فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ماشاالله کارشناس 🔥😂
🆔@Labkhandghalam
🇮🇷۳۱ خرداد سالروز شهادت چمران
🌸 حضرت امام خامنهای روحیفداه:
این شهید یک دانشمند بود؛ یک فرد برجسته و بسیار خوشاستعداد بود. خود ایشان براى من تعریف میکرد که در آن دانشگاهى که در کشور ایالات متحدۀ امریکا مشغول درسهاى سطوح عالى بوده، آنطور که به ذهنم هست ایشان یکى از دو نفرِ برترینِ آن دانشگاه و آن بخش و آن رشته محسوب میشده، تعریف میکرد برخورد اساتید را با خودش و پیشرفتش در کارهاى علمى را. یک دانشمند تمامعیار بود؛ آنوقت سطح ایمان عاشقانۀ این دانشمند آنچنان بود که نام و نان و مقام و عنوان و آیندۀ دنیایىِ بهظاهر عاقلانه را رها کرد و رفت در کنار جناب امام موساى صدر در لبنان و مشغول فعالیتهاى جهادى شد...
همان وقت یک نوارى از مرحوم چمران در مشهد دست ما رسید که این اولین رابطه و واسطۀ آشنایى ما با مرحوم چمران بود... براى ما خیلى جالب بود؛ با بینش روشن، نگاه سیاسىِ کاملاً شفاف و فهم عرصه... اینها را در ظرف دو ساعت در یک نوارى ایشان پر کرده بود و فرستاده بود...
بعد معلوم شد که نگاه سیاسى و فهم سیاسى و آن چراغ مهشکنِ دوران فتنه را هم دارد. فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مهشکن لازم است که همان بصیرت است. آنجا جنگید؛ بعد که انقلاب پیروز شد، خودش را رساند اینجا (۱۳۸۹/۰۴/۰۲).
#شهید_چمران
🆔@Dailynotes20
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
کتابقحطیبزرگ.pdf
2.46M
📙نسخه PDF کتاب #قحطی_بزرگ (کشته شدن بیش از ۹ میلیون ایرانی در قحطی تحمیلی انگلیس) به همراه اطلاع نگاشت (اینفوگرافیک Infographic) تاریخ بیش از ۲۰۰ سال، جنایت و خیانت ادامه دار #انگلیس_خبیث در ایران
▫️تألیف و پژوهش: دکتر محمد قلی مجد
▫️مترجم: محمد کریمی
✳️ @ShahidRabe
♦️محمدفاضلی که تو برنامه زنده تلویزیونی خواست با هوچیگری از حقیقت فرار کنه کیه و چیکار کرده؟
🔹بیاید اینجا براتون توضیح بدم:
🔹فاضلی سال ۸۸ و در جریان فتنه از دانشگاه گیلان اخراج شد.بعد از این که دولت تغییر کرد و روحانی سر کار اومد، فاضلی بصورت غیرقانونی رفت دانشگاه شهید بهشتی.
🔹از اینجای داستان به بعد رو به استناد حرفهای «سعدالله نصیری قیداری» رئیس دانشگاه شهید بهشتی که از طرف وزیر علوم دولت «روحانی» منصوب شده توضیح میدم:
🔹قیداری میگه:
از روز اولی که فاضلی وارد دانشگاه شد تو نهاد ریاستجمهوری مشغول فعالیت بود.
🔹محمد فاضلی بصورت پیمانی تو دانشگاه شهیدبهشتی ادامه فعالیت میده.
🔹وقتی استاد پیمانی شروع به فعالیت میکنه،۳ سال وقت داره تا بر اساس برنامهای که اعلام میکنه به رسمی آزمایشی تبدیل وضعیت بده.
🔹اگر نتونست ۲ سال دیگه هم وقت میدن
و اگر باز هم نتونست نهایتا ۸ سال وقت میدن و در پایان ۸ سال اگر نتونه آرای موافق برای تبدیل وضعیت رو کسب کنه، هیات امنا دیگه بهش فرصت نمیده.
🔹و درنهایت این به معنای «اخراج» نیست؛ بلکه در اصل قراردادش دیگه تمدید نمیشه.
🔹تو ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ جلسهای تشکیل میشه تا شرایط فاضلی بررسی بشه که «از نظر عمومی، آموزشی و پژوهشی، در مرحله تبدیل وضعیت موفق به کسب آرای هیات اجرایی نمیشه»
🔹چرا؟
۱- خارج از دانشگاه پست داشته.
۲- حضور کافی تو دانشگاه نداشته و طبق ۲سال حتی ۲ماه هم توی دانشگاه حاضر نبوده!!!
۳- بارها بابت این موضوعات تذکر گرفته اما اهمیت نداده
۴- نه کتاب و مقاله مینوشته و نه کار اجرایی و فرهنگی و علمی انجام میداده! و قانونا نمیشه چنین شخصی عضو هیات علمی باشه!
۵- مقاله بینالمللی قابل قبول نداشته!
🔹قیداری میگه: هیات اجرایی وقت زیادی برای بررسی صلاحیت آقای فاضلی گذاشت اما به نتیجه نرسید حتی بعدش راههای اعتراض به وزارت علوم هم بهش ابلاغ شده!!
🔹حالا اصلاحطلبای بیشرف چی میگن؟!
میگن بخاطر مسائل سیاسی اخراج شده!!
همینقدر کثیف و دروغگو!
🔹تو برنامه زنده تلویزیونی فاضلی در مورد این موضوع پیمانی بودنش و اخراجش بدلیل غیبت مورد سوال قرار گرفت و اینجوری فرار کرد!
🔹اجازه ندید تاریخ رو درمورد این موجود تحریف کنن!!
🆔@Dailynotes20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در برنامه "گفتگوی صمیمی" شبکه خبر، هر کدام از کاندیداها به انتخاب خود میتوانستند یکی از اعضای خانواده یا نزدیکان خود را برای حضور در برنامه معرفی کنند که از طرف دکتر جلیلی بنده حضور پیدا کردم.
فیلم کامل این برنامه را میتوانید مشاهده کنید.
@Sabeti ✅
هدایت شده از موکب آنلاین با ولایت تا ظهور
💠 بزرگترین گناه از نظر آیت الله خوشوقت!!
❓س: به نظر میرسد رأی دادن به بعضيها از #شراب_خوردن بدتر است؟
ج: از همه چيز بدتر است؛ از همهی #گناهان بدتر است؛ اين #مادر همه ی گناهان است؛ يک دنيا گناه در همين يک #تكه_كاغذ خوابيده است. خيلی بايد دقت كرد.
❓س: آيا اگر بر ما ثابت شود که شخصی در مواردی #دروغ میگويد، میشود به او رأی داد؟
✅ ج: نه!
❓س: پس به هيچکس نبايد رأی داد؟
✅ ج: شما از همهی آنها دروغ شنيدهای؟ از کسانی که شنيدی، نبايد بدهی. اگر نشنيدهای، نه.
❓س: در انتخابات چه کنيم؟ دنبال کدام #حزب برويم؟ چطور #اصلح را انتخاب کنيم؟
✅ ج: مقام معظم رهبری فرمودند: «به هر کس ميخواهی رأی بدهی، بده؛ اما #جواب_خدا را هم بايد آماده کنی». اگر خدا فردا گفت: «چرا به فلاني رای دادی؟» بايد بگويی: «او انسان #دينداری بود؛ #باتقوا بود؛ #نمازخوان بود؛ #خيانت نمیکرد». اينها را بايد بگويی. اگر نگويی، آنوقت شما با تمام خيانتهايش شريک هستی.
🔹 منبع متن: کانال رسمی آیت الله خوشوقت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت هوشنگ امیراحمدی استاد دانشگاه آمریکا و تحلیلگر سیاسی از ظریف
ظریف سالهای ساله با من دوسته به من میگفت مردم ایران گوسفندن به این مردم فقط باید دروغ گفت.
🆔@Dailynotes20
‼️از نااُمیدیهای ستودنی!
✅بسیاری #سعید_جلیلی را به درستی «سفیر امید» میدانند؛ منتها کمتر دیدهام کسی به «نااُمیدیهای» او اشاره کند!
یکم. جلیلی هیچ امیدی به نظم و روابط جهانی نداشت و ندارد. یعنی برنامههای او از اساس هیچ ربطی به این ندارند که قدرتهای جهانی قرارست چه رفتاری در قبال ایران داشته باشند.
دوم. #جلیلی به همدلی، همداستانی و همسوییِ هیچ مخالفِ داخلی امیدی ندارد. بلکه اساساً اهل «طمع در خیرِ اغیار» نیست. او روی همراهی بیبصیرتها و بیبصرها حسابی باز نکرده و از همهی «ناگفتمانیها» ناامید است.
سوم. #جلیلی از وضع کنونی ناامید است! یعنی «تغییراتی» که او در وضع فعلی ضروری میداند، تغییراتِ «اختیاری» و «استحبابی» نیستند! ریشهی ارادهی او به «تغییرات اساسی و عمیق»، ناامیدیاش از بسیاری از روندهای رایج است.
چهارم. #جلیلی از برنامهها و طرحهای تقلیدی و غیربومی هم ناامید است. شاید خیلیها هنوز فکر میکنند «اول باید تمامِ تجاربِ غرب و شرق را عیناً کُپی کنیم؛ اگر جواب نداد، فکرِ چارهی دیگر بیفتیم!»؛ #جلیلی ولی اینکاره نیست! او «مسأله» را «مسألهی خودمان» میداند و راهحل را «محلی» و «خودی» میپسندد.
پنجم. #جلیلی از محبوبیت ناامید است! و این مسئله خیلی مهم است. اگر او «محبوبیتطلب» بود، دهسال منتظر جلب توجه مردم نمینشست. خیلی ساده میشد «حرفهای عامهپسند» زد و مشهور شد. منتها او «ریشهی امید به محبوبیت» را در خود و حتی در حامیانش خشک کرد؛ نتیجه این شد که «ریشهی امید به خدمت» در او حامیانش، مدام رشد کرد و عمیق شد.
ششم. #جلیلی حتی «امید به انتخاب شدن» را هم کنار گذاشت! کسیکه دلش مملو از «امید به اقبال مردم» باشد، آرامآرام و ناخودآگاه «رویکرد» و «پُشتکردِ» مردم برایش فرق خواهد کرد.
منتها «اعتبار مردم» در دل جلیلی با عدماقبالِ آنها کم نشد؛ چون او حتی در «استقبال مردم» هم امید نبسته بود!
🤲خداوکیلی فکرش را میکردید، بعضی از «ناامیدیها» بتوانند اینهمه فضیلت به بار بیاورند؟!
(محمدحسین امینی
۳۱ خرداد ۱۴۰۳)
https://eitaa.com/zakhm_bar_zakhm
✍پ.ن:
1⃣ تا زمانیکه امیدمان به ترحم دشمنان باشد، مستقل و مقتدر نمیشویم!
2⃣ تا زمانیکه با حرص و ولع به دنبال جلب آراء قشر خاکستری باشیم، نمیتوانیم با مردم و مخاطبان خود "صادقانه" حرف بزنیم و "شجاعانه" تصمیمات "حکیمانه" بگیریم!
3⃣ تا زمانیکه با غفلت از اراده پروردگار متعال و بدون در نظر گرفتن منافع ملی و مصالح امت اسلامی و بدون توجه به معیارهای امام خامنهای، تلاشمان بر ائتلافهای پشتپرده باشد، هرگز مورد تأیید امام زمان علیهالسلام واقع نمیشویم و مسابقه "تبلیغاتی" ما، چیزی جز خسران دنیا و آخرت نخواهد بود!
4⃣ محبت حقیقی و ارادت خالصانه #جلیلی به همه مردم ایران، بویژه به محرومترین دورافتادگان جامعه، هرگز برای استفاده انتخاباتی از آنها نبوده و نیست!
