فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖#رژیم_غذایی و نقش سردی و گرمی غذاها
🎥حکیم حسین خیراندیش
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۲) چه غذاهایی خلط دَم تولید می کنند؟ تمام غذاهای مواف
🌸🍃
🍃
🔖 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۳)
علائم افزایش خلط دَم در بدن
احساس خمودگی و سنگينی به ويژه در سر و اندامها، #خميازه كشيدن زياد، كش و قوس دادن به بدن، #خوابآلودگى و #كسالت، حافظه ضعيف، خستگی های بی علت (با وجود خوردن غذاهای خوب)، احساس طعم شيرينی در دهان به ويژه صبحها با غلبه ی خلط دَم در بدن رخ می دهند.
🔴 متمايل شدن رنگ و رو به سمت سرخی، #جوش و #دمل چركی، خونريزی از جوشها (نشانه غلبه خون در بدن است)، خون دماغ شدن با كوچكترين تحريك، خونريزی از #لثه، عادت ماهانه زياد در خانمها، خارش پوست و داغ و گرم و رطوبتی شدن پوست نیز جز سایر علائم افزایش خلط دَم در بدن هستند.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖خواص و مزاج #زردک در طب سنتی این گونه تعریف میشود:
مزاج آن گرم و تر است
باعث تقویت قوای توان جنسی شده، مایع جنسی (منی) را زیاد میکند و در نعوظ هم موثر است.
زردک پخته، مربای زردک و آب زردک تقویت کننده معده است
تا حدودی ملین است بنابراین برای رفع یبوست مفید است.
چون زردک دارای طبع گرم است، بنابراین مربای آن با کمی زعفران برای غلبه بر سرمای هوا و سردی بدن مفید است.
مصرف آن در آش های سبک برای سرفه و دردگلو و قفسه سینه مفید است.
ادرار آور است و برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید است.
اگر در سرکه پرورانده شود (ترشی) برای کوچک کردن طحال های بزرگ بسیار مفید است
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت هشتم) توصیه های موضعی دارویی 🎥کار مشترک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت نهم)
🔻مواد غذایی موثر در این ایام
🎥کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖کدام افراد در معرض قارچ سیاه هستند؟👆🏻
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖#ورزش
#اصول_سلامتی
👶 در طب ایرانی، ورزش باید از همان بدو تولد شروع شود.
👶 حرکت گهواره برای نوزادان، نوعی ورزش است که به دفع مواد زاید بدن کمک میکند.
👶 از دیدگاه ابن سینا حرکت طفل در گهواره، باعث تقویت مزاج شیرخوار میشود.
👶 حرکت گهواره باید آهسته و ملایم و همراه با خواندن لالایی و آواز خوش باشد.
👶 از تکان دادن سریع گهواره مخصوصاً بعد از شیرخوردن باید اجتناب کرد.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖کسانی ک مشکل کم رشدی دارند یا ریزش ابرو ومژه با این نسخه درمان میشوند
🎥حکیم ضیائی
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۳) علائم افزایش خلط دَم در بدن احساس خمودگی و سنگينی
🌸🍃
🍃
🔖 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۴)
پرهیزها برای درمان افزایش خلط دَم
زيادهروی در مصرف غذاهای مولد خلط دم باعث افزايش غیر طبیعی خلط #دم در بدن می شود. امروزه به دليل مصرف مقدار زيادی غذا و كاهش فعاليت بدنی (عدم تناسب بین ورود مواد غذایی با مصرف ٱن ها توسط بدن)، خلط دم در بدن افزايش می يابد و شخص دچار امتلاء (پر شدن بدن) می شود.
اين افراد بايد از مصرف غذاهای ذكر شده مولد دم و یا مواردی که دارای مزاج گرم و تر هستند پرهيز کرده و در مصرف آنها زيادهروی ننمايند.
#روزهداری و گرسنگی كشيدن، يكی از روشهای درمانی برای اين اشخاص است، بنابراين كاهش چشمگیر حجم و كيفيت غذا برای مدتی محدود مثلا دو هفته مفيد است و اين افراد بايد در اين مدت از غذاهايی استفاده كنند كه فقط شكم را سير می كنند، ولی منجر به افزايش حجم بدن نمی شوند.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖خواص و مزاج #زردک در طب سنتی این گونه تعریف میشود: مزاج آن گرم و تر است باعث تقویت قوای تو
🌸🍃
🍃
🔖دستور تهیه مربا #زردک (جزر):
زردک را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود .
سپس عسل را اضافه کنید و به آرامی بجوشانیدد تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد.
سپس به ازای هر ۵۰۰ گرم از آن ادویه زیر را کوبیده و به آن اضافه کنید.
قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه مجموعاً دو مثقال (در حدود ده گرم)
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖انار میوه پاییز
انار شیرین از نظرحرارت معتدل است و کمی رطوبت دارد .
تنها میوه ای که میتوان بلافاصله بعد از غذا میل کرد و کمک به هضم غذا میکند ( البته بجز زمانی که غذا هلیم باشد.)
✅ انارباعث تصفیه کبد و پوست شده و در زیبایی رنگ پوست و چهره موثر است .
خداروشکر از بین انواع رب ،هنوز رب انار بعنوان چاشنی غذا وجود دارد . و همانند انواع رب به فراموشی سپرده نشده است .
✅ رب انار ملس در زنان باردار که دچار تهوع بارداری می شوند اثر درمانی دارد اگر همراه نان برشته یا نان سنگک اول صبح میل شود در کنترل تهوع بارداری موثر است .
✅ در کودکان اشتها آور مناسبی است .
✅ انار حاوی مواد معدنی گوناگون همچون کلسیم ، پتاسیم و آهن می باشد .
✅ انار سرشار از ویتامین های A ,E ,C و اسید فولیک می باشد .
همچنین سرشار از آنتی اکسیدان برای افزایش ایمنی بدن نیز می باشد .
✅ ضد افسردگی بوده و غم و اندوه را از بین میبرد .
✅ تقویت کننده معده روده و کبد بوده خارش بدن را تسکین می دهد .
✅ چاق کننده و مفید برای افراد لاغر بوده و به رشد و سلامت جنین کمک می کند.
✅ گزینه ای مناسب برای درمان سرفه و باز شدن صدا
⏪نکات مصرف :
🔶بهتر است افراد سرد مزاج انار را با زنجبیل و گلپر میل نمایند .
🔶انار ترش موجب بروز و تشدید زخم معده می شود .
👈در غذاهای مردم خطه شمال هنوز هم ردپای دانه انار یا اناردان در غذاهای محلی وجود دارد و بسیار عالی ست که این نوع غذاها احیا شده و سر سفره های ایرانی برگردد.
🖊دکتر مینا محبی (متخصص طب سنتی ایرانی )
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امیرالمؤمنین عليه السلام:
اِحذَرِ الشَّرَهَ، فَكَم أكلَةٍ مَنَعَت أكَلاتٍ
از سيرى ناپذيرى دوری کنید، چه بسا يك بار خوردن كه از خوردن هاى ديگر جلو گيری کند
📚غررالحكم حدیث2602
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖توصیه هایی برای نگه داری ظروف مسی:
۱.اگر میخواهید لکهای از روی ظرف مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
۲.در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین میبرند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما میشود.
مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.
۳.ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک کرد.
۴.برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی و مسی استفاده نشود؛ زیرا روند تخریب روغن را تسریع میکنند.
۵.برای پاک کردن قسمتهای بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید. مخلوط سرکه و نمک هم مفید است. کافی است وسیله را به همراه یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید. شیوه دیگر این است که یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
۶.برای شستشوی ظروف مسی از آب گرم و اسکاچهای نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شویندههای با قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.
به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکههای روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها میتوان از پولیش مس استفاده کرد.
۷.اگر میخواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖 #درد_مفاصل و درمان آن
🎥حکیم حسین خیراندیش
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖 آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۴) پرهیزها برای درمان افزایش خلط دَم زيادهروی در مصر
🌸🍃
🍃
🔖آنچه باید در مورد خلط #دَم بدانید (۵)
موارد مفید برای درمان افزایش خلط دَم
استفاده از انواع آشها و سوپهای ساده دارای كمی #برنج و #لپه و مقدار بیشتری سبزی تازه كه می توانند حاوی یکی از ملينهايی مانند آلو، تمرهندی، آب زرشك يا عصاره #سماق (كه نيم ساعت آخر پخت باید اضافه شوند) باشند، در اين افراد مفيد است و مصرف آن به كاهش خلط دم اضافی در بدن كمك میركند.
به اين غذاها اصطلاحاً #مُزَوَّرِه (از ريشه تزوير، به معنی گول زدن) گفته می شود، يعنی فرد غذا می خورد اما چيزی به اعضا و بدن او اضافه نمی شود.
در طب سنتی از اين غذاها برای رژيمهای لاغری استفاده می شود كه فقط شخص را سير می كنند، و خلط دم قابل توجهی توليد نمی كنند. استفاده از مواد با طعمهای ترش مانند #غوره، #آبغوره، #آبليمو و خورشهای سبزی مانند خورش #كدو، #باميه، #قورمهسبزی، #آلواسفناج (سرخ نشده) كه كمی ترش شده باشند (با غوره، ليمو، زرشك، آب آلبالو، #آلوبخارا، #تمرهندی و...) و #سالاد و #لبنيات (در حد متعادل)، آب ميوههای ترش مانند آب آلبالو، آب #زرشك و ترشی جات خانگی كه خيلی تند نباشند نیز برای کاهش خلط دَم مفید می باشد.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖دستور تهیه مربا #زردک (جزر): زردک را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود . سپس عسل را اضاف
🌸🍃
🍃
🔖فواید مصرف مربا زردک
مصرف این مربا جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است.
مقوی احشا و رحم است.
باعث غلبه بر سردی میشود
تقویت کننده معده است
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت نهم) 🔻مواد غذایی موثر در این ایام 🎥کار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖دستور العمل خود مراقبتی برای پیشگیری از کرونا (قسمت دهم)
🔺شایعات منتسب به طب سنتی را بشناسید.
🎥کار مشترکی از انجمن علمی طب سنتی ایران ، بنیاد طب ایرانی
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امام علی عليه السلام:
حَرامٌ على كُلِّ قَلبٍ مُتَوَلِّهٍ بِالدُّنيا أن تَسكُنَهُ التَّقوى
جاى گرفتن تقوا در هر دلى كه شيفته دنياست، حرام است
📚غررالحكم حدیث 4904
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖باورهای غلط طبی
ازدیگر باورهای غلط طبی که متاسفانه درجامعه گسترش زیادی هم دارد ، ترکیب شیر با بسیاری ازمیوه ها نظیر موز ،انبه و ...که آنرا کاری سودمندو ترکیب آنها را به عنوان ماده غذایی مفید میدانند درصورتیکه اینگونه نیست و ترکیب شیر با بهضی میوه ها نه تنها مفید نبوده بلکه میتواند سبب بروز مشکلات گوارشی در فرد گردد.
طبق نظر حکمای طب سنتی ایرانی مخلوط کردن شیر با انواع میوه ها به خصوص موز می تواند بسیار مضر و خطرناک باشد و بدن ما را مستعد انواع مشکلات در هضم آن کند
سعی کنید آن را به تنهایی و جداگانه مصرف کنی وهمچنین شیربهتر است با مصلح آن که عسل، گلاب یا هل است مصرف شود.
همچنین از مصرف شیر با هر نوع ماده غذایی دیگر مثل موز یا دیگر میوهها پرهیز کنید. مخلوط کردن شیر با میوهها باعث ایجاد خلط غلیظ و اختلال در هضم میشود.
همچنین از دیگر اثرات سوء مصرف مواد لبنی با ترشی و سرکه میتوان به دفع و کاهش کلسیم در بدن و ایجاد لک و پیسهای پوستی اشاره کرد.
🖋 دکترمحمدعسکرفراشاه (متخصص طب سنتی ایرانی )
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖بلغمی ها ببینند
چطور می تونیم بلغم رو از بین ببریم ؟ پرخوری نکنیم ؟ درمان چیه ؟
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 آنچه باید در مورد خلط #سودا بدانید (۱)
خلط سودا چیست؟
مزاج خلط سودا سرد و خشک است. مقدار اين خلط در بدن خيلی كم است، اما برای بدن لازم است. وظيفه آن استحكام دادن به اعضای بدن است و به همين دليل هم #استخوانها و #تاندونها بيشتر از خلط سودا استفاده می كنند.
خلط سودا چه مزیت هایی دارد؟
اين خلط برای تقويت #موها و #ناخنها نيز لازم است. در واقع در هر قسمت از بدن خلط سودا يافت شود، به آن قسمت استحكام می بخشد و کمبود آن باعث ضعف یا #پوکی_استخوان و شل شدن تاندونها میشود. این خلط منجر به تحریک #اشتها نیز می شود.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖فواید مصرف مربا زردک مصرف این مربا جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه
🌸🍃
🍃
🔖بهترین شیوه مصرف زردک
بهترین شیوه جهت مصرف و بهبود خواص و مزاج زردک، به صورت پخته یا مربای آن بویژه با عسل یا همراه با برخی ادویه جات گرم مثل دارچین یا انیسون است. چون زردک خام دیرهضم و نفاخ است و برای معده مناسب نیست
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 #مَهلبیه
تقریبا همان فرنی فارسی است که اولین بار آن را «دورس بابلى» برای «مهلب بن مغيره» اختراع نمود و از آن برای رفع تهوع استفاده کرد. مزاج این غذا گرم و تر است و برای تولید خون سالم مفید میباشد. مصرف مکرر آن چاق کننده است و در تقویت قوای جنسی مردان، رفع سرفه، خشونت صدا و بر طرف کردن یبوست مفید میباشد.
🔻موادلازم
2 لیوان شیر گاو
3 /1 فنجان برنج نیم دانه یا 4 ق س آرد برنج
3 /1 فنجان شکر
3 /1 فنجان گلاب
2 عدد هل
4 لیوان آب
🔻طرز تهیه:
1. ابتدا برنج نیم دانه را با آب بپزید تا کاملا له شود، سپس آن را با همزن آنقدر مخلوط کنید تا یکدست گردد. حالا شیر، شکر و هل را اضافه کنید و روی شعله ملایم بگذارید تا به حالت ژلهای دربیاید.
2. در انتها گلاب را اضافه کرده و بعدازاینکه چند قل زد و روی آن چروک ریز افتاد، خاموش کنید. حال مهلبیه را در ظرف دلخواه بکشید و به سلیقه خودتان آن را تزیین کرده ، میل فرمایید.
3. درصورتیکه از آرد برنج استفاده میکنید، از همان ابتدا شیر، نصف مقدار آب ذکرشده در دستور، شکر و آرد را مخلوط کرده و به قوام آورید.
🖊دکتر مینامحبی( متخصص طب سنتی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امام على عليه السلام:
دل هاى خود را از كينه پاك كنيد؛ زيرا كينه مرضى مُسرى است
طَهِّرُوا قُلوبَكُم مِن الحِقدِ؛ فإنّهُ داءٌ مُوبئٌ
📚غررالحكم حدیث 6017
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖سوپ ویژه کرونا
استاد کمالی نژاد، از اساتید پیشکسوت طب سنتی بعد از تحقیقات و کار آزمایی سوپی برای تقویت سیستم ایمنی بدن جهت پیشگیری و کمک به کاهش علایم مبتلایان طراحی کردند که بسیار موثر بوده است.
🌀 طرز تهیه سوپ
یک فنجان بلغور گندم ، یک عدد هویج قطعه شده، یک عدد پیاز کوچک را همراه با ۵ لیوان آب روی اجاق گذاشته، در ۲۰ دقیقه آخر طبخ، ۲۵ گرم کره، ۳ قاشق غذاخوری سبزی جعفری خُرد شده، ۳ قاشق غذاخوری شوید خرد شده، یک چهارم لیمو عمانی، مقدار کمی نمک و زردچوبه اضافه شود.
👆این مقادیر برای چهار نفر تنظیم شده است:
✔️یک کاسه سوپ خوری قبل ناهار یا شام بدون نان میل شود.
⛔️توصیه شده است که در زمان مصرف سوپ از مصرف سفیده تخم مرغ، شیر و تمام غذاهای نفاخ پرهیز شود.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖 تفاوت #شور با #ترشی
🎥 حکیم حسین خیراندیش
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه