قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید جابری 📚 سیر مطالعاتی 🗓 جمعه 24 تیر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gha
📸
💢 حلقۀ شهید جابری
📚 سیر مطالعاتی
🗓 جمعه 24 تیر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
مهرحسینی.mp3
1.89M
🎧🎧
📘 حکمت ها و اندرزها
🔹 صبر و ظفر
👤 سیدحسن مهرحسینی
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
عالم زاده.mp3
1.19M
🎧🎧
📘 حکمت ها و اندرزها
🔹 تأثیر کار در تهذیب اخلاق
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید جابری 📚 سیر مطالعاتی 🗓 جمعه 24 تیر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gha
🍀ورقی از کتاب🍀
✳️ تأثیر کار در تهذیب اخلاق
🔹روزی حضرت امام جعفر صادق علیه السلام جامه زبر کارگری بر تن و بیل در دست داشت و در بوستان خویش سرگرم کار کردن و بیل زدن بود؛ چنان فعالیت کرده بود که سراپایش را عرق گرفته بود. در همین حال بود که اتفاقاً مردی به نام ابوعمرو شیبانی وارد شد و امام را در آن رنج و تعب مشاهده کرد. پیش خود گفت: شاید علت اینکه امام شخصاً بیل به دست گرفته و متصدی کار شده این است که کسی دیگر نبوده که انجام دهد و امام از روی ناچاری، خودش بیل را به دست گرفته و مشغول کار شده است. لهذا جلو آمد و عرض کرد: این بیل را به من بدهید تا من این کار را انجام دهم. امام حاضر نشد و فرمود: نمیدهم. بعد برای آنکه به طرف بفهماند که بیل به دست گرفتن من روی اجبار و ناچاری نبود، فرمود: من به طور کلی دوست میدارم که مرد در راه تحصیل روزی رنج بکشد و آفتاب بخورد.
✅ کار و عمل از نظر اسلام بسیار محترم و مورد تکریم است، زیرا احترام و قابل تکریم بودن یک چیزی تابع نتیجه آن چیز است. وقتی که به نتیجه کار و زحمت توجه میکنیم میبینیم که نتیجه کار تنها خلاصی از فقر و گرسنگی نیست، بلکه چندین چیز دیگر هم به دنبال دارد، از آن جمله اینکه کار بر عزت و شخصیت انسان میافزاید و او را در نظر خودش محترم مینماید، یعنی حس احترام به ذات و اعتماد به شخصیت در او ایجاد میکند و بدیهی است که هر چیزی که باعث و سبب محترم شدن شخصیت انسان در نظر خودش و در نظر دیگران باشد، او خودش محترم و شایسته تکریم و تعظیم است و به همین دلیل است که در اسلام کار مورد احترام و شایسته تکریم است.
❌ در مقابل کار، بیکاری است که کوچکترین اثرش این است که احترام و شخصیت انسان را پیش دیگران و پیش خودش از بین میبرد، و همین درهم شکستن شخصیت انسان سبب میشود که تن به هر پستی و بیچارگی بدهد و انواع ابتلائات ناشی از گناه برایش پیدا شود.
✅ گذشته از همه اینها، کار و فعالیت موجب سرگرمی فکری است؛ یعنی فکر انسان متوجه اصلاح کار خویش است و این به نوبه خود دو نتیجه دارد: یکی اینکه دیگر مجالی برای فعالیت قوّه خیال و هوسهای شیطانی باقی نمیماند؛ دیگر اینکه فکر انسان عادت میکند که همواره منظم کار کند، از بیانتظامی و پریدن از یک شاخه هوس به شاخه دیگر خلاص گردد. بدیهی است که یکی از اصول شخصیت انسان همان استواری و استحکام و انتظام فکر اوست.
❇️ علاوه بر اینها کار و فعالیت و به مصرف رسیدن درست انرژیهای ذخیره بدن به روح صفا و به دل نرمی و خشوع میدهد، برعکسِ بیکاری که موجب کدورت و تاریک شدن روح و موجب قساوت و سختی دل است.
🔻 از رابطه کار با تهذیب اخلاق و رابطه بیکاری با فساد اخلاق و هرزگی روح و فکر و احساسات نباید غافل بود.
⚠️ آدم بیکار اگر غیبت نکند و به تعبیر قرآن کریم اگر گوشت مردار نخورد پس چه بکند؟ روح آدمی نیز مانند معدهاش غذا میخواهد؛ اگر غذای کافی نرسید به هرچه رسید سدّ جوع میکند ولو با چیزی که مستقذر و مورد تنفر باشد. در سالهای قحطی و گرسنگی عمومی دیده شده که افراد گوشت یکدیگر را خوردهاند. اگر به روح آدمی نوبت به نوبت- به طوری که این نوبتها قطع نشود- غذای کافی نرسد، یعنی چیزی که روح را سیر و راضی و قانع نگه دارد، چیزی که توجه روح را به خود جلب کند و اندیشهها و احساسات را متمرکز سازد، در این صورت روح گرسنه میماند و ناچار به گوشت برادر مؤمن در حالی که مرده باشد تغذّی مینماید، یعنی غیبت میکند. زنانی که معمولًا در خانهها مینشینند و هیچ کاری ندارند، بیش از هر طبقه و طایفه دیگر به غیبت کردن مشغول میشوند چون بیش از هر طبقه دیگر از لحاظ روحی گرسنگی و بیغذایی میکشند. به هرحال آدم بیکار به انواع مفاسد اخلاقی و بیماریهای روانی و عصبی مبتلا میشود و زندگانیاش سیاه و تباه میگردد.
📘 حکمت ها و اندرزها
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی مه شکن
💠 امام کاظم علیه السلام:
🔹«إِجْتَهِدُوا فی أَنْ یكُونَ زَمانُكُمْ أَرْبَعَ ساعات:ساعَةً لِمُناجاةِ اللهِ، وَساعَةً لاِمْرِالْمَعاشِ، وَساعَةً لِمُعاشَرَةِ الاْخْوانِ والثِّقاةِ الَّذینَ یعَرِّفُونَكُمْ عُیوبَكُمْ وَیخَلِّصُونَ لَكُمْ فِی الْباطِنِ، وَساعَةً تَخْلُونَ فیها لِلَذّاتِكُمْ فی غَیرِ مُحَرَّم.»
🔸بكوشید كه اوقات شبانه روز شما چهار قسمت باشد:
1- قسمتی برای مناجات با خدا،
2- قسمتی برای تهیه معاش،
3- قسمتی برای معاشرت با برادان و افراد مورد اعتماد كه عیب های شما را به شما میفهمانند و در دل به شما اخلاص میورزند.
4- و قسمتی را هم در آن خلوت میكنید برای درك لذّت های حلال [و تفریحات سالم].»
📚 تحف العقول، صفحه 409
#تربیت_معنوی
@Gharargah_mehshekan
💚 امام کاظم علیه السلام:
🔷 صلاَةُ اَلنَّوَافِلِ قُرْبَانٌ إِلَى اَللَّهِ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ...
🔹 نمازهاى نافله و مستحبّى براى مؤمنان موجب تقرّب به خداوند است...
@Gharargah_mehshekan