فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖دلایل کمبود وزن و راهکارها
پرکاری تیروئید و استرس از علل کمبود وزن محسوب میشود.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امام على عليه السلام:
انديشيدن درباره نعمت هاى خدا، چه نيكو عبادتى است
التَّفَكُّرُ في آلاءِ اللّهِ نِعمَ العِبادَةُ
📚غررالحكم حدیث1147
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖ریزش مو در برگ ریزان طبیعت!
اینکه چرا در پاییز موها بیشتر می ریزد، داستان و علل مفصلی دارد...
اما دو نکته مهم این برگ ریزان را تشدید می کند:
1️⃣کم خونی:
افراد مستعد یا مبتلا به کم خونی این تغییر پاییزی را به افراط تجربه می کنند.
2️⃣فکر و خیال زیاد:
فکر کردن های طولانی و مکرر خصوصا اگر همراه با اضطراب باشد، علاوه بر فرسایش روح و روان، فرصت تنظیم عملکردهای بدن را از مغز می گیرد، و یکی از عملکردهای ظاهری مغز رویش مناسب مو است. از تنظیم هورمون ها گرفته تا جریان خون پوست سر، همه در دستان پر قدرت مغز است.
🍂🧠🍂🧠
🌀چه کنیم؟!
1️⃣در فکر کردن ها، هوای مغز را داشته باشیم،گاه گاهی خاموشش کنیم تا نفسی بکشد و خنک شود.
2️⃣شب ها زود و آرام و عمیق بخوابیم:خواب شب، سهم مغز است، دریغش نکنیم!
3️⃣دستی به سرمان بکشیم:
مالش و ماساژ ملایم پوست سر، سبب افزایش گردش خون و بهبود تغذیه آن می شود.
4️⃣حداقل روزی نیم ساعت ورزش کنیم:
تحرک بدنی، قلب را بیدار می کند و فعال! و در پمپاژهایش، بنزین بیشتری حواله ی مغز و مو ها خواهد کرد!
5️⃣به غذای مان برسیم:
ترکیبات خونساز در دسترس مانند: شیره انگور، شیره توت، برگه زردآلو، مویز، کشمش، توت خشک، انجیر، بادام، پسته، جوانه ماش، جوانه گندم، سبوس برنج و ...
6️⃣موهایمان را تقویت کنیم:
روغن کرچک، روغن مورد و روغن بادام شیرین از کودهای خوب پاییزیست! البته نباید ریشه مو را در آن غرق کرد!
🖋 دکتر نرگس گرجی ( متخصص طب سنتی ایرانی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖 راه های پیشگیری از نفخ
و درمان نفخ با استفاده از طب سنتی
🎥 دکتر الهام پارسا (متخصص طب سنتی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖طرز تهیه یک غذای سنتی ازعناب
🍲 #آش_عناب؛
مواد لازم :
لوبیا قرمز. ۴۰ گرم
برنج. ۴۰ گرم
عناب. ۵۰ گرم
خلال بادام. ۳۰ گرم
رب انار. به اندازه کافی
شیره انگور. به اندازه کافی
روغن زیتون. به اندازه کافی
نمک و دارچین. به اندازه کافی
نعناع خشک به اندازه کافی
ادویه به مقداردلخواه
طرز تهیه :
ابتدا لوبیا را از شب قبل بخیسانید و موقع بار گذاشتن آبش را دور بریزید وآب تازه اضافه کنید وبگذارید کاملا بپزد
نمک و دارچین و ادویه را همراه با پیاز تفت داده شده اضافه کنید. اجازه دهید لوبیا پخته شود سپس برنج خیسانده را همراه با خلال بادام اضافه کنیدو به آن اب اضافه کنید، بعد از اینکه برنج کاملا پخته شد عناب ها را که زخمی کرده اید به بقیه مواد اضافه کنید
در آخر رب انار به عنوان چاشنی یا
شیره انگور را بسته به ذائقه خود به دلخواه اضافه کنید و اجازه دهید آش عناب کاملا جا بیفتد
موقع مصرف می توانید از کمی نعناع داغ استفاده کنید
مزاج این آش معتدل است و با توجه به سردی وخشکی فصل پاییز
مناسب این فصل می باشد.
مقوی و انرژیزاست،تقویت دستگاه هاضمه میکندوآرامبخش و مقوی قلب نیزمی باشد. درصورت نفخ می توان کمی زیره سبز نیز به آن اضافه نمود
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖تفاوت تره فرنگی و پیازچه اندازه تره فرنگی از تره معمولی و پیازچه بزرگ تر است، طعم ملایم تری
🌸🍃
🍃
🔖 تره فرنگی
توحه کنید که
به دلیل آن که بیشتر سبزیجات حاوی سدیم بالایی هستند از مصرف نمک در کوکو یا سوپ تره فرنگی اجتناب کنید و برای مزه دار کردن کوکو از زرشک و برای خوش مزه تر شدن سوپ از آب لیمو استفاده کنید.
مصرف بیش از حد آن برای افرادی که از سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا رنج می برند مضر می باشد.
تره فرنگی خوب دارای ساقه ی سفید با اندازه ی متوسط و برگ های سبز و صاف بدون لکه می باشد.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖راهکارهایی برای تقویت حافظه
وقتی مشقت فکر کردن را به رایانهها و سختی حفظ کردن را به گوگل واگذار میکنیم، قدرت مغزمان بهتدریج کم میشود.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امیرالمؤمنین عليه السلام:
جَودَةُ الكَلامِ فِي الاِختِصارِ
زيبايى گفتار، در كوتاه بودن آن است
📚المواعظ العدديّه صفحه 55
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 اسفناج
ازدیگر باورهای غلط طبی که متاسفانه دربرخی خانواده ها به صورت عادت هم درآمده ، اضافه نمودن اسفناج به ماست جهت بهره مندی بیشتر از خواص این دو ماده غذایی میباشد در صورتیکه اینگونه نیست و ترکیب اسفناج و ماست که تحت عنوان بورانی اسفناج نامیده میشود، ترکیب مناسبی نیست
باید توجه داشت از ترکیبهای غذایی مضر، ترکیب کردن اِسفناج و محصولات لبنی است اما بسیاری از افراد واقعا این ترکیب را دوست دارند، اما نباید این دو را با هم ترکیب کرد.
کلسیم اسفناج به خودی خود تا حد خیلی کمی وارد بدن میشود و اگر آن را با ماست ترکیب کنید، جذب کلسیم ماست نیز کاهش پیدا میکند.
در واقع، ترکیبات خاصی بهنام اگزالات در این سبزی وجود دارند که با کلسیم ترکیب میشوند و از جذب کلسیم به بدن جلوگیری میکنند.
اگر میخواهید کلسیم کافی به بدنتان برسانید، بهتر است از ترکیب کردن محصولات لبنی با مواد غذایی خاصی که اگزالات زیادی دارند، پرهیز کنید. لازم است بدانید که اِسفناج، چغندر، تره فرنگی و جعفری حاوی اگزالات زیادی هستند.
آخرین نکته اینکه سبزی اسفناج به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی که سرد مزاج هستند، بایداِسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.
🖋 دکترمحمدعسکرفراشاه (متخصص طب سنتی ایرانی )
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖باید و نباید های تغذیه ای پیشگیری از نفخ
🎥دکتر پارسا(متخصص طب سنتی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
✔روغن شاید یکی از اصلی ترین مواد مورد استفاده در آشپزی به شمار می رود و در خیلی از غذاها و یا سالادها استفاده می شود.
✔البته استفاده از روغن ها به غذاها محدود نمی شود و روغن ها استفاده های موضعی نیز دارند و می توان از آنها در درمان بیماری های مختلف و یا تعدیل مزاج بهره برد.
در این پست و پست های روزهای آینده به بررسی انواع روغن های خوراکی، و موضعی و مضرات و فواید آنها از دیدگاه طب سنتی ایرانی میپردازیم.
❓کدام #روغن ها برای مصرف بهترند؟
✔این روزها روغن های متنوعی در بازار برای پخت و پز موجودند از روغن های صنعتی و جامد گرفته تا روغن های گیاهی دست ساز مانند کنجد و زیتون و #روغن_های_حیوانی مانند #شحم_گاو و #دنبه و یا #روغن_کره_گاوی که از شیر و ماست یا دوغ گاو به صورت کره گرفته شده است.
✔در مصرف انواع روغن ها باید به نکات مهمی از جمله مزاج این روغن ها، مزاج شخص مصرف کننده و فصل و... دقت کرد. به طور مثال افراد با مزاج های گرم و در فصول گرم و مناطق گرمسیری باید در مصرف روغن هایی که طبع گرمی دارند احتیاط کنند.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖خواص و مزاج توت فرنگی از لحاظ طب سنتی بدین شرح است:
ظاهراً در طب سنتی اشاره ای به این میوه نشده است. (شاید به این خاطر که این میوه در قدیم خیلی شناخته شده نبود)
با توجه به خصوصیات ,طبع و مزاج توتفرنگی سرد و تر است
توت فرنگی اگر ترش باشد مزاج آن رو به خشکی میرود و کمی قابض خواهد بود.
هر چه این توت رسیدهتر و شیرینتر باشد، سردی آن کمتر و خاصیت لینتدهندگی پیدا میکند
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
📽 چرا بعد از تزریق واکسن تب میکنیم؟👆🏻
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امام كاظم عليه السلام:
يا سَيِّدی، أنقِذ عَبدَكَ الغَريقَ فی بَحرِ الخَطايا
ای سرورم! این بنده ی غرق در دریای خطاها را نجات بخش
📚مصباح المتهجّد صفحه307
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
💉 #واکسیناسیون ریشه در طب سنتی ایران دارد. ( بخش اول )
📕 واکسیناسیون سالها قبلتر از ادوارد جنر، توسط حکمای طب ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است، بعضاً عامل ضعیفشده بیماریزا را برای ایجاد ایمنی در بدن، بهروی زخمها و حتی گاهی بهروی زخم حجامت قرار میدادند.
📗 توانایی طب ایرانی در کمک به مبتلایان بیماریهای مرتبط با تمدن و زندگی شهرنشینی، نظیر بیماریهای متابولیک و متعاقب آن رونق گرفتن بازار طب سنتی، باعث شده برخی سودجویان در صدد استفاده از این جَو برآمده و بعضاً برای مطرح شدن در سطح جامعه، به تخریب اصول مهم بهداشت جامعه اقدام کنند.
📘 بعضاً مشاهده میشود افرادی ناآگاه، واکسیناسیون را امری استعماری و مخالف طب سنتی برمیشمرند و حال آنکه این امر، جفا به طب ایرانی است.
📙 طب ایرانی نهتنها مخالف واکسیناسیون نیست، بلکه داعیه پیشگامی در این مسیر را دارد؛ هرچند بررسی آنچه بهعنوان واکسن تزریق میشود بسیار مهم بوده و در مورد داروهای سنتی و یا جدید، به تحقیقات مستمر نیاز است.
🖊دکتر علیرضا عباسيان ( متخصص طب سنتی )
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
برای درمان فوری دل درد کف دست مقداری نمک بریزید و حدود ۱۰ الی ۲۰ بار مزه مزه مزه کنید ، با این کار درجا دل درد خوب میشه
یکی دیگه از کارها اینه روزی ۳ الی ۴ بار ترکیب ۱ استکان آب جوش ،
۲ قاشق عرق نعنا و ۱ قاشق مرباخوری بارهنگ رو بجوشونید و با نبات میل کنید اینکار رو تا ۴۰ روز ادامه بدید و هر روز بهتر و بهتر خواهید شد
روغن مالی دور ناف در جهت عقربه های ساعت با روغن های کنجد یا زیتون به شدت خوبه
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 انواع #چربی در بدن
✔در کل، بافت چربی از دیدگاه طب سنتی ایرانی، مزاج سرد و تر دارد. البته میزان سردی و تری در چربی های مختلف بسته به خصوصیات آن ها (نسبت ترکیبات، میزان تراکم، موقعیت در بدن، رنگ و طعم و ...) متفاوت است.
✔دو واژه سمن و شحم برای توصیف بافت چربی بدن به کار می رود. منظور از سمن، دنبه است که به صورت مجزا در عقب بدن حیوان (سمت دم) تجمع کرده و سرد تر و سفید تر است. منظور از شحم، چربی لابلا و اطراف گوشت است که به جهت مجاورت با حرارت گوشت و تحرک آن، سردی و تری کمتری داشته و رنگ آن نیز تا حدی متمایل به زرد یا قهوه ای روشن می شود.
✔به همین ترتیب، چاقی های ناشی از افزایش چربی در طب سنتی دو دسته هستند: سمین و شحیم. در سمین، چاقی های شدید موضعی (معمولا شکم، پهلو، باسن) وجود دارند و در شحیم، افزایش بافت چربی در سراسر بدن و لابلا و اطراف عضلات رخ می دهد که چاقی عمومی است.
✔بنابراین در چاقی سمین، میزان سردی و تری بدن بیشتر بوده و برای رفع آن، نیاز به تدابیر گرم و خشک (مخصوصا موضعی) قوی تری می باشد. اما در چاقی شحیم، باید نیم نگاهی به گرمی و تری داشت و در مصرف گرمیجات افراط ننمود.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖خواص و مزاج توت فرنگی از لحاظ طب سنتی بدین شرح است: ظاهراً در طب سنتی اشاره ای به این میوه ن
🌸🍃
🍃
🔖مصرف زیاد توت فرنگی به چه افرادی توصیه نمیشود؟
افراد سرد مزاج
افراد مبتلا به آلرژی
نکات مهم در مصرف توت فرنگی
شربت و مربای توت فرنگی متعادلتر بوده و در آن، سردی میوه کاهش یافته است؛ از این رو مصرف آن برای سردمزاجان مشکلی ایجاد نمیکند.
مصلح سردی مزاج توت فرنگی، عسل است
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖علائم ابتلا به کبد چرب👆🏻
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امام على عليه السلام:
علمى كه اصلاحت نكند، گمراهى است
عِلمٌ لا يُصلِحُكَ ضَلالٌ
📚غررالحكم حدیث6294
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 بایدها و نبایدهای مصرف گیاهان دارویی
❌در صورت ابتلا به دیابت و مصرف داروهای کاهنده قند خون از مصرف اسفرزه و فراورده های آن بدون اطلاع پزشک اجتناب نمایید.
⛔️در صورت ابتلا به بیماریهای کبدی و کلیوی از مصرف شیرین بیان و فراورده های آن بدون اطلاع پزشک خودداری نمایید.
❌در صورت سابقه ابتلا به حساسیت به نور (فوتوسنسیتیویتی) از مصرف گیاه علف چای و فراورده های آن بدون اطلاع پزشک خودداری نمایید.
⛔️در صورت ابتلا به بیماریهای کبدی از مصرف سنبل الطیب بدون اطلاع پزشک معالج خودداری نمایید.
✍️ دکتر مریم حمزه لو مقدم (عضو هیات علمی داروسازی سنتی دانشکده طب سنتی شهید بهشتی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖درمان #گرفتگی_عضلات به خاطر کم خونی و کمبود کلسیم
🎥استاد ضیایی
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 #روغنهای_حیوانی
✔بسیاری معتقدند که بهترین روغن های موجود روغن های حیوانی مانند روغن #شحم گاوی هستند. اما آیا این موضوع در زندگی های امروزی نیز صدق میکند؟
✔در حدیثی از پیامبر خدا (ص) نقل شده که فرمودند: هرکس یک لقمه چرب شده به #روغن_حیوانی بخورد، به همان اندازه، بیماری از تن او فرو می ریزد. مشابه این حدیث، چندین حدیث در کتاب کافی از امام علی (ع)، امام صادق (ع) و امام کاظم (ع) نیز نقل شده است.
✔نکته ای که در این احادیث نهفته است این که به طور تلویحی اشاره به مصرف محدود و همانند دارو برای روغن حیوانی دارند.
✔نکته دیگر این که در قدیم میزان فعالیت بدنی بسیار بیشتر و سنگین تر از امروز بوده و مصرف این قبیل غذاهای سنگین و پر انرژی لازم و مفید بوده اما شامل بسیاری از انسان های عصر حاضر با فعالیت کم و مصرف زیاد انواع غذاها نمی شود و مضر خواهد بود.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖خواص و مزاج #آویشن در طب سنتی بدین قرار است:
مزاج آن گرم و خشک است.
لطیف کننده و هضم کننده غذاهای سنگین و دیرهضم است.
برگهای خشک شده آویشن یا پودر آن را میتوان مانند نمک به عنوان ادویه سفره استفاده کرد.
در درمان آروغهای ناشی از بلغم معده بکار میرود.
معده، کبد و ریه را از رطوبتها پاک میکند.
آویشن به دلیل حرارت و خاصیت تحلیل برندگی و زدایندگی که دارد رطوبت های زائد باقیمانده در دستگاه گوارش را از بین میبرد.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖راهکارهایی برای افزایش کلسترول خوب
دوری از سیگار و دود آن و همچنین کاهش مصرف قند و شکر از راهکارهایی است که به افزایش کلسترول خوب کمک میکند.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه