قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید خادمی 🌱 ابتدایی 🗓 پنجشنبه 28 مهر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gharar
🔷 امام صادق (علیه السلام):
🔹 كُلُّ دُعَاءٍ يُدْعَى اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ مَحْجُوبٌ عَنِ اَلسَّمَاءِ حَتَّى يُصَلَّى عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
🔹هر دعائى كه خداى عز و جل بدان خوانده شود از رفتن بآسمان محجوبست تا صلوات بر محمد و آل محمد فرستاده شود.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۹۳
┈••~~❅✾◇🔷◇✾❅~~••┈
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️
حاج قاسم یادم داد
باید جون گذاشت بابت عاشقی...
#حاج_قاسم
┈ ~❅❥🌷🕊🌷❥❅~┈
@Gharargah_mehshekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | شهدا نورند. شهدا مقدسند. همه مدیون شهداییم
🔺تقدس شهدا در نگاه شهیدحاج قاسم سلیمانی
🌷و لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فِى سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوتاً بَلْ أَحْیَآءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ - آل عمران/ ۶۹
#امام_زمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
#حاج_قاسم
┈ •~❅❥🌷🕊🌷❥❅~•┈
@Gharargah_mehshekan
📝 گزارش
💢 حلقۀ شهید کشتکار
🌿 متوسطۀ مرحلۀ اول
🗓 پنجشنبه 28 مهر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید کشتکار 🌿 متوسطۀ مرحلۀ اول 🗓 پنجشنبه 28 مهر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزن
📸
💢 حلقۀ شهید کشتکار
🌿 متوسطۀ مرحلۀ اول
🗓 پنجشنبه 28 مهر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
•┈••❀࿐❁💚❁࿐❀••┈•
✳️ امام صادق علیه السلام:
🔷 امْتَحِنُوا شِيعَتَنَا عِنْدَ مَوَاقِيتِ اَلصَّلاَةِ كَيْفَ مُحَافَظَتُهُمْ عَلَيْهَ
🔹 شيعيان ما را در وقتهاى نماز بيازماييد كه مواظبت بر نمازشان چگونه است.
📚 وسائل الشیعه، ج 4، ص 114
•┈••❀࿐❁💚❁࿐❀••┈•
@Gharargah_mehshekan
⛅️ #به_وقت_طلوع
🔷 "دعای عاقبت بخیری"
⚠️ همه نگرانِ پایانِ قصّهاند!
• بعضی نگرانِ پایان قصّهی خور و خواب و شغل و مقام و مال و مَنـــال !
• و بعضی دلواپسِ لحظهی تولّد،
لحظهی باشکوهِ چشم گشودن به زیستنی که دگر پایانی ندارد!
• و گاهی ترسِ اینان،
نگرانیِ به حقِّ کُشندهای میشود، و تنها معجونی که میتواند آرامشان کند،
✦ چنگ انداختن به عفو و مهربانیِ خداست؛
••••••
- و إِذا انْقَضَتْ أَيّامُ حَيَاتِنَا / وقتی قصّهی زندگیمان به آخر رسید،
- وَ تَصَرّمَتْ مُدَدُ أَعْمارِنَا / و مدّت عمرمان تمام شد،
- وَ اسْتَحْضَرَتْنَا دَعْوَتُكَ الَّتي لا بُدَّ مِنْها وَ من إِجَابَتِهَا / و وقت لبیک به دعوتی رسید که گریزی از آن نیست،
- فصل على محَمد و آله / بر محمّد و آلش درود فرست
- وَ اجعَل خِتَامَ ما تُحْصي عَلَيْنَا كَتَبَةُ أعمالنَا تَوبَةً مَقْبُولَةً، لا تُوقِفُنَا بَعْدَها عَلى ذَنْبٍ اجْتَرَحْنَاهُ ، وَ لَا مَعْصِيَةٍ اقْتَرَفْنَاهَا /
و پایاننامهی ما را، با توبهی مقبولی که محاسبهای برای کج رفتنهایمان به دنبالش نیست، مُهر کن!
💠 دعای یازده صحیفه سجادیه
@Gharargah_mehshekan
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی مه شکن
✳️ پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله ):
🔷 با ريختن اوّلين قطره خون قرباني[به زمين]، صاحب قرباني آمرزيده ميشود.
💓 مشاركت در #قرباني🐑
🌙 اول ماه ربیع الثانی
💞 گاهی خدا میخواد با دست ما دست بندههای دیگهاش رو بگیره...
🔶سفرهٔ خالی نیازمندان
🔸منتظر #سخاوت شماست.
👈 #كمكهاى_مؤمنانہ خود را
به درگاه مالى پايگاه
https://idpay.ir/paygah-chamran
💳يا ش كارت 5041721046740933
بنام مصطفى تقوايى واريزكنيد.
@Gharagah_mehshekan
📝 گزارش
💢 حلقۀ شهید زرگری
📚 سیر مطالعاتی کتب شهیدمطهری
🗓 پنجشنبه 28 مهر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهیدمطهری 🗓 پنجشنبه 28 مهر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ
📸
💢 حلقۀ شهید زرگری
📚 سیر مطالعاتی کتب شهیدمطهری
🗓 پنجشنبه 28 مهر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهیدمطهری 🗓 پنجشنبه 28 مهر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ
✳️ سلوك انسان كامل
🔷 علی علیه السلام یك شخصیت جامع الاضداد است، كلامش هم جامع الاضداد است. در كلامش عرفان هست در اوج عرفان، فلسفه هست در اوج فلسفه، آزادیخواهی هست در اوج آزادیخواهی، حماسه هست در اوج حماسه، اخلاق هست در اوج اخلاق. نهج البلاغه مثل خود علی، جامع است. در یكی از جملاتش می فرماید: قَدْ اَحْیا عَقْلَهُ وَ اَماتَ نَفْسَهُ. [وضع ] یك سالك را بیان می كند كه عقل خود را زنده كرده است و نفس خود را میرانده است، حَتّی دَقَّ جَلیلُهُ وَ لَطُفَ غَلیظُهُ تا آنجا كه این مراقبت و ریاضت شرعی نازكش كرده و این گوشتها را تا اندازه ای از تنش [زدوده است؛ ] غلظت روحش را تبدیل به لطف كرده و روحش رقیق شده است. وَ بَرَقَ لَهُ لاِمِعٌ كَثیرُ الْبَرْقِ در آن حالت یكمرتبه یك برقی از درون، در او می جهدفَاَبانَ لَهُ الطَّریقَ راه را برایش روشن می كند وَ سَلَكَ بِهِ السَّبیلَ وَ تَدافَعَتْهُ الْاَبْوابُ اِلی بابِ السَّلامَةِ [نهج البلاغه ، خطبه 218]از این در به آن در و از این منزل به آن منزل می رود تا به آخرین منزل كه منزل سعادت است و نهایت راه اوست، می رسد.
بنابراین درباره ی انسان كامل تا این حدود كه انسان كامل باید انسانی باشد كه تهذیب و تزكیه ی نفس كرده باشد، اسلام می گوید بله، همین طور است.
🔺 مسئلۀ بالاتر اینكه آیا انسان كامل اسلام انسان سالك است؟ انسانی است كه مرحله به مرحله و قدم به قدم پیش رفته؟ انسانی است كه سیر و سلوك كرده و منزل به منزل جلو رفته؟ بله. علی علیه السلام می گوید: وَ تَدافَعَتْهُ الْاَبْوابُ اِلی بابِ السَّلامَةِ از این در به آن در می رود و در دیگری به روی او باز می شود و منزل دیگری [را پشت سر می گذارد] تا به دری می رسد كه به آن «باب السلامه» می گویند. به آنجا كه برسد، به نهایت راه رسیده است.
آیا «قرب به حق» درست است؟ بدون شك. مسلّم است كه انسان اگر به آنجا برسد، بین او و خدا حجابی نیست و خدا را با دیده ی دل می بیند. او دیگر مثل ما نیست [كه لازم باشد برایش این طور استدلال كنند: ] به آسمان نگاه كنید تا خدا را كشف كنید، به زمین نگاه كنید تا خدا را كشف كنید، به برگ درخت نگاه كنید تا خدا را كشف كنید. خدا برای او از این برگ درخت و این زمین و آسمان روشنتر است.
مگر امام حسین علیه السلام همین مطلب را نفرموده است: اَ یَكونُ لِغَیْرِكَ مِنَ الظُّهورِ ما لَیْسَ لَكَ [دعای عرفه]؟ .
شخصی از علی علیه السلام پرسید: آیا خدا را دیده ای؟ فرمود: من اصلاً خدایی راكه ندیده باشم عبادت نكرده ام! بعد برای اینكه او خیال نكند منظور، دیدن خدا با چشم است كه خدا در یك [جایی ] قرار گرفته باشد، فرمود:
با چشم سر، او را ندیده ام ولی با چشم دل دیده ام، شهودش كرده ام. [نهج البلاغه ، خطبه 177].
📙 انسان کامل
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهیدمطهری 🗓 پنجشنبه 28 مهر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ
🔰 برخی اشكالات مكتب عرفان
🔺 1 . تحقیر عقل
در عرفان، خیلی علم و عقل تحقیر شده است؛ در حالی كه اسلام در عین اینكه دل را قبول دارد عقل را هم تحقیر نمی كند؛ در عین اینكه دل را قبول دارد، عشق و سیر و سلوك را قبول دارد، هرگز حاضر نیست عقل و فكر و استدلال و منطق را تحقیر كند؛ برای عقل و فكر و استدلال و تعقل نهایت احترام را قائل است. این است كه در دوره های اسلامی و بالخصوص در دوره های متأخر گروهی پیدا شدند كه برای دل و عقل، هر دو [احترام قائل شدند. ] شیخ شهاب الدین سهروردی (شیخ اشراق) تقریباً راهش همین است و صدرالمتألهین شیرازی از او بیشتر می خواهد راه عقل و راه دل، هر دو را به پیروی از قرآن محترم بشمارد؛ نمی خواهد مثل بوعلی مثلاً راه دل را تحقیر كند [البته بوعلی در اواخر، از این نظر خودش برگشت.] و نمی خواهد مانند بعضی از عرفا و متصوّفه راه عقل را تحقیر كند، می خواهد هر دو راه را محترم بشمارد.
پس آن جنبه هایی كه علم و عقل در عرفان یا لااقل در سخنان بعضی از عرفا تحقیر می شود، مورد تأیید اسلام نیست. انسان كامل قرآن انسانی است كه كمال عقلی هم پیدا كرده است، كمال عقلی هم جزء كمالات اوست.
🔺 2 .درون گرایی مطلق
مسئله ی دیگری كه در انسان كامل عرفان وجود دارد و اسلام آن را تأیید نمی كند، این است كه در عرفان فقط درون گرایی مطرح است، یعنی برون گرایی خیلی تحت الشعاع قرار گرفته است؛ جنبه ی فردی در آن زیاد است و جنبه ی اجتماعی محو شده یا بگوییم كمرنگ شده است. انسان كامل عرفان انسان اجتماعی نیست، انسانی است كه فقط سر در گریبان خودش دارد و بس. ولی اسلام ضمن آنكه همه ی آنچه را كه در مورد دل و عشق و سیر و سلوك و علم افاضی و علم معنوی و تهذیب نفس گفته می شود تأیید می كند، انسان كاملش انسان جامع است، برون گرا هم هست، جامعه گرا هم هست، همیشه سر در گریبان خودش فرو نبرده است؛ اگر شب سر در گریبان خود فرو می برد و دنیا و مافیها را فراموش می كند، روز در متن جامعه قرار گرفته است. چنانكه گفتیم، درباره ی اصحاب حضرت حجت (عجّل اللّه تعالی فرجه) - كه نمونه هایی از مسلمان كامل هستند- مكرر در مكرر در اخبار آمده است كه: رُهْبانٌ بِاللَّیْلِ لُیوثٌ بِالنَّهارِ اگر در شب سراغشان بروی، گویی سراغ یك عده راهب رفته ای، سراغ عده ای رفته ای كه در دامنه ی یك كوه در غاری زندگی می كنند و جز عبادت چیز دیگری سرشان نمی شود. ولی در روز، شیران نرند. آنها راهبان شب و شیران نر روز هستند.
خود قرآن هم اینها را با یكدیگر جمع می كند: اَلتّائِبُونَ اَلْعابِدُونَ اَلْحامِدُونَ اَلسّائِحُونَ اَلرّاكِعُونَ اَلسّاجِدُونَ. اینها همه، آن جنبه های درونی است. بعد می فرماید:
اَلْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ اَلنّاهُونَ عَنِ اَلْمُنْكَرِ [توبه/112]. فوراً وارد جنبه های جامعه گرایی آنها می شود: آنها مصلحان جامعه ی خود هستند. یا در آن آیه ی كریمه می فرماید: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اَللّهِ وَ اَلَّذِینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی اَلْكُفّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ. در اینجا اول جنبه ی جامعه گرایی را می گوید: پیامبر و همراهانش (حال بنا بر بعضی تفاسیر، خصوص همراهانش را می گوید)أَشِدّاءُ عَلَی اَلْكُفّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ در مقابل پوشندگان حق و حقیقت و كسانی كه با حقیقت عناد می ورزند، باصلابت و محكم و مانند دیواری روئین هستند و نسبت به اهل ایمان یك پارچه محبت، مهربانی، خیر و رحمت. بعد می فرماید: تَراهُمْ رُكَّعاً سُجَّداًهمین جامعه گراها را در حال ركوع و سجود می بینی. یَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنَ اَللّهِ وَ رِضْواناًاز خدای خود فزونی می خواهند و به آنچه دارند قانع نیستند و رضای حق را می خواهند؛ یعنی افرادی نیستند كه برای خود، دنیا یا آخرت را بخواهند، برای آنها رضای حق از هرچیزی برتر و بالاتر است. سِیماهُمْ فِی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ اَلسُّجُودِ [فتح/29] در چهره ی آنها آثار عبادت و آثار سجود را می بینی.
🔺 3 .نفس كُشی
یك جهت دیگر در این مكتب مطرح است و آن مربوط به نفس كُشی است. ما در تعبیرات اسلامی كلمه ی «نفس كشی» نداریم. یكی دو جا تعبیر اَماتَ نَفْسَهُ داریم كه یكی در نهج البلاغه است- كه برایتان خواندم- و تعبیر موتوا قَبْلَ اَنْ تَموتوا را هم داریم. معمولاً در تعبیرات اسلامی صحبت از تهذیب و اصلاح نفس است.
در تعبیرات شعرا مسئله ی نفس كشی و نفس كشتن زیاد آمده است. حال ما با تعبیر، چندان مخالفتی نداریم، ولی درباره ی مسئله ی نفس كشی و به عبارت دیگر خود را درهم شكستن، خود را كوبیدن، یعنی خودبین نبودن و خودپسند و خودخواه نبودن، در عرفانِ ما طوری سخن گفته شده است كه غالباً یك نكته ی بسیار اساسی كه در اسلام از آن به «كرامت نفس» تعبیر می كنیم، مورد غفلت واقع شده است. این بحث اندكی مفصلتر است.
📙 انسان کامل
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
#فاطمی_زیستن
💢 دوازدهمین جلسۀ والدین
🔻 با حضور
🔷 استاد محمدحسین رجایی فر
🗓 جمعه 29 مهر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan