13921008_7933_128k.mp3
4.61M
🎧 انسان ۲۵۰ ساله | ویژگیهای مبارزه امام حسن علیهالسلام
#تاریخ
#امام_حسن_علیه_السلام
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
31.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | امام حسن مجتبی(ع)، احیاءکننده نهضت اسلام
✏️ روایتی از حضرت آیتالله خامنهای درباره دوران مبارزات امام حسن مجتبی علیهالسلام
#تاریخ
#امام_حسن_علیه_السلام
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
📌زیست نامه #کاظم(ع)
⬅️امام موسی بن جعفر(ع) مشهور به کاظم علیه السلام:
فرزند امام جعفر #صادق(ع) و #حُمَیدَه مُصَفَّاة یا مَغرِبِیَّه دختر صاعد بربری است که امام صادق از او به پاکي، #پاکدامني و بزرگي ياد ميکرد.
⬅️آن حضرت در ۷ #هفت_صفر سال 128 هجری در منطقه اَبواء بین مکه و مدینه به دنیا آمد.
⬅️ابوالحسن، #ابوابراهیم و ابوعلی از کنیه های مشهور ایشان بوده و #القاب مشهوری مانند کاظم، صابر، امین، عبدصالح و زَيْن الْمُجْتَهِدِين برای امام ذکر شده است.
⬅️فروبردن خشم و چشم پوشی از آزار مخالفان، علت اصلی شهرت ایشان به کاظم(ع) بیان شده است.
⬅️طبق دستور هارون، سِنْدِي بْنِ شَاهَك با خرما یا انگور امام را #مسموم کرده و آن حضرت پس از سه روز، در ۲۵ بیست و پنج #رجب سال 183 هجری در زندان بغداد به #شهادت رسید.
اگرچه 7 صفر میلاد امام است، اما حرمت ماه صفر را هم نگهداریم.
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
مرکز حوزوی پژوهش های تاریخ اسلام برگزار میکند:
«سلسله نشستهای علمی تاریخ و روایت»
نشست سوم:
ظرفیت روایات برای بازسازی تاریخ فرهنگی خاندان های شیعی صدر اسلام
🎙ارائه دهنده:
جناب آقای دکتر منصور داداش نژاد
🔹 دبیر علمی:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حامد قرائتی
✅ محورهای نشست:
🔸 روایت چیست؟
🔸 چگونه می توان از روایات برای بازسازی تاریخ فرهنگی استفاده کرد؟
🏢خیابان شهید فاطمی(دورشهر)، روبروی کوچه ۲۱
⏰ چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ ساعت 18
🌐 لینک مشارکت مجازی:
https://mmps.ir/mhpt
#اطلاعرسانی
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
د.طیبی(پنجمین نشست) (1).mp3
27.5M
🔊 صوت پنجمین نشست از سلسله نشستهای عاشورایی دانشکدهی تاریخ و انجمن دانشجویی تاریخ اسلام و تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب
▪️با موضوع:
«زینبپژوهی؛ بررسی نقشهای حضرت زینب در تاریخ اسلام»
🎙با ارائهی:
دکتر ناهید طیبی
(مدیر دانشنامهی زن مسلمان)
#سلسله_نشستهای_عاشورایی
#نشست_پنجم
#دکتر_طیبی
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
#هیئت
از نگاه قرآن و عترت//۱
امام صادق علیه السلام:
«إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَحُ »
بحار الأنوار ج ۴۷ ص ۳۴۹
▪️ رعایت ارزش های اخلاقی و معنوی برای همگان زیباست و برای هیئتی زیباتر ؛چون او منتسب به آل الله ( علیهم السلام ) است.
▪️دروغ و غیبت و تهمت و بداخلاقی برای همگان زشت است و برای خطیب و مداح و عزادار حسینی زشت تر؛ زیرا او انتساب بیشتری با امام شهید ( علیه السلام) دارد.
▪️اگر به نام دین #دروغ گفتم! اگر به بهانهٔ حفظ مکتب اهل بیت ( علیهم السلام ) حرمت انسان ها را شکستم قطعا زشتی کارم بیشتر خواهد بود.
🖊استاد عندلیب همدانی
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
هادیان هدایت
حجت الاسلام کاشانی مطرح کرد؛ شهادت امام حسن(ع)؛ ۲۸ یا ۷ صفر؟/ استناد به «قاسم رسی» در ترجیح هفتم صف
💢شهادت امام حسن(ع)؛ ۲۸ یا ۷ صفر؟/حجت الاسلام کاشانی1️⃣
⬅️در سال های اخیر در مورد روز شهادت امام حسن(ع) اختلافاتی به وجود آمده است.
🔶 بعضی ۷ صفر و برخی ۲۸ صفر را ملاک قرار می دهند.
👌🏻در مورد اینکه ما چه روزی به امام حسن(ع) توسل کنیم و برای ایشان مجلس بگیریم، می شود گفت هر دو روز، یا همه طول سال را می توان به امام حسن توسل کرد و مجلس گرفت. سیره برخی علما این بوده است که در طول عمرشان، هر روز به اهل بیت متوسل می شدند و در این امر به مردم هم کار نداشتند و این خیلی هم خوب است. لذا عرض بنده به این معنا نیست که ما هفتم صفر عزاداری کنیم یا نکنیم، بلکه می توان هر دو را عزاداری کرد. ا
❓❓ما بحث من این است که آیا هفتم صفر روز شهادت امام حسن(ع) است یا ۲۸ صفر؟
⬅️این کارشناس تاریخ گفت: این بحث شاید به ظاهر اهمیتی نداشته باشد اما شاید چند نکته مهم پژوهشی هست و سالیان اخیر برخی با مغالطات سعی کرده اند تاریخ سازی کنند، به نظرم رسید این بحث را ارائه دهم.
💢شهادت امام حسن(ع)؛ ۲۸ یا ۷ صفر؟/حجت الاسلام کاشانی 2️⃣
🔰وی ادامه داد:
⬅️ معلوم است که در بین شیعیان مرحوم شیخ کلینی می گوید آخر ماه صفر و شیخ مفید، شیخ طوسی، علامه حلی، ابن شهر آشوب و همه بزرگان ما تا زمان شهید اول، ۲۸ صفر را روز شهادت امام حسن(ع) می دانستند.
⬅️وی افزود: شهید اول، اولین بار می گوید که شهادت امام حسن(ع) در هفتم صفر است.
👌🏻بین قول شهید اول و دیگران معلوم است که طبعا باید قول متقدمان را ترجیح داد.
👈🏻 منتهی عزیزانی گفته اند که شهید اول به کتاب تثبیت الامامه قاسم ابن ابراهیم رسی(متوفای ۲۴۶) که از نوادگان امام حسن(ع) و امیرالمومنین است و ثقه و جلیل القدر است، دسترسی داشته است و در این کتاب به روایت امام کاظم(ع) روز شهادت امام حسن(ع)، هفتم صفر است. لذا به این دلیل قول شهید اول را ترجیح می دهند که می گویند شهید اول به نسخه ای دست پیدا کرده که علمای ما به آن دسترسی پیدا نکرده اند.
❓❓حجت الاسلام کاشانی گفت: ابتدا باید در این مورد نکاتی را مورد بررسی قرار داد که آیا اصلاً این مطلب روایت امام کاظم(ع) است؟ آیا از قاسم ابن ابراهیم رسی نقل شده است؟ اصلاً این فرد امامزاده و جلیل القدر است یا ضد شیعه است؟
💢شهادت امام حسن(ع)؛ ۲۸ یا ۷ صفر؟/حجت الاسلام کاشانی 3️⃣
🔰وی ادامه داد:
⬅️در کتاب موسوعه شهید اول که سال های اخیر به چاپ رسیده در جلد نهم (مجلد اول کتاب الدروس الشرعیه فی فقه الامامیه صفحه ۴۲۱) آمده که «الامام، الزکی، ابومحمد الحسن بن علی سید شباب اهل الجنه ولد بالمدینه یوم الثلاثاء منتصف شهر رمضان سنه اثنتین من الهجره وقال المفید: سنة ثلاث و قبض بها مسموما یوم الخمیس سابع صفر سنه تسع و اربعین من الهجره»
👌🏻همانطور که می بینیم شهید اول این مطلب را به امام کاظم(ع) آدرس نمی دهد و نمی گوید روایت است.
👌🏻همچنین به کتاب تثبیت الامه قاسم ابن ابراهیم رسی نیز آدرس نمی دهد،
⬅️در حالی که در ولادت حضرت، یکی از اقوال را به شیخ مفید نسبت میدهد.
💢استنباط آقایان این است که شهید اول این مطلب را از کتاب ثبیت الامامه، برداشت کرده است که هیچ دلیلی بر اینکه این اتفاق افتاده، نیست.
💢شهادت امام حسن(ع)؛ ۲۸ یا ۷ صفر؟/حجت الاسلام کاشانی4️⃣
🔰نکته دوم این است که
❓❓ببینیم قاسم ابن ابراهیم رسی چه شخصیتی است؟
⬅️مثلا مرحوم نجاشی در کتاب رجال خود -چاپ انتشارات اسلامی که تحت اشراف آیت الله شبیری زنجانی چاپ شده است- مدخل ۸۵۹ آورده است که «القاسم الرسی بن ابراهیم طباطبا بن اسماعیل بن ابراهیم بن حسن بن حسن بن علی بن ابی طالب علیه السلام. له کتاب یرویه عن ابیه و غیره، عن جعفر بن محمد و رواه هو عن موسی بن جعفر».
👌🏻مرحوم نجاشی وی را توثیق نمی کند. ما می دانیم کتاب نجاشی کتابی است که آثاری که در آن روایتی هم در مورد اهل بیت باشد، آن را جمع می کند لذا در این کتاب، اسم طبری، شافعی از ائمه اهل سنت هم آمده است. ذکر یک شخص در این کتاب لزوماً به این معنا که وی ثقه است، نخواهد بود.
👌🏻مرحوم نجاشی در مورد ایشان اسمی نبرده و نگفته در کدام کتابش از امام کاظم(ع) روایت نقل کرده است. آقایان فکر کرده اند که قاسم رسی که از امام کاظم(ع) روایت نقل کرده است، هر جا حرف زده، از امام کاظم نقل کرده. نخیر؛ اگر مثلا زراره که اینهمه از امام صادق(ع) روایت نقل می کرده، در جایی صحبتی کرده باشد، حتماً روایت است؟ نه؛ باید دلیل وجود داشته باشد و قال الصادق بگوید.
🔶قاسم رسی تنها یک کتاب و رساله ندارد، رسائل او منتشر شده و اینطور نیست که رسائل او به دست دیگران نرسیده باشد.
⬅️مثلاً چون مأمن و مأوای زیدیه در یمن است، آنها مجموعه کتب و رسائل ایشان را منتشر کرده اند و آنجا اسامی رساله های او را آورده اند. مثلا الرد الکبیر، الدلیل الکبیر، الدلیل الصغیر، الرد علی النصاری، مناظرة مع ملحد، الرد علی الرافضة، الرد علی الروافض من اهل الغلو از این دست است.
⬅️یک کتاب هم به نام تثبیت الامامه دارد. یعنی چند رساله و کتاب دارد و اینجور نیست یک کتاب داشته باشد و اینجور نیست که نجاشی گفته باشد هر چه او گفته، روایت است.
❌نحوست ماه صفر1️⃣
📛یکی از باورهای شایع در میان مردم این است که ماه صفر را نحس و شُوم میدانند، به همین جهت برای امان ماندن از بلا و شر، توصیه به دادن صدقه و قرائت برخی از دعاها میشود. کسانی که بر نحوست این ماه باور دارند عقیده خود را بر چند دلیل استوار کردهاند که در ادامه به صورت مختصر اشاره میشود.
⭕️رخدادهای ماه صفر
⛔️برخی افراد معتقد هستند که به دلیل وقایعی که در این ماه اتفاق افتاده یعنی ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام، رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، شهادت امام حسن و امام رضا علیهما السلام، پس این ماه شوم و نامبارکی است. مرحوم علامه مجلسی در این باره میگوید: «وَ هَذَا الشَّهْرُ مَشْهُورٌ بِالنُّحُوسَةِ وَ الشُّؤم، وَ یُمْکِنُ أنْ یَکُونَ لِذَلِکَ وَجْهَانِ... »؛ یعنی ماه صفر به نحس بودن و شومی شهرت یافته است. ممکن است علت این مطلب یکی از این دو وجه باشد:
الف) بنابر نظر علمای شیعه وفات پیامبر اعظم صلّى اللّه عليه و آله در این ماه بوده و همین باعث نحس قلمداد شدن این ماه شده است.
ب) ماه صفر بعد از ذی القعده و ذی الحجة و محرّم قرار گرفته است و این سه ماه جزء ماههای حرامند و کسی در آنها به قتل و جنایت نمیپرداخت، بعد از این سه ماه حرام، در ماه صفر جنایت و قتل و جنگ آغاز میگردید و به همین سبب مردم این ماه را منحوس قلمداد کردهاند.
البته ایشان تاکید میکند که در بین روایات شیعی روایتی که دلالت بر شومی و نحسی این ماه داشته باشد، ندیدهام و در روایات غیر معتبر عامی مواردی وجود دارد که اعتباری به آنها نیست. (1)
✅بر فرض پذیرش این که وقایع اتفاق افتاده میتواند دلیل بر نحوست ایام شود، اما سرایت دادن چند روز به تمام روزهای ماه، نیازمند دلیل محکمتری است. علاوه بر آن که پس مصیبتهای دهه اول محرم و یا شهادت امیرالمومنین علیه السلام نیز باید موجب نحوست ماه محرم و ماه رمضان شود!
◀️در حالی که کسی چنین ادعایی نکرده است. به عبارت دیگر اگر چنین مبنایی را بپذیریم، تفاوتی بین ماه صفر و ماههای دیگر نیست و به جزء «ماه شعبان» که خالی از وفات معصومان علیهم السلام است، همه ماهها ممکن است همه یا بخشی از آن ها شوم شمرده شود. (2)
البته لازم به ذکر است که برخی از اندیشمندان در این که نحوست به طور مستقیم متوجه زمان باشد، تردید کردهاند و این نحوست را ناظر به وقایع رخ داده در آن ایام دانستهاند. به عنوان مثال در دو آیه مربوط به قوم عاد که قبلا اشاره شد، استفاده میشود که نحس و شُوم بودن مربوط به آن زمانى است که باد به عنوان عذاب بر آنها به طور مستمر وزید، اما از این آیات بر نمیآید که این تأثیر و دخالت زمان به نحوى بوده که با گردش هفتهها دوباره آن زمان نحس برگردد. (3)
(1). مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، زاد المعاد، محقق/مصحح: اعلمى، علاءالدين، بیروت: موسسة الأعلمي للمطبوعات، چاپ اول، 1423ق، ص ۲۴۷.
(2). مسعودی، عبدالهادی، مقاله «پنداره نحوست ماه صفر»، مجله حدیث حوزه، ش6، بهار و تابستان1392، ص20.
(3). طباطبايى، سيد محمد حسين، الميزان فى تفسير القرآن، قم: دفتر انتشارات اسلامى جامعهى مدرسين حوزه علميه قم، چاپ پنجم، 1417ق، ج 19، ص71.
🖊مرکز ملی پاسخگویی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 معرفی کتاب
قسمت اول:
مقتل ابیمخنف
▫️دکتر سعید طاووسی/سردبیر برنامۀ ماجرا
#معرفی_کتاب
#دکتر_طاووسی
#ابی_مخنف
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از تشییع پیکر مرحوم آیتاللهالعظمی خویی "قدس سره"
💠 عزاداری در هندوستان
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای ما از مرحوم آقا سید محمدسعید [نوه مرحوم میرحامد حسین] قضیهای راجع به عزاداری امام حسین علیه السلام در هندوستان نقل کرد، فرمود:
● هندوها و بوداییها به امام حسین علیهالسلام ایمان زیادی دارند. یکی از آنها اولاددار نمیشد، نذر عزاداری کرد و اولاددار شد. کار او این بود که شیعیان را در عزاداری اطعام می کرد بدین نحو که فقط هزینۀ آن را میپرداخت و به مردم در ورود و خروج احترام میکرد و خودش مباشر اطعام نمیشد.
● بچّۀ این آقا به چهارده سالگی رسید و از دنیا رفت، خیلی ناراحت شد، خانم او به او گفت: ناراحت نباش، تو بچّه را از امام حسین علیه السلام گرفتی، حالا هم به آن حضرت متوسّل بشو، او بچه را زنده میکند. مجلس برپا کردند و عزاداری کردند، بچه زنده شد!
📚جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص۳۵۳
wav.m4a
13.93M
السلام علیک یا ابا عبدالله
🏴🏴🏴🏴🏴
سلسله مباحث«زنان حسینی»
موضوع :سیاستهای بنی امیه علیه زنان شیعه و رویارویی بانوان حسینی با آن
ارائه دهنده : خانم ابوالحسنی عراقی
استادیار حوزه و دانشگاه
#حسین
#بانوان_حسینی
رهتوشه اربعین.pdf
945.1K
جزوه پاسخگویی به سوالات احکام شرعی در مسیر اربعین
ستاد. راهبری احکام حوزه های علمیه
~•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•~
📣 نکته ای برای اربعین
⛔️مراقب باشیم بوق تبلیغاتی جریان های انحرافی و مدعیان دروغین نشویم.
در مسیر پیاده روی اربعین جریان های مختلف ازجمله منحرفان و مدعیان دروغین موکب زده و تلاش در اطلاع رسانی خود به دیگران دارند.
لازم است نکاتی را توجه کنیم.
🔺مسیر اربعین برای کسب معنویت و ایجاد ارتباط با امام است لذا ذهن خود را با رفتن به موکب های منحرف شناخته شده آلوده نکنید و بلکه از فرصت معنوی بهره کامل را ببرید.
🔺اربعین تجلی اتحاد و هم گرایی است. لذا رفتن درب برخی موکب های مدعیان دروغین و یا جریان های انحرافی برای پاسخ گویی یا طعن زدن ثمره ای جز ایجاد درگیری نخواهد داشت.
👈👈این مطلب آنقدر اهمیت دارد که رهبر حکیم انقلاب توصیه کردند،تصاویر ایشان در مراسم اربعین در بلوارها و مجامع عمومی زده نشود👏
🔺متاسفانه در دوره هایی در شهر ها و مراکز اطلاعیه مستقیم در نقد مدعیان نصب میشد و این خود منجر به تبلیغ آن مدعی میگردید.
📣الآن هم برخی از عزیزان برای اطلاع رسانی به زائران، تا گرفتار مدعیان نشوند؛اقدام به معرفی شماره موکب مدعیان میکنند.😳
👈خب بنده خدا، افرادی بوده اند که برای کنجکاوی و یا حتی نقد آن گروه انحرافی به موکب رفته اند و متاسفانه مورد هجوم شبهه قرار گرفته و جذب فرقه شده اند.😔
🔹لذا معتقدم اطلاع رسانی باید کلی و بدون تمرکز بر نامی خاص و نام موکب ها باشد.
و در پیام های اطلاع رسانی، مراکز پاسخگوی معتبر که درصورت شبهه یا سوال عقیدتی می توانند پاسخ دهند را معرفی کنید .
🖌حجت الاسلام دكتر شهبازیان
(استادیار و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
1_3341088338.pdf
3.71M
🔰یادنامه مرحوم استاد پیشوایی
⚫️۲۳ مرداد سالروز رحلت استاد پیش کسوت و خدوم در حوزه تاریخ اسلام، مرحوم حجة الاسلام و المسلمین مهدی #پیشوایی گرامی باد.
رحمت و رضوان الهی نثار روح شریفش باد.
31.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بازنشر گزارشی کوتاه از زندگاني مرحوم استاد پیشوایی
✔️به مناسبت سالروز درگذشت استاد
(23 مرداد 1400)
حشره الله مع مولاه الامام الحسين(عليه السلام)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #موشن_رئال | رهگذر پرآشوب
قسمت هفتم
❌قانون جذب اسلامی؛ ادعایی واهی
👤استاد حمیدرضا مظاهری سیف
🥀🌿سلام حضرت گره گشا، مهدی جان🌿🥀
▪️ای آخرین سلالهی زهرا تبارها
ای وارث شکسته دلِ ذوالفقارها
▪️بی تو چهار فصلِ دلِ من، خزانی است
چشم انتظارِ آمدنِ تو بهارها
▪️آقا فدای شال عزای محرمت
چشم تو خون شده ز غمِ روزگارها
🏴 اینَ الطّالبُ بِدَمِ المقتول بِکَربَلا...
کجاست آنکه خون جد بزرگوارش را انتقام کشد...🌿🥀
🌱.برقآمت دلربای مهدی صلوات.🌱
🖤 الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج🖤💫
📎 #امام_زمان
📎 #ظهور
📌 چهارشنبه
☀️ ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۹ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 14 آگوست 2024 میلادی
📎 #تقویم