargah_mehshekan
✳️ راز سلام آخر نماز
🔻 دلیل کسانی که میگویند سلام آخر [نماز] «السلام علیکم... » سلام آغاز است، این است که گویا در نماز «الصلاة معراج المؤمن» عروج او آغاز شده و در آخرین مرحلۀ عروج، به صفوف ملائک و انبیاء میرسد و چون کسی داخل جمع میشود، رسم این است ابتدا بر بزرگ جمع سلام میکند؛ پس اول به پیامبر خدا سلام میکنیم «السلام علیک ایها النبی» و بعد به بقیه.
📚 برگرفته از کتاب #اسرار_الصلاة
📖 ص ۴۷۱
✍️ #میرزا_جوادآقا_ملکی_تبریزی
@Gharargah_mehshekan
34.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹 داستان نوجوانی که شهدا را میدید!!
♦️ عجیب ترین بدرقه اربعینی
@Gharargah_mehshekan
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی مه شکن
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
📣 #اطلاعیه
🚩 #السلام_علی_الحسین_المظلوم
♦️ #قرائت_زیارت_اربعین
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🗓 روز اربعین
🕰 ساعت ۱۱
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🎤 با نوای:
🔅 کربلایی علیرضا محمدی نژاد
🎙 سخنران:
🔅 #استاد_رضانیا
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
🔻 مکان:
۴۵متری عمار یاسر
روبروی مجتمع تجاری زمزم
انتهای کوچه شهیدان انصاری
پایگاه شهید چمران
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | حسین (علیه السلام) چراغ هدایت است.
☝️ بخشی از بیانات امروز رهبر انقلاب در مراسم عزاداری اربعین حسینی با حضور هیئتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور. ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
🖼 #از_تبیین_تا_قیام | #اربعین۱۴۴۵
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، امروز در پایان عزاداری هیئتهای دانشجویی خطاب به دانشجویان:
اگر مقاومت کردید آن وقت قله را فتح خواهید کرد.
🖼 #از_تبیین_تا_قیام | #اربعین۱۴۴۵
@Gharargah_mehshekan
51.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
📹ببینید
📌حیاتنا حسین
💠 کربلایی حسین طاهری
┄┅═✼✿🚩✿✼═┅┄
@Gharargah_mehshekan
🔰 اربعین و کندوی اهل دین!
زیارت ناحیه مقدسه، سیدالشهداء(علیه السلام) را "یعسوب المتقین" می خواند!
#یعسوب، ملکه کندوی زنبور عسل است. اوست که #عامل_اجتماع است و همه را دور خود "جمع" می کند؛ "تقسیم کار" شکل داده و کندوی اهل ایمان را تشکیل می دهد.
#مدنیت_ایمانی نه گرد نفت شکل می گیرد و نه حتی آب و آبادانی؛ بلکه "ولاء" آن را شکل می دهد، همه تدین ها و مدنیت و آبادانی ها از آن به بعد است.
امیرالمومنین(علیه السلام) کسی دیگر را هم "یعسوب دین" معرفی کرد که: روزی می آید و بالش را زمین می زند و همه مثل پاره های ابر پاییز دورش جمع می شوند.
فَإِذَا كَانَ ذَلِكَ، ضَرَبَ يَعْسُوبُ الدِّينِ بِذَنَبِهِ، فَيَجْتَمِعُونَ إِلَيْهِ كَمَا يَجْتَمِعُ قَزَعُ الْخَرِيفِ.(حکمت ۲۶۰)
بی جا نیست می گویند: اربعین، تمرین ظهور است.
دیگر، یعسوب متقین، کنار فرات، تشنه محاصره و کشته نمی شود.
#فرهنگ_اربعین
✍️ محسن قنبریان
@Gharargah_mehshekan
✳️ نسبتمان را با همديگر اربعينی کنيم
🔻 اگر ما با نظر به فرهنگ «اربعين» به شخصيت خود وسعت بدهيم و نسبتمان را با همديگر اربعينی کنيم، دست و دلهايمان يکی میشود و مثل فضای اربعين خيلی راحت میتوانيم کنار همديگر باشيم، چون «کيفيتها» بر «کميتها» غالب میشود و هميشه اينطور بوده که وقتی تنها کمّيت بر روح و روان افراد و جوامع حاکم باشد، خصومت به ميان میآيد و جوامع متلاشی میشوند، چون همه گرگ همديگر میگردند ولی وقتی کيفيتها حاکم باشد، روحها وسعت میيابد و انسانها راحت همديگر را تحمل میکنند. اين شاخصۀ «هويت مهدوی» است که شنيدهايد در آن فرهنگ، گرگ و گوسفند بر سر يک آخور غذا میخورند. به اين معنا که «خصومتها» به «مدارا» و «رفاقت» تبديل میشود و شما در اربعين اين نوع رابطه را میبينيد که چگونه افراد خيلی راحت همديگر را تحمل میکنند و نسبت به همديگر «ايثار» دارند.
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 برگرفته از کتاب «اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر»
❤️ #به_تو_از_دور_سلام
#️⃣ #اربعین
@Gharargah_mehshekan