📚 معیار اصلحیت از منظر امام خامنهای:
🌴ببینید چه کسی به ملاکهای انقلاب نزدیکتر است و توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب را دارد🇮🇷
صفحاتمجازی محمدعلی رامین👇
eitaa.com/maramin
https://farsnews.ir/Mohammadali_Ramin
📌 سیامک قاسمی:
اصولگرا ها ما را اصلا فرض نمیکنند اما اصلاح طلب ها ما را خر فرض میکنن😆
🆔@Dailynotes20
🔴 بیانیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد اظهارات دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 1403/3/30
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان کاندیدای محترم انتخابات ریاست جمهوری؛
ضمن عرض سلام و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و تمام خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی؛
اظهارات حضرتعالی در برنامه میزگرد فرهنگی مورخ 1403/3/30 حاوی نکاتی بود که دانشگاه علوم پزشکی تبریز را بر آن داشت که جهت روشنگری و رفع ابهامات، جوابیهای خدمت مردم شریف ایران ارائه نماید.
💠۱- حضرتعالی در سخنان خود از بکارگیری افراد تازه کار در مسئولیتها انتقاد نمودید و فرمودید مگر میشود یک نفر دانشیار را مسئول استاد قرار داد. بایستی بگوییم، در انتصابات روسای دانشگاهها، قوانین و مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی مراعات می شود و اگر مغایرتی باشد، انتصاب صورت نمی گیرد. گفتنی است وقتی در سال ۱۳۷۳ بر مسند ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شدید، یک استادیار ۴۰ ساله تازه کار بودید و حال آنکه در آن زمان، اعضای محترم هیات علمی، در سابقه و سن و رتبه علمی بالاتر از جنابعالی بودند و در انتصاب های جنابعالی در مسئولیت های سنگین و حساس نیز، سابقه، تجربه و صلاحیت علمی مهم نبودند
💠۲- حضرتعالی یکی از اعضای جذب هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بودید و می دانید که در این دانشگاه، در طی دولت شهید رییسی، نهایت دقت برای رعایت قانون در جذب هیات علمی شده است و حتی یک مورد جذب سلیقه ای اتفاق نیفتاده است.
شایان ذکر است در دوران تصدی ریاست دانشگاه توسط جنابعالی و
معاونت آموزش وقت دانشگاه، با گزینش سلیقهای، تعداد زیادی از قبول شدگان در آزمون دستیاری رد صلاحیت شدند و به جای آنها نفرات دیگر با نمرات بسیار پایین که همفکر جنابعالی بودند جایگزین شدند، که این افراد به « قبول شدگان با سهمیه پزشکیان » معروفند.
آیا این اقدام را در جهت اجرای عدالت انجام دادید؟ یکی از این قبول شدگان از هموطنان ارمنی بود که با وجود چند نوبت قبولی در آزمون دستیاری قربانی گزینش سلیقهای سیستم آموزشی جنابعالی شده و چند سال از ادامه تحصیل بازماند. (افراد مذکور و مستندات، حاضر و آماده ارائه هستند)
💠۳- فرمودید که رئیس و برخی معاونین دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند و اساتید زمان تحصیل جنابعالی از آمریکا و اروپا آمده بودند. از نظر شما تحصیل در آمریکا خوب است یا بد؟ نوسان های شدید و تندروی های غیرمنطقی در اعلام موضع جنابعالی جای تامل دارد چرا که در مواضع تان در دهه ۷۰ بسیاری از همین اساتید تحصیل کرده در آمریکا و اروپا را ضد انقلاب خطاب کرده و همین جریان افراطی منجر به فرار بخشی از نخبگان از کشور شد .
آیا منظور شما این است که هر کس در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل نموده حق انتصاب در مسئولیتی را ندارد و یا مشکلی از بابت صلاحیت علمی و یا اخلاقی دارد، در صورتی که دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، امتحان علوم پایه و پرانترنی و آزمونهای تخصص و فوق تخصص را با دانشجویان دانشگاههای دولتی میگذرانند و تعدادی از آنها حائز رتبههای برتر در این آزمونها هستند و رئیس و معاونینی که شما از ایشان صحبت به میان آورده اید، فارغ التحصیلان پزشکی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و مدارج تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ خود را در بهترین دانشگاههای وزارت بهداشت سپری نموده اند، که مسئولین و اساتید دانشگاهها شاهد کیفیت تحصیلی و کاری شان می باشند.
آیا این موضوع که شما فارغ التحصیلی از کشورهای امریکا و اروپا را نشانه ارزش و باسوادی میدانید، نشان از خودتحقیری ندارد؟ چرا که بسیاری از متخصصین و اساتید دانشگاههای کشور عزیزمان ایران بویژه دانشگاه بزرگی همچون دانشگاه علوم پزشکی تبریز از نظر دانش و رتبه علمی، بالاتر از فارغ التحصیلان کشورهای غربی میباشند و این شایستگی خود را در مجامع علمی بین المللی به اثبات رساندهاند. بی تردید کسی که میخواهد سکان دار نظام مدیرتی کشور شود، باید بیش از همه به استعدادها و بنیه علمی درون کشور اعتماد و اتکا داشته باشد.
در پایان، ضمن دعوت خود و همه به تقوای الهی و حق گویی و حق طلبی و تاسی عملی از سیره امیر مومنان حضرت علی (ع)؛ علو درجات روح امام راحل و شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم، سلامت و امنیت و بهترین روزها را برای ملت شریف ایران از خداوند متعال مسالت می نماییم.
🔴 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - 1403/3/31
🆔@Dailynotes20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رئیسی برای سفره مردم چیکار کرد!؟
+این روزا خیلی ها میگند قیمت ها بالاتر از دهه ی نود هست پس رئیسی هم کاری نکرد برامون
جواب هاش رو تو این کلیپ ببینید👌
🆔@Dailynotes20
نتیجه جدیدترین نظرسنجی ایسپا که از معتبرترین مراکز نظرسنجی در کشور است و نتیجه انتخاباتهای قبلی را همبا درصد خطای کمی درست پیش بینی کرده بود.
طبق این نظرسنجی، همچنان دکتر جلیلی پیشتاز است. اما نباید کار را دست کم گرفت، بلکه باید تلاش کرد در روزهای باقی مانده آرای مرددین نیز به سمت جلیلی هدایت شود.
فرصت را برای تبیین و تبلیغ از دست ندهیم.
@sabeti ✅
@tahlilgar_siasi ^°`.mp3
7.27M
اسراییل با حمایت کامل آمریکا آماده ورود به لبنان...
🆔@Dailynotes20
هدایت شده از موکب آنلاین با ولایت تا ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخهای قاطع مهمان برنامه، پروژه تهيهکننده بیبیسی را علیه #انتخابات ایران نقش بر آب کرد؛ مجری برنامه، سخنان وی را قطع کرد!
▪️"جوادیحصار" فعال سیاسی در واکنش به اظهارات ضد انتخاباتی مجری و کارشناس بیبیسی گفت: اینکه در خارج از کشور برای مردم نسخه میپیچید که رأی ندهند نتیجهاش چیست؟ اگر فکر میکنید با رأی ندادن نظام جمهوری اسلامی تضعیف و براندازی میشود، سخت در اشتباه هستید؛ مردم این حکومت را میخواهند.
هدایت شده از موکب آنلاین با ولایت تا ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داره برا زاکانی مهمات میبره 😊😊
#انتخابات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عربده کشیهای ادامه دار ظریف و واکنش تند مردم به این عربده کشی
این بار در کاشان مردم جواب دروغگویی و اهانتهای ظریف رو دادند...
🆔@Dailynotes20
از بین جلیلی و قالیباف ، کدام را مناسب تر برای جبهه انقلاب در انتخابات میدانید؟
۱- لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/3897622537C413dc3a7a3
۲.لینک گروه
https://eitaa.com/joinchat/2879389731C9b4c3b6929
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برافراشتن تصویر رهبر انقلاب توسط جوانان آمریکایی در یکی از دانشگاههای آمریکا
نوشته روی تصویر:
رهبر معظم از شما دختران و پسران آمریکایی تشکر میکنه
🆔@Dailynotes20
🌀 خدا رحمت کند آقای مشکینی را
انتخابات را تشبیه می کرد به #کربلا و می فرمود:
▫️صحنه انتخابات #صحنه_کربلا است.
▫️کسی که در #انتخابات شرکت می کند ولی رای سفید می دهد انگار در کربلا است ولی کاری نمی کند و هدفی ندارد تیر به سوی هدف خاصی نمی اندازد
▫️کسی که به غیر صالح رأی می دهد گویا دارد علیه امام حسین شمشیر می زند.
▫️کسی که می گردد و اصلح را انتخاب می کند گویا دارد از امام حسین دفاع می کند.
🌷رأی مسئولیت آور است. با دقت و بصیرت رأی دهیم.
🆔@Dailynotes20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥مهم/ حتما ببینید.👌
💥خانواده هاشمی از پزشکیان حمایت کرده اند. پزشکیان هم که همش می نالد پس داستان چیست!؟
💥خود محسن هاشمی جواب داده:
همه چیز ۳۲سال دست ما بود...
🆔@Dailynotes20
🔻پریشانحالیِ اصلاحطلبان:
در حاشیۀ یک نمایش ناخواسته
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. میزگردِ فرهنگیِ مسعود پزشکیان، یک آئینۀ تمامنما از «وضع هویّتی و معرفتی اصلاحطلبان» است و هرچه آن را بیشتر و دقیقتر بخوانیم، به فهم عمیقتری دربارۀ ماهیّت و غایت اصلاحطلبیِ سکولار دست خواهیم یافت. نباید از کنار این نمایش رسانهای، بهسادگی عبور کرد، بلکه باید لحظهلحظۀ آن را با دقت و تأمّل، دید و واقعیّتهای نهفته را از این «متنِ رسانهایِ افشاشده»، دریافت کرد. اما دربارۀ شخص پزشکیان باید گفت همچنانکه وی دربارۀ سیاست و اقتصاد، داشته و اندوختهای ندارد و یک هوس و سودای شخصی، وی را به میدان انتخابات کشانده، دربارۀ فرهنگ نیز گرفتار «فقر مطلق» است. در طول این میزگرد، احساس نکردم که وی حتی اندکی از نظریۀ فرهنگی و هویّتِ فرهنگیِ انقلاب اسلامی، فهم و شناخت دارد و بر اساس آن، سازوکارهای سیاستی را طراحی کرده است. او با بیخیالیِ نامسئولانه، «هیچ» را به نمایش گذاشت و نشان داد که اصلاحطلبی، دیگر سخنی ندارد و به پایان راه رسیده است. هرچه که از او دربارۀ امر فرهنگی پرسیده میشد، وی به «غیرفرهنگ» ارجاع میداد و میکوشید با «برداشتهای عوامانه» و «تحلیلهای سطحی»، نقصانهای رسوای خود را جبران کند، درحالیکه مخاطب بهآسانی فهمید که وی، فکر پختهای و چارۀ اندیشیدهای برای علاج دردهای فرهنگی ندارد، بلکه حتی خودِ «فرهنگ» را نیز نمیشناسد. فاصلۀ ذهنیِ او با فرهنگ، فرسنگها بود و اگر در طول سالهای نمایندگی در مجلس، او نتوانسته به یک «فهم ابتدایی» و «برداشت حداقلی» از فرهنگ دست یابد، روشن است که چنانچه جامۀ ریاستجمهوری به تن کند نیز نخواهد توانست که چیزی بر ذهنیّتِ فرهنگیِ خویش بیفزاید. پاسخهای «کلّی»، «نامرتبط»، «نافرهنگی»، «تودهای»، «سلبی»، «روزمرّه»، «عوامفریبانه»، «تکهتکه»، «بدیهی»، «غیرتجویزی» و ... همۀ داشتههای فرهنگی او بود که در رسانه ارائه کرد.
[دوّم]. اصلاحطلبان، محمد بهشتی را از قعر دهۀ شصت به انتخاباتِ اکنون آوردند تا شاید گرهای از کار فروبستۀ آنها بگشاید، غافل از اینکه رویکردهای «انقباضی» و «تنگنظرانۀ» او در دهۀ شصت، فراموششدنی نیست. او در آن دوران، در کنار میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و محمد خاتمی و محسن مخملباف و ...، حلقۀ تمامیّتخواهی را تشکیل میدادند که کمترین تفاوت و زاویهای را برنمیتابیدند و نگاه «تمرکزگرایانه»شان در فرهنگ، فرصتها را سوزانده بود. اینان بودند که روایت «سختگیرانه» و «انعطافناپذیر» از سیاست فرهنگیِ انقلاب را در دهۀ شصت، ساختهوپرداخته کردند و همگان را دیگری و معارض انگاشتند و طریق «سرکوب» و «نفی» و «طرد» و «تحقیر» را در پیش گرفتند. اما اکنون، محمد بهشتی با نسخۀ جدیدِ خود به میدان مددرسانی به پزشکیان آمده و میخواهد گذار ایدئولوژیک خویش را از «توتالیتاریسم فرهنگی» به «لیبرالیسم فرهنگی» نشان بدهد و گزارههایی را بیان کند که از نظر اصلاحطلبان، رأیساز است و خاکستریها را شکار میکند. بااینحال، مسأله این است که کسی همچون او که در دهۀ شصت، آنچنان «غلیظ» و «فروبسته» و «انسدادی» رفتار کرده، اینک نمیتواند از «گشادهدستی» و «انبساط» و «آزادی» سخن بگوید؛ خاکستریها، صداقت وی در گفتار فرهنگیاش را باور نخواهند کرد و وی را به گذشتۀ سیاستی و مدیریّتیاش ارجاع میدهند و او را به چالش میکشند. دستکم، او کسی نیست که بتواند لیبرالیسمِ فرهنگی را به مخاطب خاکستری بخوراند؛ این مواضع برای چون اویی، «نچسب» و «نمایشی» و «تصنّعی» است. افزونبراین، وی در موضع نقادیِ وضع موجود، متوقف ماند و از اثباتها و ایجابها و راهکارها سخنی نگفت، درحالیکه وی به عنوان مشاوری که میخواهد برای دولت آینده، بسترسازی فکری کند، باید به پرسش «چه باید کرد؟» پاسخ بدهد،؛ نه اینکه همچون روشنفکرانِ بیمسند سخن بگوید. جالب و تأسفبرانگیز اینکه پزشکیان به دلیل «ناآگاهیِ فرهنگی»، از پیشینۀ فرهنگیِ محمد بهشتی بیاطلاع بود و تازه در لحظههای پایانیِ میزگرد درمییابد که یک مُهرۀ سوخته و فرصتسوز را به میدان کنشگری رسانهاش آورده است.
[سوّم]. رسواترین پاره از این میزگرد، محمد فاضلی بود که در مواضع رادیکال و انقلابستیزانه، شهره است. اگر محمد بهشتی را به سیاهکاریاش در دهۀ شصت ارجاع میدهند، او را نیز به نسبتِ مستقیمش با دولت نامتعادلِ حسن روحانی ارجاع میدهند. او نیز، «بخشی از روند اختلالی» بوده و نه یک روشنفکرِ مظلومِ حاشیهنشینِ بیبهره از منصب و قدرت. او در آنچه که هست، سهیم و شریک بوده و بدون تردید باید وی را از بانیان و همکاران فلاکتِ دهۀ نود قلمداد کرد. او در آن فرصت ناچیز، خودش را بر جریانش ترجیح داد و کوشید از گذشتهاش، روایت سفید بسازد، اما ناگهان، غضبِ مخاطبسوز بر وی غالب شد و کارِ پزشکیان را بساخت.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi