1621999029-10390-99-168.pdf
338.1K
🔹عنوان مقاله:
صاحب منصبان و اندیشوران ایرانی تبار مدفون در بقیع
✍🏻نویسنده:
مرحوم دکتر سید محمود سامانی
📌چکیدهی مقاله:
با بعثت رسول خدا(ص) و گسترش تدریجی اسلام به اطراف و اکناف جزیرهالعرب، ایرانیان نیز در پی فتوحات، با روندی نسبتاً پرشتاب به اسلام گرویدند. بدیهی است حرمین شریفین، از همان ابتدا به عنوان کانونهای معنوی برای تمام مسلمانان، همواره مورد توجه تمام مسلمانان بوده و هست. از اماکنی که در ادوار مختلف اسلامی مورد اقبال بوده، زیارت قبرستان بقیع و آرزوی دفن شدن در آن است؛ زیرا این مکان شریف، افزون بر مدفن چهار تن از ائمه اهلبیت(ع) بسیاری از صحابه، تابعین و اندیشوران از هر مذهب و ملیتی از جمله ایرانیان را در دل خود جای داده است. با عنایت به قداست بقیع و فضیلت دفن در آن، برخی صاحب منصبان و اندیشوران، یا طبق وصیتشان به مدینه منوره منتقل و در بقیع دفن میشدند یا در سفر حج و زیارت مرقد مطهر نبوی(ص)، به هر دلیلی که در آنجا فوت میکردند، به طور طبیعی در آن قبرستان شریف دفن میشدند. با توجه به کثرت ایرانیان مدفون در بقیع، در این مقاله فقط به برخی صاحب منصبان و اندیشوران ایرانی تبار مدفون در بقیع پرداخته شده و شرح حال آنها به ترتیب تاریخی آورده شده است. ملاک ایرانی بودن، انتساب آنان به شهرهای ایران در منابعی مانند تاریخهای محلی مدینه منوره است که در آنها به این نسبت تصریح شده است.
#معرفی_مقاله
#بقیع
#سید_محمود_سامانی
#دانشکدهی_تاریخ
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
HZRC_Volume 5_Issue 3_Pages 71-88.pdf
692.1K
🔹عنوان مقاله:
بقیع و مشاهد آن در آثار سفرنامهنویسان غرب اسلامی
✍🏻نویسنده:
دکتر حمیدرضا مطهری
📌چکیدهی مقاله:
سفرنامهنویسان غرب جهان اسلام در کنار مطالبی مانند شرح حال عالمان و دانشمندان شهرها و تبیین وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی نواحی مختلف و نیز فرهنگ و آداب و رسوم سرزمینهایی که از آن گذر کردهاند، توجه خاصی به مشاهد حرمین، بهویژه بقیع، داشتهاند. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که نوع نگاه سفرنامهنویسان مغرب اسلامی به بقیع و مشاهد آن چگونه بوده و این مهم چه سان در آثار آنان ثبت شده است؟ در پاسخ باید گفت: یکی از مهمترین مسائل فرهنگی مورد توجه، مشاهد و نمادهای اسلامی بقیع بوده که به اشکال گوناگون در آثار آنان منعکس شده است. توصیف مقابر بزرگان اسلام در مناطق مختلف، بهویژه بقیع؛ و تبرک مردم به آنها و نیز چگونگی تزئین آنها از نکاتی هستند که این آثار بدانها پرداختهاند. در این نوشتار ضمن اشاره به جایگاه و اهمیت سفرنامهها نوع نگاه آنها به بقیع و مشاهد و مقابر را بررسی و تبیین خواهیم کرد.
#بقیع
#دکتر_حمیدرضا_مطهری
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
بسم الله الرحمن الرحیم
سؤال از مقام معظم رهبری دام ظله العالی
✳️ حکم کسی که در بجا آوردن جزئی از نماز قصد قربت ندارد و از طرف دیگر قصد ریا هم ندارد چیست؟ مثلا برای اینکه مطلبی را به دیگری بفهماند ذکر بگوید.
✅پاسخ " در صورتی که آن جزء قابل جبران و تدارک باشد و آن را تکرارکند نماز صحیح است."
.
28.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیتالله وحید خراسانی: روز هشتم شوال که روز خرابی قبور ائمه بقیع است، اقامه عزا کنید و این روز را اهمیت بدهید.
📲 ثواب انتشار این پیام با شما📿
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
📌 پنجشنبه
☀️ ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۹ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 18 آوریل 2024 میلادی
📎 #تقویم
🛑 نامه آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی به آیت الله سید احمد زنجانی چندی پس از تخریب بقیع
👈از غم فاجعه مدینه هنوز در سوز و تاب هستیم
🔰 متن نامۀ رضوان مقام، سيد ابوالحسن اصفهانی به سيد احمد زنجانی در سال تخریب بقیع، بهدست وهابیت:
بسم الله الرحمن الرحیم
بهعرض میرساند: ان شاءالله تعالی لازال قرین صحت و عافیت و مؤیَّد به تأییدات خاص خواهید بود. حقیر هم بحمدالله تعالی سالم و دعاگو هستم. دو سه ماه قبل مکتوب شریف واصل، از جهت کثره إشتغال [؟] از عرض جواب غفلت شده بود،لهذا معذرت میخواهم. اگر وضع زندگانی احقر را مستحضر باشید، معذورم خواهید دانست، و کیف کان میل دارم همیشه از مجاری حالات مرقوم دارید و در فاجعۀ مدینۀ منوره که هنوز در سوز و تاب هستیم تا خدا چه خواهد. همیشه بشارت سلامتی و مراسلات شریفه را مترصّدم؛ و السلام.
▪️الأحقر ابوالحسن الموسوي الإصفهاني
📌آیا چشم زخم واقعیت و اثری دارد؟
💠 در قرآن کریم در آيه 51 سوره قلم ( و ان يکاد الذين کفروا ليزلقونک بابصارهم ) به «چشم زخم» اشارتي شده است اما در روایات صراحت بيشتري در مورد اين نیروی مرموز چشم مشاهده مي کنيم. از نظر عقل و علم نیز مانعی جهت پذیرش «چشم زخم» نداریم اما باید توجه داشت که این مطالب به معنای پذیرفتن همه خرافاتی که در این زمینه رایج است، نمیباشد.
به عبارتی انسان نمیتواند کسی را متهم به داشتن «چشم زخم» (چشم شوری) کند.
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «چشم زخم واقعیت دارد و مرد را در قبر و شتر را در دیگ قرار مى دهد»، (بحارالانوار، ج ۶۳، ص ۲۶)
در نهج البلاغه داریم: العین حق و الرقى حق.
چشم زخم حق است و توسل به دعا براى دفع آن نیز حق است.
💠 برای در امان ماندن از چشم زخم اذکار بسیاری در احادیث آمده است.
قرائت سه مرتبه ذکر «ماشاءاللّه لاحول ولا قوة الا باللّه العلى العظیم»
گفتن «تبارک اللّه احسن الخالقین»
قرائت سوره «ناس» و «فلق»
(بحارالانوار، ج ۶۰ ، ص ۲۵)
💠 پذیرش تاثیر چشم زخم به عنوان یکی از هزاران عامل رخ دادن حوادث ناگوار، به معنای پذیرش تمام خرافاتی که مردم راجع به آن می گویند نیست و نباید هر اتفاق بدی را به چشم زخم نسبت دهیم که اگر چنین کنیم تبدیل به یک آدم خرافاتی می شویم.
💠مصیبتها و حوادث تلخ در اثر اعمال و گناهان انسان نصیبش می شود. بنابراین وقتی حادثه ی بدی برای ما رخ میدهد باید فکر کنیم که چه کار ناشایستی انجام داده ایم؛ نه اینکه از ابتدا به دنبال چشم زخم باشیم و گمان کنیم کسی ما را چشم زده است.
مَّا أَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ ۖ وَمَا أَصَابَکَ مِن سَیِّئَةٍ فَمِن نَّفْسِکَ (نساء، ۷۹)
💠 در منابع شیعه روایات اندکی درباره چشم زخم داریم و بسیاری از مطالبی که در مورد آن گفته میشود از منابع اهل سنت وارد منابع شیعه شده است.
✍️ داوود اسفندیاری؛ دکترای کلام
💠 واحد پاسخگویی به شبهات موسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 مراقب فرقه های انحرافی باشیم
🔹 فرقه های انحرافی معمولاً با جعل عناوین و اسامی چشم گیر، افراد را به سمت خود جذب می کنند.
🔹 برخی از این فرقه ها با موجودات غیرارگانیک و شیاطین مرتبط هستند و از این طریق به دنبال تسلط بر افراد و به انحراف کشاندن آنان هستند.
📎 #معتادان_گمنام
📎 #اجنه